✍تربیت دینی فرزند...
🔹اگر پدران و مادران، همواره نماز را در اوّل وقت بخوانند و به آن اهميت دهند، فرزندان نيز به نماز گرايش مییابند و آن را ارج مینهند. نوجوانان، فطرتی سالم و پاك دارند و دل های بی غبار آنان برای ارتباط با پروردگار آماده است.
📚شکوفايی عقل در پرتو نهضت حسينی ص۲۲۱
▪️علامه جوادی آملی حفظه الله تعالی
@seyr_solouk
✍ثمره گرسنگی
🔹في حديثِ المعراج : قال [رسولُ اللّه صلى الله عليه و آله ]: يا رَبِّ، مَا مِيراثُ الجُوعِ ؟ قال : الحِكْمَةُ ، وَحِفْظُ القَلْبِ ، والتَّقَرُّبُ إلَيّ ، والحُزْنُ الدّائمُ ، وَخِفَّةُ المَؤونَةِ بَيْنَ النَّاسِ ، وَقَوْلُ الحَقِّ ، وَلا يُبالِي عَاشَ بِيُسْرٍ أوْ بِعُسْرٍ.
🔹در حديث معراج آمده است: [ پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله ] عرض كرد: پروردگارا! ثمره گرسنگى چيست؟ فرمود: حكمت، و نگه داشتن دل، و نزديك شدن به من، و اندوه هميشگى، و كم خرج و زحمت بودن براى مردم، و گفتن حق، و باك نداشتن از اين كه به آسودگى زندگى كند يا در سختى.
▪️پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله
📚بحار الأنوار
@seyr_solouk
May 11
✍شراکت با شیطان
🔹امام صادق علیه السلام فرمود:
🔸هر گاه یکی از شما وضو بگیرد و بسم الله الرحمن الرحیم نگوید،شیطان در آن شریک است و اگر غذا بخورد و آب بنوشد یا لباس بپوشد و هر کاری که باید نام خدا را بر آن جاری سازد ،انجام دهد و چنین نکند شیطان در آن شریک است
@seyr_solouk
✍آيت الله مرعشي مي فرمودند:
🔹روزگاري كه جوانتر بودم ، روزي بر اثر مشكلات فراواني كه داشتم ، از جمله آن كه مي خواستم دخترم را شوهر دهم ولي مال و ثروتي نداشتم تا براي دخترم جهيزيه تهيه كنم
🔹با ناراحتي به حرم حضرت فاطمه معصومه عليهاالسلام رفته و با عتاب و خطاب ، در حالي كه اشكهايم سرازير بود، گفتم اي سيده و مولاي من ، چرا نسبت به امر زندگي من اهميتي نمي دهي ؟ من چگونه با اين بي مالي و بي چيزي دخترم را شوهر دهم ؟ سپس با دلي شكسته به منزل بازگشتم . در اين حال حالت غشوه اي مرا فرا گرفت و در همان حال شنيدم كسي در مي زند. رفتم پشت در و آن را باز كردم . شخصي را ديدم كه پشت در ايستاده ، وقتي مرا ديد گفت : سيده تو را مي طلبد، با عجله به حرم رفتم و چون به صحن شريف آن حضرت رسيدم ، چند كنيز را ديدم كه مشغول تميز كردن ايوان طلا هستند. از سبب آن پرسيدم . گفتند هم اكنون سيده مي آيد. پس از اندكي حضرت فاطمه معصومه عليهاالسلام آمد، در حالي كه بسيار نحيف و لاغر و رنگ پريده و در شكل و شمايل چون مادرم فاطمه زهراعليهاالسلام بود (چون جده ام فاطمه زهرا را سه بار پيش از آن در خواب ديده بوده و مي شناختم ). به نزد عمه ام رفته و دست وي را بوسيدم . آنگاه آن حضرت به من فرمود اي شهاب : كي ما به فكر تو نبوده ايم كه ما را مورد عتاب قرار داده و از دست ما شاكي هستي ؟ تو از زماني كه به قم وارد شدي ، زير نظر و مورد عنايت ما بوده اي.
🔹در اين حال از خواب بيدار شدم و چون دانستم كه نسبت به حضرت معصومه عليها السلام اسائه ادب كرده ام ، فورا براي عذرخواهي به حرم شريف رفتم . پس از آن حاجتم برآورده شد و در كارم گشايشي صورت گرفت
📚((کرامات مرعشیه))
@seyr_solouk
✍️آگاه باش نه گمراه
🔹️ای عزیز آگاه باش نه گمراه؛ خود شناس باش نه خودنما که خود شناسی حق شناسی است. من عرف نفسه فقد عرف ربه و خود نمایی دعوی خدایی است.
▪️آیت الله بید آبادی رحمة الله علیه
📚حسن دل
@seyr_solouk
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍کوهنورد
🔹کسی که می خواهد برود قله کوه او که نمی تواند با خودش قالیچه ترمه را هم بردارد، رادیو تلویزیون را هم بگذارد روی کولش، نمی تواند برود؛ این باید خودش را سبک کند...
🎥علامه طهرانی رضوان الله علیه
@seyr_solouk
✍توبه
🔹الإمامُ الرِّضا عليه السلام وقد سُئلَ عن عِلّةِ إغْراقِ اللّهِ فِرْعَونَ وقـد آمَنَ بهِ وأقَرَّ بتَوحيـدِهِ ـ: لأنَّهُ آمنَ عندَ رُؤيـةِ البَأْسِ ، والإيمانُ عندَ رُؤيَةِ البَأْسِ غيرُ مَقبولٍ .
🔹امام رضا عليه السلام در پاسخ به اين پرسش كه: چرا خداوند فرعون را با آن كه ايمان آورد و به يگانگى او اقرار كرد غرق ساخت؟ فرمود : زيرا او هنگامى ايمان آورد كه عذاب را مشاهده كرد و ايمان آوردن به هنگام مشاهده عذاب پذيرفته نيست.
📚میزان الحکمه
@seyr_solouk
✍ کرامت حسینی
🔹 کرامت مانند ولایت، غناء، شهادت و... وصف نفسی است که لازمه آن افاضه به دیگران است و معادل سخاء، جود، عطاء، هبه و... نمی باشد که وصف نسبی و ناظر به مقام اضافه به غیر است؛ مثلاً شهادت که وصف نفسی است، کرامت است نه جود؛ چنان که در زیارت اربعین حضرت سیدالشهداء علیه السلام آمده است: «أشهد أنَّه ولیُّک... الفائزُ بکرامتک أکرمته بالشَّهادة»... . اکرام و همچنین تکریم اگر به معنای کریم نمودن دیگری باشد، معادل با مطلق جود و بخشش نیست؛ مانند: ﴿ ...وجَعَلنی من المکرمین ﴾ که در این جمله، اکرام به معنای کریم نمودن و مکرم ساختن انسان است.
📚 سرچشمه اندیشه جلد ۲، ص ۲۵۱
▪️علامه جوادی آملی حفظه الله تعالی
@seyr_solouk
✍مهمّتر از دعا براى تعجيل فرج
🔹مهمّتر از دعا براى تعجيل فرج حضرت مهدى عَجّلَ اللهُ تَعالی فَرجهُ الشّریف دعا براى بقاى ايمان و ثبات قدم در عقيده و عدم انكار آن حضرت تا ظهور او مى باشد.بايد براى تثبيت دين و بودن بر صراط مستقيم اين دعا را در زمان غيبت همه بخوانيم : يا أَللّهُُ يا رَحْمانُ يا رَحِيمُ! يا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ، ثَبِّتْ قَلْبِى عَلى دِينِكَ. اى خدا، اى رحمت گستر، اى مهربان، اى گرداننده ى دلها، دل مرا بر دينت ثابت و استوار بدار.
📚منبع: کتاب در محضر آیت الله بهجت, جلد دوم, نکته هفتصد و چهل و هشتم و هزار و یازدهم ، بحارالانوار، ج 52، ص 148.
@seyr_solouk
✍رابطۀ خاص برقرار کردنِ با خدا
🔹معنای رابطۀ خاص برقرار کردنِ با خدا این است که: خداوندا، من با باطن خود تو را دوست دارم و میخواهم به سوی تو بیایم! آنوقت اگر انسان باطن خودش را رها کند و با ظاهر بیاید، خدا ظاهر را نمیخواهد؛ چون ظاهر برای مقدّسین و زاهدین است، نه زاهدین واقعی، بلکه آن کسانی که تَزَهُّد و تَنَسُّک میکنند و جانماز آب میدهند و تسبیح در دست دارند و همیشه زبان ظاهرشان به ذکر مشغول است!
📚شرح دعای ابوحمزه ثمالی، ج۲، ص۳۴
▪️مرحوم علامه طهرانی رحمة الله علیه
@seyr_solouk
✍اهميّت دعا براى تعجيل فرج
🔹مدّاحى كه حال خوبى هم دارد، به خدمت صاحبُ الأمر عَجّلَ اللهُ تَعالی فَرجهُ الشّریف رسيده و آن حضرت به او فرموده است: بعد از صلوات گفته شود: وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ البته از شروط استجابت دعا، توبه از معاصى است.
📚 کتاب در محضر آیت الله بهجت, جلد سوم, نکته هزار و چهارصد و سوم
@seyr_solouk
✍چهل سال دعا برای گرفتن حاجت
🔹استاد ما، مرحوم آقا سيّد على قاضى مى فرمودند : براى حاجتى چهل سال بعد از نماز دعا مى كردم، بعد معلوم شد كه مصلحت نبوده است.
📚 کتاب در محضر آیت الله بهجت, جلد اول, نکته دویست و هفتاد و نهم
▪️آیتالله بهجت رحمة الله علیه
@seyr_solouk
✍اقتضاى تكوينى نفس
🔹آنكه چند روزى خود را از هرزهخوارى و هرزهكارى، و از گزاف و ياوهسرايى بلكه زيادهگويى و خلاصه از مشتهيات و تعشقات حيوانى باز بدارد، مىبيند كه اقتضاى تكوينى نفس اين است كه از رياضت ضياء و صفا مىيابد، و آثار او را نور و بهايى است؛ پس اگر رياضت مطابق دستور العمل انسانساز اعنى منطق وحى إِنَّ هذَا الْقُرْآنَ يَهْدِي لِلَّتِي هِيَ أَقْوَمُ بوده باشد، اقتضاى تكوينى نفس به كمال غائى و نهائى خود نائل آيد.
📚هزار و يك كلمه، ج3، ص: 431
▪️مرحوم علامه حسنزاده رحمة الله علیه
@seyr_solouk
✍حرمت حرم
🔹در زیارت اربعین حسینی علیه السلام می گوییم: «فَجاهَدَهُمْ فِیکَ صابِراً مُحْتَسِباً حَتّی سُفِکَ فِی طاعَتِکَ دَمُهُ وَاسْتُبِیحَ حَرِیمُهُ»؛ حسین بن علی علیهما السلام در این راه با همه وجود در مقابل دشمنان صبر کرد تا این که خونش در راه اطاعت تو بر زمین ریخت و حریم و حرمتش شکست. خداوند متعال نام و یاد و راه و روش مجاهدان و ناصران دینش را فراموش نخواهد کرد، و این گونه نیست که گروهی در راه خدا و دین او و آزادسازی و اصلاح جامعه انسانی و اسلامی جان و مال نثار کنند و به کشتن، کشته شدن، یا اسارت تن در دهند و پروردگار عالَم نام و کار آنان را به دست نسیان بسپارد.
▪️علامه جوادی آملی حفظه الله تعالی
📚 فلسفه زیارت، ص ۱۱۲
@seyr_solouk
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍تقوای عقل
🎥آیت الله کمیلی خراسانی حفظه الله
@seyr_solouk
✍توصیههایی به زائران اربعین حسینی
▪️آیت الله محمدصادق طهرانی حفظه الله
@seyr_solouk
✍دهان روح و جسم
🔸علامه حسنزاده آملی رحمة الله علیه:
🔹آنكه در رشد خود دقت كند، مىبيند كه او را دو گونه غذا بايد: غذايى كه مايه پرورش تن اوست، و غذايى كه مايه پرورش روان اوست. و هريك را دهانى خاص است: دهان آن دهان است، و دهان اين گوش. نه از غذاى تن روان پرورش مىيابد و فربه مىشود، و نه از غذاى روان تن. آب مظهر و ظل حيات و علم است، و تن مرتبه نازله نفس و ظل آن است؛ تن تشنه آب خواهد كه ظل حيات است، و روان تشنه علم خواهد كه اصل آن است. امام ملك و ملكوت صادق آل محمد (صلوات الله عليهم) در تفسير طعام كريمه فَلْيَنْظُرِ الْإِنْسانُ إِلى طَعامِهِ فرمود: علمه الذي يأخذه عمّن يأخذه؛ بنگر كه غذاى جسم و جان تو چگونه است؟ و بدان كه غذا با همه اختلاف انواع و ضروب آن، مظهر صفت بقاء و از سدنه اسم قيوم و با مغتذى مسانخ است؛ و تغذّى حبّ دوام ظهور اسم ظاهر و احكام آن است.
📚هزار و یک کلمه ج3 صفحه 431
@seyr_solouk
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥توصیه های اخلاقی علامه حسن زاده آملی رحمة الله علیه
🗓به مناسبت ۱۸ صفر، سالروز ارتحال ملکوتی سالک توحیدی حضرت علامه حسن زاده آملی رفع الله درجاته
@seyr_solouk
✍دانشمند ذوفنون
🔹این روحانی دانشمند و ذوفنون از جملهی چهرههای نادر و فاخری بود که نمونههای معدودی از آنان در هر دوره، چشم و دل آشنایان را مینوازد و توأماً دانش و معرفت و عقل و دل آنان را بهرهمند میسازد. ۱۴۰۰/۷/۴
▪️آیت الله خامنه ای حفظه الله تعالی
🗓به مناسبت ۱۸ صفر، سالروز ارتحال ملکوتی حضرت علامه حسن زاده آملی رحمة الله علیه
@seyr_solouk
✍نعمت ولایت...
🔹ما خیال میکنیم که معصومین به زیارت ما محتاجاند! امام حسین میخواهد بگوید: من به شما احتیاج ندارم، شما به ما خاندان محتاجید… ما باید متشکر و ممنون باشیم که خداوندِ منان، نعمت ولایت و مودّت آنها را به ما عطا فرموده است.
📚رحمت واسعه، ص ۲۳۷
▪️آیت الله بهجت رحمة الله علیه
@seyr_solouk
✍زنده کردن مردگان توسط علما
🔹ديده ايم افرادى وَ أُحْيِ الْمَوْتى بِإِذْنِ اللَّهِ مُردگان را به اِذن خدا زنده مى كردند و كراماتى از اين قبيل داشته اند و این شدنى است و اختصاص به انبيا هم ندارد، بلكه هر كه از آن ها متابعت كند، مى تواند از اين راه به مقامات و كمالات و كرامات آن ها دست يابد، البته بدون ادعای پیامبری و كذّابيت مُدّعى آن.
📚در محضر بهجت، ج ۱، نکته ۷
▪️آیت الله بهجت رحمة الله علیه
@seyr_solouk
✍از خواب بیدار شو...
🔹اى عزیز، از خواب بیدار شو. از غفلت تنبه پیدا کن و دامـن همـت بـه کمـر زن ، و تـا وقـت اسـت فرصت را غنیمت بشمار، و تا عمر باقى اسـت و قـواى تـو در تحـت تـصرف تـو اسـت و جـوانـى بـرقـرار اسـت و اخـلاق فـاسـده بـر تـو غالـب نـشده و ملکـات رذیلـه بـر تـو چیـره نـگـردیـده، چاره اى کن و دوایى براى رفع اخلاق فاسده و قبیحه پیدا کن و راهـى بـراى اطفـاء نائره شهوت و غضب پیدا نما.
📚شرح چهل حدیث ص ۶۳
▪️امام خمینی رحمة الله علیه
@seyr_solouk
✍:. چه مقدار باید خوردن؟ :.
بِسْمِ اللّهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحيمْ
🔹در سیرت اردشیر بابکان آمده است که حکیم عرب را پرسید که روزی چه مایه طعام باید خوردن؟؟
🔸گفت: صد درم سنگ کفایت است..گفت این قدر چه قوّت دهد؟؟
🔹گفت: هذا المِقدارُ یَحمِلُکَ و ما زادَ عَلی ذلک فَانتَ حامِلُه.. یعنی این قدر ترا بر پای همیدارد و هر چه برین زیادت کنی تو حمال آنی..
▪️خوردن براى زیستن و ذکر کردن است
▪️تو معتقد که زیستن از بهر خوردن است
@seyr_solouk
✍اضطرار سالك و گشايش درهاي استجابت
🔹هر چه معرفت بيشتر باشد، عمل با ارزش تر است... نيك بنگر كه در حضور پروردگار، رفتارت چگونه است و تقصير خود را هميشه مدنظر داشته باش، كه همين امر تو را به باب كرم حضرت حق، رهنمون شود، و توفيق رعايت آداب حضورش را از او طلب نما و زبان حالت اين آيه شريفه باشد كه «امن يجيب المضطر اذا دعاه و يكشف السوء» آيا كسي هست كه آنگاه كه مضطر و درمانده اي او را بخواند، جواب گويد و گرفتاريش را برطرف سازد؟! در اين هنگام است كه ابواب قبول به رؤيت گشوده مي شود و آنكه نجات دهنده هر درمانده اي است، دعاي تو را اجابت مي كند.
📚اسرارالصلوه
▪️ميرزا جواد ملكي تبريزي رحمة الله علیه
@seyr_solouk