👈در این صورت وجوب امر به معروف و نهی از منکر نیز از بین می رود هرچند که خود مکلف زمینه را از بین برده باشد مثلا أب منحصری که حفظ آن جهت طهارت و یا برای حفظ نفس محترمه واجب است را بریزد. (حضرت امام )
⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️
@sh37233392
👈 از بین رفتن موضوع یا زمینه امر و نهی ✅
اگر موضوع تکلیف واجب و یا زمینه ارتكاب منکر از بین برود آیا لازم است امر به معروف و نهی از منکر نمود ؟
🧐🧐🧐
@sh37233392
2⃣ شرط دوم:
شناخت معروف و منکر👌
🔴 آیا برای وجوب امر به معروف و نهی از منکر شناخت معروف و منکر لازم است؟
در صورت عدم شناخت معروف و منکر تکلیف فرد در قبال امر و نهی چیست؟
📣 - فردی که می خواهد امر به معروف و نهی از منکر کند، باید معروف و منکر را بشناسد (سیستانی؛ هر چند به
طور اجمال)، یعنی بداند کاری که فرد آن را ترک نموده، از واجبات است یا کاری که فرد آن را مرتکب شده، از گناهان است. بنابر این کسی که معروف و منکر را نمی شناسد و آنها را از همدیگر تشخیص نمی دهد، بر وی امر به معروف و نهی از منکر واجب نیست رهبری، بلکه نباید چنین کاری بکند). (حضرت امام، رهبر معظم انقلاب آیات عظام: سیستانی مکارم)
🌺🌺🌺🌺🌺
@sh37233392
🔴 شک در وجوب یا حرمت عمل🔴
👈نهی از منکر کردن کسی که نمی دانیم کارش حرام است یا نه چه حکمی دارد؟
✅- نهی از منکر کردن کسی که نمیدانیم کارش حرام است یا نه (مثلا معلوم نیست موسیقی که گوش میدهد
از نوع مبتذل و حرام آن است یا حلال) واجب بلکه جایز نیست.(امام خامنه ای)
⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️
@sh37233392
عزیزان ان شاءالله در جلسه اینده به ادامه شرایط می پردازیم، ممنونم از همراهی شما
التماس دعا🤲🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔉🔉 ویدئو دوره آموزشی مجازی "روخوانی و روانخوانی قرآن کریم سطح دو "
👈درپیام رسان ایتا
👌باتدریس فیلم ویدئویی استادبرجسته کشوری آقای علم خواه به همراه پشتیبانی دوره
💰هزینه دوره :50 هزارتومان
⭕برای ثبت نام به آیدی زیر پیام دهید
@Shftegane
⏰زمان آزمون ورودی :30خرداد لغایت ۴تیرماه
⭕مواد امتحانی آزمون ورودی
👈آزمون شفاهی قرائت تجوید قرآن کریم از تالیف موسسه
👈آزمون کتبی کتاب تجوید سطح یک از تالیفات موسسه
👈آزمون کتبی از کتاب سه جلدی مفاهیم قرآن کریم استادوکیل
👈آزمون کتبی از کتاب روخوانی و روانخوانی سطح دو
برای ثبت نام به آیدی زیر پیام دهید👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
@Shftegane
بسم الله الحمن الرحیم.
عن أبي عبدالله عليه السلام:
انَّ الله جلّ ذكره ما خَلَق العبادَالّا لِيَعرفوُهُ فَاِذا عرَفوُهُ عَبَدوهُ واذاعَبَدوهُ اِسْتَغنَوا بِعِبادَتِهِ عَن عِبادَةِ ماسِواه .فقال له رجلٌ:يا بن رسول الله بأبي أنت وأمي فما معرفة الله
قال : معرفةُ اهلِ كلّ زمانٍ اِمامَهُمُ الذي يَجبُ عليهم الطاعة
حدیثی که در اینجا آورده شد در باب لزوم شناخت امام هر زمان میباشد
میفرماید: خداوند متعال خلق نکرده بندگانش را مگر برای اینکه خدارا بشناسند زیرا وقتی خداوند را شناختند حتما اورا عبادت خواهند کرد وبنده ی واقعی خدا خواهند شد ووقتی خدا راعبادت کنند از غیر خدابی نیاز خواهند شد
مردی از امام ع سوال کرد یابن رسول الله معرفت خدا چیست؟ امام ع فرمودند معرفت اهل هر زمانی نسبت به امام زمان خودش که واجب است اطاعتش
در این روایات چند نکته باید مورد توجه قرار گیرد
1- معرفت در برابر جهل
2- شناخت امام زمان خود
3- "مرگ" جاهلی
سوالی که در مورد این دسته از روایات به ذهن میآید این است که چرا مرگ؟ چرا روایت نفرمود زندگی جاهلانه؟ ما در حال زندگی هستیم نه در حال مردن. همه انسانها دغدغه زندگی خوب و عالمانه دارند و هیچ کس به فکر مرگ نیست.
اما یک مسئله در زندگی همه انسانها وجود دارد که نگران زمان و نحوه مرگ خود هستند. این نگرانی شاید انگیزه ای باشد که بتوان از آن برای مرگ خوب استفاده کرد.
گویا روایت میخواهد بفرماید زندگی جاهلی مساوی است با مرگ جاهلانه و جهل چه در زندگی و چه در مرگ ناپسند است.
@sh37233392
مرگ جاهلی یعنی زندگی ای که فقط به دنیا بیاندیشی و راه به آن طرف خط نداشته باشی. یعنی کور کورانه فقط جلوی پای خودت را ببینی. زندگی عالمانه یعنی دست در دست راهنما جلو برویی. راهنمایی که راههای زمین و آسمان و پیچ و خم دنیا و آخرت را خوب میشناسد و انسان را در نیمه راه ناامید و نگران رها نمیکند.
مرگ جاهلی، یعنی، مردنِ بدون شناخت خدا و رسول او کسی که امام زمان خود را نشناسد، در واقع از گمراهی زمان جاهلیت که خدا و پیامبر خدا را نمیشناختند، خارج نشده است؛ هرکس خدا و رسولش را بشناسد خواهد دانست که رسول خدا اهل بیتش را کشتی نجات امت قرار داده است و پیروانش را بدون راهنما رها نکرده است.
در زمان پیامبر وقتی مردم این اصطلاح را میشنیدند چنین میفهمیدند که فرد از دنیا رفته است بدون آنکه به ذات پاک خدای متعال شناخت درستی داشته باشد. پیامبر خدا حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله را اصلا نشناخته است و از فضایل اخلاقی و آرامش و سعادتی که زندگی در سایه اسلام فراهم آورده است محروم مانده است. روایت سعی دارد به ما بفهماند زندگی سعادتمندانه تلاش برای مرگ سعادتمندانه است؛ اما این نگاه انسان مادی به زندگی نیست. اینکه انسان تلاش کند عالمانه و سعادتمندانه زندگی کند تا با مرگی جاهلانه از دنیا نرود، در دیدگاه مادی هیچ جایگاهی ندارد. چنانکه در سبک زندگی غربی و در فرهنگ هالیوودی میبینیم که به مرگ هیچ بهایی داده نمیشود و از مسائل بی اهمیت زندگی جلوه داده میشود. انسان موحد است که میفهمد مرگ دروازه ورود به دوران بی نهایتهاست. او میداند هر سبک و روشی در زندگی پیش بگیرد بر منزلگاه ابدی او تأثیر میگذارد. او تمام سعادت را در زندگی دنیا نمیبیند بلکه دنیا را وسیله ای برای رسیدن به سعادت ابدی میداند.
@sh37233392
و این همان چیزی است که امروزه سبک زندگی غربی با رواج فناوری و افزایش سرعت اطلاعات و تبادل آنها بشر را در نوعی بی خبری و غفلت از جهان اطراف و ماوراء فرو میبرد.
بله درست است زندگی عالمانه در گرو شناخت امام و اطاعت از امام ع ومودت نسبت به امام حاصل میشود
شخصی از امام صادق (علیه السلام) پرسید: منظور از جاهلیت، جهل مطلق و دربارة همه چیز است یا فقط نشناختنِ امام است؟ آن حضرت فرمود: «جَاهِلِیةَ کُفْرٍ وَ نِفَاقٍ وَ ضَلَالٍ؛ جاهلیت کفر و نفاق و گمراهی است.»
حالت کفر و نفاق، مربوط به کسی است که در پذیرفتن امام کوتاهی کرده است و این فرد انکار و عدم تسلیم خود را یا به صراحت ابراز میدارد که کفر نامیده میشود و یا آن را مخفی میدارد که نفاق است. در هر صورت، شخــص، از مسیر عبــودیت خداوند متعال دور افتاده و سرانجام نیک نخواهد داشت.
🇮🇷سایت موسسه شیفتگان وحی
http://shifteganvahye.com