اگر ماها از سحر استفاده نکنیم، در این دنیای شلوغ، وقت دیگری نداریم برای خلوت با خودمان، با دلمان، با خدای خودمان؛ واقعاً وقتی باقی نمیماند. ما گرفتاریم؛ در این ۲۴ ساعت، چند ساعتش که خوابیم، آن ساعتهایی هم که بیدار هستیم، گرفتاریم؛ هر کسی یک مشغولیّتی دارد یا مشغولیّتهای مختلفی دارد. آن فراغتهایی که وجود داشت، امروز وجود ندارد -نقص زمانه نیست، طبیعت زمانه است- بالاخره امروز وسایلی هست و زندگی، یک زندگی ماشینی است. امروز پدیدههایی وجود دارد که این پدیدهها در گذشته وجود نداشته؛ گرفتاری زیاد است. نمیشود در ایّام روز چرا، اوحدی از مردم، در حال حرکت، در حال معامله، در حال کار فنّی، در حال کار با رایانه، در همهی اوقات با خدای متعال مأنوسند و مشغول ذکرند و ذکر دائم دارند: اَّلَّذینَ هُم عَلی صَلاتِهِم دائِمون؛ بعضیها این جور هستند که دائم در نمازند؛ حالا ما که دستمان به دامن آنها نمیرسد و از آنها دوریم، ولی کسانی آنجور هستند- فرصت ما فقط سحر است؛ اگر چنانچه سحر را از دست بدهیم، دیگر واقعاً فرصتی باقی نمیماند.
#ماه_رمضان
#مقام_معظم_رهبری
@sh_hosein
شین حا الف...
جنون یعنی کسی در شھر خود سِیر می کند اَما دلش... #راهیان_نور #دشت_ذوالفقاری @sh_hosein
از خدا خواسته بود تا همۀ گذشتهاش را پاک کند؛ نه اسم، نه شهرت نه مزار و نه هیچ چیز دیگر...
خدا هم دعایش را مستجاب کرد...
- نوشتهای از شاهرخ:
مولا مپسند که لوتیان خار شوند
روبه صفتان لوطی بازار شوند
#شهید_شاهرخ_ضرغام
#دشت_ذوالفقاری
@sh_hosein
هدایت شده از یاسفاطمی🇵🇸غَزةّسَتنتَصر
سیدامیرحسینی دخیل - yasfatemii .mp3
6.62M
يَا مَنْ يُعْطِي الْكَثِيرَ بِالْقَلِيلِ
میبخشی نوکراتو بیدلیل...(:'
#سیدامیرحسینی
📜شرح فرازهای مناجات شعبانیه
📖فراز: اِلهی انْظُرْ اِلَیَّ نَظَرَ مَنْ نادَیْتَهُ فَاَجابَكَ وَاسْتَعْمَلْتَهُ بِمَعُونَتِكَ فَاَطاعَك؛
خداوندا، به من نگاه كن، نگاه كسى كه او را ندا كردى و او نیز تو را پاسخ داد، و تو او را به یارى خود فراخواندى و او نیز تو را اطاعت نمود.
براى توضیح این فراز از مناجات، به چند نكته باید توجه شود:
👈بیان شد كه زبان مناجات زبان تضرّع، طلب آمرزش و امثال اینها است و لحن خاصّى را مىطلبد.
👈بین ما و خداوند یك سلسله نسبتها است كه همواره ثابت هستند و هیچ تغییرى نمىكنند مثل نسبت خالق و مخلوق كه هیچگاه تغییر نمىكند.
رازق و مرزوق و امثال اینها نیز از نسبتهاى غیر قابل تغییرند. نسبتهایى هم وجود دارد كه به واسطه تغییر ما انسانها تغییر مىكنند. مثلا ما كه شایستگى رحمت الهى را نداشتیم با تغییراتى مىتوانیم مشمول رحمت او شویم. پس حال ما تغییر كرد نه رحمت كه همواره در حال ریزش است. پس در حال گناه نسبت بین ما و خدا «رحمت ندادن» و پس از آمرزش نسبت «رحمت دادن» است.
👈رابطه بین ما و خدا تكوینى است و تابع قرارداد نمىباشد، ما نمىتوانیم آن را تغییر بدهیم. مانند خدایىِ خدا و مخلوق بودن ما؛خداوند تكویناً خالق ماست و هیچ مخلوقى نمىتواند این رابطه را تغییر دهد. حتّى خود خداوند هم این رابطه خالق و مخلوق بودن را تغییر نمىدهد، چرا كه قدرت به مُحال تعلق نمىگیرد و چون محال است كه بشر خدا بشود، پس تغییر این رابطه ممكن نیست.
پس خداوند تكویناً پروردگار و خالق و مدبّر و رازق ما است. معمولا اسماى حسنى كه در دعاى جوشن كبیر و امثال آنها (غیر از چند وصف مثل حى و علیم و... كه چه ما باشیم و چه نباشیم خداوند زنده و عالم است) ذكر شدهاند داراى مفاهیم اضافى هستند یعنى یك رابطه بین مخلوقات و خدا در نظر گرفته شده كه گاهى این رابطه تكوینى و غیر قابل تغییر است و گاهى قراردادى است، یعنى باید با اختیار خود كارى انجام بدهیم تا این رابطه تغییر كند و از خدا مىخواهیم كه این رابطه را تغییر دهد. افراد معمولى غالباً كارهایشان هم شامل خوبىها مىشود و هم بدىها. مثلا ایمان به خدا و مناجات با او، از كارهاى خوب ما است و خداوند بر اساس حالات مختلف ما، نسبتهاى مختلفى با ما دارد. در هنگام اطاعت یك رابطه، و در حال سركشى رابطهاى دیگر.
در این فراز از مناجات عرض مىكنیم: خداوندا، گناهكار هستیم و در عین حال ایمان به تو آوردیم.
خداوندا! تو مىتوانى به دو گونه به ما نگاه كنى: یا به گناهانمان نگاه مىكنى كه در این صورت ما عاصى هستیم و تو عصیانشده، و یابه كارهاى خوب مثل ایمان و اطاعت ما نظر مىافكنى كه در این صورت ما مطیع هستیم و تو مطاع؛ خدایا! مانند اهل اطاعت به ما نگاه كن نه اهل گناه. نظر مهر به ما بیفكن نه نظر قهر. در برخى از دعاها مىخوانیم: «اُنْظُرْ اِلَیْنا نَظْرَةً رَحیمَة» یعنى كارى كن من شرایطى در خود به وجود بیاورم كه لیاقت نظر مهر تو را داشته باشم. البته همین گفت وگو و مناجات، علامت تغییر حال است؛ تغییر از حالت غفلت و بىخبرى به حالت توجّه و اُنس.
خداوندا!
مىتوانى در مقام یك عزیز، مقتدر، جبّار و قهّار به یك عبد ذلیل و عاصى نگاهى كنى و مىتوانى در مقام یك مولاى مهربان و رحمن و رحیم به یك بنده عذرخواه و فروتن و فرمانبردار كه در هنگام ندا تو را اجابت و در هنگام فراخوان، تو را اطاعت نموده است، نگاه كنى.
به نظر من نادیته اضافه به مفعول است چون متعلق به نظر مىباشد، یعنى منظور الیه، كسى است كه نداى تو را اجابت كرده (نه اینكه نگاه كرده است). تو مرا در قرآن فراخواندى و گفتى: ادعونى و من اجابت كردم. من را به كارى گماردى و من هم اطاعت كردم. البتّه آن كار را با یارى و همراهى تو انجام دادم. مثلا قدرتى كه تو در وجود من آفریدى و یا توفیقى كه مرحمت فرمودى. پس به من از سر خشم نگاه نكن.یا قَریباً لا یَبْعُدُ عَنِ الْمُغْتَرِّ بِهِ وَ یا جَواداً لا یَبْخَلُ عَنْ مَنْ رَجا ثَوابَه؛ اى خدایى كه نزدیك هستى و از فریبخوردگان فاصلهاى ندارى، و اى بخشندهاى كه نسبت به كسى كه امید به پاداشت دارد بخل نمى ورزى.
سالها از او دور بودیم و حالا مىخواهیم به او نزدیك شویم. پس باید اسم قریب را به زبان آورد و گفت: اى كسى كه نزدیك به منِ گستاخ هستى من كه جسارت كردم و فریب شیطان خوردم و مقام و عظمت تو را فراموش كردم.
و نیز اسم جواد را باید بر زبان آورد و گفت: اى بخشندهاى كه حتى نسبت به كسى كه امید ثواب ندارد بخل نمى ورزى. جواد كسى نیست كه تنها به هر كس كه شایستگى دارد چیزى بدهد بلكه به همه، چه لایق و چه نالایق، عطا مىكند، زیرا سخن از من رجا ثوابه است نه من یستحق ثوابه. صفت جواد داشتن تو اقتضا مىكند كه هیچكس را محروم ننمایى.
#مناجات_شبانه
#مناجات_شعبانیه
@sh_hosein
سخنرانی بین الصلاتین ۱. ۲۰ اسفند ۱۴۰۲.mp3
5.88M
○| #فایل_صوتی_سخنرانی |○
🔊سخنرانی بین الصلاتین
📜موضوع: شب آخر ماه شعبان و در ماه مبارک رمضان چکار کنیم؟؟؟
🎙سخنران: حسین ابراهیمی
🔻خورموج، مسجد امام حسن عسکری عليهالسلام. ۲۰ اسفند ۱۴۰۲
⚠️بابت پایین بودن کیفیت صوت عذرخواهی میکنم.
#رمضان
#ماه_رمضان
@sh_hosein
هدایت شده از از تبار رئیسعلی
هر نامهای به خانواده مىنوشت، بعد از سلام و عليك و احوال پرسی لبريز بود از توصيه ها و سفارش شهيد. هميشه تاكيد مىكرد:
«دنيا ارزش دل بستن ندارد. مواظب يكديگر در امر به معروف و نهی از منكر باشيد. با يكديگر رفت و آمد كنيد. قهر و كينه را از خود دور كنيد تا به خداوند نزديك شويد. اگر همسايه و يا قومى با شما قهر كردند، شما جلو برويد و آشتى كنيد. بدانيد اين دنيا، پلی براى امتحان است. كسى به زندگى روى پل دل نمىبندد. دل به دنيا نبنديد تا دل كندن تان آسان باشد.»
#شهید_ناصر_ارشدی
#برازجان #دشتستان
#ام_القصر
🌴کانال شهدای استان بوشهر
@shahid_Bushehr
7.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ماه رمضان داره میاد...
ما رو همینجوری با دل سیاه وارد ماه رمضان نکن...
یا مبدل السیئات بالحسنات...
یا رحمة الله الواسعه...
#رمضان
#ماه_رمضان
@sh_hosein
بسم الله الرحمن الرحیم
برخوردی که با ماه رمضان شده برخورد موجود زنده است؛ یعنی ماه رمضان حیات داره.
سَلِّمهُ لَنا
میگیم خدایا مارو سالم نگهدار برا ماه رمضان، ماه رمضان رو هم برا ما سالم نگهدار. خیلی تعبیر قشنگیست.
معلومه ماه رمضان معیوب هم داریم. معلومه ماه رمضان مریضم داریم.
خب معلومه ماه رمضان هم یه کالبدی داره. به تعبیر دیگه یه حیاتی داره یه مماتی داره. یک سلامتی داره و یک بیماری.
پیامبر اکرم و حضرات معصومین همشون در دعای رویت هلال و دخول شهر رمضان این دعا رو مشترکاً خوندند.
در رویت هلال مشترکاً معصومین این دعا رو درخواست کردند از خدا:
۱. اللهم سَلِّمنا به شهر رمضان
۲. اللهم سَلَّمهُ لَنا
۳. تَسَلَّمهُ مِنّا
ماه رمضان رو از ما راضی نگهدار.
یه ماه رمضان «سِلم» برای ما قرار بده.
که حالا سَلَّمهُ لنا دعای پیامبر یعنی یه ماه رمضان کامل، یه ماه رمضان ۳۰ روز.
#رمضان
#ماه_رمضان
@sh_hosein
📸اعمال شب اول ماه مبارک رمضان
پیامبر مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی (صلیاللهعلیهوآله):
🔹«اى مردم! همانا ماه خدا، همراه با برکت و رحمت و آمرزش به شما روى آورده است؛ ماهى که نزد خدا برترینِ ماههاست و روزهایش برترینِ روزها، شب هایش برترینِ شب ها و ساعاتش برترینِ ساعات است.»
🔹مطابق با اعلام ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری، سهشنبه اول ماه مبارک رمضان است.
#رمضان
#ماه_رمضان
@sh_hosein
🌙ویژه برنامه ماه مبارک رمضان
🎙سخنران نیمه اول:
حجتالاسلام والمسلمین
حسین (عبدالحسین) ابراهیمی
🎙سخنران نیمه دوم:
حجت الاسلام والمسلمین استاد
عبدالحمید بهبهانی نژاد
🔻خورموج، مسجد و حسینیه امام حسن عسکری عليهالسلام
⏳شروع مراسم ساعت ۲۰:۳۰
سخنرانی و روضهخوانی ساعت ۲۲:۰۰
#ماه_رمضان
#رمضان
#اطلاعیه_مراسم
@sh_hosein