بسم الله الرحمن الرحیم
*"شهدا سنگ نشان اند که ره گم نشود"*
در زمانه ای که خصم صهیونیستی و استعمارگر کودکان فلسطینی را به خاک و خون می کشد..برخی کشورهای ظاهرا اسلامی به نام تقدم قومیت، نه تنها اسلامیت که حتی انسانیت را هم کنار گذاشته اند.. پرچم اسرائیلی را بر اماکن بزرگ خود برافراشته اند.. با تجارت نفت خود به مدد نظامیان صهیونیستی آمده اند..
سلفی هایی که پس از سرکوب مسلمانان بومی منطقه قدرت یافته اند.. کوشیدند مردم شان را به دین عامیانه شان سرگرم کنند تا نسبت به همدستی حاکمان خود حساس نشوند..
همزمان برای همسایگان خود از سر ستیز برآمده بودند.. پایگاه های موساد را در کشور جای داده اند.. *"بله این شرح حال کشور آذربایجان است"* ..
همان منطقه ای که رئیس جمهور شهید برای افتتاح سد دوستی به نشانه تمایل به صلح و همکاری میان ایران و آذربایجان و ارمنستان به آن منطقه سفر کرده بودند!!..
سفری که به شهادت در شب میلاد امام رضا ع، حضرت ضامن آهو ختم شد..
*حالا چقدر آب و هوا دخیل بود.. چقدر پایگاه های موساد در منطقه موثر بودند.. برای امثال ما معلوم نیست!!..*
*اما وقتی شهادت در چنین سطحی رخ می دهد.. دیگر مجالی برای بحث های صرفا احساسی و حاشیه ای نیست و باید بیدار بود.. ۵۰ روز فشرده فرصت برای احیای انسجام ملی و یک جامعه و حکومت بیدار و آگاه و همدل بیشتر وجود ندارد.. بیش از این مجال نداریم..*
*همگی باید آگاه باشیم که بیگانگان فقط در زمان شکاف مردم و حکومت می توانند خیال تعرض به مام میهن را در سر بپرورانند..*
به سبک میرزای شیرازی
*بر حکومت است احیای جمهوریت ..*
*تا امید مردم به اسلامیت تقویت شود... تا انسجام ملی و امید و اعتماد میان مردم و حکومت احیا شود..*
(البته من دانشجوی شیرازی در حد میرزای شیرازی نیستم که بتوانم ادامه فتوا درباره محاربه با امام زمان را تکرار کنم..اما قاعدتا در زمانه زمامداری متکی بر دین، این مفهوم فقط معنایی در سطح فردی ندارد و دیگر در سطح سیاستگذاری ها و کیفیت حکمرانی هم می تواند دلالت های داشته باشد..)
به هر ترتیب، بخشی از این مسیر احیای جمهوریت، در چارچوب یک انتخابات واقعی فراهم می شود..
بخشی از طریق اصلاح مناسبات در قبال نخبگان و اندیشمندان و دانشگاهیان دلسوز ملک و دین..
بخشی از طریق توقف روندهای تقلیل و تبدیل دین و آرمان های انقلاب اسلامی به سطح سبک زندگی در حالی که ماهیت انقلاب اسلامی یک امر به معروف و نهی از منکر ساختاری برای تحقق عدالت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بود. اما طبق ادبیات مطالعات علمی دین، فرایند سبک زندگی شدن دین مربوط به فرایندهای بازاری شدن دین در بستر جوامعی است که سیاست های نئولیبرال مانند تعدیل ساختاری در آن اجرا شده است..
همچنین، توقف رویه های تحمیل الگوهای قالبی بر سبک زندگی مردم همانند همان پروژه هایی که در دهه کرامت، کرامت دختر ایرانی را به عده ای بیخرد واگذار کرده.. صحنه های حاصل از آن پس از "وعده صادق" مانع از انسجام ملی و پیوند مردم و حکومت شد..
بخشی از طریق برداشتن دیوارها و صف کشی های نابجا در فضای مجازی: آنچه که بیشتر تفرقه میان مردم ایجاد میکند و بیگانگان را به طمع و سیاست فریب امیدوار می کند..
و بخشی از طریق مهار رویه های مشکوک فسادزا و دینزدا و و ..
به نظرمیرسد این که در این سفر، عالمی پاک و وارسته و امام جمعه ای الگو و نمونه همچون آیت الله آل هاشم هم حضور داشتند، پر از معنا و نشانه است.. (عالمی که به لحاظ عدالت و معرفت نه تنها برای پدر عالم شان همزمان هم پسر و هم پدر بودند.. بلکه امید برای جوانان ناامید هم بودند.. چنانکه به یاد دارم حتی جوانانی که شاید ناامید و بریده شده بودند و در بهترین حالت صاحب ارا باطله بودند..اما باز در همان فضای مجازی فیلترشده عکس های ایشان را به عنوان یک امام جمعه و خبره ی الگو، نمونه و مردمدار برجسته می کردند..)
*خلاصه وقت تنگ است و دوران بحرانی.. برای بقا سرزمین مان هم که شده، راهی به جز انسجام ملی و احیای همزمان جمهوریت و اسلامیت نداریم..*
*فراموش نکنیم جمهوریت همچون سپر تقوی است که نمی گذارد اسلامیت به نمایش و رانت دینی فروکاسته شود..*
*آنچه که ترکیب جمهوری اسلامی را همان پناه ساختاری می کند که بر محور آرمان های کلیدی عدالت، آزادی و استقلال از طریق یک حکمرانی عادلانه، تساهل و مدارای دینی در قبال نخبگان و مردم، امید و امکان مشارکت مردم را هموار می کند ..و حکومت و جامعه را از هر قسم فساد و ستیز و ستم، افراط و تفریط و تفرقه ایمن و محافظت می کند..*
امید که با نشانه خون شهدا دیگر راه گم نشود و این فرصت بیداری و انسجام ملی از دست نرود..
زهرا تولَّلی
دانشجوی دکتری جامعه شناسی دانشگاه شیراز
https://eitaa.com/sh_intradisciplinary
🟩 *نسخه آپارات پنج شنبه های موسسه مطالعات دین و اقتصاد، ۳ خرداد ۱۴۰۳*
⬜ *در ضرورت و اهمیت مشارکت مردم ایران در سرنوشت سیاسی و اقتصادی خود: بیم ها و امیدها*
🟥 *جناب آقای دکتر فرشاد مومنی*
https://aparat.com/v/uvn56ou
🟩 *نسخه آپارات جلسه شاخه اقتصاد گروه علوم انسانی فرهنگستان علوم*
( سه شنبه ۸ خرداد ۱۴۰۳)
⬜ *صورتبندی نظری مسئله مالکیت از دیدگاه شهید آیت الله دکتر بهشتی و مسائل مبتلا به امروز*
🟥 *جناب آقای دکتر فرشاد مومنی*
*استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی و عضو وابسته فرهنگستان علوم*
☀️ https://www.aparat.com/v/kzt7n4g
🟩 *نسخه آپارات پنج شنبه های موسسه مطالعات دین و اقتصاد* (۱۷ خرداد ۱۴۰۳)
⬜ *اندیشه توسعه و شاقول های اعتبارسنجی برای برنامه کاندیداها*
🟥 *جناب آقای دکتر فرشاد مومنی*
☀️https://www.aparat.com/v/mkl72bz
4_5866129571975269586.pdf
1.86M
📚کتاب دنيای سه صفر
جهان با سه صفر
✍نویسنده: پروفسور محمد یونس
مترجم: محمد هاشم غرقی
#فقر_صفر
#بیکاری_صفر
هدایت شده از بلد طیّب/منان رئیسی
به بهانه ساخت خیابان غذا در شیراز
🔹طبق اخبار منتشر شده، شهرداری شیراز قصد دارد تا پایان آبان ماه، خیابان غذا را در این کلانشهر افتتاح کند. خیابانی که طبق مصاحبه مدیر سازمان سرمایهگذاری شهرداری شیراز، محوریت آن با غذاهای فست فودی است و به دنبال اهدافی نظیر زیست شبانه است. در این خصوص چند نکته تقدیم میشود:
🔹اولا در شهر اسلامی ایرانی، گرچه به همه کاربریها توجه میشود اما اصالت و محوریت با انگارههای معنوی است و نه مادی و اینکه خیابان مهمی از شهر را صرفا با غذا نامگذاری کنیم و وجوه مادی و غیر معنوی شهر را برجسته کنیم و به آنها در مقابل وجوه معنوی شهر اصالت دهیم از انگارههای سبک زندگی غربی است که چنین کاری تناسب چندانی با شیراز که سومین حرم اهل بیت(ع) است ندارد.
🔹ثانیا حیات شبانه که به عنوان یکی از اهداف چنین خیابانی مطرح شده است در تعارض آشکار با سبک زندگی اسلامی است. قرآن کریم روز را بستر تلاش و شب را مایه آرامش معرفی کرده است: "هُوَ الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ اللَّيْلَ لِتَسْكُنُوا فِيه: اوست كسى كه براى شما شب را قرار داد تا در آن بياراميد" (یونس/۶۷). لذا اینکه بخواهیم خیابانی را با این هدف احداث کنیم که شهروندان شبها را به جای آرمیدن و آمادگی برای تلاش روزانه، در آن به شب نشینی و پرسه زنی شبانه بپردازند از شاخصههای سبک زندگی غربی است که هیچ تناسبی با فرهنگ بومی ما ندارد.
🔹ثالثا اینکه در چنین خیابانی، محوریت با غذاهای فست فودی است نیز بر زشتی کار افزوده است؛ غذاهایی که علاوه بر مضرات متعدد برای سلامتی شهروندان، از شاخصههای سبک زندگی غربی است که متاسفانه طی چند دهه اخیر به فرهنگ ما تحمیل شده است؛ واضح است که دامن زدن به چنین تحمیلی از سوی ارگانهای عمومی و حاکمیتی که باید پاسدار سبک زندگی بومی ما باشند هیج توجیهی ندارد. مدیران محترم توجه بفرمایند که غذای فست فودی، سبک زندگی و تبعات متناسب با خودش را به دنبال میآورد و اگر چنین سبک زندگی را ترویج کردیم باید منتظر چیدن میوههای اخلاقی و فرهنگیاش هم باشیم.
🔹رابعا طبق اخبار واصله و حسب مصاحبه برخی مدیران شهرداری شیراز، الگوی چنین خیابانی در شیراز، خیابان سی تیر در تهران بوده که چنین الگوبرداری بر زشتی کار افزوده است. اینکه مدیران محترم شیرازی، معضلات فرهنگی اجتماعی خیابان سی تیر تهران را ندیدهاند و به جای آنکه به دنبال حراست از هویت بومی شیراز باشند دنبالهرو تجربههای اشتباه پایتخت و تهرانیزه کردن این شهر تاریخی فرهنگی هستند نشان دهنده آن است که درک درستی از جایگاه ویژه فرهنگی و تاریخی این شهر در سپهر تمدن بومی ما ندارند. امید است مدیران سایر شهرها و کلانشهرها به جای تهرانیزه کردن شهرهایشان، به ظرفیتها و داشتههای بومی شهرهای خودشان بیاندیشند.
✍ دکتر منان رئیسی
@baladetayyeb
🔻 اقتصاددان نيستيد
🔺دکتر احمد توكلي
برادران ارجمند نامزدهاي محترم انتخابات چهاردهمين دوره رياستجمهوري
باسلام و احترام
برخود لازم ديدم، خيرخواهي براي رهبران كشور را پيش از آنكه بار مسووليت به اذن خدا و دست مردم به دوش آنها گذارده شود، آغاز كنم. امروز بزرگترين مساله مردم، معيشت آنهاست و اقتصاد ملي از فساد و معضلات ديگري رنج ميبرد كه بايد هرچه سريعتر به نفع كشور حل شود. اگر كشور درگير جنگ نظامي باشد و به شما خبر برسد كه جبهه مهمي در حال سقوط است چه ميكنيد؟ مسلما مانند هر فرمانده دلسوز و عاقلي بهترين امير، بهترين سردار و زبدهترين نيروهاي خود را به آنجا ميفرستيد. حالا اگر جنگ، اقتصادي باشد؛ اينجا هم عقلانيترين و موثرترين آنها سپردن فرماندهي به اقتصادداناني است كه به دنبال مدلهايي هستند، سازگار با اقتضائات ملي و جهتگيري انساني- اسلامي. يعني مدلهايي كه تنها بر رشد تأكيد نداشته باشند، بلكه آثار تعقيب آن مدلها به جاي دامن زدن به نابرابري، شكاف طبقاتي را كاهش دهد. در اين صورت اين فرماندهان بهجاي تبعيت از الزامات يا توصيههاي صندوق بينالمللي پول به اقتضائات ملي و ساير مولفههاي واقعي توجه ميكنند. مدل تحميلي يا همان مدل IMF يعني همان سياست تعديل ساختاري كه به تمام كشورهاي بحرانزده عضو صندوق كه وام بخواهند تحميل گشته است و به ساير اعضا كه حاضر به استقراض نيستند، موكداً توصيه ميشود. ولي در قاطبه موارد، چون بر بنيادگرايي بازار (Market Fundamentalism) اصرار است و نگاه غير علمي «يك نسخه براي همه» تعقيب ميشود، براي غالب كشورها شكست آفريده است. به قول جوزف استيگليتز رييس اقتصاددانان بانك جهاني و رييس مشاوران اقتصادي كلينتون، رييسجمهور اسبق امريكا، وقتي از صد بيمارِ يك پزشك، ۹۵ بيمار ميميرند، مسلما عيب در نسخه تجويزي است. استيگليتز به خاطر اين موضعگيري كه جمعبندي هزاران تحقيق علمي بود، در سال ۲۰۰۰ از بانك جهاني اخراج شد، ولي به خاطر نقش برجسته او در اين پژوهشها، در سال ۲۰۰۱ برنده جايزه نوبل اقتصاد شد. متأسفانه شما برادران در زماني به دنبال كسب مسووليت هستيد كه مشكلات اصلي كشور اقتصادي است و تخصص همه شما غير از اقتصاد است. ۳۵سال است كه دولتهاي پس از جنگ با ضعف و قوت متفاوت از مدل تعديل ساختاري پيروي كردهاند. حالا كارها پيچيدهتر شده است. در اين وضعيت اگر تدبيري انديشيده نشود، از هيچ كدام از شما آقايان انتظار نميرود كه به حل مشكلات و معضلات اقتصادي توفيق يابيد. راه موجود اين است كه سكان اقتصاد كشور به دست اقتصادداني در سمت معاون اول سپرده و انتخاب تيم اقتصادي دولت به وي واگذار گردد. معاون اول بايد در جامعه علمي اقتصاددانان كشور معتبر باشد. و تيم نيز از كساني تشكيل شود كه مانند خود وي، مدل مخرب سياستهاي تعديل ساختاري را بشناسد و تعقيب سياست تثبيت را وظيفه خويش بشمارد. مسووليت بالاتر معاون اول و نقش وي در انتخاب همكاران اقتصادي، به وي براي ايجاد هماهنگي بين اقدامات دولت بر اساس استراتژي تثبيت، قدرت ميبخشد. در اين صورت ميشود انتظار داشت كه مشكلات در زمان مناسب خود حل گردند. از سه دوره قبل كه وضع مشابهي از جهت بهرهگيري از تخصصها مطرح بود، اين پيشنهاد داده شد.
حالا به شما برادران نيز موكدا همين توصيه را ميكنم، فرصت اصلاح اقتصاد ملي و معيشت مردم را حتي براي يك روز از دست ندهيد. هنگامي كه رييسجمهور اقتصاددان نيست، انتخاب معاون اول و تيم همراه از ميان اقتصاددان، توسعهگراي عدالتخواه، فسادستيز، پاكدست، راست كردار، وطندوست، مدافع حقوق مالكيت و قانون و حامي جدي اقشار مستضعف، ضرورتي اجتنابناپذير است. اگر اين پيشنهاد پيش از ۸ تير تحقق يابد، مردم خواهند دانست كه به چه كساني و با چه درجهاي از اميدآفريني رأي ميدهند و به مشاركت مردم در انتخابات كه به صلاح مُلك و ملت است، كمك خواهد شد.
https://eitaa.com/sh_intradisciplinary
72.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎁 هدیه ای از حافظه تاریخی به بهانه عیدی عید غدیر خم
📗خاطره ای از مناسبات استاد سید میرمصطفی عالی نسب با علامه امینی، مؤلف کتاب الغدیر
💠دکتر فرشاد مؤمنی
🗓۵ تیر ۱۴۰۳
https://eitaa.com/sh_intradisciplinary
🟩 *نسخه آپارات پنج شنبه های موسسه مطالعات دین و اقتصاد* *( ۷ تیر ۱۴۰۳)*
⬜ *آیت الله شهید دکتر بهشتی و صورت بندی نظری ترکیب خردمندانه پایبندی به اصول اسلامی همراه با درک عالمانه اقتصائات زمانه*
🟥 *جناب آقای دکتر فرشاد مومنی*
💠 https://aparat.com/v/qgkbcl9
و اما اخبار انتخابات در شیراز
همان طور که عموم کارشناسان واقف هستند صف آش سبزی شاخص مشارکت در شیراز را مشخص می کند..
در سبک زندگی شیرازی ساعاتی از شب یا صبح به ایستادن در صف آش سبزی اختصاص پیدا میکند. مگر این که احساس کنند یک صف دیگری اولویت دارد..
از این رو، یک پژوهشگر شیرازی نیز به روایت تصویر، این چنین تفاوت مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری در دوره اول و دوم را به تصویر کشیده است.
#خوشا_شیراز
#خوشا_عاقبت_بخیری_جمعی
https://eitaa.com/sh_intradisciplinary
🗒 عاقبت بخیری جمعی و لوازم آن در اندیشه شهید آیه الله دکتر بهشتی
اگر گزاره "والعاقبه للمتقین" در سطح جامعه بازخوانی شود؛ به مفهوم "عاقبت بخیری جمعی" می رسیم. آنچه که در گروی وجود "یک سازوکار تقوای جمعی" است..
شهید آیه الله دکتر بهشتی نیز تقوا را به مثابه ترمز تصویر می کنند ..
در جامعه و در سطح ساخت قدرت نیز "ترمز جمعی" با "خرد جمعی" در هم تنیده می شود.
آنچه که براساس "تقدم مناسبات عادلانه" و "توزیع عادلانه قدرت و ثروت و اطلاعات و .." حاصل می گردد.. لازمه آن نیز "پرهیز از یکدست سازی قدرت" است..
در این شرایط هر رویکرد و جریانی می تواند مانع از افراط و تفریط در طرف مقابل شود و به نحوی ترمزش را می گیرد..تا به تعادل و تقوا نزدیک تر شوند.
به این صورت سیاستگذاری ها در زمینه های مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، دینی، داخلی و خارجی به تعادل نزدیک می شود واز افراط وتفریط ایمن می شود.
همین سازوکار، زمینه لازم را برای تحقق یکی از مهم ترین آرمان های انقلاب اسلامی یعنی استقلال از شرق و غرب فراهم می کند.
https://eitaa.com/sh_intradisciplinary
هدایت شده از بهشتینگار
⚫️ مجله بهشتینگار، وابسته به موسسه اندیشه بهشتی، به مناسبت فرارسیدن ماه محرم و ایام شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یارانشان، در نظر دارد مجموعه یادداشتهایی را متمرکز بر اندیشه شهید بهشتی منتشر کند. لذا از تمامی علاقمندان و پژوهشگران محترم دعوت میشود تا یادداشتهای خود را در قالب محورهای زیر ارسال نمایند:
1️⃣ اهداف قیام عاشورا (تحلیلی در بستر تاریخ)
2️⃣ درسهایی از قیام عاشورا
• پایداری سنت مبارزه
• ترویج مسئولیتپذیری اجتماعی
• قیام برای آزادی و عدالت
3️⃣ اربعین بهمثابه کنگره عظیم اسلامی (مقایسه با دیدگاه شهید بهشتی پیرامون حج)
• ظرفیتهای تمدنی راهپیمایی اربعین
• نتایج اجتماعی اربعین
• اجتماعات بزرگ اسلامی و قدرت نرم
📜 سبک یادداشت: کوتاه (700 تا 1000 کلمه) و بلند (1000 تا 3000 کلمه)
⏳مهلت اعلام موضوع: 25 تیر
⌛️مهلت ارسال یاددداشت: 10 مرداد
🔸برای کسب اطلاعات بیشتر، دریافت آییننامه و نیز درصورت نیاز به راهنمایی در تدوین یادداشت با آیدی @beheshtinegarr_admin در ارتباط باشید.
▪️باتشکر از همکاری شما
🆔 @beheshtinegarr