ثبت سوال از وزیر محترم اطلاعات
ضمن احترام به وزیر محترم اطلاعات، امروز طرح سوال از ایشان را به دلیل همراهی وزارت اطلاعات با انتصاب برخی افراد مسئلهدار، در سامانه مجلس ثبت کردم.
ارادت حقیر به وزیر محترم اطلاعات سبب نخواهد شد چشم بر عملکرد سوال برانگیز این وزارت در دولت فعلی فرو ببندم و انشاالله در دفاع از حقوق نظام و ملت، هرآنچه که لازم باشد را انجام خواهم داد و این سوال را تا آخر، حتی اگر منتج به کارت زرد شود پیگیری خواهم کرد.
متن سوال ثبت شده: باسلام و احترام. علت تغییر رفتار واضح وزارت اطلاعات در تایید صلاحیتها و استعلامهای لازم برای مدیران دولتی در دولت فعلی در مقایسه با دولت سابق چیست و چرا در بسیاری از موارد، وزارت محترم اطلاعات، چشم بر انتصاب افراد ناشایسته فروبسته و عملا با این انتصابات همراهی میکند؟
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion
یه گرگ و شتری به خاطر بالا بودن اجارهها، مشترکا یه خونه رو اجاره کرده بودن. هر روز صبح بچههاشون رو توی خونه میذاشتن و خودشون میرفتن دنبال تهیهی غذا.
یه روز که گرگ زودتر و دست خالی برگشته بود، یکی از بچهشترها رو خورد. وقتی سر و کلهی شتر از دور پیدا شد، گرگ زود جلو دوید و در حالی که سعی میکرد توی صداش نگرانی پیدا باشه، گفت: رفیق یکی از بچههامون نیست.
شتر با هول و ولا گفت:
از بچههای من یا بچه های تو؟
گرگ قیافهی حق به جانبی به خودش گرفت و گفت:
باز که ازون حرفا زدی! ما که بنامون بر "وفاق" بود. من و تو نداره؛ یکی از بچههای "ما".
شتر که هیچ وقت این قدر قانع نشده بود؛ دیگر چیزی نگفت و زندگی همچنان به خوبی و خوشی ادامه پیدا کرد؛ فقط بدیاش این بود که هر چند وقت یک بار یکی از بچهشترها کم میشد؛ و شتر ناراحت میشد؛ اما چون عوضش" وفاق ملی"شان سر جاش بود. چیزی نمیگفت.
عن امیرالمونین علی عليه السلام :
كَثرَةُ الوِفاقِ، نِفاقٌ.
وفاقِ زياد، [نشانه] نفاق است؛
غرر الحكم : ۷۰۸۳
مراقبت لازم هست تا
وفاق ملّی ، به نفاق ملّی تبدیل نشود
والا جای جلّاد و شهید به راحتی عوض خواهد شد
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion
⭕️ گداییِ تعامل و التماسِ مذاکره؟
🔹علیرغم صدور قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در محکومیت فعالیتهای هستهای ایران،بهروز کمالوندی (سخنگوی سازمان انرژی اتمی) معتقد است:«هنوز برای تعامل و همکاری و کنار گذاشتن رویکرد فشار و تهدید فرصت باقی است»
کمالوندی (در روزنامه ایران شنبه ۳ آذر)نوشته است: «ایران تعامل را به تقابل» ترجیح میدهد.
🔹به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه،دور جدید مذاکرات ایران و سه گانه اروپایی(انگلیس،فرانسه و آلمان) از ۹ آذر امسال در ژنو انجام خواهد شد.گفتگوهادر سطح معاونان وزرای خارجه اروپایی(انگلستان،فرانسه،آلمان) و معاون وزیر خارجه ایران،صورت می گیرد.بقایی تایید کرد طیفی از مباحث و موضوعات منطقهای و بینالمللی از جمله موضوع فلسطین و لبنان و نیز موضوع هستهای مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
🔹این در حالی است که آلمان ، انگلستان و فرانسه در یک ماه اخیر :
▪️پرواز هواپیمایی ج.ا.ا به اروپا را ممنوع کرده اند...
▪️کشتیرانی ج.ا.ا را مورد تحریمهای جدید قرار داده اند...
▪️در بیانیه رسمی، مالکیت جزایر سه گانه ایرانی را متعلق به امارات و ایران را اشغالگر این جزایر دانسته اند..
▪️و قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام آژانس را تهیه و تصویب کرده اند!!( تعطیلی کنسولگریهای ج.ا.ا در آلمان و توقیف برخی اموال ملت ایران در انگلیس طی یک ماه اخیر را هم به این فهرست بلند بالا اضافه کنید!)
🔹شاید باند ظریف(عراقچی،تخت روانچی و..) عاقبت پوچ برجام و "اینستکس" را فراموش کرده، یا از خصومت عملی و پی در پی کشورهای سه گانه اروپایی در یک ماه اخیر بی اطلاع باشند اما این نکته را باید بدانند که مذاکره مساوی"معامله" است و ملت ایران مایل است بداند که جناب تخت روانچی قرار است چه امتیازی به گرگهای سه گانه اروپایی تقدیم کند؟
آیا قرار است بر سر فلسطین و لبنان معامله شود!؟ (مقاومت اسلامی فلسطین و لبنان کجا و چگونه به باند ظریف برای مذاکره وکالت داده اند؟)
نکند دوباره بحث رقیق کردن اورانیوم غنی شده ۶۰ درصدی، مطرح باشد؟
نکند "وعده صادق ۳ " قربانی این دور مذاکرات شود؟
🔹 آیا اروپایی که این روزها ملت ایران را با تحریمهای پی در پی مورد عنایت قرار داده،با شنیدن سخنان آقای تخت روانچی متحول شده و تحریمها را لغو کرده و مقابل آمریکا خواهد ایستاد؟
وزارت خارجه باید شفاف به مردم بگوید که خروجی این مذاکرات و دستاورد آن چیست ؟
آیا قرار است این دور مذاکرات هم مانند مذاکرات برجام به دادن دهها امتیاز گرانبها و گرفتن "کاپ اخلاق" ختم شود؟
🔹 اروپا با چه زبانی باید بگوید که اهل تعامل با ایران نبوده و نیست و در برابر ایران فقط مایل به زورگویی و تخاصم است؟
آیا روش ابتکاری و ابداعی گروه ظریف در برابر سه گانه اروپایی،گدایی مذاکره و خواهش برای تعامل است؟
واقعا کدام جاهلی از رفتارهای اخیر اروپایی ها بوی تعامل استشمام کرده است؟
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion
🌺وَلَا تَركَنُوا الى الَّذِينَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّكُمُ النَّارُ وَمَا لَكُم مِّن دُونِ اللَّهِ مِن اولِيَآءَ ثُمَّ لَا تُنصَرُونَ🌺
💭و بر ظالمان تکیه ننمایید، که موجب میشود آتش شما را فرا گیرد؛ و در آن حال، هیچ ولیّ و سرپرستی جز خدا نخواهید داشت؛ و یاری نمیشوید!(هود/۱۱۳)
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion
✨﷽✨
🍃🌸🍃
⭕️ #حدیث_روز
🔸 امیرالمومنین علی علیه السلام :
🔹إِنَّ اللّهَ یُعَذِّبُ سِتَّهً بِسِتَّه: اَلْعَرَبَ بِالْعَصَبیَّهِ وَ الدَّهاقینَ بِالْکِبْرِ وَ الاُْمَراءَ بِالْجَوْرِ وَ الْفُقَهاءَ بِالْحَسَدِ وَ التُّجّارَ بِالْخِیانَهِ وَ اَهْلَ الرُّسْتاقِ بِالْجَهْلِ.
🔸 خداوند شش کس را به شش خصلت عذاب کند: عرب را به تعصّب، و خانهای ده را به تکبّر، و فرمانروایان را به جور، و فقیهان را به حسد، و تجّار را به خیانت، و روستایی را به جهالت.
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion
پزشکیان درمناظره، به من تهمت میزنه میگه توحزبی هستی، من حزبی نیستم،!!!!
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion
🚨اصلاح طلبانی که کمتر بنگاهی سرکوچه می فهمند!
▪️این مطلب را بنگاه سر کوچه شما هم میداند که موقع معامله اگر یک طرف، ذوق و اشتیاق خودش را برای انجام معامله نشان بدهد، معامله با قیمت گزافی به ضرر او تمام می شود!!
▪️واقعا آیا اصلاح طلبان دولتی به اندازه بنگاه سرکوچه هم قواعد معامله و مذاکره را نمی دادند؟
▪️وقتی هم اشتیاق نشان می دهند و هم انتظار ذهنی در جامعه ایجاد می کنند چرا طرف مقابل، دنبال گرفتن امتیاز نقد و وعده نسیه نباشد؟
▪️ذوق زدگی اصلاح طلبان هنگام چشمک زدن های فریبکارانه چشم آبیها واقعا شرم آور و خلاف قطعی منافع ملی است.
▪️کسانی که با ذوق زدگی اسنپ بک یا مکانیسم ماشه را در قالب برجام به حلق ملت فرو کردند نباید از مردم عذرخواهی کنند و از تکرار این رفتار دست بکشند؟
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پزشکیان: دولت عامل گرانی و تورم است
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نماهنگ ضداسرائیلی محمدحسین حدادیان
نماهنگ حماسی «منتصرون» در پی جنایات این روزهای رژیم صهیونسیتی در غزه و لبنان از سوی مرکز موسیقی مأوا با نوای محمدحسین حدادیان منتشر شد.
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 منصور فرهنگ، فعال سیاسی اپوزیسیون و کارشناس روابط بینالملل در شبکههای فارسیزبان خارجی:
🔺ولایت مطلقه فقیه در ۴۵ سال گذشته موفقیتهایی را کسب کرد که در زمان پهلوی وجود نداشت.
🔺اول تربیت نیروهای وفادار و دوم سپاه پاسداران؛ این واقعا در تاریخ روابط بینالملل بیسابقه است!
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ رئیس مجلس: زمانی که دشمنان تهدید می کردند می گفتیم نفتمان را به روی شما می بندیم امروز کدام نفت را می بندیم کدام بازار را داریم؟
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅سیگنال #مثبت دولت ایران برای #مذاکره با آمریکا
آیا ایران با درخواست احتمالی دولت آمریکا برای مذاکره دوجانبه موافقت میکند؟
مهاجرانی: دولت هر پیشنهادی را که در راستای منافع ایران باشد بررسی میکند
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion
🟢مخالفت مجلس با اقدام بانک مرکزی در حوزه رمزارزها بالا گرفت
🔹در حالی که رئیس کل بانک مرکزی از تدوین مقررات جامع رمزارزها توسط بانک مرکزی خبر داده، نمایندگان مجلس با رد این موضوع، تاکید کردند که این قانونگذاری در حیطه وظایف بانک مرکزی نیست و تفسیر فرزین از قوانین موجود اشتباه است.
🔹 رضازاده عضو هیئترئیسه کمیسیون امنیت ملی تاکید کرد: مجلس به دنبال قانونگذاری در حوزه ارزهای دیجیتال است و این قانونگذاری با نظرات همه دستگاههای مسئول انجام خواهد شد.
🔹مهرداد لاهوتی نیز با تاکید بر اینکه بانک مرکزی بهتر است تمرکز خود را بر تنظیمگری حوزههای پولی و بانکی معطوف کند، هشدار داد: «خروج از صلاحیت قانونی، نتایج مخربی برای نظام اقتصادی کشور به همراه خواهد داشت»
🔹نادری عضو هیئت رئیسه مجلس نیز با بیان اینکه مسیر قانون گذاری ارزهای دیجیتال از مجلس میگذرد، گفت: بانک مرکزی تنها میتواند مقررات مربوط به حوزه ریال رمزنگاری را تدوین کند.
🔹زارع عضو کمیسیون برنامه و بودجه نیز متذکر شد: فقط مقررات رمزپولها که مشخصا نوعی پول است، در حیطه صلاحیت بانک مرکزی بوده اما ورود به سایر رمزداراییها در صلاحیت این نهاد نیست.
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion
✅سرلشکر باقری: پاسخ به اسرائیل وَرای تصورات آنها طرحریزی شده
🔹صهیونیستها با به شهادت رساندن ۴ نفر از نیروهای پدافند هوایی ارتش خطوط قرمز ایران را رد کردند و پاسخ ما به تجاوز ورای تصورات سران این رژیم طرحریزی شده.
🔹ایران هیچگاه تعرض به خاک خود را بیپاسخ نمیگذارد و در این مورد نیز حتماً واکنش مناسبی خواهد داشت.
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion
🔴 یدیعوت آحارونوت به گفته یک منبع آگاه: #توافقبالبنان به ما این امکان را می دهد که جبهه غزه و لبنان را از هم جدا کنیم و حماس را تنها نگه داریم.
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion
✍ميدونيد قضیه چیه؟
نتانیاهو که خودش رو یک مرده متحرک میدونه در تلاش است تا بعد از حمله به غزه و لبنان اینبار به مواضع ایرانی حشد الشعبی #عراق و سپس به #یمن بصورت هوایی حمله کند!
سردار ناب ایرانی هم امروز صبح گفتند اگر اسرائیل مجددا غلط اضافی کنه حتما #وعده_صادق_3 را با قدرتی چندین برابر بیشتر از عملیات قبلی اجرایی خواهیم کرد
فعلا قدرتنمایی در #میدان بر #دیپلماسی ارجحیت داره
علت فروش امروز بورس هم، همین موضوع بود
اکنون صندوق های #طلا هم بعد از چند روز منفی مورد استقبال مجدد قرار گرفته اند
انشالا هرچی خیره برای کشورهای مقاومت مخصوصا ایران اتفاق بیوفته
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion
۰
◻️گفتگوی باکو با طالبان به نتیجه رسید/ ایران رقابت کریدوری را باخت؟
◻️مقامات طالبان و جمهوری آذربایجان که در یک ماه گذشته، چندین بار بایکدیگر دیدار و گفتگو داشته اند، سر انجام بر ایجاد کریدور لاجورد به توافق رسیدند.
◻️به گزارش خبرآنلاین #کریدورلاجورد که به منظور دور زدن ایران و تقویت اهمیت کریدور زنگزور ایجاد شده، پاکستان و افغانستان را از طریق ترکمنستان و باکو به ترکیه و اروپا متصل می کند...
✍ از نفت ، سوخت ، برق و امکانات ایران استفاده می کنند ولی برای دور زدن ایران از راه آذربایجان قرارداد می بندند 🤦
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion
فعلا جنگ ،جنگ رسانهای است، برای امتیازگیری نهایی #آتشبس موقت در منطقه و حفظ نیروهای مقاومت فلسطین و لبنان و عراق و یمن و سوریه
بعد از اعلام #آتشبس حمله به هریک از این ارکان مقاومت یعنی نقض آن توسط رژیم
#ایران است که تعیین میکند حزبالله با چه شرایطی #آتشبس را امضا کند
⭕️فعلا شاهد #عقبگرد نتانیاهو از توهمات شیطانی حمله به عراق و یمن هستیم ولی مجددا بحث کاهش مواضع و قدرت حزبالله را علم کردهاند
این نتانیابو و کابینه کودک کش حیوان صفت میدانند که به محض #آتشبس از قدرت کنار خواهند رفت و محاکمه میشوند
اگرهم جنگ را ادامه دهند با قطعنامه الزامآور شورای امنیت برای #آتشبس مواجه خواهند شد و بازهم باید از قدرت کنارهگیری کنند
خلاصه این یابو هرکاری میکنه تا دوره ریاست جمهوری بایدن رو بگذرونه بلکه ترامپ براش کاری کنه
همیشه قبل از ایجاد یک #آتشبس تنشها و قدرتنمایی های میدان و رسانهای به اوج خودش میرسه
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 انتقاد تند منان رئیسی نماینده قم در مجلس:
برخلاف دوستان، شرم کردم چفیه بندازم
خودروسازا یک شبه ۳۰٪ درصد قیمت لگنهاشونو زیاد کردن مردم از ما شعر و شعار نمیخوان مردم از ما چفیه انداختن نمیخوان..
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion
🔴 جناب محمد اسماعیل شوشتری وزیر دادگستری دولتهای هاشمی و خاتمی و همچنین قاضی این سالها در شعبه ۲ تجدیدنظر دادگاه ویژه روحانیت کشور هم از این دنیا رفت تا در آن دنیا پاسخگوی اعمال و قضاوتهایی باشد که برای روحانیون انقلابی و مطالبهگر کشور انجام داد! این دنیا برای هیچکس نمیماند!
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion
🔴 ایهامی به نام #پیوست_عدالت
🔹عنوان «پیوست عدالت» از عناوین جدیدی است که در ادبیات سیاسی ترویج شده و رهبر انقلاب هم چندین بار برای تأکید بر عدالت از آن استفاده کرده اند با این توضیح که طرح ها، لوایح، قوانین و بخشنامه های دولت و مجلس باید «پیوست عدالت» داشته باشند و تأمین کننده و محقق «عدالت» باشند نه اینکه تبعیض و فاصله های طبقاتی را افزایش دهند.
🔸با این وجود، این عنوان نتوانسته اصل مفهوم را منتقل نماید و غالباً نگاهِ صوری و حاشیه ای و فرعی به «پیوست عدالت» دارند؛ مثل همان نگاهی که به «پیوست زیست محیطی» برای صنایع و کارخانجات داشتند. طبق قوانین موجود ایجاد هر کارخانه صنعتی در هر نقطه ای از کشور باید مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست داشته باشد حالا این مجوز با لابی و نفوذ و مسامحه هم بدست آمده باشد مسئله ای نیست یا اساساً اگر مجوز هم دریافت نشد باز خلل آنچنانی در ایجاد کارخانه صورت نمی گیرد. چون نگاه به «پیوست زیست محیطی» سطحی و حاشیه ای است.
🔹نگاه به «پیوست عدالت» هم اینگونه شد که در انتهای هر طرح و قانون و سیاستی، در یک یا چند برگه آچار توضیح می دهند که این طرح چه تأثیری در تحقق عدالت دارد! خیلی سطحی و فرعی!
🔸بی شک منظور رهبری از طرح این عنوان برای طرح ها و لوایح و قوانین و بخشنامه ها و دستورالعملل ها، این نگاه سطحی نبود. بلکه منظور این بود که این طرح ها باید «عدالت پایه» یا «بر مبنای عدالت» یا «با مقیاس عدالت» یا «در راستای تحقق عدالت» طراحی و تدوین شوند!
🔹اساساً «عدالت» باید مقیاس و معیار اصلیِ بررسی هر طرح، لایحه، قانون، سیاست عمومی، دستورالعمل و بخشنامه باشد. یعنی معیار اصلی و ملاک اصلی تصویب و تأیید و صدور و اجرای موارد بالا باید عدالت باشد. که آیا اینها عدالت را محقق می کنند، عدالت اجتماعی را تقویت می کنند یا نه؟
🔸شهید مطهری عدالت را نه تنها مقیاسی برای موارد فوق که مقیاسی برای حقانیت یک دین و درستی دستورالعمل های آن و حق بودن احکام آن می دانند. استاد شهید می گویند: «اصل عدالت از مقیاس های اسلام است که باید دید چه چیزی بر او منطبق می شود. عدالت در سلسله علل احکام است نه در سلسله معلولات. نه این است که آنچه دین گفت عدل است، بلکه آنچه عدل است دین می گوید، این مقیاس بودن عدالت است برای دین پس باید بحث کرد که آیا دین مقیاس عدالت است یا عدالت مقیاس دین؟ مقدسی اقتضا می کند که بگوئیم دین مقیاس عدالت است اما حقیقت اینطور نیست این نظیر آن چیزی است که در باب حسن و قبح عقلی میان متکلمان رایج شد و شیعه و معتزله، عدلیه شدند یعنی عدل را مقیاس دین شمردند نه دین را مقیاس عدل.»
🔹به نظر می رسد هم باید ایهام «پیوست عدالت» برطرف شود و هم بدنبال اصطلاح یا عنوان بهتری برای جایگزینی آن باشیم که وقتی از آن استفاده می کنیم همه بدون هیچ توضیحی، اصل مطلب را بفهمند و در اجرا، تفسیر به رأی نکنند.
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion
🔴 برداشت جامعه چیست؟
🔹آقای مهدی فضائلی سخنگوی غیررسمی و توئیتری دفتر رهبری در پاسخ به این سوال که آیا رهبری درباره اصلاح قانون ممنوعیت بکارگیری مسئولان با زن و فرزند تابعیت مضاعف(با هدف استفاده از محمدجواد ظریف در معاونت راهبردی دولت)، نظری داده اند یا خیر، توئیتی منتشر کرده اند.
🔸مضمون این توئیت این است که رهبری با اصلاح قانون برای تابعیت های قهری(یعنی تابعیت هایی که بخاطر مأموریت یا تحصیل ایجاد شده) موافقند و برای تابعیت های غیرقهری مخالفند(یعنی تابعیت های ارادی خود شخص و خانواده). حالا اینکه تابعیت فرزندان ظریف، قهری است یا غیرقهری مسئله دیگری است.
🔹اما نکته مهم تر در توئیت آقای فاضلی این مسئله بود که البته اصلاح یا عدم اصلاح قانون از وظایف و اختیارات مجلس و دولت است. واقعیت این است که نه تنها افکار عمومی، بلکه جو غالب حاکم بر نمایندگان مجلس هم درک صحیحی از این مسئله ندارند که ممکن است رهبر انقلاب یک نظری داشته باشد و مجلس یا برخی نمایندگان یا برخی کارشناسان نظر دیگری داشته باشند.
🔸سالهای سال، اصولگرایان و اصلاح طلبان سعی کرده اند با این اهرم که رهبری با مسئله ای موافقت کرده یا مخالفت کرده یا نظری داده، سعی کرده اند مخالفین خود را سرکوب کنند. یکبار در رأی به ریاست مجلس، یکبار ریاست جمهوری، یکبار دربحث رأی به لیست وزرای پیشنهادی و غیره.
🔹فکر می کنید درباره همین قانون چه اتفاقی می افتد؟ آن قانون که می شد با اجرای آن،جلوی نفوذ یا انتصابِ برخی جاسوسان یا کسانی که خانواده هایشان در آمریکا و اروپا اقامت و تابعیت و اموال و دارایی دارند را گرفت، توسط مجلس به گونه ای تغییر داده می شود که شبیه شیرِ بی سر و بی دم و بی یال خواهد شد. چرا؟ چون می ترسند هرگونه مخالفتی در مجلس با اصلاح این قانون، مخالفت با رهبر انقلاب قلمداد شود و سپس برچسب ضدرهبری بخورند و تمام!
🔸این واقعیت امروز ماست. متأسفانه اصلاح طلب و اصولگرا فرقی در سوءاستفاده از این مسئله ندارند.
🔻اما تأثیر منفی و تبعاتی این مدل استنادها هم دارد و آن هم این نکته که رهبر انقلاب در تمام ریز و درشت مسائل دخالت می کنند و مسئولیت همه چیز با ایشان است! متأسفانه آقایان اصولگرا و اصلاح طلب با این کارها و سوءاستفاده ها بیشترین ضربه را به جایگاه رهبری در افکار عمومی زده اند.
🔹چه بخواهیم چه نخواهیم این برداشت در جامعه و بین مردم نهادینه می شود و دولت ها و مجالس و مسئولان دیگر از پاسخگویی فرار می کنند و هر تصمیمی را به پای رهبری می نویسند. حال آنکه رهبری در همین مسئله، پاسخ دولت مبنی بر انتصاب ظریف را ندادند و مجدداً به سراغ اصلاح قانون رفتند و ایشان هم گفتند که با اصلاح قانون برای تابعیت های قهری موافقند نه تابعیت های غیرقهری! ولی این مسئله در افکار عمومی قابل تفکیک نیست!
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion
🔴 ریشه برخی دعواهای اقتصادی داخل کشور!
🔹به اقتصاد می شود از دو منظر نگاه کرد؛ یک منظر قوانین طبیعی و عمومی که در هر نقطه ای از جهان و در هر کشور و دولت - ملتی این قوانین یکسان است؛ چه در ایران باشد چه آمریکا چه اروپا چه آفریقا؛ فرقی نمی کند اینها قوانین طبیعی حاکم بر اقتصاد هستند؛ یک منظر هم برنامه ها و طرح های اقتصادی که اینها دستوری اند و تعیین می کنند که تولید و ابزار تولید و منابع و امکانات، چگونه در بین عموم مردم توزیع شود و حقوق ها و دستمزدها چگونه باشد و ... .
🔸نام و عنوان این دو دسته مهم نیست که چه باشد؛ ولی شهید مطهری بطور کلی نام دسته اول را اقتصاد نظری یا توصیفی می دانند؛ قوانین تکوینی و طبیعی حاکم بر روابط انسان ها که ناشی از روابط علّی و معلولی است؛ علوم تجربی می توانند به فرمول هایی در این زمینه برسند؛ مثلاً قوانین مربوط به عرضه و تقاضا؛ روابط علّی معلولی مرتبط با تورم، پول، افزایش و کاهش قیمت ها، رشد بیکاری یا اشتغال و غیره. البته نظریات تجربی هم به مرور زمان نقض می شوند، تکمیل می شوند و ... . اما بطورکلی می توان اینها را قوانین عمومی دانست.
🔹استاد شهید اما نوع دوم را اقتصاد دستوری یا برنامه ای می نامند؛ آنجا که احکام اقتصادی، جنبه خوب و بد پیدا می کنند؛ انسانی یا غیرانسانی؛ ارزشمند یا بی ارزش؛ آنجا که قوانین اقتصادی با مفاهیمی غیراقتصادی مثل حق و باطل، عدل و ظلم، حُسن و قُبح، تکاملی و ضدتکاملی مرتبط می شوند. اینجا پای مکاتب اقتصادی باز می شود: اقتصاد لیبرال سرمایه داری، اقتصادِ سوسیالیستی، اقتصاد اسلامی و غیره.
🔸 دعواهای امروز ما در سطوح سیاسی و کارشناسی نظام، در این نقطه شکل می گیرد؛ درست در همین نقطه که بین قوانین طبیعی و اقتصاد دستوری و برنامه ای، تفاوتی قائل نمی شوند؛
🔹اولاً همین قوانین طبیعی و عمومی که با علوم تجربی به دست می آید، گاهی به مرور زمان، تغییر می کنند. یعنی نظریات جدیدی مطرح می شود؛ یا نظریات کامل تری پا به میدان می گذارد و نمی شود همین ها را هم وحی منزل دانست! باید همه مؤلفه های مؤثر را در نظر گرفت؛ بطور مثال، شاید نقدینگی در یک کشوری، باعث تورم شود ولی در جای دیگر تورم ایجاد نکند؛ باید ابعاد هر نقطه و همه مؤلفه ها را در نظر گرفت. همینجا اختلافات جدی وجود دارد.
🔸ثانیاً؛ دستور و برنامه در هر مکتب اقتصادی وجود دارد؛ اساساً هیچ اقتصادی، آزاد و رهاشده نیست! دستورات و برنامه های کلان، در اقتصاد سرمایه داری یکجور است؛ در اقتصاد سوسیالستی یکجور و در اقتصاد اسلامی هم یکجور! بطور مثال، در اقتصاد سرمایه داری، دستور و برنامه این است که برای برخی سرمایه داران، هیچ حد و مرزی در تولید ثروت، چگونگی تولید ثروت، چگونگی مصرف آن قائل نباشد و انحصار بوجود بیاید و ورود سرمایه داری به هر تولید ثروتی ممنوع نباشد؛ چه آن ثروت، تجارت و تولید همراه با ترویج آزادی های جنسی باشد یا هرچه.
🔹اما در اسلام، آیا برنامه این است که هیچ حد و مرزی برای تولید ثروت و چگونگی تولید ثروت و چگونگی مصرف آن نباشد؟ آیا اسلام موافق انحصار است؟ آیا در اسلام برنامه این است که می توان انفال(اموال عمومی نظیر دریاها، کوه ها، رودخانه ها، نفت، گاز و ...) را هرگونه که سرمایه داران بخواهند بین خود توزیع کنند و به آنها دست درازی کنند؟ یا نه برنامه این است که این اموال در اختیار حکومت اسلامی باشد و حکومت یک بخش را برای آیندگان محافظت کند و بخشی را برای نسل های فعلی، دسترسی عادلانه برای همه برقرار کند، عادلانه و برابر همه بتوانند استفاده کنند؟
🔸از ریشه های اصلی دعواها در کشور، همین نقطه است که اولاً برخی قوانین طبیعی را کامل نمی شناسند؛ برخی قوانین را در کُتب اقتصاد نظری خواندند و آنها را وحی منزل می دانند در حالیکه ممکن است اینها تغییر یا تکمیل شوند؛ در ثانی، نگاه مکتبی ندارند و برخی حتی دستوراتِ سرمایه داری را با قوانین ثابت و طبیعی و تکوینی قاطی می کنند!
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion