⁉️آیا صِرف به ستوه آمدن مردم از ظلم برای تحقق فرج کافی است؟
▫️یک تصور عامیانه از ظهور، آن است که فکر کنیم صِرف به ستوه آمدن مردم از ظلم و یا به اوج رسیدن جور، برای تحقق فرج کافی است؛ و دیگر نیازی به آمادگی مردم برای «پذیرش عدالت» نیست.
▫️در حالی که در میان مردمی که صرفاً از ظلم خسته شدهاند، ولی تحمل عدالت را هم ندارند، تشکیل یک حکومت عادلانه اصلاً حکومت ماندگاری نخواهد بود.
▫️زمانی که مردم برای خلافت، به امیرالمؤمنین اصرار میکردند، حضرت امتناع می ورزیدند. علت اساسی امتناع حضرت این بود که هرچند مردم از ظلم خسته شده بودند، اما خواهان عدالت هم نبودند. آنها اساساً نه عدالت و لوازم آن را درست میفهمیدند و نه میتوانستند آن را تحمل کنند. خیلی بین این دو فرق است.
📚کتاب انتظار عامیانه عالمانه عارفانه
🔖 سخنان #استاد_پناهیان
🌺🇮🇷 @shabnamshabna
ایتا
eitaa.com/Shabnamshabna
سروش
sapp.ir/shabnamshabna
shabnam:
shabnam:
روز معلم مبارکباد
تقدیم به همه معلمان عزیز
تکریم ا مقام معلم،شأن انبیاء و اولیاء خداوند است.
مقام معلم هرچه بالا رود،مقام تعلیم و تربیت در جامعه بالا می رود.(امام خامنه ای)
بی گمان معلمان و مربیان،طلایه داران نهضت هدایت و سعادت ملت ما هستند.معمارانی که زیربنای ارزشهای معنوی و فضایل اخلاقی و اسلامی جامعه را بنیان می نهند.
تکریم مقام معلم،نشان ارج نهادن به مجاهدت منادیان پیشرفت و سربلندی نسلهای حاضر و آینده است که هر قلب پاک و پرهیزکاری آن را تایید می کند.
هفته معلم فرصتی است که جایگاه رفیع علم و عالِم و زحمات خالصانه ی خدمتگزاران عرصه ی تعلیم و تربیت بویژه معلم شهید استاد مرتضی مطهری که بحق از سنگربانان همیشه بیدار اسلام و از بزرگترین معماران بنای فکری نظام مقدس جمهوری اسلامی است مورد قدردانی قرار گیرد.
ای معلم...
ای معلم،ای پاسبان حریم عشق و خردورزی
ای زلال نقره گون آبشار محبت
ای شکوه جرأت گل در بهار،ای باغبان باغ معرفت
و...ای آنکه شرف از نام تو آوازه دارد...
«یک دریا سپاس ارزانی تو»
بلندآوازگان تاریخ از محمد(ص) و علی(ع)...تا خمینی و مطهری(ره)بر نامت بالیده اند و تاریخ سازان عالم در پیشگاهت زانوی ادب بر زمین زده،از نخل دانش تو میوه های عزت و رستگاری چیده اند.
...اینک به حرمت نامت از جای بر می خیزیم و همگام با شکوفه های بهشتی اردیبهشت و در روز ولادت با سرسعادت و خجسته ی قطب عالم امکان هستی آقا امام زمان (عج) مقام والایت را ارج می نهیم.
روز معلم و هفته معلم بر همه ی خدمتگزاران عرصه ی تعلیم و تربیت،منادیان دستگاه انسان ساز آموزش و پرورش یعنی معلمان عزیز و بزرگوار مبارکباد و در این ایام یاد و خاطره ی همه ی معلمان شهید خصوصا معلم دلسوز و انسان ساز پاسدار شهید ولی الله محمدی را نیز گرامی می داریم.
@shabnamshabna
🔸یک نکتهی تربیتی رهبر انقلاب خطاب به معلمها: تکریم شاگردها فراموش نشود
🔹یك نكتهی دیگری در اینجا وجود دارد كه آن هم باز جنبهی ارزشی دارد. این را هم من عرض بكنم - این دیگر خطاب به شما معلمین است - كه از نظر اسلام همانطور كه معلم احترام دارد و باید تكریم شود، متعلم هم باید تكریم شود؛ شاگرد را هم باید تكریم كرد. به شاگرد اهانت نباید كرد. این یك جنبهی پرورشی بسیار عمیقی دارد.
🔹اینجا هم یك روایتی است كه اینطور نقل شده: «تواضعوا لمن تعلّمون منه و تواضعوا لمن تعلّمونه»؛ از كسی كه فرامیگیرید، تواضع كنید و كسی هم كه از شما فرا میگیرد، تواضع كنید. «و لا تكونوا جبابرة العلماء». ️جبار دو نوع است: جبار سیاسی، جبار علمی. جبار علمی نباشید؛ جباران عالِم نباشید؛ مثل فرعون.
🔹️بنده اینجور استادی را در یكی از دانشگاههای كشور، سالها پیش، شاید چهل سال، چهل و پنج سال قبل دیده بودم كه جوری با شاگردهایش حرف میزد و تعلیم میداد و برخورد میكرد، كه برخوردش فرعونی بود، نه برخورد پدر با فرزند.
🔹️معلم ممكن است درشتی هم بكند، اما درشتی غیر از تحقیر است؛ غیر از اهانت است. شاگرد را باید تكریم كرد. شما هر كدامی یقیناً تجربههای زیادی دارید از شاگردانی كه شما تكریمشان كردهاید و این كار جواب داده است؛ تربیتِ او را آسانتر كرده است. دشنام دادن، تحقیر كردن، حتی زدن، خوب نیست - كه حالا «الضرب لتأدیب» جزو حرفهائی است كه از قدیم معروف و معمول هم بوده، بعدها نشان دادند كه نه، ضرب خوب نیست - بنده هم عقیدهام همین است.
🔹️باید شاگرد را مثل مومی در دست چرخاند و شكل داد؛ منتها با ملایمت. هنر معلمی این است. این هم یك بخش دیگر از این قضیهی ارزشی در باب معلم.۱۳۸۷/۰۲/۱۲
✅سروش:
http://sapp.ir/shabnamshabna
✅ایتا:
https://eitaa.com/shabnamshabna