#آموزش_رنگ
آموزش تدریجی
مغز کودکان به تدریج در حال رشد است. اینکه یک جعبه مدادرنگی یا ماژیک را پیش چشم کودک قرار دهید و از او انتظار داشته باشید که اسم تمام رنگها را یاد بگیرد، غیرمنطقی و برای کودک آزاردهنده است.
در عوض میتوانید دو یا سه رنگ را انتخاب و در طول هفته وقت کودک را برای آموزش همین تعداد رنگ اختصاص دهید. با آموزش رنگهای اصلی شروع کنید. این رنگها همان رنگهایی است که در دبستان به آنها آموزش داده میشود. ممکن است برای یک کودک نوپا یاد گرفتن سایه روشنهای یک رنگ، مثل کمرنگ و پررنگ سخت باشد.
نسبت دادن رنگ به یک موضوع یا شی
به جای اینکه برای آموزش رنگ به کودک بگوییم آبی، مثل این وال، بهتر است بگوییم وال، آبی است. از این طریق ذهن کودک را به جای رنگ، ابتدا روی شی مورد نظر متمرکز میکنیم و او راحتتر میتواند رنگها را از این طریق یاد بگیرد.آموزش از طریق تکرار
یکی از فرآیندهای یادگیری، تکرار است. تکرار برای رشد مغز کودک بسیار مهم است. به کمک بازیها و درسهایی که کودک از آنها لذت میبرد به آنها کمک کنید تا موثرتر و آسانتر رنگها را یاد بگیرد. همچنین میتوانید از رسانههای دیجیتالی برای آموزش رنگ به کودک استفاده کنید. مثلا او را برای دیدن یک فیلم بیرون ببرید و از او بخواهید که رنگ شخصیت کارتونی را بگوید.
آموزش از طریق بازی
کودکان زمانی که مشغول بازی هستند، رنگها را بهتر یاد میگیرند. به کمک بازیها و فعالیتهای سرگرمکننده میتوانید توجه کودک را به رنگها جلب کنید. او به کمک بازی نام رنگها و ویژگیهای مخصوص به آن را راحتتر به حافظه میسپارد. سعی کنید انواع بازیها را برای آموزش رنگ به کودک امتحان کنید تا بهترین آن را بیابید. مثلا به کودک بگویید یک ماژیک یا مدادرنگی مورد علاقهاش را بردارد و زمانی که برای پیادهروی میروید از او بخواهید رنگهای مشابه آن را در طبیعت و اطراف مشخص کند. سه روبان به رنگهای مختلف انتخاب کنید و آن را بالای سه قاشق دسته بلند ببندید و درون یک سطل بگذارید و از کودک بخواهید که مثلا رنگ صورتی را انتخاب کند. اگر کودک رنگ مورد نظر را پیدا کرد، حتما او را تشویق کنید
آموزش رنگ ها 👆👆
@shadibabazi
برای آموزش رنگ ابتدا با رنگ قرمز شروع کنیم
چون کودکان اغلب به رنگ قرمز واکنش بهتری نشان می دهند.
بخصوص که در رزهای اغازین مهد واحد کار آتش هم داریم
پس این خیلی میتونه به ما کمک کنه
تعدادی از اشیای ساده قرمز رنگ لازم داریم که البته ویژگی های زیادی نداشته باشند. بهتر است ابتدا تعدادی از اشیا را انتخاب کنیم که از نظر شکل و اندازه و جنس کاملاً مشابه و فقط از لحاظ رنگ باهم تفاوت داشته باشند.
این کمک می کند تا کودک دیگر ویژگی های شی را با رنگ جابجا نگیرد چون کودک قبلاً(در آموزش طبقه بندی) جدا کردن اشیا قرمز را به دست آورده، پس این بار همراه با جدا سازی آن ها از نماد یا نام رنگ هم استفاده می کنیم به این ترتیب تا چند روز فقط رنگ قرمز را به او معرفی می کنیم. یعنی کودک اشیا قرمز مشابه را جدا کرده و برایش بارها و بارها نام قرمز را تکرار می کنیمو از او سوال می کنیم چه رنگیه؟«قرمز».
حالا دو شی کاملا هم اندازه و هم شکل مثل مهره یا لگو را جلو کودک قرار داده و می گوییم:« قرمز را بده ». اگر کودک هنوز مطمئن نیست کمی دست او را هدایت می کنیم تا قرمز را بردارد و به ما بدهد. بارها و بارها جای آن ها را تغییر داده و خواسته ی خود را تکرار می کنیم. تکرار و تمرین را فراموش نمی کنیم. وقتی کودک بین اشیای هم شکل و هم اندازه موفق به شناسایی رنگ قرمز شد، یکی دیگر از ویژگی های اشیا مورد نظر را تغییر می دهیم(مثلاً اندازه) و باز هم هر گاه کودک توانست اشیا قرمز هم شکل اما کوچک و بزرگ و در اندازه های مختلف را تشخیص دهد می توانیم شکل اشیا را هم غیر همسان در نظر بگیریم. یعنی کودک بتواند بین اشیای مختلف قرمزها را بردارد و یا بین چند شکل مختلف که هم اندازه هم نیستند قرمزها را انتخاب کند.
پس کودک یاد گرفته که رنگ قرمز را به اشکال مختلف تعمیم دهد. اگر کودک گفتار دارد پس می توانیم بیان رنگ قرمز را هم از او بخواهیم؛ «این چه رنگیه؟» پس از گذشت مدت زمان کافی برای تثبیت رنگ قرمز و اطمینان از یادگیری کودک می توانیم آموزش رنگ بعدی( ترجیحاً آبی )را شروع کنیم. پس رنگ قرمز را به کلی کنار گذاشته و فعلاً کار نمی کنیم و به همان ترتیب که قرمز را شروع کردیم رنگ آبی را آموزش می دهیم.
یعنی همان مراحل قبل را تکرار می کنیم؛ معرفی رنگ آبی، شناخت رنگ آبی از بین اشیای هم شکل و هم اندازه، کم کردن شباهت ها، تعمیم و آموزش بیان رنگ آبی. تمام این مراحل باید با صرف مدت زمان کافی و ارائه پاداش ها و تقویت های به موقع انجام شود. تا جایی که اطمینان حاصل کردیم که کودک آبی را شناخته است.مرحله ی بسیار مهمی در آموزش رنگ یعنی تمیز و تشخیص بین دو رنگ قرمز و آبی.بسیار مهم است
@shadibabazi
🔰 نیازهای اساسی کودکان
💠 مهمترین و اساسیترین نیازهای کودکان برای رشد و تربیت سالم و شاد عبارتند از:
1. مورد توجه بودن
2. در نظر گرفتن استقلال و هویت مستقل برای کودکان
3. آزادی در ابراز هیجانات و تفریحات کودکانه و درک شدن آنها توسط والدین
4. داشتن محدودیتهای واقعبینانه برای کودکان؛ همانند قانونهای بجا و متناسب، برای حفاظت از سلامت جسم و روح کودکان.
#تربیت_فرزند
@shadibabazi
📣📣📣 #خبر_فوری
کارگاه مهارت افزایی #نهم_ربیع_الاول 👌
((ویژه مربیان کودک و نوجوان))
💻به صورت #مجازی و #آفلاین 😃📱
موضوع کارگاه:
✅((آموزش انواع روش های خلاقانه
و قالب های متنوع جهت اجرا در #9ربیع_الاول سالروز آغاز امامت امام مهدی علیه السلام ))
⬅️ همراه با بخش ویژه کاغذ و برش(طرح های مناسب با نهم ربیع)👌
👨🏫 مدرس :
#استاد_محمدی
جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام در این کارگاه کاربردی به کانال #مهارت_313 در ایتا مراجعه کنید.
👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/773718203Cb5dbc37774
✅کتاب مهدوی آخرین خورشید
🌺کتابی ویژه کودکان جهت آشنایی باامام زمان
🌺این کتاب بصورت داستان ؛رنگ امیزی؛معما؛جدول و....کودک شما را باامام مهدی آشنا میکند
✅نمونه متن کتاب👇
eitaa.com/morabbi_rezayat/239
قیمت کتاب7هزارتومان
✅ثبت سفارش👇
💟 @Admin_morabbi
دوره آفلاین
افزایش اعتماد به نفس در کودکان
محتوای این دوره در همین کانال بارگذاری خواهد شد
هزینه دوره : بنر کارگاه را برای عزیزانتان در گروه های مختلف ایتا ارسال نمایید
با ما همراه شوید 👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/847839268C04c31f6232