حرم حضرت شاهچراغ علیه السلام
💠 نماینده ولی فقیه در استان فارس: رهبر معظم انقلاب(دام ظله)، نگاه سیاسی - اجتماعی عمیقی به قرآن دارند
امروز، چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳، آیتالله دژکام نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، در مراسم افتتاحیه هفتمین اجلاسیه «همایش بینالمللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای(دام ظله)» در آستان مقدس احمدی و محمدی علیهمالسلام، سخنان خود را با آیه ۱۸ سوره مائده اشاره کرد و گفت: «وَقَالَتِ الْيَهُودُ وَالنَّصَارَى نَحْنُ أَبْنَاءُ اللَّهِ وَأَحِبَّاؤُهُ قُلْ فَلِمَ يُعَذِّبُكُمْ بِذُنُوبِكُمْ بَلْ أَنْتُمْ بَشَرٌ مِمَّنْ خَلَقَ يَغْفِرُ لِمَنْ يَشَاءُ وَيُعَذِّبُ مَنْ يَشَاءُ وَلِلَّهِ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا وَإِلَيْهِ الْمَصِيرُ»؛ «يهوديان و مسيحيان گفتند كه ما فرزندان و دوستان خدا هستيم. بگوى: پس چرا شما را به پاداش گناهانتان عذاب مىكند؟ بلكه شما انسانهايى از جمله آفريدگان هستيد. هر كس را كه بخواهد مىآمرزد و هر كس را كه بخواهد عذاب مىكند و از آن خداست فرمانروايى آسمانها و زمين و آنچه در ميان آنهاست و بازگشت همه به اوست.».
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل آستان مقدس، آیت الله دژکام در ادامه، ضمن خیر مقدم به میهمانان این همایش و تشکر از جامعة المصطفى العالمية و حرم مطهر حضرت احمدبن موسی الکاظم علیهماالسلام و سایر دستاندرکاران برگزاری این همایش بین المللی، قرآن برای ما از همه چیز مهم تر است، گفت: شاید یکی از مصادیق «الناس علی دین ملوکِهم» این است که میخواهیم قرآن را از زبان رهبرمان بیاموزیم و اندیشه های قرآنی مقام معظم رهبری(دام ظله) را بررسی کنیم.
امام جمعه شیراز با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب(دام ظله)، نگاه سیاسی - اجتماعی عمیقی به موضوع قرآن دارند، تصریح کرد: این باور و مبنا مسلمانان است که قرآن کتاب زندگی است و هر چه ما در رابطه با روش زندگی و تصمیمگیریهای فردی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و هر زمینهای پرسش داشته باشیم، پاسخ میدهد.
نماینده ولیفقیه در استان فارس با بیان اینکه بحث اصلی این روزها در دنیا و به ویژه جهان اسلام، مسئله فلسطین است، ادامه داد: رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) در کتاب ارزشمند «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن»، براساس آیه ۱۸ سوره مائده، این نکته را متذکر شده اند که نژادپرستی و تمایز طبقاتی در اسلام محکوم است. مقام معظم رهبری(دام ظله) تحلیل دارند که شرک خودبهخود به تبعیض طبقاتی میانجامد و مشرکین، باور و مبنای فکریشان بر این اساس است.
وی با اشاره به شرک خفی در بین ادیان توحیدی ادامه داد: مشرکان یهود و نصارا، مدعی شدند که خودشان پیش خدا از بقیه محبوبترند، و این بیماری است که بشریت این روزها، نتیجهاش را مشاهده میکند، با این همه کشتار مسلمانان در جهان و به خصوص در طول یک سال گذشته در غزه، هیچکدام از مجامع بینالمللی که پشتیبان یهود و نصارا است، هیچ اقدامی انجام نمیدهند و این به دلیل این است که خود را تافته جدابافته میدانند، چرا که معتقدند از اولاد اسماعیل هر چه کشته شود، ایرادی ندارد، اما نباید از اولاد اسحاق کشته شود، و این نکته را ۵۰ سال پیش رهبر معظم انقلاب(دام ظله) در کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» بحث کرده اند.
آیت الله دژکام گفت: با رهبری داهیانه امام راحل(رحمت الله علیه) و رهبر معظم انقلاب(دام ظله) توانستهایم راه مقاومت را در طول ۴۵ سال گذشته، پیش گرفته و جلو برویم و اگر امروز پرسشهایی مطرح میشود که ممکن است سیاسیون، طور دیگری برداشت کنند، اما بر اساس باور قرآنی باید پیش رفت. «مریدِ پیرِ مُغانم ز من مرنج ای شیخ/ چرا که وعده تو کردیّ و او به جا آورد»(حافظ شیرازی).
امام جمعه شیراز، ادامه داد: امام خامنه ای(دام ظله)، پیر ما، رهبر ما و فرزندزاده ابی عبدالله الحسین علیه السلام، در این وادی، این حرکت فکری عمیق برای اصلاح باورهای دینی بر مبنای قرآن را شروع کرده اند و تا اینجا رسیده است، اِنشاءالله سایه مبارکشان مستدام باشد و بهرهمندی ما از زلال آیات قرآن کریم، در پرتو بیانات ایشان بیشتر گردد.
🔸 لینک خبر:
shahecheragh.ir/info.aspx?type=n&id=232274
🔸 بخش ویژه همایش، در سایت حرم مطهر:
shahecheragh.ir/andisheh
@SHAHECHERAGH
حرم حضرت شاهچراغ علیه السلام
در مراسم افتتاحیه هفتمین اجلاسیه «همایش بینالمللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای(مدظله العالی)»، عنوان شد؛
💠 استاندار فارس: قرآن کریم، بزرگترین قانون زندگی بشری است
امروز، چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳، دکتر حسینعلی امیری، استاندار فارس، در مراسم افتتاحیه هفتمین اجلاسیه «همایش بینالمللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای(مدظله العالی)» در آستان مقدس احمدی و محمدی علیهمالسلام، با تاکید بر اینکه اساس و مبنای تفکر رهبر معظم انقلاب(دام ظله)، بر پایه اندیشههای قرآنی است و معظم لَه با اندیشه قرآنی، جامعه را هدایت میکنند، افزود: قرآن کریم بزرگترین قانون زندگی بشری است؛ خالق هستی در ۱۴۰۰ سال پیش این قانون بزرگ را بر پیامبر اسلام(ص) نازل کرد تا جامعهی بشری، رفتار و کردار و اندیشه و مناسبات اجتماعی خود را بر اساس این قانون تنظیم کند.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل آستان مقدس، دکتر امیری با تاکید بر اینکه فرهنگ شهادت برآمده از قرآن کریم، عامل رعب و وحشت جهان استکبار شده است، گفت: اگر امروز روحیه جهادی و ایستادگی رهبر معظم انقلاب، در میان امت اسلامی نشر پیدا کرده، این برگرفته از اندیشههای قرآنی ایشان است.
استاندار فارس ادامه داد: برادران شیعه و سنی جبهه مقاومت، بدون اختلاف، با هم همراه هستند و خون به هم آمیختهی برادران شیعه و سنی در جبهه مقاومت، اسلام را به عنوان دینی مقاوم به بشریت معرفی کرده است.
وی اظهار کرد: در علم حقوق، هنگامی که موضوعی در جامعه به صورت یک ضرورت غیر قابل اجتناب نمایان شود و نیاز است تا جامعه چشم انداز رفتار و کردار و مناسبات خود را بر این مبنا بسنجد، قانونگذار اقدام به وضع قانون میکند.
استاندار فارس با بیان اینکه قرآن کریم، بزرگترین قانون زندگی بشری است، ادامه داد: خالق هستی در ۱۴۰۰ سال پیش این قانون بزرگ را بر پیامبر اسلام(صلوات الله علیه) نازل کرد، تا جامعهی بشری، رفتار و کردار و اندیشه و مناسبات اجتماعی خود را بر اساس این قانون تنظیم کند. قرآن کریم باید در همه شئون زندگی بشر عملی شود، در حالی که پیش از انقلاب اسلامی، جایگاه قرآن در جوامع اسلامی تنها برای قرائت و در خانوادههای مومن نیز مساله ای شخصی بود و ظهور و بروز اجتماعی برای آن مشاهده نمیشد.
وی با اشاره به اینکه انقلاب بر مبنای قرآن کریم شکل گرفت و پس از آن در جنبههای اجتماعی، سیاسی و حقوقی ظهور و بروز یافت، یادآور شد: دفاع مقدس بر پایه مفاهیم قرآنی جهاد شکل گرفت و به پیروزی رسید. اندیشههای قرآنی رهبر معظم انقلاب(دام ظله)، در دیگر ابعاد اجتماعی کشور مانند حقوق زنان و حق و حقوق اقوام و مذاهب اسلامی در ایران نیز نمود یافته است و همه مذاهب دارای حقوق و در مجلس شورای اسلامی از نماینده برخوردار هستند.
استاندار فارس گفت: مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، در شرایطی که مفاهیم قرآنی عمدتا در قالب عرفانی و یا کلامی مطرح میشدند، آموزههای اسلامی را بر مبنای اندیشههای قرآنی مطرح کردند تا در همه سطوح و عرصههای جامعه اسلامی، ظهور و بروز پیدا کند.
🔸 لینک خبر:
shahecheragh.ir/info.aspx?type=n&id=232275
🔸 بخش ویژه همایش، در سایت حرم مطهر:
shahecheragh.ir/andisheh
@SHAHECHERAGH
حرم حضرت شاهچراغ علیه السلام
صفحه ۱ از ۵
در مراسم افتتاحیه هفتمین اجلاسیه «همایش بینالمللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای(مدظله العالی)»، عنوان شد؛
💠 حجت الاسلام و المسلمین محمدیان: بیشترین تحلیلهای مقام معظم رهبری(دام ظله) در کتابهای تفسیریشان، موضوع مبارزه دائمی حق و باطل است/ مقدمات خروج ذلیلانه رژیم صهیونیستی از منطقه فراهم شده است
امروز، چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳، حجت الاسلام و المسلمین محمد محمدیان، معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری(دام ظله)، در مراسم افتتاحیه هفتمین اجلاسیه «همایش بینالمللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای(مدظله العالی)» در آستان مقدس احمدی و محمدی علیهمالسلام، با بیان اینکه یکی از اصول نگاه مقام معظم رهبری(مدظله العالی) به قرآن کریم، توجه به رویکرد جریانی میباشد، گفت: موضوع حق و باطل، در قرآن به عنوان دو جریان اصلی که همیشه در مقابل هم قرار دارند مورد توجه ایشان بوده است و بیشترین تحلیلهای ایشان در کتابهای تفسیریشان، جریانیدیدن موضوع حق و باطل و فهم درست از ابعاد و لایههای حق و باطل و جداسازی بین اصول و فروع در این دو موضوع و در نهایت موضوع مبارزه دائمی حق و باطل است.
حجت الاسلام و المسلمین محمدیان ادامه داد: از همه عزیزان تقاضا دارم که تفسیر سوره حشر رهبر معظم انقلاب(دام ظله) را مطالعه بفرمایید، سوره حشر، سوره عقبنشینی مفتضحانه یهود از مدینه است، همان موضوعی که ما امروز کاملاً با آن مواجه هستیم، یک غده سرطانی بسیار مستکبر و ظالم در منطقه ما که انشاءالله مقدمات افتضاح و خروج ذلیلانهاش از منطقه فراهم شده است؛ در این کتاب، تفسیر این آیات را میتوانید مشاهده بکنید و آن را با وضعیت امروز تطبیق بدهید؛ ایشان کلمه «حشر» را اینگونه معنی میکنند اخراج مقتدرانه؛ «لِأَوَّلِ الْحَشْرِ»؛ یعنی اینکه یهودیهای متعصب، معاند و لجوجی که در مدینه حضور داشتند با قدرت و اقتدارِ اسلام اخراج شدند، در این کتاب شما میتوانید آنچه که اهمیت دارد یعنی آن امیدهایی که ایشان از آیات قرآن استنباط و به خوبی برای ما ترسیم میکنند را برای درهم شکستن استخوانهای باطل و از آن طرف عظمت عزت و جریان حق، میتوان مشاهده کرد.
وی اظهار کرد: انشاءالله دوستان تفسیر سوره حشر را بر کتابهای دیگر ایشان مقدم بدارید، چونکه بحث روز ما است. ذیل بحثهایی که ایشان در سوره حشر دارند، نکتهای را خدمتتان عرض میکنم که این را از مطالب ایشان استنباط کردهام و میخواهم شما را مهمان این بحث بکنم که وعدههای الهی در قرآن برای پیروزی جریان حق بر باطل یک سیر عجیب را طی میکند، که این سیر را خدمت دوستانی که اهل تحقیق هستند و با قرآن انس دارند عرض میکنم، نمیشود همه آیات را خواند ولی فهرستوار و با ترتیب نزول این آیات، که این خیلی نکته عجیبی است که ببینیم قرآن این وعدهها را از کجا شروع کرده و وعدههای الهی برای پیروزی حق به کجا ختم شده است.
وی ادامه داد: در دوره مکه که هنوز شعله کوچکی از اسلام داشت زبانه میکشید و به تدریج این نور شروع به تابش کرده بود، اولین آیهای که به عنوان وعده الهی نازل شده است کدام آیه بوده است؟ این را از باب ترتیب نزول سورههای قرآن عرض میکنم؛
وَنُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ* وَنُمَكِّنَ لَهُم فِي ٱلأَرضِ وَنُرِيَ فِرعَونَ وَهَمَنَ وَجُنُودَهُمَا مِنهُم مَّا كَانُواْ يَحذَرُونَ»؛ «و ما اراده داشتیم که بر آن طایفه ضعیف و ذلیل کرده شده در آن سرزمین منّت گذارده و آنها را پیشوایان (خلق) قرار دهیم و وارث (ملک و جاه فرعونیان) گردانیم* و براى آنها (طايفۀ مستضعف) در آن سرزمين امكان [و اسباب] تسلّطّ فراهم آوريم و به فرعون و هامان و لشكريانشان آنچه را كه از آن برحذر بودند، از ناحيه آنها (طايفۀ مستضعف) بنمايانيم»؛ (آیات ۵ و ۶، سوره قصص).
این اولین آیهای است که خداوند در مکه برای آینده جریان حق بیان فرموده است؛ خداوند اراده کرده است که بر مستضعفین منت، یعنی لطف خاص داشته باشد که آنها را از رهبران قرار بدهد و وارث مستکبران کند؛ خداوند اراده کرده است امکانات زمین را در اختیار آنها قرار بدهد و در نقطه مقابل، شکست و خواری را به فرعونیان نشان بدهد؛ این اولین آیهای است که در بیان سیر جریان حق خداوند در مکه و در سوره قصص نازل فرمود.
حرم حضرت شاهچراغ علیه السلام
صفحه ۱ از ۵ در مراسم افتتاحیه هفتمین اجلاسیه «همایش بینالمللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله العظمی
صفحه ۲ از ۵
معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری(دام ظله)، گفت: چند سوره بعد در آیه ۸۱ سوره مبارکه اسراء که باز در مکه نازل شده است خداوند میفرماید:
«وَقُلْ جَاءَ الْحَقُّ وَزَهَقَ الْبَاطِلُ إِنَّ الْبَاطِلَ كَانَ زَهُوقًا»؛ « بگو: حق آمد و باطل نابود شد. حقا كه باطل نابودشدنى بود.»؛ (آیه۸۱، سوره اسراء). «زهوق»؛ به معنی هلاکت و نابودی است. این بیان برای مومنان یک بشارتی بود که به پیروزی حق یقین داشته باشند و با امید به آینده روشن استقامت بورزند؛ آیه سوم در این زمینه که باز در مکه نازل شده است مربوط به آیه ۱۰۳ سوره یونس میباشد که خداوند در آنجا میفرماید:
«ثُمَّ نُنَجِّي رُسُلَنَا وَٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ كَذَلِكَ حَقًّا عَلَينَا نُنجِ ٱلمُؤمِنِينَ»؛ «آنگاه پيامبرانمان و كسانى را كه ايمان آوردهاند مىرهانيم. زيرا بر ما فريضه است كه مؤمنان را برهانيم». «كَذَلِكَ» یعنی که همیشه این چنین است؛ حقی است بر عهده ما با اینکه هیچکس از مخلوقها حقی بر عهده خدا ندارد، خداوند میگوید من میپذیرم حقی است بر عهده من که مومنین را نجات بدهم و بر این متعهد شدهام؛ در قرآن فقط دو بار «حَقًّا عَلَينَا» آمده یکی در همین آیه و دیگری در آیه ۴۷ سوره روم میباشد که میفرماید: «وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا مِنْ قَبْلِكَ رُسُلًا إِلَى قَوْمِهِمْ فَجَاءُوهُمْ بِالْبَيِّنَاتِ فَانْتَقَمْنَا مِنَ الَّذِينَ أَجْرَمُوا وَكَانَ حَقًّا عَلَيْنَا نَصْرُ الْمُؤْمِنِينَ»؛ « و ما پیش از تو پیمبرانی به سوی قومشان فرستادیم و آنها معجزات و ادله روشن بر آنان آوردند، پس از کافران بدکار انتقام کشیدیم، و بر ما نصرت و یاری اهل ایمان حتم است».
حجت الاسلام و المسلمین محمدیان، در ادامه به سوره یوسف آیه۱۱۰ اشاره کرد و گفت: خداوند در این آیه شریفه اینگونه بیان میکند که هرگاه به بن بست رسیدند، یاری ما رسید؛ «حَتَّى إِذَا اسْتَيْأَسَ الرُّسُلُ وَظَنُّوا أَنَّهُمْ قَدْ كُذِبُوا جَاءَهُمْ نَصْرُنَا فَنُجِّيَ مَنْ نَشَاءُ وَلَا يُرَدُّ بَأْسُنَا عَنِ الْقَوْمِ الْمُجْرِمِينَ»؛ « چون پيامبران نوميد شدند و چنان دانستند كه آنها را تكذيب مىكنند، ياريشان كرديم و هر كه را كه خواستيم نجات داديم و عذاب ما از مردم گنهكار بازگردانيده نشود».
وی ادامه داد: اما آیهای که در مکه نازل شد و دلهای مومنین را از فولاد آب دیده هم محکمتر کرد این آیات است که میفرماید: «وَلَقَد سَبَقَت كَلِمَتُنَا لِعِبَادِنَا ٱلمُرسَلِينَ* إِنَّهُم لَهُمُ ٱلمَنصُورُونَ* وَإِنَّ جُندَنَا لَهُمُ ٱلغَلِبُونَ»؛ «بى گمان، گفتار ما براى بندگانِ فرستاده شدهىمان (پيامبران)، از پيش مقرّر شده است* که البته آنها (بر کافران) فتح و فیروزی یابند* و همیشه سپاه ما (بر دشمن) غالبند»؛ (آیات ۱۷۱ تا ۱۷۳، سوره صافات).
«وَلَقَد سَبَقَت كَلِمَتُنَا»، یعنی که در گذشته هم این چنین بوده است، این سنت همیشگی خداوند است؛ «ٱلمَنصُورُونَ» مطلق است که هم دنیا و هم آخرت را شامل میشود؛ «جُندَنَا» همان حزبالله است که خداوند در مدینه فرمود «فَإِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ»؛ (بخشی از آیه ۵۶، سوره مائده)؛ و در مکه فرمود «وَإِنَّ جُندَنَا لَهُمُ ٱلغَلِبُونَ».
«إِنَّا لَنَنصُرُ رُسُلَنَا وَٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ فِي ٱلحَيَوةِ ٱلدُّنيَا وَيَومَ يَقُومُ ٱلأَشهَدُ »؛ « ما پيامبرانمان و مؤمنان را در زندگى دنيا و در روز قيامت كه شاهدان براى شهادت بر پاى مىايستند، يارى مىكنيم»(آیه ۵۱، سوره غافر)؛ که این آیه هم در مکه نازل شده است و بیان میدارد که حتماً پیامبران و مومنین را در دنیا و آخرت از یاری خودمان برخوردار خواهیم کرد، کلمه «ٱلحَيَوةِ ٱلدُّنيَا»؛ خیلی اهمیت دارد.
حرم حضرت شاهچراغ علیه السلام
صفحه ۲ از ۵ معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری(دام ظله)، گفت: چند سوره بعد در آیه ۸۱ سوره مبا
صفحه ۳ از ۵
معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری(دام ظله)، در ادامه به بیان بعضی دیگر از آیات که در مکه پیرامون وعده یاری خدا و پیروزی مومنین، نازل شدهاست، پرداخت؛
« إِنَّ ٱلَّذِينَ قَالُواْ رَبُّنَا ٱللَّهُ ثُمَّ ٱستَقَمُواْ تَتَنَزَّلُ عَلَيهِمُ ٱلمَلَـئِكَةُ أَلَّا تَخَافُواْ وَلَا تَحزَنُواْ وَأَبشِرُواْ بِٱلجَنَّةِ ٱلَّتِي كُنتُم تُوعَدُونَ»؛ «بر آنان كه گفتند: پروردگار ما اللّه است و پايدارى ورزيدند، فرشتگان فرود مىآيند كه مترسيد و غمگين مباشيد، شما را به بهشتى كه به شما وعده داده شده بشارت است.»؛ (آیه ۳۰، سوره فصلت).
« فَلَا تَحْسَبَنَّ اللَّهَ مُخْلِفَ وَعْدِهِ رُسُلَهُ إِنَّ اللَّهَ عَزِيزٌ ذُو انْتِقَامٍ»؛ « مپندار كه خدا وعدهاى را كه به پيامبرانش داده است خلاف مىكند. خداوند پيروزمند و انتقامگيرنده است»؛ (آیه۴۷، سوره ابراهیم). تا اینکه از مکه به مدینه آمدند و اولین آیهای که در مدینه نازل شد آیه ۲۱۴ از سوره بقره میباشد؛
«أَم حَسِبتُم أَن تَدخُلُواْ ٱلجَنَّةَ وَلَمَّا يَأتِكُم مَّثَلُ ٱلَّذِينَ خَلَواْ مِن قَبلِكُم مَّسَّتهُمُ ٱلبَأسَاءُ وَٱلضَّرَّاءُ وَزُلزِلُواْ حَتَّى يَقُولَ ٱلرَّسُولُ وَٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ مَعَهُۥ مَتَى نَصرُ ٱللَّهِ أَلَا إِنَّ نَصرَ ٱللَّهِ قَرِيب»؛ «مىپنداريد كه به بهشت خواهيد رفت؟ و هنوز آنچه بر سر پيشينيان شما آمده، بر سر شما نيامده؟ به ايشان سختى و رنج رسيد و متزلزل شدند، تا آنجا كه پيامبر و مؤمنانى كه با او بودند، گفتند: پس يارى خدا كى خواهد رسيد؟ بدان كه يارى خدا نزديك است.»؛ (آیه ۲۱۴، سوره بقره).
معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری(دام ظله)، خاطرنشان کرد: بله سختیها خواهد بود، در گذشته هم سختی فراوان بوده است به قدری سختی و مشکلات تنگنا ایجاد میکند که حتی رسول و مومنین میگویند «مَتَى نَصرُ ٱللَّهِ»؛ پاسخ چیست؟ «أَلَا إِنَّ نَصرَ ٱللَّهِ قَرِيب»؛ یعنی مومنین دلهایتان قرص باشد هرچه طوفان حوادث سنگینتر باشد، قطعاً يارى خدا نزديك است؛ «أَلَا إِنَّ نَصرَ ٱللَّهِ قَرِيب». در آن صحنه تلخ بعد از جنگ اُحد که مسلمانها شکست سختی خورده بودند این آیه نازل شد؛ «وَلَا تَهِنُواْ وَلَا تَحزَنُواْ وَأَنتُمُ ٱلأَعلَونَ إِن كُنتُم مُّؤمِنِينَ»؛ «سستى مكنيد و اندوهگين مباشيد، زيرا اگر ايمان آورده باشيد شما برترى خواهيد جست.»؛ (آیه ۱۳۹، آل عمران).
وی ادامه داد: در مدینه این آیه نازل شد که میفرماید: «يَـأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ إِن تَنصُرُواْ ٱللَّهَ يَنصُركُم وَيُثَبِّت أَقدَامَكُم»؛ « اى كسانى كه ايمان آوردهايد، اگر خدا را يارى كنيد، شما را يارى خواهد كرد و پايدارى خواهد بخشيد.»؛ (آیه ۷، سوره محمد).
این مدال انصارالله شدن را خداوند در مدینه بر سینه مومنین زد و بعد میفرماید: «كَتَبَ ٱللَّهُ لَأَغلِبَنَّ أَنَا وَرُسُلِي إِنَّ ٱللَّهَ قَوِيٌّ عَزِيز»؛ «خداوند چنین مقرر داشته که من و رسولانم پیروز میشویم؛ چرا که خداوند قوّی و شکستناپذیر است»(آیه۲۱، سوره مجادله).
«كَتَبَ ٱللَّهُ»؛ یعنی خدا امضا کرده و امضای خدا پای آن نوشته شده است، یعنی حتماً و حتماً من و پیامبرانم پیروز هستیم،« إِنَّ ٱللَّهَ قَوِيٌّ عَزِيز».
حرم حضرت شاهچراغ علیه السلام
صفحه ۳ از ۵ معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری(دام ظله)، در ادامه به بیان بعضی دیگر از آیات ک
صفحه ۴ از ۵
وی گفت: آخرین وعدهای که خدا به مومنین داده در آیه ۵۴، سوره مائده بیان شده است؛
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا مَنْ يَرْتَدَّ مِنْكُمْ عَنْ دِينِهِ فَسَوْفَ يَأْتِي اللَّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَيُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكَافِرِينَ يُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ ذَلِكَ فَضْلُ اللَّهِ يُؤْتِيهِ مَنْ يَشَاءُ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ»؛ « اى كسانى كه ايمان آوردهايد، هر كه از شما از دينش بازگردد چه باك؛ زودا كه خدا مردمى را بياورد كه دوستشان بدارد و دوستش بدارند. در برابر مؤمنان فروتنند و در برابر كافران سركش؛ در راه خدا جهاد مىكنند و از ملامت هيچ ملامتگرى نمىهراسند. اين فضل خداست كه به هر كس كه خواهد ارزانى دارد، و خداوند بخشاينده و داناست».
وی توضیح داد: بر اساس این آیه، خداوند قومی و مردمی خواهد آورد که آن قوم پرچم دین را بالا خواهند گرفت؛ آن قوم چه کسانی هستند؟ در تفسیر مجمع البیان قرن ششم مینویسد که از پیامبر(ص) سوال کردند یا رسول الله این قوم چه کسانی هستند که خدا به ما مومنین گفت هر کس که میخواهد برود «مَنْ يَرْتَدَّ»؛ من چنین قومی را خواهم آورد این قوم چه کسانی هستند؟ مرحوم طبرسی مینویسد پیامبر عظیم الشأن(ص) دست مبارکشان را بر روی شانههای سلمان گذاشتند و فرمودند که آنها از قوم سلمان هستند. در دهها روایت دیگر که فرمود اینها یاران امام زمان حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه شریف هستند؛ این دوتا را با هم جمع کنید، سوره مائده آخرین وعدهای است که خداوند برای مومنین بیان کرده است.
معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری(دام ظله)، گفت: خداوند در هفده آیه قرآن میفرماید: «إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ»؛ این وعدههایی که بیان کردم همه حق است، در هشت آیه قرآن بیان میفرماید که وعده های ما همه صدق است؛ «وَلَقَدصَدَقَكُمُ ٱللَّهُ وَعدَهُۥٓ»؛ و در یازده آیه قرآن میفرماید مومنین اگر صبر و تقوا داشته باشید دشمن شما قطعاً نمیتواند کاری انجام بدهد «وَإِنْ تَصْبِرُوا وَتَتَّقُوا لَا يَضُرُّكُمْ كَيْدُهُمْ شَيْئًا»؛ این همه در قرآن این آیات تکرار شده است.
حجت الاسلام و المسلمین محمدیان، در ادامه جمله ای از امام خامنه ای(دام ظله)، در دیدار مردم قم در ۷ دی ۱۳۹۶، بیان کردند؛ «امید و نگاه بنده نسبت به آینده این کشور خیلی روشن است، بنده میدانم که خدای متعال اراده فرموده است که این ملت را به متعالیترین درجات برساند و بدانید که ان شاءالله ملت ایران به برکت اسلام، به برکت نظام اسلامی، بدون تردید به عالیترین درجات یک ملت، در حد و اندازه ملت ایران خواهد رسید و بدانید توطئه دشمن، خرابکاری دشمن، حمله دشمن و ضربهی دشمن، هیچ اثری نخواهد داشت و به معنای واقعی کلمه، دشمن هیچ غلطی نخواهد توانست بکند».
حرم حضرت شاهچراغ علیه السلام
صفحه ۴ از ۵ وی گفت: آخرین وعدهای که خدا به مومنین داده در آیه ۵۴، سوره مائده بیان شده است؛ يَا أَي
صفحه ۵ از ۵
وی اظهار کرد: اگر در مورد اندیشههای قرآنی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) بحث میکنیم، باید به این امیدهایی که ایشان از قرآن دریافت کرده و در دوره رهبریشان، امت را با این وعدههای الهی راهبری کردهاند، توجه کنیم. امیدهایی که خداوند برای مومنین ایجاد کرد تا در سختترین بنبست ها، هیچ گاه ناامیدی برای جریان مقاومت، چه در کشور و چه در منطقه ایجاد نشده است، همه به دلیل دریافتهای قرآنی ایشان است؛ یک بار حضرت آقا این آیات را خواندند که فرمود: وقتی موسی علیه السلام با بنی اسرائیل به رود نیل رسیدند و پشت سرشان فرعونیان، پشت سر دشمن و روبهروی رود خروشان نیل گفتند: «فَلَمَّا تَرَاءَى الْجَمْعَانِ قَالَ أَصْحَابُ مُوسَى إِنَّا لَمُدْرَكُونَ»؛ « چون دو لشکر روبرو شدند اصحاب موسی گفتند: اینک به دست فرعونیان خواهیم افتاد»؛ (آیه ۶۱، سوره شعرا)؛ کار تمام شد؛ موسی علیه السلام فرمود: «قَالَ كَلَّا إِنَّ مَعِيَ رَبِّي سَيَهْدِينِ»؛ «موسی گفت: هرگز چنین نیست، که خدا با من است و مرا به یقین راهنمایی خواهد کرد»؛ (آیه ۶۲، سوره شعرا)؛ مگر ممکن است مومنین در بن بست قرار بگیرد، امکان ندارد «إِنَّ مَعِيَ رَبِّي»؛ خدا با ما است.
معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری(دام ظله)، خاطرنشان کرد: چهل و شش سال است که این ملت صدها و هزاران بار «إِنَّ مَعِيَ رَبِّي»؛ را تجربه کردهاست، همه با تمام وجود باور کردیم که خدا با ما است، و امروز که جریان نظام سلطه و نظام استکبار تمام همّ و غم و تمام عِده و عُده خود را در اختیار این رژیم سفاک قرار داده است، بعد از یکسال نتوانستند حتی یکی از اسیران خود را در غزه آزاد کنند. گرسنه و در محاصره کامل هستند، هر روز به طور میانگین صدها کشته میدهند و شهرهایشان ویران شده است اما خم به ابرو نیاوردهاند، «إِنَّ مَعِيَ رَبِّي». جنوب لبنان گفتند که اگر سید حسن عزیز را از میان برداریم مشکل تمام شده است و ما پیروز میشویم، سید حسن نصرالله و سید هاشم صفی الدین به شهادت رسیدند، خیلی از بزرگان حزب الله به مقام شهادت نائل آمدند اما امروز به صورت میانگین روزانه بیش از صدها موشک به سرزمین های اشغالی شلیک میشوند. «كَتَبَ ٱللَّهُ لَأَغلِبَنَّ أَنَا وَرُسُلِي »؛ خدا پیروزی را امضا کرده است.
اِنشاءالله همه در این خط با استقامت ایستادگی خواهیم کرد و این پیروزی بزرگ جریان حق در مقابل جریان باطل را جشن خواهیم گرفت.
🔸 لینک خبر:
shahecheragh.ir/info.aspx?type=n&id=232276
🔸 بخش ویژه همایش، در سایت حرم مطهر:
shahecheragh.ir/andisheh
@SHAHECHERAGH
حرم حضرت شاهچراغ علیه السلام
صفحه ۱ از ۳
در مراسم افتتاحیه هفتمین اجلاسیه «همایش بینالمللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای(مدظله العالی)»، عنوان شد؛
💠 رئیس مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث جامعةالمصطفی: قرآن، مبنای انقلاب اسلامی و محور مقاومت است/ از منظر رهبر معظم انقلاب، قرآن کتاب استقامت و مبارزه ضد استکبار است
چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳، حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدعلی رضایی اصفهانی، رئیس مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث جامعةالمصطفی، در مراسم افتتاحیه هفتمین اجلاسیه «همایش بینالمللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای(مدظله العالی)» در آستان مقدس احمدی و محمدی علیهمالسلام، ضمن قدردانی از دستاندرکاران برگزاری این همایش در شیراز، از جمله تولیت آستان مقدس شاهچراغ علیه السلام، اظهار کرد: در حقیقت حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر کلانتری پایهگذار این کنگره بودند و اولین شخصی بودند که ایده این کار را زمانی که معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد بودند پذیرفتند و عنوان این همایش حضرت آقا را هم ایشان انتخاب کردند و لذا کار متعلق به خودشان میباشد و ما از ایشان تشکر میکنیم.
وی با اشاره به ۲۴ آبانماه، روز بزرگداشت علامه طباطبایی، ادامه داد: مقارن با روز نکوداشت مرحوم علامه طباطبایی و تفسیر ارزشمند المیزان، دور هم گردآمده ایم تا اندیشه های قرآنی و تفسیر ده جلدی شاگرد مبرز ایشان که از سال ۱۳۳۷ تا ۱۳۴۳ در قم، محضر این علامه بزرگ را درک کردهاند، بررسی و تبیین کنیم. در حقیقت نشست امروز پاسداشت تفکر علامه طباطبایی(رحمت الله علیه) و رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) است. این تنها هدف این کنگره نمیباشد، بلکه هدف اساسی گسترش فرهنگ قرآنی و توجه بیشتر به قرآن به عنوان مبنای انقلاب اسلامی و محور مقاومت در منطقه است، که زمینه ساز تمدن نوین اسلامی برای مسلمانان میباشد. لذا شناخت اندیشه های حضرت آقا و تفاسیر ایشان، برای نسل جوان، حوزویان و دانشگاهیان، لازم است.
دکتر رضایی اصفهانی، در ادامه پس از بیان اجمالی زندگینامه مقام معظم رهبری(دام ظله)، گفت: در تحلیلی که بنده انجام دادهام، شخصیت رهبر معظم انقلاب حاصل تعامل سه حوزه مشهد که در آنجا رشد کردند، قم که در آنجا تحصیل کردند و نجف که مدت کوتاهی با خانواده در آنجا حضور داشتند، میباشد. یعنی ترکیبی از بعد تعبد نقلی، عقلانیت و ولایت است، که این موضوع در تحلیل شخصیت ایشان بسیار موثر است.
وی در ادامه به دوره های تفسیر امام خامنه ای(دام ظله) اشاره کرد و گفت: تفسیر ایشان، سه دوره اساسی داشته است؛ نخست، دورهی تفسیر عمومی که از سال ۱۳۴۳، زمانی که ایشان به دلیل بیماری پدر به مشهد بر میگردند و در مسجد پایین خیابان و مسجد قبله، تفسیر سوره مائده را شروع میکنند، تفسیر سوره کهف در جمع خامنهایهای مقیم تهران در سال ۱۳۴۵در مدتی که تحت تعقیب ساواک بودند و در تهران زندگی مخفیانه داشتند و تفسیر قرآن ایشان در مسجد امام حسن مجتبی علیه السلام در مشهد در سال ۱۳۵۳ و همچنین در مسجد کرامت مشهد. دوستانی که در درس تفسیر ایشان شرکت میکردند، ذکر کرده اند که به دلیل کوچک بودن مسجد و ازدحام جمعیت، افراد برای جلسه تفسیری ایشان مجبور شدند اطراف مسجد را خریداری کنند و مسجد را گسترش دهند.
حرم حضرت شاهچراغ علیه السلام
صفحه ۱ از ۳ در مراسم افتتاحیه هفتمین اجلاسیه «همایش بینالمللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله العظمی
صفحه ۲ از ۳
دکتر رضایی اصفهانی در ادامه به دومین دوره تفسیری رهبر معظم انقلاب(دام ظله) اشاره کرد و گفت: دوره دوم را دورهی تفاسیر تخصصی ایشان نام میگذارم. شروع تفسیر تخصصی ایشان برای طلاب از سال ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۱در مدرسه میرزا جعفر در مشهد با سورههای مائده، برائت،(توبه)، انفال و یونس بود.
وی ادامه داد: دوره سوم، دورهی تفسیر موضوعی ایشان است که ماحصل آن مباحث «طرح کلی اندیشهی اسلامی در قرآن» در سال ۱۳۵۳ است.
دکتر رضایی اصفهانی گفت: دوره چهارم، تفاسیری است که ایشان بعد از انقلاب اسلامی، انجام داده اند و شامل این موارد است:
الف: تفسیر قرآن برای طلاب قم دفتر تبلیغات (سال ۱۳۵۸)
ب: تفسیر سورههای حشر، جمعه، ممتحنه، مجادله، صف، تغابن، منافقون برای پاسداران در دفتر ریاست جمهوری(سال ۶۲- ۱۳۶۱). در شرایط جنگ تحمیلی نیز دوره های تفسیر ایشان، صورت میپذیرفت.
ج: سوره حمد برای دانشجویان (سال ۷۰-۱۳۶۹)
د: سوره بقره برای دانشجویان (سال ۷۱-۱۳۷۰)
دکتر رضایی اصفهانی در ادامه به روش های تفسیری امام خامنهای(دامظله)، اشاره کرد و گفت: روش تفسیر رهبر معظم انقلاب، جامع اجتهادی است که تفاسیر قرآن به قرآن، روایی، عقلی، علمی و اشاری را شامل میشود.
رئیس مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث جامعةالمصطفی، پیرامون گرایش های تفسیری رهبر معظم انقلاب گفت: گرایشهای تفسیری معظم لَه به قرآن کریم، دارای سه رویکرد تربیتی و اخلاقی، اجتماعی و سیاسی میباشد.
وی در ادامه به مبانیهای تفسیری امام خامنهای(دامظله) اشاره کرد و گفت: ایشان مبانی عام مشهور را دارند، مثل اعجاز قرآن، تحریف ناپذیری قرآن، ملازمه قرآن و اهل بیت(ع)، بطن قرآن، حجیت روایات در تفسیر، حجیت ظواهر قرآن، ممنوعیت تفسیر به رأی، توجه به شأن نزول آیات و منحصر نکردن آن در شأن نزول و اعتبار سنجی قرائات.
همچنین ایشان، یک سری مبانی خاص دارند؛ نخست، منحصر نشدن تفسیر آیات در تفسیر فردی. دوم، اعتقاد به این اصل که قرآن کتاب قواعد کاربردی زندگی است، سوم، باور به این موضوع که قرآن کتاب وحدت آفرین است «وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللَّهِ جَميعًا وَلا تَفَرَّقوا» (سوره مبارکه آل عمران آیه ۱۰۳)، مبنای چهارم ایشان این است که قرآن را کتاب سیاسی و انقلاب ساز میدانند و در همین راستا میفرمایند «قرآن همه امور سیاسی را، یعنی حکومت را، قانون را، صف بندیهای زندگی را، جنگ و صلح را، تعیین دوست و دشمن را و دیگر مظاهر سیاست را، همه و همه را به خدا و دین خدا و اولیای خدا مرتبط میکند».
دکتر رضایی اصفهانی، اضافه کرد: مبنای خاص دیگر ایشان این است که قرآن، کتاب استقامت و مبارزه ضد استکبار است. در همین راستا میفرمایند «ایستادگی و مقاومت در برابر دشمنان مستکبر (مثل آمریکا) یکی از آموزههای قرآن است». در بحث سوریه که کار دشوار شده بود، ایشان آیه ۲۹ سوره فتح را ملاک قرار دادند؛ «أَشِدّاءُ عَلَى الكُفّارِ رُحَماءُ بَينَهُم» و فرمودند هر کسی با اسرائیل همراه باشد، ما با او همراه نیستیم و هرکسی در مقابل اسرائیل است، ما به او کمک میکنیم. امروز هم «أَشِدّاءُ عَلَى الكُفّارِ رُحَماءُ بَينَهُم» مبنای سیاسی ایشان قرار گرفته است.
حرم حضرت شاهچراغ علیه السلام
صفحه ۲ از ۳ دکتر رضایی اصفهانی در ادامه به دومین دوره تفسیری رهبر معظم انقلاب(دام ظله) اشاره کرد و گ
صفحه ۳ از ۳
وی در ادامه به نظریه های نوآمد قرآنی امام خامنه ای(دام ظله) اشاره کرد و گفت: نخست نظریه نوآمد ایشان، نظریه «ابتناء علوم انسانی بر قرآن» است که ما از فرمایشات ایشان استخراج کردیم. نظریه دوم، «مرجعیت علمی قرآن» است و سومین نظریه ایشان «جهاد کبیر» است. جهاد فرهنگی به وسیله قرآن و عدم اطاعت از کفار. «فَلا تُطِعِ الْکافِرِینَ وَجَاهِدْهُم بِهِ جِهَاداً کبِیراً»؛ «از كافران اطاعت مكن، و به حكم خدا با آنها جهاد كن، جهادى بزرگ»( آیه ۵۲ سوره فرقان).
رئیس مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث جامعةالمصطفی در ادامه، گزارشی از آمار مقالات «همایش بینالمللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای (دام ظله)» ارائه کرد و گفت: تاکنون تعداد ۲۹۶۱ چکیده مقاله و ۲۱۲۷ مقاله توسط پژوهشگران به دبیرخانه همایش ارسال شده است که تعداد ۸۳۲ مقاله مورد پذیرش قرار گرفته اند و ۱۱۰ عنوان از آنها در مجلات مختلف چاپ شده اند. مقالات چاپ شده در سلسله منشورات کنگره ۳۸۰ مقاله است. تعداد مجلدات چاپ شده نیز ۲۸ جلد و تعداد ارزیابان، ۸۹ نفر میباشد.
وی اضافه کرد: تاکنون تعداد ۲۳۱ پیشنشست علمی با موضوعات گوناگون، پیرامون این همایش در نقاط مختلف کشور، برگزار و ۶۵ کارگاه مقاله نویسی برپا شده است. همچنین ۱۲ کرسی علمی ترویجی پیرامون این همایش برگزار شده است.
دکتر رضایی اصفهانی، در ادامه به مراکز و مکانهای برگزاری اجلاسیههای این همایش بین المللی اشاره کرد و گفت: ۲۳ و ۲۴ آبان ۱۴۰۲، دو اجلاسیه در تهران، ۹ آذر ۱۴۰۲ در اصفهان، ۱۳ و ۱۴ دیماه ۱۴۰۲ در مشهد، ۲۳ بهمن ۱۴۰۲ در دانشگاه معارف اسلامی قم، اردیبهشت ۱۴۰۳ در تبریز و اجلاسیه هفتم این همایش نیز، هماکنون به میزبانی حرم مطهر حضرت شاهچراغ علیه السلام، در حال برگزاری است. و اِنشاءالله از سال آینده این همایش در کشورهای سوریه، لبنان، افغانستان، پاکستان، اندونزی، هند و یکی از کشورهای آفریقایی برگزار خواهد شد.
🔸 لینک خبر:
shahecheragh.ir/info.aspx?type=n&id=232277
🔸 بخش ویژه همایش، در سایت حرم مطهر:
shahecheragh.ir/andisheh
@SHAHECHERAGH
حرم حضرت شاهچراغ علیه السلام
در مراسم افتتاحیه هفتمین اجلاسیه «همایش بینالمللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای(مدظله العالی)»، عنوان شد؛
💠 دبیر مجمع العلمای مسلمانان لبنان از بیروت: مقاومت اسلامی و مردم لبنان، شجاعت و قوت خودشان را از رهنمودهای مقام معظم رهبری(مدظله العالی) دارند
چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳، شیخ غازی یوسف حنینه، دبیر مجمع العلمای مسلمانان لبنان از بیروت، در مراسم افتتاحیه هفتمین اجلاسیه «همایش بینالمللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای(مدظله العالی)» در آستان مقدس احمدی و محمدی علیهمالسلام، ضمن خیرمقدم به حاضرین، نخبگان و اندیشمندانی که در این همایش بین الملی گردهم جمع آمدهاند، اظهار کرد: همانطوری که شهادت رهبران مقاومت، پیش از سید حسن نصرالله نتوانست مانع قدرت و قوت حزب الله بشود، همینطور شهادت سید حسن نصرالله هم مانع قدرت مقاومت نخواهد شد؛ تا وقتی که قرآن را داریم و به قرآن عمل میکنیم و قرآن در قلب، دل، چشم و روح ما وجود دارد، هرگز شکست نخواهیم خورد.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل آستان مقدس، ترجمه فارسی سخنان ایشان به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
از لبنان مقاوم و پایدار جهاد و نصرت آمدهایم؛ از لبنانی که بیش از پنجاه سال به مردم فلسطین و غزه یاری میرساند، از لبنانی که مردان بزرگی را در حزب الله در خود قرار داده، از لبنانی که روز بعد از طوفان الاقصی، جهاد خود را در نصرت مردم فلسطین و غزه شروع کرده و ۱۴ ماه است که جهاد مردم لبنان علیه صهیونیستها ادامه دارد.
از لبنانی که شهدای بزرگی مثل سید حسن نصرالله و سید هاشم صفیالدین و تمام رهبران بزرگ مقاومت را در دل خود جا داده؛ از لبنانی که همواره به یاری مقاومت شتافته؛ از لبنانی که تمام فرمایشات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) را به صورت عملی به تصویر انداخته و به نمایش گذاشته و همه مردم لبنان چه شیعه و چه سنی، الهام بخش وحدت اسلامی در این کشور شدند و از مقام معظم رهبری(دام ظله) تبعیت میکنند چراکه ایشان تمام افکار و رهنمودهای قرآنی را برای ما بیان میکنند. مردم لبنان ندای مقام معظم رهبری(مدظله العالی) را لبیک گفتند و به این آیات قرآن توجه دارند و همه به حبل الله الهی متمسک شدند.
سید حسن نصرالله رضوان الله تعالی علیه، بیش از نصف عمر خودشان را برای مقاومت و برای دفاع از مردم لبنان و فلسطین گذاشت. سید حسن نصرالله به مردم لبنان قرآن و مفاهیم آن را یاد داد.
مردم لبنان عمری را در محضر این عالم بزرگوار سید حسن نصرالله گذراندند و آن مفاهیم قرآن، جهاد، نصرت، ازخود گذشتگی و ایثار همه اینها را سید حسن نصرالله(رضوان الله تعالی علیه) به مقاومت و مردم شجاع لبنان آموخت، از این رو راه سید حسن نصرالله ادامه دارد.
مردان مقاومت اسلامی چه در حزب الله و چه در حماس، همواره رهنمودهای مقام معظم رهبری(مدظله العالی) را گوش فرا میدهند و بحمدالله از لبنان، از مرکز مقاومت اسلامی، سرزمینهای اشغالی را با قدرت تمام مورد هدف قرار میدهند، در شمال فلسطین اشغالی، هم تل آویو پایتخت رژیم صهیونیستی و مکانهای دیگر اراضی اشغالی را با قدرت و قوت مورد هدف قرار میدهند. مردم لبنان این شجاعت و قوت خودشان را از رهنمودهای مقام معظم رهبری(مدظله العالی) دارند.
همانطوری که شهادت رهبران مقاومت، پیش از سید حسن نصرالله نتوانست مانع قدرت و قوت حزب الله بشود، همینطور شهادت سید حسن نصرالله هم مانع قدرت مقاومت نخواهد شد؛ تا وقتی که قرآن را داریم و به قرآن عمل میکنیم و قرآن در قلب، دل، چشم و روح ما وجود دارد هرگز شکست نخواهیم خورد. همانطور که پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله) به ما آموخت که این سه چیز را به فرزندانتان یاد بدهید؛ دوست داشتن پیامبر(ص)، دوست داشتن اهلبیت پیامبر(ص) و تلاوت قرآن را؛ تا وقتی این قرآن همراه با امت حضرت محمد(صلی الله علیه و آله) است، هرگز شکست نخواهد خورد.
🔸 لینک خبر:
shahecheragh.ir/info.aspx?type=n&id=232278
🔸 بخش ویژه همایش، در سایت حرم مطهر:
shahecheragh.ir/andisheh
@SHAHECHERAGH
حرم حضرت شاهچراغ علیه السلام
صفحه ۱ از ۵
در مراسم افتتاحیه هفتمین اجلاسیه «همایش بینالمللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای(مدظله العالی)»، عنوان شد؛
💠 معاون پژوهش دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری(دام ظله): نگاه قرآنی به موضوعات مختلف جامعه، راه برونرفت از مشکلات جامعه بشری است/ وظایف ما نسبت به قرآن، در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) از مقام انس، تدبر و فهم شروع میشود تا به مقام عمل میرسد
چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳، دکتر محمد اسحاقی معاون پژوهش دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری(دام ظله)، در مراسم افتتاحیه هفتمین اجلاسیه «همایش بینالمللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای(مدظله العالی)» در آستان مقدس احمدی و محمدی علیهماالسلام، اظهار کرد: نگاه قرآنی به موضوعات مختلف جامعه، راه برونرفت از مشکلات جامعه بشری است. بحثی را که خدمت شما میخواهم عنوان کنم تحت عنوان «فرهنگ و هنر قرآنبنیاد، در اندیشه و آرای رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی)» است. با وجوه مختلفی از شخصیت و منش و دانش رهبر حکیم و فرزانه انقلاب مواجه هستیم. به عنوان یک اندیشمند، صاحب نظر، حاکم و رهبر نظام سیاسی، ولی فقیه، اسلام شناس، مفسر قرآن، مرجع دینی و اسلام شناس و به عنوان رهبری معنوی و اخلاقی که همه آنها برگرفته از شخصیت قرآنی و دانش قرآنی است و حاصل یک تجربه زیستی است که ایشان با قرآن داشتند.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل آستان مقدس، وی با بیان اینکه، رهبری امام خامنه ای(دام ظله) رهبری و هدایت قرآنی است، گفت: بیانات ایشان برگرفته از آیات مختلف قرآنی است و این همایش سعی میکند که به این وجوه مختلف شخصیتی از منظر قرآن نگاهی بیندازد؛ بنده فکر میکنم که ما هنوز در ابتدای راه این شناختِ لازم و ضروری برای جوامع علمی، سیاسی و اجتماعی در سطح ملی و بینالمللی هستیم. رویکردهای ناظر به مخاطب هم در بیانات رهبری معظم انقلاب(دام ظله) هست. مخاطبی که ما در بیانات رهبری معظم انقلاب میتوانیم شناسایی بکنیم، این مخاطب از طیف مدافعان و عاشقان انقلاب اسلامی در اقصی نقاط جهان هستند تا معاندان و دشمنان در جبهه کفر و شرارت، همچنان که قرآن همه آنها را مورد خطاب خود قرار میدهد.
وی اظهار کرد: ما در مواجهه با بیانات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) باید سه گام لازم، ضروری و حتمی، هم در بعد فردی و شخصی و هم در بعد جمعی و سازمانی برداریم؛ گام اول شناخت هست. بشناسیم، با پژوهش، گفتگو، هماندیشی و همایش؛ که این همایش قصد دارد گام اول را طی کند. مرحله دوم، خوب بشناسانیم تا به مرحله تحقق و اجرایی شدن برسد، این مسیر باید حتماً به صورت منطقی طی بشود؛ ما وقتی که به مجموعه بیانات رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) نگاه میکنیم متوجه میشویم که در حوزه علوم قرآنی، تفسیر و تدبر در قرآن، متناسب با نیاز عصر و زمان و اقشار است.
دکتر اسحاقی خاطرنشان کرد: بیداری امت اسلامی در جبهه مقاومت، راهبرد اساسی قرآن است که رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) بر آن تاکید دارند که همه نخبگان، دانشمندان و علما موظف هستند تا این راهبرد را بر مدار قرآن پیش ببرند، چراکه همه جوامع اسلامی نسبت به قرآن قدر مشترک دارند. وظایف ما نسبت به قرآن، در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) از مقام انس، تدبر و فهم شروع میشود تا به مقام عمل میرسد.
حرم حضرت شاهچراغ علیه السلام
صفحه ۱ از ۵ در مراسم افتتاحیه هفتمین اجلاسیه «همایش بینالمللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله العظمی
صفحه ۲ از ۵
وی با بیان اینکه بحث امروز در حوزه فرهنگ، هنر و قرآن است، گفت: محور اول، تحول فرهنگی بر مدار قرآن و به روایات قرآن از سوی رهبری معظم انقلاب(مدظله العالی) است. دوم، جایگاه هنر در هندسه تحول فرهنگی و سوم، نگاه به قرآن کریم به مثابه اثری هنری که ایشان آن را تبیین میکنند. در بخش اول برای اینکه بتوانیم این نگاه تحول فرهنگی را نسبت به آن آگاهی پیدا کنیم، با سوالها و پرسشهای مواجه هستیم؛ «حُسنُ السؤالِ نِصفُ العِلمِ»؛ (رسول اکرم صلی الله علیه وآله). این پرسشها از مبادی تحول فرهنگی آغاز میشوند تا به پرسشهای اساسی در حوزه تحول فرهنگی برسد، که من سعی میکنم در بستر اندیشیدن در بیانات رهبری معظم انقلاب(مدظله العالی)، در چهارچوب قرآن به بعضی از این سوالات جواب بدهم.
معاون پژوهش دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری(دام ظله)، در ادامه به آیه ۴۶ سوره سبا اشاره کرد و گفت: چند گفتار که قابلیت توسعه، تعمیق و تبیین بیشتر دارد را طرح بحث میکنم. گام اول، برگرفتن از این آیه شریفه است که میفرماید:
«قُلْ إِنَّمَا أَعِظُكُمْ بِوَاحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَى وَفُرَادَى ثُمَّ تَتَفَكَّرُوا مَا بِصَاحِبِكُمْ مِنْ جِنَّةٍ إِنْ هُوَ إِلَّا نَذِيرٌ لَكُمْ بَيْنَ يَدَيْ عَذَابٍ شَدِيدٍ»؛ «بگو: شما را به يك چيز اندرز مىدهم: دودو و يكيك براى خدا قيام كنيد. سپس بينديشيد، تا بدانيد كه در يار شما ديوانگيى نيست. اوست كه شما را از آمدن عذابى شديد مىترساند». بیانی که مقام معظم رهبری(مدظله العالی) از این آیه شریفه دارند به این ترتیب است که میفرمایند: تحول فرهنگی و حرکت اصلی همه ملتها، فرهنگ بر مدار قرآن و تعالیم اهلبیت علیهم السلام است، این تحول فرهنگی باید لله و توحیدی باشد، باید همه ساحتها را در نظر بگیرد، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، ولی مغز اصلی آن، فرهنگ است. فرهنگ هستی دیگران و دیگر حوزهها را جهت میدهد. فرمودند اقتدار فرهنگی و فرهنگ، اصل است و به سایر حوزهها هم باید توجه بشود. گام بعدی این است که تحقق و تحول فرهنگی، برای رضایت الهی است و رضایت الهی هم به تحقق فرامین الهی است؛ احکام الهی را اگر عمل بکنیم رضایت و خوشنودی الهی خواهد آمد؛ اگر مخالفت بکنیم، غضب و خشم الهی را به دنبال خواهد داشت. پس رضایت الهی، محصول تحول فرهنگی است و رضایت الهی هم در چارچوب عمل به احکام قرآنی است. اصل بر تحول مستمر، دائمی و لاینقطع است، «موجیم که آسودگی ما عدم ماست»؛ همیشه باید در حال تحول و رو به رشد و جلو باشیم.
وی اظهار کرد: سوال بعدی و گفتار دوم، در مورد آیه ۶۲ سوره احزاب میباشد که میفرماید: «سُنَّةَ اللَّهِ فِي الَّذِينَ خَلَوْا مِنْ قَبْلُ وَلَنْ تَجِدَ لِسُنَّةِ اللَّهِ تَبْدِيلًا»؛ «اين سنت خداوندى است كه در ميان پيشينيان نيز بود و در سنت خدا تغييرى نخواهى يافت». در منظومه فکری رهبری معظم انقلاب(دام ظله) در حوزه قرآنی یکی از موضوعات مهم، بحث سنن الهی است که در این خصوص کتابهای خوبی نوشته و گفتارهای خوبی تنظیم شده است و پژوهشهای خوبی را ما انجام دادهایم و در حال انجام است؛ سنتهای الهی، درس امروز و آینده است، سنتها یعنی قوانین لایتبدل و لایتغیری که اگر بر آنها آگاهی پیدا بکنیم، میتوانیم در مسیر پیشرفت و تعالی قرار بگیریم، این سنتهای الهی را باید کشف بکنیم. یکی از تاکیدات مکرر رهبری معظم انقلاب(مدظله العالی) همین آشنایی با سنتهای الهی است. رهبر معظم انقلاب، چارچوب تحول فرهنگی را این سنت لایتغیر الهی قرار میدهند که میتوان از آن موضوعات فراوانی را استخراج کرد.
دکتر اسحاقی، در ادامه به آیه ۱۱ سوره مبارکه رعد، اشاره کرد؛ « لَهُ مُعَقِّبَاتٌ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَمِنْ خَلْفِهِ يَحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ لَا يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ وَإِذَا أَرَادَ اللَّهُ بِقَوْمٍ سُوءًا فَلَا مَرَدَّ لَهُ وَمَا لَهُمْ مِنْ دُونِهِ مِنْ وَالٍ»؛ «آدمى را فرشتگانى است كه پياپى به امر خدا از روبهرو و پشت سرش مىآيند و نگهبانيش مىكنند. خدا چيزى را كه از آن مردمى است دگرگون نكند تا آن مردم خود دگرگون شوند. چون خدا براى مردمى بدى خواهد، هيچ چيز مانع او نتواند شد و ايشان را جز خدا هيچ كارسازى نيست.»
حرم حضرت شاهچراغ علیه السلام
صفحه ۲ از ۵ وی با بیان اینکه بحث امروز در حوزه فرهنگ، هنر و قرآن است، گفت: محور اول، تحول فرهنگی بر
صفحه ۳ از ۵
وی ادامه داد: مبدأ تحول، حرکت و انقلاب، مردمان هستند؛ انقلاب اسلامی ما تجربه عینی همین آیه شریفه است. مبنای حرکت، بیداری و آگاهی ملتها است، آیات مکی برای بیداری ملتها بوده است؛ برای اراده و فعالیت انسان از این آیه شریفه استفاده میشود، اراده و فعالیت جامعه یعنی علاوه بر هویت فرد، ما هویت جامعه را هم داریم، همچنان که اصالت فرد مورد نظر است، اصالت جامعه هم مدنظر هست، که هم فرد روی جامعه تاثیر میگذارد و هم جامعه بر فرد. «إِنَّ اللَّهَ لَا يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ» که هم در بعد فردی است و هم در بعد جمعی و امت اسلامی هم هست.
معاون پژوهش دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری(دام ظله)، با بیان اینکه تحولات فرهنگی معلول جبر تاریخ و سلطه ساختارها نیست، گفت: در این زمینه نظر سایر اندیشمندان وجود دارد که قابل نقد است؛ انسان مغلوب ساختارهای فرهنگی نیست و میتواند غالب بر آنها بشود، تحول در آفاق فرهنگی جامعه، مثل تحول آفاق انفسی است که باید در آن تحول صورت بگیرد تا در بیرون جامعه هم این اتفاق بیفتد، ارتقای عقلی و رشد عاطفی را هم در نظر میگیرد؛ در تربیت و تحول فرهنگی، در برنامهریزی فرهنگی و در دینداری، اگر مقدمات انجام نشود نتیجه مطلوب و پایدار و مستمر حاصل نخواهد شد.
وی ادامه داد: در آیه ۴۱ سوره حج میفرماید: «الَّذِينَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ وَلِلَّهِ عَاقِبَةُ الْأُمُورِ»؛ « همان كسان كه اگر در زمين مكانتشان دهيم نماز مىگزارند و زكات مىدهند و امر به معروف و نهى از منكر مىكنند. و سرانجام همه كارها با خداست». وقتی که قدرت پیدا بکنند در هر سطحی که باشد باید اقداماتی را انجام بدهند؛ بحث اقامه صلاه، زکات، امر به معروف و نهی از منکر، این ساختارها باید شکل بگیرد. میفرمایند که در کنار تعابیر ظاهری باید برداشتهای ساختاری هم از این آیات برای نظام سازی داشته باشیم. نظامسازی و ساختارسازی میتواند تداوم کار را داشته باشد، مخصوصاً در جهان پیچیده امروز؛ مثلاً چگونه از نماز که نماد رابطه یک فرد با خالق است و بعضیها سعی میکنند آن را در حیطه فرد قرار بدهند، ما بتوانیم به یک ساختار گستردهتر برسیم، حضرت آقا میفرمایند ساختارهای فرهنگی جامعه هم مانند نماز، ذکرالله باشد. ساختارهای فرهنگی اگر یادآور نماز و ذکر الهی نباشد، ادامه پیدا نخواهد کرد و نتیجه مطلوبی نخواهد داشت. فیلمها، جشنواره ها، کتابها و مناسبتهای شما، همه باید ذکر الله باشد.
دکتر اسحاقی، در ادامه به آیه ۲۹ سوره فتح، اشاره کرد؛ «مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ تَرَاهُمْ رُكَّعًا سُجَّدًا يَبْتَغُونَ فَضْلًا مِنَ اللَّهِ وَرِضْوَانًا سِيمَاهُمْ فِي وُجُوهِهِمْ مِنْ أَثَرِ السُّجُودِ ذَلِكَ مَثَلُهُمْ فِي التَّوْرَاةِ وَمَثَلُهُمْ فِي الْإِنْجِيلِ كَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَى عَلَى سُوقِهِ يُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِيَغِيظَ بِهِمُ الْكُفَّارَ وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنْهُمْ مَغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِيمًا»؛ «محمد پيامبر خدا، و كسانى كه با او هستند بر كافران سختگيرند و با يكديگر مهربان. آنان را بينى كه ركوع مىكنند، به سجده مىآيند و جوياى فضل و خشنودى خدا هستند. نشانشان اثر سجدهاى است كه بر چهره آنهاست. اين است وصفشان در تورات و در انجيل، كه چون كشتهاى هستند كه جوانه بزند و آن جوانه محكم شود و بر پاهاى خود بايستد و كشاورزان را به شگفتى وادارد، تا آنجا كه كافران را به خشم آورد. خدا از ميان آنها كسانى را كه ايمان آوردهاند و كارهاى شايسته كردهاند به آمرزش و پاداشى بزرگ وعده داده است».
حرم حضرت شاهچراغ علیه السلام
صفحه ۳ از ۵ وی ادامه داد: مبدأ تحول، حرکت و انقلاب، مردمان هستند؛ انقلاب اسلامی ما تجربه عینی همین
صفحه ۴ از ۵
وی ادامه داد: از آیه ۲۹ سوره فتح چه راهبری و راهکاری را میتوانیم اتخاذ بکنیم؟ یکی از شاخصههای مهم تحول فرهنگی، استحکام و نفوذ ناپذیری است، «عزیز» یعنی نفوذ ناپذیر است. اگر با تهاجم فرهنگی و اشاراتی اعتقادات فرد، فرو بریزد و سبکهای زندگی تغییر پیدا بکند، این اتفاق نمیافتد، باید آن عزت و قوت فرهنگی باشد، شما از این «أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ»؛ میتوانید آن قوت و قدرت فرهنگی را استخراج بکنید. ضلع مکمل استحکام فرهنگی که باید در مقابل دشمن، پیامها و جنگ ترکیبی آن بایستد، در درون جامعه خودمان است، جامعه، باید مهرورز باشد؛ «رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ»، ساخت یک جامعه مهرورز، منسجم و بهم پیوسته یعنی با بهره از این آیه «أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ»؛ میتوانید جامعهسازی اسلامی مبتنی بر قرآن را به دست بگیرید تا در مقابله تهاجمات همه جانبه دشمن بایستید. به سبب همین قدرت و استحکام درونی است ایران و جبهه مقاومت میتواند در مقابل همه هجمهها بایستد.
معاون پژوهش دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری(دام ظله)، پیرامون مقوله هنر در نگاه رهبر معظم انقلاب، گفت: بخش دوم در مورد تحول فرهنگی است؛ ارزشمندی هنر در نزد رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) از قرآن گرفته شده است؛ هنر یک حقیقت انسانی، موهبت و مخلوق الهی است، این نگاه برجسته را کدام یک از هنرمندان، دانشمندان و علمای برجسته ما دارند؟ بعضیها حتی در اصل اینکه هنر در اسلام است، شک میکنند. این نگاه مقام معظم رهبری(مدظله العالی) برگرفته از قرآن را در رابطه با موضع اسلام در هنر را ببینند که نه تنها ایشان مشوق هنر هستند، بلکه خودشان نسبت به داشتن یک فعالیت هنری به عنوان الزام کار فرهنگی و کار پایدار، تاکید میکنند و ادله فراوانی در بیانات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) میباشد. قرآن و هنر متعهد؛ قرآن، هنر را هدایت میکند، هنر باید متعهد و انقلابی باشد. فیلم، رمان، نوشته، کاریکاتور و انواع هنرهای ما باید به سمت تعهد برود؛ تعهد در جهان امروزی تعهد اخلاقی، ملی و انسانی است، هنری که نتواند ظلم بهمپیوسته جهان امروز را بر علیه ملتها نشان بدهد، چه هنری است؟ به عنوان مثال، یک کاریکاتوریست میتواند با یک کاریکاتور این مظلومیت را نشان بدهد و تاثیر بسیاری خواهد داشت.
«إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَذَكَرُوا اللَّهَ كَثِيرًا وَانْتَصَرُوا مِنْ بَعْدِ مَا ظُلِمُوا وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ»؛ «مگر آن شاعران که اهل ایمان و نیکوکار بوده و یاد خدا بسیار کردند و برای انتقام از (هجو و) ستمی که در حق آنها (و سایر مؤمنان) شده (به نظم سخن و طبع شعر) به انتقام و دفاع برخاستند (و به شمشیر زبان با دشمنان دین جهاد کردند، آنان را مؤمنان پیروی خواهند کرد) و آنان که ظلم و ستم کردند به زودی خواهند دانست که به چه کیفر گاهی و دوزخ انتقامی بازگشت میکنند»؛ (آیه۲۲۷، سوره شعرا). خداوند متعال در این آیه میفرماید، با زبان انتصار بکنید. ما باید پیامهای خودمان را با لباس هنر تزیین بکنیم؛ چراکه در ماندگاری و جاودانگی آن تاثیر دارد، هنر تا زیرینترین لایههای ذهن انسان نفوذ میکند و ماندگار میشود، سالها و دههها بعد، یک اثر هنری تاثیر خود را میگذارد، این قدرت هنر است.
حرم حضرت شاهچراغ علیه السلام
صفحه ۴ از ۵ وی ادامه داد: از آیه ۲۹ سوره فتح چه راهبری و راهکاری را میتوانیم اتخاذ بکنیم؟ یکی از ش
صفحه ۵ از ۵
وی در ادامه بر اجتناب ناپذیری استفاده از هنر، از منظر رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: اگر کار ما فارق از هنر باشد، ماندگار و پایدار نیست، تاکید ایشان بر استفاده از هنر است. یک کار هنری، اثر قطعی بر مخاطب دارد، گنجایش و وسع هنر، زیاد است، عمق و گسترده بسیاری دارد. هنر از بهترین چیزهایی است که میتوان تفکرات اسلامی را با آن بیان کرد. توحید را چگونه میتوانیم با یک نگاه هنرمندانه برای قشر نوجوان امروزی که با رسانه ها .شبکههای مختلف، زودتر از والدین، متصل و مرتبط میشوند و تاثیر میپذیرند بیان بکنیم؟ ضمن به رسمیت شناختن قوت و قدرتِ راهکارهای اصیل، شکلهای نو و جدید هم باید مد نظر باشد. اثر مفاهیم عالی فرهنگی بر علو هنر، آن را ارتقا میدهد و از ابتزال هنر جلوگیری میکند، یعنی یک خدمت دوسویه ای بین قرآن و هنر است و احتیاج طبیعی تحول به آن است.
معاون پژوهش دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری(دام ظله)، با بیان اینکه بخش سوم و آخرین بخش، نگاه به قرآن به عنوان یک اثر هنری کامل و تمام است، گفت: در این راستا دو ششگانه را برای شما بیان می کنم که از بیانات حضرت آقا استخراج شده است؛ ابعاد ششگانه هنری و زیباییشناختی قرآن کریم که رهبری معظم انقلاب(مدظله العالی) با توجه به آن تجربه، زیسته و کشف و شهود باطنی خودشان را ارائه میکنند و کاملاً هم قابل تایید میباشد؛ اول، «هنر تلاوت» است که معظم له ابعاد و کارکردهای آن را تبیین میکنند. «هنر تلاوت» یک هنر فاخر بیبدیل است، مثل اینکه همین حالا، آیه در محضر قرآن نازل میشود، ترکیبی است از آهنگ و خصوصیات قرآنی که رهبری این را در نشستهای تخصصی با اصحاب قرائت و تلاوت بیان کرده اند.
وی پیرامون دومین بُعد هنری و زیباییشناختی قرآن کریم از منظر رهبر معظم انقلاب، گفت: «هنر تصویرپردازی» که در قرآن هست، بُعد دوم جلوههای هنری قرآن میباشد. تمام آیات قرآنی به گونهای تبیین میکنند که به عنوان مثال شما حس میکنید که در صحرای سَینا و طُور همین حالا حضور دارید؛ «وَإِذْ قَالَ رَبُّكَ لِلْمَلَائِكَةِ إِنِّي جَاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَةً قَالُوا أَتَجْعَلُ فِيهَا مَنْ يُفْسِدُ فِيهَا وَيَسْفِكُ الدِّمَاءَ وَنَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِكَ وَنُقَدِّسُ لَكَ قَالَ إِنِّي أَعْلَمُ مَا لَا تَعْلَمُونَ»؛ «و چون پروردگارت به فرشتگان گفت: من در زمين خليفهاى مى آفرينم، گفتند: آيا كسى را مىآفرينى كه در آنجا فساد كند و خونها بريزد، و حال آنكه ما به ستايش تو تسبيح مىگوييم و تو را تقديس مى كنيم؟ گفت: من آن دانم كه شما نمىدانيد»(آیه ۳۰، سوره بقره).
دکتر اسحاقی پیرامون سایر ابعاد هنری و زیباییشناختی قرآن کریم، در نگاه مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، گفت: معظم له، همچنین «هنر موسیقیایی»، «هنر و اعجاز بیانی»، «هنر لفظی» و «جامعیت هنر قرآن»، این ابعاد هنری ششگانه زیباییشناختی قرآن را بیان میکنند. همچنین تاثیر وجوه زیباشناختی قرآن در تعمیق مفاهیم قرآن، در ماندگاری مضامین، در برانگیختگی عاطفی و در کاربردیسازی و عمومیسازی مفاهیم، مورد تاکید ایشان است.
وی در پایان اظهار کرد: هدف از برگزاری این نشستها، بهرهگیری برای هدایت نهادها و برنامههای فرهنگی و آموزشی است. باید راهکار و راهبردهایی را استخراج و نسبت به پیادهسازی آنها عمل کنیم، که نتیجه خوبی هم خواهد داشت، زیرا فرامین و خلق الهی برای مخلوق الهی است.
🔸 لینک خبر:
shahecheragh.ir/info.aspx?type=n&id=232279
🔸 بخش ویژه همایش، در سایت حرم مطهر:
shahecheragh.ir/andisheh
@SHAHECHERAGH
حرم حضرت شاهچراغ علیه السلام
#گزارشتصویری
💠 مراسم اختتامیه «همایش بینالمللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای(مدظله العالی)
عصر چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳، مراسم اختتامیه هفتمین اجلاسیه «همایش بینالمللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای(مدظله العالی)» در آستان مقدس احمدی و محمدی علیهماالسلام، با حضور تولیت حرم مطهر برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل آستان مقدس حضرت شاهچراغ علیه السلام، در این مراسم، استاد محمد شادعلی مدیر معهد المعارف الحکمیه از مصر، مقاله خود را با موضوع «آيات السنن التاريخية في رؤية السيد الخامنئي(مدظله)» ارائه کرد. در ادامه، پس از پخش پیام ویدیویی حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی عباسی رئیس جامعة المصطفى العالمية، حجت الاسلام و المسلمین دکتر مسترحمی، معاون علمی «همایش بینالمللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای(مدظله العالی)»، گزارشی از روند برگزاری همایش و کمیسیونهای چهارگانه هفتمین اجلاسیه ارائه کرد.
در پایان این مراسم، از صاحبان آثار برتر، تقدیر به عمل آمد.
شایان ذکر است، در مراسم افتتاحیه این همایش بین المللی که در شبستان امام خمینی(قدس سره) برگزار شد، پس از عرض خیرمقدم و سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین دکتر کلانتری تولیت آستان مقدس، دکتر محمدعلی رضایی اصفهانی، رئیس مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث جامعةالمصطفی، آیت الله دژکام نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، حجت الاسلام و المسلمین محمدیان، معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری(دام ظله)، دکتر امیری استاندار فارس، شیخ غازی یوسف حنینه، دبیر مجمع العلمای مسلمانان لبنان از بیروت و دکتر اسحاقی معاون پژوهش دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری(دام ظله)، به ایراد سخن پرداختند.
همچنین در نوبت بعداز ظهر این همایش، چهار پنل علمی، با موضوعات «قرآن؛ فرهنگ و رسانه»، «قرآن؛ هنر و اخلاق»، «قرآن؛ استکبارستیزی و مقاومت» و «قرآن و بانوان» در تالارهای حرم مطهر برگزار گردید.
🔸 لینک گزارش تصویری:
shahecheragh.ir/galleryview.aspx?id=154216
🔸 لینک پیام ویدیویی رئیس جامعة المصطفى:
https://eitaa.com/shahecheragh/3899
🔸 بخش ویژه همایش، در سایت حرم مطهر(شامل اخبار، گزارشهای تصویری و نسخه PDF مقالات)
shahecheragh.ir/andisheh
@SHAHECHERAGH
حرم حضرت شاهچراغ علیه السلام
💠 ارائه ۲۲ عنوان مقاله در پنل های علمی «همایش بینالمللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای(مدظله العالی)/ اعلام فهرست مقالات برگزیده
چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳، در نوبت بعداز ظهر هفتمین اجلاسیه «همایش بینالمللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای(مدظله العالی)» در آستان مقدس احمدی و محمدی علیهماالسلام، چهار پنل علمی، با موضوعات «قرآن؛ فرهنگ و رسانه»، «قرآن؛ هنر و اخلاق»، «قرآن؛ استکبارستیزی و مقاومت» و «قرآن و بانوان» در تالارهای حرم مطهر، به صورت همزمان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل آستان مقدس حضرت شاهچراغ علیه السلام، در این پنلها در مجموع، ۲۲ عنوان مقاله برتر، ارائه شدند که اسامی آنها به ترتیب رتبه به شرح زیر است:
🔸در پنل «قرآن و بانوان»، ۵ مقاله ارائه شدند:
رتبه ۱ - مستندات قرآنی مصداق های امید آفرین در بیانات امام خامنه ای (مدّ ظلّه). نویسندگان: زینب روستایی، محمدرضا ترابیان از استان فارس.
رتبه ۲ - زبان بدن قرآنی امام خامنه ای(مدظله). نویسنده: فاطمه میرزا محمدی از همدان.
رتبه ۳ - تحلیل قرآنی-روایی شاخصههای رفتاری هنرمند انقلابی از منظر امام خامنهای(مدظله). نویسندگان: خدیجه حسین زاده باردئی و زهرا رفیعی وردنجانی از قم.
رتبه ۴ - هنر، رسانه و فرهنگ از منظر قرآنی مقام معظم رهبری (مدظله). نویسنده: مریم دل افکار از فارس.
رتبه ۵ - نقش انس با قرآن در تحقق جامعه قرآنی از دیدگاه امام خامنه ای (مدظله). نویسندگان: فاطمه زارعی، راضیه باقری از فارس.
🔸در پنل «قرآن؛ فرهنگ و رسانه»، ۵ مقاله ارائه شدند:
رتبه ۱ - مدلی روشمند در بررسی اندیشه های قرآنی امام خامنه ای (مدظله). نویسنده: دکتر علیرضا بیابان نورد از استان فارس.
رتبه ۲ - ضرورت دیپلماسی فرهنگی در اندیشه قرآنی مقام معظم رهبری(مدظله). نویسندگان: غلام رضا بهروزی لک وعبدالحمید محمدی از افغانستان.
رتبه ۳ مشترک - حضور اجتماعی فرهنگ دینی در اندیشه قرآنی امام خامنه ای(مدظله). نویسندگان: محمد امینی و محمد مصطفی امینی از قزوین.
رتبه ۳ مشترک - فرصت ها و خطرات رسانه های اجتماعی در اندیشه قرآنی امام خامنه ای(مدظله) (زبان اردو). نویسندگان: ذاکر حسین جعفری، خادم حسین، سید محمد علوی زاده از پاکستان.
رتبه ۴ - ایمان از منظر قرآن در اندیشه امام خامنهای(مدظله) با تاکید بر ایمان پایدار و ناپایدار. نویسنده: سید محمد میرهاشمی از قم.
🔸در پنل «قرآن؛ هنر و اخلاق»، ۶ مقاله ارائه شدند:
رتبه ۱ - شاخصه های اخلاقی فردی فرمانده در اندیشهی قرآنی امام خامنهای(مدظله). نویسندگان: هادی قنبرخواه و علیآقا صفری از فارس.
رتبه ۲ مشترک - تاب آوری قرآنی در اندیشه امام خامنه ای(مدظله) (زبان انگلیسی). نویسنده: فزيري كاكايره از اوگاندا.
رتبه ۲ مشترک - بایستههای اخلاقی ورزش در اندیشه قرآنی مقام معظم رهبری(مد ظله). نویسندگان: یوسف یوسف آبادی. سید عیسی مسترحمی از سبزوار.
رتبه ۳ - تحلیل ابعاد شخصیت انسان از منظر قرآن کریم با تأکید بر اندیشههای مقام معظم رهبری(مدظله). نویسنده: یوسف خواجه امیری از قم.
رتبه ۴ - مبانی قرآنی رشد اخلاقی در اندیشه امام خامنهای(مد ظله). نویسندگان: جواد مصلحی سیدمحمد علویزاده از مشهد.
رتبه ۵ - مروری بر اندیشه های قرآنی امام خامنه ای(مدظله العالی) در احیاء و ترویج فرهنگ قرآنی(زبان اردو). نویسنده: سید خاور کاظمی از پاکستان.
🔸در پنل «قرآن؛ استکبارستیزی و مقاومت»، ۶ مقاله ارائه شدند:
رتبه ۱ - نقش قرآن در تربیت جامعه انقلابی در پرتو اندیشه های امام خامنه ای(دام ظله) (زبان اردو). نویسندگان: بشارت حسین زاهدی. خادم حسین جاوید از پاکستان.
رتبه ۲ - تحلیل قرآنی شیوه های جنگ روانی و راهبردهای مقابله با آن در اندیشه امام خامنه ای(دام ظله) (زبان انگلیسی). نویسندگان: قاسم حسین و عسکری ممتاز از کشور لبنان
رتبه ۳ مشترک - بررسی اندیشه دفاعی امام خامنهای(مدّظله) بر اساس آیه ۶۰ سوره انفال. نویسندگان: سجاد دیداری و حسین آبادی از فارس
رتبه ۳ مشترک - آزادی بیان به مثابه روشی در استکبار ستیزی با تاکید بر اندیشه های قرآنی امام خامنه ای(دام ظله). نویسنده: احمد فصیحی از افغانستان
رتبه ۴ - ماهیت، علل و اهداف انقلاب در اندیشه قرآنی امام خامنه ای(مدظله)، (زبان اندونزیایی). نویسندگان: اسماعیل امین و محمد نظیر عرفانی از اندونزی
رتبه ۵ - مبانی مبارزه با صهیونیسم و حمایت از فلسطین در اندیشه قرآنی امام خامنه ای(مدظله). نویسنده: دکتر علی کریم پور قراملکی از فارس
شایان ذکر است، در مراسم اختتامیه از نویسندگان مقالات برگزیده، تقدیر به عمل آمد.
🔸 لینک خبر:
shahecheragh.ir/info.aspx?type=n&id=232280
🔸 لینک گزارش تصویری:
shahecheragh.ir/galleryview.aspx?id=154215
🔸 بخش ویژه همایش در سایت حرم مطهر:
shahecheragh.ir/andisheh
@SHAHECHERAGH