⁉️مهارت های حل مسئله کدامند؟
۱. خلاقیت؛ یکی از مهارت های حل مسئله
۲. مهارتهای تحقیق(اطلاعات کافی از منابع)
۳. مهارتهای تحلیلی؛ یکی دیگر از مهارت های حل مسئله
۴. مهارتهای تصمیمگیری
۵. مهارتهای ارتباطی
۶. مهارتهای آگاهی به زمان یکی دیگر از مهارت های حل مسئله
"اداره مددکاری بنیادشهید و امور ایثارگران استان مازندران"
🔘 تمرکز روی راه حل باشه نه مشکل
❇️ تمرکز روی راه حل به جای مشکل یکی از راههای تقویت مهارت حل مسئله است. دانشمندان علوم اعصاب ثابت کردهاند که اگر روی مسئلهای بیش از حد تمرکز کنیم، مغزمان نمیتواند راه حلی برای رفع آن پیدا کند. به این دلیل که وقتی روی مشکل تمرکز میکنیم، باری منفی را به خورد مغزمان میدهیم که این امر به نوبه خود احساسات منفی را در ذهنمان فعال میکند. در نهایت، این احساسات راه حلهای بالقوه موجود در ذهنمان را از بین میبرند.
⭕️البته نمیگوییم که باید مشکل را نادیده بگیریم. اما باید سعی کنیم در صورت مواجهه با مشکل آرام بمانیم. حفظ آرامش در کار کمک میکند تا در ابتدا مشکل را درک کنیم و سپس روی یک ذهنیت راه حل محور متمرکز شویم. ذهنیتی که در آن به جای تمرکز روی «چه اشتباهی رخ داده» و «تقصیر کیست»، روی «پاسخهای احتمالی مسئله» کار کنیم.
"اداره مددکاری بنیادشهید و امور ایثارگران استان مازندران"
⚠️تا به حال در مورد این اصطلاح چیزی شنیده بودین؟؟ 👇🏻👇🏻
↩استفراغ روانی↪
هر چه خطاهای شناختی، باورهای جزمی و متعصبانه، جهل،خرافه و مهرطلبی کسی بیشتر و عزت نفس، عقلانیت و واقع بینی وی کمتر باشد، میزان تولیدات مغزی وی منفی تر و سمّی تر بوده و برون ریزی آن ها را اصطلاحاً استفراغ روانی می گوییم که معمولاً موجب آزار و اذیت دیگران می گردد. این افراد غالباً در مثلث کارپمن گیر کرده و هوش هیجانی پایینی دارند.
✔این تکنیک چگونه عمل میکند؟!
عملکرد روانشناختی استفراغ روانی به این صورت هست که فرد اول از طریق نوشتن با آوردن عامل بد کننده احساس از سطح ناخودآگاه به آگاه از شدت احساس بد می کاهد و دوم به جهت نوشتن و توجه و تمرکز شدید اگر خود فرد بخواهد ارتباطش با موضوع کم شده و حتی برای همیشه قطع می گردد. یعنی شاید لازم باشد چند بار با فاصله زمانی مثلا چند روزه در موارد پیچیده استفراغ روانی را تکرار کنید ولی اگر درست و با توجه و تمرکز کافی انجام دهید، قوی ترین عوامل حال بد کن در شما ریشه کن میشود و حال و احساس خوب را تجربه میکنید.
⬅️ هدف از استفراغ روانی این هست که افکار و خاطرات و احساسات منفی مخفی شده و هر چیزی که شما عموما دوست ندارید به ذهنتان بیاید و به انها فکر کنید را بیدار کنید و به سطح آگاهی بالا بکشید. پس اجازه دهید این افکار بد و سیاه به شما حمله ور شوند،نگران نباشید چون به محض اینکه پدیدار شدند و شما قدرتمندانه مقاومت نشان دادید مثل یک حباب که به سطح آب میرسد ترکیده و از بین خواهند رفت.
⬅️ استفراغ روانی دقیقا افکار و احساسات منفی شما را از سطح ذهنیات به روی کاغذ آورده و به عینیات بدل می کند. اگر شما مانع این فرایند شوید، نتیجه مطلوبی از تکنیک خوب استفراغ روانی نمی توانید بگیرید. پس نترسید و اجازه دهید همه سموم نامطلوب جمع شده در درون ذهنتان به بیرون منتقل شود
"اداره مددکاری بنیادشهید و امور ایثارگران استان مازندران"
📜 بعد از ازدواج این اتفاقات نمیوفته:
- هیچ افسرده ای ( یا بیمار جدی روانشناختی ) خود به خود یا فقط بخاطر متاهل شدن حل نمیشه!
- هیچ معتادی خود به خود ترک نمیکنه
- بعد از ازدواج یک فرد پرخاشگر با رفتار کنترل نشده ، خود به خود امن و آرام نمیشه
- بعد از ازدواج فردی که چشم اندازش از اینده و اهدافش کاملا باهات متفاوته خیلی بعیده که بهت نزدیک و هم راستا بشه
- بعد از ازدواج یک فرد مسئولیت ناپذیر مسئولیت پذیر نمیشه
- بعد از ازدواج یک فردی که وابستگی بیمارگونه به خانوادش داره خیلی بعیده که تغییر کنه و این اوضاع ادامه خواهد داشت
"اداره مددکاری بنیادشهید و امور ایثارگران استان مازندران"
📜اینطوری تو رابطه با همسرت خودت رو بی ارزش میکنی :
۱. وقتی در درون خودت ، ارزشی برای خودت قائل نیستی و این رو در رابطه نشون میدی !
۲. وقتی دوست داری همش نقش قربانی رو بازی کنی
۳. وقتی بدون تناسب و زودتر از لازم ، توجه و محبت میکنی ، طوفانی عمل میکنی و در روز های اول طرف رو در دریای عشق و توجهت غرق میکنی
۴. وقتی همیشه با همه چیز موافقت میکنی و به هیچ چیز نه نمیگی
۵. وقتی تو رابطه هیچ خط قرمز و مرز مشخصی نداری
۶. وقتی همیشه هیجانی تصمیم میگیری و در نتیجه خیلی پیش میاد که پشیمون باشی
۷. وقتی هیچ حریم شخصی برای خودت باقی نمیذاری
۸. وقتی بشدت وابسته ای و برای گرفتن هر تصمیمی چشمت به دیگرانه
"اداره مددکاری بنیادشهید و امور ایثارگران استان مازندران"
5.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥کودکان مبتلا به بیش فعالی چگونه فکر می کنند؟
8.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#بیش_فعالی
کلیپ تصویری نقش والدین در برابر کودکان بیش فعال
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 #کلیپ
کلیپ در مورد آشنایی با بیش فعالی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بیش فعالی(انگليسی)
🤦♂تیکهای عصبی یا وسواسی
🔘قبل از آن که به بیان انواع تیک و ویژگی های هرکدام از آن ها بپردازیم، لازم می دانیم که توضیحی مختصر در خصوص این اختلال بدهیم.
🫰تیک یا به عبارت دیگر اعمال اضافه و غیر ضروری توسط بدن که معمولاٌ به صورت غیر ارادی و کاملاٌ تصادفی بروز پیدا میکنند، از جمله مسائلی هستند که انسان امروز با آن ها دست و پنجه نرم میکند و نیاز است تا با شناخت هرچه بهتر انواع تیک نسبت به کنترل و یا درمان آن ها اقدام نماید.
👏در بیشتر مواقع شاهد آن هستیم که در انواع تیک ، این اختلال منجر به تحریک غیر ارادی ماهیچهها شده و حرکات ناگهانی بخشهای مختلف بدن و یا ایجاد صداهای خارج از کنترل را در پی دارد.
👦بروز و شیوع انواع تیک در کودکی و معمولاٌ بعد از 5 سالگی است. البته این امکان وجود دارد که در صورت عدم درمان، تیک در سنین بزرگسالی نیز ایجاد شود.
⭕️انواع تیک به عنوان یک بیماری یا اختلال جدی شناخته نمیشوند و امکان دارد با گذشت زمان بهبود پیدا کنند اما وجود تیک، خود به تنهایی میتواند دلیل ایجاد برخی اختلالات مانند وسواس باشد.
"اداره مددکاری بنیادشهید و امور ایثارگران استان مازندران"
❓چرا دچار انواع تیک می شویم؟
🔘 انواع تیک میتوانند منشاء عصبی داشته باشند و یا به صورت ناگهانی ایجاد شوند یا اینکه در اثر حالات روحی و هیجانی متفاوت مانند: استرس، اضطراب، انواع خستگی جسمی و ذهنی، وسواس فکری، اختلالات مغزی و یا بیماریهای دیگر بروز پیدا کنند. اگر متوجه شوید که به یک یا چند نوع از انواع تیک دچار شدهاید و بر آنها توجه نمایید، به مرور زمان شدت و حتی تعداد آنها افزایش خواهد یافت.
🔺وقتی مدت زمان زیادی درگیر مسائل مختلف شوید و انواع احساسات و هیجانات ناخوشایند را تجربه نمایید، اما نتوانید به شکل مطلوب ذهن خود را آزاد سازید (تخلیه روانی، مشاوره و تجربه هیجانهای مثبت)، رفته رفته آنها در روان شما انباشه شده و به شکل انواع تیک نمود پیدا کرده و به اصطلاح، آزاد میشوند. اگر آزادسازی تحت هیچ شرایطی صورت نگیرد به این معنا است که بخش عمدهای از احساسات و هیجانات انباشته شده یا سرکوب گردیدهاند.
"اداره مددکاری بنیادشهید و امور ایثارگران استان مازندران"
📌انواع تیک
😗تیکهای عصبی میتوانند در نقاط مختلف صورت و یا بدن ایجاد شوند و در صورت شدت گرفتن، تأثیر منفی بر زندگی اشخاص میگذارند.
🚫تیک عصبی خود دارای انواع گوناگون است. قبل از این که شناخت انسان نسبت به انواع تیک کامل شود، تصور میرفت تیک عصبی شامل پلک زدن و یا حرکات نقاط مختلف صورت باشد اما امروزه با پیشرفت دانش بشر طیف گستردهتری از انواع تیک عصبی نیز مورد شناسایی قرار گرفته است. از انواع مختلف تیک عصبی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:👇
1⃣ تیک عصبی – حرکتی: مثل پلک زدن، حرکت اضافه در بدن(هرجای بدن میتواند باشد: کندن ناخن،حرکت سریع گردن،شکلک درآوردن،حرکت بیش از حد زبان و...)، صداهای نابهنجار از گلو، ژست گرفتن و....
2⃣ تیک عصبی گذرا
گونه دیگری از انواع تیک عصبی میباشند که قبل از 18 سالگی بروز پیدا میکنند و بیشتر در کودکان دبستانی دیده میشوند و تقریباٌ 10 درصد از آن ها را درگیر میکنند. این نوع تیک شامل اعمال فیزیکی و کلامی میشود. نوع کلامی آن با ایجاد صداهای غیر ارادی همراه است. نوع فیزیکی آن نیز با حرکات اضافه و غیر ارادی همراه است.
3⃣ تیک طولانی مدت
به انواع تیک فیزیکی و کلامی اطلاق میشود که قبل از 18 سال آغاز شده و در موارد خفیف حداقل یک سال و در موارد شدیدتر، تا چند سال به طول میانجامند. حضور هر دو تیک فیزیکی و کلامی، همزمان باهم، در تیکهای طولانی مدت گزارش نشده است. همچنین، میزان شیوع تیک طولانی مدت بسیار کمتر از تیک گذرا است و تقریباٌ 1 درصد از کودکان را درگیر میکند.
"اداره مددکاری بنیادشهید و امور ایثارگران استان مازندران"