لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌙 شهدا زنده اند
✨ بیان نکته ای توسط حاج آقا قاسمیان درباره تاثیر شهدا در دنیا
#موسسه_شهیددانشگر
╭─┅🍃🌺🍃•┅─╮
@shahiddaneshgar
╰─┅🍃🌸🍃•┅─╯
✉️|#راه_نجات
بچهها اگه درس میخونید،
بگید برای امام زمان..
اگه مهارت کسب میکنید،
نیتتون این باشه برای امام زمان
مفید باشید،
ورزش میکنید،
نیتتون آمادگی برای دویدن توی
حکومت کریمهی آقا باشه...
اینجوری میشیم سرباز قبل از ظهور!🍃
•مثل آقا محمدرضای شهیدما...
📜^ @shahid_dehghan ^
✅ ۱۴ . نام ، القاب و کینه های حضرت کدامند ؟
❇️ پاسخ : نام اصلى حضرت، (محمد) است. نامى که پيغمبر اکرم (صلى الله عليه وآله وسلم) براى او گذارده وفرمود: اسم او اسم من وکنيه او کنيه من است.
کنيه حضرت: ابو القاسم است. ونيز ابو صالح وابو عبد الله وابو ابراهيم وابو جعفر وابو الحسين هم گفته شده است. (1)
القاب حضرت: بسيار است، از جمله:
1- مهدى: مشهورترين لقب حضرت است. مهدى به اسم مصدر هدايت است، به معنى کسى که به وسيله خدا هدايت شده باشد. امام صادق (عليه السلام) در ضمن حديثى فرموده است: (آن حضرت را مهدى گويند، زيرا او مردم را به امرى که گم کرده اند هدايت مى کند). ونيز امام باقر (عليه السلام) فرموده است: (او را مهدى ناميدند براى اينکه به امرى پنهان (اسلام راستين) هدايت مى کند). (2)
2- قائم: يعنى قيام کننده به حق. رسول خدا (صلى الله عليه وآله وسلم) مى فرمايد: (از اين جهت قائم را (قائم) ناميدند، که پس از فراموش شدن نامش قيام کند). (3)
3- منصور: امام باقر (عليه السلام) در تفسير آيه شريفه (من قتل مظلوما) فرمود: (او حسين بن على (عليهما السلام) است، وبقيه آيه شريفه: (فقد جعلنا لوليه سلطانا فلا يشرف فى القتل انه کان منصورا) (4) مقصود امام زمان (عجل الله فرجه) است، مقصود امام زمان (عجل الله فرجه) است، که نامش در اين آيه (منصور) مى باشد، چنان که خداوند احمد ومحمد را محمود، وعيسى را مسيح خوانده است). (5)
4- منتظر: از امام جواد (عليه السلام) پرسيدند: چرا وى را (منتظر) مى گويند؟ فرمود: (زيرا وى براى مدتى طولانى غيبت مى نمايد وعلاقمندان، منتظر ظهورش خواهند بود وآنها که ترديد دارند انکار مى کنند..).(6)
5- بقيه الله: روايت شده که چون آن حضرت خروج کند، پشت به کعبه مى کند، وسيصد وسيزده مرد به دور او جمع مى شوند واول چيزى که تکلم مى فرمايد، اين آيه است: (بقيه الله خير لکم ان کنتم مؤمنين). (7)
آنگاه مى فرمايد: منم بقيه الله وحجت او وخليفه او بر شما، پس هيچ سلام کننده اى به او سلام نمى کند، مگر اينکه گويد: (السلام عليک يا بقيه الله فى ارضه). (8)
آن حضرت است که در بسيارى از ادعيه واخبار به همين لقب مذکور شده اند، وبيشترين محدثين آن را ذکر نموده اند وبا آنکه در اين لقب ساير ائمه عليهم السلام شريکند وهمه حجت خدايند بر خلق، ليکن چنان اختصاص به آن جناب دارد که در اخبار هر جا بدون قرينه وشاهدى ذکر شود، مراد آن حضرت است. وبعضى گفته اند: لقب آن حضرت (حجه الله) است. به معنى غلبه، يا سلطنت خداى بر خلايق، چه اين هر دو به واسطه آن حضرت به ظهور خواهد رسيد. ونقش خاتم آن جناب، (انا حجه الله) است. (9)
القاب ديگرى چون: خلف صالح، شريد (رانده شده)، غريم (طلب کار)، مؤمل (منتظر، وآرزو برآورده شده)، منتقم، ماء معين (آب ظاهر وجارى بر روى زمين)، ولى الله، صاحب الزمان وغيره است که جهت توضيحات بيشتر مى توان به کتاب منتهى الآمال وبحار الانوار وکتب مربوطه مراجعه نمود.
پي نوشته ها :
(1) الزام الناصب، شيخ حائرى يزدى، ج 1، ص 483.
(2) اثبات الهداه، شيخ حر عاملى، ج 7، ص 110 و169.
(3) معانى الاخبار، شيخ صدوق، ص 65.
(4) سوره اسراء، آيه 35.
(5) تفسير فرات کوفى، ص 240.
(6) کمال الدين وتمام النعمه، صدوق، ص 378.
(7) سوره هود، آيه 86.
(8) منتهى الآمال، محدث قمى، ج 2، ص 286.
(9) منتهى الآمال، محدث قمى، ج 2، ص 287.
هرچه از دوره هشت افسری میگذشت تعدادی از دانشجوها بیشتر خودشان را نشان می دادند. ارتباطات من هم با این دسته از دانشجویان بیشتر و بیشترمی شد. برای من شوق انگیز بود که چنین جوانانی به سپاه می آیند. به ویژه دانشجویانی که مثل عباس، ایمان و نجابت را با تخصص آمیخته بودند.
این دانشجوها بیشتر پیش من می آمدند. تقریبا هر یکی دو هفته یک بار به بهانه های مختلف به دفتر من می آمدند نشستی با آن ها داشتم. من متوجه شدم که عباس در کانون اندیشه مطهر که بعدها به اندیشه امین تغییر نام داد، فعالیت می کند و دبیری کانون را به عهده گرفته است. در این کانون، بچه های سن بالاتر و حتی دانش آموخته هم داشتیم؛ اما عباس به دلیل فعالیت و وقت زیادی که در این حوزه میگذاشت، دبیر کانون شده بود. همین ویژگی ها باعث شده بود که من نسبت به او علاقه مند تر شوم.
👤به نقل از↓
″ سردار حمید اباذری ،فرماندهی شهید ″
📚برگرفته از کتاب↓
″ لبخندیبهرنگشهادت ،فصل۳ ″
#خاکــریزخاطـرات #عزیز_برادرم
#شهید_مدافع_حرم
🔹️سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب، چهارشنبه اول فروردین ۱۴۰۳ در حسینیه امام خمینی تهران
📣 باتوجه به تقارن عید نوروز و اولین روز سال نو با ایام ماه مبارک رمضان، سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب اسلامی در روز اول فروردین، در حرم مطهر رضوی در مشهد برگزار نخواهد شد و این مراسم، روز چهارشنبه اول فروردین سال ۱۴۰۳، در حسینیه امام خمینی(ره) تهران و با حضور اقشار مختلف مردم انجام میشود.
🗓 شایان ذکر است در سالهای ابتدایی دهه ۷۰ و مقارنه قبلی ماه مبارک رمضان با اولین روز سال و همچنین دوران همهگیری کرونا نیز سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب در حرم مطهر رضوی برگزار نشده بود.
💻 Farsi.Khamenei.ir
🌹بسم رب الشهداء و الصدیقین🌹
✅تاریخ چهارده معصوم (ع)
✨امام دوم✨
✅قسمت3⃣ (بخش اول)
🌹امام حسن (ع)🌹
➖➖➖➖➖➖
✅نام:حسن
✅کنیه:ابامحمد
✅القاب: سبط، سید، زکی ، مجتبی ،کریم اهل بیت (ع)
✅نام پدر:امام علی (ع)
✅نام مادر:حضرت زهرا (س)
✅محل ولادت:مدینه
✅تاریخ ولادت:بنابر مشهور روز ۱۵ رمضان سال سوم هجری قمری
✅مدت عمر:۴۸ سال
✅مدت امامت: ۱۰ سال
✅تاریخ شهادت: ۲۸ صفر سال ۵۰ هجری قمری
✅نام قاتل:با دسیسه و نیزنگ معاویه به دست همسرش (جعده دختر اشعث کندی)
✅علت شهادت:مسمومیت بازهر
✅محل دفن:قبرستان بقیع
✅تعداد فرزندان:۱۵ فرزند به نقل از شیخ مفید.
➖➖➖➖➖➖
✍🏻قسمتی از شرح حال:
☑️ایشان نخستین پسری بود که خداوند متعال به خانواده امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) عنایت فرمودند.
☑️امام حسن (ع) حدود بیش از ۷ سال، زمان جد بزرگوار خود را درک و در آغوش مهر آن حضرت (ص) به سر برد و پس از رحلت پیامبر (ص) که با شهادت مادر گرامیش حضرت فاطمه زهرا (س) دو یا سه ماه بیشتر فاصله نداشت، تحت تربیت پدر بزرگوار خود امام علی (ع) قرار گرفت.
▪️آغاز امامت ۱۰ ساله امام دوم شیعیان (ع):
✍🏻آن حضرت (ع) در سن ۲۷ سالگی و پس از حادثه دهشتناک ضربت خوردن پدر ارجمند خود امام علی (ع) در مسجد کوفه و شهادت ایشان در ۲۱ رمضان سال ۴۰ هجری قمری، به امر خدا و طبق وصیت آن حضرت (ع) به مقام امامت رسید.
➖مدت امامت آن حضرت (ع) ۱۰ سال به طول انجامید و نزدیک به ۶ ماه هم به اداره امور مسلمین پرداخت. در این مدت معاویه که دشمن سرسخت امام علی (ع) و خاندان آن امام همام (ع) بود و سالها به طمع خلافت (در آغاز به بهانه خونخواهی عثمان و در آخر آشکارا به طلب خلافت) جنگیده بود، به عراق مقر خلافت امام حسن (ع) لشکر کشید و جنگ را آغاز کرد.
☑️پس از شهادت امام علی (ع) و سخنرانی امام حسن (ع) در مسجد کوفه، همه مردم کوفه، مدائن، عراق، حجاز و یمن، با شوق و رغبت با ایشان بیعت کردند، جز معاویه که خواست از راهی دیگر برود و با آن حضرت (ع) همان رفتاری را پیش گیرد که با پدرش امام علی (ع) در پیش گرفته بود.
☑️اگر خیانت برخی از یاران و لشکریان امام مجتبی (ع) نبود، معاویه هرگز فرصت پیدا نمیکرد که به اهداف شوم و ضد اسلامی خود برسد.
☑️چرا که این اقدامات نه تنها جلوی معاویه را نگرفت، بلکه او را در رسیدن به اهداف شومش تحریص کرد.
☑️امام حسن (ع) با وجود تمام این شرایط، تصمیم نهایی برای جنگ با معاویه را در سخنرانی خود در مسجد کوفه اعلام و سپاهیان را برای عزیمت به سوی نخیله فراخوان فرمود.
☑️اما مردم کوفه آن قدر در رفتن به جنگ سستی کردند تا اینکه عدی بن حاتم که پیرمردی بود، به عنوان نخستین نفر به پا خواست و جملاتی به کوفیان گفت و به تنهایی و به اطاعت از فراخوان و فرمان امام (ع)، پای در رکاب نهاد و عازم نخیله شد و به دنبال او، عدهای دیگر به راه افتادند.
☑️امام حسن مجتبی (ع) پس از فراخوان نبرد بر علیه شامیان، متوجه دو جاسوس از سوی معاویه در کوفه و بصره شد که پس از شناسایی آنان، دستور قتلشان را صادر کرد و به دنبال آن در نامهای به معاویه، این چنین نوشت: «... گویا خواهان جنگ هستی، به زودی آن را دیدار خواهی کرد، پس چشم به راه باش.»
✅پذیرش صلح تحمیلی با معاویه:
✍🏻بالاخره همان عواملی که امام علی (ع) و سپاهش را در مقابل معاویه متوقف ساخت، دوباره کارساز شد و صلح را بر امام حسن (ع) تحمیل ساخت و وضعی برای امام دوم شیعیان (ع) پیش آمد که جز صلح با معاویه، راه حل دیگری نمانده بود.
✅البته امام حسن (ع) مقاومت زیادی نمود، ولی موقعی تن به صلح داد که یارانش از پیرامونش متفرق شدند و او را تنها گذاردند.
✅معاویه وقتی وضع را مساعد یافت، به امام حسن (ع) پیشنهاد صلح کرد. امام حسن (ع) جهت مشورت با سپاهیان خود، خطبهای ایراد و آنها را به جانبازی و یا صلح یکی از این دو راه تحریک و تشویق فرمود.
✅عده زیادی خواهان صلح بودند. عدهای نیز با زخم زبان خود، آن امام معصوم (ع) را آزردند.
✅سرانجام پیشنهاد صلح معاویه، مورد قبول امام حسن (ع) واقع شد. البته معلوم بود کسی، چون معاویه، دیر زمانی پای بند تعهدات صلح نخواهد ماند و در آینده نزدیکی آنها را یکی پس از دیگری، زیر پای خواهد نهاد و در نتیجه ماهیت ناپاک معاویه و عهد شکنیهای او و عدم پای بندی او به دین و پیمان، بر همه مردم آشکار خواهد شد.
✅امام حسن (ع) هم با پذیرش صلح، از بردار کشی و خونریزی که هدف اصلی معاویه بود و میخواست ریشه شیعه و شیعیان آل علی (ع) را به هر قیمتی قطع کند، جلوگیری فرمود.
✨الّلهُمَّ ارْزُقْنا زِيارَتَهُ وَ شَفاعَتَهُ وَ اجعَلنَا مِن خَیرِ شِیعَتِهِ وَ مُحِبِّیهِ✨
✅شادی ارواح مطهر ائمه اطهار (ع) صلوات
🆔 @Tarikh_Anbiya