شهید احمدعلی نیری🇵🇸
🌹سلسله جلسات درسهای نهج البلاغه ✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه 📒 #حکمت3 / بخش اول ⭕️ بخل 3⃣ 🎙ح
🌹شرح حکمت3
🔴 بخش سوم
🔷5.2 آثار اجتماعی بخل: در این بخش، امیرالمؤمنین دو نکته را بیان میفرمایند:
🔹5.2.1 ناامیدی مردم از خیر مدیران و حاکمان جامعه: در بند 9 نامۀ 53، خطاب به جناب مالک اشتر مینویسند: «بین خودت و مردم خیلی حاجب و نگهبان و فاصله ایجاد نکن و تا میتوانی با مردم مستقیماً ارتباط بگیر.» سپس در تبیین دلیل این توصیه میفرمایند: «تو بههرحال یکی از دو نفر میباشی: یا خود را برای جانبازی در راه حق آماده کردهای که در این حال، نسبت به حق واجبی که باید بپردازی یا کار نیکی که باید انجام دهی ترسی نداری. پس چرا خودت را پنهان میکنی؟ یا مردی بخیل و تنگنظری، که در این صورت مردم به تو امیدی ندارند که بخواهند از تو درخواستی داشته باشند.»
🔹5.2.2 شکست امتها در حالی که همه بهظاهر مؤمن بودند: این بسیار نگرانکننده است. در بند 13 خطبۀ 192، وقتی میخواهند عبرت از گذشته را برای ما بیان فرمایند تا آماده باشیم، میفرمایند: «و از کارهایی که پشت آنها را شکست و قدرت آنها را در هم کوبید، مانند کینهتوزی با یکدیگر، پرکردن دلها از بخل و حسد، به یکدیگر پشتکردن و ازهمبریدن و دست از یاری هم کشیدن، بپرهیزید.»
🔷6 روش برخورد با بخیل
روش برخورد با بخیل را حضرت در دو جنبۀ فردی و مدیریتیاجتماعی دستهبندی کردهاند. گاهی در حوزۀ ارتباطات فردی خودمان با بخیل مواجه هستیم و باید بدانیم چه رفتاری در برابر او انجام دهیم و گاهی بهعنوان مدیر یا حاکم یا کارگزار نظام، در برابر افراد بخیل وظیفهای داریم.
🔹6.1 روش برخورد با بخیل در حوزۀ فردی
🔹6.1.1 کسی که بخل واقعاً ملکۀ وجودی او شده است: در حکمت 38 خطاب به اماممجتبی علیهالسلام میفرمایند: «از دوستی با بخیل بپرهیز؛ زیرا آنچه سخت به آن احتیاج داری از تو دریغ میدارد»؛ یعنی با آدمی که بخل ملکۀ وجودی او شده است اصلاً دوست نشو.
🔹6.1.2 کسی که آدم یا دوست خوبی است و گاهی از او رفتار بخیلانه سر زده و بخل سیرۀ او نشده است: در بند 15 نامۀ 31 به امام مجتبی علیهالسلام مینویسند: «چون برادرت از تو جدا گردد، تو پیوند دوستی را برقرار کن؛ اگر روی برگردانَد، تو مهربانی کن و اگر بخل ورزد، تو بخشنده باش»؛ یعنی با او نباید قطع رابطه کنی، بلکه باید در مقابل ببخشی تا برگردد.
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🌸🍃 @shahid_ahmadali
#روزشمار_نیمه_شعبان
3️⃣ 2️⃣ روز تا میلاد مولای مهربان، امام زمان علیه السلام باقی مانده است...
💠بشارت به امام زمان علیه السلام در روایات
🌸حضرت باقر علیه السلام:
هَذَا مَوْلُودٌ فِي آخِرِ الزَّمَانِ هُوَ الْمَهْدِيُّ مِنْ هَذِهِ الْعِتْرَةِ تَكُونُ لَهُ حَيْرَةٌ وَ غَيْبَةٌ يَضِلُّ فِيهَا أَقْوَامٌ وَ يَهْتَدِي فِيهَا أَقْوَامٌ فَيَا طُوبَى لَكِ إِنْ أَدْرَكْتِيهِ وَ يَا طُوبَى لِمَنْ أَدْرَكَهُ.
اين مولودى در آخر الزّمان است، او مهدىّ اين عترت است و براى او حيرت و غيبتى خواهد بود كه اقوامى در آن گمراه شوند و اقوامى نيز هدايت يابند و خوشا بر تو اگر او را دريابى و خوشا بر كسى كه او را دريابد.
📚کمال الدین و تمام النعمه، ج ۱، ص ۳۳۰، ح ۱۴
💠💠💠
@shahid_ahmadali
part08.mp3
3.07M
📚🎧 نمایش صوتی یادت باشد
✨ قسمت ۸
📌 قسمت قبل
☘ #نمایش_یادت_باشد
🇮🇷 #شهید_حمید_سیاهکالی_مرادی
🌸🍃 @shahid_ahmadali
#نجوا_با_شهید
↜🕊⃟♥️
یادمهست
قولوقرارهایمان
عهدهاییکهباهمبستیم
ومنتاپایجانبهآنهاپایبندمیمانم
میخواهمهمانندخودتباشم
تاتوهممراتاآسمانهاباخودببری...
برادر شهیدم
عهدهایمانیادت باشد 🖐🏻
@shahid_ahmadali
شهید احمدعلی نیری🇵🇸
#برنامه_ترک_گناه و رسیدن به لذت بندگی 🔸🔹📊⚪️▫️🔹 قسمت پانزدهم #مبارزه_با_هوای_نفس 3 (انتخاب ارزشمند)
#برنامه_ترک_گناه
و رسیدن به لذت بندگی
〽️➰〽️➰〽️➰
قسمت شانزدهم
#مبارزه_با_هوای_نفس ۴
(تمایلات نفس و عقل)
🔰رسیدیم به یه سوال مهم! اینکه انتخاب های ما چه زمانی ارزشمند میشن؟
🤔
تنها حالتی که انتخاب های ما با ارزش میشه اینه که
💠 بین یکی از این دو گزینه انتخاب کنیم:
✅تمایلات عمیق و پنهان
⛔️و تمایلان سطحی و آشکار
🌺اگه یه نفر اومد و قید "تمایلات سطحی" خودش رو زد و دنبال تمایلات عمیق خودش رفت، این آدم هست که در جهان طراوت و تازگی ایجاد میکنه.
🌳🌱🌿☘🍀🌺
حالا هست که فرشته ها دو طرف اون انسان می ایستن و تشویق میکنن.😊
👏🏻👏🏻 👱🏻 👏🏻👏🏻
حالا هدف خلقت اون انسان محقق شده.
👆🌺🔵
مثلا یه نفر تمایل به سیگار داره که یه علاقه ی سطحی و مضر هست 🚬
و تمایل به سلامتی هم داره که یه علاقه ی عمیق و مفید هست. 🏃
حالا بیاد و قید سیگار کشیدن رو بزنه و سلامتی رو انتخاب کنه،
👌🏻✔️
این انتخاب ارزشمندهست.
👆🌺🌺👆
و کسی که دنبال تمایلات سطحی و مضر خودش بره هنری نکرده. طراوتی ایجاد نکرده.
🚫🚫🚫
گناه یعنی چه؟
گناه یعنی "انتخاب تمایلات سطحی و مضر".
🔴🚫🔴
از این به بعد
اسم تمایلات عمیق و پنهان رو میزاریم: عقل
✅✔️
و اسم تمایلات سطحی و آشکار رو میزاریم : هوای نفس.
🚫⛔️
وقتی یه عقابی بر فراز آسمان پرواز میکنه و یه شکاری رو میبینه به سمتش میره
اون لحظه ی سقوط رو در زبان عرب بهش میگن "هوی"
👈🏻 هر تمایلی که باعث سقوط انسان بشه ، هوای نفس حساب میشه...
برای جا افتادن بحث، چند تا مثال خواهیم زد...
@shahid_ahmadali 🍃🌸
🍃🌸
#این_الرجبیون 🤞
#ماه_رجب 💫
نماز شب بیست و سوم ماه رجب المرجب...
🌟حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و سلم می فرمایند:
🌴هر کس در شب 23 ماه رجب
2 رکعت نماز در هر رکعت سوره حمد 1 بار و سوره ی (والضحی) را 5 بار بخواند
🍃خداوند در برابر هر حرف و به تعداد هر مرد و زن کافر یک درجه در بهشت به او عطا می کند و نیز ثواب 70 حج و ثواب کسی که در تشییع 1000 جنازه شرکت جسته و نیز ثواب کسی که به عیادت 1000 بیمار رفته و پاداش کسی که حاجت 1000 مسلمان را برآورده نموده است ، به او عطا می کند.
📗 اقبال الاعمال سید ابن طاووس جلد دوم ص 824 ترجمه محمد روحی
🍃🌸
👉@shahid_ahmadali👈
9.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌕 چرا محبت خدا را فراموش میکنیم؟
🌱 با دیدن کلیپ یک لذت جدید و عمیق را تجربه کنید
🌸🍃 @shahid_ahmadali
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پدر شهید حسین معز غلامی، شهید مدافع حرم به فرزندش پیوست...
🔺یادی کنیم از فیلم حضور این پدر شهید در جشنواره فیلم فجر
〰〰〰〰〰🥀〰〰〰〰〰
انشااللهامشب
نمازشباولقبریااصطلاحانمازلیلهالدفن
برایپدربزرگوارشهیدمعزغلامی
(حاج علیاکبر)قرائتشه
طریقهخواندننماز
رکعتاولحمدویكآیتالکرسی
رکعتدومیكحمدودهمرتبهسورهمبارکهقدر
پسازاتمامنمازدعایزیر
خواندهشود↓
[اللهم صلی علی محمد و ال محمد و ابعث ثواب هذه الصلاة الی قبر علیاکبر ابن علیاصغر ]
🌸🍃 @shahid_ahmadali
1_378779935.mp3
7.03M
🌹سلسله جلسات درسهای نهج البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت3 / بخش اول
⭕️ بخل 4⃣
🔺روش برخورد با بخیل در حوزه مدیریتی و مسئولیتی
🎙حجت الاسلام مهدوی_ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی 7
🌸🍃 @shahid_ahmadali
شهید احمدعلی نیری🇵🇸
🌹سلسله جلسات درسهای نهج البلاغه ✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه 📒 #حکمت3 / بخش اول ⭕️ بخل 4⃣ 🔺ر
🌹شرح حکمت3
🔴 بخش چهارم:
🔶6.2 روش برخورد با بخیل در حوزۀ مدیریتی و مسئولیتی
🔸6.2.1 امیرالمؤمنین به ما آموختهاند که مدیران و کارگزاران حکومت اسلامی اولاً به هیچ بخیلی (کسی که بخل ملکۀ وجودی او شده است) نباید مسئولیتی بدهند. در بند 3 خطبۀ 131 فرمودند: «همانا دانستید که سزاوار نیست بخیل بر ناموس و جان و غنیمتها و احکام مسلمین، ولایت و رهبری یابد و امامت مسلمین را عهدهدار شود، تا در اموال آنها حریص گردد»؛ یعنی اگر بخیل حاکم شد، دائماً به مردم فشار میآورد تا اموال آنها را تصاحب کند.
🔸6.2.2 نکتۀ دوم اینکه مدیران جامعه حتی حق مشورتکردن با بخیل را ندارند. امیرالمؤمنین در بند 6 از نامۀ 53 به مالک اشتر مینویسند: «بخیل را در مشورتکردن دخالت نده که تو را از نیکوکاری بازمیدارد و از تنگدستی میترساند.»
🔸6.2.3 امیرالمؤمنین به مقابله با احتکار بازرگانان بخیل اشاره میکنند: «احتکار یعنی حبسکردن مایحتاج عمومی در زمانی که مردم به آن احتیاج دارند، با هدف افزایش قیمت.» ایشان در فصل سیمای بازرگانان و صاحبان صنایع از بند 8 نامۀ 53، به مالک اشتر مینویسند: «این را هم بدان که در میان بازرگانان، کسانی هم هستند که تنگنظر و بدمعامله و بخیل و احتکارکنندهاند، که تنها با زورگویی به سود خود میاندیشند.»
✅نکته: اگر بخل واقعاً بخل باشد، در همۀ مصادیق زشت و بد است؛ اما در همۀ زبانها، در کلام فصیح وقتی میخواهند از صفت خوبی خیلی تعریف کنند، گاهی آن را به صفتی بد تشبیه میکنند؛ مثلاً ممکن است از انسانهای موفق و خوبی که برای وقت خود برنامهریزی دارند، شنیده باشید که من در صرف وقت خودم خیلی بخیل هستم. یعنی حاضر نیستم وقت تلف کنم. هدرندادن وقت خصلت خیلی خوبی است؛ اما برای نشاندادن اوج این خوبی، آن را به یک بدی در ذهن مخاطب، تشبیه میکند؛ یا میگویند فلان شخص در احترام به پدر و مادر خیلی وسواس دارد. میدانیم که وسواس خصلت خیلی بدی است؛ اما منظور این است که در احترام به پدر و مادر خیلی مراقب است و خواسته اوج این خوبی را برساند، آن را در قالب خصلت بدی که در ذهن مردم جلوه کرده است، بیان میکند و البته از جنبۀ حساسیت و دقت آن.
🔷با این نگاه، امیرالمؤمنین در حکمت 234 یکی از تفاوتهای زن و مرد را همین میدانند و میفرمایند: «برخی از نیکوترین خلقوخوهای زنان، زشتترین اخلاق مردان است؛ مانند تکبر، ترس، بخل. هرگاه زنی متکبّر باشد، بیگانه را به حریم خود راه نمیدهد و اگر بخیل باشد اموال خود و شوهرش را حفظ میکند و چون ترسان باشد، از هر چیزی که به آبروی او زیان رساند فاصله میگیرد.» در این حکمت، بخل بهمعنای بخل بد نیست. اینکه زن در قبال زحمات شوهرش و اموال و دارایی او خیلی حساس است که هرجایی خرج نشود و به هرکسی داده نشود و حیف و میل نشود و هدر نرود، خیلی صفت خوبی است.
🔷اگر بند 6 نامۀ 53 (موضوع مشورتنکردن با بخیل) و موضوع حکمت 234 (تفاوت بانوان و آقایان) را کنار هم بگذاریم، به نکتۀ جالبی میرسیم: مولا در بند 17 نامۀ 31 به فرزند خودشان اماممجتبی(ع) مینویسند: «با زنان مشورت نکن.» دلیل آن چیست؟ در بند 6 نامۀ 53 فرمودند: «مدیران با بخیل مشورت نکنند»؛ چون بخیل واقعی تنگنظر است و نمیخواهد بگذارد از کنار این مسئول خیری به مردم برسد.
🔷چرا گفته با زن مشورت نکن؟ اولاً منظور مشورت در امور اجتماعی است و ثانیاً زن بهخاطر عشقی که به همسرش دارد و محافظت بیش از حد از اموال و دارایی خودش و همسرش، اگر مشاور شود ناخواسته طبق طبیعتش عمل میکند و این آثار سوئی دارد؛ لذا در حوزۀ کلان با زنان مشورت نکن، مگر زنی که این خصلت خودش را مدیریت کند و در حوزههای فردی و در جایگاه مناسب خودش به کار ببرد.
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🌸🍃 @shahid_ahmadali