🔸شهید دکتر عبدالحمید دیالمه:
🔰 توکل
🔹توکل امکانی ویژه به ما مى دهد، مانند امکانی که یک بندباز در اختیار دارد؛ چراکه مرکز ثقل همه ی نیروها را در یک نقطه متمرکز می کند، اما تعدد مراکز ثقل باعث سقوط میشود.
🔹جامعه ای که میخواهد مستقل باشد، تمام تلاش و حرکتش به این دلیل است که بتواند مراکز ثقلش را در نقطه ای متمرکز کند و روی پای خودش بایستد و از روی این بند به آن طرف برود.
🔹 فقط در محتوای اسلام می توان نیروها را در نقطه ای متمرکز كرد؛ چون در اسلام "توحید" محور همه اعتقادات است.
🔹تمام محتوای مبحث توکل این است که بتوانیم مراکز متعدد را از بین ببریم و به مرکز اتکای ثابتی تبدیلش کنیم که همگان اتکالشان به آن باشد.
#کتاب_توکل_ضابطه_حرکت_بر_صراط_مستقیم ص ۲۰-۲۲-۲۴ #توکل #جامعه #اسلام #مرکز_ثقل #توحید
🆔@shahid_diyalame
🔸شهید دکتر عبدالحمید دیالمه:
🔰موقعيت شناسی در طرح مباحث اسلامی
🔹يکی از موضوعاتی که بايد به آن توجه کنيم اين است که بدانيم براي طرح نظر اسلام در موقعيت های مختلف، بايد از کجا شروع کنيم تا به هدفی که ميخواهيم برسيم.
🔹مثلا در محيط خانوادگی نمي توان مفاهيم را به همان صورتی انتقال داد که در محيط دانشگاه يا دبيرستان مطرح مي شود، چون مورد پذيرش واقع نمی شود.
🔹به عنوان نمونه برای افراد مذهبیِ عامی تر که کمتر مطالعه مي کنند و مذهب را به صورت سنتی فرا گرفتند، لازم است ابتدا مفاهيم قرآنی و اصيل را با همان مفاهيمی که برداشت ذهنی آنهاست تجزيه و تحليل کنيم، سپس به طرح نظر اسلام بپردازيم.
#کتاب_فقر ص 13 #اسلام #مبانی_اسلامی #تعلیم_مبانی_اسلامی
#روش_شناسی
🆔 @shahid_diyalame
🔶شهید دکتر عبدالحمید دیالمه
🔹 گاهی علم جایگزین وجود انسان می شود و خود انسان به عنوان فردی که باید انسانیتش را بروز دهد حذف می شود. به عبارتی" هدف فرد را الینه می کند". همان چیزی که به عنوان "سیانتیسم "یا علم زدگی مطرح می شود.
🔹چون علم از یک زمانی تلاش کرد که رسالت انسانی خود را کنار گذاشته و با شعار بی طرفی در تمام جوامع نفوذ کند.
سیانتیسم خود را به عنوان یک عامل بی طرف معرفی می کند و می گوید :"من هدفم این است که چگونه زیستن را برای شما معین کنم نه چرا زیستن را."
یا می گوید:" کار من این است که برای شما قدرت خلق کنم نه اینکه انسان بودن را تحلیل کنم . برای شما سود بیاورم نه ارزش."
🔹به همین دلیل می بینید که تمام علوم را به سمتی می برند که آنچه مهم است چیزهایی است که بیشتر سود آور و قدرت زا است و به ما می آموزد چگونه بیشتر بخوریم و بگردیم و خوش تر باشیم.
کتاب از خود بیگانگی جامعه (الیناسیون) از مجموعه کتب در دست چاپ
#الینه_شدن #سیانتیسم #علم_زدگی
🆔@shahid_diyalame
"اوهمه کس بود و هیچ نبود; زیرا ادعایی نداشت جز اینکه میان بُری را که خودش در جوانی برای فهم دقیق دین پیموده بود,سخاوتمتدانه به دیگران نیز نشان بدهد. "
📚مجموعه ای از برخی #سخنرانی های شهید دکتر عبدالحمید دیالمه
#کتاب_خوب #نشر_معارف #جوانی_فراتراززمان
..........................
🔰 حزبِ دیالمه :
✅ @hezbe_dialameh
🔸شهید دکتر عبدالحمید دیالمه:
🔹وقتی وجدان به عنوان يك عامل بازدارنده ازحرکت درمحیط های گناه ـ مشابه لنت ترمزدراتومبیل ـ درکنارعقل قرارگرفت، اگر انسان دائماً در هنگام حرکت درمسیرگناه از آن استفاده کرد، اين وجدان تا مدتی به انسان نهيب می زند، ولی انسان به این نهیب ها بی توجهی میکند و دائماً سرعتش را زيادتر می كند، بعد از مدتی اين لنت ترمزِ انسانی صاف می شود و ديگر نمیتواند بازدارنده ی انسان باشد.
🔹به همين دليل هنگامیكه افرادی مطرح می كنند كه ما به وسيله وجدان می توانيم هدايت بشويم واحتياج به چيز ديگری نداريم، جواب میدهیم که:
👈يكي از زمينههای ضعف وجدان همين است كه با اصطكاكی كه در برخورد با مسائل طبيعی پيدا می كند، به مرور ساييده می شود وقدرت خودش را از دست می دهد. به طوری كه آدمی خيلی راحت گناهها وخطاهایش را توجيه می كند و از کنارش می گذرد و ديگر وجدان هم مانعش نمیشود و او را زجر نمی دهد.
کتاب مذهب در بوته تاریخ، از مجموعه کتب در دست چاپ
#وجدان #عقل #هدایت #عامل_بازدارنده
🆔@shahid_diyalame
🔶شهید دکتر عبدالحمید دیالمه:
🔹استعمارگران با نوعی برنامه ریزی وارد جوامع شرقی می شوند و مبانی فرهنگی را از بین می برند.
🔹به این ترتیب ما نسبت به جامعه اروپایی و جامعه ی غربی خود باخته می شویم و "الینه شدن" در ما ایجاد شده و مبانی اصیل اعتقادی و فرهنگی خودمان را از دست می دهیم.
کتاب از خود بیگانگی جامعه (الیناسیون) از مجموعه کتب در دست چاپ
#الیناسیون #الینه_شدن #جوامع_شرقی #استعمارگر
🆔@shahid_diyalame
🔸شهید دکتر عبدالحمید دیالمه:
🔹شاید تصور کنیم که "امپریالیسم" یا "نیروهای جهانخوار" یک مسئله ابداعی جدید است که تنها ایدئولوژی ها و طرز تفکر های جدید در مورد آن سخن دارند.
در حالیکه اگر با طرز تفکر اسلامی آشنا باشیم میبینیم که اینها به شکل بسیار ساده ای در منابع اسلامی مطرح شده است.
🔹آنچه را که قرآن به عنوان ریشه این عوامل در درون [انسان] مطرح می کند، "فسق" است که به دنبال "طغیان" پدید می آید.
اسلام و مبارزات ضد امپریالیستی، از مجموعه کتب در دست چاپ
#امپریالیسم #نیروهای_جهان_خوار #طرز_تفکر_اسلامی #فسق #طغیان
🆔@shahid_diyalame
🔸شهید دکتر عبدالحمید دیالمه:
🔰 جریان نبوت
علت ارسال انبيا مبارزه با طاغوتهای زمانشان نیست، بلكه انبيا آمدند كه بشر را ارتقا دهند. اگربرای اين حركت لازم بود با فرعون مبارزه كنند، مبارزه می كردند؛ اگر لازم بود با نمرود مبارزه كنند، مبارزه می كردند.
#كتاب_انتظار_ضابطه_حرکت_بر_صراط_مستقیم ص ۱۴۳
#جریان_نبوت
🆔@shahid_diyalame
🔸شهید دکتر عبدالحمید دیالمه:
🔹خلیفه دستور داد يك جلسهای برای مباحثه علمی تشكيل شود و همه علما از اقصی نقاط بيايند. همگی جمع شدند و جلسه عظیمی تشکیل شد، امام جواد (علیه السلام) را هم دعوت كردند. سپس خليفه از حاضران خواست که از امام جواد(ع) سؤال كنند.
به گمان او امام از پاسخ عاجز است و باطرح این سؤال مجلس تمام می شود.
🔹امام جواد(ع) در حالی پاسخ به سؤالات آن ها را می دهند که از نگاه آنان بچه کوچکی محسوب می شدند و به آنان ثابت شد که برای اهل بيت پيامبر، قد و اندازه و سن مطرح نيست. فردی كه ميخواهد جامعهای را رهبری كند در حدود و ثغور سن نمی گنجد. در بین ائمه، نمونه این مسأله قبل امام جواد (ع) هم وجود دارد:
در ابتدای بعثت پیامبر در «یوم الدار» زمانی كه دستهای كوچك علی(ع) در دستهای بزرگ پيامبر(ص) قرار گرفت مسير تاريخِ بشريت تغییر کرد....
برگزیده ای از سخنرانی «مقابله ارتجاعيون داخلی با امت» و «رابطه مذهب با طبقه حاکم»
#سردار_جنگ_نرم #شهادت_امام_جواد
🆔 @shahid_diyalame
🔸شهید دکتر عبدالحمید دیالمه:
🔹قرآن زمانی كه زندگی علی (ع) و فاطمه(س) را ترسيم می کند اينچنين آغاز می كند:
مَرَجَ الْبَحْرَيْنِ يَلْتَقِيانِ * بَيْنَهُما بَرْزَخٌ لا يَبْغِيانِ
🔹بحر امامت علی(ع) در كنار بحر عصمت فاطمه(س) قرار می گيرد و برای اینکه این دو بحر در هم نیامیزد، برزخی ميان دو بحر وجود دارد که حدود و ثغور يك زن مسلمان و مرد مسلمان را نشان می دهد؛ اين برزخ حدود الهی است كه پيامبر خدا(ص) قرار داده است. دو دريایی كه به عنوان اسوههای حسنه برای مرد و زن مسلمان می بايست همه خصوصيات يك خانواده اسلامی را نشان دهند.
🔹اين خانواده تشکیل می شود تا به ما نشان بدهد كه در اين خانواده همۀ حدود بر مبنای حكومت اسلامی پايهگزاری شده است. اقتصاد، حقوق زن و مرد، روابط زن و مرد، روابط پدر و مادر با فرزندان و متقابلاً روابط فرزندان با مادر و پدر همه بر اساس اسلام تنظيم شده است.این خانواده تشکیل می شود برای اينكه به ما نشان دهد اين جامعه و اين خانواده يك چيز ايده آل و ذهنيتگرا نيست، چيزی است كه ما نیز می توانيم به آن برسيم.
🔹این خانواده يك ماكت كوچكی است از جامعهای كه ما آرزوی ساختن آن را داريم و ما به دنبال اين هستيم كه بزرگ شدۀ این خانواده را بسازيم و آن ابعاد كوچک را وسيعتر بكنيم. یعنی اگر اسلام در يك خانواده پياده شده بود، اگر چه به ميزان خيلی خفيفتر و كوچکتر بتوانيم در خانوادههای متعدد ايجاد بكنيم تا جایی که جامعهای را ايجاد کنیم كه آن جامعه به عنوان «حكومت اسلامی» برای ما قابل قبول باشد.
#خانواده_اسلامی #حکومت_اسلامی #حدود_الهی #اسوه_های_حسنه
برگزیده ای از سخنرانی «در شب میلاد فاطمه زهرا (س) » موجود در لوح فشرده رایت بیداری ۵
🆔 @shahid_diyalame
🔸شهید دکتر عبدالحمید دیالمه:
🔹مجسمه ساز برای اینکه مجسمه فردی را بسازد آن را پیش روی خود قرار می دهد. بعد به حالات چهره و دست و پاهایش دقت می کند و مجسمه را عینا مطابق الگو می سازد. در نهایت، این مجسمه عینا مشابه مدل نخواهد شد. اما هر میزان تبحرش بیشتر باشد، شباهت مجسمه به الگو و مدل بیشتر خواهد شد.
🔹حال آیا ما به عنوان یک شیعه واقعا اهل بیت (ع) را الگوی زندگی مان قرار دادیم؟ ما از امام پنجم به نام "باقرالعلوم" یعنی "شکافنده علوم" نام می بریم. آیا حقیقتا امام را الگوی زندگی مان قرار داده ایم؟
🔹اگر ما غیر از ائمه افراد دیگری را یه عنوان الگو انتخاب کنیم، سبک مطالعه مان فرق می کند. در این صورت مسلم است که جامعه ما دیگر "نهج البلاغه" نمیخواند. مثلا کتاب چشمهایش بزرگ علوی و یا فلان کتاب جامعه شناسی را میخواند.
🔹یعنی به غیر از ائمه، افراد دیگری به عنوان ابرقدرت فرهنگی به ما معرفی می شوند. بعد احساس می کنیم این افراد به ما چیزهایی می گویند که ما خودمان نداشتیم.
🔹انتخاب و پذیرش نظریات جدید در حالی است که حتی اگر نظریات مستشرقین را، که بسیاری از آن ها خط اسلام را منحرف کرده، نگاه کنید می بینید که در مورد امام باقر(ع) دستشان بسته می ماند. و می گویند ما نمیدانیم که این مطالب را از کجا گفته است و قبل از او این مسائل اصلا مطرح نشده بود.
#شهید_دیالمه
#سردار_جنگ_نرم
#سخنرانی
#اگر_فاطمه_نبود
#قضا_و_قدر
#امام_سجاد_حماسه_عبادت
🆔 @shahid_diyalame
🔶شهید دکتر عبدالحمید دیالمه:
🔹جوامع غربی برای اینکه وجود یک مسلمان را از گنجینه فرهنگی اش خالی کنند، از راهکارهای مختلفی وارد شدند.
یکی این است که به یک مسلمان القاء کنند اگر عربی یاد بگیری و تفسیر قرآن را بفهمی" مرتجع" هستی؛ اما اگر زبان انگلیسی و فرانسه بدانی سفری هم به کشورهای اروپایی رفته باشی ایسم ها را پشت سر هم ردیف کنی سیانتیسم اومانیسم ماشینیسم و..... معلوم است خیلی روشنفکر هستی و فهم بالایی داری!!
اگر در اسلام متبحر هستی مرتجعی ولی اگر دهها ساعت بتوانی در مورد آمبورژوازه کردنِ سرمایه داری لفاظی کنی خیلی "روشنفکر" هستی!
📚کتاب از خود بیگانگی جامعه( الیناسیون)
از مجموعه کتب در دست چاپ
#روشنفکری #ارتجاع #الینه_کردن
🆔 @shahid_diyalame