📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
#خطبه ۱۹۲ نهج البلاغه(بخش چهارم):
9⃣ فلسفه حج
♦️آيا مشاهده نمی كنيد كه همانا خداوند سبحان، انسانهای پيشين از آدم عليه السّلام تا آيندگان اين جهان را با سنگهایی در مكّه آزمايش كرد كه نه زيان می رسانند، و نه نفعی دارند، نه می بينند، و نه می شنوند اين سنگها را خانه محترم خود قرار داده و آن را عامل پايداری مردم گردانيد. سپس كعبه را در سنگلاخ ترين مكانها، بی گياه ترين زمينها، و كم فاصله ترين درّهها، در ميان كوههای خشن، سنگريزه های فراوان، و چشمه های كم آب، و آباديهای از هم دور قرار داد، كه نه شتر، نه اسب و گاو و گوسفند، هيچ كدام در آن سرزمين آسايش ندارند. سپس آدم عليه السلام و فرزندانش را فرمان داد كه به سوی كعبه برگردند، و آن را مركز اجتماع و سر منزل مقصود و بار اندازشان گردانند، تا مردم با عشق قلبها، به سرعت از ميان فلات و دشتهای دور، و از درون شهرها، روستاها، درّه های عميق، و جزاير از هم پراكنده درياها به مكّه روی آورند، شانه های خود را بجنبانند، و گرداگرد كعبه لا اله الا اللّه بر زبان جاری سازند، و در اطراف خانه طواف كنند، و با موهای آشفته، و بدن های پر گرد و غبار در حركت باشند. لباسهای خود را كه نشانه شخصيّت هر فرد است در آورند، و با اصلاح نكردن موهای سر، قيافه خود را تغيير دهند، كه آزمونی بزرگ، و امتحانی سخت، و آزمايشی آشكار است برای پاكسازی و خالص شدن، كه خداوند آن را سبب رحمت و رسيدن به بهشت قرار داد. اگر خداوند خانه محترمش، و مكانهای انجام مراسم حج را، در ميان باغها و نهرها، و سرزمينهای سبز و هموار، و پردرخت و ميوه، مناطقی آباد و دارای خانه ها و كاخهای بسيار، و آباديهای به هم پيوسته، در ميان گندم زارها و باغات خرّم و پر از گل و گياه، دارای مناظری زيبا و پر آب، در وسط باغستانی شادی آفرين، و جادّه های آباد قرار می داد، به همان اندازه كه آزمايش ساده بود، پاداش نيز سبكتر می شد. اگر پايه ها و بنيان كعبه، و سنگهایی كه در ساختمان آن به كار رفته از زمرّد سبز، و ياقوت سرخ، و دارای نور و روشنایی بود، دلها ديرتر به شك و ترديد می رسيدند، و تلاش شيطان بر قلبها كمتر اثر می گذاشت، و وسوسه های پنهانی او در مردم كارگر نبود. در صورتی كه خداوند بندگان خود را با انواع سختيها می آزمايد، و با مشكلات زياد به عبادت می خواند، و به اقسام گرفتاريها مبتلا می سازد، تا كبر و خود پسندی را از دلهايشان خارج كند، و به جای آن فروتنی آورد، و درهای فضل و رحمتش را به رويشان بگشايد، و وسائل عفو و بخشش را به آسانی در اختيارشان گذارد.
0⃣1⃣ پرهيز از ستمكاری
♦️پس، خدا را! خدا را! از تعجيل در عقوبت، و كيفر سركشی و ستم بر حذر باشيد، و از آينده دردناك ظلم، و سرانجام زشت تكبّر و خود پسندی كه كمين گاه ابليس است، و جايگاه حيله و نيرنگ اوست، بترسيد، حيله و نيرنگی كه با دلهای انسانها، چون زهر كشنده می آميزد، و هرگز بی اثر نخواهد بود، و كسی از هلاكتش جان سالم نخواهد برد. نه دانشمند به خاطر دانشش، و نه فقير به جهت لباس كهنه اش، در امان می باشد.
1⃣1⃣ فلسفه عبادات اسلامی
♦️خداوند بندگانش را، با نماز و زكات و تلاش در روزه داری، حفظ كرده است، تا اعضا و جوارحشان آرام، و ديدگانشان خاشع، و جان و روانشان فروتن، و دلهايشان متواضع باشد، كبر و خودپسندی از آنان رخت بربندد، چرا كه در سجده، بهترين جای صورت را به خاك ماليدن، فروتنی آورد، و گذاردن اعضاء پر ارزش بدن بر زمين، اظهار كوچكی كردن است. و روزه گرفتن، و چسبيدن شكم به پشت، عامل فروتنی است، و پرداخت زكات، برای مصرف شدن ميوه جات زمين و غير آن، در جهت نيازمنديهای فقرا و مستمندان است. به آثار عبادات بنگريد كه چگونه شاخه های درخت تكبّر را در هم می شكند و از روييدن كبر و خودپرستی جلوگيری می كند.
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
👌 تلنگر
یک ضرب المثل غلط
«خواهی نشوی رسوا، همرنگ جماعت شو!»
گاهی در توجیه کارمان می گوییم: "اکثر مردم هم همین کار را می کنند"
ولی قرآن چیزی دیگه میگه
قرآن درباره کلمه "اکثر الناس" میفرماید:
أَکْثَرَ النَّاسِ لَا یَشْکُرُونَ (در ۳ آیه قرآن)
(بیشتر مردم شکرگذاری نمی کنند)
أَکْثَرَ النَّاسِ لَا یَعْلَمُونَ (در ۱۱ آیه قرآن)
(بیشتر مردم نمی دانند)
أَکْثَرَ النَّاسِ لَا یُؤْمِنُونَ (در ۳ آیه قرآن)
(بیشتر مردم ایمان نمی آورند)
أَکْثَرُهُمْ لِلْحَقِّ کَارِهُونَ
بیشترشان از حق کراهت دارند و گریزانند.
مَا یَتَّبِعُ أَکْثَرُهُمْ إِلَّا ظَنًّا
بیشتر آنها، جز از گمان و پندارهای بی اساس، پیروی نمی کنند؛
پس نه تنها اکثریت نشانه حقانیت نیست، بلکه در موارد زیادی اکثریت بر خلاف معیارهای الهی رفتار میکنند.
امیرالمؤمنین می فرماید:
در پیمودن راه درست از کمی افراد ناراحت و نگران نباشید!
"زیاد بودن، معیار حق بودن نیست!"
12.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گذشت آن روزها امروز اما بر همان عهدیم
شعرخوانی زیبا در محضر رهبر معظم انقلاب
بمناسبت ۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی
کشور ما کشور رضاجان است رضاخان نه
.....
زمین کارزار ما تلاویو است تهران نه
@shahid_hasandanesh
پدر و مادرها.mp3
4.45M
🎙 وای به حال بچههای آخرالزمان از دست پدر و مادرهایشان...
🔴 #استاد_عالی
@shahid_hasandanesh
9.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فرازی از قاری ممتاز علیرضا بیژنی از مشهد مقدس
@shahid_hasandanesh
8.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔷اهمیت و آثارفوق العاده صلوات🔷
♥️حضرت محمد (صلی الله علیه وآله) فرمودند : صلوات فرستادن شما بر من باعث روا شدن #حاجت های شماست و خدا را از شما #راضی می گرداند و
#اعمال شما را پاک و پاکیزه می کند.
@shahid_hasandanesh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺🌺🌺فرازی زیبا ودلنشین توسط قاری حاج مهدی غلام نژاد 🌺🌺🌺
@shahid_hasandanesh
🌸 علامه طباطبایی رضوان اللّه علیه:
❖ گردش زبان ، دل را به گردش آورد؛ اگر زبان به ذکر خدا مترنم گردد. دل نیز در حرم خدا حرکت می کند، و اگر زبان به گناه حرکت کند، دل نیز در این مرتع شیطان جولان می کند. یک علت مهم آشوب دلها همانا تکثیر در کلام ها است؛ به روایت عامه حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: " اگر نبود تشویش و اضطراب در قلوب و زیاده سخن گفتن شما، قطعاً می دیدید آنچه را من می بینم و می شنیدید آنچه را من می شنوم.