کانال فرهنگی شهید محمد(جابر) خویشوند
به پای هم که پیر شدین الهی به حق این روزهای عزیز به پای هم بمیرید🤲🏻 بلند بگید الهی آمین😍 پ ن: تصویر
-
بعد فتنه سال ۸۸ و اون شلوغیا که نظام رو تا لبه ی پرتگاه برده بود، جان بولتون مشاور سابق امنیت ملی کاخ سفید خیلی صریح گفت که:
«این ناآرامیهای ایران در سال ۸۸ بود که گزینه تحریم ایران را که بیش از دو سال از دستور کار خارج شده بود، مجددا به روی میز برگرداند».
در نوامبر سال 2011 وزارت خزانهداري امريكا اقدام به معرفی تحريمهای يكجانبه جديدی عليه ايران كرد. اين قوانين تحريمی جديد،
بخش صنايع پتروشيمی
بانک مركزی و بخش مالی
و زيرساختهای حمل و نقل در ايران
رو هدف گرفته و دهها نام جديد رو به فهرست نفرات تحريمی کشور اضافه کرد
اگه تحریم های فلج کننده به گوشتون خورده باشه دقیقا اون تحریما بعد اون فتنه به ایران تحمیل شد
#فتنه_88
تحریم های دارویی که بعد #فتنه_88 اعمال شد باعث مرگ تدریجی بیماران پروانه ای هم شد، و این تحریم همچنان ادامه داره😔
اینکه دانشمندان هسته ای ما به راحتی تو دهه ۹۰ترور میشدن به خاطر ناامنی و کاهش اقتداری بود که سال ۸۸ایجاد شده بود!
هر چقدر هم جنایات سال ۸۸ بگیم کمه
-
حالا پزشکیان، ظفرقندی رو برای وزارت بهداشت معرفی کرده، ایشون تو این توییت اعلام کردن«من اهل برگشتن از این راه نیستم!»
کدوم راه؟ همون راهی که میرحسین موسوی سال ۸۸رفت و به نظام ضربه زد
داستان کودتای ۲۸ مرداد
زمان مطالعه؛ سه دقیقه⏰
انگلیسیها پس از امضای قراردادِ نفتی با مظفرالدین شاه و سپس با رضاشاه، شریان اقتصادی ایران را زیر تیغ گرفته و بر منابع مالی ایران مسلط شدند؛ نفتی که میبردند و حق و حقوقی که به دولت ایران نمیپرداختند.
پس از سقوط رضاشاه، نمایندگان مجلس زمزمهی ملی شدن نفت را به راه انداختند تا بالاخره در اسفندماه سال ۱۳۲۹، مجلس شورای ملی، قانون ملی شدن صنعت نفت را به تصویب رساند. سال بعد دکتر مصدق، منصب نخستوزیری را به دست گرفت تا قانون فوق را اجرا و دست انگلیسیها را از نفتِ کشور کوتاه کند. دولت انگلیس به مخالفت جدی برخاست و کار به درگیری سیاسی کشید. 🔥 اینجا بود که آمریکاییها به عنوان قدرت جدید جهانی وارد نزاع ایران و انگلیس شده تا به قول خودشان میان طرفین وساطت کنند.
دکتر مصدق، پیشنهاد آمریکا برای وساطت را پذیرفت و با آغوش باز به استقبال آنها رفت. مذاکرات سه جانبه میان دولتهای ایران، انگلیس و آمریکا آغاز شد. دولت ایران میگفت تمام سود نفت متعلق به خودمان است؛ انگلیسیها میگفتند نهایتا باید سود نفتی را نصف کنیم.
سال ۱۳۳۱، محمدرضاشاه پس از بروز اختلاف با دکتر مصدق، شخصی دیگر را به نخستوزیری گمارد. پس از آن آیتالله کاشانی بیانیهای صادر کرد؛ نخست وزیر جدید را «عامل انگلیسیها» دانست و مردم را دعوتِ به قیام کرد. سیام تیرماه ملت بهپا خاست و یکصدا بازگشت مصدق را از شاه خواستار شد. تهران مملو از جمعیت گشت و مردمِ کفنپوش از دیگر شهرها به سوی تهران روانه شدند. نهایتا شاه کوتاه آمد؛ مصدق به نخستوزیری بازگشت و ادامهی مذاکرات به جریان افتاد.
آمریکاییها صریحا میگفتند اگر ایران نفت خود را ملی کند؛ کشورهای دیگر نیز در پیِ ملیسازیِ نفتِ خود، دست به اعتراض میگذارند. مصدق اما استوار و محکم بر سر مواضع ملی ایستاده بود و حتی یک قدم عقبنشینی نمیکرد.
نهایتا دو دولت آمریکا و انگلیس به این جمعبندی رسیدند که مصدق سازشپذیر نیست و باید سرنگون شود. محمدرضاشاه با دستور آمریکاییها، مصدق را از نخستوزیری عزل و زاهدی را به نخست وزیری منصوب کرد. همزمان از تهران خارج شده تا از گزند حوادث احتمالی در امان باشد. نیروهای نظامیِ زاهدی، ۲۴ مرداد، شبهنگام برای بازداشت مصدق اقدام کردند ولی خودشان توسط محافظین مصدق بازداشت شدند و کودتا شکست خورد.
با شکست کودتا، محمدرضا به بغداد فرار کرد. مردم به خیابان ریخته و برکناریِ محمدرضا از پادشاهی را خواستار شدند. با این وجود دکتر مصدق هرگونه تظاهرات را ممنوع کرده و برای حفظ آرامش کشور، مردم را به ماندن در خانهها فراخواند. مردم نیز به خانه برگشتند.
از ۲۸ مرداد اما اوضاع تغییر کرد؛ به تدریج عدهای به خیابانها آمدند، به نفع شاه شعار داده و نزدیک ظهر ادارات دولتی را اشغال کردند. نظامیان نیز کمکم به نفع طرفداران شاه وارد عمل شده و نهایتا ظهر همان روز طرفداران شاه رادیو را به دست گرفته و سقوط مصدق را اعلام کردند. طرفداران شاه بعد از ظهر، خانهی مصدق را محاصره کرده و دست به تیراندازی زدند. مصدق نیز از پشت بام فرار کرده و مخفی شد. کودتاچیان خانهی مصدق را به آتش کشیده و غارت کردند و سرانجام فردای آن روز، مصدق خود را به نیروهای طرفدار شاه تسلیم ساخت.
بدین ترتیب دومین قیام مردم ایران برای بریدن پای خارجیها از کشور به شکست انجامید و برای ۲۵ سال بعد، آمریکاییها بر کلیهی امور ایران مسلط شدند.
منبع مطالعاتی؛ کتاب خواب آشفتهی نفت
اثر دکتر محمدعلی موحد
✍ عماد داوری دولتآبادی👇
http://eitaa.com/joinchat/623706320C1d9f760b11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روایت جالبی است از کودتای ۲۸ مرداد
.