☀️آثار عجیب خواندن آیت الکرسی بعد از هر #نماز !
🌺پيامبر فرمودند: هر كس آيه الكرسي را بعد از نماز بخواند هفت آسمان شكافته گردد و به هم نيايد تا خداوند متعال به سوي خواننده آيت الكرسي نظر رحمت افكند
و فرشته اي را بر انگيزد كه از آن زمان تا فرداي آن كارهاي خوبش را بنويسد و كارهاي بدش را محو كند.
🌟رسول اكرم (صلی الله علیه و آله) فرمود: يا علي بر تو باد به خواندن آيه الكرسي بعد از هر نماز واجب.
✳️ هر كس بعد از هر نماز آيه الكرسي را بخواند به جز خداوند متعال كسي او را قبض روح نمي كند و مانند كسي باشد كه همراه پيامبران خدا جهاد كرده تا شهيد شده است.
🌹در روايتي از امام باقر علیه السلام آمده است:
" هر كس آيه الكرسي را بعد از هر نماز بخواند از فقر و بيچارگي در امان شود و رزق او وسعت يابد و خداوند به او از فضل خودش مال زيادي بخشد."
✨جهت نور چشم بعد از هر نماز دست بر چشم بگذارد و آيه الكرسي بخواند و بگويد :" اعيذ نور بصري بنور الله الذي لا يطفي"✨
🌺خداوند فرمود: كسي كه بعد از نماز واجبش آيه الكرسي بخواند خداوند متعال به او قلب شاكرين – اجر انبيا و عمل صديقين را عطا فرمايد و چيزي جز مرگ از داخل شدن او به بهشت جلوگيري نمي نمايد.
💠 مداومت نمي نمايد به آن مگر پيامبر يا صديق يا كسي كه از او راضي شده ام و يا شخصي كه شهادت را روزي او مي نمايم.
🌴#کلمات_قصار_نهج_البلاغه
🌹#حکمت_شماره_472
وَ قِيلَ لَهُ عليه السلام لَوْ غَيَّرْتَ شَيْبَكَ، يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ،
[[فقال عليهالسلام ]]
الْخِضَابُ زِينَةٌ وَ نَحْنُ قَوْمٌ فِي مُصِيبَةٍ!
يُرِيدُ وَفَاةَ رَسُولِ اللَّهِ صلى الله عليه و آله
به حضرت عرض كردند: چه خوب بود محاسن خود را رنگ و خضاب مىكرديد.
امام عليه السلام در پاسخ فرمود:
خضاب و رنگبستن زينت است ولى ما عزاداريم.
(منظور امام عليه السلام رحلت پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله بود).
شرح و تفسير
ما به سوگ پيامبر نشستهايم
شك نيست كه خضاب كردن و زدن رنگ مناسب به موهاى سفيد در هنگام كهنسالى يا ميانسالى، هم ازنظر عرف عقلا كار مطلوبى است و هم در شريعت اسلام بر آن تأكيد شده است همانگونه كه بعداً به صورت مشروحتر بيان خواهيم كرد.
به همين دليل سؤال كننده هنگامى كه امام عليه السلام را با محاسن سفيد شده و بدون خضاب ديد سؤال براى او پيش آمد و عرض كرد:«اى اميرمؤمنان! چه خوب بود محاسن خود را رنگ و خضاب مىكرديد»؛ (وَ قِيلَ لَهُ عليه السلام لَوْ غَيَّرْتَ شَيْبَكَ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ).
امام عليه السلام در پاسخ فرمود:«خضاب و رنگبستن زينت است ولى ما عزاداريم (منظور امام عليه السلام رحلت پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله است)»؛ (فَقَالَ عليه السلام: الْخِضَابُ زِينَةٌ وَ نَحْنُ قَوْمٌ فِى مُصِيبَةٍ يُرِيدُ وَفَاةَ رَسُولِ اللَّهِ صلى الله عليه و آله).
ظاهر نسخۀ صبحى صالح كه ما آن را متن كلام خود قرار دادهايم اين است كه جملۀ «يُرِيدُ وَفَاةَ رَسُولِ اللَّهِ صلى الله عليه و آله» جزء كلام سيد رضى است نه كلام امام عليه السلام در حالى كه ظاهر نسخۀ ابن ابىالحديد كه بعضى آن را ترجيح دادهاند اين است كه آن جمله جزء كلام خود امام عليه السلام است (نَحْنُ قَوْمٌ فِى مُصِيبَةٍ بِرَسُولِ اللَّهِ صلى الله عليه و آله).
در اين صورت تفسيرهاى ديگرى نمىتوان براى اين مصيبت ذكر كرد زيرا خود امام عليه السلام آن را تفسير فرموده است كه منظور، مصيبت رحلت پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله مىباشد.
ولى بنابر اينكه اين تفسير جزء كلام سيد رضى باشد بعضى آن را نپذيرفتهاند و گفتهاند كه منظور، مصيبت سقيفه و پيامدهاى آن در عصر عثمان و سپس در دوران حكومت امام عليه السلام نظير جنگهاى جمل و صفين و مانند آن است كه دائماً امام عليه السلام با نهايت تأسف درگير آثار مصيبتبار آن بود. ١
البته اگر منظور، مصيبت رحلت پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله باشد آن نيز بعيد به نظر نمىرسد زيرا مصيبت به اندازهاى سنگين بود كه آثارش تا پايان عمر بر قلب امام عليه السلام سنگينى مىكرد همانگونه كه در حالات امام حسين عليه السلام هنگام دفن برادر ارجمندش امام مجتبى عليه السلام مىخوانيم كه بر سر قبر او چنين بيان كرد:
«أ أدهَنُ رَأْسِى أم اطِيبُ مَحاسِنى وَ رَأْسُكَ مَعفورٌ و أنْتَ سَلِيبُ
آيا موهاى سرم را روغن بزنم يا محاسنم را خوشبو سازم در حالى كه سر تو در زير خاك پنهان شده و تو غارت زدهاى (تمام حقوقت را دشمنان غارت كردند)؟». ٢
و در حالات امام سجاد عليه السلام نيز مىخوانيم كه بعد از شهادت پدرش حضرت امام حسين عليه السلام تا پايان عمر همواره عزادار بود با اينكه حدود ٤٠ سال طول كشيد.
علاوه بر آنچه گفته شد اين احتمال نيز وجود دارد كه طبق آنچه در احاديث معروف آمده كه پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله به على عليه السلام فرمود:«زمانى فرامىرسد كه محاسن تو را با خون سرت خضاب مىكنند»؛ امام عليه السلام پيوسته آن زمان را انتظار مىكشيد تا شربت شهادت بنوشد و از شرّ اشرار آسوده شود. ٣بهخصوص اينكه در حديثى از امام صادق عليه السلام مىخوانيم:
«خَضَبَ النَّبِيُّ صلى الله عليه و آله وَ لَمْ يَمْنَعْ عَلِيّاً عليه السلام إِلَّا قَوْلُ النَّبِيِّ صلى الله عليه و آله تُخْضَبُ هَذِهِ مِنْ هَذِهِ؛ پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله خضاب كرد ولى آنچه على عليه السلام را از اين كار بازداشت كلام پيامبر صلى الله عليه و آله بود كه فرمود: روى محاسنت از خون فرقت خضاب خواهد شد».
نكتهها
١. خضاب و رنگ كردن موها در اسلام
در آموزههاى اسلامى تأكيد شده است كه مسلمانان، پاكيزه و مرتب باشند و از زينتهاى معقول و دور از اسراف و تبذير بهره بگيرند و به تعبير ديگر، اسلام پيروانش را زيبا مىپسندد.
در قرآن مجيد به مسلمانان دستور داده شده هنگامى كه به مسجد كه كانون مهم عبادت است مىروند لباس مزين بپوشند و زينت داشته باشند« يَا بَنِى آدَمَ خُذُوا زِينَتَكُمْ عِنْدَ كُلِّ مَسْجِدٍ »؛ اى فرزندان آدم! زينت خود را هنگام رفتن به مسجد با خود برداريد». ٢
و از آنجا كه ممكن است بعضى از افراد نادان و سطحىنگر از اين دستور تعجب كنند در آيۀ بعد از آن مىفرمايد:« قُلْ مَنْ حَرَّمَ زِينَةَ اللّهِ الَّتِى أَخْرَجَ لِعِبَادِهِ وَ الطَّيِّبَاتِ مِنَ الرِّزْقِ »؛ بگو چه كسى زينتهاى الهى را كه براى بندگان خود آفريده، و روزىهاى پاكيزه را، تحريم كرده است؟».
اين زينت ممكن است معنى وسيعى داشته باشد كه هم زينتهاى جسمانى را شامل شود و هم زينتهاى معنوى را.
در همين باره روايات متعددى دربارۀ خضاب و رنگ كردن مو براى مردان و زنان وارد شده است و مرحوم علامه مجلسى در بحار الانوار يك باب تحت عنوان «الخِضابُ للرّجال و النّساء» آورده و در آن ١٦ روايت از پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله و ائمۀ هدى عليهم السلام ذكر نموده است.
ازجمله در حديثى از امام صادق عليه السلام از پدرانش از رسول خدا صلى الله عليه و آله چنين آمده است:
«أَرْبَعٌ مِنْ سُنَنِ الْمُرْسَلِينَ الْعِطْرُ وَ النِّسَاءُ وَ السِّوَاكُ وَ الْحِنَّاء؛ چهار چيز است كه از سنت پيامبران است: عطر و داشتن همسر و مسواك و رنگ كردن موهاى سفيد با حنا». ١
در حديث ديگرى از آن حضرت آمده است كه فرمود:
«اخْتَضِبُوا بِالْحِنَّاءِ فَإِنَّهُ يُجَلِّى الْبَصَرَ وَ يُنْبِتُ الشَّعْرَ وَ يُطَيِّبُ الرِّيحَ وَ يُسَكِّنُ الزَّوْجَةَ؛ با حنا موهاى سفيد خود را رنگ كنيد كه بر نورانيت چشم مىافزايد و موها را تقويت مىكند و بوى انسان را خوش مىسازد و به همسران آرامش مىدهد». ٢
در حديث ديگرى مىخوانيم:
«أَمَرَ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه و آله بِالْخِضَابِ ذَاتَ بَعْلٍ وَ غَيْرَ ذَاتِ بَعْلٍ؛ پيغمبر اكرم زنان را به خضاب كردن دستور داد هم زنان شوهردار را و هم زنان بدون شوهر». ٣
به همين دليل هنگامى كه سؤال كننده موهاى مبارك حضرت امير مؤمنان عليه السلام را بدون خضاب ديد پرسيد كه چرا خضاب نكردهايد؟ امام عليه السلام پاسخ معنادارى به او داد و فرمود: ما عزاداريم.
٢. خضاب در اشعار شعرا
شعراى عرب و عجم در اشعار خود از زواياى مختلف به اين امر نگاه كرده و اشعار نابى سرودهاند. يكى از شعراى عرب (به نام ابن الرومى) مىگويد:
لَم أخضِبِ الشَّيْبَ لِلغَوانى أبْغِى بهِ عِنْدَهم وِدادا
لكِن خِضابى على شَبابي لَبِستُ مِن بَعدِهِ حِدادا
من محاسن سفيد خود را براى جلب توجه زيبارويان و محبت آنها خضاب نكردم بلكه خضاب من براى مرگ جوانى است.
شاعر معروف ديگرى به نام ابوتمّام مىگويد:
فإن يَكُنِ المَشيبُ طَغَى علينا و أودَى بالبَشاشةِ و الشَّبابِ
فإنّى لستُ أدفَعُه بشىءٍ يكونُ عليه أثقَلَ مِن خِضابِ
أرَدتُ بأنّ ذاك و ذا عَذابٌ فسَلَّطتُ العذابَ على العَذابِ
اگر پيرى بر ما طغيان كرد و شادى و جوانى را از ما گرفت
من هم او را به چيزى كه سنگينتر از خضاب باشد از خود دور نمىكنم
درست است كه هم پيرى و هم خضاب كردن مشكلاتى دارد ولى من تصميم گرفتم مشكل خضاب را بر مشكل پيرى مسلط كنم.
شاعر فارسىزبان (كسائى مروزى) از زاويهاى ديگر به اين موضوع نگاه كرده و چنين مىسرايد:
از خضاب من و از موى سيه كردن من گر همى رنج خورى بيش مخور رنج مبر
غرضم زان نه جوانى است، بترسم كه ز من خرد پيران جويند و نيابند اثر
#خبر📣📣📣
یه خبر خوش☺️☺️
بالاخره انتظار به پایان رسید
مسابقه جشنواره کشوری با یک سر فصل جدید
مسابقه ای برای #عکاسان
اگر دستی بر دوربین دارید و در این زمینه توانایی و مهارت دارید هر چه سریعتر اطالاعات کاملتون به ادمین کانال ارسال نماید.
👇👇👇👇👇👇👇👇👇
نام
نام خانوادگی
کد ملی
منطقه کمیته
شماره تماس( موبایل و تلفن ثابت)
توجه👇👇👇
لطفا به دوستان خود در خانواده امداد استان قم هم اطلاع دهید تا سریعتر عضو کانال شوند.
انشاالله به زودی سر فصل های دیگه #مسابقه_جشنواره_کشوری بارگزاری خواهد شد.
منتظر خبر های خوبی باشید
جوایز میلیونی در راهههههههههههه😄😄😄😄
@Emdadbanovanfatemim
آی دی ادمین کانال👆👆👆
7.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بسییییار عااالی و ....😶
صحبت های کشیش کریستوفر کلوهسی
کسی که پایان نامه دکترایش را درباره حضرت فاطمه(س) می نویسد و به کتاب تبدیل می کند
و کتابی هم درباره حضرت زینب(س) می نویسد
درباره حضرت زینب(س)
فوق العاده است
کلوهسی در مراسم جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران برای نوشتن این ۲ کتاب به عنوان پژوهشگر برتر در بخش خارجی انتخاب شد.
این هم مصاحبه ای دیگر با ایشان
https://shahraranews.ir/fa/news/59880/%DA%AF%D9%81%D8%AA%E2%80%8C%D9%88%DA%AF%D9%88%E2%80%8C%DB%8C-%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%B5%DB%8C-%D8%B4%D9%87%D8%B1%D8%A2%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%88%D8%B2-%D8%A8%D8%A7-%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%81%D8%B3%D9%88%D8%B1-%DA%A9%D8%B1%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D9%88%D9%81%D8%B1-%DA%A9%D9%84%D9%88%D9%87%D8%B3%DB%8C-%DA%A9%D8%B4%DB%8C%D8%B4-%D8%A7%DB%8C%D8%AA%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%88-%D9%BE%DA%98%D9%88%D9%87%D8%B4%DA%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%B1%D8%AA%D8%B1-%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%B3%D8%A7%D9%84
♥️♥️
💠 نحوۀ جبران غیبت
♻️ سوال:
اگر در مورد شخصی غیبت کرده باشیم، آیا می توان با اهدا ثواب اعمال مستحبی و واجب، گناه آن را جبران کنیم؟
✍🏻 پاسخ:
⬅️ اهداء ثواب اعمال کافی نیست، بلکه اگر زنده است و طلب حلالیت از او ممکن هست و مفسده ندارد، بايد از او حلالیت بطلبید و اگر در قيد حيات نيست يا طلب حلالیت از او امکان ندارد، برايش استغفار کنید.
--------------
🌏 سایت آیت الله خامنه ای/ کانال فقه و احکام
#احکام
* ایران اسلامی بعد از واکسیناسیون
#با_آرامش_واکسن_بزنیم
اللهم صل علی محمد و آل محمد 👇و عجل فرجهم
🔴خطیبزاده: خبرهای خوبی در مورد خنثیسازی تحریمها در راه است
🔹در حوزههای پولی و مالی و همچنین توسعه صادرات با کشورهای همسایه گشایشهای جدی اتفاق افتاده است. برنامه جدیدی برای همکاری ۲۰ ساله با همسایهها آغاز کردیم و به عنوان مثال نقشه راه همکاری با روسیه تقریبا نهایی شده است.
🔮کانال مرجع گفتمان
#تحریم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💯سپاه یه جوری قایق هاشو طراحی کرده که علاوه بر دشمن ما هم گُمگیجه! گرفتیم!
موشکه میره تو آب بعد از آب در میاد میره هوا 😂
دمتون گرم