💬 سجدهکردن در مقابل
حرم امام حسین و دیگر
ائمه(علیهمالسلام) چه
حکمی داره؟
همه مراجع:
سجدهکردن برای غیرخدا حرامه. کسانی هم که سجده میکنن، اگه به قصد سجده برای امام باشه، کار حرامیه؛ ولی اگه برای شکر خدا باشه، اشکال نداره.
⭕️ نکته:
اگه دردید دیگران طوری نشون بده که این سجده برای امام یا باعث بهانهدادن به دست دشمن باشه، اشکال داره.
التماس دعا
ألسَّلامُ عَلَيْكَ يا
صاحِبَ الزَّمان
مفهوم معرفت به...
💚🟢💚🟢💚
علامه ی مجلسی می گوید:
«معرفت عبارت است از درک کردن چیزی به صفات و آثار آن به گونه ای که اگر به آن دست یابد، بداند که همان است و در مقابلش انکار قرار دارد که به معنای ندانستن
درک فوق الذکر است»
(بحار ج ۱ص۶۵۱)
💧💧💧💧💧
آیت الله جوادی آملی
«معرفت (مصدر عرف) به معنای اطلاع يافتن از چيزی و علم پيدا كردن به خصوصيات و آثار آن است...
معرفت يعنی تميز دادن
شیء از غير خودش»
(ادب فنای مقربان ج ۴)
🌷🌷🌷🌷🌷
صاحب کتاب منازل
السائرین می گوید
«معرفت : ادراک حقیقت
یک شیء به ذات و صفات
آن است. بدان گونه که در
عینیت خارجی چنان است»
ادامه دارد
💚💚💚💚💚
أللَّھُمَّ عَجِّــلْ لِولیِّکَ الفَرَج
وَ الْعافِیَةَ وَ النَّصْرَ
✅دو روایت ناب درباره زائر امام حسین ع
🌸امام باقرعلیهالسلام:
اگرمردم میدانستند،زیارت امامحسین علیه السلام چقدر ثواب دارد، نفسهایشان از روی شوق و حسرت بند میآمد.
گفتم: چقدر فضیلت دارد؟
حضرت فرمودند:خداوند برایش مینویسد:
هزار حج مقبول و هزار عمره مبرورة
اجر هزار شهید از شهداء بدر
اجر هزار روزهدار و هزار صدقه مقبول
و ثواب هزار بنده آزادکردن
📚وسائل الشیعه،ج۱۴ص۴۵۳
🌸امام صادق علیهالسلام:
اگر زائر امامحسین میدانست که با زیارتش چقدر شادی بر رسول خدا، امیرالمؤمنین ع، حضرت فاطمه س و ما اهلبیت وارد میکند
و اگر میدانست دعای مستجابش و ثوابهای دنیوی و اخروی آن را هرآینه دوست میداشت که کربلا خانه اش میبود.
زائر امام حسین ع برنمیگردد مگراینکه:
گناهانش آمرزیده، و هیچ گناهی بر او نیست چنان درجات رفیعی برایش مینویسند که شهید بدان نمیرسد
خداوند فرشتهای برایش موکل خواهد کرد که برایش استغفار میکند، تا زمانیکه دوباره به زیارت برگردد و یا تا وقتی که از دنیا برود.
📚مستدرک الوسائل، ج۱۰، ص۳۴۳
@jahadetabeen8
#اربعین #امام_حسین
🌑🌑نکته احکام شرعی🌑🌑
اگر کسی در نماز جماعت از امام جماعت زودتر تکبیره الاحرام بگوید نمازش باطل است و اگر ذکرها را از امام جماعت زودتر بگوید از صواب نمازش کم و نمازش باطل نمی گردد ، نماز جماعت نمونه ای از تبعیت از رهبری و ولایت است یعنی نباید از امام جماعت جلو بیفتیم تا به صواب کامل نماز جماعت برسیم.
❤️ رهبر انقلاب: راهپیمایی اربعین قوّت اسلام است، قوّت حقیقت است، قوّت جبههی مقاومت اسلامی است که این جور اجتماع عظیم میلیونی راه میافتند به سمت کربلا، به سمت حسین، به سمت قلّه و اوج افتخار فداکاری و شهادت که همهی آزادگان عالم باید از او درس بگیرند.
🖼 #اربعین۱۴۴۵ | #از_تبیین_تا_قیام
💻 Farsi.Khamenei.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برکات امام حسین علیه السلام در مسیر پیاده روی اربعین حسینی
••••✾•🌿🌺🦋🌺🦋🌺🌿•✾•••
https://eitaa.com/joinchat/3754099072C494f90f941
💠 چند بار حرف زدن در نماز به صورت سهوی
💬سوال: اگر کسی در چند جای نماز سهوا حرف بزند،آیا باید برای هر مورد یک سجده سهو بجا آورد؟
✅ جواب:
🔹 #مقام_معظم_رهبری: اگر عمدی نباشد، برای هر مورد کلام بیجا باید دوسجده سهو بجا آورد.
🔹 آیت الله #مکارم شیرازی: اگر در نماز چند كلمه يا چند جمله بگويد بطورى كه از صورت نمازگزار خارج نشود و همه آن يكى حساب شود، دوسجده سهو براى همه كافى است.
📚 پینوشت:
استفتا از سایت آیت الله خامنه ای / شماره استفتاء: ym۹۲۹۶w
استفتا از سایت آیت الله مکارم / کد رهگیری : 140009210072
#احکام
📚 #احکام_دین 👇
http://eitaa.com/joinchat/667484162C8f6ea6f09c
احکام
حضور حداقل دو نفر در نماز یکی به عنوان امام و دیگری به عنوان مأموم، البته در نماز جمعه حداقل چهار مأموم و یک امام جماعت.
تقدم جایگاه امام بر نمازگزاران.
بین امام و نمازگزاران صف اول نباید مانعی وجود داشته باشد به عبارت دیگر نمازگزاران باید بتوانند امام را ببینند.
صف های نماز باید به یکدیگر متصل باشند.
1393/06/04
نماز جماعت
آنچه در زیر میآید، دروس "پنجاهوشش و پنجاهوهفتم" از جلد اول «رسالهی آموزشی» احکام و مسائل شرعی است که مطابق با فتاوای حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای مدظلهالعالی تهیه، تنظیم و منتشر شده است.
 مشروعیت و اهمیت نماز جماعت
۱. نماز جماعت از مهمترین مستحبات و از بزرگترین شعایر اسلامی است و دست کم با دو نفر (یک امام و یک مأموم) منعقد میشود.
۲. اگر امام جماعت بدون قصد امامت، مشغول نماز شود، نماز وی و اقتدای دیگران به او اشکال ندارد، و به عبارت دیگر در تحقق جماعت، فقط کافی است که ماموم نیت اقتدا داشته باشد و نیت امامت برای امام، معتبر نیست، هر چند درک فضیلت نماز جماعت برای امام در صورتی است که قصد امامت و جماعت کند.
۳. امامت به نیت نماز قضای احتیاطی صحیح نیست، بنابراین فردی که میخواهد یک نماز را در مکانهای به عنوان امام جماعت اقامه کند نمیتواند آنها را به نیت نماز قضای احتیاطی به جا آورد.
۴. رضایت امام جماعت شرط صحت اقتدا نیست، بنابراین اقتدا کردن به کسی که راضی به این کار نیست اشکال ندارد.
۵. اقتدا به مأموم تا وقتی که نمازش را به جماعت ادامه میدهد صحیح نیست، ولی زمانی که انسان نداند که او مأموم است و به وی اقتدا کند، اگر در رکوع و سجود به وظیفهی نمازگزار منفرد عمل کرده، بدین معنی که رکنی را عمداً و یا سهواً کم یا زیاد نکرده باشد، نمازش صحیح است.
۶. تکرار نماز جماعت برای یکبار به خاطر مأمومین دیگر در نمازهای یومیه جایز و بلکه مستحب است، اما بیش از یکبار جایز نیست، بنابراین یک امام جماعت میتواند در دو مسجد اقامهی جماعت کرده و نماز را دوباره بخواند.
۷. در نمازهای یومیه هر نمازی را میتوان با هر نماز اقتدا کرد، مثلاً کسی که قصد خواندن نماز عشا دارد میتواند به کسی که نماز مغرب میخواند اقتدا کند.
۸. حضور و شرکت زنان در نماز جماعت اشکال ندارد و ثواب جماعت دارد.
۹. شرکت در نماز جماعتی که از نظر مأموم واجد شرایط اقتدا و جماعت است اشکال ندارد، هر چند نزدیک مسجدی باشد که در همان زمان در آن نماز جماعت برگزار میشود. بلی مناسب است که مؤمنین در یک مکان اجتماع کرده و همگی در یک نماز جماعت شرکت کنند تا بر عظمت مراسم دینی نماز جماعت افزوده شود و سزاوار است که اقامهی نماز جماعت وسیلهی وحدت و انس باشد نه باعث ایجاد جو اختلاف و تفرقه، و اگر نماز جماعت نزدیک مسجد باعث اختلاف و پراکندگی شود جایز نیست.
۱۰. اگر موقعی به جماعت رسد که امام مشغول خواندن تشهد آخر نماز است، چنانچه بخواهد به ثواب نماز جماعت برسد باید نیت کند و تکبیرة الاحرام بگوید و بعد بنشیند و تشهد نماز را با امام بخواند، ولی سلام نگوید و کمی صبر کند تا امام سلام نماز را بگوید، بعد بایستد و نماز را ادامه بدهد یعنی حمد و سوره را بخواند و آن را رکعت اول نماز خود حساب کند. (این طریق مختص تشهد آخر نماز جماعت و برای درک ثواب جماعت است و نمیتوان آن را در تشهد رکعت دوم نمازهای سه رکعتی و چهار رکعتی انجام داد).
۱۱. اختلاف در تقلید مانع از صحت اقتدا نیست، بنابراین کسی که در نماز مسافر مقلد مجتهدی است میتواند به امام جماعتی که در آن مسأله مقلد مرجع دیگری است اقتدا نماید، ولی اقتدا در نمازی که طبق فتوای مرجع تقلید مأموم، قصر است و طبق فتوای مرجع تقلید امام جماعت تمام است یا بالعکس صحیح نیست.
توجه:
 افرادی که هنگام برپایی نماز جماعت، اقدام به خواندن نماز فرادی میکنند، اگر این عمل تضعیف نماز جماعت و اهانت و بیاحترامی به امام جماعتی که مردم اعتماد به عدالت او دارند محسوب شود جایز نیست.
 شرکت ظاهری در نماز جماعت برای یک غرض عقلایی، مثل دفع تهمت اشکال ندارد، ولی آهسته خواندن حمد و سوره در قرائت نمازی که باید بلند خوانده شود، مثل نماز مغرب و عشا برای اظهار اقتدا به امام جماعت، صحیح و مجزی نیست.
 انجام کارهای مستحبی، مثل نماز مستحب یا دعای توسل و یا سایر دعاهای طولانی که قبل یا بعد از نماز جماعت و یا در اثنای آن در نمازخانهی ادارات دولتی برگزار میشود و بیشتر از جماعت طول میکشد اگر منجر به تضییع وقت اداری و تأخیر در انجام کارهای واجب شود اشکال دارد.
 جایز نیست امام جماعت برای نماز اجرت بگیرد، مگر آن که برای مقدمات حضور در جماعت باشد.
 در نماز جماعت بعد از سلام، قرائت آیه۱ و ذکر صلوات بر پیامبر(ص) و آل او(ع) نه تنها اشکال ندارد بلکه مطلوب بوده و ثواب دارد. همچنین مواظبت بر شعارهای اسلامی و شعار انقلاب اسلامی (تکبیر و ملحقات آن) که یادآور رسالت و اهداف بلند انقلاب اسلامی است هم مطلوب است.