هدایت شده از مسجدقمربنی هاشم ربط.
آغاز ویژه برنامه ایام ماه محرم کارگروه فرهنگی اجتماعی گروه جهادی فرهنگی شهید اکبر زوار جنتی پایگاه بسیج شهیدین سلمانزاده باهمکاری هیئت رزمندگان اسلام شهرستان خوی نصب شبرنگ( لبیک یا حسین) روی خودرو ها در میدان شیخ نوایی بمدت پنج روز از ساعت ۱۸:۳۰الی۲۰:۳۰
#حب_الحسین_یجمعنا
#ما_ملت_امام_حسینیم
قیام عاشورا بهترین راه مقابله با تحریفات و انحرافات دینی و فکری(2)
در فاصله رحلت پیامبر اسلام تا قیام کربلا در جامعه اسلامی تغییرات و انحرافات فرهنگی فراوانی بوجود آمده بود. بی تردید بنی امیه در پیدایش و گسترش این انحرافات نقش موثری داشتند و برای سرپوش گذاشتن روی حرکت های ضد اسلامی خود با شیطنت خاصی از آنها استفاده می کردند. روی کار آمدن یزید نشان داد که امویان هیچ اصالت و ارزشی برای اسلام قائل نبوده و تظاهر به آن صرفا وسیله ای برای توجیه حاکمیت خود و واداشتن مردم به پذیرش آنان بود.
سه عبارت «اطاعت از ائمه» ، «لزوم حفظ جماعت» و «حرمت نقض بیعت» از متداول ترین اصطلاحاتی است که مورد استفاده خلفای متعدد قرار گرفته است و شاید بتوان گفت پایه های خلافت آنها را مستحکم و دوام آن را تضمین کرده است. هر سه مورد صحیح و حاوی مفاهیم اساسی، دینی و سیاسی – اسلامی می باشد. از نظر عقل نیز دوام جامعه و حفظ نظام اجتماعی از تزلزل بر این سه اصل مهم استوار است.
درست است که اطاعت از امام اهمیت شایانی دارد، زیرا اطاعت از امام به معنای پیروی از نظام حاکم است، ولی آیا از هر امامی ولو جائر، می شود اطاعت کرد؟ یا اینکه امام باید دارای شرایط و صفاتی باشد که از جمله آنها عدالت و اجرای دقیق قوانین اسلامی است؟ متاسفانه از نظر عملی نه تنها عدم لزوم عدالت، مورد قبول واقع شده بلکه از نظر تئوری نیز عده زیادی آن را پذیرفته اند.
حفظ جماعت یعنی عدم اغتشاش و شورش، دست نزدن به اقداماتی که وحدت را از بین برده و زمینه ایجاد تزلزل را در جامعه اسلامی فراهم می کند، اما آیا در مقابل یک سلطنت استبدادی و یک حاکم فاسق می توان سکوت کرد؟ اگر برای اعتراض بر چنین حکومتی صدایی برخاست باید آن را محل نظام اجتماعی و جماعت دانسته و سبب تفرقه معرفی کرد؟
حرمت نقض بیعت به عنوان التزام به تعهد در اسلام بسیار مورد تمجید بوده و نقض پیمان و بیعت بسیار مورد مذمت قرار گرفته است اما آیا در برابر خلیفه ای مثل یزید اگر بیعتی انجام نشد و یا نقض بیعتی گردید آیا جماعت به هم می خورد؟ و باز باید اصل حرمت نقض بیعت را پیش کشید و معترض را محکوم و طرد کرد یا اینکه چنین مواردی را باید از اصل مذکور استثنا نمود؟
هنگامی که معاویه می خواست برای یزید بیعت بگیرد به مدینه رفت تا مخالفین را نیز واردار به بیعت نماید، عایشه از جمله مخالفین بود و برادرش محمد بن ابی بکر به دست معاویه به شهادت رسیده بود، وقتی معاویه مساله بیعت را در حضور عایشه مطرح کرد، خطاب به او چنین گفت: «من از کلیه مسلمانان برای یزید بیعت گرفته ام، آیا تو اجازه می دهی که من نقض بیعت کرده و بیعتی را که ثابت و تاکید شده، نادیده بگیرم؟ او جواب داد: «نظرم این نیست ولی تو هم باید با نرمی و مدارا با مردم رفتار کن». این مورد نشان می دهد که چگونه عایشه در مقابل اصل نقض بیعت رام شد و معاویه را به حال خود رها کرد.
ابن اسحاق(اولین سیره نویس) می گوید: «ما مشغول خواندن نماز بودیم. شمر بن ذی الجوشن نیز با ما نماز می خواند. پس از نماز دست به دعا برداشته و گفت: خدایا تو می دانی که من مردی شریف هستم مرا ببخش. به او گفتم چگونه خدا تو را ببخشد در حالی که در قتل فرزند پیامبر شرکت داشتی؟ شمر گفت: ما چه می توانستیم بکنیم؟ امرای ما به ما دستور دادند که چنین کنیم و ما هم می بایست مخالفت نکرده فرمان را اجرا می کردیم زیرا اگر مخالفت می کردیم بدتر از این خرهای سقاها می شدیم.»
ابن زیاد پس از دستگیری مسلم بن عقیل به او گفت: «بر امام خود خروج کرده و اتحاد مسلمین را بر هم زدی؟»
نمایندگان عمرو بن سعید بن العاص(حاکم مکه) هنگام خروج امام حسین از مکه به وی گفتند: «آیا از خدا نمی ترسی از جماعت مسلمین خارج شده و میان امت تفرقه می اندازی؟»
عمرو بن حجاج از فرماندهان سپاه کوفه با افتخار تمام جنایات خود را چنین توجیه می کرد: «ما اطاعت امام را کنار نگذاشته و از جماعت کناره گیری نکردیم.» همو سپاه کوفه را علیه امام چنین تشویق می کرد: «طاعت خلیفه را حفظ کرده و از جماعت مردم خارج نشوید و در کشتن کسی که از دین خارج شده و با امام مخالفت می کند تردیدی به خود راه ندهید.»
عبدالله بن عمر معتقد بود: «وقتی مردم با یزید بیعت کردند من با آن مخالفت نخواهم کرد»
عمره دختر عبدالرحمن بن عوف به امام حسین نصیحت می کرد : «طاعت را رعایت کن و جماعت و حفظ آن را بر خود لازم بشمار.»
انحراف فکری دیگر، مسئله اعتقاد به جبر بود. معاویه خودش مبتکر این امر بود. او در مورد بیعت یزید می گفت: «بیعت و حکومت یزید قضائی از قضایای الهی است و در این مورد کسی از خود اختیاری ندارد.»
ابن زیاد به امام سجاد(ع) گفت: «برادرت علی اکبر را خدا نکشت؟ امام فرمود: «برادر بزرگتری به نام علی داشتم که مردم او را کشتند.»
وقتی عمر بن سعد در رابطه با شرکتش در قتل حسین(ع) مورد اعتراض قرار گرفت چنین گفت: «این کار از جانب خدا مقرر شده بود.»
از آنچه گذشت بر می آید که معاویه با جعل و اشاعه چنین انحرافات دینی مظالم حکومت خود و فاجعه خلافت یزید را برای مردم قبولاند و امام حسین(ع) با قیام خونین خود این بافته های فکری و سیاسی امویان را پنبه کرد. قیام اباعبدالله(ع) مجوزی شد برای زنجیره ای از قیام های مکتبی و غیر مکتبی علیه دستگاه اموی که سرانجام بنیان آن را برانداخت. قیام توابین، شورش ابن زبیر، قیام مختار و ... از بازخوردها و نتایج بلافاصله سیاسی و فکری شهادت مظلومانه حسین بن علی(ع) بود. (ادامه دارد)
دکتر حسن زاده #حب_الحسین_یجمعنا
#ما_ملت_امام_حسینیم
☀️ امروز:
شمسی: شنبه - ۰۱ شهریور ۱۳۹۹
میلادی: Saturday - 22 August 2020
قمری: السبت،2 محرم 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸پبامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلّم
💠 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (100 مرتبه)
- یا حی یا قیوم (1000 مرتبه)
- يا غني (1060 مرتبه) برای غنی گردیدن
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹رسیدن عمر بن سعد لعنة الله علیه به کربلا، 61ه-ق
📆 روزشمار:
▪️8 روز تا عاشورای حسینی
▪️23روز تا شهادت امام سجاد علیه السلام
▪️32 روز تا شهادت حضرت رقیه خاتون سلام الله علیها
▪️47 روز تا اربعین حسینی
▪️55 روز تا شهادت حضرت رسول و امام حسن علیهما السلام
✅ با ما همراه شوید... #حب_الحسین_یجمعنا
#ما_ملت_امام_حسینیم
💠ورود امام حسين عليه السلام به كربلا
▪️بنابر مشهور در اين روز در سال 61 هجری آقا و مولايمان حضرت اباعبدالله الحسين سيد الشهداء عليه السلام با اهل بيت و اصحابشان وارد كربلاي معلي شدند.
📚(ارشاد: ج 2، ص 84. قلائد النحور: ج محرم و صفر، ص 24. الوقايع و الحوادث: ج 2ص 89. مناقب ابن شهر آشوب: ج 4، ص 105. جلاء العيون: ص 379. معالي السبطين: ج 1ص 285).
❗️در آنجا اسب حضرت حركت نكرد.
امام عليه السلام پرسيدند:
نام اين زمين چيست؟
گفتند: «غاضريه».
نام ديگرش را پرسيدند
گفتند: «شاطي الفرات».
فرمودند: اسم ديگري هم دارد؟
گفتند: «كربلا» هم ميگويند.
😔در اين هنگام حضرت آهي از دل كشيدند و گريه شديدي نمودند و فرمودند:
🙌«اللهم اني اعوذ بك من الكرب و البلاء.
☝️به خدا قسم زمين كربلا همين است.
بخدا اينجا مردان ما را ميكشند!
بخدا قسم اينجا زنان و كودكان ما را به اسيري ميبرند!
بخدا قسم اينجا پرده حرمت ما دريده ميشود.
اي جوانمردان، فرود آئيد كه محل قبرهاي ما اينجاست». 📚(از مدينه تا مدينه: ص 326. فيض العلام: ص 142) #حب_الحسین_یجمعنا
#ما_ملت_امام_حسینیم
◼️ وقتی حسین(ع) سر روی زانوی رقیه(س) گذاشت ... #حب_الحسین_یجمعنا
#ما_ملت_امام_حسینیم
هدایت شده از دوستی با خدا
6.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌷🌿🌷🌿🌷
❤️السَّلامُ عَلَى الْحُسَیْن
✨و عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْن
ِ❤️و عَلى اَولادِ الْحُسَیْن
✨و عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْن
💔💔💔💔
🌋 @doostibakhoda