🔻دستاورد شفاف دیپلماسی شهید جمهور در ویترین اقتصاد کشور/ احیا و جهش ۴۰ درصدی صادرات غیر نفتی
🔹صادرات غیرنفتی در دولت شهید ابراهیم رئیسی متحول شد و این در حالی است که دولتهای گذشته با بهانههای مختلف به دنبال آن بودند اعداد پایین صادرات را که با پتانسیلهای کشور همخوانی نداشت، توجیه کنند. در برهههای زمانی مختلف بخصوص در دولتهای یازدهم و دوازدهم، عدد پایین صادرات غیرنفتی با ناتوانی فعالان اقتصادی، فشارهای تحریم، کیفیت پایین کالاهای داخلی و... گره خورده بود و دولت حاضر نبود اشتباهات خود را بپذیرد. دولتهای گذشته با تدوین قوانین و بخشنامههای ضد صادرات و ضد تولید، تنها به نفع واردکنندگان کالاهای نهایی یا گروههای خاص تصمیمگیری میکردند.
🔹خیلی از فعالان اقتصادی از رویکرد و نگاهی که دولتهای گذشته نسبت به صادرات داشتند، گلایهمند بودند. تا قبل از آغاز تحریمها و مضاعف شدن فشارهای اقتصادی، دولتها با واردات میخواستند نیاز کالایی کشور را تأمین کنند و برای آنها این استراتژی که صادرات و واردات در کنار هم باشند و کشورهای واردکننده کالا به کشورمان، خریدار کالاهای ایرانی باشند، معنا و مفهومی نداشت. بر این اساس در دولتهای گذشته ما به کشورهای مصرفکننده تبدیل شده بودیم. از کوچکترین تا بزرگترین کالاها از طریق واردات تأمین میشد و تولیدکنندگان داخلی سهم اندکی در بازار کشورمان داشتند.
🔹مبحث مهم دیگری که دولت سیزدهم در دستور کار خود قرار داد و نتیجهبخش بود، احیای فعالیت رایزنان بازرگانی بود. دولت روحانی به بهانه نداشتن بودجه و اینکه رایزنان بازرگانی اثربخشی ندارند، اعلام کرد که هیچ رایزنی نخواهد داشت اما دولت سیزدهم از همان ابتدای فعالیت خود تصمیم گرفت مانند سایر کشورهای صادرکننده کالا، مأموریت رایزنان بازرگانی را با هدف افزایش تبادل تجاری احیا کند. اکنون بیش از ۲۰ رایزن بازرگانی در کشورهای مختلف داریم. کشوری مانند چین، تنها در یک کشور هدف صادراتی خود بیش از ۲۵ رایزن بازرگانی دارد. کشور روسیه در ایران ۳۰ تا ۴۰ فرد متخصص دارد که بازار ایران را رصد میکنند. لذا جامعه جهانی به این نتیجه رسیده است که رایزنان بازرگانی، نقش پررنگی در صادرات دارند. قطعاً اگر دولت شهید ابراهیم رئیسی ادامه پیدا میکرد، تعداد رایزنان بازرگانی تا پایان دولت سیزدهم به ۷۰نفر میرسید.
🔹دولت سیزدهم برای آنکه نوسان قیمت به حداقل برسد و نحوه توزیع کالا مناسب باشد، ثبات را به نرخ ارز برگرداند و در این میان دیدیم که بانک مرکزی بیشترین همکاری را با تولیدکنندگان و صادرکنندگان داشت. هدف از توزیع ارز نیز افزایش صادرات و رشد تولید ملی بود.
@ShahidJomhor
23.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥چرا سازوکار اینستکس در دولت قبل جواب نداد و دیپلماسی همسایگی دولت سیزدهم جواب داد؟
🔹علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت: در دولت قبل سازوکار اینستکس را طراحی کردند و یک دلار هم نتوانستند نفت در برابر غذا مبادله کنند، چون فقط به سه کشور خاص توجه میکردند و ظرفیتهای کشور را محدود کردند.
🔹پیش از دولت سیزدهم تجارت خارجی کشور سالانه حدود ۸۰ میلیارد دلار بود ولی سال گذشته به ۱۱۷ میلیارد دلار رسید و رکورد تاریخ کشور شکست.
🔹با عموم کشورهای همسایه روابط اقتصادی و تجاری ما تقویت و توسعه پیدا کرده است و از ابزارهای عضویت ایران در اتحادیه اوراسیا، سازمان شانگهای و پیمان بریکس استفاده شد.
@ShahidJomhor
7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
روایتی از ناراحتیِ شهید رئیسی از گازهایی که میسوزند و میسوزانند
@ShahidJomhor
12.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 سه سال عملکرد وزارت فرهنگ به روایت خبرنگاران فرهنگی
@ShahidJomhor
🔻افزایش درآمدهای ارزی کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته
🔹تحولات بازرگانی خارجی نشان میدهد در سه ماهه نخست امسال صادرات نفتی و غیر نفتی کشور به ۲۵.۵ میلیارد دلار رسید که در مقایسه با صادرات 21.5 میلیارد دلاری مدت مشابه سال گذشته، 18.6 درصدی افزایش یافته است.
🔹تراز تجاری کشور نیز در سه ماهه ابتدایی سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با افزایش 51.4 درصدی از 7.4 میلیارد دلار به 11.2 میلیارد دلار رسیده است.
🔹بانک مرکزی همچنین ۱۷ میلیارد و ۴۱۷ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی از ابتدای سال جاری تا ۸ تیرماه تامین کرده است که ۳ میلیارد و ۹۷۵ میلیون دلار ارز سهم کالاهای اساسی و دارو بوده است.
@ShahidJomhor
🔻پیوستن ۲۸ میلیون نفر به برنامه «سلامت خانواده» طی امسال
🔹معاون بهداشت وزارت بهداشت: طبق برنامهریزیهای انجام شده مقرر شده که تا پایان امسال کل جمعیت شهری کشور یعنی معادل ۲۸ میلیون نفر دیگر نیز به برنامه سلامت خانواده بپیوندند.
🔹در حال حاضر ۹۷ درصد جمعیت روستایی کشور تحت پوشش برنامه پزشکی خانواده بوده و از این طریق با شبکه بهداشتی و درمانی کشور در ارتباط هستند.
🔹در برنامه سلامت خانواده به ازای هر یک هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت، یک کارشناس بهداشت لحاظ شده تا به این ترتیب مراقبان سلامت مانند بهورزان در روستاها، مراقبت فعال افراد تحت پوشش خود را داشته باشند.
@ShahidJomhor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید| روایت ابراهیم...
🔹اولین قسمت از ویژهبرنامهی تلویزیونی «سیدالشهدای خدمت» که به مناسبت چهلمین روز شهادت آیتالله رئیسی تهیه شده امشب ساعت ۲۰ از شبکه اول سیما پخش میشود.
🔹«سیدالشهدای خدمت» در قسمت اول میزبان روایت دکتر محمد #مخبر معاون اول رئیسجمهور شهید است.
@ShahidJomhor
🔻تخلیه و بارگیری ۱۴۵ میلیون تن انواع کالا در بنادر خوزستان طی دولت سیزدهم
🔹ابوطالب گرایلو، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان گفت: ۱۴۵ میلیون تن انواع کالا طی دولت سیزدهم در بنادر استان خوزستان تخلیه و بارگیری شده است که از این میزان ۹۰ میلیون تن کالای غیرنفتی و ۵۵ میلیون تن را کالای نفتی تشکیل میدهد.
🔹مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان با اشاره به اهتمام دولت سیزدهم به توسعه زیرساختهای بندری و دریایی با هدف افزایش توان عملیاتی بنادر خوزستان در ارائه خدمات بندری و دریایی به مشتریان و صاحبان کالا اظهار داشت: ۱۰۰ هزار میلیارد ریال طی سه سال گذشته از محل اعتبارات سازمان بنادر و دریانوردی به این منظور اختصاص داده شده است.
@ShahidJomhor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رونق دیپلماسی گردشگری مورد تاکید خادمالرضا بود
🔹براساس آمارهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سرمایهگذاری خارجی در کشور از ابتدای دولت سیزدهم ۱۸ برابر افزایش داشت و تا پایان سال ۱۴۰۲ به رقم ۲۵۶ میلیون دلار رسید.
@ShahidJomhor
9.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 چه کسانی مردم را درگیر سقوط تاریخی بورس در دولت روحانی کردند؟
@ShahidJomhor
9.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ناگفتههای میرکاظمی از پرونده کرسنت
🔹 این قرارداد با ۲ دلال و افراد زیادی که وجوهی دریافت کردند، بسته شد که مستندات آن موجود و اثبات شده است. اینکه در پرونده کرسنت دلالها نقش داشته و فساد اتفاق افتاده است، مسجل است و کسی نمیتواند آنرا رد کند. کرسنت پروژه غیراقتصادی بود. حتی در هفت سال اول ۵۰ درصد سرمایهگذاری ایران را باز نمیگرداند. در ۱۸ سال بعد هم حداکثر ۲ تا چهار میلیارد دلار برگشت داشت.
@ShahidJomhor
🔻راه اندازی سامانه توثیق سهام عدالت یکی از دستاوردهای بزرگ دولت سیزدهم
🔹یکی از مهمترین مزایای این سامانه به رسمیت شناختن دارایی های بورسی است
🔹دیگر مزایاهای این سامانه را در اینفوگرافی بالا مشاهده کنید
@ShahidJomhor