#مستند_واقعی
✅ داستان هشتم از🔰
📗 کتاب "عینک شیخ"
✍ عنوان: ما مشربه میخواهیم! / (در ده صفحه)
📑 ص، ۶۳، ۶۴، ۶۵، ۶۶، ۶۷، ۶۸، ۶۹، ۷۰، ۷۱، ۷۲
✍ اثر: مؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت (ناشر برگزیده کشور)
👈 جهت مشاهده داستان های قبلی، با استفاده از گزینه جستجو، واژه "عینک شیخ" را جستجو نمایید
✳️ @ShahidRabe
❇️ اجمالی درباره مرحوم حضرت آیت الله حاج شیخ جمال الدین نوری(حاج آقا جمال نوری)، رضوان الله تعالی علیه، از بستگان نسبی مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره)
✍ از جمله مجتهدین تهرانی که به همراه آیت الله حاج شیخ محمد تقی آملی (فرزند ملا محمد آملی، از یاران شیخ شهید فضل الله نوری)، در اعلامیه مشترک علما (۲ مرداد ۴۲ ش)، مرجعیت حضرت امام خمینی(ره) را در قضایای دستگیری ایشان مورد تأیید قرار دادند و با این حرکت انقلابی مانع به شهادت رسیدن امام از سوی رژیم سفاک شاه خائن شدند.
ایشان از اساتید بنام حوزه علمیه مروی بود. همان مروی که در اعتقاد امام راحل فیضیه تهران محسوب می شد. از اکابر عصر خود و دانش آموخته نجف و از بستگان نزدیک و نسبی مرجع شهید، علامه شیخ فضل الله نوری(ره) بود. در نسبت ایشان با مرجع شهید نوری اختلافاتی وجود دارد برخی، نسبت را
پسردایی، پسر عمه برخی،
پسرعمه، پسردایی و افرادی همچون مورخ فقید، استاد منذر، ایشان را از بنی اعمام شیخ شهید دانسته اند. در اطلاعیه که جامعه روحانیت مبارز تهران، به مناسبت ارتحال ایشان منتشر نمود (مندرج در روزنامه کیهان،سال ۶۴ ش)، از ایشان به عنوان پسر دایی شیخ شهید یاد شده است.
آیت الله حاج آقا جمال نوری(ره) از حضرات آیات، شیخ عبدالکریم حائری یزدی، میرزا محمد حسین نائینی، شیخ ضیاءالدین عراقی و سید ابوالحسن اصفهانی رضوان الله تعالی علیهم، اجازه اجتهاد داشت و دارای تألیفات ارزشمند، از جمله حاشیه بر فرائد الاصول و حاشیه بر رسائل شیخ مرتضی انصاری(ره) بود. مجتهدی مبارز و از یاران وفادار امام خمینی(ره) که امام را اعلم میدانست. در کارنامه خود سابقه حبس در دوره رضاخان و محمد رضا را داشت. امام راحل در دوره تبعید، از طریق دوستی مشترک (آیت الله سید محمد صادق لواسانی ره) برای ایشان پیغام می فرستادند و آرزوی سلامتی می کردند.
والد آیت الله حاج آقا جمال، آیت الله میرزا محمد رضا نوری(ره)، از مجتهدین بنام تهران در جریان تحصن علما در حرم حضرت عبدالعظیم (بر ضد جریان انگلیسی مشروطه)، مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) را همراهی نمود.
آیت الله حاج آقا جمال نوری(ره)، در زمان بردار شدن مرجع شهید نوری، ۱۲ ساله بود. منزل پدری ایشان در نزدیک بیت مرجع شهید در محله سنگلج قرار داشت. ایشان در ۳۰ تیر ۱۳۶۴ ش، در تهران به دیدار حق شتافت و در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) به خاک سپرده شد. در کرامات ایشان همین بس که، نقل است، فردی که ایشان را غسل داد فردی بود که مرحوم آیت الله خوانساری را غسل داده بود [سید احمد یا سید محمد تقی، مشخص نیست].
فرد غسل دهنده نقل کرده، در شب رحلت آیت الله حاج آقا جمال، در خواب می بیند که نزد وی آمدند و عنوان می کنند: چرا خوابیده ای؟ یکی از دوستداران و خدمتگذران امام حسین (علیه السلام) به رحمت خدا رفته، باید بروی و غسلش دهی! صبح که شد، زنگ درب را زدند و خبر دادند که آیت الله حاج آقا جمال نوری به رحمت خدا رفته و بیا ایشان را غسل بده.
از سوی جامعه روحانیت مبارز تهران، مجلس ترحیم با شکوهی برای ایشان در مسجد مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری (ره) برگزار گردید.
✅ منابع/تاریخچه حوزه علمیه کهنسال تهران، رجا نیوز/خاطرات دوستان و آشنایان/ک، تنهای شکیبا/روزنامه کیهان تیر ۶۴ ش، و...
✳️ @ShahidRabe
❇️ اجمالی درباره دکتر شهریار زرشناس، اندیشمند معاصر
✍ (متولد ۱۳۴۴ تهران) روزنامهنگار و پژوهشگر ایرانی حوزه ادبیات، فرهنگ، سیاست و فلسفه است.
از نویسندگان ماهنامة سوره در دوران سردبیری شهید آوینی، سردبیر ماهنامه های “مشرق” در دهه هفتاد و فرهنگ عمومی در سالهای اخیر است. تاکنون بیش از بیست اثر مکتوب از او به چاپ رسیدهاست. کتابهایی چون “اشاراتی دربارة لیبرالیسم در ایران”، “توسعه”، “جامعة مدنی”، “سرمایهسالاری”، “نیمة پنهان آمریکا”، “مبانی نظری غرب مدرن”، “واژهنامة فرهنگی، سیاسی”، “نگاهی کوتاه به تاریخچة روشنفکری در ایران (دو مجلد)” و “نیهیلیسم” است. وی پس از آنکه تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد در رشته فلسفه به پایان رساند، مقطع دکترا را در رشته روانشناسی در کشور کرواسی ادامه داد وی همچنین نشان عالی فرهنگ از شورای عالی انقلاب فرهنگی و درجه دکتری گرفت. او عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی است.
جدیدا" با حکم رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس، دکتر شهریار زرشناس به عنوان معاون پژوهشی این مرکز منصوب شده است.
حافظه تاریخی و آشنایی رجالی زرشناس در زمینه افکار، آثار و زندگینامه متفکران و روشنفکران معاصر، آشنایی با جریانات فکری ایران در دوران معاصر، غرب شناسی انتقادی و همنشینی طولانی مدت او با شهید آوینی از ویژگیهای ممتاز و برجسته ای است که می تواند امیدبخش ایجاد تحول در مرکز اسناد و کتابخانه مجلس باشد.
همچنین با توجه به ماموریت تعریف شده برای معاونت پژوهشی کتابخانه مجلس به عنوان مدیریت پژوهشی مجلس، این انتخاب می تواند ، به ارتقاء و بهبود عملکرد مجلس در ریل گذاریهای قانونی نیز کمک شایانی داشته باشد.
زرشناس از اندیشمندان انقلابی و عدالتخواه و چهره ای شناخته شده در جبهه فکری فرهنگی انقلاب اسلامی است. او بارها با کلام و قلم خویش و با استفاده از الفاظی شگفت، حقانیت، بینش، بصیرت، علم و عمل مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری اعلی الله مقامه را ستوده است.
از او تا کنون نزدیک به ١٠٠ جلد کتاب منتشر شده است.
✅ منابع: مؤسسه طلوع/ کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس و...
✳️ @ShahidRabe
✍ به مناسبت #روز_ملی_خوشنویسی/ ۲۱ مهر ماه
📸 نمونه دستخط زیبای مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع، اعلی الله مقامه الشریف
✅ علامه نوری، خط نسخ، ثلث، نستعلیق و شکسته نستعلیق را خوش می نوشت.
✳️ @ShahidRabe
✍ به مناسبت #روز_ملی_خوشنویسی/ ۲۱ مهر ماه
✳️ @ShahidRabe
✍ به مناسبت ۲۱ مهر ماه، #روز_ملی_خوشنویسی
⁉️ میرزا محمدرضا کلهر کرمانشاهی کیست؟
میرزا محمدرضا کلهر کرمانشاهی (۱۲۴۵- ۱۳۱۰ه.ق/ ۱۸۲۹- ۱۸۹۲ م) از ایل کلهر کرمانشاه، خانواده شیه رگ، تیره خمان یکی از خوشنویسان ایران در زمان قاجاریه است.
میرزا محمد رضا کلهر از خوشنویسان دوره ناصری و از نستعلیقنویسان زبردست مهم تاریخ هنر ایران است که شیوه خاصی در نستعلیقنویسی ایجاد کرد. این شیوه بر نستعلقنویسان پس از او و تازمان حاضر بسیار موثر بوده و شیوه رایج در نستعلیقنویسی دوران معاصر شد.
محمد رضا کلهر فرزند «محمدرحیم بیک» بود. او در جوانی به سبب زندگی ایلی به سوارکاری و تیراندازی تمایل داشت. از این رو مردی خوشبنیه و نیرومند بار آمد. بعدها به کار خوشنویسی رو آورد؛ بنابراین به تهران آمد و نزد میرزا محمد خوانساری شاگرد محمد مهدی تهرانی تعلیم خط گرفت. از آنجایی که از استادان خود پیشی گرفت از روی خطوط باقی مانده از میرعماد مشق کرد. حتی یکبار به اصفهان رفت تا از روی کتیبه معروف میرعماد در تکیه میرفندرسکی مشق کند.
او افزون بر نستعلیق در شکسته نویسی نیز استاد بود. میرزا رضا چون در نستعلیق سرآمد شد و شهرت یافت ناصرالدین شاه قاجار او را احضار کرد و بسیار مورد توجه شاه قرار گرفت. حتی شاه اندکی شخصاً نزد وی مشق خط کرد. ناصرالدین شاه خواست که وی در وزارت انطباعات (وزارت چاپ) به کار گمارده شود اما از آنجایی که میرزا مردی بلندهمت و آزادمنش بود نپذیرفت و با کتابتی مختصر و دستمزدی اندک میساخت.
او شاگرد یکی از مریدان و شاگردان مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) یعنی ادیب بزرگ، سید احمد رضوی(ادیب پیشاوری) بود و در مدارسی خوشنویسی تعلیم می داد که علامه شیخ فضل الله نوری(ره) در آن تدریس می نمود و کرسی درس و بحث داشت.
سرانجام با شیوع همگانی وبا در تهران، او هم مبتلا شد و در روز جمعه ۲۵ محرم الحرام سال ۱۳۱۰ در گورستانی که اکنون محل آتشنشانی شهرداری تهران است(میدان حسن آباد/محله سنگلج) به خاک سپرده شد.
در دوره قاجار با ظهور پدیده چاپ و چاپ سنگی و همچنین گسستگی ارتباط خوشنویسان با سلسله اساتید قدیمی در خط ایرانی به ویژه نستعلیق نویسی تغییراتی حاصل شد.
از سویی جامعهای که گامهای نخست برای حرکت بهسوی مدرن شدن را طی میکرد. خوشنویسی هم به سمت هنرهای کاربردی رفت و با این تحولات همراه شد. خوشنویسی ایرانی با از دست دادن مصرف اصلی آن یعنی کتابت و مواجهه با نیازهای جامعه مدرن در قرن اخیر روند تازهای را دنبال کرد.
محمدرضا کلهر با نگارش روزنامه ای و کتابهایی چون فیضالدموع و سفرنامهها نمونههایی برای تمرین مشق در وسعت زیاد برای مشتاقان بهجای گذاشت. او به جهت خوشنویسی بر روی سنگ و با مرکب غلیظ که برای چاپ سنگی اجتنابناپذیر بود شیوهای پدید آورد که حروف آن چاق و کشیدهها کوتاه بودند.
پس از کلهر عمادالکتاب سیفی قزوینی از آثار او مشق کرد و این شیوه را رواج داد. عمادالکتاب را میتوان آخرین حلقه از سلسله استادان پیشین در خط دانست که از او «آداب المشقی» باقی ماند و همین او را به سلسله خوشنویسان معاصر متصل کرد.
از شاگردان مستقیم میرزا رضا کلهر کرمانشاهی، میرزا زین العابدین شریفی قزوینی معروف به ملک الخطاطین است. از نظر اشاعه هنر خوشنویسی و شیوه خطاطی کلهر مهمترین شاگرد او آقاسید مرتضی برغانی بود که سبک کلهر را به دو فرزند خود حسن میرخانی و حسین میرخانی آموزش داد. این دو استاد که با یک واسطه شاگرد کلهر محسوب میشوند با تاسیس انجمن خوشنویسان ایران در تعلیم خوشنویسان معاصر بسیار کوشیدند.
🔶 منابع: باشگاه خبرنگاران جوان، آثار استاد فقید منذر، محفل خوشنویسی کلهر، خبرگزاری مهر، پایگاه اطلاع رسانی فرهنگ و ایثار و شهادت و...
✳️ @ShahidRabe
✍ به مناسبت #روز_ملی_خوشنویسی/ ۲۱ مهر ماه
✍ « بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ » به دستخط رهبران بیداری مسلمانان
⁉️✍ رمز و رازهای نهفته در «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ »
که شما را حیرت زده میکند!
«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ» نخستین عبارت قرآن است که در اول سوره علق (اقرأ) بر پیامبر (صلی الله علیه وآله) نازل شد و در احادیث شیعی این عبارت سرآغاز قرآن معرفی شده است...👇
https://www.yjc.ir/00RhzO
✍ اهمیت و آثار « بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ »👇
https://hawzah.net/fa/Magazine/View/2689/6774/81006/
✳️ @ShahidRabe
✳️ اجمالی درباره مرحوم حجت الاسلام والمسلمین استاد علی ابوالحسني، مشهور و متخلّص به "منذر"، مورخ و پژوهشگر شهیر معاصر
✍ در سالروز ولادت مولی الموحدین(سیزدهم رجب) سال ۱۳۳۴ شمسی در يك خانواده روحانی در تهران متولد شد. پدرش مرحوم حجه الاسلام حاج شيخ محمد ابوالحسني از روحانيان وارسته و خدوم به شمار مي رفت.
وی پس از اخذ ديپلم وارد دانشگاه علم و صنعت تهران شد، ولی از آنجا كه دل در گرو تحصيلات حوزوی داشت، به حوزه علميه قم رفت و از محضر استادان بنامی بهره برد؛ اساتيدی همچون حضرات آيات و حجج اسلام: مدرس افغانی و موسوی گرگانی(ادبیات)، اعتمادی، راستی کاشانی، دوزدوزانی، جلال طاهرشمس گلپایگانی، موسوی تهرانی و سید علی محقق داماد، (اصول فقه)، ستوده و پایانی(مکاسب)، خزعلی و شب زنده دار(تفسیر)، جعفرسبحانی(رجال)، مصباح یزدی(معارف)، حسین مظاهری، جوادکربلایی (اخلاق) و جواد تبریزی و وحید خراسانی(فقه و اصول)
وی همچنین از برخی اساتید به صورت غیر رسمی بهره وافر برد که از آن جمله می توان به آیت الله شیخ حسین لنکرانی درتاریخ سیاست، تفسیر و ادبیات، سید محمد کاظم قزوینی در معارف اسلامی و ولایت، دکتر سید احمد فردید و دکتر رضا داوری اردکانی در غرب شناسی اشاره کرد.
مرحوم ابوالحسنی مدرک سطح ۴ حوزه (دکترا) را نیز اخذ نمود.
استاد منذر از ابتدای جوانی به نگارش و تاليف كتاب پرداخت و با توجه به شرایط قبل از انقلاب، همچون یک دیده بان بیدار به رصد شرایط فرهنگی کشور پرداخت و بر آن مبنا تکاپوی علمی و قلمی خویش را برگسترش فرهنگ اسلامی متمرکز ساخت که آثاری همچون:
« هجرت؛ ضرورت جاويدان تكامل»
« سكوت(ج۱) : گذرگاه تجهيز (به ضميمه راه ها و بيراهه ها)»
« سكوت(ج۲): زمينه ساز" بازكاوی" و" بازسازی" تكامل »،
« بررسی قرآنی و روائی توكل »،
را با نام مستعار "ع. منذر" روانه ی بازار نشر ساخت كه در آن روزگار تاثير بسزایی در آگاهی بخشی گروه های مختلف مردم به ويژه نسل جوان در مسیر تحقق انقلاب اسلامی ايفا نمود.
پس از پيروزی انقلاب اسلامی نيز ايشان، فعاليت های قلمی خود را در عرصه های مختلف تداوم و توسعه بخشید و نشان داد که در تحقیق و پژوهش صاحب سبک است و نگاهی دقیق و منحصر به فرد دارد. حاصل تلاشهای قلمی او تاليف حدود ۴۰ عنوان كتاب و دهها مقاله و مصاحبه در حوزه های مختلف فرهنگ اسلامی و تاريخ ایران و جهان است كه از جمله كتابهای آن دانشور فرزانه می توان آثار مندرج در ضمیمۀ شمارۀ ۱ را نام برد.
ایشان همچنين تاليف مجموعه ای پيرامون ابعاد مختلف شخصيت مرجع شهید، آيت الله العظمی علامه شيخ فضل الله نوري، شهید رابع (اعلی الله مقامه الشریف) را وجهه همت خويش قرار داده بود که ۷ جلد آن با عناوين زير انتشار يافت (ناشر: مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران) که اکنون به چاپ پنجم رسیده است:
۱.آخرين آواز قو!؛ بازكاوی شخصيت و عملكرد شيخ فضل الله نوري(ره) بر اساس آخرين برگ زندگی او و فرجام مشروطه
۲.شيخ فضل الله نوري(ره) و مكتب تاريخ نگاری مشروطه (كتاب سال حوزه)،
۳.انديشه سبز، زندگی سرخ؛ زمان و زندگی شيخ فضل الله نوري(ره)،
۴.خانه بر دامنه آتشفشان؛ شهادت نامه شيخ فضل الله نوري(ره)،
۵.ديده بان بيدار!؛ دیدگاهها ومواضع سیاسی وفرهنگی شیخ فضل الله(ره)،
۶.كارنامه شيخ فضل الله نوري(ره) ؛ پرسش ها و پاسخ ها،
۷.كالبد شكافی چند شايعه درباره شيخ فضل الله نوري(ره)؛
همچنين خلاصه كتاب آينه دار طلعت يار به قلم ایشان و با نام\مرغ هند بر شاخسار ايران" توسط بنیاد اندیشه اسلامی به زبان اردو ترجمه ودر شبه قارۀ هند منتشر شد.
آن استاد فرهیخته درعرصه مطبوعات نيز حضور چشمگير و موثری داشتند، از جمله در ابتدای انقلاب اسلامي سه شماره نشريه مذهبی سياسی كوثر را منتشر ساختند؛ همچنين مقالات بسياری در فصلنامه تخصصی كلام اسلامی، فصلنامه تاريخ معاصر ايران، ماهنامه زمانه، فصل نامه كتاب نقد و ويژه نامه ايام و صفحه تاريخ (در روزنامه هاي جام جم و جوان) بخشی ديگر از تكاپوی علمی ايشان در مطبوعات را به نمايش میگذارد، نیز ایشان نظارت علمی بر صفحات روزانۀ مشروطه در روزنامۀ جام جم در مردادماه سال۱۳۸۵ ش(یکصدمین سالگرد شمسی مشروطه) و همچنین نظارت علمی بر ماهنامۀ زمانه شمارۀ ۱۰۴-۱۰۵ قدیم و ۱۵-۱۶ جدید پیرامون مشروطه با عنوان از استبداد قجری تا دیکتاتوری پهلوی را برعهده داشت.
🏴 غروب: ۳ اسفند ۱۳۹۰ ش
🔳 مزار: قم / باغ بهشت / مقبره العلما
✍ کامل مطلب به همراه معرفی دیگر کتب و مقالات ایشان/در منذرنامه👇
http://almonzer.blogfa.com/post/93
✳️ @ShahidRabe
مرغ هندوستان بر شاخسار ایران NO 15,16 SHIA BOOK.pdf
595K
🔴 نسخه PDF #مقاله مورخ ژرف اندیش، استاد فقید علی ابوالحسنی (منذر)
✍ درباره یکی از اصحاب و مریدان، مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع(ره)
🔹عنوان: مرغ هندوستان بر شاخسار ایران؛ سیری در افکار و اندیشه های ضد استعماری ادیب پیشاوری
📚 مندرج در فصلنامه کتاب شیعه
✍ اشاره: استاد ابوالحسنی در این مقاله، درس استعمار شناسی و بصیرت تاریخی را در آینه زندگی و افکار ادیب پیشاوری شرح می دهد.
◽️ادیب از پیشگامان فهم و درک پدیده استعمار در جهان اسلام و تشیع است که در اوج قله علمی و معرفتی بود و بدون مطالعه شخصیت و افکار او، دانش دشمن شناسی ابتر است.
◽️افکار وی درباره پشت پرده جریانهای مشروطیت، قرارداد ۱۹۱۹ وثوق الدوله و قرارداد استعماری ۱۹۰۷ برای تجزیه و متلاشی کردن ایران اسلامی بسی شیوا و خواندنی است که در این مقاله با استفاده از اشعار ادیب پیشاوری موج می زند.
◽️ادیب بزرگ، سید احمد رضوی(ادیب پیشاوری) بزرگمردی که با شیخ سربدار، مرجع شهید آیت الله العظمی علامه شیخ فضل الله نوری (ره) هم افق و هم نظر بود و شاگرد و مریدش و از بصیرتمندان تاریخ ایران به شمار می رفت. جای جای اشعار آن حکیم فرزانه، آکنده از افشاگری نسبت به ماهیت اصلی خیانتکاران به تاریخ ایران زمین است.
🔸از: اندیشکده استاد منذر(ره)
✳️ @ShahidRabe