#تقویم
🗓 پنجشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۲ ه.ش
🏴 @ShahidRabe
🚩🏴 اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبدِالله الْحُسَيْن
🔴 ۵ پیام برای عزاداران طالبِ حق و حقیقت
♦️ آلوده کردن عزاداری به حماقت و جهالت، ظلم به #سیدالشهداء است
♦️ قمه و تیغ زدن، فاقد سند صحیحه و مصداق #بدعت و وهن دین است. بدعت گذاری و وهن دین را سبب شدن از گناهان بزرگ است
♦️ سلاح و زره #زنان و دختران زینبی، عفاف و #حجاب است
♦️ #حسینی بودن، به حسینی شدن است/حسینی شدن، به حسینی زیستن است/ حسینی زیستن، به حسینی فکر کردن است
♦️ آنجا که شکوه بندگیِ ربّ است/ سجده بر تُربَتِ پاکِ حسین است
💢 از فرمایشات #مرجع_شهید جهان تشیع، حضرت آیت الله العظمی علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع اعلی الله مقامه الشریف/صحیفه نورالکلام
🔸از: بیداری ملت، خبرگزاری رسا...
🚩🏴 @ShahidRabe
🎬 👆"مشروطهای را که از دیگ پلوی سفارت انگلیس سر درآورد؛
نمیخواهیم ..!! "(کلام معروف مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری اعلی الله مقامه، که به عنوان اصطلاح سیاسی در ادبیات سیاسی ایران، رایج شد)
🔴 به مناسبت ۲۸ تیر ۱۲۸۵ ش، آغاز تحصن ذلت بار و ننگین جمع کثیری از مردم جاهل و فریب خورده، در سفارت انگلیس
🔰👇👇
✍ اين تحصن تا ۲۳ روز ادامه يافت. متحصنین، مطالبه خود را "عدالت خانه" اعلام کردند!
#انگلیس_خبیث[۲۱ تا] ۲۳ روز به [۱۴ تا] ۱۸ هزار نفر غذا داد تا سفارت را ترک نکنند! حتي از طریق برخی علمای حامی خود! غیر شرعی بودن خروج از سفارت را جار زد! افراد [عاطل و باطل] در سفارت قدم ميزدند [پلو میخوردند و مستراح می رفتند!] زن سفير که با کالسکه در حال خروج از درب سفارت بود به افراد پلو خوری که کنار درب سفارت ول بودند گفت، ما وقتي در انگليس مشروطه مي خواستيم بسياري از علماي مذهبي را کشتيم. طرف ايراني گفت: علما که هيچ، ما براي مشروطه اگر لازم باشد امام زمان را هم مي کشيم! و اينچنين شد که مشروطه انگليس، حاکم و #مرجع_شهید علامه شيخ فضل الله نوری(ره) زعیم بصیر و شجاع نهضت اسلام خواهی، بردار شد./نقل، دکتر عبدالله گنجی، کارشناس مسائل سیاسی روزنامه جوان #کانال_حوزه_انقلابی
✍ سید عبدالله بهبهانی از علمای وابسته به دربار قاجار که بعدها ظاهر مشروطه خواه به خود گرفت و از حامیان جریان غربگرای مشروطه شد! از عوامل اصلی تحصن ذلت بار بخشی از اقشار مردم در سفارت انگلیس در ابتدای ماجرای مشروطه بود. او در جریان جنبش تنباکو نیز با سرپیچی از نظر میرزای شیرازی و جهت شکستن حکم ایشان، بر بالای منبر، قلیان کشید و گفت، من خود مجتهدم و به نظر خویش عمل میکنم! وی در ۲۴ تیر ۱۲۸۹ ش در جریان یک تصفیه و حذف درون گروهی به دست خودِ غربگرایان مشروطه، کشته شد.
🔰ادامه در بخش دوم🔰
🔰بخش دوم🔰
👈 ماجرای برنامه ریزی شده تحصن جمع کثیری از مردم و کسبه تهران در سفارت #انگلیس_خبیث و سر برآوردن واژه #مشروطه از این تحصن، برای اولین بار! و جایگزین کردن آن با واژه عدالتخواهی اسلامی
⁉️ چرا #مرجع_شهید علامه شيخ فضل الله نوری(ره) يكی از نخستين گامهای انحرافی در نهضت عدالتخواهی اسلامی را همين امر میدانست؟! و نسبت به آن دائما" هشدار میداد؟
چرا ایشان می فرمود،
مشروطه ای که از دیگ پلوی سفارت انگلیس درآید آخر و عاقبتش معلوم است؟
✍ در دوران معاصر، ایران از نظر موقعیت استراتژیک فوقالعاده و دارا بودن ذخایر عظیم زیرزمینی نفت، در سیاست خارجی انگلستان از جایگاه ویژهای برخوردار بوده است. علاوه بر این انگلیسیها ایران را به مثابه دروازهای تلقی میکردند که اگر مورد حراست قرار نگیرد، مستعمره زرخیزشان (هندوستان) به خطر خواهد افتاد.
با این حال به دلیل ناآگاهی و سرسپردگی خیلی از سیاستمداران و زمامداران ایران، کشور نمیتوانست از موقعیت ویژه خود استفاده کند و از انگلستان امتیاز بگیرد. بر عکس، تاریخ معاصر ایران همواره شاهد اخذ امتیازات ذیقیمت و دخالتهای گسترده انگلستان در امور ایران است. این نوشتار بر دخالتهای انگلیسیها در تعیین نوع نظام سیاسی حاکم بر کشور تمرکز دارد. این دخالتها در 3 مقطع تاریخی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. 3 مقطع عبارتند از: نهضت مشروطیت، دوران پس از جنگ اول جهانی تا حکومت رضاشاه، دوره پس از شهریور 1320.
✍ گفتارهای پیش رو [در دو لینک] سعی خواهد کرد نقش انگلستان در انقلاب مشروطه را بررسی کرده و روشن کند که🔰
۱- چگونه نهضتی اصیل و مردمی که مشخصه آن اسلامیت، عدالت خواهی و قانونطلبی بود، پس از ورود و تحصن در سفارت انگلستان، میوهای نارس به نام مشروطه حاصل کرد!
۲- چگونه، پس از پایان جنگ اول جهانی و ظهور قدرت کمونیستی در مرزهای شمالی ایران، بریتانیا سعی کرد در قالب قرارداد 1919، ایران را به کشوری تحتالحمایه (تحت سلطه) خود تبدیل کند!
۳- چگونه در جنگ دوم جهانی، انگلستان در جهت تداوم سلطنت پهلوی گام برداشت!
✍ و اینکه چرا حرکت خودجوش عدالتخواهی ملّت ایران در اثر تحصن حماقت آمیز جمع کثیری از مردم و کسبه فریب خورده تهران در سفارت انگلیس، که با حمایت برخی روحانیون نیز همراه بود! به حرکت وارداتی «مشروطه» بدل گردید؟
پرسشی که تأمل در آن میتواند الگویی از ناکامی و کامیابی این قبیل حرکتها را فراهم سازد. بررسی عوامل ذینفوذ، الگوهای ارتباطی و زمان مقرر و مورد نیاز آن و نهایتاً تأثیرات و نتایج خواسته و ناخواستۀ برنامههای اجراشده، مجموعاً درکی عمیقتر از فراز و فرودهای نیازهای اصیل ملّت ایران پدید میآورد.
در این نوشتار با اشاره به گزارش منتشرنشده از پشت پردۀ تحصن در سفارت انگلیس، چنین بستری فراهم آمده است.
تحصن در سفارت انگليس در صدر مشروطه، يكي از حوادث مرموز و پيچيدة تاريخ كشورمان در قرن اخير است كه شرح چگونگي آن، با اشاره به تأثير تعيينكنندهاي كه بر اوضاع و وقایع كشورمان داشت، به اجمال يا تفصيل در خلال تواريخ مشروطه و اسناد و گزارشهاي منتشر شدة داخلي و خارجي آمده است.
مطالعه و بررسي دقيق اين صحنة شگفت تاريخي (يعني، تحصن در سفارت انگليس در پگاه مشروطه) براي آشنايي محققان وقایع آن عصر، بهويژه زد و بندها و تحركات سياستهاي خارجي، بسيار مفيد و ضروري است.
آنچه در تواريخ مشروطه دربارۀ داستان تحصن آمده، بيشتر ناظر به لايه ظاهری قضايا بوده مثلا" سالها قبل از تحصن تعداد زیادی مبال [مستراح] در سفارت تدارك دیده شده بود!... و از شرح مقدمات اين نمايش حسابشده و حوادث پشت صحنه آن خالی است. فقط در بعضی از مآخذ، به پارهاي از اين مقدمات، آن هم به صورت مجمل اشارتی گشته که در ادامه به تفصیل به آنها پرداخته می شود.👇
1⃣ نویسنده: علی ابوالحسنی (منذر)، نشريه زمانه| موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی👇
http://mashrootiat.pchi.ir/show.php?page=contents&id=4391
2⃣ دیگ پلوی سفارت انگلیس-از مجموعه مقالات ایران و استعمار انگلیس، همایش دوم👇
https://tn.ai/805719
✳️ @ShahidRabe
✍ ۳۰ تیر سالروز چهار مناسبت👇
🔸۱- قیام ۳۰ تیر و بزرگداشت آیت الله سید ابوالقاسم کاشانی
🔸۲- سالروز ارتحال آیت الله مجاهد شیخ جمال الدین(حاج آقا جمال) نوری
🔸۳- سالروز ارتحال آیت الله حاج شیخ مرتضی تهرانی
🔸۴- سالروز شهادت واعظ شهیر، حجت الاسلام والمسلمین شیخ احمد کافی
🔰👇👇