📷 1⃣✍ تصویر قدیمی (۱۳۳ سال قبل) از صحن بزرگ امام رضا علیه السلام (آینه یا اتابکی)، حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها، شهر مقدس قم/۱۳۰۴ هجری قمری، ۱۲۶۶ هجری شمسی
◽️ در تصویر، مأذنه قدیمی، گذرخان، مقبره شیخان و قبرستان شیخان دیده می شود.
◽️ ۲۳ سال بعد (در ۱۲۸۹ ش)، جنازه مطهر مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع اعلی الله مقامه، زعیم نهضت مشروطه مشروعه، که به طرزی شگفت و معجزه آسا پس از ۱۸ ماه سالم مانده بود، از تهران به قم منتقل و در حجره ای که در تصویر، با نشان قرمز مشخص شده، به خاک سپرده می شود.
علامه نوری(ره) که از شهادت خویش به دست دین ستیزان غربگرا آگاهی داشت، از قبل این مکان را برای دفن، انتخاب کرده و فرموده بود: این زمین نکره، روزی معرفه خواهد شد.
📷 عکاس: عبدالله میرزا قاجار
📹 2⃣✍ فیلم کوتاهی از حجره مزار مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع اعلی الله مقامه الشریف، در حرم مطهر حضرت معصومه (سلام الله علیها)🔰
◽️ از: محمدحسین آذری نسب/شهروند خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، قم
✳️ @ShahidRabe
✅ به مناسبت ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها و روز تکریم دختر، یادی میکنیم از دختر محدث بزرگ شیعه و همسر با فضیلتِ مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) و پنج دخترِ فاضله آن دو.🔰
✍ نام علامه شیخ فضلالله نوری(ره) را که میشنوید، فقیهی سیاستمدار را به خاطر میآورید که جنبش مشروطه ایران با نام او گرهخورده است. مرجع مشروعهخواهی که به جرم انتقاد از خارج شدن مسیر مطالبات بر حق مشروطهخواهی مردم، توسط غربگرایان وابسته به انگلیس، به دار آویخته شد.
بانوی فاضله، مرحومه سکینه خانم نوری، همسر با وفای شیخ شهید، دختر دایی ایشان، دختر محدث بزرگ شیعه، آیتالله میرزا حسین محدث نوری(صاحب مستدرک الوسائل) بود. سکینه خانم، سالها شاگردی پدر فرزانه خود را کرده و پس از آن در محضر شیخ شهید علوم مختلف را تلمذ نمود و فرا گرفت. در خوشی و ناخوشی، همواره در کنار همسر الهی خویش بود و حامی. در قضایای ترور نافرجام، دستگیری و بردار شدن مرجع شهید علامه نوری(ره) مصائب فراوانی را تحمل نمود، حتی گفته شده با تدبیر و شجاعت او بود که پیکر مطهر شیخ، بعد از نزدیک به دو سال از اعدام، که به طرز معجزه آسایی سالم مانده بود، از خانهشان، مخفیانه به قم و مقبرهای که شیخ، سالها قبل از شهادتش برای خود خریده و آماده کرده بود، منتقل شد.
وصیتنامه شیخ، تنها سند در دسترسی است که میتواند نشاندهنده نوع روابط ایشان با همسر و فرزندانشان باشد. علامه شیخ فضلالله(ره) در وصیتنامه با القاب و عناوینی فاخر از همسر خود یاد کرده و در مورد او مینویسند: «علیه عالیه متعالیه، خانم والده محترمه آقا ضیاءالدین(از پسران خلف شیخ)».
شیخ در بخش دیگری از وصیتنامه خود، که نمونه اعلای احترام و ارزشگذاری نسبت به زن، به طور مستقل است، در توضیح ملکیت اموال مینویسد: «اقرار مینمایم که آنچه دارا هستم از اموال... ملک طلق مال خالص علیه عالیه متعالیه خانم والده محترمه آقا ضیاءالدین و غیره سلمهم اللّه تعالی(است)» و در عین حال، نوع رفتار و کردار را به فرزندان نیز تذکر داده و ادامه میدهد: «و ابداً احدی از ورثه را نمیرسد با ایشان چون و چرا نماید؛ مال خود ایشان است، هر نحو بخواهند در آن تصرف نمایند و به هر که میل ایشان باشد، بدهند.»
در فراز دیگری از وصیتنامه، با شیرینترین لحن ممکن، بر تفاهم موجود میان خود و همسر اشاره کرده و مینگارد: «و من احتمال میدهم که کسی اقدام نماید و قروض مرا بدهد و اگر نداد کسی بر اولاد من و بر خانم حقی ندارد. لیکن میدانم که خانم از آن محبتی که به من دارد و از آن تقوا که دارد، خودش اقدام خواهد نمود؛ در ادای قروض من اختیار با ایشان است، الزامی بر ایشان نیست.»
مرجع شهید علامه نوری و بانوی فاضله، سکینه نوری، دارای پنج فرزند دختر به نام های، صفیه، انیس الشریعه، احترام الشریعه، بدیع الزمان و خدیجه بودند. همگی آنها زیر نظر پدر دانشمند و مادر فاضله خویش تحصیلات عالیه آن زمان را طی نمودند.
و اینگونه است که زندگانی علما، میتواند نمونه و چراغ راهی باشد برای ما، که میتوان اینگونه بود و اینگونه زندگی کرد.
🌹«رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الصلوات»
اللّهُمَّ صَلّ عَلَی محَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجّل فَرَجَهُم
🔸برگرفته از گزارش گروه "رسانهها" خبرگزاری تسنیم/منبع: مهر خانه/ک، تنهای شکیبا، مرحوم دکتر علی ابوالحسنی(منذر)
✳️ @ShahidRabe
✍ برخی از وقایع ذی القعده، مرتبط با مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع اعلی الله مقامه الشریف
🗓 ۱۴ ذی القعده ۱۳۰۲ ه.ق تاریخ صدور اجازه نامه محدثی مرجع شهید
🗓 ۵ ذی القعده ۱۳۱۰ ه.ق، آغاز سفر مرجع شهید به مشهد مقدس
🗓 ذی القعده ۱۳۱۹ ه.ق سفر حج مرجع شهید به همراه جمعی از مقلدین مقیم ایران و اروپا از مسیر و بخش اروپایی مملکت عثمانی(استانبول)
🗓 ۱۲ ذی القعده ۱۳۲۰ ه.ق، شهادت یکی از شاگردان مرجع شهید، والد امام راحل، آیت الله سید مصطفی موسوی به دست خوانین ظالم
💢حوادث ذی القعده ۱۳۲۵ قمری (آذر و دی ۱۲۸۶ شمسی) در تهران
✍ اجتماع اعتراضی علیه مشروطه غربگرا، در میدان توپخانه، ارک و مدرسه مروی
🗓 ۹ ذی القعده
◽️گروه زیادی از مخالفان مشروطه که اکثریت آنان فرودستان [مستضعفین] جامعه بودند، در تهران دست به تظاهرات زدند، به مجلس غربگرای مشروط حمله کردند اما با مقاومت محافظین مجلس عقب نشینی نموده و در میدان توپخانه تهران اجتماع و چادر و آشپزخانه بر پا کردند.
◽️مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) با شماری از روحانیون همفکر از جمله ملا محمد آملی، سیدعلی یزدی، میرزا ابوطالب زنجانی، سیدمحمد یزدی، آخوند رستم آبادی و... و گروهی از طلاب، در میان اجتماع کنندگان حاضر شد. دکتر شمس الدین تندر کیا (نوه شیخ) معتقد است، که شیخ به این قبیل حرکات (اجتماع توپخانه) تمایلی نداشت و با اکراه در آن حاضر شد، ولی پس از حضور، مدیریت و نظارت ایشان بر امور، مانع از اتفاق های تلخ گردید و بسیاری از نقشه های شوم مشروطه چیان غربگرا برای سوء استفاده از اوضاع، ناکام ماند.
🗓 ۱۱ ذی القعده / پروژه کشته سازی!
◽️در حادثه ای مشکوک (و یقینا" از قبل طراحی شده!) فردی در میدان توپخانه کشته شد، که ظاهرا" مشروطه چی بوده و بهانه ای به دست مشروطه طلبان غربگرا داد که با حجم سنگینی از تهمت های ناروا به تخریب اجتماع کنندگان و علمای حاضر، اقدام نمایند و از محمد علی شاه بخواهند با توسل به قوه قهریه به این اجتماع، پایان دهد.
◽️هتاکی و بد زبانی مشروطه خواهان تندرو (و به تبع آنان: مورخان مشروطیت) نسبت به علامه شیخ فضل الله نوری و عالمان همراه وی، در ماجرای موسوم به واقعه توپخانه و حوادث متعاقب آن به نقطه اوج خود می رسد. گذشته از اطلاق تعابیری چون الواط معمم و دین فروشان امتحان داده مجرب و... در جراید و مکتوبات و تلگراف های مشروطه خواهان غربگرا نسبت به جناح شیخ فضل الله، این شایعه کثیف نیز از سوی افراطیون پخش (و سپس در تواریخ مشروطه، واگویه و تکثیر) شد که جماعت الواط در میان توپخانه آشکارا در برابر چشم علمای بزرگ تهران مشروب می خوردند و حضرات سکوت می کردند!!!
پخش و نشر داستان دروغین و خبیثانه (شرابخواری علنی اجتماع کنندگان در میدان توپخانه، در برابر چشم بیش از هزار تن از علما و روحانیون پایتخت و عدم مخالفت آنان با این کار زشت و ننگین) توسط مورخان عمدتا" ماسونی که خود ابایی در شراب خواری نداشتند، به اندازه کافی مضحک بود، ولی با بررسی همین یک مورد که عمدا" آنرا بدون تحقیق و نقادی، از روی دست هم کپی کرده اند! می توان به میزان عدل و انصاف و تحقیق و تیزبینی! آنان در کار نگارش و تحلیل تاریخ پی برد.
🗓 ۱۸ ذی القعده
◽️محمدعلی شاه قاجار تحت فشار شدید مجلس غربگرا و مشروطه چیان غربزده و جهت جلب رضایت آنان، دستور داد توسط قوه قهریه اجتماع معترضین به مشروطه در میدان توپخانه سرکوب و برچیده شود.
◽️آیت الله العظمی نوری و یارانش، تجمع را به میدان ارک منتقل نمودند.
🗓 ۲۰ ذی القعده
◽️به دستور محمد علی شاه مجددا" اجتماع معترضین مشروطه در میدان ارک نیز برچیده شد. اما علامه نوری و یاران، اجتماع را به مدرسه مروی منتقل و در آنجا به افشاگری در مورد ماهیت واقعی مشروطه و مشروطه چیان پرداختند.
🗓 ۲۲ ذی القعده
◽️سربازان دولت، مدرسه مروی را محاصره نموده و از رفت آمد جلوگیری کردند و معترضین را در مضیقه کامل قرار دادند. این محاصره سه روز طول کشید و به تجمع معترضین پایان داده شد.
◽️علامه شیخ فضل الله نوری(ره) را تحت الحفظ به بیتش منتقل نمودند...
🔸منابع: ک، شیخ فضل الله نوری و مکتب تاریخ نگاری مشروطه، علی ابوالحسنی/ ک، بازخوانی روزنامه شیخ فضل الله نوری(لوایح)، ستار شهوازی/ک، پنجاه و یک عریضه و حکم شرعی، رضایی/تبیان، باباپور/پایگاه جامع تاریخ معاصر/ک، تنهای شکیبا، ابولحسنی، سالشمار علامه شیخ فضل الله نوری، طالعی، علوی...
✳️ @ShahidRabe
mash1-5.pdf
910K
#PDF
📙 پی دی اف👆 فهرست و مقدمه کتاب مشروطه از آغاز تا سرانجام (۲۰ صفحه)
⬅️ به همراه 📞 تلفن تماس نمایندگی های پخش در شهرستانها
📚 مشخصات و توضیح کتاب🔰
◽️تألیف، تحقیق، تدوین، نشر: مؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت
◽️تعداد صفحه: ۱۰۷۵
◽️۱۸ فصل + پیوست ها
✍ تاريخ، معلم انسانهاست. قرآن كريم و آموزههاي اسلام بر مساله تاريخ و درس و عبرت گرفتن از آن تائيد بسيار دارد.يكي از مقاطع مهم تاريخ ايران اسلامي، كه چندان از آن فاصله هم نگرفته ايم، مشروطه است. مطالعه مقطع مشروطه به جهت وجود پديده ها و حركات و عوامل مشابه انقلاب اسلامي با نهضت مشروطه مانند: حضور مردم و روحانيت و علما، اسلامخواهي و عدالت طلبي، حضور دشمنان سرسخت و تلاشهاي آنان براي انحراف در مسير خواستهاي مردم، همواره مورد تاكيد حضرت امام و مقام معظم رهبري براي آگاهي از آن و درس و عبرت گرفتن بوده است. در اين كتاب بطور مشروح رويدادها و وقايع مشروطه که منجر به شهادت مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره)زعیم نهضت مشروعه خواهی توسط عوامل فراماسون انگلیس شد و سرانجام آن و همچنین نقش تخریبی بابی ازلی ماسون هایی همچون، ناظم الاسلام کرمانی، یحیی دولت آبادی، ملکزاده، ملک المتکلمین، جمال واعظ، احمد کسروی، حسن تقیزاده، فریدون ادمیت، محمد علی تهرانی(کاتوزیان) و...در انحراف مشروطه و تحریف تاریخ آن، به طور مستند و مصور بررسی شده است. #انقلاب_اسلامی و پیروزی آن مرهون خون مرجع شهید علامه نوری و بیداری حاصل از آن در میان علما و حوزه های علمیه است.
◽️توزیع: تهران، خ پاستور، خ ۱۲ فروردین جنوبی، کوچه خاقانی، پ، ۸/تلفن، ۶۶۴۶۹۹۵۸-۶۶۴۱۱۱۵۱
✳️ @ShahidRabe
ainak_shakh.pdf
1.41M
#PDF
📘 پی دی اف 👆 فهرست ۳۱ داستان و مقدمه کتاب مستند داستانی عینک شیخ (۱۰ صفحه)
⬅️ به همراه 📞 تلفن تماس نمایندگی های پخش در شهرستا نها
✍ کتاب «عینک شیخ» داستانی مستند از تلاشهای مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری اعلی الله مقامه برای جلوگيری از نفوذ انگلیس در نهضت عدالت خواهی مردم و نظام سیاسی کشور است.
کتابی كه بطور مستند، دستهای منورالفکران را در ترورهای ناموفق و سپس اعدام شیخ افشا میکند.
کتابی که گفتگوی شیخ با دو معمم دیگر مشروطه و پاسخ ایشان به ساده اندیشیها و غفلتهای آنان را مطرح میکند.
کتابی که توطئه های تروریستهای بهایی و کمونیستهای قفقازی را برای زمینه سازی دین ستیزی و کودتای رضاخان نشان داده است.
کتابی که ایستادگی و مقاومت مردانه شیخ در برابر نفوذیها و تروریستها و پناه بردن به پرچم بیگانگان برای زنده ماندن را روشن ساخته است.
کتابی که ماجرای تأسفبار محاکمه شیخ توسط یک روحانی نمای فاسد فراماسون خود فروخته، و صلابت شیخ در برخورد با عوامل اصلی محاکمه را ترسیم میکند.
✅ «عینک شیخ» داستان مستند زندگی یک مرد است که همچون یک امّت زیست.
🔸انتشار از: مؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت/قطع: رقعی، تعداد صفحه: ۲۷۲
◽️توزیع: تهران، خ پاستور، خ ۱۲ فروردین جنوبی، کوچه خاقانی، پ، ۸/تلفن، ۶۶۴۶۹۹۵۸-۶۶۴۱۱۱۵۱
👈 اينك بخشی از كتاب را با هم مطالعه می كنيم👇
http://ghadr110.ir/news/1272
✳️ @ShahidRabe
⁉️حقوق زنان؛ از منظر مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) و رضا خان
🖊📃 نویسنده: دکتر حسن محمدی، پژوهشگر تاریخ معاصر (کانال مدرسه انقلاب)
✍ مکرر شنیده اید که شیخ فضل الله نوری مخالف حقوق زنان و تحصیلات ایشان بوده است. واقعیت ماجرا چیست و در دوران معاصر، چه کسی مخالف حقوق زنان بود؟
1️⃣ دو خط اول این متن کاملا جعلی است و جز سایتهای معاند در هیچ کتاب تاریخی یافت نشد و با ادبیات شیخ هم سازگار نیست(جمله چه معنا دارد زن درس بخواند این عین اشاعه فحشاست)
2️⃣ مدارس تربیت نسوان و دبستان دوشیزگان، تنها نام دو مدرسه ای است که شیخ با آنها مخالف بوده است نه اینکه شیخ اساسا" با تحصیل زنان مخالف باشد. دلیل مخالفت شیخ با مدارس نسوان، مشی سکولار و عرفی آنان بود.
3️⃣ شیخ فضل الله نوری(ره) از موسسان مدارس دخترانه بود و حتی با فرستادن زنان برای تحصیل در خارج از کشور هم با حفظ اصول شرعیه موافق بود.(1)
4️⃣ فتوای صریح شیخ در #تأیید مدارس جدید دخترانه و پسرانه اسلامی و مخالفت ایشان با مدارس ضد دین در کتاب، رسائل، مکتوبات....شیخ شهید، ج۱، محمد ترکمان، منتشر شده است.
5️⃣ شیخ، تنها با صرف پولهایی که از وجوهات یا اماکن متبرکه بدست می آید در مدارس نسوان مخالف بود (که در اختیارات یک مجتهد است) نه اینکه دستور تخریب یا اعدام داده باشد.
6️⃣ شیخ درباره سایرحقوق #زنان نیز پیشتاز بود و حق تجارت، خرید و فروش ملک و آزادی در اداره اموال شان را به رسمیت می شناخت.
7️⃣ پیروان #شیخ_فضل_الله_نوری (امام خمینی و شاگردانش) در جمهوری اسلامی نشان دادند که زن مسلمان میتواند در تحصیل علم، حضور اجتماعی و مشارکت سیاسی و... دوشادوش مردان پیش برودند.
🖋 شیخ از مدافعین #حقوق_زنان بود که از سوء استفاده و نگاه ابزاری به زنان انتقاد میکرد و انتقادات ایشان نیز صرفا" در حوزه اختیارات خویش یعنی حرام اعلام کردنِ کمک به مدارس سکولار بود.
(1)مصاحبه دکتر توکلی با مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر را بخوانید، کد مطلب ۵۹۱۵
💥رضاشاه و حقوق زنان💤
1️⃣ رضاشاه حقوق اولیه زنان در انتخاب همسر را به رسمیت نمی شناخت و برای دختران خود (اشرف و شمس) ازدواج اجباری انجام داد. ازدواجی که بدلیل نفرت اشرف از شوهر تحمیلی اش، به انحراف شدید اخلاقی وی و هرزگی اش تا پایان عمر انجامید.
2️⃣ پیش از سلطنت رضاخان، انجمنهای متعددی با هدف پیگیری حقوق زنان تأسیس شدند. انجمن هایی مانند حریت نسوان، مجمع انقلابی نسوان، جمعیت پیک سعادت نسوان، جمعیت نسوان وطنخواه و..
انجمنهای زنان، نشریات متعددی مانند زبان زنان، دانش، شکوفه، پیک سعادت نسوان، نامه بانوان، عالم نسوان، جهان زنان، پیک سعادت نسوان، نسوان وطنخواه، دختران ایران و.. را منتشر میکردند که همگی توسط رضاشاه تعطیل شدند. رضاشاه نابود کننده تمام جنبشهای طرفدار حقوق زن بود که در پی مشروطه متولد شده بودند.
3️⃣ رضاشاه برای زير سؤالبردن نظام ارزشهاي سنتي و اسلامي جامعه و ايجاد شباهت #ظاهري بين جامعه ايراني و غربي، اقداماتی مانند کشف حجاب را سامان داد که ارتباط آن با حقوق زن مشخص نیست. واقعا" اگر خود زنان تصمیمگیرنده بودند، اولویت را به حق رأی و حق مشارکت آزادانه سیاسی می دادند یا به کشف حجاب؟
4️⃣ رضاشاه بیسواد، از حقوق زنان، تنها تقلید از غرب و برهنه کردن زنان را میفهمید؛ به همین دلیل روز #کشف_حجاب را «روز آزادی بانوان» نامیدند یعنی اگر زنی بیسواد و تحت حکومت دیکتاتوری اما برهنه باشد آزاد است اما اگر باسواد و در حکومت مردمسالار باشد، آزاد نیست❗️
5️⃣ اقدامات ظاهری رضاشاه در حوزه زنان، صرفا" از طریق وابستگان به خاندان انجام میشد و با هر سازمان و جمعيت زنانه مستقلی بشدت مقابله میشد. این یعنی زنان تنها در صورتی حقوق دارند که ما بالای سرشان باشیم!
6️⃣ بسیاری از زنان ایران در دوره رضاشاه تنها به دلیل داشتن چادر و روسری، توسط ماموران رضاشاه کتک خوردند و مجبور شدند تا خروج او از کشور، از خانه خارج نشوند. رضاشاه، ایران را به زندان بزرگی برای زنان تبدیل کرد.
7️⃣ در دوران حکومت رضاشاه، زنان نیز مانند مردان از حقوق سیاسی خود در مشارکت آزادانه محروم بودند و هیچ انتخاباتی از دستکاری رضاشاه مصون نبود(اسناد رسمی ساواک)
8️⃣ رضاشاه 5 همسر داشت که برخی از آنان صیغهای بودند. هرزگیهای دوران جوانی وی هم بماند تکه پراکنان، توجیه بفرمایند!
🖋 در دورانی که صدها گروه تاریخ در دانشگاهها و پژوهشگاهها داریم و دهها ارگان و مؤسسه تاریخی از بیت المال بودجه میگیرند، حافظه تاریخی مردم در رسانهها توسط دشمن تخریب میشود. ماکو پاسخگو؟ ماکو مسئول؟
✳️ @ShahidRabe
👆📜 صدور فتوایی تاریخی برای مقابله با طرح های فساد انگیز #انگلیس_خبیث 🔰
✅ فتوای تأیید مدارس جدید دخترانه و پسرانه اسلامی توسط مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری اعلی الله مقامه[۱]
[۱] متن فتوا در کتاب، رسائل، مکتوبات....شیخ شهید، ج۱، محمد ترکمان (کپی نسخه در تصویر بالا)
✳️ @ShahidRabe
🔴 پاسخ به یک اتهام ناروا
✍ چرا عناصر فراماسون مشروطه، مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) را متهم کردند که مخالف پیشرفت زنان و مدارس دخترانه بود⁉️ در حالیکه همسر و دخترانش، همگی جز تحصیل کردگان دوران خویش بودند!
⁉️ چرا با قلم های مسموم خود، دروغ بزرگ «مخالفت با تحصیل زنان و دختران» را در تحریف نامه های خود ثبت نمودند تا به عنوان تاریخ مشروطه به خورد آیندگان دهند!؟
✍ واقعیت این است که مرجع شهید علامه نوری(ره)، قصد اصلی دشمن و در رأسش #انگلیس_خبیث را دقیقاً تشخیص داده بود👇
«نهادینه شدن فساد و فحشاء در مملکت شیعه با برداشتن #حجاب از سر #زنان و #دختران مسلمان و با استفاده از مدارس و محافل غربی»
✍ پس این دیده بان بیدار اسلام که حقایق را می دید، می دانست و می فهمید و دستشان را می خواند و رو می کرد، باید طوری تخریب و حذف میشد که درس عبرتی برای سایرین باشد! اما گهی خیال باطل که ماه هیچگاه پشت ابر نمی ماند!
و شیخ نیز بیدی نبود که از این بادها بلرزد و خللی در عزمش به وجود آید. او باید مأموریت الهی خود را که همانا دفاع از اسلام ناب بود با شایستگی به پایان می رساند، که رساند.
✍ شیخ، در مواجهه و مقابله با این توطئه و نقشه کثیف فساد انگیز، فقط اعتراض و انتقاد نمی کرد، بلکه مرد عمل در مسیر خیر و صلاح بود👇
✅ آیا میدانستید که؟
مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) از بانیان تأسیس اولیه مدارس دخترانه در تهران بوده ؛البته نه از نوع غربی/
✍ نحوه تعامل شهید آیتالله شیخ فضلالله نوری با مهمترین رویداد دوران خود، یعنی «مشروطیت»، بیش از قرنی است که کماکان در معرض نقض و ابرام قرار دارد و این شاهدی است بر این اندیشه که کردار نخبگان، در دایره زمان نمیگنجد و دامنه آن به ادوار بعدی تعمیم مییابد.در گفتوشنودی که پیش روی شماست، دکتر یعقوب توکلی، تاریخپژوه معاصر، ابعاد این مقوله را بررسی و به حقایقی جدید، اشاره می کند.
💠 دکتر توکلی :
شیخ فضلالله نوری نادیدههایی را دیده بود که دیگران نتوانستند ببینند، یکی از نکات جالب توجه در کارنامه شیخ فضلالله این بود که شیخ یکی از بانیان تأسیس اولیه مدارس دخترانه در تهران بود؛ البته نه از نوع غربی و فرنگی.
این واقعیتی است که "مونیکا رینگر" در کتاب «دین و گفتمان اصلاح فرهنگی در دوران قاجار» آن را مطرح میکند. این حقیقت، به توجه شیخ فضلالله به مسئله آموزش دختران اشاره دارد.در واقع #مراجع کسانی هستند که تأثیر فرهنگی عمیق در زندگی مردم داشتند.ایشان در تهران به طور جدی با فعالیتهایی که علیه اسلام و فرهنگ اسلامی اتفاق میافتد مقابله میکند [از جمله طرح فساد انگیز مدارس دخترانه غربی] و [برای مقابله] امکانات و منابع برای تحصیل دختران را [در قالب مدارس جدید دخترانه اسلامی] فراهم مینماید.
این در حالی است که در فضای ادبیات روشنفکری، شیخ به عنوان نماد تحجر و احیاناَ سدی در برابر هرگونه تغییر معرفی میشد،!
✅ کامل گفتگو در 👇
http://www.iichs.ir/s/5915
✳️ @ShahidRabe
✅ فعالیت اقتصادی #زنان با اجازه و فتوای مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره)👇
📔✍ اثری درباره اسناد حقوقى عهد ناصرى و مشتمل بر خلاصه معاملات و اسناد تنظيم شده در نزد مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) كه جزء آثار به غارت رفته شیخ شهید بوده، به صورت اتفاقی به دست دکتر منصوره اتحادیه (بانوی تاریخدان ایران) می رسد و منبع تألیف مجموعه دوجلدی تحت عنوان "در محضر شیخ فضل الله نوری(ره)" توسط ایشان میشود. نشر تاریخ ایران نیز این اثر ارزشمند را منتشر می نماید.
تحرير اين اثر را شیخ از ربيع الثانى سال 1303ه.ق شروع كرده و خلاصه فعاليتهاى خویش را تا اواسط سال 1306ه.ق در آن مندرج ساخته است.
اطلاعات كتاب، ما را با مسائل گوناگون حقوقى، اقتصادى، بضاعت مالى مردم، اعتقادات، آداب و رسوم، روابط خانوادگى جامعهاى كه هنوز قوانين غربى و نفوذ مدرنيسم در آن چندان رسوخ نكرده بود، آشنا مىسازد.
نكته حائز اهمیت، نقش علماء و مراجع در جامعه است كه در اين كتاب، مصداق بارز آن نقش کارگشا، راه گشا و متمایز مرجع شهید نوری(ره) است.
از نكات جالب توجه فعاليت اقتصادى زنان (با اجازه و فتوای علامه نوری ره) است. زنان پول قرض مىدادند، املاك خود را وقف مىكردند، و در معاملات خريد و فروش ملك شركت مىجستند. در دعواهاى خانوادگى و غيره حضور داشتند و يا گاه به وصيت شوهر قيموميت فرزندان را داشتند. البته نسبت ثروت زنان و تعداد معاملاتى كه در آن شركت داشتند، كمتر از مردان بود.
در حوزه امور مالى و اقتصادى از لحاظ قانونى و شرعى (بنا به فتوای مرجع شهید نوری) بين زنان و مردان تفاوتى وجود نداشت و زنان در اداره اموال خود آزادى تصميمگيرى داشتند که این خود حکایت از حفظ کرامت و منزلت مقام زن در افکار و عمل مرجع شهید علامه نوری دارد و این در حالیست که در همان زمان، مراجع حامی مشروطه در نجف برای زنان، چنین حقوقی را کمتر قائل بوده و یا اصلا" قائل نبودند!
✳️ @ShahidRabe
🗓🖋#وقایع_نگار
🌹أَلسَّلٰامُ عَلَیکَ یٰا عَلی اِبنِ موسَی أَلرّضٰآ أَلمُرتَضٰی
✍ آغاز سفر مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع اعلی الله مقامه الشریف به مشهد مقدس🔰
◽️۵ ذی القعده ۱۳۱۰ ق، خروج معظم له از تهران به سوی مشهد مقدس
◽️۵ ذی الحجه ۱۳۱۰ ق ورود حضرت شیخ به مشهد مقدس، پس از یک ماه
◽️۳ ماه اقامت در مشهد مقدس(محرم، صفر و ربیع الاول ۱۳۱۱ ق) [زیارت، تدریس، تحقیق، نگارش، رسیدگی به مشکلات حرم مطهر و زوار...]
◽️۵ ربیع الاول ۱۳۱۱ ق خروج از مشهد مقدس
◽️۵ ربیع الآخر ۱۳۱۱ ق ورود مرجع شهید علامه نوری(ره) به تهران
🔸منابع: ک، تنهای شکیبا، علی ابوالحسنی/سالشمار شیخ فضل الله نوری(ره)، عبدالحسین طالعی، سید ابوالحسن علوی
📷 تصویری که مشاهده میکنید قدیمیترین عکس به جای مانده از حرم امام رضا(ع) است و در مجموعه مرکز اسناد آستان قدس رضوی نگهداری میشود.[به لحاظ زمانی با دوره حضور مرجع شهید علامه نوری ره، در مشهد مقدس هماهنگی دارد]
اینجا نهر خیابان و صحن عتیق (انقلاب فعلی) در سال ۱۲۳۳ هجری شمسی است که آنتونیو جیانوزی، از عکاسان خارجی عصر قاجاریان آن را در این قاب ماندگار کرد.
در صحن کهنه حرم مطهر رضوی تا سال ۱۳۳۰ هجری شمسی نهری جاری بود که آب آن از ۶ فرسنگی مشهد مقدس، از جائی به نام چشمه کلاسب در شمال مشهد مقدس سرچشمه میگرفت و پس از طی مسافتی وارد شهر میشد.آب این نهر پس از عبور از بالا خیابان وارد صحن كهنه شده و از آنجا نیز از پائینخیابان میگذشت و در بیرون شهر به مزارع كشاورزی می رسید./پایگاه اینترنتی تخصصی رضوی(خورشید هشتم)، yjc (باشگاه خبرنگاران جوان)
✳️ @ShahidRabe