055.mp3
16.44M
🎧 تلاوت ترتیل سوره مبارکه الرحمن
🎙 با صدای مرحوم استاد محمود خلیل الحصری
🌺🍃 هدیه نثار ارواح رفتگانمان (خصوصا" والدین)، شهدا، مؤمنین و مؤمنات، عالمان واقعی دین، بخصوص امام راحل و مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع اعلی الله مقامه
🌹«رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الصلوات»
@ShahidRabe
4_5940477272640193737.pdf
1.07M
🔴 PDF
✅ بررسی پنج اثر ارزشمند از کتب مرجع تاریخی، تألیف مورخ و پژوهشگر فقید، استاد علی ابوالحسنی(منذر)
✍ درباره زعیم نهضت مشروطه مشروعه، مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری شهید رابع(ره)
🖋 به قلم:دکتر ذبیح الله نعیمیان
📚 کتابهای بررسی شده🔰
📙 آخرین آواز قو:
بازکاوی شخصیت و عملکرد مرجع شهید بر اساس "آخرین برگِ" زندگی ایشان و "فرجام" مشروطه، کتاب مشروطه و پرونده سیاسی شیخ را باید از آخر به اول خواند...
📗 اندیشه سبز، زندگی سرخ:
زمان و زندگىِ مرجع شهید...
مرورى بر حیات معظم له (از تولد تا پایان تحصیلات)
خاندان···نقش سه گانه شیخ شهید در تحریم تنباکو...
📘 دیده بان بیدار:
دیدگاهها و مواضع سیاسى و فرهنگىِ مرجع شهید...
📔 کارنامه شیخ فضل الله نوری ره:
پرسـشها و پاسـخهایی درباره مرجع شهید، چرا شیخ حامىِ «عدالتخانه» و مخالف «مشروطه فرنگی» بود؟
دیدگاهها، رهنمودها و هشدارهاى اسلامى مرجع شهید
📕 خانه بر دامنه آتشفشان
(شهادت نامه مرجع شهید):
به ضمیمه وصیتنامه منتشر نشده ایشان.
...فقیه بزرگ عاشورا اندیش، که تقدیر، سرنوشت "حسینی" برایش رقم زده بود، در فصل پایان زندگی-کشاکش سخت مشروطه-همواره صحنه های کربلا را پیش چشم داشت...فرجام سرخ شیخ نیز، بی شباهت به سرگذشت خونبار مولایش حسین(ع) نبود...
نبوغ سیاسی ایشان، کمالات و کرامات...
تحصن ایشان در آستان حضرت عبد العظیم...
ماجرای ترور نافرجام مرجع شهید توسط عوامل انگلیس، که منجر به مجروحیت شدید معظم له می شود...
اندوه عالمان در شهادت شیخ، شیخ از نگاه امام راحل، سوگ سرود شاعران در شهادت شیخ، انتقام الهی از قاتلان شیخ ...
@ShahidRabe
🌺🍃سوم شعبان المعظم،
ولادت باسعادت حضرت سیدالشهداء امام حسین علیه السلام و #روز_پاسدار گرامی باد
🌹 السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَی الاَْرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ عَلَیْکَ مِنّی سَلامُ اللَّهِ [اَبَداً] ما بَقیتُ وَ بَقِیَ اللَّیْلُ وَ النَّهارُ وَ لاجَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّی لِزِیارَتِکُمْ اَلسَّلامُ عَلَی الْحُسَیْنِ وَ عَلی عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلی اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلی اَصْحابِ الْحُسَیْنِ
@ShahidRabe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎼 سرود ماندگار و خاطره انگیز #پاسداران ساخته علی غلامعلی
🌺🍃به مناسبت سوم شعبان المعظم،
ولادت باسعادت حضرت سیدالشهداء امام حسین علیه السلام و #روز_پاسدار
✍متن شعر 🔰
پاسداران ای وارثان بدر و حنین
پاسداران ای رهروان راه حسین
پاسداران ای حافظان مرز ولا
پاسداران ای یاوران پیر خمین
عشق و آزادگی نقش سیمایتان
فر مردانگی زیب بالایتان
شور دلدادگی نور فرزانگی
ظاهر از رویتان باهر از رایتان
لرزه افکنده بر جان خودکامگان
بانگ تکبیرتان عزم والایتان
سرودتان نوای قرآن
سلاحتان سلاح ایمان
جهادتان عروج انسان
امیدتان بسوی یزدان
خوشا شما را فخر و سرفرازی
که بوسه زد رهبر به دستتان
همیشه بادا زین حماسه سازی
شکفته جان حق پرستتان
پاسداران ای وارثان بدر و حنین
پاسداران ای رهروان راه حسین
پاسداران ای حافظان مرز ولا
پاسداران ای یاوران پیر خمین
خوش بود پرچم فخر دوش شما
یاد حق در دل حق نیوش شما
ملحدان خسته از کار و کوش شما
در دو میدان به پیکار دشمن شدند
کاخ دشمن نگون از خروش شما
نبردتا به هر دو میدان
همیشه با ظفر قرین باد
زهمت شما دلیران در اهتزاز لوای دین باد
خوشا شما را فخر و سرفرازی
که بوسه زد رهبر به دستتان
همیشه بادا زین حماسه سازی
شکفته جان حق پرستتان
#من_یک_سپاهی_هستم
@ShahidRabe
🔴 انذارگر مشـروطه از منظر مُنذر
✍ به قلم: سید مرتضی حسینی
مرحوم حجتالاسلام علی ابوالحسنی (1390-1334) معروف به «منذر»، از نویسندگان پرکار و پژوهشگران پرمایه حوزه تاریخ مشروطه بهشمار میآید. او بر تحولات فرهنگی و دینی تاریخ اسلام و ایران مسلط بود، بااینحال بر تاریخ مشروطه تمرکز کرده بود و مطالعه و غور در اندیشه و عمل [#مرجع_شهید علامه] شیخ فضلالله نوری(ره) از امتیازهای علمی او بهشمار میآید. این ویژگی باعث شده است نام ابوالحسنی (منذر) بیش از هرچیز یادآور شیخ فضلالله نوری و رویدادهای دوران مشروطه باشد.
مرحوم منذر در عمر ۵۶ ساله خود، حدود چهل کتاب و صدها مقاله در حوزه تاریخ تألیف کرد. در بین این آثار، چند کتاب به صورت مستقیم و مستقل به زندگی، زمانه و اندیشه شیخ فضلالله نوری اختصاص دارد که به شکلی زنجیروار در قالب یک بسته پژوهشی خوشخوان به رشته تحریر درآمده است. نگاهی هرچند اجمالی به این مجموعه میتواند تابلویی از چشمانداز کلی فکر و شخصیت شیخ فضلالله نوری را با قلم نگارگری همچون «منـذر» پیش چشم ما بگذارد.
از نگاه منذر، کسانی که سنگ بنای تحریر تاریخ مشروطیت را در ایران نهادهاند عموماً «بیش و پیش از آنکه درصدد کشف و شناسایی حقایق باشند، وارونه ساختن چهره "جناح مغلوب" و توجیه اعمال "جناح غالب" در آن دوران عبرتزای تاریخی را مدنظر داشتهاند و روشن است که این امر، بدون "تحریف" یا "کتمان" واقعیت، شدنی نبوده است».
منذر بر خلاف بسیاری از پژوهشگران و مورخان معتقد است که شیخ فضلالله [با توجه به تسلطی که به زبان فرانسه داشت.*۱] از وقایع انقلاب فرانسه و بهویژه دشمنی با نهاد کلیسا و قتل و تبعید و زندان کردن اسقفها و کشیشان آگاهی داشت و در تلاش بود ایران دچار تندرویهای ضددینی و خانمانبرانداز غربگراها نشود.
کامل مطلب در 👇
http://www.iichs.ir/s/4829
*۱- نقل از مورخ معاصر، مهدی انصاری
◽️معنی انذار:🔰
۱- بیم دادن ۲ - آگاه کردن ۳ - پند دادن
◽️معنی مُنذِرٌ:🔰
بیم دهنده (از انذار به معنی خبر دادن از چیزی است که در آن تخویف(ترساندن) باشد، همچنانکه تبشیر به معنای اخبار از چیزی است که در آن مسرت باشد . ویا انذار به معنای اعلام خطر است)
@ShahidRabe
vizhe-fazlollah-nuri-1361-1.pdf
6.01M
🔴 PDF
✍ مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع(ره)🔰
🔺🔻از منظر روزنامه استحاله شده جمهوری اسلامی🔰
1⃣✍ یادنامه در نسخه PDF (بالا) تحت عنوان"شیخ فضل الله نوری، شهید اسلام فقاهتی"
2⃣✍ مقاله، در لینک زیر، تحت عنوان "شیخ فضل الله نوری و پیش بینی هایی که محقق شد"
کامل مطلب👇
https://www.magiran.com/article/1323851
✍ قابل ذکر است که روزنامه جمهوری اسلامی پس از شهادت شهید مظلوم دکتر بهشتی و شهید دکتر باهنر و...دچار دگرگونی و استحاله شد و در طیف مدافعان و حامیان خاندان هاشمی رفسنجانی قرار گرفت!(البته این حمایت، دو جانبه بوده و هست)
@ShahidRabe
🔴 از منظر اندیشمندان و متفکرین ایران اسلامی
✍ دکتر شهریار زرشناس عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی است، سابقه همکاری با شهید سید مرتضی آوینی در نشریه سوره و انتشار نشریه مشرق را نیز در کارنامه فرهنگی خود دارد.
«فرهنگ، سیاست، فلسفه»، «تاملاتی درباره روشنفکری در ایران»، «مدرنیته، آزادی و پسا مدرنیسم»، «جامعه باز، آخرین اتوپی در تمدن غرب»، «شبه مدرنیته در ایران»، «واژه نامه فرهنگی سیاسی» و «مبانی نظری غرب مدرن» از جمله آثار منتشر شده اوست.
«درآمدی به رویکردها و مکاتب ادبی» از آخرین آثار اوست که توسط انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شده است.
1⃣✍ گفتگویی خواندنی با ایشان در خصوص جریان غربگرای مشروطه و اندیشه و تفکر زعیم نهضت مشروعه خواهی، مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره)🔰
💠 دکتر زرشناس:
به گمان من راهی که شهید آیت الله شیخ فضل الله نوری به ما نشان داد هنوز هم برای ما ماندگار و قابل استفاده است.
یعنی شما نگاه کنید جمهوری اسلامی به نوعی مشروطه مشروعه آیت الله شیخ فضل الله نوری است، من گمان می کنم که انقلاب اسلامی امام خمینی(ره) در سال 57 همان مشروطه مشروعه آیت الله فضل الله نوری است.
بنابر این من فکر می کنم ایشان از وجوه سلبی و ایجابی نکات بسیار زیادی دارند که می توانیم از آنها استفاده کنیم...کامل گفتگو👇
http://nafsaniat.blogfa.com/post/76
2⃣✍ دکتر زرشناس معتقد است هیچکس مانند مرجع شهید علامه شیخ فضلالله نوری اعلی الله مقامه، ماهیت غرب مدرن را در دوره مشروطه درک نکرد.🔰
💠 دکتر زرشناس:
«شهید آیتالله شیخ فضلالله نوری یک نابغه و پدیدهای بینظیر است. در دورهای که هنوز مظاهر روشنفکری ظهور نکرده و ماهیت ادعاهای آنها دقیقاً آشکارنشده و برخی روحانیون برجسته -اگر در برابر ظواهر زیبای روشنفکری همراه نمیشوند- اما دچار انفعال میشوند، شیخ فضلالله عمق این جریان را میبیند، این مسئله نشانه عظمت علمی و فکری ایشان است.»
✍ این استاد دانشگاه معتقد است «امروز یا حتی از پنجاه سال پیش که تجربه حکومت مدرن رضاشاه و محمدرضا شاه را داریم فهم مدرنیته ساده است، هنر آن است که در سال 1325 قمری بفهمید دموکراسی یا آزادی که منورالفکران میگویند چیست؟ لوایحی که شیخ فضلالله در تحصن حرم حضرت عبدالعظیم (ع) نوشته نشان از شناخت عمیق از اندیشه غرب دارد. ایشان واقعاً اولین غربشناس تاریخ ما و مظهر روحانیت بیدار، آگاه، هوشیار، هوشمند، مقاوم و مجاهد است. پرسشهایی که ایشان از ماهیت غرب مدرن مطرح میکند نسبت به زمان خود شاهکار است. چنین درکی بینظیر است و کمتر کسی این درک را دارد.»
زرشناس با تأکید بر اینکه شیخ فضلالله نوری آغازگر غربشناسی نقادانه در ایران است که متأسفانه ناشناخته مانده است، میگوید: «بسیاری از علما و دغدغه مندان عصر مشروطه، هنوز خطر وجوه فرهنگی مدرنیته و مشروطه موردنظر منورالفکران را درک نکرده بودند و نگاهشان بیشتر سیاسی بود. هرچند اولین مواجهههای ما با آنها سیاسی و اخلاقی بوده و مثلاً در برابر مظاهر اخلاقی نگران میشدیم و یا به مواجهههای سیاسی میپرداختیم، اما مواجهه فرهنگی عمیق با این جریان بوسیله آیتالله شهید شیخ فضلالله نوری آغاز میشود.»
این پژوهشگر حوزه ادبیات، فرهنگ و سیاست معتقد است: «کسی مانند شیخ شهید در آن دوره نیست که ماهیت غرب مدرن را بهخوبی شناخته و باطن مقولاتی چون آزادی و مساوات را درک کرده باشد و تا این درجه ایستادگی کند. ما حرکتهای اسلامگرایانه همچون سید جمال و دیگران را داریم که بهنوعی با آرای مدرنیستی بهنوعی درآمیختهاند. آنجا که یک تقابل خالصانه وجود دارد، تقابل شیخ شهید است.»
زرشناس میگوید: «آنچه شیخ، صدسال پیش، در آن فضای محدود و غبارآلود، بدون داشتن وسایل ارتباطجمعی در میان سطور رسائل خود درباره غرب فریاد زده است، امروز بعضی از غربشناسان ما با پیدا شدن اینهمه اسناد و اطلاعات و اخبار، تازه زمزمهاش میکنند.»/منبع👇
https://www.bultannews.com/fa/news/621622
@ShahidRabe