🎓 رسالت دانشجو
✴️از شهید صدر پرسیدند:
روشی که دانشجویان و کارمندان باید برای نشر دستورات دین حنیف و گسترش مفاهیم اسلام به کار بگیرند چیست؟ و مسلمان معاصر در زمینه تبلیغ اسلام چه بایستههایی را باید فراهم کند؟
✅باید افزونبر متجلی کردن دین اسلام در رفتار، اخلاق و روابطش، از زبان امروز و روشهای تفکر نو، در خدمت دینش بهره بگیرد و در قالب این زبان و روش، محتوای اسلامی را بهشکل مقایسهای با اندیشههای معاصر و تولیدات فرهنگ رایج، ارائه کند و درعینحال باید نقش واسطه را بین مسجد رشدیافته و هدایتگری که حامل رسالت اسلام است با تودۀ مردمی که در میان آنان زندگی میکند، ایفا کند...
و به مردم این امید را بازگردانند که دینشان توانایی پاسخگویی به نیازهای آنان و همراهی و همگامی با خواستههای مشروعشان و حل مشکلات آنان به بهترین روش را دارد.
📚کتاب بارقهها، صفحه ۵۳۷
🆔 @shahidsadr
🌻 اسلام راستین در زینب مجسم میشود
🌻شما زنان باید دائماً زینب را در پیش چشم داشته باشید. او سرور و رهبر و اسوۀ زندگی شماست و اوست که حق را به شما میآموزد. آنکه به شما میگوید اسلام گوشهگیری و فرار است، حرف نادرست میزند.
🌻اسلام راستین در زینب مجسم میشود: زینب را در دارالاماره ببینید، در برابر یزید ببینید، در جنگ ببینید. این است زن مؤمن، این است زن مسلمان [...]
🌻 باب ایمان در برابر شما مفتوح است. هرکدام از شما میتواند زنی مؤمن و صالح باشد. اما چگونه میتوانیم مؤمن شویم؟ آن هنگام که گناهان کوچک را ترک میکنیم و آن هنگام که وقتمان را عملاً در راه تقویت ایمان بهکار میگیریم.
✅امام موسی صدر
📚کتاب سفر شهادت
🆔 @shahidsadr
🔆اسلام، انقلابی است که در آن، زندگی از عقیده و بُعد اجتماعی از امور معنوی، جدا نیست.
📚کتاب اسلام راهبر زندگی، صفحه ۴۶
🆔 @shahidsadr
📝کلمههای اضافی
📌کتابی را که نوشت به شیخ نعمانی داد تا آماده کند و به چاپخانه بفرستد. شیخ کتاب را مرتب کرد و روی جلد نوشت: «تألیف حضرت آیتاللهالعظمی سید محمدباقر صدر.» محمدباقر این عبارت را که دید روی چند کلمه خط کشید و
گفت: نیازی به اینها نیست. به این شکل چاپ کنند:
📌 «تألیف سید محمدباقر صدر.» شب بیستویکم ماه رمضان سال یکهزاروسیصدوپنجاهوچهار.
📚کتاب نا، صفحه ۱۶۵
🆔 @shahidsadr
🔆حرکت بهسوی خدا، مبارزه با نادانی
🔆خداوند متعال، حقیقت مطلقِ بیحد و مرزی است که با صفات ثبوتی خود، همۀ آرمانهای انسان را که جانشین خدا بر زمین است، دربر دارد: درک، دانش، توانایی، نیرومندی، دادگری و بینیازی.
🔆این بدان معناست که راه رسیدن به این حقیقت مطلق نیز بیحدومرز است. حرکت بهسوی او، بهمعنای حرکت دائمی، تدریجی و بیتوقفِ امری نسبی بهسوی حقیقت مطلق است:
🔆یا أَیهَا الْإِنْسانُ إِنَّک کادِحٌ إِلی رَبِّک کدْحاً فَمُلاقیهِ
ای انسان، همانا تو با تلاشی سخت بهسوی پروردگار خود در حرکتی و او را ملاقات خواهی کرد. (سوره انشقاق، آیه ۶)
حرکت بهسوی حقیقت مطلق آرمانهایی را پیش روی مسیر بشریت قرار میدهد که از ویژگیهای آن حقیقت مطلق برگرفته شده است؛ آرمانهایی چون درک، دانش، توانایی و دادگری. بنابراین حرکت بهسوی حقیقت مطلقی که دانش، توانایی، دادگری و بینیازی محض است، یعنی سراسر مسیر بشریت مبارزه پیدرپی و همیشگی در برابر هر گونه نادانی، ناتوانی، ستم و فقر است.
📚کتاب انسان و عبادت، صفحه ۳۴
🆔 @shahidsadr
❇️ثمرۀ پرورش اسلامی در دوران ظهور
❇️اگر رسول خدا صلیاللهعلیهوآله زنده میماند یا اگر تجربۀ اسلامی پس از ایشان بهدست جانشینان فرخنده از اهلبیت ایشان، یعنی امیرالمؤمنین و فرزندان ایشان علیهمالسلام، ادامه مییافت، این امکان فراهم میبود که پرورش اسلامی ثمری بسیار شگفت به بار بنشاند.
❇️ما اکنون این ثمرهها را در مقام معجزه و کرامت در احوال مردم پس از ظهور حضرت حجت عجلاللهتعالیفرجهالشریف میخوانیم.
❇️اینها معجزه و کرامت نیستند؛ بلکه برآیند یک پرورش هستند. آیا ممکن است جامعۀ بشری به سطحی از همکاری و همیاری و هماهنگی و یگانگی و والایی برسد که دیگر از پول بینیاز شود؟ که دیگر از تعبیر بینهایت مادی از زندگی انسان به دور باشد؟
❇️روایات میگویند این در دورۀ حضرت حجت علیهالسلام محقق میشود. این تحقق، برآیند پرورشی است که بهدست رسول خدا صلیاللهعلیهوآله و بهدست جانشینان معصوم از اهلبیت ایشان برنامهریزی شده است.
📚 کتاب امامان اهل بیت مرزبانان حریم اسلام، صفحه ۱۵۰
🆔 @shahidsadr