💠 آشنایی با شهید صدر از کودکی
آشنایی من با شخصیت مرحوم شهید صدر به دوران کودکیام بازمیگردد. زمانی که برادر بزرگم، آیتالله سید کاظم حائری، تلمذ نزد شهید صدر را آغاز کرد، من در سن کودکی بودم و از همان زمان با شخصیت مرحوم شهید صدر آشنا شدم. ایشان افزونبر ارتباط درسی که با اخوی داشتند، تقریباً علاقۀ دوستی نیز با او پیدا کرده بودند و گاهی به منزل ما میآمدند. از آن زمان تا حدودی با شخصیت علمی و فکری و ویژگیهای شخصیتی ایشان آشنا شدم.
حدوداً بیستساله بودم که به مرحلۀ درس خارج رسیدم و مرحوم شهید صدر را بهترین استاد برای خود تشخیص دادم. در آن زمان آنچه را پیشازاین دربارۀ ایشان میشنیدم، بهصورت روشن لمس کردم. ایشان فقیهی ژرفنگر، مبتکر، آشنا با نیازهای فکری جامعۀ اسلامی و پاسخگوی این نیازها بودند.
📚 آنروزها، ص٢٣.
🔗 پژوهشگاه شهید صدر را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید.
🆔 @shahidsadr
💠 عمر خود را تلف میکنی؟!
مرحوم شهید صدر نهتنها برای شاگردهایش استاد بود، بلکه پدر، مربی و فردی صاحبرسالت نیز بود. درباره آیندۀ طلاب دلسوز بود و تلاش میکرد بهگونهای تربیت شوند که برای اسلام مفید باشند.
برایشان توضیح دادم: «از صبح که از خواب بیدار میشوم، نماز و تعقیبات نماز را انجام میدهم و سپس چند لقمهای به دهان میگذارم و مشغول مطالعه و نوشتن درس دیروز میشوم. سپس وقت درس شما میشود و پس از آن هم به امور مباحثه و مطالعۀ پس از درس مشغول میشوم. ظهر که به خانه برمیگردم، نماز میخوانم و ناهار میخورم و یکی دو ساعت استراحت میکنم و میخوابم».
تا گفتم دو ساعت میخوابم و استراحت میکنم، ایشان ناراحت شد و به من تشر زد: «دو ساعت عمر تلف میکنی و ظهرها میخوابی؟! برای اینکه انسان نیروی خود را از نو بهدست آورد و مشغول کار شود، نیم ساعت خوابِ ظهر کافی است. چطور دو ساعت عمر تلف میکنی و میخوابی؟!»
📚 آنروزها، ص٣٣.
🔗 پژوهشگاه شهید صدر را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید.
🆔 @shahidsadr
💠 بینش کامل اسلامی
حكومت اسلامى دو وظيفه دارد: يكى تربيت انسان بر آن مبناى فكرى و تنظيم رويكردها و احساسهايش بر اساس آن؛ و ديگرى كنترل كردن وى از بيرون و بازگرداندنش به همان مبنا، آنگاه كه وى در عمل از آن انحراف يابد. ازاينرو، بينش سياسى اسلام تنها شامل بخش ظاهرى زندگى اجتماعى نيست؛ بلكه نوعى بينش سياسى عميق است كه به نگاهى فراگير و كامل درباره زندگى، هستى، اجتماع، سياست، اقتصاد و اخلاق بازمىگردد. اين نگاه فراگير، همان بينش كامل اسلامى است.
📚 فلسفه ما، ص۶۴.
🔗 پژوهشگاه شهید صدر را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید.
🆔 @shahidsadr
💠 علمآموزی، وسیله نه هدف
بارها گفتهایم که اگر در پی این علوم میرویم و خودمان را به آن مجهز میکنیم، فقط برای این است که میخواهیم با استفاده از این علوم برای حمایت از اسلام به میدان جنگ با دشمنان دین و اسلام برویم؛ وگرنه، صرفِ دانستن و فهم عمیق این مطالب اصولی و فقهی دقیق و تبحر در آنها هیچ تغییری در وضع اسلام ایجاد نمیکند، اوضاع امروز اسلام را حتی یک گام به پیش نمیبرد، مشکلی از مشکلات مسلمانان را از میان برنمیدارد و دردی از دردهای امت اسلام را درمان نمیکند.
📚 حوزه و بایستهها، ص۱۴۱.
🔗 پژوهشگاه شهید صدر را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید.
🆔 @shahidsadr