❇️ من أعظم ذخائر الإسلام
🔶 الإمام الشهید السید محمد باقر الصدر:
ولئن كان الشعب الإيراني قد عبّر عن هويّته الجهاديّة الأصيلة باستمرار، فإنّ نهضته الحيّة المعاصرة بقيادة المرجع الديني آية اللَّه الخميني لهي التعبير الأروع عن تلك الهويّة النضاليّة بحكم امتدادها المتصاعد وحجم ما قدّمت من تضحيات وما برهنت عليه من صمود. وإنّا نرى أنّ هذه الهويّة النضالية المؤمنة التي عبّر بها الشعب الإيراني عن نفسه ولا يزال، هي من أعظم ذخائر الإسلام وطاقاته التي يملكها في التاريخ الإسلامي الحديث.
📜 من رسالة مفتوحة إلى الشعب الإيراني، حرّرها الشهيد الصدر على أعتاب الثورة الإسلاميّة في إيران، وأملاها هاتفيّاً على بيت الإمام الخميني قدسسره في باريس في ٥ ینایر ١٩٧٩.
🔸 ومضات، ص ٣٢٤.
#كلمات_الشهيد
#انتصار_الثورة_الإسلامیة
#الشعب_الإیراني
🆔 @shahidsadr
❇️ از بزرگترین ذخایر
🔷 استاد شهید آیتالله سید محمدباقر صدر:
اگرچه ملت مسلمان ایران همواره هویت جهادی اصیل خود را نشان داده است، اما نهضت زنده و معاصر آن به رهبری مرجع دینی حضرت آیتالله خمینی، به دلیل استمرار روبهرشد و حجم فداکاریها و مقاومتی که از خود بروز داده است، بهترین تجلی این هویت است و ما باور داریم که این هویت جهادی مؤمنانه که ملت ایران با آن خود را شناسانده و میشناساند، یکی از بزرگترین ذخایر و قوایی است که اسلام در تاریخ جدید خود به دست آورده است.
📜 بخشی از نامه سرگشاده به ملت مسلمان ایران که شهید صدر در آستانه انقلاب اسلامی ایران به رشته تحریر درآرود و آن را در تاریخ ١۵ دیماه ١٣۵٧ به صورت تلفنی به بیت امام خمینی (ره) در پاریس ابلاغ کرد.
🔸 بارقهها، ص ٣۶٠.
#سخنان_شهید
#پیروزی_انقلاب_اسلامی
#ملت_ایران
🆔 @shahidsadr
💠 خلافت انسانی، روح نظریه اسلام اجتماعی
◀️ آیتالله سید منذر حکیم، استاد سطوح عالی حوزه علمیه، در دوره آموزشی نظام سیاسی اسلام گفت: آنچه امروز از آن غفلت میشود، روششناسی دستیابی به حل مسأله است و کاستی جدی در این زمینه در حوزههای علمیه وجود دارد.
🔸وی با اشاره به برخی از آثار آیت الله شهید سید محمدباقر صدر، بهعنوان مبنای قانون اساسی جمهوری اسلامی، ادامه داد: موضوع نظام اجتماعی و سیاسی اسلام در کتاب المدرسة القرآنية مطرح و در آن تبیین شده است که روح نظریه اسلام اجتماعی و ورود دین به عرصه زندگی بشر، خلافت انسانی است.
🔹وی در ادامه به بیانات شهید سید محمدباقر صدر درباره نظامات مختلف اسلام، اشاره کرد و گفت: برخی اشکال میکنند که اگر اسلام نظامات مختلفی را در خود دارد، پس این نظام ها کجا هستند، باید در جواب بگوییم که نظام سیاسی اسلام در زمان حکومت پیامبر اسلام(ص) به تدریج در قرآن آمده است و خداوند به تدریج این موارد را بیان فرموده است و شهید صدر در کتاب خود روش استنباط این نظام را تبیین کرده است.
🔻متن کامل:
🆔 https://b2n.ir/577512
🔸 کانال پژوهشگاه تخصصی شهید صدر:
🆔 @shahidsadr
💠كإنسانة لا كأنثى..
🔻الشهيدة السيدة بنت الهدى الصدر:
فقد سجلت المرأة المسلمة في التاريخ الإسلامي أروع صفحات كتبتها بالتضحية والفداء، وخطتها بدماء الآباء والأبناء بعد أن أكد الإسلام على اعتبارها في الصعيد الإنساني كأخيها الرجل لا أكثر ولا أقل؛ فكما أن بطولة الرجل المسلم كانت في مجالين وفي اتجاهين: في مجال التضحية والجهاد وفي مجال حمل فكرة الدعوة، كانت بطولة المرأة المسلمة أيضاً في المجالين: مجال التضحية والفداء ومجال حمل فكرة الدعوة. وفي كلا الصعيدين كانت تعمل كإنسانة لا كأنثى.
🔸المجموعة القصصية الكاملة، ج۳، ص ۲۰۲.
#وفاة_أم_البنين_عليهاالسلام
#بنت_الهدی_الصدر
🆔 @shahidsadr
💠به مثابه یک انسان، نه یک زن...
🔻شهید بنت الهدی صدر:
در تاریخ اسلام زنان مسلمان زیباترین جلوههای فداکاری و ایثار را به تصویر کشیده و با خون پدران و فرزندانشان، آن را با عزت و افتخار نگاشتهاند. همچنان که مردان مسلمان در عرصهی «فداکاری و جهاد» و «اندیشه و اعتقاد» نقشآفرینی کردهاند، زن مسلمان نیز به منزلهی انسان -و نه موجودی مونث- در هر دو عرصه نقش مؤثری ایفا کرده است.
🔸 جایگاه زن در اسلام، ص ۱۰۹.
#وفات_ام_البنین_علیهاالسلام
#بنت_الهدی_صدر
🆔 @shahidsadr
🌸المثل الأعلى في العلم والثقافة
#مولد_السيدة_فاطمة_سلاماللهعليها
🆔 @shahidsadr
پژوهشگاه تخصصی شهیدصدر و انجمن علمی و گروه علوم اجتماعی اسلامی دانشگاه تهران برگزار میکنند:
سومین نشست از
«سلسله نشستهای اندیشهٔ اجتماعی متفکران مسلمان»:
شهیدصدر در نظرگاه اندیشمندان غرب
با حضور
دکتر تاراس چرنینکو
(مترجم آثار شهیدصدر به زبان روسی)
دکتر ژولین پلیسیه
(مترجم آثار شهیدصدر به زبان فرانسوی)
سه شنبه، ۲۹بهمن۱۳۹۸
۱۵ تا ۱۷
تالار دکتر شریعتی
دانشکدهٔ علوم اجتماعی
دانشگاه تهران
🆔 @shahidsadr
🆔 @utsaiss
💠 زندگی، فعالیتها، افکار و تجربیات شهید صدر
🔻در دومین نشست از سلسله نشستهای روایت حجره با حضور معاون پژوهشی پژوهشگاه شهیدصدر زندگی، فعالیتها، افکار و تجربیات متفکر شهید آیت الله سید محمدباقر صدر بررسی شد.
گزیدهای از این گفتگو به شرح ذیل است:
🔹بازخوانی حیات شهید صدر روشنگر بسیاری از گامهای نرفته انقلاب اسلامی است و شهید صدر در خصوص مسائل مختلفی که امروز جمهوری اسلامی با آن مواجه است، اندیشهورزی کرده و تجربههایی را رقم زده است.
🔸برخی به شهید صدر اشکال میکنند که «البنک اللاربوی» او برای حکومت قابل استفاده نیست در حالی که خود شهید صدر در مقدمه این کتاب میگوید این کتاب برای بانکداری در حکومت غیراسلامی نوشته شده است و کتابی که شهید صدر برای بانکداری در نظام اسلامی نوشته جزوهای است که در «الاسلام یقود الحیاة» آمده است، نه «البنک اللاربوی».
🔹شهید صدر پس از پیروزی انقلاب، تبلیغ برای مرجعیت خود را مطلقاً ممنوع کرد و اعتقاد داشت با تشکیل حکومت توسط امام خمینی (ره)، همه باید در خدمت ایشان باشند و در همین راستا بود که توصیه معروف «ذوبوا فی الامام الخمینی» از ایشان و خطاب به شاگردانشان صادر شد.
🔸یکی از بزرگان حوزه علمیه با این بیان که واقعیت خالی از حکم شرعی معنا ندارد، طرح منطقة الفراغ توسط شهید صدر را اشتباه میدانست و این نشان میدهد ایشان حتی یک بار هم مستقیماً آثار شهید صدر درباره منطقه الفراغ را نخوانده است؛ زیرا شهید صدر تصریح میکند که منطقة الفراغ بهمعنای اهمال واقع نیست، بلکه حکم در این منطقه به ولی امر سپرده شده است.
🔹دکتر تیجانی که در زمان شهادت شهید صدر در فرانسه بوده از یکی از اندیشمندان فرانسوی نقل میکند که او در همان ایام به صراحت میگفت آمریکا نخواهد گذاشت صدر زنده بماند؛ چون با زندهماندن او انقلاب ایران بهسرعت همه کشورهای عربی را دربرمیگیرد.
🔻متن کامل:
🆔 https://b2n.ir/845930
🔸 کانال پژوهشگاه تخصصی شهید صدر:
🆔 @shahidsadr
پژوهشگاه تخصصی شهیدصدر و انجمن علمی و گروه علوم اجتماعی اسلامی دانشگاه تهران برگزار میکنند:
سومین نشست از
«سلسله نشستهای اندیشهٔ اجتماعی متفکران مسلمان»:
شهیدصدر در نظرگاه اندیشمندان غرب
با حضور
دکتر تاراس چرنینکو
(مترجم آثار شهیدصدر به زبان روسی)
دکتر ژولین پلیسیه
(مترجم آثار شهیدصدر به زبان فرانسوی)
سه شنبه، ۲۹بهمن۱۳۹۸
۱۵ تا ۱۷
تالار دکتر شریعتی
دانشکدهٔ علوم اجتماعی
دانشگاه تهران
🆔 @shahidsadr
🆔 @utsaiss
🎯 شهید صدر در نگاه اندیشمندان غربی
مسیحیان از استدلالات شهید صدر استفاده میکنند
📃 گزارشی از نشست «شهید صدر در نظرگاه اندیشمندان غرب» با حضور دکتر ژولین پلیسیه و دکتر تاراس چرنینکو
✂️برشهایی از متن:
📌 آنچه باعث شد اندیشه صدر از مرزهای کشورهای اسلامی عبور کند این بود که باب گفتگوی اسلام و انسان را باز کرد و واحد گفتگوی دین و انسان معاصر نظریه است. شهید صدر با توجه به نیازهای انسانی و بر اساس نظریات استخراج شده از دین پاسخی به این نیازها میدهد که مبتنی بر باور به غیب و قابل تحقق در زیست گسترده انسانی است. جذابیت صدر برای تفکر غربی در این است که انسان را فعال میداند و نه منفعل. انسان در نگاه صدری خلیفةاللهی است که باید تمام استعدادهای انسان و هستی را شکوفا کند.
📌 اگر بناست با اعتماد به نفس علمی به مشکلات انسانی پاسخ دهیم باید چون صدر به دین نگاه نظریهای داشته باشیم و نه نگاه گزارهای پراکندهنگر.
📌 آثار صدر در دانشگاههای غربی مورد توجه بوده است و این برخاسته از سیستم استدلالی و منطقی شهید صدر است. شهید صدر استدلالهای خود را از حد قوم مسلمان فراتر برده و اسلام را جهانشمول و انسانمحور معرفی میکند.
📌امروز حتی مبلغان مسیحی هم برای اثبات خدا در کتابهای خود از نظریات و استدلالات صدری استفاده میکنند. من در یک کتاب تبلیغی مسیحیت دیدم که خود نویسنده اشاره کرده بود که در استدلالهایش از نظریات شهید صدر بهره گرفته است.
🖇متن کامل:
🆔 http://rizy.ir/MNp
#شهیدصدر
🆔 @shahidsadr