🌸 یک عیدی خوب برای میلاد امیرالمؤمنین علیهالسلام
کتاب "پژوهشی درباره ولایت"
اثر علامه شهید آیتالله سید محمدباقر صدر
خرید تلفنی:
02537846080
خرید اینترنتی:
https://b2n.ir/413362
🆔 @shahidsadr
🎯 بررسی دلایل نفوذ اندیشه شهید صدر در جهان اسلام؛ چرا اندیشه شهید صدر برخلاف سایر اندیشمندان شیعه در جهان اسلام نفوذ کرد؟
✂️برشهایی از متن:
🔹مقالهای است که وضعیت مطالعه در میان جریانهای اسلامی را بررسی کرده است. در این مقاله کسی به اسم «محمد عبدالباقی الهرماسی» که تونسی است، درباره رویکرد اسلامگرایی بحث کرده است. او در این مقاله جدولی دارد و در این جدول از این بحث می کند که شخصیتهای مبارز امروز در جهان اسلام چه میخوانند؟ تقسیمبندی که او کرده و درصدی که طبق پژوهشهای خودش به دست آورده این است که قرآن ۷۳ درصد، آثار محمدباقر صدر ۵۴ درصد، آثار سید قطب ۳۵ درصد، دکتر شریعتی ۳۱ درصد و سید شفیق، حسن حنفی، حسن ترابی، محمد قطب، حسن بنا و ... دیگر نفراتی هستند که آثارشان مطالعه میشود. مثلاً حسن بنا چهار درصد بوده است.
🔹ضربالمثل مشهوری است که میگوید؛ اندیشه در مصر تولید میشود، در لبنان چاپ میشود و در نجف خوانده میشود. ادعای درستی است، اما میگویند تنها کسی که جهت این مسیر را عوض کرد شهید صدر بود. یعنی در نجف نوشت، در لبنان چاپ شد و در مصر آثارش خوانده شد.
🔹در افق خورشید امام خمینی، درخشندگی در فضای اجتماعی-سیاسی در دوره امام و بعد از ایشان در کس دیگری نداریم، اما از حیث اندیشه اینطور نیست. اگر این دو را تفکیک کرده و با آثار بخواهیم مقایسه کنیم، شهید صدر در این مساله بینظیر است
🔹صدر هم در ادبیات بیان محتوا مسائل رایجی که باید در فضای اسلامی رعایت شود، مثل احترام به بزرگان اهلسنت، ادبیات مناسب و پرهیز از تندی و غیره را کاملا رعایت کرده است. هم بالاتر از این، سعی میکند محتوایی که تولید میکند، اگر چه مبنایش کاملاً شیعی است اما به نحوی این محتوا را پردازش کند که سنی احساس نکند که با این محتوا تعارض دارد.
📌متن کامل: https://b2n.ir/443095
#شهیدصدر
🆔 @shahidsadr
◾️امتداداً لحياة الشهيد
#وفاة_السیدة_الزینب_سلاماللهعلیها
🆔 @shahidsadr
💠 مذهب اقتصادی؛ نگاه فقاهتی در عرصه اندیشه اقتصادی
✅بررسی ویژگیهای رویکرد اقتصادی شهید صدر در گفتوگو با حمیدرضا مقصودی، پژوهشگر اقتصاد اسلامی
🔻گزیدهای از این گفتوگو به شرح ذیل است:
🔸شهید صدر، نگاه استقلالی و کاملاً متفاوت از نگاههای مرسوم به اندیشه و شیوه ارائه بحث دارد. ایشان نگاهی فقاهتی در عرصه اندیشه اقتصادی دارد که اساس این اندیشه، المذهب الاقتصادی است. شهید صدر میگوید ما دنبال مذهب اقتصادی اسلام هستیم؛ یعنی شیوهای که اسلام برای زندگی اجتماعی ایجاد کرده است. شهید صدر دنبال یک ابداع است. حتی این ابداع هم به روشی صورت میگیرد که در مکاتب دیگر نیست؛ یعنی به روش فقاهتی و تفسیری.
🔹شهید صدر در کتاب البنک اللاربوی تأکید میکند، اگر بخواهیم مبتنی بر نگاه جامعه دینی عمل کنیم چیزی به اسم بانک نخواهیم داشت. اما از باب اینکه امروز گرفتار ابتلای زمانه بانکداری شدیم، تغییراتی را در بانک ایجاد میکنیم که ضررهای آن مقداری کمتر شود. ایشان عقیده دارند دین اسلام قدرت پردازش چنین نظمی را دارد و این گونه نیست که دین از طراحی یک نظام اقتصادی، سبک زندگی و نهادسازی مبتنی بر خودش عقیم باشد.
🔸اسلام نه مالکیت نامحدود سرمایهداری را میپذیرد، نه عدم مالکیت نظام سوسیالیستی را. نظام مالکیت در نگاه اسلامی کاملاً اختصاصی است. شهید صدر طرحی از جامعه عادلانه با عنوان «جامعه متوازن» ارائه میدهد که مردم در آن اختلاف سطح زندگی دارند. ایشان با اختلاف درآمد بسته به تلاش، مخالفتی ندارد ولی با اختلاف طبقاتی بهشدت مقابله میکند. شهید صدر میگوید این اختلاف طبقاتی ناشی از مالکیت نامحدود است. این مالکیت باید حد بخورد!
📄متن کامل:
https://b2n.ir/872100
🆔 @shahidsadr
💠 بناء الإنسان الصالح
🔸الإمام الشهيد السيد محمد باقر الصدر:
وهذه الثنائية بين العبادة ونشاطات الحياة المختلفة تشلّ العبادة وتعطّل دورها التربويّ البنّاء في تطوير دوافع الإنسان وجعلها موضوعية، وتمكينه من أن يتجاوز ذاته ومصالحه الضيّقة في مختلف مجالات العمل. والله سبحانه وتعالى لم يركّز على أن يُعبَد من أجل تكريس ذاته- وهو الغني عن عباده- لكي يكتفي منهم بعبادة من هذا القبيل، ولم ينصب نفسه هدفاً وغايةً للمسيرة الإنسانية لكي يُطأطئ الإنسان رأسه بين يديه في مجال عبادته وكفى، وإنما أراد بهذه العبادة أن يبني الإنسان الصالح القادر على أن يتجاوز ذاته ويساهم في المسيرة بدور أكبر، ولا يتمّ التحقيق الأمثل لذلك إلا إذا امتدّت روح العبادة تدريجاً إلى نشاطات الحياة الأخرى.
🔺 الفتاوى الواضحة، ص ٧٧۳.
🆔 @shahidsadr
💠 تربیت انسانهای درستکار
🔸استاد شهید آیتالله سید محمد باقر صدر:
دوگانگی میان عبادت و فعالیتهای گوناگون زندگی موجب ناکارآمدی عبادت و از کارافتادن نقش تربیتی و سازنده آن خواهد شد و دیگر عبادت نمیتواند انگیزه افراد را متحول و دگرگرا کند و آنها را وادار سازد که کاری را با ازخودگذشتگی و عبور از منافع محدود خود انجام دهند. خداوند متعال که از بندگان خود بینیاز است، در پی آن نبوده است که از رهگذر عبادتشدن، جایگاه خود را تقویت کند تا از این رو آنها را به چنین عبادتی امر نماید. اینکه خداوند متعال خود را هدف و سرانجام مسیر بشریت قرار داده تنها برای این نبوده است که آدمی فقط به هنگام عبادت در برابر او سر فرود آورد؛ بلکه بهدنبال آن است که با عبادت، انسانهای درستکاری تربیت شوند که بتوانند با گذشتن از خود، در این مسیر بشری بیشتر نقش ایفا کنند. این تنها وقتی به بهترین شکل محقق میشود که روح عبادت به تدریج، به دیگر فعالیتهای زندگی نیز تسرّی پیدا کند.
🔺انسان و عبادت، ص ۶۳.
🆔 @shahidsadr
◾️اسلایدهای چکیدهای از کتاب "امامان اهل بیت(ع)؛ مرزبانان حریم اسلام" به مناسبت شهادت امام کاظم علیهالسلام
مناسب جهت بازنشر در فضای مجازی
🆔 @shahidsadr