📌مراقب غلبۀ تشیع مناسکی بر معرفتی باشیم!
✍در این «کوتاه نوشته» به خوبی می توان تفاوت میان تشیع مناسکی با تشیع معرفتی را دید!
خوب دقت کنید
چند کلیدواژه دارد
«توجه و توسل»
«تامل و تفکر»
«هدف شناسی و جایگاه شناسی»
«توفیق و هدایت برای رسیدن به آن هدف و جایگاه دست یافتنی»
«ثبات قدم داشتن تا رسیدن!»
تشیع مناسکی در طول یک سال از «اربعین فعلی تا اربعین بعدی»، تنها با «توسلات مناسبتی»، «بی توجه به تامل و تفکر»، «بی شناخت نسبت به هدف و جایگاه»، «بی عنایت به هدایت در آن هدف و جایگاه»، ایستا و ساکن می ایستد و گناه پشت گناه می کند و با طاغوت و منکرات به راحتی کنار می آید، آنوقت موقع اربعین خودش را به «مشایه» میرساند و گریه و ضجه میزند تا در دنیا بخشیده و در عقبی شفاعت شود!
همین و بس!
و این کار همیشگی اش به «درازنای تاریخ» تشیع بوده
تشیع مناسکی هزینه نمی پردازد و دنبال راحتی است
و آنقدر امام و راه و مرامش را «قدسی و دست نایافتنی» می کند که خودش را راحت کند
راحت از هر تامل و تفکر و تلاش و مجاهدتی عاشورایی
خداوند بر علو درجات مرحوم آیت الله شاه آبادی بیافزاید
در آسیب شناسی جامعه شیعی اولین آسیب را غرور به «حقانیت و شفاعت» می داند که منشا تحویل میدان به دشمن و اکتفا به اسلام انفرادی شده است!
و هنوز این بلیه وجود دارد
مخصوصا در بین جوامع عربی مثل عراق شیعی!
هنوز نتوانسته اند از تشیع مناسکی عبور و به تشیع معرفتی ورود کنند
و این از آثار سوء «تفکر نجفی» بر حوزه معرفتی آنجاست
انسان ناگاه یاد قلوبهم معکم و سیوفهم علیکم می افتد
یعنی عشق قلبی بسیار دارند اما این عشق و توسل هنوز به تفکر و تامل تبدیل نشده و نسبت به یزیدیان و طاغوت های زمانه یعنی آمریکا حساس و متبری نیستند!
و اربعین و این کوتاه نوشته رهبری عزیز فرصت خوبی است که گفتمان تشیع معرفتی را بر تشیع مناسکی در برخی فرهنگها وجوامع شیعی، غلبه دهیم
امید که توجه و توسل را مثل "چشمه ساری" شوینده و صیقل دهندۀ، دل و قلبمان قرار دهیم و آنوقت آماده تفکر و تامل و سپس تولی عملی نسبت به راه و مرام علوی قرار دهیم.
«حجة الاسلام محمدعلی رنجبر»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماساژ مسافر خسته اربعین ...ای جانم😍
از قشنگیهای این روزها
📜 پنجاه سال پیش، یعنی زمانی که هنوز مراسم اربعین، به شکوه امروز شکل نگرفته بود، حضرت آیتالله خامنهای در تاریخ ۵۲/۱۲/۲۴ (روز جمعه ۲۰صفر سال ۱۳۹۴ هجری قمری) در جریان سلسله جلساتی در مسجد امام حسن علیهالسلام در مشهد مقدس که به شرح و تفسیر خطبههای نهجالبلاغه اختصاص داشت، بهمناسبت تقارن با شب اربعین حسینی، تحلیلی تاریخی و جامع از چرایی اهمیت زیارت اربعین ارائه دادند.
🔻متن بیانات معظمله بدین شرح زیر است:
🔰 میدانید یکى از علائم ایمان زیارت اربعین است؟ بنده نمیدانم این روایت چقدر صحیح است، اصرارى هم ندارم که بگویم معناى این روایت همین است که من گمان کردهام، واقعش هم این است که احتمال میدهم معنایش یکى از شقوق و احتمالات دیگرى باشد که در این زمینه بیان میشود؛ امّا اگر این احتمال هم که من میگویم باشد، مؤیّد فراوانى دارد؛ «زیارة الاربعین».
▪️شیعه یک جمع متفرّقى بود؛ یک جامعهاى بود که در یک جا و در یک مکان زندگى نمیکرد؛ در مدینه بودند، در کوفه بودند، در بصره بودند، در اهواز بودند، در قم بودند، در خراسان بودند -اطراف و اکناف بلاد- امّا یک روح در این کالبدِ متفرّق و در این اجزای متشتّت در جریان است؛ مثل دانههاى تسبیح، یک رشته و یک نخ، همهى اینها را به هم وصل میکرد. آن رشته چه بود؟ رشتهى اطاعت و فرمانبَرى از مرکزیّت تشیّع، از رهبرى عالى تشیّع یعنى امام؛ همهى این رشتهها به آنجا متّصل میشد؛ قلبى بود که به همهى اعضا فرمان میداد؛ و به این ترتیب، تشیّع یک سازمان و یک تشکیلات بود. ممکن بود دو نفر از حال هم خبر نداشته باشند، امّا بودند کسانى که از حال همه باخبر بودند. اطاعت و فرمانبَرى آنها بهحساب، فریاد زدنشان از روى دستور، سکوتشان برطبق نقشه، همه چیزشان با حساب. فقط یک عیبى کار آنها داشت و آن اینکه همدیگر را کمتر میدیدند. اهل یک شهر و شیعیان یک منطقه، البتّه یکدیگر را میدیدند، امّا یک کنگرهى جهانى لازم بود براى شیعیانِ روزگار ائمّه (علیهمالسّلام). این کنگرهى جهانى را معیّن کردند، وقتش را هم معیّن کردند؛ گفتند در این موعدِ معیّن، در آن کنگره هرکس بتواند شرکت کند. آن موعد، روز اربعین است؛ و جاى شرکت، سرزمین کربلا است؛ چون روح شیعه روح کربلائى است، روح عاشورائى است؛ در کالبد شیعه تپش روز عاشورا مشهود است؛ شیعه هرجا که هست دنبالهروِ عاشوراى حسین است. این است که مىبینیم همه جا این تپشهایى که در شیعه مکشوف شده، از آن مرقد پاک ناشى است؛ اینها شعلههایى بوده که از آن روح مقدّس و پاک و از آن تربت عالىمقدار سرکشیده؛ به جانها و روحها زده؛ انسانها را به گلولههاى داغى تبدیل کرده و آنها را به قلب دشمن فرو برده.
▪️اوّلین نهضتى که بعد از عاشوراى حسینى از طرف شیعیان به وجود آمد، نهضت توّابین بود. اینها آمدند در آن مرقد پاک دور هم جمع شدند -کتب تواریخ اینها را نوشتهاند- مبلغ زیادى اشک ریختند. بعضى خیال میکنند این گریه وسیلهى عقدهگشایى است؛ بله، گریه وسیلهى عقدهگشایى است، درصورتىکه با فکر همراه نباشد. اگر گریه را و اشک ریختن را فقط احساسات هدایت بکند، همین است که گفتهاند، امّا اگر فکر و اندیشه به انسان اشکى بدهد و چشم انسان قطرهى اشکى بچکاند، این مثل همان آب کبابى است که آتش را تیزتر و تندتر میکند؛ این عقده نیست، سلاح است؛ لذاست که گریه جزو کارهاى معمولى شیعیان صدر اوّل است که همهی آنها در راه ستیزهگرى بودند، همهی آنها در راه عاشورا قدم برمیداشتند. امام جعفر صادق اهل گریه است؛ امام رضا (صلواتاللهعلیه) اهل گریه است؛ شعرا را وادار میکنند و میگویند این قصائد بلند را بگویید، بروید گروهها را به یاد گذشتهى تشیّع بگریانید که با این گریه، آتششان مشتعلتر و برافروختهتر بشود. توّابین آمدند اینجا مبالغ زیادی گریه کردند؛ هرچه بخواهید. گمانم گفتهام یک شبانهروز یا دو شبانهروز -نوشتهاند در تواریخ، بنده یادم رفته- اتّصالاً اشک [ریختند]؛ بعد از این گریهها بود که دست به دست هم دادند، تصمیم گرفتند که بروند تا جانشان را در راه خدا بدهند و تا کشته نشدهاند، دست از جنگ برندارند و از این جنگ زنده برنگردند؛ همین هم شد. مردمان بزرگی؛ سلیمانبنصرد خزاعى -صحابى امیرالمؤمنین، حوارى امام حسن- و امثال اینها رفتند و آنجا جان دادند و کشته شدند؛ [شروعش] از کربلا بود؛ ببینید چه این حقیقت جلوهدار و جلوهگرى بوده در آن روزگار! در ذهن مردم ما امروز البتّه، این حقیقت به آن زیبایى و به آن شکوهمندى باقى نمانده؛ جور دیگر است. بنابراین، مسئلهى اربعین یک مسئلهى مهمّى است.
#قسمت_اول
#اربعین_کنگرهٔ_جهانی
🔰 اربعین یعنى میعاد شیعیان در یک کنگرهى بینالمللى، جهانى، در یک سرزمینى که خود آن سرزمین خاطرهانگیز است؛ سرزمین خاطرهها است؛ خاطرههاى باشکوه، خاطرههاى عظیم؛ سرزمین شهدا، مزار کشتهشدگان راه خدا. اینجا جمع بشوند پیروان تشیّع، و دست برادرى و پیمان وفادارىِ هرچه بیشتر ببندند. این اربعین است.
▪️غیر از توّابین باز هم سراغ داریم کسانى که آمدند آنجا و از آنجا مایه گرفتند. یکى از بزرگترین نهضتهاى شیعه در دوران تاریخ خلفاى بنىعبّاس، نهضت «ابن طباطبا» است که این سادات محترم طباطبائى ظاهراً از اولاد آن محمّد بن ابراهیم بن اسماعیل طباطبا هستند. این محمّد بن ابراهیم بن اسماعیل طباطبا، یک نهضت عجیبى به راه انداخت و فتح کردند و پیروز شدند؛ بخش مهمّى از عالم اسلام را قبضه کردند، حکومت تشیّع و حکومت علوى را بر سر پا کردند؛ و برخلاف سخن آن کسانى که تصوّرشان این است که چنین حقّى به امامزادهها داده نمیشده؛ نخیر، این حق به آنها داده شده بود؛ اجازه داده شده بود از طرف بزرگترهایشان و به نتیجه هم رسید، موفّق هم شد؛ منتها البتّه این بزرگوار در اثناء بیمار شدند و از دنیا رحلت کردند و این وسیلهاى شد که بعد، آن موفّقیّت و کامیابى باقى نماند و بعد از چند سال، البتّه نهضت شکست خورد؛ لکن چند سالى بر سرِ کار بودند. این بزرگوارها هم وقتى میخواستند شروع کنند، آمدند کربلا. اوّلى که خواستند شروع کنند، با آن ابوالسّرایا و همهى آن شیعیانى که همراهشان بودند آمدند کربلا، بر سر قبر حسینبنعلى (صلواتاللهعلیه) پیمان برادرى و وفادارى بستند.
و البتّه شنیدهاید که جابربنعبدالله انصارى هم آمد. به نظر من این بزرگوار سوّمین کسى است که به زیارت قبر حسینبنعلى (صلواتاللهوسلامهعلیه) آمده است؛ سوّمین جمعى که به زیارت آمدند، جمع جابر است و عطیّه؛ قبل از او کسانى به زیارت آمده بودند؛ شاید اوّلین کسانى که زیارت کردند این تربت پاک را همان بنىاسد بودند که آمدند نعش مقدّس حسینبنعلى (صلواتاللهوسلامهعلیه) را دفن کردند؛ آنها اوّلین کسانى بودند که این تربت را زیارت کردند؛ و جابر هم آمد به قصد زیارت، با آن تفصیلاتى که شنیدهاید و آن سخنى که آنجا سر قبر گفت که امروز البتّه آقایان [میگویند]؛ در مجالس و محافل بودهاید و مکرّر شنیدهاید و قبلاً هم شنیده بودید.
▪️اجمالاً، یادآورى خاطرهى عاشورا و خاطرهى آن جهاد و ازخودگذشتگى و فداکارى عظیم، در روز اربعین انجام میگرفته؛ و در آن سرزمین. اگر امروز هم بتوانند شیعیان آن سرزمین پاک و مقدّس را یک چنین میعادى قرار بدهند، البتّه بسیار کار بجا و جالبى خواهد بود و هم دنبالهگیرى از راهى است که ائمّهى هدیٰ (علیهمالسّلام) به ما ارائه دادند. ...
#قسمت_دوم
#اربعین_کنگرهٔ_جهانی
♨️دقایقی را که به عیب جویی،
دیگران می گذرانیم،
اگر صرف،
اندیشیدن به عیبهای خود کنیم،
فایده های زیادی می بریم،
که کوچکترین آن خودشناسی است ..
☄امیرالمومنین علی علیهالسلام:
عاقلترین مردم کسی است که به عیبهای خویش بینا، و از عیوب دیگران نابینا باشد.
#محاسبه_نفس
3.mp3
4.84M
💢شرح زیارت اربعین امام حسین علیه السلام
«حجتالاسلام دکتر رفیعی »
#اربعین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اززیبائی های اربعین....😍
38.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌رابطه اربعین با تربیت فرزند؟(۱)
✅ اربعین رو اگه کسی بفهمه، پیاده روی اربعین رو لطف بزرگ خدا میدونه که بار ولایی تربیت کردن بچههامون رو صد برابر سبک کرده.
«استاد_محسن_عباسی_ولدی
#اربعین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 کلیپ کوتاه اربعین قسمت اول
▪️«کُلُّ یَوْمٍ عَاشوُرا وَ کُلُّ اَرْضٍ کَرْبَلا» یک عبارت آموزنده است؛ ببینید چه کرده، کربلا چه صحنهای بوده، هر روز این صحنه باید باشد.
#امام_خمینی(رحمةاللهعلیه)
#اربعین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 کلیپ کوتاه اربعین قسمت دوم
▪️ مثل عاشورا و اربعین. و قرآن کریم پافشاری دارد در این مطلب که متفرق نباشند مردم، مسلمین از هم.
#امام_خمینی(رحمةاللهعلیه)
#اربعین
46.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌 رابطه اربعین باتربیت فرزند(۲)
❓بچهها رو اگه بیاریم پیادهروی، متوجه میشن این سختی کشیدن ها برای چی هست؟
✅ بسیاری از کسانی که تو تربیت کار میکنن، مقولهای به نام فطرت رو نمیشناسن.
«استاد_محسن_عباسی_ولدی
#اربعین
20.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 نماهنگ پناه
« سید رضا نریمانی»
#اربعین
حجت الاسلام رفيعي 13-06-402.mp3
25.44M
🔳 زیارت اربعین.....
«دکتررفیعی»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ چشماتو ببند خیال کن الان کربلایی
#اربعین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روضهخوانی دکتر رئیسی در میان مردم بیرجند
4_6046322317833799813.mp3
14.71M
السَّلامُ عَلى وَلِىِّ اللَّهِ وَحَبیبِهِ
زیارت اربعین حضرت سیدالشهدا علیه السلام
حاج آقا میرزامحمدی
#سلام_امام_زمانم♥️
گل نرگس چه شودبوسه به پایت بزنیم
تابه کی خسته دل ازدور صدایت بزنیم
گـل نرگس نکند مهر ز ما بر داری
داغ دیدار رخت رابه دلمان بگذاری
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
♨️قبل از اینکه خدا گوشتون رو بپیچونه گناه رو ترک کنید
#نهج_البلاغه _حکمت۸۲
وَلاَ یَخَافَنَّ إِلاَّ ذَنْبَهُ
هیچ کس جز از گناه خود نترسد
✍دلیل آن روشن است چیزى که دشمن واقعى انسان است گناه اوست که او را در دنیا و آخرت به درد و رنج گرفتار مى کند. در حالى که اسباب هولناک این جهان حتى بمب اتم آخرین کارى که با انسان مى کند این است که حیات او را مى گیرد. اگر این مسئله در راه رضاى خدا باشد به افتخار شهادت مى رسد که بزرگترین افتخار است.
سخنرانی2.mp3
28.75M
💢 ده ویژگی مومن.....
#خودرا_بیازمائیم
«دکتررفیعی»
🤲إِلَهِی وَ اجْعَلْنِی مِمَّنْ نَادَیْتَهُ فَأَجَابَکَ..
خدایا مرا از کسانی قرار ده که وقتی صدایشان میزنی پاسخت را میدهند..!🌹
🌷از تبارشهیدسلیمانی🌷
💢 ده ویژگی مومن..... #خودرا_بیازمائیم «دکتررفیعی»
مهات های زندگی
ده صفت مؤمن:
روایت ازامام صادق علیه السلام
انبیاده ویژگی داشتند:این صفات عامل آرامش هست
اول یقین👈اطمینان(علم دارم فردمرده امامیترسم پس یقین ندارم امامرده شوریقین داره)یه جوون توجبهه یقین داره کارش درسته اطمینان داره ام شایدعلم نداشته باشه قرآن ندونه
اولیای خدایقین دارن گناه پلیدهست مانندکثافت که بومیده گناه هم بوی تعفن میده
قرائت سوره تکاثریقین رازیادمیکندباتفکر
دوم قناعت👈مصرف صحیح
به داشته های خودش قانع باشه چشمش به داشته های دیگرون نباشه
ضدقناعت👈حرص
سوم صبر👈بردباری
قرائت سوره والعصر صبرمون زیادمیشه
افرادصبورپرکاروپرتلاشند عجول نیستن
ضدصبر👈عجله
چهارم شکر
مصیبت وسختی هست گریه هست اماگله نمیکرد
شکریعنی نعمت رادیدن
شکرایمان 👈طرف نابینا ووبودولی شکرمیکرد میگفت هستن افرادسالمی که خداندارن
یاثروتمندهست امابیماره یا.....
ضدشکر👈کفران نعمت
پنجم حلم👈آستانه تحمل بالاست👈بردبار ضدحلم غضب
اینروزها آستانه تحمل افرادپائین آمده
درزندگی عواملی باعث عصبانیت میشه
اگرصبرکردیم وخوب برخوردکردیم میشه حلم
ششم حسن خلق
پیامبربیشترمردم رابااخلاق خوب مسلمان کردنه باعلم و...
یکی ازراه کسب درآمدومشتری ووووحسن خلق هست،خوب حرف زدن وخوب ارتباط برقرارکردن
«قولواللناس حسنا»
هفتم سخاوت
هشتم غیور👈روخانواده وهمسرو..غیرت داشتن
نهم ودهم مروت وشجاعت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❗️❗️ای آقااااا...
نون سر سفره پیدا نمیشه حالا برو عضو بریکس و شانگهای شو
#جهاد_تبیین