سلام شب بخیر؛
یک شبهه که طی سنوات گذشته تکرار شده و مجدد با توهم زدن مذاکره با آمریکا و در نتیجه کسب عایدی برای مردم ایران مجدد برجسته شده این است که؛ دولت روحانی در مذاکرات برجام هسته ای به سمت حل کردن اختلافات و در آستانه رسیدن به عایدی اقتصادی برای کشور بود که سپاه با آزمایش موشکی جدیدش همه توافقات را بر هم زد...
جواب واضح و ساده:
اولا؛ مذاکرات برجامی، فقط بر روی موارد هسته ای انجام شد.
ثانیا؛ آمریکا و سپس اروپا در حین و پایان مذاکرات هسته ای، درصدد گسترش عقد برجام هسته ای به برجام موشکی و زیاده خواهی هایی خارج از تواففات و چهارچوب برجام هسته ای بودند فلذا تست موشکی نه برای ایجاد خلل در مذاکرات هسته ای که برعکس برای تقویت بنیه دیپلماسی و محدود کردن زیاده خواهی غرب در گسترش و تحمیل خواست هایی فراتر از موضوعات هسته ای انجام شد...
بدانیم آنچه مذاکرات برجام هسته ای را قفل کرد و مانع آورده اقتصادی برای مردم ایران شد، نه آزمایش موشکی بلکه خود آمریکایی بود که حاضر نشده بود در مذاکرات هسته ای، سه مورد کلیدی را برای گشایش و انتفاع حقیقی ایرانیان حل و فصل نماید تا بتواند در پرونده ای مفتوح مانده و خلاف توافق فروردین ۹۴، زلف عایدی اقتصادی حاصل از برجام هسته ای، به زلف برجام موشکی و منطقه ای گره بخورد.
( کتاب هنر تحریم های ریچارد نفیو را مطالعه فرمایید تا بهتر متوجه شویم از دید آمریکا، تحریم و سپس مذاکره نه وسیله رسیدن به توافق برد_برد که ابزاری است آزمایش پس داده برای تحمیل خواست و اراده یک طرف بر طرف دیگر):
۱ قانون تحریمی داماتو
۲ قانون تحریمی کاتسا
۳ گردش ارزی دلار یا قانونu tern
بنابراین آنچه در افکار عمومی به عنوان مخل( آزمایش موشکی) گشایش اقتصادی معرفی می شود، در واقع مخل زیاده خواهی آمریکا در توسعه مذاکرات خارج از توافقات هسته ای می باشد و آنچه به عنوان عامل اصلی گشایش زندگی ایرانیان( رابطه با آمریکا) معرفی می گردد، متغیر اصلی در به ثمر نرسیدن توافق برجام هسته ای و عواید اقتصادی می باشد...
این پاسخ را یکبار برای همیشه در اختیار کسانی که تحت تاثیر جو رسانه ای سرویس های امنیتی خبرساز بوده و اطلاع از حقیقت ندارند، قرار دهید. هرچند که...
اما برای ثبت در تاریخ بماند که انقلاب اسلامی و حکومتش آنجا که قدرت مدیریت مسئله ای در اختیار خودش و نه جناح های سیاسی حاکم بر دولت ها بوده است، بدون کمترین کوتاهی در خصوص منافع ملی با وسواس بر جزئیات عمل کرده است و آنجا که پای عقل های واپس گرای غرب باور یا شیفته شرق به میان آمده، هم امنیت ملی آسیب دیده است هم منافع ملی...
تنها راه خلاصی از ابزار تحریم و سپس حقه مذاکره، رسیدن کشور به علم نافع محصول پایه یا همان اقتصاد دانش بنیان مد نظر حکیم انقلاب اسلامی است بدور از هرگونه شعار زدگی( افراط) و جو زدگی احساسی( تفریط).
*پوریا طیبی
فرض کنید مذاکره کردیم. چه خواهد شد؟
فرض کنید همین الان تصمیم به مذاکره با ترامپ گرفته ایم. بیایید ببینیم کم و بیش چه اتفاقی خواهد افتاد.
قبل از هر چیز امریکا و خصوصا اسراییل اینگونه جمع بندی خواهند کرد که این محصول ضعف ایران و نشان دهنده موفقیت راهبرد خشن نتانیاهو در یک سال و نیم گذشته است. در نتیجه، بدیهی ترین اتفاقی که خواهد افتاد این است که درخواست ها از ایران در همان دقیقه اول مذاکرات، فرسنگ ها فراتر از موضوع هسته ای خواهد رفت.
بعد، چون ارزیابی طرف مقابل این است که فشار موثر بوده، همزمان با مذاکره، فشار تشدید خواهد شد. همین حالا هم که ترامپ ظاهرا از مذاکره حرف می زند، در عمل، سیاست ضربه زدن به فروش نفت و کاهش اساسی درآمدهای ایران را بیش از یک ماه است شروع کرده است. حرف از مذاکره و فشار در عمل، تثبیت خواهد شد.
بنابراین تا اینجا، پذیرش مذاکرات رسمی و علنی هیچ فایده ای جز تایید راهبرد فشار و افزایش انگیزه طرف های مقابل برای تشدید آن نخواهد داشت. اگر طرف مقابل جمع بندی کند با فشار می تواند تصمیم های امنیت ملی در ایران را جابجا کند، از همان ساعت اول مذاکره مرده است.
در گام بعد، وقتی شما در چنین شرایطی وارد مذاکره شدید، فشارها به شیوه عجیب و غریبی -شبیه آنچه در یادداشت امنیت ملی ترامپ آمده- تشدید خواهد شد. این تلقی که ایران ضعیف شده و اکنون بهترین زمان برای به تسلیم کشاندن ایران است، باعث می شود بده بستان در مذاکره معنای خود را از دست بدهد. رسما باج خواهند خواست.
بویژه در چنین شرایطی اساسا معنا نخواهد داشت که توقع داشته باشیم تحریم ها حتی اندکی تعدیل شود. دشمنی که حس می کند تحریم ایران به مذاکره کشانده، چرا باید آن را تعدیل کند؟ آیا منطقی نیست که تحریم ها را تشدید کند تا مذاکره تبدیل به تسلیم شود؟ پذیرش مذاکره تحت این شرایط، منتفی کردن مبنای تعدیل تحریم هاست.
قدم بعدی را هم می دانیم. اسراییلی ها خواهند گفت معلوم شد راهی که تا حال آمده ایم درست بوده و باید کار را تمام کنیم. به این ترتیب، بدیهی ترین اتفاقی که خواهد افتاد این است که ترامپ را وادار خواهند کرد شروط مذاکرات را بسیار سخت گیرانه کند. چیزهای بسیار بیشتری خواهند خواست و چیزهای بسیار کمتری خواهند داد. همان بازی که که از ابتدا دنبالش بودند.
همزمان با همه اینها یک بازی بزرگ هم در داخل کشور اجرا خواهد شد. مردم منتظر خواهند ماند ببینند نتیجه مذاکره چه می شود و در نتیجه عمده فعالیت های اقتصادی به تعلیق می رود. احتمالا بخشی از مسئولان اجرایی هم با فرض اینکه توافق حتمی است، کارها را زمین می گذارند و به جای عمل به وظایفشان با ادعای اینکه کشور قابل اداره نیست، برای توافق لابی خواهند کرد.
نتیجه چه خواهد شد؟ وارد مذاکره شده اید اما چیزی برای توافق وجود ندارد. طرف مقابل به جای اینکه حسن نیت شما را درک کند، نتیجه خواهد گرفت که ضعیف و شکننده شده اید. مسئولان کار نخواهند کرد و مردم هم در انتظاری بی حاصل خواهند ماند. آیا این چیزی است که دنبال آن هستیم؟
قضیه البته می تواند خیلی از این بدتر شود. وقتی شرطی شدگی جامعه و انتظار مسئولان از حد گذشت، تازه وقت آن می رسد که پروژه های جدید امتحان شود. تحت آن شرایط حتما کسانی در امریکا و اسراییل خواهند بود که استدلال کنند یک ضربه نظامی و امنیتی بزرگ می تواند ایران را در مذاکرات کاملا تسلیم کند. طبیعی نیست؟
من ادعا نمی کنم این شبیه سازی تمام و کمال درست است اما واقعیت این است که از هر سناریوی دیگری با تجربه ما سازگارتر است. آیا کسانی ادعا می کنند این بار تجربه متفاوتی رخ خواد داد؟ خب باید استدلال کنند. من استدلالی ندیده ام.
موضع رهبر انقلاب مبتنی بر این تجربه زیسته و بسیاری اطلاعات و تحلیل های دیگر است که لابد ما از آن پاک بی خبریم. سیاستگذاری امنیت ملی نه جای لجبازی است و نه جای خوش خیالی. در اینجا سخت باید هوشیار و واقع بین بود و آیت الله خامنه ای نشان داده عمیقا چنین است.
و نهایتا آیا نتیجه همه اینها این است که باید ایستاد و هیچ کاری نکرد؟ این نتیجه گیری بسیار خام است. نتیجه گیری درست این است: در مقابل امریکای ترامپ باید راهبرد بسیار پیچیده تری داشت و من فکر می کنم رهبری حتما چنین راهبردی دارد. همیشه آنچه دیگران در آینه صافی ندیده اند او در خشت خام دیده است.
این ما هستیم که باید کار خود را درست انجام بدهیم. رهبری نشان داده کارش را بلد است.
✍مهدی محمدی
پیام قدرتی که رهبر ایران به جهان مخابره کرد
#علیرضا_تقوی_نیا
🔸️حضرت امام خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی ایران در سخنانی که امروز ۱۹ بهمن ایراد کرد، مطالب مهمی را بیان نمود.
🔸️ایشان ضمن نفی هرگونه مذاکره با آمریکا گفتند : اگر تهدیدمان بکنند، تهدیدشان میکنیم، اگر این تهدید را عملی کنند ما هم تهدید را عملی میکنیم. اگر به امنیت ملت ما تعرض کنند ما هم به امنیت آنها تعرض خواهیم کرد.
🔸️در خصوص سخنان امروز رهبر انقلاب چند نکته باید ذکر شود.
1️⃣ ترامپ و نتانیاهو خوانش غلطی از اوضاع کنونی ایران دارند و تلقی آنها اینست که جمهوری اسلامی ضعیف شده و وقت باج خواهی و طلب کردن عناصر قدرت این نظام در میز مذاکره فرا رسیده است.
2️⃣ ترامپ نشان داده فردی سبک مغز ، تحت تاثیر صهیونیست ها و غیر قابل اعتماد است و مناسبات دنیا را نمی داند تاجایی که مثل سران قدرت های استعماری قرون ۱۵ تا ۱۹ میلادی رفتار می کند؛ همچنین وی هنوز از دستور ترور فرمانده بزرگ ایرانی شهید قاسم سلیمانی دفاع و این اقدام تروریستی را برای امنیت دنیا موثر می داند.
3️⃣ بسیاری از فعالان رسانه ای مخالف دولت پزشکیان به اشتباه گمان می کنند مصلحت جمهوری اسلامی در استعفای رئیس جمهور و انحلال دولت است و قوه مجریه کنونی قادر به حل مشکلات مردم نیست.
4️⃣ نکته ای که آمریکایی ها و اسرائیلی ها سعی دارند به فضای داخلی ایران القا کنند ، اینست که اگر مذاکره ای در کار نباشد، گزینه دیگر فعال سازی مکانیسم ماشه و درگیری نظامی است.
📌درنتیجه برداشت نگارنده از سخنان امروز امام خامنه ای اینست که اولا این دولت قادر به حل مشکلات مردم و حداقل کاهش بخشی از آن خواهد بود و باید دولت و رئیس جمهور را حمایت کرد.
🔸️ثانیا راه حل مشکلات امروز کشور مذاکره با آمریکا نیست زیرا مذاکره با ترامپ تروریست، صرفا اتلاف وقت بوده و نه عاقلانه است و نه هوشمندانه و نه شرافتمندانه.
🔸️ثالثا اگر آنها بخواهند تهدیدات خود را عملی کنند ، ایران نیز تهدیداتی دارد ؛ برای مثال شاید گزینه ایران در صورت فعال کردن مکانیسم ماشه، خروج از NPT باشد یا اگر حمله ای صورت گیرد ، علاوه بر پاسخ مستقیم، دکترین هسته ای ایران تغییر یابد.
🔸️آمریکا و صهیونیست ها خوب می دانند این روزها هم دانشمندان عرصه غنی سازی هسته ای سخت در حال فعالیت هستند و هم نیروهای سپاه پاسداران مرتبا موشک ماهواره بر (بخوانید قاره پیما) شلیک می کنند.
در نتیجه باید مراقب حرفها و رفتارهای خود باشند و در غیراینصورت شرایط امنیتی منطقه غرب آسیا با ایران اتمی کاملا متفاوت از قبل خواهد شد.
این نوشته از أدهم شرقاوی، روزنامه نگار الوطن قطر، صدای میلیونها انسان است، هنر است، روانشناسی است، روشنگری است، اعتراض است و بالاخره واقعیتِ تلخِ عصر ما است! خود بخوانید و قضاوت کنید:( پست از هایده ترابی)
آقای ترامپ!
خدا شاهد است، من دعا میکردم که تو برنده شوی، تا جایی که همسرم به من بشارت داد که تو پیروز شدهای و گفت: «دوستت برنده شد!» و البته من به تو رأی میدادم نه به خاطر محبت به تو، چون قلبم تا این حد کور نیست، بلکه به این دلیل که تو شخصی خبیث و نمایان هستی، آنچه در قلبت است بر زبانت جاری میشود، پس تو دیپلمات مانند هیلاری کلینتون نیستی که مانند مار چنبره بزند! من آرزو داشتم که تو برنده شوی تا چهره زشت آمریکا را به قوم خودم نشان دهی.
من از قومی هستم که اگر هیلاری به آنها بگوید:
«به جهنم بروید، ای لطیفها!»
خواهند گفت:
«او به ما ابراز محبت کرد!»
با تو قضیه فرق میکند، تو خیلی صریح هستی و در بازی خود بهطور علنی عمل میکنی، تو بهروشنی میگویی: «ما نفت عربها را میخواهیم»، تو بهروشنی میگویی: «عربها و مسلمانان در آمریکا خوشآمد نیستند»، تو بهروشنی میگویی: «من با اسرائیل در هر آنچه انجام میدهد، موافقم»، و نه این که بگویی من مخالف شهرکسازی هستم و هزینه سیمان را به آنها پرداخت کنی، و نه از اسرائیل بخواهی که در برابر غزه خود را کنترل کند و موشکها را برای بمباران آنها بدهی!
جناب رئیسجمهور:
آیا میدانی چرا آمریکا تو را انتخاب کرد؟ اجازه بده بگویم، آنها تو را به این دلیل انتخاب کردند که تو نسخهای از خودشان هستی، بنابراین مشخصات تو در هر کشور محترم فقط مشخصات یک رئیس باند است! و ناراحت نشو، چرا که برهان بر عهده مدعی است! اولاً تو بیفرهنگ هستی و در سیاست به اندازهای میفهمی که شکیرا در نظریه نسبی میفهمد، هیلاری تو را در دو مناظره به زمین زد و نادانیات را برملا کرد، و با این حال تو را انتخاب کردند! از تو ویدیوهایی دربارهی تحرش به زنان در حال افتخار کردن در اختیار گذاشتند، و با این حال تو را انتخاب کردند! از فرار تو از پرداخت مالیاتهایی که از مردم میخواهی پرداخت کنند، شواهدی ارائه کردند و با این حال تو را انتخاب کردند! زندگی خانوادگیات حال به هم زننده است و با این حال تو را انتخاب کردند! باور کن، تو نسخهای کوچک از آمریکا هستی، نسخهای زشت از کشوری زشت که هنوز هم امروز به یاد بمبافکنیهای اتمی خود بر هیروشیما و ناکازاکی جشن میگیرد بدون هیچ گونه احساس وجدانی!
جناب رئیسجمهور:
ما از نقابها خسته شدهایم، پس چهره واقعی آمریکا را به ما نشان بده! ما از کلمات شیرین و نرم خسته شدهایم، پس به ما سخنان واقعی آمریکا را بشنوان! ما از احساس نگرانی و دلدرد شما نسبت به آنچه بر ما میگذرد خسته شدهایم، اینها علامتهای بارداری و حالت تهوع هستند، نه علامتهای سیاست، پس احساس واقعی آمریکا را نسبت به ما نشان بده و از ناامیدی عاطفی نترس، ما میدانیم اما میخواهیم حکام ما بدانند که این یک رابطه عشق یکطرفه است! ما از تلاش شما برای نشان دادن اینکه چطور چماق را از وسط نگه داشتهاید خسته شدهایم، پس آن را از سرش بگیر و بر سر ما بزن شاید بیدار شویم!
جناب رئیسجمهور:
هیچ چیز سریعتر از سپردن عهدهدار شدن کشور به یک احمق، کشورها را خراب نمیکند و من از خداوند میخواهم که دوره تو مقدمهای برای ویرانی باشد، و سالهای حکمرانی تو بر آمریکا مانند سالهای قحطی برای مردم مصر در زمان یوسف (علیهالسلام) باشد، پس خودت باش و اجازه نده که آنها تو را مهار کنند، خواهش میکنم، آمریکایی باش بدون مواد آرایشی!
و در پایان:
پیام من به همکاران عرب تو:
هیچکس به اندازه ترامپ پست نیست، جز شما شیوخ عرب ...
(روزنامه الوطن قطر)
نگارههای از انسان و ابلیس
سلام
خودباختگی ملی نوعی دیگراز استسباع
این مطلب در جوامع هم هست. گاهی یک جامعه در مقابل جامعه دیگر خودش را می بازد، خودباخته میشود، مستسبَع میشود. گاهی یک جامعه جامعه دیگر را از روی زرنگی با عواملی که دارد خودباخته میکند. نیرنگ بزرگ استعمار با کشورهای مستعمره و کشورهای استعمارزده همین است، کوشش میکند که کشور استعمارزده اعتماد و ایمان به خودش و ایمان به حیثیت خودش را از دست بدهد؛ به فرهنگ خود، دین خود، ملیت خود، کتابهای خود، پیشوایان خود، به تاریخ گذشته خود و به هر چه که دارد بیاعتقاد شود، بگوید همه آن هیچ و پوچ بوده، ما که چیزی نیستیم، ما که هیچ هستیم، هر چه هست آنها هستند. این بزرگترین نیرنگ استعمار است؛ بی اعتقاد کردن، بیایمان کردن یک ملت به شخصیت و هویت اجتماعی خودش. کاری میکند که این ملت، بدی که از ناحیه استعمار بیاید بر خوبی که از ناحیه خودش باشد ترجیح میدهد.
دو نمونه
مثلا چه بسا یک ملت انواع آشامیدنی های خوب دارد که غرب ندارد و باید از آنجا بگیرد ولی آشامیدنی هایی نظیر پپسی کولا و کوکاکولا را که خودشان میگویند برای بدن مضر است و از هر پزشکی اگر بپرسید تجویز نمیکند و مخصوصا اعتیاد به اینها را مضر میداند بر آشامیدنیهای خود ترجیح میدهد. هر نوع شربتی از شربتهای ایرانی (شربت ریواس، سکنجبین، به لیمو) به دلیل این که ایرانی است خوب نیست ولی هر شربتی که از آنجا بیاید حتما خوب است! هر نوع اغذیه ایی که گاهی آنها در آرزوی اغذیه ایرانی هستند چون ایرانی است بد است، چون از آنجا آمده خوب است.
گاهی در روزنامه ها میخوانیم که در بسیاری از مهمانخانه های خیلی مدرن که متجددهای درجه اول که پول زیاد در جیب دارند و وقتی سر یک میز می نشینند و بلند میشوند کمتر از چند میلیون تومان برای یک غذا نمیدهند به آنجا میروند غذاهای فرنگی عرضه میشود. ولی وقتی که دقت میکنید که این غذا را از چه درست کرده اند؟ می بینید از خرچنگ، از قورباغه، ولی غذای فرنگی است.
در روزنامه خواندم که زنی با شوهرش به یکی از مهمانخانه های خیابان جردن رفته بود. از همان غذاهای فرنگی چنین و چنان و با اسمهای خاص فرنگی آوردند و خورد. بعد پرسید که این را از چه درست میکنند؟ تا گفتند از خرچنگ یا قورباغه، فورا بالا آورد.
این معنی خودباختگی ملی است؛ یعنی ملتی خودش خودش را هیچ میداند، تاریخ خودش را هیچ میداند، عالِم خودش را هیچ میداند، فرهنگ گذشته خودش را هیچ میداند، تمدن گذشته خودش را هیچ میداند، نظامات اجتماعی خودش را هیچ میداند. هر قانونی که خودش داشته است چون از خودش بوده میگوید این بد است، هر قانونی که از کشور بیگانه بیاید چون از ناحیه آنها آمده میگوید این خوب است.
اگر ملتی خودباخته شد، خودش و روحش را در مقابل ملت دیگر باخت یعنی اگر استعمار روحی و فکری و فرهنگی شد، دیگر به دنبال آن با کمال افتخار استعمار سیاسی و استعمار اقتصادی را میپذیرد، یعنی سرمایه های مادی خودش را دودستی به او تقدیم میکند و برای خودش هم افتخار می شمارد. نوکری بیگانه را با کمال افتخار میپذیرد، چرا؟ چون استعمار فکری و فرهنگی شده است
9.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺مبارز انقلابی که ۱۰ سال از عمرش را در زندان ساواک گذرانده و از ۱۴ گلوله منافقین جان سالم بهدر برده است در بدون تعارف
┄┅═☫ همیشه با خبر، با ما ☫═┅┄
@qazvin_ma
✅ صراحت مبتنی بر تجربه
⭐ وقتی رهبر حکیم انقلاب در نهم بهمن ماه در روز عید مبعث نکاتی را درباره مذاکره با آمریکا گوشزد کردند و فرمودند: «بدانیم پشت لبخندهای دیپلماسی، دشمنیها و کینههای پنهانی و باطنی خبیث نهفته است. چشمهایمان را باز کنیم و حواسمان باشد که با چه کسی مواجهایم، معامله میکنیم و حرف میزنیم.» بسیاری از رسانه ها از جمله شبکه های عبری ضد ایرانی مدعی شدند: رهبری بالاخره جام زهر را نوشید و علیرغم سخنان گذشته ، برای مذاکره با آمریکا چراغ سبز نشان داد!
🔺اما سخنان دیروز رهبر معظم انقلاب و تاکید بر غیرعاقلانه ،غیرهوشمندانه و غیرشرافتمندانه مذاکره با آمریکا ، تمام تحلیل های ناصواب این شبکه ها را نقش بر آب کرد.
🔺رهبر معظم انقلاب با این سخنان نشان دادند که هنوز بر راهبرد چندین سال قبل خود یعنی : نه مذاکره می کنیم و نه جنگ می شود تاکید دارند. ایشان بارها اعلام کرده اند که « من دیپلمات نیستم و یک انقلابی ام و حرفم را صریح می زنم»
🔺البته این صراحت رهبری را باید در عقلانیت مبتنی بر تجربه ایشان جستجو کرد. اگر ایشان معتقدند که مشکلات مردم با مذاکره حل نمی شود، نه از سر احساس بلکه در پشت آن ، چند دهه تجربه بدعهدی طرف آمریکایی وجود دارد که آخرین آن برجام است.
✍ سعید میرزایی
🔺ولایتمدار باشیم!
🔹سه خواسته مهم در بیانات امروز حضرت آقا:
۱- با آمریکا مذاکره نکنیم
۲- مسئولان متعهد و ملت متحد باشند
۳- امید به همین دولت جهت کاهش مشکلات
نکته: عزیزانی که مخالف مذاکره بودند و خیالشان راحت شد، با ایجاد اختلاف به اتحاد ملت صدمه نزنند و باطرح مباحثی چون استیضاح دولت را تضعیف نکنند.
🔰چرا با مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی از کشور حل نمیشود؟
🔸 رهبر معظم انقلاب صبح دیروز با اشاره به مذاکره با آمریکا نکتهای راهبردی را اشاره داشته و سپس سؤالی را طرح فرمودند.
🔸 ایشان بیان داشتند: «چند وقت است میشنوید در روزنامه، در فضای مجازی، در سخنان این و آن، بحث میشود از مذاکرهی دولت. خب، آنچه مورد بحث این بحثکنندگان است ــ چه در داخل، چه در خارج ــ مذاکرهی با آمریکا است. اسم مذاکره را میآورند که «آقا! مذاکره چیز خوبی است»، انگار کسی مخالف با خوب بودن مذاکره است! ...
🔸 استثنائی که وجود دارد آمریکا است. البتّه رژیم صهیونیستی را اسم نمیآورم، چون دولت نیست؛ رژیم صهیونیستی یک باند جنایتکاری هستند که آمدند یک سرزمینی را غصب کردند، دارند جنایت میکنند؛ او محلّ کلام نیست.
🔸 استثنا آمریکا است. مذاکره با آمریکا هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد. این را باید ما درست بفهمیم. این جور به ما وانمود نکنند که اگر نشستیم پشت میز مذاکره با آن دولت، فلان مشکل یا فلان مشکل حل میشود. نه، نخیر. با مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی حل نمیشود.»
🔸 پیش از اشاره به استدلال این گزاره راهبردی، به نکتهای خیلی مهم که در این کلمات نهفته است، اشاره میکنیم. این نکته چیزی نیست جز هشدار رهبری نسبت به جریان «تحریف». باید بدانیم که جریان تحریف در جنگ شناختی و روایتها به دنبال القای این است که راه حل مشکلات اقتصاد ایران از مسیر مذاکره با آمریکا عبور میکند.
🔸 این جریان مکمل اثرگذاری تحریمهاست. تحریمها مأموریت تسلیم ملت ایران را دارند. آنچه اثر این تحریم را حداکثری میکند تا دشمن به هدفش دست یابد، همین پادوهای غربزده هستند تا از طریق تحریف تاریخ و واقعیتها، بنبست در کشور را القا کنند.
🔸 خلاصه این بند همان کلام رهبر حکیم انقلاب است که فرمودند: «جریان تحریف مکمل جریان تحریم است و اگر تحریف را بشکنیم، تحریم نیز میشکند.» اکنون برگردیم به همان گزاره راهبردی؛ چرا مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی را حل نمیکند؟
1️⃣ پاسخ اول همان است که رهبری فرمودند. «تجربه».
🔸 ایشان فرمودند: «ما در دهه ۹۰ نشستیم با آمریکا مذاکره کردیم حدود دو سال. یک معاهدهای هم تشکیل شد....دولت آن روز، رفتند، آمدند، نشستند، برخاستند، مذاکره کردند، گفتوگو کردند، خندیدند، دست دادند، رفاقت کردند، همه کار کردند،.... در این معاهده طرف ایرانی خیلی هم سخاوت به خرج داد. خیلی امتیاز داد به طرف مقابل. اما همان معاهده را آمریکاییها عمل نکردند.»
🔸 البته تجربه مذاکره با آمریکا تنها به برجام ختم نمیشود. تاریخ قبل و بعد از انقلاب پر است از بدعهدی ها و دشمنیهای آمریکا با ملت ایران، مانند قرارداد الجزایر. از این منظر مذاکره چند باره با دولت بدعهدی، چون آمریکا خلاف عقل است.
2️⃣ مذاکره یک فرآیند چند ساله است که شروع آن مشخص و پایان آن برای تحقق خواستهها نامعلوم است.
🔸 در واقع، شروع مذاکره، اگر جه از حیث انتظارات تورمی، تنفسی مصنوعی به اقتصاد میدهد؛ اما از حیث بنیادین به اقتصاد و مؤلفههای آن از دو جهت به شدت آسیب میزند؛ یکی معطلسازی آن به نتیجه مذاکره و دیگری وابستگی اقتصاد به مذاکره.
🔸 در اولی ظرفیتهای داخلی و منطقهای کشور در میان رقابتهای شدید جهانی مغفول میماند و در دومی با هر نوسانی در مذاکرات، اقتصاد فرو میپاشد.
3️⃣ مذاکره با آمریکا ولو اگر تحریم را حل کند، سایه تحریم را از کشور بر نمیدارد.
🔸 با هر اختلافی، میگویند تحریمها را برمیگردانیم. سایه تحریم وقتی از کشور برداشته میشود که کشور، اقتصادش درونزا باشد، نه وابسته به آمریکا و دلارش.
🔸 از این منظر مذاکرات گذشته برای ما یک درس است که تلاش برای کم اثر کردن تحریم باید در اولویت باشد. در واقع، راه برداشتن تحریم، کم اثر یا بیاثر کردن تحریم است، نه تمرکز بر مذاکره با آمریکا.
🔸 تحریم وقتی بیاثر شد، تازه امکان مذاکره و برداشتن آن فراهم میشود. در واقع موضوع مهم اولویتبندی راه حلهاست.
✍️ علی محمدی
🔰راهبرد جديد آمریکا!
🔸 درباره مذاکره با آمریکا، مگر آقای روحانی، آمریکا را کدخدا ندانست و دولتش با محوریت آقای ظریف با آمریکاییها مذاکره مستقیم نکرد و وزرای خارجه دو کشور با یکدیگر پیادهروی نکردند و آقای ظریف امضای جان کری را تضمین توافق اعلام نکرد؟ پس چرا دولت آمریکا این همه همراهی و حسن نیت را ندید و در سال ۱۳۹۷ از برجام خارج شد و سیاست فشار حداکثری را با ایران در پیش گرفت؟
🔸 ایران به توافق هستهای حتی تا یک سال پس از خروج آمریکا کاملاً پایبند بود، اما طرف غربی به این اقدام اعتمادساز نیز وقعی ننهاد. حتماً باید امنیت و عزت ملی را با پذیرش برجام موشکی ذبح میکردیم تا راه حمله نظامی به مردم عزیز ایران هموار میشد؟
🔸 حالا یک تجربه مهم که هزینههای سنگینی بابت آن پرداخت شده است، پیش روی همگان قرار دارد؛ ابعاد سیاست فشار حداکثری ترامپ در دولت روحانی آنقدر گسترده و چند لایه بود که تاریخ تحریمها، چنین دشمنیهای ظالمانهای را به خود ندیده است؛ بهگونهای که اکنون سازکارهای برطرف کردن آن تحریمها از دشوارترین امور است. عجیبتر آنکه همه این اقدامات ضد ایرانی در دولتی رخ داد که ایده مرکزی آن حل ماجرای تحریمها از طریق مذاکره بود!
🔸 توصیف معجزههای مذاکره از سوی برخی رسانهها و نیروهای سیاسی در حالی است که آمریکاییها در ازای آن همه اقدامات سازنده ایران در اجرای تعهدات برجامی، به وظایف خود پایبند نبودند و رئیس کل وقت بانک مرکزی در این زمینه عبارت معروف و ماندگار «تقریباً هیچ» را به کار برد.
🔸 در اینجا فقط یک «امید» وجود دارد و آن، اینکه مسئولان کشور از تاریخ و آنچه بر ملت ایران گذشته «عبرت» بگیرند و با «تنوعسازی» و «توازنگرایی» در سیاست خارجی مسیر تحقق منافع ملی را به پیش ببرند.
🔸 به نظر میرسد، آمریکاییها با جمعآوری همه تجربیات پیشین این بار به مصاف با ایران آمدهاند. مرکز ثقل راهبرد جديد دولت دوم ترامپ تمرکز بر باز کردن جبهههای اختلافات بنیادین در داخل کشور است.
🔸 فیالواقع آنان به طور اساسی وحدت ملی را نشانه گرفتهاند. اصولاً پیشران و موتور محرکه راهبرد جديد آمریکا فراگیری و تعمیق اختلافات داخلی است. در روزهای آینده رسانهها عمدتاً میکوشند با راهاندازی دوقطبی طرفداران و مخالفان مذاکره، کشور را در موقعیت سخت و اتخاذ تصمیمات دشوار قرار دهند.
🔸 در چنین وضعیتی، باید راه هر گونه تفرقه در درون کشور مدبرانه و عالمانه بسته شود. در کنار نفی مذاکره با آمریکا، رهبری فرمودند به حل مسائل به دست این دولت بسیار امیدوارم.
🔸 این جمله رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در کنار بیان مدتی پیش ایشان که فرمودند: «موفقیت این دولت موفقیت همه ماست» را خوب باید درک کرد و به الزامات آن پایبند بود.
✍️ عزیز غضنفری
5.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❌ چرا ترامپ اگر بخواهد هم نمیتواند تحریمها را لغو کند؟
▪️فواد ایزدی:
ترامپ نمیتواند تحریمهای علیه ایران را لغو کند. #لغو_تحریم در ساختار سیاسی آمریکا دست رئیسجمهور نیست و تحریم ها توسط #کنگره تصویب شده و آنها می توانند لغو کنند.
پ.ن: نمایندگان کنگره آمریکا همانهایی هستند که موقع سخنرانی نتانیاهو در کنگره -سال گذشته- بیش از ۵۰ بار ایستاده او را تشویق کردند. بیش از ۵۰ بار! ایستاده!
از این کنگره میشود انتظار لغو تحریم را داشت؟
✍ مستضعفین تیوی
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat