➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
لینگ موسسه شاخص در ایتا
https://eitaa.com/shakhes
لینگ موسسه شاخص در تلگرام
https://t.me/m_shakhes
آدرس موسسه شاخص در اینستاگرام
http://Instagram.com/@shakhes.313
موسسه شاخص در امتداد رسالت خود ، فایل سوالات و شبهات روز جامعه را در حال تدوین می باشد.
که تا این مرحله بیش از 120 سوال پرتکرار و نیاز جامعه جمع آوری شده و در حال دسته بندی می باشد.
خواهشمندیم کانال و یا گروهی را که می شناسید که در این راستا فعالیت می کند را به ما معرفی نمایید.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
لینگ موسسه شاخص در ایتا
https://eitaa.com/shakhes
لینگ موسسه شاخص در تلگرام
https://t.me/m_shakhes
آدرس موسسه شاخص در اینستاگرام
http://Instagram.com/@shakhes.313
نقد و بررسی شبکه فارسی زبان من وتو (manoto)
اولین سوالی که در ذهن بینندگان این شبکه مطرح میشود این است که بودجه و هزینههای کلان این شبکه از کجا تامین میشود؟
اکثر برنامههایی که از این شبکهها بر روی آنتن میرود ساخته شده توسط تیم (manoto tv) است.
برطبق گفتههای مدیران شبکه، این شبکه متعلق به شرکت تلویزیونی مرجان (Marjan Television Network) است و از بریتانیا پخش میشود.
سازمان جاسوسی MI5 (سازمانی با ملیت انگلیسی-ی هودی) حامی مالی این شبکه است. سازمانی که در اساسنامه ۶۶ مادهای خود جاسوسی از جمهوری اسلامی ایران را وظیفه همگانی میداند.
سرویس اطلاعات نظامی ۵ (MI5) همان آژانس اطلاعات امنیت ملی میباشد که مسئول مقابله با تهدیدهای سازماندهی شده و مخفی علیه انگلستان است.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
لینگ موسسه شاخص در ایتا
https://eitaa.com/shakhes
لینگ موسسه شاخص در تلگرام
https://t.me/m_shakhes
آدرس موسسه شاخص در اینستاگرام
http://Instagram.com/@shakhes.313
🔴پاسخی به شبهات پایان صفر
❓آیا مژدهی پایان صفر به حضرت رسول اکرم(ص) و دقالباب مساجد؛ دلیل روائی دارد؟
♦️یکی از خرافات و شایعاتی که در پایان ماه صفر در برخی نقاط کشورمان رونق گرفته، «مژدهی پایان صفر به حضرت رسول اکرم(ص)» و«دقالباب کردن 7 مسجد» و «روشن کردن شمع پشت در 7 مسجد» بعد از نماز مغرب آخرین شب صفر و قبل از اولین اذان صبح ماه ربیعالاول است.که عده ای ناآگاه این عبارت روائی «فَمَنْ بَشَّرَنِی بِخُرُوجِ آذَارَ فَلَهُ الْجَنَّة» را مستمسک عمل خرافی خود گرفته اند درحالی که اگر این روایت صحیح هم باشد لکن معنا و دلالت آن مطلب دیگری را افاده میکند.
♦️هدف از روایت، تضمین یا بشارت بر بهشت در مقابل خبر خروج از ماه نیست، بلکه این گفتوگو نشانهای برای معرفی شخصیت صحابی ارجمند رسولخدا(ص)، ابوذر غفاری است.
🔴روایت وارده چنین است:
♦️«از ابن عباس نقل شده که گفت روزی پیامبر (ص) به همراه تعدادی از اصحابشان در مسجد قبا نشسته بودند،رسول خدا (ص) فرمود: اولین کسی که الان بر شما وارد میشود، مردی از اهالی بهشت است،[مردم عوام گمان کردند که این ورود به مسجد سبب بهشتی شدن است، لذا] برخی از اصحاب تا این سخن را شنیدند، برخاسته و از مسجد خارج شدند، تا دوباره وارد شده و اولین کسی باشند که بهشت بر او واجب میشود،پیامبر (ص) متوجه شده، و به بقیه اصحاب که نزد ایشان بودند، فرمودند: اکنون جماعتی در حال سبقت گرفتن از یکدیگر، بر شما وارد میشوند، (ولی از میان آنها) کسی که پایان یافتن ماه آذار (نام یکی از ماههای رومی معادل ماه خرداد و در آن زمان معادل ماه صفر) را بر من بشارت بدهد، اهل بهشت است، آن جماعت برگشتند و وارد شدند و ابوذر رضی الله عنه نیز همراهشان بود، پیامبر به آنها فرمود: ما در کدامیک از ماههای رومی هستیم؟ابوذر گفت: یا رسول الله! ماه آذار به پایان رسیده است. پیامبر فرمود: ای اباذر! من این مسأله را میدانستم ولی دوست داشتم قوم من بدانند که تو مردی از اهالی بهشتی، و چطور اینگونه نباشد، در حالی که تو بعد از من به دلیل محبتت به اهل بیتم، از حرم من طرد (تبعید) میشوی، تنها زندگی میکنی و تنها میمیری، و قومی که امر کفن و دفن تو را انجام میدهند، به واسطهی تو خوشبخت میشوند، آنها دوستان من در بهشتی هستند که به پرهیزگاران وعده داده شده است.»
📚علل الشرایع شیخ صدوق (ج 1 / ص 175)
🔴چنانچه ملاحظه کردید، این روایت در مقام بیان جایگاه و منزلت این صحابی خستگیناپذیر است و خبردادن از پایان یک ماه فقط نشانهای است تا دیگران بفهمند او اهل بهشت است، نه به سبب یک بشارت ساده، بلکه به خاطر ایستادگی بر مودت اهل بیت پیامبر(ص) و موضوع اصلاً ماه صفر نبوده، بلکه ماه رومی آذار بوده است.
♦️همچنین در «مفاتیحالجنان» شیخ عباس قمی آداب خاصی برای پایان ماه صفر ذکر نشده و تنها به ذکر اعمال شب اول ماه بسنده شده است. .
♦️اکنون که با رشد شبکه های اجتماعی هم این باور در فضای مجازی به شدت افزایش پیدا کرده است بر اهل ولاء فرض است که بدعت آشکار را به سمع و نظر همگان برسانند
🔴دق الباب مساجد:
♦️این خرافه، از خرافهی مژده پایان صفر بی سندتر و بی منطقتر است و به همین دلیل شاهدیم که بیشتر بازیچه و دستآویز کسانی شده است که حتی برای حضور در مقابل مساجد، تقیّدی نداشته و شئون مسجد را نیز رعایت نمیکنند. حتی دیده شده که دختر و پسر نامحرم، در کنار هم و با بدحجابی کامل، نصف شب مقابل مساجد میایستند که مثلاً دق الباب کرده و مژده دهند و در عین حال که در همان حالت نیز غرق در گناه هستند، وارد بهشت شوند!
♦️این رفتارها که بیشتر تقلید از فرهنگ و رسوم کلیسایی میباشد، نه تنها در اسلام و بالتبع عقلانیت جایی ندارد و خرافه است، بلکه موجب وهن (اهانت) اسلام نیز میشود و به همین دلیل شاهد ترویج آن از سوی کسانی هستیم که گرایش و تقید خاصی هم به اسلام ندارند. لذا مردم مسلمان، مسئولین مساجد و هم چنین دوایر ذیربط باید به شدت این گونه خرافات را تکذیب کرده و اجازه انجام و رواجش را ندهند. چنان چه مقام معظم رهبری در پاسخ استفتایی در مورد دق الباب مساجد، ضمن نهی، امر به جلوگیری از آنان نمودند:
🔲«عمل فوقالاشاره مستند روایی ندارد و شیوه قابل تأیید نیست، اگر چه اصل اذکار و ادعیه و طلب حاجات از خداوند متعال عمل پسندیده است، لیکن اشکال در شیوه عمل به نحو یاد شده است. آقایان علماء اعلام - دامت افاضاتهم - و مؤمنین - ایدهم الله تعالی - با پند و اندرز و موعظه و نصیحت از رواج چنین رفتارهایی که چه بسا ممکن است منتهی به وهن مذهب شود، جلوگیری کنند»
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
لینگ موسسه شاخص در ایتا
https://eitaa.com/shakhes
لینگ موسسه شاخص در تلگرام
https://t.me/m_shakhes
آدرس موسسه شاخص در اینستاگرام
http://Instagram.com/@shakhes.313
موسسه شاخص در راستای اهداف خود، به جمع آوری و دسته بندی مطالب در موضوعات؛ جریانات ، فرق انحرافی، خرافات و تفکرنوین پرداخته است ( بیش از 80 مورد ) و مفتخر است که در برخی از آنها به مهارت تدریس و قدرت در برگزاری همایش و مشاوره دادن به آسیب دیدگان نایل آمده و به لطف الهی در برخی هم مدعی مناظره با مدافعان آن جریان، است. ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
لینگ موسسه شاخص در ایتا
https://eitaa.com/shakhes
لینگ موسسه شاخص در تلگرام
https://t.me/m_shakhes
آدرس موسسه شاخص در اینستاگرام
http://Instagram.com/@shakhes.313
امام زمان برای کشتن نمی آید
1. اعتقاد به موعود، عقیده مشترک همه ادیان و مکاتب است و انکار چنین باور مشترکی در میان مکاتب دارای تفاوتهای گوناگون، نشانه ضعف منطق و استدلال نویسنده است.
2. هر چند در زمان ظهور فساد عالم گیر است اما ظلم و ستم "دلیل" ظهور امام زمان (عج) نیست بلکه آمادگی جهان برای قبول امامی معصوم و رهبری الهی و مهیا شدن یارانی واقعی برای امام در ظهور موثر است.
3. روایاتی که اشاره به فراگیری ظلم در زمان ظهوردارند، در صدد بیان علایم ظهور نبوده و تحقق آن را به محض بروز ظلم ندانسته اند. شاید ظهور سالهای زیادی پس از شیوع ظلم در جهان محقق شود.
4. فراگیری ظلم امری نسبی است که نمی توان ادعا کرد تنها در دوره ای خاص فراگیر شده و قبل و بعد آن به این شدت نبوده یا نخواهد بود. حتی اگر فراگیری ظلم جزو علائم باشد، علت تامه ظهور نیست و علائم و علتهای دیگری نیز باید تحقق یابند.
5. حركت امام زمان(عج) با تبلیغ و تبیین حقیقت آغاز میشود و ایشان پیامآور صلح و راستی هستند و برای نجات میآیند، ایشان رحمت الهی بر بندگان و ضد ظلم و شرك و فساد هستند. ️ لذا ابتدا دعوت به حقیقت میكنند و سپس در صورت تقابل و عناد افراد، با آنان میجنگند
6. بخش زیادی از روایات خونریزیها، مربوط به قبل از ظهور است و دسته دیگر هم مجعول و از اسرائیلیات است که جهت خدشهدار کردن چهره نهضت و حکومت حضرت و یا توجیه کشتارها در فتوحات سابق و… وارد کتب روایی شده اند؛ مانند ادعای کشتار دو سوم مردم جهان!
7. در دوران ظهور بحث اجرای حدود الهی و اقامه عدل جهانی است و مسلماً این امر عظیم، بدون برطرف کردن موانع صورت نمی گیرد.
═══✼🍃🌹🍃✼═══
لینگ موسسه شاخص در ایتا
https://eitaa.com/shakhes
لینگ موسسه شاخص در تلگرام
https://t.me/m_shakhes
آدرس موسسه شاخص در اینستاگرام
http://Instagram.com/@shakhes.313
دین من انسانیت
شبهه
دین من انسانیت ولی
تو یه دیندار احمقی
وقتی در روستایی که مدرسه بهداشت و حمام ندارد و تو به آنجا بروی و مسجد بسازی تو یک دیندار احمقی!
وقتی مردمی گرسنه و بیکار باشند و تو آنها را در شب و روز نصیحت به تقوا و پرهیزکاری می کنی
تو یک دیندار احمقی!
وقتی عدهای از دختران و زنان جامعه ما که دختر خواهر و مادر ما هستند ]
به سبب فقر اقتصادی یا فرهنگی تن فروشی می کنند و تو اصلا رگ گردنت کلفت نمی شود ولی اگر روسری همین افراد روی سرشان نباشد
تو رگ گردن کلفت می کنی و عربده می کشی
تو یک دیندار احمقی!
اگر مدارس ما مثلا در سیستان_و_بلوچستان هنوز سرویس بهداشتی تمیز ندارد وسیله گرمایی ندارد
کلاس درس درست و حسابی ندارد و...ولی تو فقط به فکر فرستادن یک روحانی برای نماز جماعت یا تبلیغ دینی به آنجا هستی
تو یک دیندار احمقی!
پاسخ
این شبهه نیز از ترفند قدیمی دین ستیزان استفاده کرده است؛ یعنی ایجاد تقابل بین ارزش های اخلاقی.
توضیح اینکه بارها گفته ایم که ایجاد تقابل بین کمک به فقرا مثلاً و انجام عبادات و مناسک یک مغالطه نخ نما شده ای است که مخالفان به دلیل ضعف استدلال، دست از سر آن بر نمی دارند.
مگر کسی گفته است به فقرا رسیدگی نشود
مگر کسی گفته برای محرومین حمام و مدرسه ساخته نشود
اتفاقا اعتدال و تعقل حکم می کند که این ارزش ها باید در کنار یکدیگر محقق شوند. لذا قرآن کریم در صدها آیه قرآن، اقامه نماز و پرداخت زکات را در کنار یکدیگر قرار داده و اساساً کسانی می توانند دلبستگی خود به مال را از بین ببرند که با ارتباط مستمر با خالق هستی به خودسازی پرداخته باشند.
از این رو از نظر قرآن کریم این نمازگزاران هستند که قسمتی از مال خود را به محرومان اختصاص می دهند: (همانا انسان حريص آفريده شده است؛ چون آسيبى به او رسد، بیتاب است، و هنگامى كه مال و رفاهى] به او رسد، بسيار بخيل و بازدارنده است، مگر نماز گزاران، آنان كه همواره بر نمازشان مداوم و پايدارند، و آنان كه در اموالشان حقّى معلوم است، براى تهيدست و محروم/ معارج 20 تا 26)
بنابراین اتفاقا کیاست و تدبیر اقتضاء می کند که یکی از بهترین راه های مبارزه با فقر و محرومیت ترویج عبادت و بندگی و گسترش پایگاه های خداپرستی و تزکیه نفس است. در عمل هم مشاهده می شود که اغلب دانشجویانی که در طرحهای جهادی اعزام به مناطق محروم شرکت می کنند دانشجویانی هستند که تدین و تعبد آنها به مسائل عبادی بیشتر است. دانشجویانی که نمونه همه آشنای آن شخصی مانند شهید حججی است.
بی انصافی دیگر نویسنده این است که باتکرار عبارت به شکل های گوناگون در صدد القاء این نکته است که مذهبی ها در برابر مشکلات، دزدی ها و اختلاس ها واکنشی نشان نمی دهند. در حالی که به طور نمونه اگر تنها خطبه های نماز جمعه به عنوان اصیل ترین پایگاه مذهبی ها مورد تحلیل آماری قرار گیرد معلوم می شود که درصد و حجم مطالب اختصاص داده شده به این گونه مشکلات چندین برابر پرداختن به مسائلی همچون بی حجابی است.
در پایان تاکید می شود،
1-طبق آموزه های روایی (مانند روایت مشهور کاد الفقر ان یکون کفرا)، پرداختن به معیشت و مسائل اقتصادی چه بسا نسبت به مسائل فرهنگی اولویت هم داشته باشد چنانچه نام گذاری سالهای اخیر توسط رهبر انقلاب هم نشان دهنده تمرکز وجهه همت نظام به همین سمت است، اما این رویکرد هیچگاه به معنای نفی توجه به نیازهای معنوی، روحی و کمالی انسان نیست.
2- همچنین ادعا نمی شود دین داری همه مومنان بدور از هرگونه افراط و تفریط بوده و همه آنها وظایف خود را از سر تشخیص وظیفه درست انجام می دهند اما مقصود شبهه افکنانی که این گونه متن ها را منتشر می کنند، نفی دین و آموزه های دینی است و استهزاء آن است.
═══✼🍃🌹🍃✼═══
شبهه
تفاوت ایشاالله ، انشاالله و ان شاءالله درکجاست؟
ایشاالله: یعنی خدا را به خاک سپردیم. (نعوذبالله) (استغفرالله) .
انشاالله: یعنی ما خدا را ایجاد کردیم.(نعوذبالله) (استغفرالله) .
ان شاءالله: یعنی اگر خداوند مقدر فرمود.(به خواست خدا) .
انتشار دهیم تا اشتباه نکنیم.
پاسخ
1 مطلب گفته شده سندیتی ندارد
2 شبهه افکنان تمامی حرکات جمله را تغییر می دهند تا به معنای خاص خودشان برسند .
3 آیا معنای دو جمله فرق دارد؟ خیر ، نیت و منظور همان است .
4 حال ان شاءالله را بررسی می کنیم:
اِن = اگر ، شَاء=بخواهد ، الله = خدا
5 منتشر کننده پیام فوق انشاالله را حمل بر این دو جمله کرده است: اَنشَاَ اللهَ و اُنشِاَ اللهَ
انشَاَ (معلوم) یعنی خلق کرد
انشِاَ (مجهول) یعنی خلق شد
خلاصه آنها میگویند:
انشاالله = اَنشَاَ یا اُنشِاَ
اُنشِاَ اللهَ = ایجاد شد خدا
اَنشَاَ اللهَ = خلق کرد خدا
یعنی حرکات کلام را تغییر میدهند ، تا برای خودشان معنایی را درست کنند و به شما ایراد بگیرند.
6 آیا ایشالا هم معنایش عوض می شود ؟
ما چیزی به اسم ایشاالله و .. نداریم...
اما چه بهتر که ما مراعات کنیم و درست بنویسیم و بگوئیم ...
═══✼🍃🌹🍃✼═══
⭕️ سوال
⁉️ آیا چیزی به نام دهه محسنیه و عزاداری برای حضرت محسن علیهالسلام هم داریم؟
🔰 پاسخ کوتاه:
👈افراط در عزاداری از جمله دسیسههای اخیر تشیّع انگلیسی است، تا مردم هم خسته شوند و هم عرصه بر آنان تنگ شود و دیگر نتوانند جشنهای مذهبی و ملّی خود را برگزار کنند؛ لذا بعد از مدتی عزاداری محرم و صفر نیز تحت الشعاع قرار خواهند گرفت و کمرنگ خواهند شد.
🔰پاسخ تفصیلی:
👈 ابتداءاً باید دانست که عزاداری برای اهل بیت پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) با دلایل شرعی معتبر جزء شعائر دینی و از وظایف محبّین خاندان عصمت و طهارت است. البته از نظر فقهی مستحبّ و در مواردی واجب است. سیره اهل بیت(علیهمالسلام) هم برپا کردن مراسم عزا مخصوصاً برای سیّد الشهداء(علیهالسلام) و روضه خوانی بر شهدای کربلا بوده است.
✅ عزاداری نیز مراتبی دارد، اصل عزاداری به یادآوردن مصائب اهل بیت و گریه کردن بر آن است. این مرتبه از عزاداری مئونۀ خاصی نمیطلبد و شاید افراط در مورد آن خیلی متصور نباشد. اما عزاداری مراتب بالاتری هم دارد که شیوههای عزاداری را تشکیل میدهد. مثلاً برپا کردن مجلس عزا و بیرون آوردن دستۀ عزاداری با آداب خاص خود.
✳️ نکته دیگر اینکه مقدار و اندازهی عزاداری را شرع تعیین نکرده مثلاً در روایتی نداریم که چند روز برای امام حسین(علیهالسلام) عزاداری کنید. بلکه مقدار عزاداری به عرف سپرده شده است یعنی عُرف هر منطقهای تعیین میکند که چند روز عزاداری شود.
👈 در سالهای اخیر تشیّع انگلیسی برای اهدافی خاص سعی دارد حدود و مقادیر عزاداریها را گسترش دهد تا جایی که عرصه بر مردم در برگزاری مراسماتی مثل عقد و عروسیها و دید و بازدیدهای نوروزی تنگ شود.
❇️ منظور ما از افراط «ساختن دهههای عزا» برای موارد جدیدی است که در گذشته نبوده است؛ به راه انداختن دستههای عزاداری با سر و صدای زیاد در برخی روزهای سال که اصلاً مناسبت تاریخی برای آن وجود ندارد مانند دهۀ محسنیه، دهه صادقیه، باقریه، دهۀهای متوالی فاطمیه(بعضاً تا چهار دهه!) و بسیاری موارد نوظهور که پیش از این سابقهای در مکتب اهل بیت(علیهمالسلام) نداشته، نشان از طرّاحی پیچیده استکبار جهانی برای جدا کردن توده مردم از اهل بیت(علیهمالسلام) دارد. زیرا در طیّ یک سال مراسمات عقد و عروسی و جشنهای ملّی و اعیاد مذهبی فراوانی وجود دارد که گرامی داشتن آنها نیز لازم و ضروری است.
👈 حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی(دامت توفیقاته) دو سال پیش نسبت به این حرکت موزیانۀ تشیّع انگلیسی هشدار دادند و فرمودند: «جامعه عرفا نمیتواند نسبت به این همه عزاداری پیاپی مراقبت داشته باشد و سرانجام به انکار مجموع عزاداری روی میآورد.»
🔺 حضرت امام خامنهای(دامعزّهالشریف) نیز با روشنبینی همان سنت گذشته در مقدار روزهای دهه فاطمیّه را مراعات میفرمایند و برنامههای عزاداری دفتر ایشان در این ایّام و همچنین برنامههای صدا و سیما، راه را برای سوء استفاده دشمنان بسته است.
═══✼🍃🌹🍃✼═══
تطبیق و آسیب های آن
بهترین دلایلی که میتوانند مژدهي نزدیک بودن ظهور را به ما بدهند، «قواعد ظهور» و به تعبیر دیگر «علائم عمومی ظهور» هستند. این علائم اشاره به حادثهي خاصی ندارند بلکه شرایط عمومی و قواعدِ کلیِ محقق شدن امر فرج را بیان میکنند. این قواعد، در واقع شرایط و زمینههای لازم برای محقق شدن ظهور را روشن میکنند.
امید دادن به مردم و مستضعفین جهان هیچ اشکالی ندارد و این امید باعث آمادگی جهت زمینه سازی ظهور و یاری امام زمان ارواحنا فداه می شود. لذا دشمنان اسلام از همین امید دادن به مردم وحشت دارند. ،
لکن پرداختن به دلایل شهودی ظهور مانند اینکه برخی از عرفای بزرگوار و جلیل القدر از راه شهودی، مطلبی را در بارهي نزدیک بودن ظهور درک کرده باشند و ممکن است آن را برای برخی از نزدیکان خود بیان کرده باشند. مبنای متقن و صحیحی برای تفکر و تبلیغ در عرصه ظهور نیست. چون این روش موجب سوءِ برداشت و یا سوءِ استفاده خواهد شد و همچنین موجب می شود تا این روش باب بشود و اخبار ناقص یا غلطی از این جنس را از قول برخی افراد دیگر نقل کنند، و فضای تحریف ودروغ وبی اعتمادی به مساله فرج زیاد شود.
به چهار علت،پرداختن به حوادث ظهور ویا دلایل شهودی آسیب زا هستند:
1. از اعتبار کافی برخوردار نبودن «سند» برخی این اخبار و نقل قولها
اول اینکه همهي اخباری که به حوادث ظهور مربوط می شوند از نظر سندی، اخبار دقیقی نبوده و برخی از این اخبار از اعتبار کافی برخوردار نیستند. اگرچه برخی از این روایات که سند مشخصی هم ندارند ممکن است در عمل صحیح از آب در بیایند و به وقوع بپیوندند. و اسناد آن به دست ما نرسیده باشد.
2. مبهم بودن «دلالت» برخی از اخبار معتبر
دوم اینکه برخی از اخبار حوادث ظهور هرچند به لحاظ سند، مشکلی ندارند اما از نظر دلالت به اینکه دقیقاً معنایشان چیست، مشخص نیستند. مثلاً مفهوم «دجّال» دقیقاً مشخص نشده است که آیا یک شخص است یا یک پدیدهای مانند رسانهها یا ماهوارهها و امثال آن است. البته ممکن است با تفکر و بررسی به نتایجی برسیم، اما این نتایج اغلب در حد گمان بوده و قطعی نیستند.
این پیچیدگیها در دلالت، گاهی اوقات موجب میشود که تطبیق آنها دشوار شود. محققین باید اهتمام داشته باشند به اینکه اخبار مربوط به حوادث ظهور را تا حد امکان به لحاظ “سند” و “دلالت” روشن کنند. این هم بحثی نیست که یکبار برای همیشه انجام گیرد و کنار گذاشته شود. بلکه هر سال حوادث جدیدی پیش میآید که باید بر روی آنها تحقیق و بررسی صورت گیرد که آیا اینها میتوانند مصداق حوادث ظهور باشند یا خیر.
مثلا روایاتی که در ستایش از مناطق و شهرها است را باید با دقت بیشتری بررسی کرد،اجمالاً میتوان به این جمعبندی دست یافت که این منطقه از قدمت تاریخی برخوردار بوده و از دیرباز افرادی صالح و عابد در آنجا زندگی میکردند و مردم آنجا از اولین افرادی بودند که در مقابل حق و حقیقت تسلیم میشدند
3. این اخبار، تکلیف معین نمیکنند
سومین دلیلِ ما برای نپرداختن به حوادث ظهور، اینست که این حوادث برای ما «تکلیف معین نمیکنند» و به اصطلاح تکلیفساز نیستند. لذا برای ما در اولویت قرار ندارند. مثلاً اینکه شخصِ خاصی بهنام «عبدالله» در فلان نقطه اگر بمیرد، یکی از نشانههای نزدیک بودن ظهور است، این خبر برای ما تکلیف خاصی ایجاب نمیکند. این قبیل حوادث و یا حوادثی مانند سیل و زلزله و آتشفشان و جنگ، برای ما تکلیفساز نیستند و با دانستن آن تکلیفی به عهدهي ما نمیآید. مهمترین امر برای ما باید «تکلیف» باشد.
4. امکان حصول «بداء» در مورد این اخبار
چهارمین دلیل برای نپرداختن به حوادث ظهور، اینست که ممکن است در مورد حوادث آستانهي ظهور «بداء» حاصل شود. یعنی ممکن است خداوند تصمیم اعلامی خود به ما را در مورد برخی از حوادث تغییر دهد. مثلاً اینکه بر اساس قضا و قدر اعلان شدهي الهی، قرار بر این بوده که قبل از ظهور، فلان حادثهي خاص رخ دهد ولی این تصمیم ابلاغ شدهي پروردگار تغییر کند و بدون رخ دادن آن حادثه، امر فرج محقق شود. بنابراین ممکن است برخی از حوادثی که جزء نشانههای ظهور بیان شدهاند، اصلاً رخ ندهند و ظهور اتفاق بیفتد، و یا ممکن است برخی از این حوادث رخ بدهد ولی ظهور اتفاق نیفتد.
توضیح: معنى بداء اين است كه در برنامهي قضا و قدر الهى تجديد نظر رخ بدهد. (مرتضی مطهری، مجموعهآثار، ج25، ص514) بداء، به معناى ظهور امرى است از ناحيه خداى تعالى بعد از آنكه ظاهر مخالف آن بود. پس بداء عبارت است از محو اول و اثبات ثانى و خداى سبحان عالم به هر دو است. (علامه طباطبایی، تفسیر المیزان، ج11،ص522)
═══✼🍃🌹🍃✼═══
لینگ موسسه شاخص در ایتا
https://eitaa.com/shakhes
موسسه شاخص در امتداد رسالت خود مبنی بر پاسخ گویی نسبت به سوالات به روز جامعه، فاز اول کار را به اتمام رسانید.
در این بخش بیش از 100 پرسش و پاسخ به روز و کارآمد را جمع آوری و دسته بنده کرده ایم
اهم عناوین جمع آوری شده به شرح ذیل است
اعتقادی
حجاب و عفاف
اهل البیت
خرافات
حکومت و ولایت فقیه
دین
و...
═══✼🍃🌹🍃✼═══
لینگ موسسه شاخص در ایتا
https://eitaa.com/shakhes
اسفند
اسفند را به عربی "حَرْمَل" گویند. در مورد اسفند دود کردن روایتی به دست نیامد. در دائرة المعارف آمده:گیاه اسفند به سبب داشتن خاصیتهای طبی در درمان برخی از بیماریها به کار میرود".(مصطفی حسینی دشتی، معارف و معاریف، ج 2، ص 178 ماده اسفند)
در فرهنگ عامه مردم سرزمینهای اسلامی اسفند و دانه آن مقدس شمرده میشود و آن را برای راندن بلاها و آفتها و دفع چشم زخم به کار میبرند.(دائرة المعارف بزرگ اسلامی، ج 6، ص 333، ماده اسفند.)
اسپند در مفاتیحالجنان
در مورد اسپند، البته در مفاتیح راجع به دود کردن اسپند مطلبی نیامده ولی روایاتی نقل شده که سحر را برطرف میکند و دانه آن شفای هفتاد درد است. گرچه صدور این روایات از معصومین صددرصد ثابت نیست ولی به صرف استبعاد عقلی هم رد آن صحیح نیست. از نظر عقلی چه مانعی دارد که اسپند مصرف دارویی داشته باشد و برای درمان برخی مرضها و دردها مفید باشد و یا این که ریشه و شاخه آن موجب برطرف شدن سحر و جادو باشد.
آیا درست است که "اسپند" دود کردن هفتاد بلا را دفع میکند؟آیا سند دارد؟
با مطالعات و بررسیهایی که شد، به حدیثی درباره دود کردن اسفند دست نیافتیم ، امّا در یکی از روایات اشاره شده است که اسفند، دوای هفتاد درد است.امام صادق(علیه السلام) فرمود: "اسپند شفای هفتاد درد است که کمترین آنها جذام است، پس از (مداوا کردن با) آن غفلت نکنید.( طب الأئمة، عبداللَّه سابور، نیسابوری، ص 68.)
ممکن است مقصود از عدد هفتاد، فراوانی فایده این گیاه در درمان دردها باشد، نه انحصار در آن عدد؛ زیرا در روایت دیگر از پیامبر(صلی الله علیه وآله) دوای هفتاد و دو درد بیان شده است.( همان، ص 67)
نقش اسپند در رفع چشم زخم
در مورد دود اسفند برای رفع چشم زخم روایت خاصی وارد نشده است.
از دیدگاه اسلام دود کردن اسفند، تأثیری در دفع بلا یا چشم زخم ندارد . این نوع کارها، جزو آداب و رسوم مردم است و ریشه اسلامی ندارد، البته در باره رویاندن اسفند و خواص آن روایاتی وارد شده ؛ در حدیث است که پیغمبر اکرم (صلی الله علیه وآله) فرمود: از اسفند درخت یا برگ یا میوهای نمیروید، مگر آن که فرشتهای بر آن گماشته شده است تا آن را به آن که باید برساند، یا خشک شود، در ریشه و ساقهاش شفا است، در دانه آن داروی 72 بیماری .( مکارم الأخلاق،ترجمه میر باقری، ج1، ص 355.)
نیز از محمد بن حکم نقل شده است: پیامبری به خداوند از ترسویی امتش شکایت کرد، خداوند به وی وحی فرمود : دستور ده امتت اسفند بخورند که شجاعت را زیاد میکند. (آسمان و جهان، ترجمه کتاب السماء و العالم بحار،ج6 ،ص 184 باب هشتاد و سوم: اسفند و کندر،ص182)
═══✼🍃🌹🍃✼═══
لینگ موسسه شاخص در ایتا
https://eitaa.com/shakhes
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این غلط است که ما شیعیان ، فقط در صف انتظار هستیم
ادیان و مذاهب دیگری هم منجی را قبول دارند و منتظر هستند
یهودیت : اراده خداوند خدای ما چنین باد که به لطف تو شاهد سپیده دم آزادی باشیم و نفخ صور مسیحا گوش ما را نوازش دهد ( منجی یودیت، ماشیح است )
مسیحیت : مانند کسی که منتظر آقای خود است منتظر باشید ( منجی مسیحیت، مسیح است )
هندو : پس از خرابی دنیا پادشاهی در آخرالزمان پیدا میشود که پیشوای خلق باشد و نام وی منصور باشد ( منجی هندوئیسم ، کلکی است )
زردشت : او دین را در جهان گسترش دهد برق و تنگدستی را ریشه کن سازد ایزدان را از دست اهریمن نجات دهد( منجی زردشتیان، سوشیانت است )
اما در این مقوله منجی شیعیان جلوی صف است
چون
منجی را بدون اوهام و خرافات مطرح کرده اند
منجی آنها زنده است
متاسفانه گزارشات مردمی، مبنی بر برگزاری کلاس هایی به نام یوگا و مدیتیشن، تحت عنوان ورزش های صبحگاهی در مدارس داشته ایم
عمده اشکالات کانون فرهنگی – تبلیغی شاخص به آن جلسات، به شرح ذیل است
یوگا نه تنها ورزش نیست بلکه سبکی از زندگی است
تمرکز بر منیت و قدرت درون و انرژی کیهانی بهجای قدرت خداوند
عدم ارائه ادله عقلی و برهانی قابل قبولی در کتابهای مربوط به یوگا و مدیتیشن
اعتقاد به تناسخ که تعارض صد در صدی با آموزه های دین و معاد دارد.
خطر تفکرات پوچگرایی و التقاطی که در این جریان به سادگی قابل اثبات است.
و...
═══✼🍃🌹🍃✼═══
لینگ موسسه شاخص در ایتا
https://eitaa.com/shakhes
خدارا شاکریم که در اسرع وقت تذکرات و اقدامات لازم در موضوع یوگا و مدیتیشن در مدارس، توسط ریاست محترم آمورش و پرورش اردکان آقای کارگر و معاونت پرورشی جناب آقای سرافرازی، انجام گرفت
ضمن تشکر از این عزیزان، توفیقات آنها را از خداوند متعال خواستاریم
بر خود لازم می دانیم که سپاس و تشکری هم بابت تشکیل جلسات فرهنگی و مذهبی که در مدارس ( مخصوصا در صبحگاه ) توسط کادر زحمتکش مدارس انجام می گیرد، داشته باشیم
═══✼🍃🌹🍃✼═══
لینگ موسسه شاخص در ایتا
https://eitaa.com/shakhes
چرا حجاب اولویت اول است ؟
ظاهرا" نه اختلاس اسلام را به خطر می اندازد، نه ارتشا، نه اشغال سفارتخانه ها، نه فحشا، نه خودفروشی، نه دزدی، نه دلالی، نه خلخالی، نه رمالی، نه حمالی، نه فضولی، نه تعدی، نه تعرض، نه آدم فروشی، نه خشونت، نه اعدام، نه حصر بزرگان، نه حبس بیگناهان، نه .... این تنها بی توجهی به حجاب است که اسلام را به خطر می اندازد..!
پاسخ:
اگر سخنرانیها، تصمیمات، رفتارها و عملکرد تمام مسئولین ایران را برای مدتی زیر نظر بگیریم هر انسان عاقلی متوجه می شود که دغدغه اصلی جمهوری اسلامی، مسئله تقویت اقتصاد و مبارزه با فساد اقتصادی است. نامهای هر سال با موضوعات اقتصادی گویای این مطلب است:اما حجاب بر سر زبانها افتاد، چون حملهای متحدانه از رسانههای خارج ایران علیه حجاب رخ داد.
حملهای که به خاطر گشت ارشاد نبود؛ چون هر ایرانی می داند گشت ارشاد از دهه هشتاد فعالیت داشت و درگذشته برخودهای سختگیرانه تری هم داشت. (البته نهادهای مربوطه و افراد توانمند نیز موظف به فرهنگسازی برای حجاب و عفاف می باشند.)
یکی از اهداف این حجمهی رسانهای این بود که نشان دهند جمهوری اسلامی به فکر مشکلات مردم نیست و فقط دغدغه حجاب دارد. اما مسئولین ایران به این جو رسانه ای توجهی نکردند و به روند خود در زمینه اقتصاد ادامه دادند.
در پایان باید گفت حجاب تا آنجا که در حریم زندگی خصوصی افراد است، یک امر فردی و خصوصی است و کسی حق دخالت در آن را ندارد. اما زمانی که به یک امر اجتماعی تبدیل شد و با حقوق دیگران مرتبط می شود، حکومت و حاکم میتواند از باب نهی از منکر و صیانت از اخلاق و معنویت جامعه، رعایت حجاب را الزامی کند.
چنانچه مبارزه با دیگر مفاسد اقتصادی را نیز الزام می کند نیروی انتظامی و قوه قضاییه در زمینه های مختلف مبارزه با فساد تلاشی مضاعف دارند؛ چطور آنها را رسانه ای نمی کنند؟!
برداشت غلط و رایج درباره حجاب اجباری
یکم. ما حجاب اجباری نداریم، حجاب الزامی داریم. تفاوتش چیست؟ برای احکام فردی اجبار نداریم، الزام برای احکام اجتماعی است. مثل تفاوت حکم مستی در خلوت و جلوت؛ در خانه و خیابان. انشالله روشن است.
دوم. الزام حجاب برای باحجاب کردن بی حجاب ها نیست، بلکه برای صیانت از دموکراسی و دفاع از حق اکثریت است که اسلام را می خواهند. پس مدام ژست نگیرید که مگر چند درصد با اجبار حجاب، باحجاب شدند.
سوم. یک جامعه در انتخاب دین آزادست، اما در انتخاب جزئیات دین آزاد نیست. مردم ما اکثریت اسلام را می خواهند و حجاب جزئی از اسلام است. پس تکلیف رفراندوم هم روشن است. رفراندوم برای انتخاب اصل دین است نه جزئیاتش.
چهارم. اینکه الزام حجاب در صدر اسلام بوده یا نه، سوال غلطی است. با فرض اینکه نبوده است باز هم مهم نیست. الزام اجتماعی حجاب از احکام تعزیری است که متناسب با زمان و مکان و شرایط اتخاذ می شود. مثل بسیاری دیگر از قوانین که زمان پیامبر نبوده و امروز هست و شرعی است.
پنجم. بدحجابی در ایران ناشی از بی دینی نیست، ناشی از سبک زندگی غربی است. نشانه اش نیز حیا و عفت زنان ماست و نه ظاهرشان. پس از روی ظاهر نگوئید مردم حجاب نمی خواهند. انشالله روشن است؛ این بند بسیار مهم است.
═══✼🍃🌹🍃✼═══
لینگ موسسه شاخص در ایتا
https://eitaa.com/shakhes
برداشت غلط و رایج درباره حجاب اجباری
ششم. متولی حجاب در ایران تنها گشت ارشاد نیست؛ 26 نهاد متولی حجاب اند که متاسفانه در خواب عمیق اند و به کسی هم پاسخگو نیستند. کاش عدلیه به عنوان حقوق عامه به کم کاری این 26 نهاد هم ورود کند.
هفتم. حجاب ملاک دینداری نیست؛ یک نشانه است در کنار دیگر نشانه ها. چه بسا زنان بدحجابی که دیندارتر ند و بالعکس. خیلی ها این خطای اجتماعی را ندارند و صدها خطای فردی و اجتماعی دیگر دارند.
هشتم.حجاب تنها چادر نیست. با این حال چادر طی سالهای اخیر فراتر از حجاب رفته است و به یک هویت فرهنگی-سیاسی و حتا مبارزاتی ارتقا یافته است.
نهم. چهارشنبه سفید و موارد شبیه آن، پروژه فرهنگی علیه حجاب نیست؛ پروژه امنیتی علیه نظام است. لذا برخورد امنیتی می خواهد نه فرهنگی.
دهم.مردها با دیدن زن بی حجاب الزاما به وسوسه گناه نمی افتند، بلکه دیدن زن بی حجاب خودش فی نفسه بدون ریبه و لذت معصیت است. لذا بی حجابی تعرض به حقوق دیگران است. انشالله روشن است.
═══✼🍃🌹🍃✼═══
لینگ موسسه شاخص در ایتا
https://eitaa.com/shakhes
حجاب و عفاف مانند چراغ قرمز در جامعه عمل مي كند، همانطور كه اگر هرخودرويي از چراغ قرمز عبور كند نظم و امنيت شهر را به هم مي ريزد هر كس هم كه عفت و حيا را رعايت نكند جامعه را با نا امني و هرج و مرج مواجه خواهد كرد.
قوانين به جامعه و افرادي كه در آن زندگي مي كنند نظم و انضباط مي دهند و باعث امنيت، رونق و شكوفايي در عرصه ها و ابعاد مختلف زندگي مي شوند. رعايت قانون و احترام به آن از جمله موضوعاتي است كه امروزه در تمام كشورهاي دنيا به آن اهميت داده شده و مورد توجه مردم تمام جوامع به شمار مي آيد و بررسي ها و تحقيقات صورت گرفته نيز نشان مي دهد كه هر كشوري را در آن مردم به قوانين بيشتر احترام مي گذارند و در رعايت كردن آنها دقت و اهتمام دارند آن كشور بيشتر از ساير كشورها پيشرفت كرده است.
از اين رو بايد گفت كه قانون گريزي نيز آفت هر جامعه اي است و اين آفت در هر جامعه اي وجود دارد اما بايد شهروندان بدانند كه قانون براي نظم بخشي و هدف سازي و بهينه سازي زندگي آنها تهيه شده و قانون گريزي و دور زدن قانون توسط عده اي از افراد به ضرر كل جامعه منتهي مي شود.
در چنين صورت است كه اگر تك تك آحاد جامعه به مفهوم رعايت قانون پي ببرند خود در جلوگيري از قانون گريزي افراد ديگر پيش قدم شده و رعايت قانون را به يكديگر سفارش و تاكيد مي كنند و نتيجه اينكه شهروندان قانونمدار جامعه اي هستند كه به سمت پيشرفت و تعالي پيش رفته و در جهت رضايت پروردگار قدم برمي دارند .
═══✼🍃🌹🍃✼═══
لینگ موسسه شاخص در ایتا
https://eitaa.com/shakhes
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شاخصه همه جریانات انحرافی یک چیز است آن هم، خروج از ولایت فقیه
یعنی اولین چیزی که می زنند و در مقابله و مبارزه با آن بر می خیزند، ولایت فقیه است
میدونی چرا ؟؟
چون ولی فقیه برای آخرالزمانی ها در حکم پدر را دارد.
برای اینکه سر بچه ای کلاهی بگذارند اول باید دستش را از دست ولی و بزرگش جدا کنند.
این جریانات اولین قدم را خروج از ولی فقیه قرار داده اند که در صورت موفقیت، در امور دیگر هم موفق خواهند شد
یادمون باشه در آخرزمان دست امت آخرالزمان در دست ولی آخرالزمان باید باشد.
یا علی ═══✼🍃🌹🍃✼═══
لینگ موسسه شاخص در ایتا
https://eitaa.com/shakhes
☘️ چند کار خیلی ساده که خونه مون پر از برکت و آرامش بشه ☘️
۱. هنگام ورود به خونه سلام کنیم،حتی اگه کسی خونه نیست، و صلوات بفرستیم.🌻
۲.صبح بعد از بیدار شدن صدقه بدیم هر چند کم، و آیه الکرسی و چهار قل بخونیم و به خونه و فرزندان مون فوت کنیم.🌻
۳. نزاریم زباله زیاد تو خونه بمونه.🌻
۴. در طول روز حداقل ده دقیقه صدای قرآن تو خونه پخش کنیم.🌻
۵. حدیث کسا بخونیم و اگر نمیتونیم صوتش رو تو خونه پخش کنیم.🌻
۶. در طول روز ،پنج بار سوره توحید رو بخونیم و به امام زمان هدیه کنیم و ازشون بخوایم برای زندگی ما دعا کنن.🌻
۷. هر پول یا نعمتی که به وارد زندگیمون میشه اول شکرگزاری زبانی کنیم و بعد شکرگزاری عملی، یعنی یا صدقه بدیم از اول مال یا کسی رو هم در اون نعمت شریک کنیم که اینطوری نه تنها چیزی ازش کم نمیشه بلکه برکت میگیره و خیلی دیرتر تموم میشه🌻
۸.اسراف نکنیم ، به اندازه ی نیازمون مصرف کنیم، حواسمون به مصرف آب باشه، نسبت به نان بی احترامی نکنیم. اسراف باعث از دست رفتن نعمت ها میشه.🌻
۹. با مردم مدارا کنیم. با اهل خانه خوش رفتار باشیم.🌻
۱۰.نماز اول وقت، بخونیم و روزی پنجاه آیه قرآن بخونیم.🌻
۱۱. دعای خیر برای همنوعان و علی الخصوص دعا برای پدر و مادر باعث برکت و رزق غیرمنتظره میشه، همیشه شنیدیم که پدر و مادر برای بچه شون دعا کنن دعاشون مستجاب میشه اما دعای فرزند در حق پدر و مادرش چه زنده باشن چه در قید حیات نباشن باعث جلب رحمت الهی میشه.🌻
۱۲.اظهار فقر نکردن و ناله نکردن . ماها عادت کردیم تا کسی رو میبینیم شروع میکنیم به ناله که وضع مون خوب نیست و گرونیه و ....درصورتیکه این کار ناشکریه، مگه خدا تا حالا ما رو لنگ گذاشته؟؟ در حدیث داریم که هرکس اظهار فقر کند ،فقیر می شود.🌻
۱۳.مداومت بر یکسری اذکار مانند: یا غنی، یا وهاب، یا الله و توسل به امام جواد علیه السلام🌻
═══✼🍃🌹🍃✼═══
لینگ موسسه شاخص در ایتا
https://eitaa.com/shakhes