وقتی برخی رسانههای داخلی، نمایندگان محترم مجلس و سیاسیون براحتی آمار رسمی کشور را زیر سوال میبرند و بجای افزایش همبستگی ملی و تلاش برای بالا بردنِ سطح آگاهی افکار عمومی درباره روشهای پیشگیری، به تحریک افکار عمومی و ایجاد التهاب روانی در جامعه میپردازند دیگر خیلی نباید تعجب کرد که رسانههای وابسته به سعودی خیابانهای ایران را مملو از جنازه اعلام میکنند!!
➕ البته باید توجه داشت تا زمانی که بر التهاب روانی ایجاد شده در جامعه غلبه نشود و ترس مردم از کرونا همراه با آگاهی عمومی نگردد نمیتوان عطش و نیاز کشور به ماسک، مواد شوینده و لوازم بهداشتی را هیچگونه رفع نمود؛ همانطورکه برای سیر کردنِ فردی که دارای ترس از گرسنگی است، ابتدا باید ترسش را رفع نمود تا گرسنگیاش را !!
#مهدی_قاسم_زاده
✅ رسانه ی نقطه زن نداریم!
در حال و هوای این #روزهای_کرونایی اخبار را که مرور می کردم #دو_سؤال برایم پیش آمد:
چرا آمارها را که می بینیم فقط #تعداد_مبتلاها را می بینیم؟! چرا #نرخ_رشد_ابتلا را دقت نمی کنیم که ما از نرخ رشد ابتلا 72 درصد در 12 اسفند به نرخ رشد ابتلا حدود 12 درصد رسیدیم و این یعنی #کنترل!
چرا این را نمی بینیم که #نرخ_مرگ_و_میر این ویروس در کشور ما از 3 درصد #کمتر است در حالیکه متوسط جهانی آن 3.3 درصد است؟! یعنی نرخ کشور ما از متوسط جهانی پایین تر بوده است.
پاسخ این دو سؤال و چراهای دیگر که کم نیستند یک چیز بیشتر نیست: #جنگ_رسانه_ای!
پاسخش آن است که ما در #جنگ_نظامی آنقدر پیشرفته ایم که پایگاه نظامی آمریکا در عراق را از بین ببریم. چرا؟ چون موشک نقطه زن داریم!
اما #رسانه_نقطه_زن نداریم. رسانه ای که #حقایق را به مردم نشان دهد نداریم.
تصور کنید شکست در فضای روانی چه تبعات #فرهنگی، #تربیتی، #سیاسی و #اقتصادی برای جامعه دارد.
اگر از #کرونا جان سالم در بریم مطمئن باشیم این #فضای_روانی جان مان را خواهد گرفت. امیدمان را خواهد گرفت. عزم و اراده مان را خواهد گرفت.
اساسا ملتی که #امید و #عزم و #اراده از دست داده را #جان_سالم به چه کار آید؟...
✍ پ ن:
بدیهی است که نتیجه این تحلیل نباید به اهمال و تنبلی نسبت به دستورالعمل های پزشکی منجر شود. غرض آن است که در حین مراعات مسائل بهداشتی فضای ذهنی و روانی خود را نیز مدیریت کنیم در غیر این صورت همان رعایت توصیه های پزشکی نیز اثرش کاهش می یابد. اساس کار، امید است.
#حامد_کمالی_اردکانی
🌙⚫️🌎 امروز روز تولد سردار آسمانی اسلام و ایران است، مقارن شدن این مناسبت با سالروز وفات بی بی زینب خود نشانه ای از عشق است...|
🏴حاج قاسم شهادتت به آغاز دهه عزاداری مادر مقارن شد...چهلمت با سالگرد انقلاب زمینه ساز ظهور مقارن شد...و تولدت با وفات بانوی دمشق...شهادتت سراسر پر از نشانه و عشق است...مِّنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ ۖ فَمِنْهُم مَّن قَضَىٰ نَحْبَهُ: در میان مؤمنان مردانی هستند که بر سر عهدی که با خدا بستند صادقانه ایستادهاند؛ بعضی پیمان خود را به آخر بردند (و در راه او شربت شهادت نوشیدند)...🏴
🌸حاج قاسم مردم به دوری شما عادت ندارند ان شاءالله ظهور نزدیک است و شما به همراه پسر خلف حضرت زهراء به آغوش مظلومان بر می گردید...سلام بر تو در روزی که زاده شدی...و روزی که شهید شدی...و روزی که زنده برانگیخته خواهی شد...اللهم عجل لولیک الفرج...🤲
🔴 چند درصد اروپاییها بعد از استفاده از #توالت، دستهایشان را میشویند؟
🔹آمارِ فرانسه، ایتالیا و اسپانیا را ببینید و انتخاب کنید که اسلام با احکامِ طهارتِ ۱۴۰۰ سال پیشش، عقبمانده است یا سکانسهای ویدیویی جذاب و دلفریب از پاریس و رُم و مادرید؟
🔸مورخین دربارهی وضعیت #کاخ_الیزه در سالهای منتهی به انقلاب کبیر فرانسه در سال ۱۷۸۹ (یعنی حدود دویست سال پیش)، نوشتهاند که مکانی تحت عنوان توالت و دستشویی وجود نداشت؛ هر کدام از ساکنین کاخ در راهروها و اتاقها اجابت مزاج میکردند و بعدا آن محل توسط پیشخدمتها تمیز میشد!
♦️راههای ورود و خروج کشور قفل است
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و هوایی ایران:
🔹فقط یک پرواز خارجی با قیمتی ناجوانمردانه باقی مانده است.
🔹کشورهای همسایه از جمله عراق، ترکیه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، ترکمنستان، افغانستان، پاکستان، عمان، امارات و کویت مرزهای مشترک با ایران را مسدود کردهاند
🔹تعدادی از شهروندان ایرانی در سایر کشورها هستند که پیش از تایید شیوع کرونا در ایران، از کشور خارج شده و اینک قصد بازگشت دارند و درحالیکه اعتبار ویزا و پولشان رو به پایان است، این روزها را در سالن ترانزیت فرودگاههای بینالمللی سپری میکنند/ ایسنا
🚩 بررسی زیارتگاههایی در مصر، مدینه و شام به نام مزار مطهر حضرت زینب(س)
حجتالاسلام باقر علم الهدی، محقق و کارشناس دینی در گفتگو با تسنیم:
🔹وقتی منابع تاریخی دست اول و یا حتی احادیث و منابع روایی مستند را بررسی میکنیم، در هیچ موردی به این موضوع برخورد نمیکنیم که حضرت زینب سلام الله علیها با همسر خود شرط گذاشته باشند که همیشه همراه امام حسین علیه السلام باشند. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که این مطلب جعلی و ساختگی است و صحت ندارد.
🔹همراهی حضرت زینب سلام الله علیها با امام حسین علیه السلام در حقیقت دفاع و همراهی با امام زمان خود بوده
🔹در چنین اوضاعی دفاع و حمایت از امام به اجازه و اذن همسر نیازی ندارد که بگوییم حضرت زینب سلام الله علیها باید از شوهر خود اجازه میگرفتند. پس دلیل نداشته که چنین شرایطی ضمن ازدواج خود داشته باشند.
🔹زیارتگاهی در شهر قاهره وجود دارد که به نام سیده زینب نامیده میشود. عدهای معتقدند که این مرقد به حضرت زینب سلام الله مربوط است. اما این نقل را هم گروهی به خاطر راوی آن و برخی مسائل دیگر رد کرده و نمیپذیرند و میگویند زینبی که در مصر دفن است، یکی دیگر از نوادگان اهل بیت علیهم السلام است و نه حضرت زینب کبرا سلام الله علیها، دختر امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام.
🔹برخی از علما مانند علامه عمید عاملی که این دو نقل را رد میکند و میگوید حضرت زینب سلام الله علیها ساکن مدینه بودند و قطعاً در مدینه از دنیا رفتهاند و باید در بقیع دفن شده باشند.
🔹اما نظر ایشان را هم برخی دیگر رد میکنند و میگویند مدفونان در بقیع، مورد توجه تاریخ قرار گرفتهاند.
🔹ما در میان این سه نقل هیچکدام را نه میتوانیم به طور قطع بپذیریم و نه رد کنیم. هرچند که برخی از علما همین سوریه را بیشتر ترجیح داده و آن را پذیرفتهاند. اما از آنجا که اصل ابراز ارادت است، حضرت زینب سلام الله علیها در هر جای کره زمین که دفن شده باشند، انشاءالله عرض ارادت ما مورد قبول ایشان قرار خواهد گرفت. در عین حال چون مزار مطهر ایشان در سوریه بیشتر مورد تائید و تأکید قرار گرفته، انشاءالله زیارت ما مورد تائید و مقبول خواهد بود.
🔴 نامهای از قم به دهباشی| برادرِ حاتمطایی نباش!
✍️ #محمدمهدی_معماریان
🔹 پیام توئیتری دهباشی و اتهامزنی وی به صنف روحانیت، بازخوردهای بسیاری به همراه داشت و فعالان شبکههای اجتماعی اعم از نخبگان و کاربران عادی، به آن واکنش منفی نشان دادند.
🔻 روز گذشته «حسین دهباشی» تاریخنگار و مستندساز، طی پیامی توئیتری بدون ارائه هیچ سند و مدرکی مدعی شد مخالفت و نفوذ صنف روحانیت موجب شده است که علیرغم مصلحت، شهر "قم" قرنطینه نشود و بیماری (کرونا) به 22 استان کشور سرایت کند!
✅ حجتالاسلام والمسلمین «محمدمهدی معماریان» مؤلف، تاریخپژوه، خطیب و مدرّس کلام، در واکنش به این ادعا نامهای سرگشاده خطاب به دهباشی منتشر کرده است:
◾️ جناب آقای دهباشی سلام
بیمقدمه بنویسم: بله! تاریخ را فاتحان مینویسند، همانطوری که رئیس دولت یازدهم تاریخ را نوشت و رقم زد. طوری که رئیس ماند و انگار نه انگار حسین دهباشیای برای روی کار آمدنش بیمنت[!] چه تلاشها که نکرده بود.
❌ راستش خیلی خواستم با کنایه بنویسم که مباد خاطر عاطر آزرده شود، اما دیدم رک و راست -هرچند اشتباه- نوشتهاید؛ گفتم پس جای مجامله و پردهپوشی نیست.
1️⃣ اگر آن عمامهدارانی که گفتید اینقدر قدرت داشتند، مطمئن باشید شما -همانطور که خود بارها ادعا کردهاید- نمیتوانستید با ابداع یک "کلید" مچ همهشان را بخوابانید.
🔰 واقعنگر باشید؛ همین عمامهدارانی که میگویید، اکثرشان علنی و بیپردهپوشی مخالف روی کار آمدن دولت محبوبِ آنموقع و مغضوبِ اینروزهای شما بودند؛ اما شما یکتنه مچ همه را خواباندید.
🔸 بهراستی روحانیتی که از یک مستندساز تاریخنگار شکست میخورد، اینقدر قدرت دارد؟
2️⃣ آن عمامهداران که ظاهرا سبب رنجش خاطر شما شدهاند، نه ساکن قماند نه از جنس عمامهداران قم!
باور ندارید؟ اعتراضات سالهای اخیر قمیهایشان را ببینید و ببینید آیا زورشان به کجا رسیده است؟
✅ اگر آنها زوری داشتند بهرههای بانکی و جریمه دیرکرد قسط، کمر خیلیها - از جمله عمامهداران قم - را خم نکرده بود.
اگر آنها زوری داشتند، بسیاری از اتفاقات ظاهرا فرهنگی در این مملکت رح نداده بود.
3️⃣ حتما میدانید قرنطینه یک شهر، تصمیم فلان نهاد یا مرکز خاص نیست. فرض را بگذاریم بر اینکه کرونا یکمرتبه از چین آمد به قم؛ آنهم قمی که نه به دریا راه دارد، نه فرودگاه دارد و نه به جاده ابریشم مسیر!
فرض کنید تاجر قمی از وسط "ووهان" شیفت شد به وسط حرم حضرت معصومه! (فرض محال که محال نیست) چهکسی باید دستور قرنطینه شهر را میداد؟ آیتاللههای نشسته در قم؟ همانها که خواستند اما زورشان به بهرههای بانکی نرسید؟ همانها که صدای اعتراض بلند کردند و هرگز شنیده نشد؟
🔸 پس می بینید قرنطینه هم یک کار دولتی-حکومتی است و اساسا همانقدر که عمامهداران قم موفق به برگرداندن قیمت بنزین شدند - علیرغم اعتراض و بیانیههای رسمی - موفق به شکست قرنطینه هم میشدند.
🔰 تصمیم به عدم قرنطینه را آدمی همشکل و هملباس شما گرفت. نمایندهاش رسما آن را متعلق به جنگ جهانی دوم خواند. شما بگویید جرم ما چیست؟
✅ از شهرمان بیرون آمدیم؟ آیا شما اگر کارمند ادارهای باشید که دولت آن را تعطیل هم نکرده و مجبورید سر کار بروید، بهخاطر تشخیص خودتان کارتان را ترک میکنید؟ آنهم در شرایطی که حتما از بازار کار اطلاع دارید.
◾️ باورش سخت یا آسان، اما هستند کسانی که زندگیشان در قم و کارشان در تهران است. مثل خیلیهای دیگر.
❌ راستی شما منبع درآمدتان از کجاست که به یک راننده بینشهری که باید خرج خانه و دانشگاه فرزندان و پسانداز ازدواج و قسط و هزار خرج تحمیلی دیگر را بدهد، میگویید چون قمی هستی بنشین در خانه و پایت را از شهر بیرون نگذار؟
🔹 فکر میکنند ویروس هم با بخشنامه و دستور حل میشود!
🔸 و راستش را بخواهید، کارشان را خوب بلدند، وقتی میبینند نخبگان جامعه آدرس غلط به مردم میدهند!
وقتی میبینند اهل فهم جامعه بهجای یقه آنان، یقه مشتی آدم بیتقصیر را گرفتهاند.
🔺 میترسم آزادههای آینده در صفحات متروک تاریخ، کسی را پیدا کنند که کلید به دست تدبیرْشعاران داد ولی خودش در دل تاریخ آنها گم شد و هرازگاهی برای دیده شدن، لگدی به این و آن زد!
💢بگردید حتما نمونههایش را در تاریخ خواهید یافت.
برادرِ حاتم طایی نباشیم!
به نام خدا
جناب آقای گدام دارمندرا
سفیر محترم جمهوری هندوستان در تهران
سلام و وقت بخیر؛
پیرو ناآرامی های رخ داده در شهر دهلی نو، اینجانبان به نمایندگی از جامعه مدنی کشور ایران بر خود لازم می دانیم نکات ذیل را خدمت جنابعالی یادآور شویم. امید که شما نه بعنوان یک مقام دیپلماتیک بلند پایه، که بعنوان یک انسان که نمایندگی ملتی بزرگ و شریف چون ملت هندوستان را در کشوری صاحب تمدن و فرهنگ چون ایران بر عهده دارد، به آنها گوش فرا دهید و اگر در سخن ما منطق و استدلال و اندیشه یافتید، آن را به کشور متبوع خویش منتقل کنید:
۱. حافظه تاریخی ما، وقایعی چون کشتارهای گجرات در سال 2002 و مسجد بابری در سال 1992 را از یاد نبرده است. مهم این نیست که در این کشتارها، مسلمان ها بیشتر قربانی شدند یا غیر مسلمان ها؛ مهم و دردناک آن است که در آن حوادث تلخ خون انسان هایی بیگناه در میان معرکه آتش مذهبی به زمین ریخته شد. تصور ما این بود که هندوستان، درسی فراموش نشدنی از این وقایع گرفته است و باور نداشتیم که قرار است در سرزمین اعجاب انگیز و هفتادوملت، یک بار دیگر چنین حوادثی تلخ تکرار شود. آن هم نه در گجرات یا یوپی که در پایتخت!
۲. دین همواره با برداشت هایی متفاوت روبرو بوده است و در تمامی ادیان جهان، افراط گرانی یافت می شوند که روح دین و مذهب و اعتقاد را درست نفهمیده اند. اسلام، مسیحیت، یهودیت، بودیسم و هندوئیسم همیشه کج فهمانی را به خود دیده اند که تاب تحمل غیر ندارند اما تاریخ بر این واقعیت گواه است که این پیوند شوم قدرت سیاسی با افراط گرایان مذهبی است که می تواند فاجعه بیافریند. نگاهی به جنگ های صلیبی بیندازید، تاریخ پیوند وهابیت را با آل سعود مطالعه کنید، کنکاشی پیرامون جریان صهیونیسم رقم بزنید، حوادث دهشتناک میانمار را بازبینی کنید آن وقت خواهید یافت که اگر نبود دست اراده قدرت سیاسی در پشت افراط گرایان مذهبی، دنیا شاهد جنایات خونبار بنام دین و مذهب نمی بود. این همان واقعیت دردناکی است که از مجموعه شواهد و قرائن سال های اخیر در کشور هندوستان خود را نمایان می سازد: پیوند قدرت سیاسی با اندیشه راست گرایان مذهبی هندو!
۳. فشار علیه هر گروه اقلیت مذهبی و بازگذاشتن دست افراط گرایان در برابر آنها، می تواند به شکل گیری هسته های افراط گری در دل اقلیت ها بیانجامد. چه تضمینی وجود دارد که بعد از جنایات اخیر رخ داده در شهر دهلی، اندیشه هایی چون داعش و القاعده در دل جوانان مسلمان هند رخنه نکند؟ آیا تصور کرده اید که تنها به مدد قدرت امنیتی اطلاعاتی خویش خواهید توانست نفوذ این فکر خطرناک را کنترل کنید؟ جناب آقای گدام دارمندرا، تسری اندیشه های افراطی در جوامع دارای زمینه، به سرعت تسری ویروس کرونا است. هزاران تمهید و تدارک شما و دولت متبوع شما نخواهد توانست جلوی آن را بگیرد. اگر واقعا آنگونه که ادعا می کنید به دنبال جنگ علیه تروریسم هستید، زمینه های افراطی گری را از بین ببرید. این تجربه ایران در مواجهه با سرطان داعش است و شما خوب می دانید که جمهوری اسلامی ایران بیشترین هزینه ها را در مواجهه با افراط گری بنام اسلام داده است.
در پایان ما نمایندگان جامه مدنی کشور ایران، برای کشور بزرگ هندوستان آرزوی پیشرفت و توسعه داشته و متوقع هستیم هرآنچه که برای احقاق حقوق از دسته رفته مسلمانان بعنوان جزی لاینفک از حریر رنگارنگ هندوستان ضروری است، توسط دولت متبوع شما اجرا شود. امیدواریم که واکنش به نکات فوق الذکر با کلیشه های دیپلماتیک «عدم مداخله در امور داخلی کشور هندوستان» همراه نباشد.
به پیوست اثری هنری که نمایان گر نوستالوژی همیشگی ایرانیان از کشور هندوستان است خدمتتان تقدیم می گردد. ای کاش که این نوستالوژی را در ذهن های ما پاره نکنید.