🔹بت در چشم مردم
مرحوم حجت الاسلام اسدی از مدرسان سطوح عالی حوزه علمیه همدان بود ؛
میگوید :
بنده روزی با یکی از علما خدمت عارف گمنام مرحوم آقای یکن آبادی بودم ، نکته های اخلاقی نابی فرمودند.
بنده به ایشان عرض کردم :
حاج اقا شما با این مطالب چرا بحثی برای جوانان دایر نمیکنید و چرا بعضا با تندی برخورد میکنید ؟ (چون بعضی از جوانها از برخورد بعضا تند حاج آقا شکوه میکردند . )
ایشان در جواب فرمودند :
من بدون مقدمه با هیچ جوانی برخورد تند نداشته ام ؛ ولی هر وقت احساس کردم که می خواهم برای آن جوان یک قطب یا بت بشوم با برخوردی به ظاهر تند آنان را از خود دور کرده ام...
📚کتاب دائم الذکر
@shakhsparasti
🔹آیتالله حائری شیرازی رضواناللهعلیه🔹
🔸استقلال در فهم و درک🔸
هیچ کس نباید شاگرد را جوری به خودش وابسته کند که هر چه گفت او هم قبول کند.
آدم باید فرزند خودش را هم از خودش آزاد کند؛ بهترین پدرها پدرانی هستند که اگر پدر خطائی کرد، فرزند درک کند و به بابا ایراد بگیرد!
گروهکها جوری با طرفدارانشان رفتار میکردند که اگر آنها میگفتند الآن شب است، همه تایید میکردند!
مرید و مرادی بنحوی که مرید همه چیز را از زاویه چشم مراد ببیند، خوب نیست. مشکل دراویش همین مراد و مرید بازی است که هر چه مراد گفت میگوید درست است و مرید برای خودش استقلال فهم و درک ندارد.
@shakhsparasti
16.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻صحبت های بسیار مهم پیرامون موضوع ، شخص پرستی و خدا قرار دادن و بت سازی از برخی علما و بزرگان؛
کمی فکر کنیم ، ایا ما هم دچار شخص پرستی شده ایم و در این دام شیطان اسیریم یا خیر؟
@shakhsparasti
🔹استاد نجفی از شاگردان ماذون مرحوم حاج اقای سعادت پرور :
🔻هر دوست و استادی که با نگاه او و با صحبت او ، متوجه خود ان شخص شوی ، ان شخص حجاب است...
@shakhsparasti
🔹پاسخ خدا در قیامت ، به کسانی که با شخص پرستی به جهنم خواهند رفت...
@shakhsparasti
🔹رفتار سید علی اقای قاضی ، با فردی که در دام شخص پرستی افتاده بود...
@shakhsparasti
🔹شهید مطهری :
قهرمان دوستی را با قهرمان پرستی اشتباه نکنید ، شخصیت دوستی را با شخصیت پرستی اشتباه نکنید.
حتی پیامبر اکرم ص را ما باید دوست داشته باشیم ، نباید بپرستیم!
پرستش متعلق به خداست.
منبع : شناخت از نظر قران ص 56
@shakhsparasti
🔹چهره گرایی و خلقیات کنونی مردم
برای ثبتنام در انتخابات شورای شهر تهران روز ۳ اسفند ۹۵ (روز تعطیل) به فرمانداری تهران مراجعه کردم. ساعت ۹ و ربع صبح به محل رسیدم. مردم از ساعت ۷ و نیم صبح جلو درب فرمانداری منتظر باز شدن درب ورودی بودند تا بتوانند ثبتنام کنند. وقتی من به محل فرمانداری رسیدم ازدحام جمعیت این محل کوچک را فراگرفته بود. چهرههای گوناگون در جمعیت دیده میشد. دانشجو، معلم، برخی اعضای سابق شورای شهر، برخی چهرههای معروف هنری، موسیقی، خواننده و ورزشکار و غیره. چیزی که بیشتر نظر مرا جلب میکرد دوره کردن چهرههای معروف سیاسی، برخی مقامات کشوری و اعضای سابق شورای شهر از طرف کسانی بود که خود میخواستند در آینده نماینده مردم در شورا شوند!
🔻وقتی دو نفر از اعضای سابق شورا که یکی خواننده و دیگری ورزشکار بودند وارد سالن شدند مردمی که برای ثبتنام آمده بودند و همچنین خبرنگاران، روزنامه نگاران و عکاسان و حتی برخی از کارمندان فرمانداری آنها را احاطه کردند به طوری که رفت و آمد برای مردم در آن مکان غیرممکن بود. به همین سبب کارمندان فرمانداری آنها را به جای امن و خلوتی بردند تا ازدحام جمعیت خللی در امر ثبتنام ایجاد نکند و نیز وقتی چند نفر از اصلاحطلبان شورای شهر به محل آمدند همین مسئله رخ داد و با آمدن اصولگرایان همین مسائل تکرار شدند و با آمدن افرادی که مردم آنها را میشناختند از هر طبف سیاسی و صنفی که بودند این مسائل تکرار میشد.
🔻نمیدانم مردم ما چرا این کار را میکردند و اینچنین باعث چهرهگرایی در جامعه میشدند. من به چشم خود دیدم شخصی را که او را از قبل میشناختم و او یک چهره فرهنگی، اجتماعی و حتی سیاسی بود و سالها در دانشگاه تدریس میکرد و تا کنون چندین کتاب در زمینه جامعه شناسی، تاریخ و اقتصاد تألیف نموده بود و دستی در کار نشریات و روزنامه نگاری داشت در گوشهای نشسته بود و مردم را که دور چهرهها را احاطه کرده بودند نظاره میکرد و من خودخوری میکردم که چرا مردم ما انقدر از خلق و خوی دیرین خود دور شدهاند و فرهنگ را بوسیدهاند و کنار گذاشتهاند. در طول ۵ ساعتی که من برای ثبتنام معطل شده و آنجا بودم دیدم که چگونه مردم بر دور اشخاص سرشناس حلقه زدهاند و کسانی را که سالیان درازی به فرهنگ و هنر این مرز و بوم خدمت کردهاند در گوشه انزوا قرار گرفته و اعتنایی به آنها نمیکنند. مردم متأسفانه از روی ناآگاهی گاهی اوقات شخصی را آنقدر بالا میبرند و به مقام خدایی میرسانند که دیگر نمیتوانند او را پایین بکشانند.جای تأسف است که اینچنین عمل میکنیم.
منبع :
کتاب «خلق و خوی ایرانیان در سه دهه اخیر» نوشته داود علی بابایی
@shakhsparasti
✔️💎امیرالمؤمنین علیه السلام می فرمایند:
مَنْ أَخَذَ دِينَهُ مِنْ أَفْوَاهِ الرِّجَالِ أَزَالَتْهُ الرِّجَالُ وَ مَنْ أَخَذَ دِينَهُ مِنَ الْكِتَابِ وَ السُّنَّةِ زَالَتِ الْجِبَالُ وَ لَمْ يَزُل.
ترجمه:👇👇
کسی که دینش را از اشخاص بگیرد، همان ها او را بی دین می کنند؛ اما اگر کسی دینش را از کتاب و سنت بگیرد، کوه زوال پیدا می کند اما دین او سالم و محکم باقی می ماند.
📚وسائل الشيعة، ج۲۷، ص: ۱۳۲
@shakhsparasti
🔹پرهیز از پیروی کورکورانه از اشخاص ، در کلام امام صادق علیه السلام
📸 مرید یک غیر معصوم مشو و بی دلیل او را در همه چیز تصدیق مکن...
این روایت در کتاب شریف "الکافی" نیز نقل شده:
(تصویر باز شود)
📚الکافی، ط_الاسلامیه، ٢/٢٩٨
@shakhsparasti