#موضوع_اعتقادی_شیطان_زنجیر_رمضان
#پرسش
❔#روحانی مسجد ما می گفت وقتی ماه #رمضان می شود ، شیطان در #غل و #زنجیر قرار می گیرد❕اگر شیطان در غل و زنجیر است پس ما چگونه در این ماه #گناه می کنیم❕❕
💠#پاسخ💠
👌#پیامبر گرامی فرمود :
« چون ماه رمضان وارد شود ، درهای رحمت گشوده و درهای دوزخ بسته می شوند ، و #شیاطین به #بند کشیده می شوند »
📚#فضائل الاشهر الثلاثه ص142
👌و #فرمود :
« هرگاه هلال ماه رمضان بر آید ، شیاطین سرکش به #بند کشیده می شوند ، درهای آسمان و درهای بهشت و درهای رحمت گشوده و درهای #آتش بسته می شوند»
📚#الکافی ج4 ص67
👌و فرمود :
« چون شب اول رمضان شود خداوند ندا دهد ای جبرئیل به زمین فرود آی و #شیاطین سرکش را به #بند کش تا روزه بندگانم را تباه نسازند»
📚#بحار الانوار ج96 ص348
❓حال سوال و اشکال شما این است که اگر در این ماه شیاطین در #بند و #زنجیر هستند پس چگونه بندگان #گناه می کنند❕
👌پاسخ #روشن است ؛
🔷گناه ها و خطاهایی که از انسان سر می زند دو #منشا دارد ؛
1️⃣#شیطان 2️⃣#نفس اماره
👌منشا #اول گناه در این ماه کارایی خود را از دست می دهد اما منشا #دوم سر جای خودش است .
🔷#قرآن می فرماید :
« نفس ( سرکش ) بسیار به #بدیها امر می کند»
🔶#یوسف 53
❕نفس #اماره همان نفس سر کش است که انسان را به گناه فرمان می دهد و به هر سو می کشاند .
👌امام #سجاد علیه السلام در مناجات دوم از مناجات های پانزده گانه معروف نفس اماره را به روشنی ترسیم کرده و از آن به عنوان #سرمشق دادن به عموم مردم به پیشگاه خدا این گونه شکایت می کند ؛
« خدایا من به سوی تو #شکایت می کنم از نفسی که مرا همواره به بدی وا می دارد ، و به سوی #گناه با سرعت می فرستد ، و به نافرمانی هایت #حریص است ، و به موجبات خشمت دست می آلاید ، مرا به راه هایی که منجر به #هلاکت می شوند می کشاند ...»
📚#بحار الانوار ج91 ص143
👌حضرت #علی علیه السلام فرمود:
« این #نفس پیوسته انسان را به بدی ها دعوت می کند ، کسی که آن را نادیده بگیرد ، او را به انواع #گناهان می کشاند»
📚#غرر الحکم ح4779
👌بنابراین نفس #اماره در کنار #شیطان از مهمترین عوامل گناه است و اگر انسان بتواند آن را کنترل کند تا حدود زیادی نیز می تواند بر شیطان #مسلط شود زیرا همین نفس اماره است که ابزار شیطان تلقی می شود.
نکته های معنوی / روی فردا حساب نکن!
در آینده هیچگاه فرصت کافی برای جبران گذشته نیست. فردا اگر فرصتی باشد برای تکمیل و اصلاح امور همان روز هم کم است. پس هیچ وقت برای جبران عقبماندگیها روی فردا حساب نکن. در عوض برای فردا به صورتی برنامهریزی کن که گویی از امروز کمتر وقت داری. پس بخشی از کار فردا را امروز انجام بده.
(علیرضا پناهیان)
چگونه به امام زمان کمک کنیم
برای یاری امام زمان سلام الله علیه باید دید که شغل و کار و ظیفه ایشان چیست تابه بدانیم چکار باید برای کمک به ایشان انجام بدهیم.
رسالت و وظیفه حجت خدا ارشاد و هدایت مردم به سوی خدا و بیان احکام خدا برای مردم و رفع گرفتاری گرفتاران است.
هدایت مردم در حوزه دانش وآگاهی، کمک به ایشان در عمل به دانش دینی، کمک به آنان در انجام وظایف دینی و انسانی، رفع گرفتاری مادی و روانی و معنوی، اصلاح خرابی ها و مبارزه با باطل و ترویج حق و برقرار کردن دین خدا و خیرخواهی کردن برای مردم که عیال الله حساب می شوند.
هر کس بخواهد امام زمان عجل الله فی فرجه را یاری کند باید ببیند در کدام حوزه و رشته می تواند کاری بکند آیا علمی دارد یا موقعیتی یا عملی یا ثروتی. هر کس طبق ظرفیت و شرایطی که دارد باید ببیند چه کمکی از دستش بر می آید در همان حوزه و توانایی مکلف است و امتحان او نیز در همانست.
اگر کسی توانایی ای ندارد امید دهنده باشد زبان خوش و نرم و انصاف و اخلاق حسنه داشته باشد و یاد خدا و روش اولیای خدا را زنده کند و ذکر خدا بگوید واز گناه یا ترویج گناه دوری کند.
چگونه به امام زمان کمک کنیم
برای یاری امام زمان سلام الله علیه باید دید که شغل و کار و وظیفه ایشان چیست تابه بدانیم چکار باید برای کمک به ایشان انجام بدهیم.
رسالت و وظیفه حجت خدا ارشاد و هدایت مردم به سوی خدا و بیان احکام خدا برای مردم و رفع گرفتاری گرفتاران است.
هدایت مردم در حوزه دانش وآگاهی، کمک به ایشان در عمل به دانش دینی، کمک به آنان در انجام وظایف دینی و انسانی، رفع گرفتاری مادی و روانی و معنوی، اصلاح خرابی ها و مبارزه با باطل و ترویج حق و برقرار کردن دین خدا و خیرخواهی کردن برای مردم که عیال الله حساب می شوند.
هر کس بخواهد امام زمان عجل الله فی فرجه را یاری کند باید ببیند در کدام حوزه و رشته می تواند کاری بکند آیا علمی دارد یا موقعیتی یا عملی یا ثروتی. هر کس طبق ظرفیت و شرایطی که دارد باید ببیند چه کمکی از دستش بر می آید در همان حوزه و توانایی مکلف است و امتحان او نیز در همانست.
اگر کسی توانایی ای ندارد امید دهنده باشد زبان خوش و نرم و انصاف و اخلاق حسنه داشته باشد و یاد خدا و روش اولیای خدا را زنده کند و ذکر خدا بگوید واز گناه یا ترویج گناه دوری کند.
شميم معارف: @eshraghat
از بطون معانی لیله القدر:
🔸فاطمه زهرا لیله القدر است.
🔸قال الصادق (علیه السلام):
« انا انزلناه فی لـیلة القـدر، اللیلة فاطـمه و القـدر الله، فمن عرف فاطمه حق معرفتها فقد ادرک لیلة القدر و أنما سمیت فاطمه لأن الخلق فطموا عن معرفتها و قوله و ما ادریک ما لیلة القدر لیلة القدر خیر من الف شهر یعنی خیر من الف مؤمن و هی ام المؤمنین تنزل الملائکة و الروح فیها و الملائکه المؤمنون الذین یملکون علم آل محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) والروح القدس هی فاطمة(علیهاالسلام) بأذن ربهم من کل أمر سلام هی حتی مطلع الـفجر یعنی حتی یخرج القائم آل محمّد (علیه السلام) »
🔸امام جعفر صادق (علیه السلام) فرمود:
(ما آنرا در شب قدر نازل کردیم) شب، حضرت فاطمه و قدر، خداوند متعال است. پس هر کس حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها ) را به حقیقت معرفت بشناسد، شب قدر را درک کرده است و جز این نیست که آنحضرت، فاطمه نامیده شد، چون خلائق از شناخت او عاجز شده اند (و فرمایش خداوند عزّوجلّ که: و تو چه می دانی شب قدر چیست؟ شب قدر از هزارماه بهتراست) یعنی بهتر از هزار مؤمن زیرا او مادر مؤمنین است و (در این شب فرشتگان و روح نازل میشوند.) فرشتگان یعنی مؤمنانی که از علم آل محمد (صـلوات الله عـلیهم اجـمـعین) بـهـره مـند می باشـند و روح؛ هـمان روح الـقـدس که حـضـرت فـاطـمــه زهـراء (سـلام الله عـلیهـا ) اسـت می بـاشـد؛ و (از هر امـر و فرمـانی ســلام و رحمـت است تا طـلوع سپیده دم)؛ یعنی تا هنگام ظهور و قیام حضرت قائم آل محمد (عجل الله تعالی فرجه الشریف).
🔸و چطور فاطمه زهرا لیله القدر نباشد که 11 قرآن ناطق از وجود مبارکش تنزل کرده اند؟!
***
منبع: تفسیر فرات کوفی، ص۵۸۱.
آیت الله فاطمی نیا
در شب قدر چه بخواهیم؟
-در حدیث داریم که از پیامبر اکرم صل الله علیه و اله پرسیدند در شب قدر چه بخواهیم ؟
ایشان فرمودند: «عافیت بخواهید.»
موارد تزكيه نفس و طهارت باطني و ظاهري شروع مرحله عملي
⏪۱- شناخت گناهانی که بدان مبتلاییم
⏪۲-اولویت بندی گناهان و تمركز برروي گناهان با اولويت مهم تر
⏪٣_كنترل چشم و گوش و زبان
💠اولین قدم در شروع طهارت جان شناخت گناهان است و تصمیم بر ترک آن. پس در این مرحله در دفتر چه ای که میباید همیشه همراهمان باشد روزانه سعی میکنیم تا گناهان خویش را لیست نماییم و آن ها بر اساس شدت و ضعف و زشتی اولویت بندی نماییم.
💠بر روی گناه اول خویش که درون دفترچه اولویت بندی نمودیم متمرکز میشویم. در همه حال مراقبیم که از آن گناه اجتناب نماییم و دفعات تکرار آن گناه را در دفترچه خویش یاد داشت میکنیم
💠در طول روز مراقبت خویش را بر روی چشم متمرکز میکنیم و تمام ورودیهای چشممان را میپاییم و خطاهای آن را در دفتر چه یاد داشت میکنیم. علاوه بر چشم از زبان نیز غافل نخواهیم شد.
تمرکز خویش را بر روی گوش متمرکز میکنیم و از وارد شدن اصوات نامناسب به ان جلوگیری به عمل می آوریم
💠تمام خروجی های دهانمان را میپاییم و خطاهای زبان را در دفترچه یادداشت میکنیم.
علاوه بر تمرکز بر گناه این مرحله و اولویت های سابق. تمام هم و غم خویش را متوجه حضور میکنیم. حضور کلید رسیدن به ماورای طبیعت است.خویش را در همه ساعات سعی میکنیم در محضر خدا ببینیم .و عالم را به دید مظهریت برای اسماء و صفاتش بنگریم. در حضور میباید نسبت به هفته قبل جهش بیشتر انجام دهیم و در مراقبه بکوشی ذكر دائم با توجه به حال و نفس خودتان كمك زيادي به شما خواهد كرد
دعايي كه توفيقات سلب شده را باز مي گرداند ...
حضرت استاد فاطمی نيا :
ماه رجب، ماه توبه است.يكي از ادعيه اي كه اگر به معناي آن توجه كنيم بسيار موثر است ، دعاي " يا مُقيلَ العَثَرات" است. (اي خدايي كه لغزش ها را اقاله مي كند و ناديده مي گيرد)
ما خدايي داريم كه بسيار مهربان است و گناهان ما را اقاله ميكند ، به اين معنا كه اگر پشيمان شويم و توبه كنيم ، اصلا با ما طوري معامله ميكند مثل اينكه گناهي مرتكب نشده ايم!
گاهي مواقع دراثر گناه ، بعضي توفيقات از انسان سلب ميشود ؛ اگر اين دعا را با توجه و حضور قلب در قنوت يا سجده خود بگويد ، توفيقات بازمي گردد.
فطريه به ازای هر نفر 8 هزار تومان
امام جمعه موقت تهران: زکات فطره روزه دار از لحظه رؤیت هلال ماه شوال واجب و تا قبل از زوال ظهر روز عید فطر باید پرداخت شود.
زکات فطره به ازای هر نفر 8 هزار تومان استآیت الله امامی کاشانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ پنج نکته در خصوص زکات فطره را یادآور شد و افزود: نکته نخست، میزان و نوع زکات فطره است، جنس زکات فطره گندم، جو، خرما و البته مسلمانانی که میزان غذای مصرفی اصلی آنها برنج است باید زکات فطره برنج را پرداخت کنند.
وی خاطرنشان کرد: قیمت زکات فطره برنج در تهران که هر کیلو به طور متوسط 10 هزار تومان است و باید 4 چارک که حدود 24 تا 25 هزار تومان می شود پرداخت کنند و مسلمانان روزه داری که غذای اصلی آن نان است باید 3 کیلو نان به قیمت آزاد که حدود 8 هزار تومان می شود پرداخت کنند، البته میزان و مبالغ غذای غالب مسلمانان روزه دار در تهران و شهرستان ها متفاوت است.
امام جمعه موقت تهران گفت: شخصی که به واسطه دارا بودن شغل درآمدی دارد و می تواند به نحو متعارف زندگی را تامین کند واجب است که زکات فطره را بپردازد و این شخص اگر سرپرست خانواده باشد باید از طرف خود و همسر و فرزندان و یا افرادی که تحت تکفل او قرار دارند زکات فطره بپردازد.
آیت الله امامی کاشانی گفت: کسانی که فقیر هستند و سرپرستان خانواده هایی که نمی توانند زکات فطره بدهند بهتر است زکات فطره معمولی که همان غذای غالب افراد معمولی که نان است و زکات نان می شود 8 هزار تومان را به یک فقیر بدهند.
وی در ادامه به این مطلب اشاره کرد که این زکات فطره باید به چه کسی داده شود و گفت: فقیر یا مستمندی که شخص می شناسد و بهتر است افراد فقیر یا مستمندی که در همسایگی آنها قرار دارد زکات فطره به آنها پرداخت شود.
آیت الله امامی کاشانی گفت: سرپرستان خانواده هایی که خود سیّد هستند می توانند زکات فطره خود را به افراد مستمند و فقیر سیّد و یا غیر سیّد پرداخت کنند اما افراد فقیر و یا مستمندی که سیّد هستند نمی توانند زکات فطره دریافت کنند چون زکات فطره مانند صدقه است و صدقه به سیّد تعلق نمی گیرد این افراد می توانند زکات فطره خود را به کمیته امداد بدهند.
وی در خصوص کفاره افرادی که در ماه مبارک رمضان نتوانستند روزه بگیرند نیز گفت : افراد بیمار ، زنان باردار ،زنانی که به فرزندان خود شیر می دهند و یا افرادی که کهولت سن دارند و نمی توانند روزه بگیرند باید کفاره روزه بدهند و میزان این کفاره هم یک چارک نان است که باید آن نان را به افراد مستمند و یا فقیری که می شناسند و یا افرادی را وکیل قرار دهند که آن نان را به افراد فقیر بدهند.
اهمیت بحث مراقبه در مطالعه برای سالک الی الله !
📚 حضرت آیةالله سید محمد محسن حسینی طهرانی حفظه الله ، در کتاب شریف " اسرار ملکوت ، ج۳، ص ۲۶۰ " فرموده اند :
✍ و سالک باید به این مطلب فوق العاده حسّاس باشد که هر کتابی را که می خواند در واقع روحیّات نَفْس و ملکات نویسنده است که به او منتقل خواهد شد؛ و لذا اگر نویسنده فرد صالح و متّقی باشد او نیز در نَفْس خود احساس نورانیّت و انبساط و بهجت میکند و اگر نویسنده شخص آلوده و مُنْغَمِر در کثرات و شهوات و انانیّت باشد خواننده در نَفْس خود باید احساس کدورت و قبض و دلسردی از عبادات و توجّه به پروردگار بکند و چه بسا این مسأله کم کم در نَفْس او حاصل می شود ولی خود او در هر برهه می تواند حال خود را با حال قبل مقایسه نماید و زنگ خطر را در درون خویش به صدا درآورد...
اشراف_عام_امام_زمان_تکوینی_و_اشراف.mp3
3.07M
استادفاطمی نیا. ا شراف عام وخاص امام زمان