eitaa logo
شمیم ملکوت
373 دنبال‌کننده
4.7هزار عکس
271 ویدیو
125 فایل
ساده و صمیمی با ملکوتیان
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
۱ حضرت معصومه(س) دختر امام کاظم(ع) جایگاه معنوی و علمی بسیار بالایی دارند و در قیامت شیعیان را شفاعت می کنند. ایشان به دلیل فشاری که بر اطرافیان امام کاظم(ع) وجود داشت ازدواج نکرد و در سال 201 هـ ق، به قصد ديدار برادر به سوى خراسان حركت كرد. وقتی به ساوه رسيد بيمار شد و پس از عزیمت به قم از دنیا رفت . بعضی علت بیماری آن حضرت را چنین نوشته اند: مردم ساوه در آن عصر از دشمنان سرسخت خاندان نبوت بودند، از این رو وقتی كه موكب حضرت معصومه و همراهانش به ساوه رسید، به آن حمله كردند و جنگ سختی درگرفت، برادران و برادرزادگان حضرت معصومه دراین جنگ به شهادت رسیدند، حضرت معصومه همچون عمه اش زینب(س) وقتی كه بدن های پاره پاره آنها را كه ۲۳ تن بودند دید، به شدت غمگین گشته و بر اثر آن بیمار شد و سپس روانه قم گردید، و در قم بیماری او ادامه یافت و پس از 16 یا 17 روز رحلت كرد. در روایت دیگری نیز آمده است که حضرت معصومه را مسموم کرده اند و به شهادت رسانده اند! بر اساس روایات وارده، زیارت قبر مبارکشان دارای ثواب فراوانی می باشد. مزار او در قم برکات فراوانی برای این شهر داشته است؛ از جمله آنها شکل گیری حوزه علمیه قم می باشد.
۲ حضرت فاطمه معصومه(س) ۲۵ سال بعد از تولد امام رضا(علیه السلام) دیده به دنیا گشود . بنا بر نقلى، اوّل ذى القعده سال 173 هجرى، روز ميلاد حضرت فاطمه معصومه‏(ع) است. آغاز ماه ذيقعده برای حضرت رضا عليه السلام و دودمان نبوت و آل علي عليه السلام پيام آور شادي مخصوص و پايان بخش انتظاري عميق و شور آفرين بود زيرا حضرت نجمه فرزندی جز حضرت رضا عليه السلام نداشت و مدتها پس از حضرت رضا نيز دارای فرزندی نشده بود.  پدرش امام موسى بن جعفر(ع) و مادرش بانویى پاكیزه به نام «نجمه» بود كه وقتی حضرت رضا(ع) را به دنيا آورد امام كاظم(ع) این بانو را «طاهره» ناميد، و اسامى ديگرى نيز داشت؛ از جمله: نجمه، اروى، سَكَن، سمانه و تكتم كه آخرين نام او بود. مهمترین لقب فاطمه دختر امام کاظم(ع) «معصومه» می باشد و از روایتی منتسب به امام رضا(ع) اخذ شده است که فرمود: «مَنْ زارَ الْمَعْصُومَةَ بِقُمْ كَمَنْ‏ زارَنى‏»  (هركس حضرت معصومه(ع) را در قم زيارت كند گويا مرا زيارت كرده است).
۳ حضرت معصومه(س) بعد از پدرشان ، تحت کفالت برادرش حضرت امام رضا(ع) قرار گرفت و ۲۱ سال تمام، در کنار برادر بزرگوارشان به مقامات عالی و کمالات علمی و معنوی و اخلاقی دست یافت؛ برخی از مقامات ایشان عبارت است از: 🔹️مقام شفاعت:  در مقام و منزلت و جایگاه این بانوى بزرگوار نزد اهل بیت(ع) همین بس كه امام صادق(ع) فرمودند:  «...أَلَا إِنَّ لِلْجَنَّةِ ثَمَانِيَةَ أَبْوَابٍ ثَلَاثَةٌ مِنْهَا إِلَى قُمَّ تُقْبَضُ فِيهَا امْرَأَةٌ مِنْ وُلْدِي اسْمُهَا فَاطِمَةُ بِنْتُ‏ مُوسَى‏ وَ تُدْخَلُ بِشَفَاعَتِهَا شِيعَتِي الْجَنَّةَ بِأَجْمَعِهِمْ ؛ آگاه باشید بهشت هشت در دارد كه سه در آن به سوى قم است. بانویى از فرزندان من در آنجا وفات مى كند كه نامش فاطمه دختر موسى است. همه شیعیان ما به شفاعت او وارد بهشت مى شوند!. همچنین مقام معنوی او در مرحله اي است كه در فرازی از زيارتنامه معروفش که توسط امام رضا(ع) بیان شده است می خوانیم:  «يا فاطِمَةُ اشْفَعى‏ لى‏ فىِ الْجَنَّةِ، فَانَّ لَكِ عِنْدَ اللَّهِ‏ شَاْناً مِنَ‏ الشَّاْنِ»؛ اى فاطمه مرا در بهشت شفاعت كن چرا كه در پيشگاه خدا داراى‏ جايگاه با عظمت هستى!
۴ 🔹️مقام علمی و حدیثی:  حضرت معصومه(س) از لحاظ علمی و حدیثی مثل مادرش حضرت زهرا(س) «عالمه» و «محدثه» بود وبا استدلالهای محکم، حقانيت ولايت حضرت علي(ع) را تبيين مي كرد. رواياتي كه از آن حضرت نقل شده غالباً درباره امامت و ولايت علي(عليه السلام) است كه با اثبات ولايت او ولايت سایر امـامـان معصوم نيز ثابت مي شود. براي نمونه حضرت معصومه با چند واسطه از حضرت زهرا نقل مي كنند كه فرمود: پيامبر در شب معراج به بهشت رفت و بر روي پرده اي در قصر بهشت ديد كه چنين نوشته شده: «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ‏ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ عَلِيٌ‏ وَلِيُ‏ الْقَوْمِ»؛ ... و بر روی پرده درگاه قصر ديگری نوشته شده است: «شِيعَةُ عَلِيٍّ هُمُ الْفَائِزُون» ! مقام علم و عرفان او در مرحله اي است كه در فرازی از زيارتنامه غير معروف او چنين مي خوانيم: «السلام عليك يا فاطمه بنت موسي بن جعفر و حجته و امينه» ‍:  سلام بر تو اي فاطمه دختر موسي بن جعفر و حجت و امين از جانب موسي بن جعفر. و باز مي خوانيم: «السلام عليك ايتها الطاهرة الحميدة البرة الرشيدة التقية الرضية المرضية»: سلام بر تو اي بانو پسنديده نيك سرشت، ای بانوی رشد يافته، پاك طينت، پاك روش، شايسته و پسنديده!
از امام جواد (علیه‌السّلام) روایت شده است: هر کس عمه‌ام را در قم زیارت کند، پاداش او بهشت است.
۵ 🔹️همچنین در باب مکانت علمی حضرت معصومه نقل شده است که روزی عده ای از شیعیان وارد مدینه شدند و پرسش هایی داشتند که می خواستند از محضر امام کاظم(ع) بپرسند و ایشان در سفر بود. از این رو فاطمه معصومه(س) پاسخ آن پرسش‌ ها را نوشت و به آنان تسلیم نمود. آنان از مدینه خارج شده و در بیرون شهر با امام کاظم(ع) مصادف شدند. هنگامی که امام پرسش‌های آنان و پاسخ‌های معصومه(س) را مشاهده کرد، سه بار فرمود: «فِدَاهَا أَبُوهَا»؛ پدرش به فدایش باد! اين سوال كه پيامبر اسلام با آنكه چند فرزند دختر داشت چرا حضرت زهرا را بيشتر دوست مي داشت و به او بيشتر اعتبار مي داد. سوالی است كه درباره حضرت معصومه عليها سلام نيز صادق است كه چرا حضرت موسي بن جعفر عليه السلام با داشتن دختران بسيار به حضرت معصومه عليها سلام توجه مي كرد و در ميان آنها اين دختر به آن همه مقامات نايل شد. پاسخش اين است که حضرت معصومه (س)همچون جده اش حضرت زهرا (س) در معيارهای ارزشی اسلام يكه تاز عرصه ها و در علم و كمالات و قداست گوی سبقت را از ديگران ربوده بود. همان گونه كه پيامبر (ص) در شان حضرت زهرا (س)فرمود:‌ «فداها ابوها» ، حضرت موسي بن جعفر (ع) نيز در شان حضرت معصومه (ع) فرمود: «فداها ابوها».
❤️
❤️
🔹️یکی از مهم‌ترین مراتب معنوی که حضرت فاطمه معصومه (ع) به آن دست یافتند، مقام «عصمت» بود، تا آن‌جا که یکی از القاب ایشان به این ویژگی‌ اختصاص یافت.   مقام «عصمت» به پیامبران، امامان و فرشتگان تعلق دارد و بالاترین نوع عصمت به پیامبر، امامان و حضرت فاطمه زهرا علیها السلام تعلق دارد و در مراتب بعدی، سایر اولیای الهی قرار دارند. مانند: حضرت زینب، حضرت ابوالفضل و حضرت فاطمه معصومه (ع) در این مرتبه قرار می‌گیرند. کریمه اهل‌بیت علیها السلام نمونه کامل زهد، تقوا، عفاف، عبادت و نهایت ارادت و معرفت در حق امام زمان خویش بودند و در معنویت به چنان جایگاهی رسیدند که امام رضاعلیه السلام لقب «معصومه» را به ایشان عطا کردند . این بانوی گرامی در زمان حیات، به «فاطمه کبری» مشهور بودند و سخن فوق پس از رحلت، اشاره به مقام عصمت آن‌حضرت دارد. صفات و مضامین عالی که در «زیارت نامه» ایشان وجود دارد، همگی از مقام والای معنوی حضرت خبر می‌دهد. همچنین یکی دیگر از قراینی که بیانگر مقام عصمت حضرت معصومه(ع) است، حضور دو فرد نقاب‌دار است که پیکر آن‌حضرت را به خاک سپردند. از آن‌جا که بنا بر باور شیعه، «معصوم» را باید«معصوم» دفن کند، بسیاری از بزرگان شیعه معتقد هستند که با توجه به مقام والای آن‌حضرت و معصومه بودن ایشان، به احتمال قوی آن دو نفر، از معصومین عصر و محارم آن‌حضرت، امام رضا و امام جوادعلیهما‌السلام بوده‌اند.  
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
۷ آیت اللّه العظمی مرعشی نجفی – قدّس سره بارها برای طلاب می فرمودند: علّت آمدن من به قم این بودکه پدرم، آقا سید محمود مرعشی نجفی – که از زهّاد و عبّاد معروف نجف بود – چهل شب در حرم امیر المؤمنین (ع) بیتوته نمود که آن حضرت را ببیند. پس شبی در حالت مکاشفه، حضرت علی (ع) را مشاهده کرد که به ایشان فرمود: « سید محمود چه می خواهی؟ » عرض می کند: می خواهم بدانم قبر فاطمه ی زهرا (س) کجاست، تا آن را زیارت کنم؟ حضرت فرموده بودند: من که نمی توانم برخلاف وصیت آن حضرت قبر او را معلوم کنم. عرض می کند: پس من هنگام زیارت چه کنم؟ حضرت فرموده بودند: خداوند متعال، جلال و جبروت حضرت فاطمه زهرا(س) را به فاطمه ی معصومه(س) عنایت فرموده اند؛ پس هر کس که بخواهد به زیارت حضرت فاطمه ی زهرا (س)نایل شود، به زیارت حضرت فاطمه ی معصومه (س) برود!
۸ درباره علّت ازدواج نکردن ایشان نظرات مختلفی وجود دارد : ۱)  بعضی می گویند که ایشان بنا به دستور پدر بزگوارشان ازدواج نکردند. بنابر آنچه «یعقوبی» نقل می کند، امام موسی بن جعفر(ع) وصیت فرمود که دخترانشان ازدواج نکنند. اما برخی این خبر را مجعول دانسته و آن را رد می کنند. ضمن اینکه امام معصوم دستوری برخلاف دستور مؤکد شرع نمی دهد. آنچه در وصیت امام کاظم(ع) آمده، توصیه به تبعیت همه فرزندان از امام رضا(ع) و سپردن اختیار ازدواج دختران به ایشان است، نه چیز دیگر! و این چنین در وصیت نامه آمده : " هیچ یک از دخترانم را نباید برادران مادری، سلاطین و یا عموهایشان شوهر دهند، مگر با نظر و مشورت رضا(ع)، اگر بدون اجازه او به چنین کاری اقدام کنند، با خدا و رسول خدا(ص) مخالفت ورزیده اند و در سلطنت خدا منازعه نموده اند؛ زیرا او به مصالح قومش در امر ازدواج آگاه تر است، پس هر کسی را او بخواهد تزویج می کند و هر کسی را او نخواهد تزویج نمی کند. " ۲) قول دیگری نیز وجود دارد که می گوید: «دلیل عدم ازدواج حضرت معصومه(س) عدم وجود هم شأنی برای ایشان می باشد»؛ چنانکه در مورد حضرت زهرا(س) نیز نقل شده است که اگر امام علی(ع) نبود هم کفوی برای ایشان پیدا نمی شد. این نظر نمی تواند درست باشد؛ چرا که بر خلاف توصیه موکّد اهل بیت به ازدواج است و در ازدواج مورد نظر آنها «مؤمن هم کفو مؤمنه است». از طرفی مقام حضرت زهراء(س ) با همه زنان عالم فرق می کند. ۳) اما «نظر دقیقتر» درباره عدم ازدواج حضرت معصومه(س) این است که از آنجا که در دوران هارون الرشید و مأمون، شیعیان و علویان و به ویژه امام کاظم(ع) مورد سخت ترین فشارها و آزارها بودند و ارتباطات اجتماعی آنان به شدت محدود بود، کسی جرات نزدیک شدن به خاندان اهل بیت(ع) را پیدا نمی کرد؛ چه رسد به آنکه با آنان پیوند نیز برقرار سازد. وصیت امام کاظم(علیه السلام) نیز بخاطر لحاظ همین شرایط بوده است. اینکه برخی از خواهران حضرت معصومه نیز موفق به ازدواج نشدند این مسأله را تایید می کند.
  ۹ در زمان مرحوم آیت الله بروجردی، پادشاه عربستان به ايران آمد. وزير امور خارجه عربستان به همراه وزير امور خارجه ايران، سفير ايران در عربستان و وزير دربار خدمت آيت الله بروجردی ره آمدند و اظهار داشتند: آقای ملك سعود مي خواهد خدمت شما برسد. مرحوم آيت الله بروجردی در همان بدو امر این دیدار را رد کردند. خيلی از بزرگان تلاش كردند – حتي از مراجع صحبت كردند- كه آقا شما مدافع تقريب مذاهب هستيد اگر بيايند قم با شما ملاقات كنند، براي شيعه اعتبار است. چرا مي گوييد نه؟ هر چه اصرار کردند فایده نداشت. وقتی بعد از اصرار بسیار علت را جویا شدند، آيت الله بروجردی گفته بودند: پادشاه سعودی، قم كه بيايد به دیدار من مي آيد، ولی به زيارت حضرت فاطمه معصومه (س) نمی رود و اينكه يك پادشاه برای من وارد قم شود و نسبت به خانم معصومه (س) بی احترامی كند، اين هتك اهل بيت (ع) است و من به عنوان مرجع اين مذهب نمي توانم تحمل كنم كه مذهب، اين طوری هتك شود!
آیة الله بوشهری نقل می کنند : در ماه رجب سال ۱۳۸۱ ه ش به ناراحتی قلبی مبتلا شدم، به حرم حضرت معصومه(س) مشرف شدم. سرم را به ضریح گذاشتم. هم عوامانه گریه کردم و هم عوامانه گلایه کردم! گفتم: « ما دلمان خوش است که خدمتگزار حوزه شما أهل بیت علیهم السلام هستیم، ولی شما سراغی از ما نمی‌گیرید، حالی از ما نمی‌پرسید!» در ایام نقاهت، روزی یک ساعت به مدیریت حوزه برای رفع مشکلات طلاب سر می‌زدم. چند روز از این قصه گذشته بود که حاج آقا توسلی ره آمد و گفت: یک کار بسیار ضروری و فوری با شما دارم، به شرط اینکه کسی نباشد... ایشان گفتند: شما چند روز قبل از حضرت معصومه سلام الله علیها گلایه کرده‌اید؟ من ناباورانه گفتم: بله، من از حضرت به خاطر این بیماری که پیدا کردم، گلایه کرده‌ام، حالا چه شده است؟ گفتند: از من نپرس چه کسی به من گفته، ولی همین را بدان که به من گفته‌اند به شما یک پیام بدهم؛آن پیام هم این است که گفتند: به سید هاشم بگویید که از ما گلایه نکند، ایشان خیال می‌کند حوزه را خودش به تنهایی اداره می‌کند، منهای کمک و مساعدت ما؟! از این بنده خدا تشکر کردم و کمی اصرار کردم که این مطلب در خواب به شما گفته شده یا در بیداری؟ ایشان گفتند: اصرار نکنید، فقط بگویید که این مطلبی را که گفتم، واقعیت داشته یا نه؟ گفتم: بله واقعیت داشته، گفت: همین مقدار بس است. این پیام آنهاست، چه کار دارید که من چگونه فهمیده‌ام!
بدرقه ستاره‌ها 🔹 رهبرانقلاب: این دختر جوان تربیت‌شده دامان اهل‌بیت، با پاشیدن بذر معرفت در طول مسیر و بعد رسیدن به قم، موجب شد که قم به عنوان پایگاه اصلی معارف اهل‌بیت بدرخشد.
  امروز حاج سعید حدادیان در دعای ندبه ی حرم حضرت معصومه س می گفت: خدام فرهنگی حرم حضرت بهم گفتند تحقیقات در مورد نحوه ی مرگ حضرت تکمیل شده و شهادت حضرت معصومه سلام الله محرز شده است ! حالا از اول برای شهیده جوان گریه کنیم !!
یا صاحب الزمان ! برای ما نه ، بخاطر اینها بیا !!
کودکان غزه.pdf
1.86M
سلام و نور  این فایل پانزده صفحه ای، مجموعه ای از فعالیت های مناسب کودکان پیش دبستانی و دبستان، است که با موضوع فلسطین ، تهیه شده. این فایل را برای کودکان ایرانی، پرینت رنگی بگیرید و به بچه ها هدیه دهید و درکنارشان این فعالیت ها را انجام دهید و با آنها گفتگو کنید.  به امید اینکه نسل جدید، کمی بیشتر درباره ی فلسطین بداند و بیاندیشد. هزینه : یک شاخه گل صلوات.🌸
۸۰۰۰ شهید در مدت ۱۵ روز!!! عبدالکریم سروش و امثال وی که معتقد هستند، بشریت بعد از پیامبر ص، دیگر نیازی به آموزه های وحیانی ندارد و با عقل خودش می تواند بقیه مسیر سعادت و‌کمال را برود ، کجا تشریف دارد؟! یا آن اندیشمند غربی که ضمن تشکر از خدا، از خدا خواسته بازنشسته شود ، چون بشریت با عقل خود طی طریق خواهد کرد ! کی این بشر مغرور ، میخواهد بیدار شود ؟!