روز امور تربيتی و تربيت اسلامی
#پوستر
#مناسبتی
#هشتم_اسفند
#اولیاء_و_مربیان
https://eitaa.com/sharaf_Badrud
هشتم اسفند ماه ، روز امور تربيتی و تربيت اسلامی گرامی باد.
دین مبین اسلام اهتمام ویژه ای به بحث «تربیت اسلامی» فرزندان دارد ، تا حدی که در صحیفه سجادیه می خوانیم؛ امام معصوم حضرت سجاد (عليه السلام) آن را در قالب دعا [ که نشان دهنده اهمیت آن است] از خداوند مسئلت می نماید : «اَللّهُمَّ... أَعِنّى عَلى تَربيَتِهِم وَ تَأديبِهِم وَ بِرِّهِم ؛ خدايا مرا بر تربيت، ادب آموزى و نيكى كردن به فرزندانم يارى فرما.» [1]
برای آنکه درک مناسبی از مفهوم تربیت اسلامی داشته باشیم باید هر دو جزء آن یعنی تربیت و اسلام را تعریف نمائیم .
«تربیت» در لغت، به معنای پروردن [2] و پرورش دادن است و در اصطلاح عبارت است از فراهم آوردن زمينه ها و عوامل به فعليت رساندن يا شكوفا ساختن شخص در جهت رشد و تكامل اختياری او به سوی هدف های مطلوب و بر اساس برنامه ای سنجيده شده [3]
«اسلام» نیز به در لغت به معنای گردن نهادن، [4] تسلیم ، اطاعت و امتثال امر و نهی بدون هیچ گونه اعتراضی است. [5] و در اصطلاح عبارت است از طاعت و تسلیم در برابر خداوند و پذیرش و انقیاد اوامر خداوند، بدون هیچ گونه اعتراض [6]
با توجه به این تعاریف مراد از تربیت اسلامی ، پرورش افراد برای رسیدن به هدف مطلوب اسلام یعنی اطاعت (انجام واجبات و ترک محرمات) و تسلیم (با معرفت) بی قید و شرط در برابر پروردگار است که به این اطاعت و تسلیم در برابر خداوند در اصطلاح «عبادت» نیز می گویند.
در قرآن کریم نیز در آیه «وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْاِنْسَ اِلاّ لِیَعْبُدُونِ ؛ من جنّ و انس را نیافریدم جز برای اینکه عبادتم کنند!». [7] هدف از آفرینش جن و انس عبادت دانسته شده است که البته در تفسیر «لیعبدون» به «لیعرفون» نیز تعبیر شده ، امام صادق (علیهالسلام) روایت می نماید که روزى حسین بن على (علیهما السلام) بین اصحابش آمد و فرمود: خداى عزوجل خلق را نیافرید مگر براى اینکه او را بشناسند، چون اگر او را بشناسند، عبادتش هم مى کنند، و اگر عبادتش کنند، به وسیله عبادت او از پرستش غیر او بى نیاز مى شوند [8] که لیعرفون نیز حاکی از تربیت صحیح اسلامی در راستای معارف الهی است.
پس نتیجه تربیت اسلامی رسیدن به هدفِ آفرینش ، و آن شناخت ، عبادت و بندگی خالصانه پروردگار است و این بدین معناست که باید فرزندانمان را به گونه ای پرورش دهیم که اولا نسبت به خداوند [و اولیاء خداوند] معرفت داشته ثانیا از عبادت و بندگی خداوند سر باز نزنند و البته اجر چنین تربیتی بخشیده شدن گناهان والدین نیز می باشد ؛ رسول اكرم (صلى الله عليه و آله) در این باب می فرماید : «أَكْرِمُوا أَوْلَادَكُمْ وَ أَحْسِنُوا أَدَبَهُمْ يُغْفَرْ لَكُم؛ فرزندان خود را گرامى بداريد و خوب تربيتشان كنيد تا گناهان شما آمرزيده شود.»[9]
پی نوشت:
[1] صحيفه سجاديه دعاى 25ص120
[2]. لغت نامه دهخدا، لغت تربیت
[3]. فلسفه تعليم و تربيت ج1ص341
[4]. لغت نامه دهخدا، لغت اسلام
[5]. تفسیرماوردی ج1ص379
[6]. مبادی الاسلام ص23
[7]. ذاریات آیه 56
[8]. ترجمه المیزان ج18 ص585
[9]. مكارم الأخلاق ص222
-----------------------------------
#مناسبتی
#هشتم_اسفند
#سخنرانی_کوتاه
#اولیاء_و_مربیان
https://eitaa.com/sharaf_Badrud
💎💎 پاسخ به شبهات دانش آموزی
چرا تخلفات برخی کاندیداها رسانهای نمیشود تا مردم آنها را بهتر بشناسند؟؟!
🔶 اول: وقتی بین دو نفر اختلافی ایجاد میشود، یک نفر را به عنوان داور بین خود انتخاب میکنند تا بین آنها صلح برقرار کند. حال آیا داور بدیها و اشکالات هر کدام را جلوی دیگران اعلام میکند؟! یا فقط اشکالات آنها را به خودشان میگوید؟!
🔷 دوم: اگر کاندیداها تخلفاتشان را بخواهند، به خود آنها میگویند، ولی به دیگران نمیگویند که آبروی آنها نرود. چون در اسلام، اصل بر پردهپوشی است نه پردهدری، حال اگر کسی خطا و اشتباهی کند که دیگران از آن خبر ندارند، باید او را تنبیه کنند، ولی نباید آبروی او را ببرند و عیبی که بین او و خدایش یا دیگری هست را آشکار کنند.
🔶 سوم: هر کسی ممکن است تخلفات و اشکالاتی داشته باشد، چون به غیر از معصوم هر انسانی خطا و اشتباه دارد و در واقع نمیشود به خاطر تخلفات و خطاهایی که ربطی به کاندیداتوری ندارد، آبروی او را برد و تخلفات او را رسانهای کرد.
🔺 مثلا طرف با خانوادهاش مشکل دارد یا ارتباط با نامحرم داشته یا ارث برادر و خواهرش را خورده یا پول کارگر زیردستش را نداده، حال که به خاطر این تخلفات رد صلاحیت شده است، لازم نیست که آنها را رسانهای کرد.
🔷 چهارم: خیلی از تخلفات کاندیداها، تهمت و دروغ و شایعه است و تا زمانی که احراز نشده و در دادگاه به اثبات نرسیده، بیان آن خلاف شرع و قانون بوده و جرم است.
🔶 پنجم: گاهی وقتها رسانهای کردن تخلفات کاندیداها باعث اغتشاش و فتنه در بین مردم میشود، چون ممکن است طرفداران آنها این تخلفات را تهمت و شایعهای از سوی رقیبان آنها بدانند، در نتیجه باعث فتنه و اغتشاش شود.
📎 #دانش_آموزی
📎 #نوجوان
📎 #پاسخ_به_شبهات
📎 #انتخابات
📎 #آشکارکردن_جرائم
✅ https://eitaa.com/sharaf_Badrud
🔰 رای دادیم چه شد؟؟
#انتخابات
◉━━━━━━─────🇮🇷
https://eitaa.com/sharaf_Badrud
◉━━━━━━─────🇮🇷
گلایه دارم اما....
اگر چه ظاهراً بر برگهای انگشت میکوبم
ولی از دادها پیداست دارم مُشت میکوبم
بله از دادهای دشمنان کشورم پیداست
که رایم تیر سوزانی به قلب تکتک آنهاست
بله این رای مثل موشک فتاح جانسوز است
برای دشمنان من شراری استخوانسوز است
بله اینرای در دنبالهی راه شهیدان است
بله این رای در تاییدِ ماندن پای پیمان است
بله این رای در تاییدِ حق انتخاب ماست
بله این رای در یاری دین و انقلاب ماست
بله این رای یعنی عاشق این سرزمین هستم
یکی از مردمانِ عاشق ایران زمین هستم
گلایه دارم اما پایِ کارِ کشورم هستم
که باشد چارهی هر مشکلی امروز در دستم
بله حتی اگر مشکل، اگر کمبود و نقصانیست
یقینا قهرکردن چارهای بر مشکل ما نیست
حضور ماست آری چارهی حل کردن مشکل
فراری میشود هر مشکل از یک امت یکدل
و من در سرنوشت کشورم تاثیر خواهم داشت
یقینا نقش در بهبودی و تغییر خواهم داشت
یقینا حل شود هر مشکلی با مردمِ میدان
شود با مردمش پیروز در هر صحنه ایران جان
بله این رای یعنی دوست دارم سرنوشتم را
وطن جانِ عزیزم را، سرایم را، بهشتم را
به عشق حاج قاسم، باز در میدانِ ایثارم
به خونِ پاک او سوگند بر عهدم وفادارم
جوابم را به دشمن صبح روز جمعه خواهم گفت
که باید پاسخ اهریمنان را سخت و محکم گفت
به روی برگهی همراهیام انگشت خواهم زد
به پوزِ دشمنان سرزمینم ،مشت خواهم زد
✍#احمد_رفیعی_وردنجانی
#شعر
#انتخابات
#مشارکت_حداکثری
#متوسطه_به_بالا
https://eitaa.com/sharaf_Badrud
13.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مراسم بزرگداشت روز امور تربیتی و تجلیل از سرکار خانم خاله ای معاون پرورشی آموزشگاه و سرکار خانم طاهری مربی فرهنگی
۸ اسفند ۱۴۰۲
12.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مراسم تجلیل از دانش آموزان دبیرستان شرف بادرود
به مناسبت هشتم اسفند سالروز تاسیس امور تربیتی توسط شهیدان رجایی و باهنر در اقدامی شایسته از طرف اداره آموزش و پرورش از دانش آموزان برتر علمی هر پایه در دبیرستان شرف با اهدای جایزه تجلیل شد.
همچنین در این مراسم از طرف مدیریت دبیرستان از نفرات دوم و سوم علمی هر پایه تحصیلی، شورای دانش آموزی مدرسه ،شورای بسیج دانش آموزی و نماینده دانش آموزی کلاس ها با حضور رییس ،معاون آموزشی و کارشناس آموزش متوسطه تجلیل شد.