سلام
بعد از چی بخریم؟!پر تکرارترین سوالی که این روزها پرسیده می شود این است:
«بازار تا کجا بالا میره؟»
حقیقت اما این است که کسی نمی تواند جواب دقیق و درستی به این سوال بدهد.مشخص کردن سقف برای بازار بستگی به مفروضات بسیار زیاد و پیچیده ای دارد که تا زمان محقق نشدن آن مفروضات (مثلا نرخ ارز)نمی توان در مورد درست و غلط بودن آن اظهار نظر کرد.
البته می توان با کمی تغییر در سوال به جواب رسید.«بازار کی سقوط می کند؟»
سقوط بازار نشانه هایی دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
۱-حرکت نقدینگی از سهام و صنایع با سود تقسیمی صفر به سهام و صنایع با سود تقسیمی حداکثری
۲-ورود جریان نقدینگی به سهام شرکتهای سرمایه گذاری
۳-تغییر دیدگاه فعالان و تحلیل گران بازار از محاسبه سود سال های آتی به ارزش دارایی ها و ارزش جایگزینی شرکتها
۴-افزایش قابل توجه عرضه های اولیه مخصوصا عرضه اولیه شرکتهای بزرگ
۵-تغییر قوانین و مقررات بازار و بورس ها مانند تغییر معنادار دامنه نوسان،تغییر در قوانین اعتباری کارگزاری ها و…
۶-مهمتر از همه افزایش نرخ بهره رسمی(بانکی و بین بانکی و اوراق دولتی) و غیر رسمی(ودیعه مسکن ،لیزینگ و…)
۷-اتمام طول دوره رونق (سیکل رونق).لازم ذکر است به طور میانگین و سنتی در بورس ایران طول دوره رکود یکسال و نیم و طول دوره رونق دو سال در نظر گرفته می شود.
۸-عقب افتادن بازده حاصل از سرمایه گذاری فعالان قدیمی و تحلیل گران حرفه ای بازار از بازده تازه واردها و مبتدی ها.
۹-افزایش شناوری در کلیت بازار و بالاخص در سهم های کوچک(با ارزش بازار پایین)
۱۰-افزایش تعداد پروژهای تیک آور (ادغام و تملیک)
بدیهی است که بدون مفرضات فوق هرگونه کاهش قیمت را میتوان جزو نویز یا نوسانت طبیعی بازار در نظر گرفت و به آن به چشم یه فرصت جهت ورود به بازار یا بهینه سازی پرتفوی سرمایه گذاری نگاه کرد.
📚منبع تحلیل :محمد مشاری
#تحلیل_بازار
ارزش معاملات رکورد شکن
1) ارزش معاملات خرد به 18350 میلیارد تومان رسید و رکود بیش از دو ساله ی خودش (به نقل از کانال خلاصه بازار) را شکست. این ارزش معاملات با رکورد خودش در سقف سال 99 هنوز فاصله زیادی دارد اما خودش به تنهایی نشان دهنده چشم انداز رشدی در بین خریداران است. تعداد خریداران حقیقی بازار هم امروز به عدد 514 هزار نفر رسید که مدتها بود این تعداد خریدار در بازار تجربه نشده بود. بازار یک روند صعودی قوی دارد و فارغ از نوسان های منفی و هیجان های مثبت مثل امروز، به نظر می رسد فعلا این روند ادامه پیدا کند و نباید چند از اصلاح ها ترسید. البته اخبار منفی بعضا باعث نوسان های منفی جذاب می شود که می تواند فرصتی برای خرید باشد. از اینگونه فرصت ها باید به خوبی برای حداکثر کردن بازده استفاده کرد.
هم وزن
2) به دلایل مختلفی که بارها به آن اشاره کردیم، توجه به نمادهای کوچک و متوسط بیشتر از نمادهای بزرگتر است. این روزها ریسک دست درازی دولت به جیب شرکت های بزرگ و همچنین رانت جویی بیشتر از درآمد و سود این شرکتها، میل به خرید نمادهای هم وزن را بیشتر نیز کرده است. از ابتدای سال 1402 تا امروز شاخص هم وزن 2 درصد بازده بهتری نسبت به شاخص کل داده که با آن رویکرد هم وزن خیلی بهتر از کل هم خوانی ندارد. در واقع می توان گفت درست است که شاخص هم وزن 2 درصد بازده بهتر داده ولی شرایط آنگونه شاید در ظاهر پیروزی مطلق کوچک ها را نشان می دهد نیست. البته شاید در ادامه ی سال این برنده بودن کوچک ها که خیلی ها مدعی آن هستند بیشتر به چشم بیاید.
امواج تورمی
3) امواج تورمی در کشور باعث شده، تصمیمات سرمایه گذاری بیش از آنکه متکی به تحلیل های خرد با جزئیات زیاد و دقیق باشد، بیشتر مبتنی بر تحلیل های کلان و خیلی موقع غیردقیق و غیرعملی باشد که البته به خاطر تورم بالا و انتظار جمعی موفق عمل می کند. در واقع تجربه چندسال گذشته نشان داده کسانی که خیلی با تحلیل های کلی و نسبت های کلی اقدام به خرید و فروش سهام به عنوان یک کلاس از دارایی های قابل سرمایه گذاری می کنند، موفق شده بازده خوبی در حد تلاشی که انجام داده اند کسب کنند. یعنی محاسبات دقیق سود هر سهم و جریانهای نقد و بررسی موشکافانه علی رغم اینکه باعث گریز از زیان می شود اما به دلیل امواج تورمی و همچنین گران شدن دسته جمعی دارایی ها، خیلی وقت جلوی سرعت العمل را می گیرد و چه بسا ریسک گریزی افراطی بوجود آورد. در هر صورت اگر بر اساس تحلیل بنیادی اقدام به سرمایه گذاری یا ترید می کنیم، بد نیست به این نسبت های کلان و مقایسه بازارها توجه کنیم و زمانی که مومنتوم ایجاد می شود بیش از حد ریسک گریز نباشیم. به هر حال در کشوری که میانگین تورم در چهارسال گذشته 40 درصد بوده، تشکیل سرمایه در 20 سال گذشته صفر بوده و همچنین شاهد نوسان های بسیار سنگین در سطح کلان و خرد هستیم، نمی توان انتظار داشت انحراف از نتیجه تحلیل خیلی کم باشد.
چرا هلدینگ ها و سرمایه گذاری ها
4) در شرایط امواج رشدی قوی معمولا هلدینگ ها و سرمایه گذاری بعد از رشد اولیه بازار مانند همین روزها به شدت مورد توجه قرار می گیرند. این موضوع چند دلیل دارد. اول اینکه معمولا اول بازار ترجیح می دهد خود سهم ها را بخرد تا سهامداران آنها را لذا معمولا در موج اول رشد جاماندگی پیدا می کنند. از طرف دیگر معمولا چون نسبت قیمت به nav این شرکت ها پایین است و در شرایط رکود این نسبت بدتر می شود یک حس تخفیف در خریدن برای خریدار ایجاد می کند. نکته سوم اینکه چون بازار رونق می گیرد فروش سهام و شناسایی سود توسط شرکت ها بهتر از شرایط معمول می شود و همین پی به ای شرکت های هلدینگ و سرمایه گذاری را بهتر می کند.
1402/01/19
fardaname
امروز شاهد خروج 1063 میلیارد تومان پول حقیقی از صندوق های قابل معامله با #درآمد_ثابت بودیم.
/پارسیس
#بزاگرس
حمایت اول ۶۱۶۳
حمایت دوم ۵۳۶۵
مقاومت ۷۰۶۵
برای ورود روی حمایت ها پله ای مناسب هستش
کانال آنالیز سهم ها
#غویتا آپدیت غویتا حمایت و مقاومت روی چارت مشخصه اهداف هم همینطور
#غویتا
به سمت هدف
ریز ریز حرکت میکنه
اهداف روی چارت
کانال آنالیز سهم ها
#خودکفا محدوده مقاومت اهداف روی چارت مشخص
#خودکفا
به هدف اول نزدیک میشه
مقاومت ۹۹۱۶
کانال آنالیز سهم ها
#زدشت باید بالای ۳۴۳۶۰ تثبیت کنه و به پایین نشکنه 🤷♂ بعد میشه انتظار اهداف بالاتر داشت
#زدشت
به هدف اول ۴۳۲۳۰
نزدیک میشه 👌
کانال آنالیز سهم ها
#سدبیر هفتگی رسیده کف ابر که مقاومت هستش مقاومت اول ۲۸۸۱۹ حمایت اول ۲۵۶۰۰
#سدبیر
مقاومت ۳۳۵۵۰ عبور کنه
میره هدف بعدی ۵۰۰۰۰