هدایت شده از شرح خطبهی فدکیه
خطبه فدکیه
خطبهای است که بانوی گرامی اسلام، حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها)، در فاصله زمانی کوتاهی پس از ر حلت مصیبتبار پدر بزرگوارشان، در مسجدالنبی (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) و در حضور بسیاری از انصار و مهاجرین ایراد فرمودند.
@sharheekhotbeefadak
💖سـبـڪ زنــــدگـے فـاطـمـے💖
🔷🔸شوخی زن و شوهر
❤️🍃سلمان فارسی حکایت نماید:
روزی حضرت فاطمه زهراء سلام اللّه علیها بر پدرش، رسول خدا صلی اللّه علیه و آله وارد شد.
وقتی رسول خدا چشمش بر چهره فاطمه افتاد، او را گریان و غمگین دید، به همین جهت علّت را جویا شد؟
حضرت زهراء سلام اللّه علیها در پاسخ پدر اظهار داشت: ای رسول خدا! روز گذشته بین من و همسرم، علیّ بن ابی طالب علیه السلام جریانی اتّفاق افتاد که با یکدیگر ضمن صحبت، شوخی و مزاح می کردیم و من جمله ای را به عنوان شوخی به شوهرم گفتم، که موجب ناراحتی او شد.
💛🍃و چون احساس کردم که همسرم ناراحت است، از سخن خویش غمگین و پشیمان گشتم و از او خواهش کردم تا از من راضی و خوشحال گردد.
و او نیز عذر مرا پذیرفت و شادمان شد و با خنده روئی با من مواجه گشت و احساس کردم که از من راضی می باشد؛ ولی اکنون از خدای خود وحشت دارم که مبادا از من خشمگین و ناراضی باشد.
رسول خدا صلی اللّه علیه و آله با شنیدن چنین مطالبی اظهار نمود: ای دخترم! همانا رضایت و خشنودی شوهر همانند رضایت و خوشنودی خداوند متعال خواهد بود و غضب و ناراحتی شوهر سبب نارضایتی و ناراحتی خدا می گردد.
💜🍃و سپس افزود: هر زنی که خداوند را همچون حضرت مریم عبادت و ستایش کند؛ ولیکن شوهرش از او ناراضی باشد، عبادات و اعمال او مقبول درگاه خدا قرار نمی گیرد.
ای دخترم! بدان که بهترین اعمال، فرمان بُرداری و تبعیّت از شوهر است، البتّه در مواردی که خلاف اسلام و قرآن نباشد
بعد از آن، بهترین کارها برای زن ریسندگی است، یعنی کارهای سبک و فردی، به دور از نامحرمان را انجام دهد.
ای دخترم! هر زنی که زحمات و مشقّات خانه داری را تحمّل کند و خانه داری نماید و برای رفاه و آسایش اعضای خانواده اش تلاش نماید، همانا او اهل بهشت خواهد بود.
📚منبع:
احقاق الحقّ، ج 19، ص 112 - 113
@sharheekhotbeefadak
🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸
سلام
صبح روز دوشنبه شما بخیر
السلام علی الحسن و الحسین سیدی شباب اهل الجنه
یا قاضی الحاجات
⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬
🔴عوامل بهشتی شدن
یكی از مسلمین در حضور پیامبر (صلی الله علیه و آله) بود، پیامبر (ص) به او فرمود: می خواهی تو را به موضوعی راهنمائی كنم كه با انجام آن ، خداوند تو را به بهشت ببرد؟! او عرض كرد: بله ای رسول خدا (ص).
پیامبر (ص) فرمود: خداوند از آنچه به تو داده ، تو هم (به نیازمندان) بده . او عرض كرد: اگر خودم نیازمندتر از او باشم چه كنم؟ فرمود: مظلوم را یاری كن ! او عرض كرد: اگر خودم ، ناتوانتر از او باشم چه كنم؟ فرمود: برای نادان ، كاری انجام بده یعنی راهنمائیش كن. او عرض كرد: اگر خودم نادانتر از او باشم چه كنم؟
فرمود: فاصمت لسانك الا من خیر: زبانت را جز از سخن نیك ، خاموش دار. آیا شادمان نیستی كه یكی از این (چهار) ویژگیها را داشته باشی كه تو را به بهشت ببرد؟ 1- كمك به نیازمند 2- اگر نتوانستی یاری مظلوم 3- اگر نتوانستی ، نادان را راهنمائی كن 4- اگر نتوانستی ، زبانت را كنترل كن كه جز به خیر، حركت نكند.
📚 داستان دوستان(محمد محمدی اشتهاردی)
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
هدایت شده از شرح خطبهی فدکیه
خطبه فدکیه
خطبهای است که بانوی گرامی اسلام، حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها)، در فاصله زمانی کوتاهی پس از ر حلت مصیبتبار پدر بزرگوارشان، در مسجدالنبی (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) و در حضور بسیاری از انصار و مهاجرین ایراد فرمودند.
@sharheekhotbeefadak
هدایت شده از شرح خطبهی فدکیه
خطبهی فدکیه، یکی از اسناد و مدارک تاریخی مهم مربوط به وقایع صدر اسلام، و تحولاتی است که منجر به انزوای کامل امام علی (علیهالسّلام) از صحنه سیاسی – اجتماعی جامعه گردید. این خطبه که پس از تلاشهای بینتیجه فاطمه (سلاماللهعلیها) جهت استرداد فدک ایراد گردید، در حقیقت شکوائیهای بود که زهرا (سلاماللهعلیها) از وضع زمانه ابراز داشت. او که از وضعیت پیش آمده پس از رحلت پدر ناراضی بود، فدک را بهانهای جهت اعلام مواضع به حق خود دید و به بیان و شرح دیدگاههای خود پیرامون مسائل مهم جامعه پرداخت.
(فدک از جمله قرا و قصبات حجاز و حوالی خیبر است که با مدینه طیبه دو یا سه روز طی مسافت فاصله دارد که به مقیاس زمان ما به ۱۳۰ کیلومتر میرسد. فدک سرزمینی بوده است آباد و به لحاظ داشتن آب کافی، از نخلستانهای فراوان و محصولات بیشماری برخوردار بوده است)
آنچه بیشتر در نظر شیعه حائز اهمیت است، آن قسمت از خطبه است که به شرح وقایع پیش آمده پس از رحلت پیامبر بزرگ اسلام (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) میپردازد. این خطبه حاوی مطالب و مسائل عمیق فکری بسیاری است که نشان از آگاهی و معرفت حضرت به موضوعات علمی دارد، اما بخش تاریخی خطبه از نظر شیعه دارای اهمیت بیشتری است. این در حالی است که برخی از اندیشمندان و مورخان اهل سنت، درست به دلیل در برداشتن این گونه مباحث، این خطبه را مجعول و ساخته و پرداخته محدثان و مورخان متاخر شیعی مذهب دانستهاند.
ر.ک: ابن طیفور، احمد بن ابی طاهر، بلاغات النساء، ص۱۲.
@sharheekhotbeefadak
هدایت شده از شرح خطبهی فدکیه
✅هدف اصلی از شرح خطبه
درباره این خطبه تا به حال کتب زیادی، به خصوص توسط دانشمندان شیعه نگاشته شده است. اما اکثراً، بلکه همه این تالیفات و تحقیقات، دربرگیرنده شرح محتوایی خطبه و مباحث مربوط به متن آن است و کمتر به مسائل مربوط به اسناد و رجال خطبه پرداخته شده است.
اما هدف اصلی این طرح، قبل از شرح اجمالی، نظری از برون به خطبه، و نگاهی هر چند کوتاه و گذرا به اسناد و منابعی است که به گونهای به این خطبه اشاره و یا آن را نقل نمودهاند. این، به خودی خود، باعث میشود به نوعی پاسخ شبهه مجعولبودن این خطبه نیز داده شود. مباحث مربوط به اسناد و رجال خطبه، جهت بررسی میزان اعتبار آن ضرورتی است انکارناپذیر، و تحقیق در آن منطقاً مقدم بر پژوهش در محتوای خطبه است، اما به دلیل گستردگی مباحث پیرامونی آن، مجال ورود به این مبحث در این مقال وجود ندارد؛ لذا این نوشته میتواند پیش درآمدی بر تحقیقات و پژوهش در اسناد و رجال این خطبه جهت تعیین اعتبار آن باشد. در ادامه به منابع، اسناد، و طبقات راویان خطبه، به صورتی مختصر و گذرا پرداخته میشود.
@sharheekhotbeefadak
هدایت شده از طب اسلامی
#یا_اخت_الحسین
مدد از عمهى سادات گرفتيم
ارباب جان زينب سرصبح است
مرا هم درياب
#صبحتون_زینبی
🍎حضرت زینب کبری سلام الله علیها《عابده ی آل علی 》
🕋پرستش وعبادت
✍عبادت رفیعترین مقام آدمی است. ائمّه اطهار(علیهم السلام)هرکدام مرتبه اعلای ازاین مقام رادارابودند.دخت والاگهرحضرت علی(علیه السلام)نهایت عبادت وتعظیم رادربرابر پروردگارداشت
🍀حضرت زینب(علیها السلام) نمازهای مادرش حضرت زهرا(علیها السلام) و پدرش حضرت علی(علیه السلام) را شاهد بود. ایشان نیایشهای امام حسن مجتبی(علیه السلام)را در دل شبها و روزها دیده بود، عبادت و مناجاتهای امام حسین(علیه السلام) را، به ویژه در شب و صبح عاشورا، به تماشا نشسته بود و هر یک برایش درس و الگوی عبادت و مناجات بود
💢حضرت زینب کبری(سلام الله علیها)شبهابه عبادت میپرداخت ودردوران زندگی،هیچگاه تهجّدراترک نکرد.آنچنان به عبادت اشتغال ورزیدکه ملقّب به«عابده آل علی»شد.شب زنده داری حضرت زینب(سلام الله علیها)،حتی درشب دهم ویازدهم عاشورا،ترک نشد.
🕌فاطمه دخترامام حسین(علیه السلام)میگوید:درشب عاشورا، عمّه ام پیوسته درمحراب عبادت ایستاده بود، نمازونیایش داشت وپیوسته اشکهایش سرازیر میشد
🕌امام زین العابدین(علیه السلام)، میفرماید:عمّه ام زینب درطول سفر اسارت ازکوفه تاشام،پیوسته نمازهای واجب و مستحب خودراانجام میدادودر بعضی منزلگاههامیدیدم که ایشان دراثر ضعف وگرسنگی،نمازخودرانشسته میخواند;چراکه سهمیه غذای خودرامیان کودکان تقسیم میکردودیگرتوان ایستادن نداشت
🌹ارتباط حضرت زینب(علیها السلام)با خداوندآنگونه بودکه حضرت سیدالشهداء(علیه السلام)درروزعاشورا هنگام وداع،به خواهرش فرمود:
«یااختی لا تنسینی فی نافلة اللیل»
خواهرم!مرادرنمازهای شب،فراموش نکن
📚زینب الکبری بنت الامام ص۶۲📚
🌺ولادت حضرت زینب کبری سلام الله علیها تهنیت باد
إبن قتيبه دينوري (از علماء بزرگ أهل سنت) در كتاب الإمامة و السياسة صراحت دارد:
و خرج علي كرم الله وجهه يحمل فاطمة بنت رسول الله صلي الله عليه و سلم علي دابة ليلا في مجالس الأنصار تسألهم النصرة، فكانوا يقولون: يا بنت رسول الله! قد مضت بيعتنا لهذا الرجل و لو أن زوجك و إبن عمك سبق إلينا قبل أبي بكر، ما عدلنا به، فيقول علي كرم الله وجهه: أ فكنت أدع رسول الله صلي الله عليه و سلم في بيته لم أدفنه و أخرج أنازع الناس سلطانه؟
علي، شب ها، فاطمه را سوار بر مركبي مي كرد و درِ خانه انصار را مي زدند و از آنها طلب ياري مي كردند. آنها هم مي گفتند: اي دختر رسول الله! ما با أبوبكر بيعت كرديم. اگر شوهرت، قبل از أبوبكر مي آمد و ادعاي خلافت مي كرد، ما با او بيعت مي كرديم. علي فرمود: آيا من بايد جنازه رسول الله را رها مي كردم و دفن نمي كردم و به دنبال خلافت مي آمدم؟
الإمامة و السياسة لإبن قتيبة الدينوري، تحقيق الزيني، ج1، ص19
اين تعبير صحابه، خيلي عجيب است. هنوز براي صحابه روشن نشده است كه بحث امامت، انتخابي و اختياري و عرضه كردن نيست. پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله) در طول اين 23 سال، هيچ عذري براي صحابه باقي نگذاشت. خود حضرت فاطمه زهراء (سلام الله عليها) به مسجد مي آيد و بر سر مهاجرين و انصار فرياد مي زند و مي فرمايد:
و هل ترك أبي يوم غدير خم لأحد عذرا؟!
آيا پدرم در روز غدير، براي كسي عذري باقي گذاشت؟!
الخصال للشيخ الصدوق، ص173
پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله) از همان سال سوم هجري، بعد از نزول اين آيه:
وَ أَنْذِرْ عَشِيرَتَكَ الْأَقْرَبِينَ
سوره شعراء/آيه214
دست گذاشت بر شانه حضرت علي (عليه السلام) و فرمود:
هذا أخي و وصيي و خليفتي فيكم.
╭ ─━─━─• · · · · ·
⇱#حکایت_طنز
🐓🦁خروس و شيرى باهم رفيق شده و به صحرا رفته بودند .
شب که شد خروس برای خوابيدن روى يک درخت رفت و شير هم پاى درخت دراز کشيد . 🦁
هنگام 🐓صبح خروس مطابق معمول شروع به خواندن کرد .
🐺روباهى که در ان حوالى بود به طمع افتاد و نزدیک درخت امده و به خروس گفت:
بفرمائيد پائين تا به شما اقتدا کرده و نماز جماعت بخوانيم!🙊
🐓خروس گفت : همان طورى که مى بينى بنده فقط مؤذن هستم ، پيش نماز پاى درخت است او را بيدار کن ..
روباه که تازه متوجه حضور شير شده بود ، با غرش شير پا به فرار گذشت .🦁
خروس پرسید : کجا تشريف مى بريد؟ مگر نمى خواستيد #نماز جماعت بخوانيد؟ روباه در حال فرار گفت : دارم مى روم تجدید وضو کنم !😂😂
❇️دشمنان جمهوری اسلامی ایران بدانند
که شیران زیادی پای این انقلاب آماده جانفشانی هستند و الکی دور ور ایران پرسه نزنند تا نیاز به تجدید وضو پیداکنند.😂😂
شادی ارواح طیبه همه شهدا
از صدر اسلام تا کنون
صلوات
اللهم صل علی محمد وآل محمد
💢 عجیبتر از عجیب ...😭
🏵تقول الروایه انه فی اثناء الطریق التفت ابوذر الی سلمان قائلا هذا علی بن ابی طالب صلوات اللّه علیه لو شاک لقلب ذی علی ذی لفعل فقال له سلمان یا اباذر انظر الی خلفک فهناک اعجب فنظروا و اذا بعبد یجلد مولاتنا فاطمه صلوات اللّه علیها بالسیاط.
📚العبرة الساکته (ام جعفر دهینی) 3/72
👈وقتی دستان امیرالمومنین صلوات اللّه علیه را بسته بودند،ابوذر به سلمان گفت این امیرالمومنین علی بن ابی طالب صلوات اللّه علیه است،اگر بخواهد آسمان را با زمین جا به جا می کند.
✅سلمان گفت به پشت سر نگاه کن که عجیب تر از این را ببینی،دیدند برده ای دارد فاطمه صلوات اللّه علیها را با تازیانه می زند.
#حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
بروید این نکته را انشا کنید
پای این تومار را امضاء کنید
هر کجا ماندید در کل امور
رو به سوی حضرت زهرا کنید!
ﻧﺤﻞ ﺟﺴﻤﻬﺎ ﻭ ﺫﺍﺏ ﻟﺤﻤﻬﺎ ﻭ ﺻﺎﺭﺕ ﻛﺎﻟﺨﻴﺎﻝ
نوشته اند که :
ﻭ ﺍﻣﺎ ﻓﺎﻃﻤﻪ ﻋﻠﻴﻬﺎﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﻓﺒﻘﻴﺖ ﺁﺛﺎﺭ ﺍﻟﻌﺼﺮﻩ ﺍﻟﻘﺎﺳﻴﻪ ﻓﻲ ﺟﺴﻤﻬﺎ ﻭ ﺍﺻﺒﺤﺖ ﻣﺮﻳﻀﻪ ﻋﻠﻴﻠﻪ ﺣﺰﻳﻨﻪ، ﻭ ﻟﺰﻣﺖ ﺍﻟﻔﺮﺍﺵ
▪️و اما صدیقه کبری علیها السلام بعد از آن واقعه دردناک، آثار فشار در و دیوار و آن همه ضربه و سیلی و تازیانه، بر روی جسم شریفش باقی مانده بود ، از آن همه اذیت و آزار بیمار شده بود و در بستر افتاد بود.
ﻭ ﻧﺤﻞ ﺟﺴﻤﻬﺎ ﻭ ﺫﺍﺏ ﻟﺤﻤﻬﺎ ﻭ ﺻﺎﺭﺕ ﻛﺎﻟﺨﻴﺎﻝ، ﻭ ﻣﺮﺿﺖ ﻣﺮﺿﺎ ﺷﺪﻳﺪﺍ،
▪️روز به روز جسم شریفش نحیف تر می شد و گوشت بدنش ذوب می شد؛ به گونه ای که همانند یه شَبَه شده بود و شدیداً بیمار بود.
امیرالمومنین علی علیه السلام، حال و روز بانوی خانه اش را از این و آن کتمان می نمود و خودش برای آن بانو مظلومه پرستاری می کرد و اسماء نیز امیرالمؤمنین علی علیه السلام را کمک می داد.
ﻭ ﻣﺎ ﺭﺅﻳﺖ ﺿﺎحکة ﺍﻟﻲ ﺍﻥ ﻗﺒﻀﺖ
▪️از آن روز به بعد دیگر خنده بر روی لب های صدیقه طاهره سلام الله علیها نیامد.
معصبة الراس، ناحلة الجسم، منهدة الرکن، باکیة العین، محترقة القلب، یغشی ساعة بعد ساعة
▪️دائما سرش بسته بود؛ جسمش نحیف شده بود؛ شدیداً از پا افتاده بود؛ قلبش آتش گرفته بود؛ ساعتی به هوش می آمد و ساعتی دیگر از هوش می رفت.
📚 دعائم الاسلام ج١ص٢٣٢
📚 مؤتمر علماء بغداد ص۶٣
📚امالی شیخ مفید ص٢٨١
📚المناقب ج٣ص۴٣
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️هنگامی که امیرالمومنین علیهالسلام به خواستگاری حضرت زهرا سلام الله علیها آمدند، حضرت زهرا سلام الله علیها به پدر عرض کردند:
اگر مهریه من هم درهم و دینار باشد چه فرقی با دختران دیگر دارم؟!
از خدا میخواهم مهریه مرا شفاعت گنهکاران امت قرار دهد.
جبرئیل همان لحظه نازل شد.
در دستش حریری بود که در آن نوشته بود:
جَعَلَ اللَّهُ مَهْرَ فَاطِمَةَ الزَّهْرَاءِ بِنْتِ مُحَمَّدٍ الْمُصْطَفَى شَفَاعَةَ أُمَّتِهِ الْعَاصِينَ
«خداوند، مهریه فاطمۀ زهرا دختر محمد مصطفی صلی الله علیه وآله را شفاعت گنهکاران امّت قرار داد».
حضرت زهرا سلام الله علیها وصیّت نمود تا آن حریر در کفنش گذاشته شود و فرمود:
وقتی روز قیامت محشور شوم این حریر را برمیدارم و گنهکاران امت پدرم را شفاعت میکنم.
📚 اخبارالدُوَل، ج۱، ص۲۵۸.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🖤 روز اول چلّه حدیث کساء (شنبه)
به نیت تعجیل در امر فرج مولامون و سلامتی حضرت بخوانیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بسمالله الرحمن الرحیم
#شهادت
#حضرت
#فاطمه
#زهرا
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
✅➖کلیپی کوتاه حدودا دو دقیقه ای .
بمناسبت شهادت
#حضرت_فاطمه_زهرا
( سلام الله و علیها )
همراه با
♦️➖مداحی
♦️➖تصاویر زیبا
♦️➖روایت و احادیث
✅➖نثار ارواح مطهر #شهدا
خصوصا
#حضرت_فاطمه_زهرا
( سلام الله و علیها )
#صلوات.
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم .
السلام علیک یا صاحب الزمان
🍃🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🍃
✅ اسوه بودن حضرت زهرا(س) برای امام زمان(عج)؟!
پرسش : الگو بودن حضرت زهرا(علیها السلام) برای حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه) به چه معناست؟
سه احتمال در معنای الگو بودن حضرت زهرا(س) برای حضرت مهدی(عج) داده شده است:
1. امام زمان(عج) مانند مادرش حضرت زهرا(س) با هيچ حاكم ظالمى بيعت نمي كند.
2. امام مهدي(عج) مانند مادرش براى باز گرداندن خلافت از اسباب غير عادى استفاده نمي كند.
3. حضرت مهدي(عج) مانند مادرش از دلسوزى و دعا و راهنمايى براى شيعيان چيزى فرو گذار نمي كند.
امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) در توقيعى به خط مبارك خود بعد از دعا براى دور ماندن شيعيان از ضلالت و فتنه ها و درخواست روح يقين و عاقبت به خيرى آنها و تذكر به امورى چند مى فرمايد:
«وَ فِي ابْنَةِ رَسُولِ اللَّهِ(صلى الله عليه و آله) لِي أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ»()؛
(فاطمه دختر رسول خدا(صلى الله عليه و آله) براى من اسوه و الگويى نيكوست».
اللهم عجل لولیک الفرج بزینب کبری ( س)
🍃🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🍃
فاطمیه آمد
⬛️دلتان که مملو از محبت فاطمه شد
قبر او را در دل مصفای خود میابید
#فاطمیه
🏴🏴🏴🏴🏴 به نام خدا 🏴🏴🏴🏴🏴
«اللهم صلّ و سلّم و زِد و بارِک علی السّیدة الجلیلة الشّهیده ذاتِ الاحزان الطویله فی المدت القلیله، المخفیّة قبرها، الممنوعة ارثها، المجهولة قدرها، المکسورة ضلعها، المقتولة ولدها، المغضوبة حقّها، المضروبة وجهها، المجروحة عینها، المظلومة بعلها»
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
یافتم؛ میقات من پشتِ در است
حفظ «ربّ البیت» از حج برتر است
رمی شیطان کردم از امر جلیل
تا بگیرم کعبه از اصحاب فیل
بسته بودم پشت در اِحرام خود
رهسپر کردم به مسجد گام خود
سعی کردم تا نماند فاصله
از صفا تا مروه کردم هروله
گفتم او شمع است و من پروانه ام
بر نگردم بی علی در خانه ام
حج من رخسار حیدر دیدن است
طُوف من، دور علی گردیدن است
آنقدر ای قبله ی بیت الحرام
دور تو گشتم که شد حجّم تمام
«شعر از استاد حاج علی انسانی»
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
قالَتْ فاطِمَةُ الزَّهْراء سلام اللّه علیها:
«وَ هُوَ الا مامُ الرَبّانى، وَ الْهَیْكَلُ النُّورانى، قُطْبُ الا قْطابِ، وَ سُلالَةُ الاْ طْیابِ، النّاطِقُ بِالصَّوابِ، نُقْطَةُ دائِرَةِ الا مامَةِ.»
(ریاحین الشّریعة، ج ۱، ص ۹۳)
حضرت فاطمه سلام الله علیها در تعریف امام علىّ علیه السلام فرمود:
«او پیشوائى الهى و ربّانى است، تجسّم نور و روشنائى است، مركز توجّه تمامى موجودات و عارفان است، فرزندى پاک از خانواده پاكان مى باشد، گویندهاى حقّگو و هدایتگر است، او مركز و محور امامت و رهبریّت است.»
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
سلام علیکم
فرا رسیدن سالروز شهادت جانسوز و مظلومانه، بضعة قلب المصطفی، ام الائمة و النجباء، صدیقه ی کبری، حضرت فاطمه ی زهرا سلام الله علیها که الگویی بی بدیل برای همه ادوار در دفاع از حریم ولایت و امامت می باشد را خدمت شما عزیز و ارجمند که همواره از ارادتمندان این بانو هستید تسلیت و تعزیت عرض می نمایم.
🔰 قالَ وَرَقَةَ بْنِ عَبْدِ اَللَّه کُنتُ قائماً عَلى بابِ دارِ سَیدِ الأوصیاءِ أمیرِالمؤمِنین حینَ اشتِغالِه بِتَغسیلِ فاطِمَة، فإذا سَمِعتُه یَبکِی بُکَاءً عَالِیَاً لَم أَعهُد نَظِیرَهُ مِنهُ! فَتَعَجَّبتُ مِنه و قُلتُ: سُبحانَ اللهَ! أ َهَکَذا یَصنَعُ عَلی مَعَ شِدِّةِ صَبرِهِ وَ حِلمِهِ وَ سُکُونِهِ؟! فَلَمّا فَرَغَ مِنَ التَغْسیلِ، خَرَجَ وَ دُموعُه تَسیلُ مِنْ عَینَیهِ مِنْ دُونِ انْقِطاعٍ؛ فَقُلْتُ: مَا یَبْکِیکَ یَاأباالحَسَن؟ أَ مِنْ فَقدِ الزَهرَاء؟! فَقالَ لَا یَا وَرَقَة! مَا یُبکِینِی إِلَّا أَثَرُ السِّیَاطِ بِجِسمِهَا؛ اَسوَدُّ کَأنَّهُ النَیلِ!
ترجمه: وَرَقَة بن عَبد اللَّه نقل میکند وقتی سرور اوصیاء امیرالمؤمنین مشغول غسل دادن فاطمه بود، من مقابل درب خانهی ایشان ایستاده بودم [منتظر تشییع بودم]. پس در این هنگام بود که شنیدم علی بلند گریه میکند درحالیکه نظیر آن را از ایشان نشنیده بودم. پس تعجب کردم و با خود گفتم: سبحانالله! آیا این گریهی علی است، درحالیکه او، خیلی صبور و حلیم بود؟! پس وقتیکه امیرالمؤمنین از غسل فاطمه فارغ شد درحالیکه اشکهایش بدون اینکه قطع شود از چشمانش سرازیر بود، از ایشان پرسیدم: چرا گریه میکنی اى اباالحسن؟ آیا [گریهی تو] از فراق زهراست؟! پس ایشان فرمود: نه ای ورقه! گریه نمیکنم مگر برای اثر تازیانهها که بر جسم فاطمه است؛ [جسم او] همچون نیل کبود شده است.
📚 الموسوعة الكبرى انصاری، ج ۱۱، ص ۹۶
٢_ چند روز بعد از شهادت حضرت زهرا (سلاماللهعلیها)، وقتی عمار از امیرالمؤمنین (علیهالسلام) علت حزن و اندوه ایشان را پرسید، حضرت فرمودند:
يا عَمّار! لَمّا وَضَعْتُ فاطِمِةَ عَلَى اَلْمُغْتَسَلِ، نَظَرْتُ إلى ضِلْعِ مِنْ أضْلاعِها مكْسورٌ و قَدْ دَخَلَ المِسْمارُ في ثَدْيِهَا فَأعابَه و مَتْنُها قَدْ اِسْوَدَّ مِنَ الضَرْبِ و َمَا يَقْرَعُ قَلْبِي - يا عَمّار -أنَّها كانَتْ تُخْفي ذَلِكَ عَنّي مَخافَةً أنْ تَنَغَّصَ عَلَيَّ عَيْشِي
ترجمه: ای عمار! وقتی او را روی تخت گذاشتم تا غسل دهم، دیدم دندهای از دندههای پهلویش شکسته و میخ در سینهاش را شدیداً مجروح کرده و بدنش از ضرب تازیانهها سیاه بود؛ اما عمار! آنچه قلبم را متلاشی میکند این است که فاطمه، همه این جراحات را از من پنهان میکرد تا حال و روز من از درد و زخمهای او، خراب نشود...
📚 الزهراء عليها السّلام في السنة و التاريخ و الأدب، ص ٥٥٢، ح ١٠