در مورد کلمات نورانی:
ماجد و رب در مطالب بعدی، توضیحات بیشتری تقدیم خواهدشد.
@sharheekhotbeeghader
🍃🌹🍃دفاع از مظلومیت صدیقهی طاهره، سلام الله علیها را ...
🍃حتماً در کانال شرح مختصر خطبهی فدکیه، دنبال بفرمایید...👇
(@sharheekhotbeefadak :شرح خطبهی فدک)
•┈┈••✾❀🕊💓🕊❀✾••┈┈•
@sharheekhotbeeghader
•┈┈••✾❀🕊💓🕊❀✾••┈┈•
🍃🍃👈توجه! توجه!
🍂دو کانال مخصوص دوستان تازه وارد و کسانی که علاقه دارند...
...از اول و به سهولت فرازهای شرح شده را مرور فرمایند:
🔵شرح مختصر خطبه ی غدیر...: ( @khotbeegader)
🔴شرح مختصر خطبه ی فدک...: (@khtbehfadak )
•┈┈••✾❀🕊💓🕊❀✾••┈┈•
@sharheekhotbeeghader
•┈┈••✾❀🕊💓🕊❀✾••┈┈•
هدایت شده از شرح خطبهی غدیر
🌴این سخن را حاضران به غایبان و فرزند داران به فرزندان برسانند!
🌴رسول خدا صلوات الله علیه و آله در قسمتی از خطبه غدیر فرمود:
🌴معاشِرَالنّاسِ، إِنِّى أَدَعُها إِمامَةً وَ وِراثَةً (فى عَقِبى إِلى یَوْمِ الْقِیامَةِ)، وَقَدْ بَلَّغْتُ ما أُمِرتُ بِتَبْلیغِهِ حُجَّةً عَلى كُلِّ حاضِرٍ وَغائبٍ وَ عَلى كُلِّ أَحَدٍ مِمَّنْ شَهِدَ أَوْلَمْ یَشْهَدْ، وُلِدَ أَوْلَمْ یُولَدْ، فَلْیُبَلِّغِ الْحاضِرُ الْغائِبَ وَالْوالِدُ الْوَلَدَ إِلى یَوْمِ الْقِیامَةِ
🌴هان مردمان! اینک جانشینی خود را به عنوان امامت و وراثت به امانت به جای می گذارم، در نسل خود تا برپایی روز رستاخیز و اکنون مأموریت خود را انجام می دهم تا برهان بر هر شاهد و غایب باشد و نیز برهمه ی آنان که زاده شده یا نشده اند.
🌴پس بایسته است این سخن را حاضران به غایبان و فرزند داران به فرزندان تا برپایی رستاخیز ابلاغ کنند.
🍀قسمتی از خطبه باشکوه غدیریه🍀
@sharheekhotbeeghader
☘🌼🍃برگی از فضیلتهای امیر المومنین علیه السلام
🌻ﻋﻠﻰ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﺍﻣﻴﺮ ﻏﺪﻳﺮ
ﺯﻳﺪ ﺑﻦ ﺃﺭﻗﻢ ﻭﮔﺮﻭﻫﻰ ﺍﺯ ﺻﺤﺎﺑﻪ ﺭﻭﺍﻳﺖ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﻧﺪ ﻛﻪ ﺭﺳﻮﻝ ﺍﻛﺮﻡ ﺻﻠﻰ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭﺁﻟﻪوسلم ﻓﺮﻣﻮﺩ:
🍃💛🍃ﻣﻦْ ﻛﻨﺖُ ﻣَﻮْﻟﺎﻩُ ﻓَﻌَﻠِﻲٌّ ﻣَﻮْﻟﺎﻩُ، ﺍﻟﻠّﻬُﻢﱠﱠ ﻭﺍﻝِ ﻣَﻦْ ﻭﺍﻟﺎﻩُ ﻭ ﻋﺎﺩِ ﻣَﻦْ ﻋﺎﺩﺍﻩُ.
🌼💚🌼ﻫﺮ ﻛﺲ ﺭﺍ ﻛﻪ ﻣﻦ ﻣﻮﻟﺎﻯ ﺍﻭ ﻫﺴﺘﻢ ﻋﻠﻰ ﻧﻴﺰ ﻣﻮﻟﺎﻯ ﺍﻭﺳﺖ. ﺧﺪﺍﻳﺎ ﻳﺎﺭﺍﻥ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻳﺎﺭﻯ ﻭ ﺩﺷﻤﻨﺎﻧﺶ ﺭﺍ ﺩﺷﻤﻦ ﺑﺪﺍﺭ.
📒ﭘﺮﺗﻮﻯ ﺍﺯ ﻓﻀﺎﺋﻞ ﺍﻣﻴﺮ ﻣﺆﻣﻨﺎﻥ، ﻋﻠﻰ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﺹ: ۲۳
@sharheekhotbeeghader
☘🌼🍃برگی از فضیلتهای امیر المومنین علیه السلام
🌴وﺭﻭﺩ ﺑﻪ ﺷﻬﺮ ﻋﻠﻢ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺻﻠﻰ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪوسلم
🌟ﻋﻠﻰ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﻭ ﺍﺑﻦ ﻋﺒﺎﺱ ﻭ ﺟﺎﺑﺮ ﺑﻦ ﻋﺒﺪﺍﻟﻠﻪ ﺭﻭﺍﻳﺖ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﻧﺪ ﻛﻪ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺍﻛﺮﻡ ﺻﻠﻰ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭﺁﻟﻪ وسلم ﻓﺮﻣﻮﺩ:
🌴ﺃﻧَﺎ ﻣَﺪِﻳﻨَﺔُ ﺍﻟْﻌِﻠْﻢِ ﻭَ ﻋَﻠِﻲٌّ ﺑﺎﺑُﻬﺎ، ﻓَﻤَﻦْ ﺃﺭﺍﺩَ ﺍﻟﻌِﻠْﻢَ ﻓَﻠْﻴَﺄﺕِ ﺍﻟْﺒﺎﺏَ.
🌴ﻣﻦ ﺷﻬﺮ ﻋﻠﻤﻢ ﻭ ﻋﻠﻰ ﺩﺭﻭﺍﺯﻩ ﺁﻥ، ﭘﺲ ﻫﺮ ﻛﺲ ﻃﺎﻟﺐ ﻋﻠﻢ ﺑﺎﺷﺪ ﺍﺯﺩﺭﻭﺍﺯﻩ ﺁﻥ ﻭﺍﺭﺩ ﺷﻮﺩ.
🍃ﭘﺮﺗﻮﻯ ﺍﺯ ﻓﻀﺎﺋﻞ ﺍﻣﻴﺮ ﻣﺆﻣﻨﺎﻥ، ﻋﻠﻰ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ، ﺹ: ۲۸
@sharheekhotbeeghader
هدایت شده از شرح خطبهی غدیر
🍃🌟🍃بسم الله الرحمن الرحیم
🍃💛🍃ادامه ی شرح خطبه ی باشکوه غدیر را پی گیری بفرمایید.
@sharheekhotbeeghader
🍀🌟🍀رسول گرامی اسلام در ادامه فرمودند:
مَلِكُ الْاَمْلاكِ، وَ مُفَلِّكُ الْاَفْلاكِ، وَ مُسَخِّرُ الشَّمْسِ وَ الْقَمَرِ، كُلٌّ یَجْرى لِاَجَلٍ مُسَمّىً یُكَوِّرُ اللَّیْلَ عَلَى النَّهارِ وَ یُكَوِّرُ النَّهارَ عَلَى اللَّیْلِ یَطْلُبُهُ حَثیثاً قاصِمُ كُلِّ جَبّارٍ عَنیدٍ، وَ مُهْلِكُ كُلِّ شَیْطانٍ مَریدٍ.
پادشاه هستىها و چرخانندهى سپهرها و رام كنندهى آفتاب و ماه كه هریك تا اَجَل معیّن جریان یابند. او پردهى شب را به روز و پردهى روز را به شب بپیچد (زمر / ۵) كه شتابان در پى روز است (اعراف / ۵۴) هم او شكنندهى هر ستمگر باطل گرا و نابودكنندهى هر شیطان سركش است.
🍃🔆🍃در ادامه فرمودند:
لَمْ یَكُنْ لَهُ ضِدٌّ وَ لا مَعَهُ نِدٌّ، اَحَدٌ صَمَدٌ لَمْ یَلِدْ وَ لَمْ یُولَدْ وَلَمْ یَكُنْ لَهُ كُفُواً اَحَدٌ اِلاهٌ واحِدٌ وَ رَبٌّ ماجِدٌ، یَشاءُ فَیُمْضى، وَ یُریدُ فَیَقْضى، وَ یَعْلَمُ فَیُحْصى، وَ یُمیتُ وَ یُحْیى، وَ یُفْقِرُ وَ یُغْنى، وَ یُضْحِكُ وَ یُبْكى، وَ یُدْنى وَ یُقْصى وَ یَمْنَعُ وَ یُعْطى، لَهُ الْمُلْكُ وَ لَهُ الْحَمْدُ، بِیَدِهِ الْخَیْرُ وَ هُوَ عَلى كُلِّ شَىْ ءٍ قَدیرٌ.
نه او را ناسازى باشد و نه برایش مانندى و انبازى. یكتا و بى نیاز، نه زاده و نه زاییده شده و او را همتایى نبوده. (اخلاص / ۴ - ٣) خداوند یگانه و پروردگار بزرگوار است. بخواهد و به انجام رساند؛ اراده كند و حكم نماید؛ بداند و بشمارد؛ بمیراند و زنده كند؛ نیازمند و بى نیاز گرداند؛ بخنداند و بگریاند؛ نزدیك آورد و دور برد؛ بازدارد و عطا كند. اوراست پادشاهى و ستایش. به دست تواناى اوست تمام نیكى و هموست بر هر چیز توانا.
🍃🌼شرح مختصر فراز اول گذشت.
🍃شرح مختصر فراز دوم را در ادامه ملاحظه بفرمایید...👇👇👇
@sharheekhotbeeghader
🍃تبیین کلمهی نورانی «رب»
كلمه" رب" در اصل به معنى مالك و صاحب چيزى است كه به تربيت و اصلاح آن مى پردازد و كلمه" ربيبه" كه به دختر همسر انسان گفته مى شود از همين جا گرفته شده است، زيرا او هر چند از شوهر ديگرى است ولى زير نظر پدر خواندهاش پرورش مى يابد.
اين كلمه بطور مطلق تنها به خدا گفته مى شود، و اگر به غير خدا اطلاق گردد حتما به صورت اضافه است مثلا مى گوئيم" رب الدار" (صاحب خانه)" رب السفينة" (صاحب كشتى)
در تفسير" مجمع البيان" معنى ديگرى نيز بر آن افزوده است و آن شخص بزرگى است كه فرمان او مطاع مى باشد، اما بعيد نيست كه هر دو معنى به يك اصل باز گردد.
📗تفسير نمونه، ج1، ص: 30
@sharheekhotbeeghader
مطالعه تاريخ اديان و مذاهب نشان مى دهد كه منحرفان از خط توحيد راستين، همواره براى اين جهان رب النوع هايى قائل بودند، سرچشمه اين تفكر غلط اين بوده كه گمان مى كردند هر يك از انواع موجودات نياز به رب النوع مستقلى دارد كه آن نوع را تربيت و رهبرى كند، گويا خدا را كافى براى تربيت اين انواع نمى دانستند!.
در عصر نزول قرآن نيز بت هاى متعدد مورد پرستش و ستايش قرار داشته و شايد همه يا قسمتى از آنها جانشين رب النوع هاى پيشين بودند.
از همه گذشته گاهى بشر را نيز عملاً ربّ خود قرار مى دادند، چنان كه قرآن در نكوهش مردمى كه احبار (دانشمندان يهود) و رهبانان (مردان و زنان تارك دنيا) را ارباب خود مى دانستند...،
مي گويد: " اتَّخَذُوا أَحْبارَهُمْ وَ رُهْبانَهُمْ أَرْباباً مِنْ دُونِ اللَّهِ":" آنها احبار و رهبانهايشان را ارباب بجاى خدا مىدانستند" (توبه- 31).
به هر حال از آنجا كه اين خرافات علاوه بر اينكه انسان را به انحطاط عقلى مى كشانيد، مايه تفرقه و تشتت و پراكندگى است، پيامبران الهى به مبارزه شديد با آن برخاستند...
تا آنجا كه مى بينيم بعد از بِسْمِ اللَّهِ، نخستين آي هاى كه در قرآن نازل شده، در همين رابطه است" الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِينَ" همه ستايشها مخصوص خداوندى است كه" رب" همه جهانيان است.
و به اين ترتيب قرآن خط سرخى بر تمام رب النوع ها مى كشد و آنها را به وادى عدم- همانجا كه جاى اصليشان است مى فرستد، و گلهاى توحيد و يگانگى و همبستگى و اتحاد را به جاى آن مى نشاند.
قابل توجه اينكه همه مسلمانان موظفند در نمازهاى روزانه هر شبانه روز
لا اقل ده بار اين جمله را بخوانند و به سايه" اللَّه" خداوند يگانه اى كه مالك و رب و سرپرست و پرورش دهنده همه موجودات است پناه برند، تا هرگز توحيد را فراموش نكنند و در بيراهه هاى شرك سرگردان نشوند.
@sharheekhotbeeghader