11.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ شبکه 13 رژیم صهیونیستی:
📍به بمباران اهداف ایرانی ادامه خواهیم داد همانطور که ایرانی ها به انتقال سلاحی که توازن را برهم میزند ادامه خواهند داد/به سوریه حمله میکنیم تا آتش جنگ، شمال اسرائیل را در برنگیرد/زمانی هدفمان اخراج ایرانیها از سوریه بود، امروز فقط به دنبال آن هستیم که جلوی ایرانیها را بگیریم...
@shatranjsiasat
🔵 موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم (SIPRI) آماری از میزان صادرات و واردات تسلیحات در کشورها و مناطق مختلف جهان در آخرین گزارش سالیانه خود (مارس ۲۰۲۳) مکتوب کرده است.
🟠 بزرگترین صادرکنندگان تسلیحات در جهان
آمریکا، روسیه (۱۶%)، فرانسه (۱۱%)، چین (۵.۲%)، آلمان (۴.۲%)، ایتالیا (۳.۸%)، انگلیس (۳.۲%)، اسپانیا (۲.۶%)، کره جنوبی (۲.۴%) و رژیم صهیونیستی (۲.۳%) بزرگترین صادرکنندگان تسلیحات/تجهیزات نظامی در جهان طی سالهای ۲۰۱۸-۲۰۲۲ هستند که بیش از ۹۰% صادرات تسلیحات جهان را در اختیار دارند. کشورهای آمریکای شمالی و اروپا مجموعاً ۸۷% از کل صادرات تسلیحات جهان در بازه زمانی مذکور را به خود اختصاص دادند.
🔴 بزرگترین واردکنندگان تسلیحات در جهان
هندوستان، عربستان، قطر، استرالیا و چین بزرگترین واردکنندگان اسلحه در جهان طی سالهای ۲۰۱۸-۲۰۲۲ هستند. این پنج کشور مجموعاً ۳۶% از کل واردات نظامی جهان را در اختیار دارند. مصر با ۴.۵%، کره جنوبی با ۳.۷%، پاکستان با ۳.۷%، ژاپن با ۳.۵% و آمریکا با ۲.۷% در رده بعدی بزرگترین واردکنندگان در جهان هستند. این ۱۰ کشور مقصد بیش از ۵۵% واردات تسلیحات جهان هستند.
نکته جالب و پایانی گزارش سیپیری درباره ایران بود. در این قسمت آمده است: واردات تسلیحات ایران از سال ۱۹۹۳ میلادی (۱۳۷۱ شمسی) نسبت به سایر واردکنندگان تسلیحات در منطقه خلیج فارس در سطح بسیار پایینی بوده است. واردات تسلیحاتی کلان این کشور طی سالهای ۲۰۱۸-۲۰۲۲ نزدیک به صفر بوده است.
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیشبینی ترامپ از جنگ اوکراین در مصاحبه با فاکس نیوز:
"در نهایت «پوتین و روسیه» تمام خاک اوکراین را تصرف خواهند کرد!"
🗣🇺🇸 امریکانا 🇺🇸
@shatranjsiasat
⭕️دعای سلامتی اقا صاحب الزمان عج
✨﴾﷽﴿✨
اَللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّهِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَهِ وَفی کُلِّ ساعَهٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً
@shatranjsiasat
🌏 درسهای نظامی چین از جنگ اوکراین
نیویورک تایمز
🟢 تحلیلگران نظامی چینی معتقدند که این جنگ به چین این فرصت را داده که از پیروزیها و شکستهای طرفین درسهای زیادی را فرابگیرد. نیویورکتایمز نزدیک به 100 مقاله تحقیقی و گزارش رسانهای چینی را که توسط تحلیلگران نظامی و تسلیحاتی چین نوشته شده بررسی کرده است. مهمترین محورهای این مقالات و گزارشها این سه مورد بوده است:
🔰 بررسی این که روسیه چگونه از موشکهای هایپرسونیک (مافوق صوت) خود برای انهدام اهداف مورد نظر، خصوصاً زاغه مهمات و انبار سوخت، استفاده کرده است. با توجه به این که چین روی توسعه این نوع از موشکها کار زیادی انجام داده، این مورد برای چینیها حائز اهمیت است.
🔰 بررسی نحوه استفاده سربازان اوکراینی از تکنولوژی ماهوارهای استارلینک برای هماهنگکردن حملات خود و عقیمکردن تلاشهای روسیه برای قطع ارتباط اوکراینیها. استارلینک به نیروهای اوکراینی کمک کرده تا ارتباطاتشان را حتی در جایی که زیرساخت های دیجیتال از بین رفته است، حفظ کنند. تحلیلگران نظامی چینی ناتوانی نیروهای روسیه در قطع استارلینک را یکی از عوامل اصلی مشکلات این کشور در میدان نبرد میدانند. خصوصاً که تایوان نیز با الهام از جنگ اوکراین، کار روی اینترنت ماهوارهای را آغاز کرده است. بر همین اساس، چینیها نیز به دنبال تکمیل و توسعه فناوری ماهوارههای مدارپایین هستند.
🔰 به نظر این مقالات و تحلیلها، تهدید اتمی غرب توسط پوتین باعث شد که قدرتهای غربی از مداخله مستقیم در اوکراین بپرهیزند. بنابراین این تحلیلها چین را تشویق میکنند که برنامه تسلیحات اتمی خود را گسترش دهد تا از مداخله مستقیم نظامی آمریکا در جنگ احتمالی بر سر تایوان جلوگیری کند. هرچند چین تعهد داده که هرگز حملهای را با سلاح اتمی آغاز نکند اما رئیسجمهور این کشور سال گذشته اعلام کرد که چین به گسترش زرادخانه اتمی خود ادامه میدهد. چین اکنون 400 کلاهک اتمی دارد که بسیار کمتر از توان اتمی روسیه و آمریکاست. پنتاگون معتقد است که چین میتواند تا سال 2030 به 1000 کلاهک اتمی دست پیدا کند.
✅ به گفته جوئل واتنو، پژوهشگر ارشد دانشگاه دفاع ملی واشنگتن، جنگ روسیه و اوکراین زنگ خطری بود که برای چین به صدا درآمد و نشان داد روی کاغذ و تا پیش از شروع عملی جنگ در میدان، ممکن است همه چیز درست به نظر برسد اما به محض شروع واقعی جنگ، تمام چیزها خیلی زود بههم بریزد. چینیها سعی خواهند کرد که در هنگام بازنگری در دکترین نظامی خود، که در دست انجام است، این درسها را بگنجانند و به افسران خود بیاموزند.
منبع
https://www.nytimes.com/2023/04/01/world/asia/china-russia-ukraine-war.html
@shatranjsiasat
آمریکا که تا همین چند روز پیش میگفت پیگیر مذاکره با ایران نیست، حالا گفته بخشی از تحریم ها را در قبال توقف غنی سازی ۶۰ درصد خواهد برداشت؛ ایران هم قاطعانه گفته خیر!
تا زمانی که آمریکا تمام تحریمها را بر ندارد و تضمین ندهد زیر تعهداتش نمیزند مذاکره ای در کار نخواهد بود.
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙پروفسور جفری ساکس، استاد مشهور دانشگاه کلمبیا:
🔹نمیدانم چرا بیبیسی فقط با فهرست کردن نقض حقوق بشر توسط چین بحث میکند؟ پس نقض #حقوق_بشر توسط آمریکا چه میشود؟!
🔸مثلا جنگ عراق که با همکاری بریتانیا، کاملا غیرقانونی و به بهانههای واهی انجام گرفت. جنگ در سوریه، جنگ در لیبی، ادامهی تحریمها علیه شهروندان ونزوئلا و ایران، خارج شدن از توافق آب و هواییِ پاریس و اقدامات تجاری یکجانبهای که توسط سازمان تجارت جهانی غیرقانونی تلقی شده است.
🔹ما واقعاً با نقض جدی حقوق بشر توسط ایالات متحده در خارج از کشور روبهرو هستیم. تازه به شورش ۶ ژانویه در خاک خودمان، نژادپرستی گسترده، برتریطلبی سفیدپوستان و سوء استفاده و حبس صدها هزار سیاهپوست و رنگینپوست هیچ اشارهای نکردم!
@shatranjsiasat
🔥پیمان #ماست_ریخت❗️
🔻کشورهای اروپایی برای ایجاد همگرایی بین خود در سال ۱۹۹۳ با هم در شهر #ماستریخت هلند پیمانی بستند به نام پیمان ماستریخت که به موجب آن اتحادیه اروپا تشکیل و پول پورو خلق شد.
🔻حالا گویا غربگراهای داخلی که عادت به تقلیدهای ناشیانه از غرب دارند برای ایجاد همگرایی بین خودشان بر علیه اسلام و حکم الهی حجاب، با یکدیگر بر محور سطل ماست فلان سفارت اروپایی گردهم آمده و #پیمان_ماست_ریخت بستهاند!!
🔻پ.ن: واقعا مردم از #دستگاههای_امنیتی قبول نمی کنند که در بسیاری از مسائل مهم کشور، یک #مرکز_مرموز، یکباره سیاهی لشکر فرصت طلب و عمدتا بدسابقهای را از #برخی افراد روحانینما یا مدعی استادی دانشگاه گرفته تا مداح و بازیگر و ورزشکار و سیاستمدار و سلبریتی و عامی ... را به صورت هجوم علیه ارزشها وارد میدان کند و این موضوع بارها در طول سال، #تکرار شود.
🔸غربگرا در دهه هفتاد می گفتند باید بشود علیه خدا هم تظاهرات کرد؛ الان می فهمیم که چه می گفتند...
✍حمیدرضا ابراهیمی
@shatranjsiasat
11.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ عضو حزب دموکرات آمریکا:
📍روشن است که سیاست خارجی اشتباه آمریکا موجب تولد توافق عربستان با ایران شد/حکومت های عربی از کابوس آمریکایی گذر کردهاند، کابوس بی خیالی آمریکا نسبت به مورد حمله قرار گرفتن کشورهای عربی!/آمریکا به کشورهای عربی اثبات کرد که سیاست های آمریکا در خاورمیانه هیچ ثباتی ندارد و این مسئله کشورهای خلیج فارس را به تفاهم با ایران سوق داد...
@shatranjsiasat
🔴 رفع تحریم موقت، بازی با صفر
🔹 درحالی که رژیم آمریکا اعلام کرده بود رفع تحریمی در کار نخواهد بود و سیاست فشار حداکثری به ایران را در دستور کار امور خود قرار داده بود، پس از چند ماه راه اندازی سیرک براندازی، حالا اعلام کرده اگر ایران غنی سازی 60 درصد خود را کنار بگذارد، بخشی از تحریمها را موقتا تعلیق خواهد کرد!
🔹 صد البته که این بازی در زمان اوباما هم انجام شد! و البته خوش خیالهای غرب گرا با خواباندن صنعت به خیال خام تعلیق تحریمها یک بار این جاده را اسفالت کردند!
🔹 درثانی، رد پای سیا و سازمانهای امنیتی ایالات متحده در آشوبهای ایران مشهود است، تحریم پیشکش، بابت 7 ماه آشوب در ایران بای. تحقیق و علیه CIA اعلام خسارت شود، آمریکا باید جواب خونهای ریخته شده در ایران را پس بدهد، و خواهد داد...
@shatranjsiasat
🌐❎ چرا غرب مذاکرات را به بن بست کشاند؟
❎ از روزهای ابتدایی آغاز مذاکرات هستهای در دولت سیزدهم یعنی دقیقا از همان روزهایی که مذاکرات هستهای به گفتوگوهای رفع تحریم تغییر نام داد، دولتهای غربی سنگ اندازی در مسیر آن را آغاز کردند. «ایران به مذاکره بیاعتناست«، «فرصت مذاکره بسیار کم است»، «ضربالاجل غرب برای توافق با ایران»، «شروط ایران غیرقابل اجراست»، «ایران در پی ساخت بمب هستهای است» اینها نمونههایی از ادعاهای نمایندگان انگلیس، آلمان و فرانسه در مذاکرات هستهای است که از همان ابتدا مطرح شد و در نیمه دوم سال هم بهانه حقوق بشر و اعتراضات به آن اضافه و در عمل مذاکرات را متوقف کرد. این بهانهجوییها اما در یک بستر مشخص و زمانی آغاز شد که طرفهای اروپایی و آمریکا به این نتیجه رسیدند که مذاکرهکنندگان جمهوری اسلامی ایران:
🔰 الف) زیر بار برجام پلاس نخواهند رفت و برنامه نظامی-دفاعی ایران موضوع هیچ مذاکرهای نخواهد بود. جمهوری اسلامی ایران هم مانند هر کشور مستقل دیگری حق دارد در دفاع از سرزمین خود تحت هیچ فشاری قرار نگرفته و هیچ باجی در این زمینه ندهد.
🔰 ب) توافق بدون راستی آزمایی امکان پذیر نیست و تهران دیگر اجازه نخواهد داد امیال و عقدههای ساکنان کاخ سفید، بر یکی از مهمترین پروندههای سیاسی، امنیتی و اقتصادی سایه افکند و آن را بار دیگر از مسیر اصلی خود خارج کند. به بیان دیگر تهران قراردادی را که امکان راستی آزمایی آن وجود نداشته باشد را نپذیرفت چرا که پیش از این تجربه چنین اعتمادی «دونالد ترامپ» رئیسجمهور پیشین کاخ سفید را در برهم زدن توافق و شکستن پیمان صاحب حق! کرده بود.
🔰 پ) جمهوری اسلامی مذاکره برای مذاکره را نپذیرفت به بیان دیگر، تهران در این دوره از گفت وگوها بر یک موضوع مشخص تاکید داشت: اگر مذاکرهای در حال انجام است باید منتج به نتیجه ملموسی چون رفع تحریمها و بسته شدن پرونده هسته ای و پادمانی ایران شود. اینکه مذاکره برای مذاکره و ژستهای سیاسی انجام شود از خطوط قرمزی بود که نمایندگان ایران از آن عبور نکردند.
☑️ واقعیت انکار ناپذیر این دوره از مذاکرات است؛ ایران زیر فشار تحریمهای آمریکا ایستاد و کارزار فشار حداکثری به منظور فروپاشی نظام جمهوری اسلامی به نتیجه نرسید، در طول یک سال گذشته، کشور معطل وین نماند و دولت با تمام دشواری کار را پیش برد. از سوی دیگر جمهوری اسلامی برنامه صلح آمیز هستهای خود را بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی به مسیر عادی خود برگرداند و تعهدات خود را در توافق تعدیل کرد. تصمیمگیری برای کاخ سفید با وجود پارامترهای گفته شده، دشوارتر از همیشه است. پذیرش رویدادهای تازه در عرصه بینالملل، شکست پروژه فشار حداکثری علیه ایران و پیشرفتهای هستهای جمهوری اسلامی، واقعیات موثر در این تصمیم است.🟤🟤🟤
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤🌤
@shatranjsiasat