🔴 بن سلمان از ترس کودتا با ایران آشتی کرد؟
نشریه فوربس
🟣 در مورد میانجی گری چین و کنار گذاشتن آمریکا در این توافق، بحث های شکل گرفته است. برخی بایدن را مقصر دانستند و او را به طرز نامطلوبی با ترامپ مقایسه کردند که در دوران ریاستجمهوری تمایل زیادی به آب شدن یخ روابط ریاض و تل آویو داشت. برخی اهمیت ابتکار عربستان و ایران را کم اهمیت جلوه دادند، به ویژه کاخ سفید، با این استدلال که سعودی ها همچنان از ایران فاصله خواهند داشت، یعنی چیزی شبیه به صلحی سرد.
🟣 بزرگترین بازنده در مانور عربستان، اسرائیل بود. چرا سعودی ها با در آغوش کشیدن دولت یهود در وهله اول، به متحد تازه یافته خود، اسرائیل، خیانت می کنند؟ زمان تصمیم عربستان سعودی برای ایران را در نظر بگیرید: اندکی پس از آن که نتانیاهو ائتلافی با احزاب تندرو اسرائیلی ایجاد کرد و الحاق کرانه باختری را اعلام کرد.
🟣 ایران نیز خود را حامی حقوق فلسطینیان می داند و همواره دشمن اسرائیل بوده است. بنابراین قیام مجدد فلسطین به نفع مواضع ایران است و نقش عربستان را به عنوان حامی واقعی مسلمانان تهدید می کند. محمد بن سلطان، ولیعهد سعودی طرح عادی سازی روابط با اسرائیل را آغاز کرد اما به دلیل خشم اعراب احتمال آن ضعیف شده است. می توان تصور کرد که پسرعموهای توطئه گر، بنیادگرایان افراطی و رقبای قبیله ای چاقوهای خود را برای کودتا تیز می کنند، زیرا بن سلمان به طور فزاینده ای در بین مسلمانان نامحبوب می شود.
🟣 در درازمدت، ایالات متحده به دنبال افزایش تولید نفت و در نتیجه حفاظت از متحدان نفتی در مناطق آشفته است. به همین دلیل است که عربستان خواهان تعهد هسته ای چند دهه ای از جانب آمریکا است. اما واشنگتن در بلندمدت یا حتی میان مدت چندان علاقه ای به ارائه تضمین های امنیتی یا استراتژیک برای کشورهایی که از سوخت فسیلی استفاده می کنند ندارد. بنابراین سعودی ها به اطراف نگاه می کنند و می بینند که به طور متناقض، رقبای آنها مانند ایران و روسیه از علاقه مندان به نفت هستند. همانطور که چین است. از این نظر، مهمتر از همه، آنها در یک طرف هستند.
منبع
https://www.forbes.com/sites/melikkaylan/2023/04/13/why-did-saudi-arabia-re-align-toward-iran-and-what-it-means-for-us-all/?sh=379927fb575a
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
8.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 وقتی مهمان برنامه بیسوادی کارشناس بیبیسی را به رخ او میکشد؛ سخته برام حرفهای ایشان را بشنوم و نخندم!!!
💢 نیما توتکابنی، پژوهشگر جامعهشناسی در دانشگاه جانز هاپکینز:
🔺از آنجایی که پهلوی توان اثرگذاری در داخل کشور را ندارد تنها کاری که میتواند انجام دهد آویزان شدن به قدرتهای خارجی است؛ این سفر بینتیجه برای طرفداران ربع پهلوی فقط شرمساری را در پی خواهد داشت!!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
9.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️فعال رسانهای آمریکایی:
🔻در این تصویر میتوانید تعداد پایگاه های آمریکایی که چین را در بر گرفته را مشاهده کنید/اگر روسیه یا چین پایگاه های خود را اینگونه اطراف آمریکا مستقر کرده بودند چه میشد؟!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
💢تاکنون 10 کشور عربی از دشمنان اصلی بشار اسد و دولت سوریه، به طور رسمی روابط دیپلماتیک خود را با دولت بشار اسد احیا کردند.
بدون هیچ تعارف و اغراقی،ایران هرگز یاران منطقه خود را تنها نمیگذارد چه در دوران سخت جنگ ها و یا در دوران شیرینی تسلیم شدن دشمنان.
کاری میکنند گنده دماغ های مغرور پولدار ما به دست و پای متحدان ایران بیفتند پس از آن تازه بتوانند اجازه دست بوسی از ایران را پیدا کنند.
حتی اگر به برخی از سران این کشورها بر بخورد و ناراحت شوند و فردا دوباره به سمت سیاست دشمنی خود با ایران بازگردند، باز آنها را مجبور میکنیم به همین کار و خفت بیشتری تن دهند
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
14.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ افسر پیشین اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی:
📍عربستان سعودی با اقداماتی که انجام داد نشان داد گرایش خود را از وفاداری به غرب تغییر داده است/سعودی ها هنوز به یاد دارند که ایرانیان در سحرگاه چهاردهم سپتامبر سال 2019 چه بلایی سرشان آوردند/ایرانیان پنجاه درصد از توان صادراتی عربستان را تا چند ماه فلج کردند/پس عربستان با خود گفت اگر نمی توانی آنها را شکست دهی، پس به آنها بپیوند...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴هشدار روزنامه "والاستریتژورنال" درباره فروپاشی ارزشها و بنیانهای اساسی جامعهی آمریکایی!!
👈گزارش روزنامه "والاستریتژورنال":
🔹"از سال ۱۹۹۸ تعداد آمریکاییهایی که میهنپرستی را مهم میدانستند از ۷۰ به ۳۸ درصد، اهمیت دین از ۶۲ به ۳۹ درصد و اهمیت فرزندآوری از ۵۹ به ۳۰ درصد کاهش یافته است!!"
🔹"علت اصلی متلاشی شدن جامعه، فروپاشی خانواده است؛ ۴۰ درصد از کودکان آمریکایی خارج از ازدواج متولد میشوند!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟠 داستان یک "طلاق مخملی"
چکسلواکی چرا تجزیه شد؟
🟡 دو سرزمین چک و اسلواکی در اواخر جنگ جهانی اول (اکتبر 1918) از امپراتوری اتریش-مجارستان جدا شدند و به یکدیگر پیوستند. دولت چکسلواکی در فاصلۀ جنگ جهانی اول تا جنگ جهانی دوم، دموکراتیک بود و فرایند ملتسازی را در فضایی مسالمتآمیز و اقناعی پیش میبرد.اما از سال 1948 تا 1989، چکسلواکی زیر سلطۀ کمونیستها و دیکتاتوری کمونیستی آثار نامطلوب خود را بر فرایند ملتسازی و ایجاد وحدت ملی در چکسلواکی بر جای گذاشت.
🟡 اقدامات دولت کمونیستی چکسلواکی طی چهار دهۀ فوقالذکر، یکی از عوامل اصلی تجزیۀ این کشور در پایان سال 1992 بود. علاوه بر فقدان آزادی بیان و ممنوعیت بحث و گفتوگو دربارۀ اختلافات قومیتی و ملیتی در چکسلواکی کمونیستی، سیاستهای اقتصادی دولت چکسلواکی در این دوران چهل ساله نیز نقش بسزایی در عدم امکان تداوم حیات این کشور در دورۀ پس از گذار به دموکراسی داشت.
🟡 اگرچه صنعتی شدن اسلواکی عمدتا در دوران حاکمیت کمونیستها به وقوع پیوست، اما مشکل این بود بسیاری از ناکارآمدترین صنایع چکسلواکی و بخصوص صنایع تسلیحاتی، در اسلواکی شکل گرفته بودند. پس از فروپاشی کمونیسم، زمانی که بحث خصوصیسازی و ایجاد بازار آزاد مطرح شد، اکثر مردم اسلواکی با این امر مخالفت کردند؛ چراکه مشکلات ناشی از شکلگیری بازار آزاد و قطع کمکهزینههای دولتی برای اسلواکها به مراتب بیش از چکها بود. مردم اسلواکی در مقایسه با مردم چک خواهان نقش حمایتی پررنگ دولت بودند.
🟡 بنابراین عقبماندگی و توسعهنیافتگی اساسی اسلواکی نسبت به چک، در کنار شکلگیری صنایع ناکارآمد در اسلواکی و نقش حیاتیتر حمایتهای دولتی در معیشت مردم اسلواکی در دوران کمونیسم در این کشور، مبانی اصلی تجزیۀ چکسلواکی در سال 1992 بودند. فقدان تاریخ مشترک طولانی و تفاوتهای فرهنگی را نیز باید به عوامل فوق افزود؛ تفاوتهایی که باعث شد مردم چک آزادی را به نان ترجیح دهند و مردم اسلواکی نان را به آزادی.
🟡 به هر حال هنگامی که نیروهای پلیس در 17 نوامبر 1989 تظاهرات آرام دانشجویان را با خشونت سرکوب کردند، تظاهراتی فراگیر در چکسلواکی شکل گرفت که تنها ظرف یازده روز، طومار نظام کمونیستی را در هم پیچید. واتسلاف هاول به ریاست جمهوری رسید و پروژۀ دموکراتیزاسیون را در این کشور آغاز کرد.
🟡 عامل مهم دیگری که در تجزیۀ چکسلواکی نقش داشت، عدم توافق رهبران چک و اسلواک در خصوص نحوۀ تقسیم قدرت در جمهوری فدرال چکسلواکی بود. این عامل را باید محصول ناتوانی رهبران دموکراسیخواه چکسلواکی در حل و فصل مشکلات سیاسی این کشور دانست. با این حال نقش این عامل در تجزیۀ چکسلواکی به مراتب کمتر از نقش اختلافات مربوط به ایجاد بازار آزاد در این کشور بود؛ زیرا اندکی پس از آنکه "حزب دموکراتیک مدنی" به رهبری کلاوس که هوادار اقتصاد بازار بود، در انتخابات ژوئن 1992 به عنوان مقتدرترین حزب سیاسی سرزمینهای چک سر برآورد، اسلواکی اعلام استقلال کرد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️مسائل گوناگون کشور مگر قابل رفراندوم است؟
رهبر انقلاب در دیدار دانشجویان:
🔹مسائل گوناگون کشور مگر قابل رفراندوم است؟ کجای دنیا این کار را میکنند؟
🔹مگر همه مردم که باید در رفراندوم شرکت کنند امکان تحلیل آن مسئله را دارند؟ این چه حرفی است؟!
شیخ انگلیسی کذاب مخاطب ویژه این حرف بود....ولی مهره انگلیسی آماده شده برای فتنه
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
قرار بود اسد برود اما نتیجه شد آنچه که در عکس میبینیم! حالا دیگر بر همه روشن شده که سیاستهای منطقه را ایران تعیین میکند؛ هر چه ایران بگوید و هر چه ایران بخواهد همان میشود!
این تازه شروع ماجرای برای ابرقدرتی ایران است اگر فتنه های داخلی بگذارند..... ⚠️
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔺در روزهایی که امیرعبداللهیان در پکن، لاوروف در برازیلیا، وزیر خارجه عربستان در دمشق، و سلطان عمان در راه تهران است، نتانیاهو از مهمان شیرین عقل خود در یک مطبخ پذیرایی میکند. شما سطح مهمانان پایتخت های یاد شده را با مهمان تلاویو مقایسه، و منطقه را تحلیل کنید؛ دیگر حرفی میماند؟!
✍عبدالرحیم انصاری
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat