#شبهات
سلام یا درود؟
سلام:
الف - معنی سلام، یعنی "سلامتی"، و سلامتی یعنی "بی عیب و بیگزند شدن، دور شدن از هر نقصی و برخورداری از عافیت.
ب – نام خداوند متعال، "سلام" است، چرا که هستی و کمال محض میباشد و هیچ نیستی، نقص، حد، نیاز و کاستی به او راه ندارد.
ج – "اسلام" را از آن جهت "اسلام" نامیدند که آموزهها و برنامههایش از جانب "خداوندِ سلام"، و برای رشد و کمال فرد و جامعه و دور شدنشان از عیبها و نقصهای میباشد.
د – "اسلام" به معنای "تسلیم"، از آن جهت "اسلام" نامیده شده است که دوری از عیب و نقص، فقط با ایمان در قلب سلیم، و تسلیم به خداوند "سلام" محقق میگردد؛ نه با کفر، شرک، نفاق، تعلقات و محبت دنیا و متاع دنیا.
« وَإِنَّ مِن شِيعَتِهِ لَإِبْرَاهِيمَ * إِذْ جَاء رَبَّهُ بِقَلْبٍ سَلِيمٍ » (الصافات، 84)
ترجمه: به درستى كه ابراهيم يكى از پيروان اوست * آگاه كه با دلى سالم (وارسته از تعلقات و ناپاکیها) به درگاه پروردگارش شتافت.
سلام دعاست:
هنگامی که به کسی "سلام" گفته میشود، برای او به نام خدا، آرزوی #سلامتی [جسم، روان، روح، دین، دنیا و آخرت] شده است که والاترین نمود برای خیر خواهی و محبت میباشد.
سلام در قرآن:
*- #خداوند به بندگانش صالحش "سلام" میدهد؛ آیا العیاذ بالله مقابل آنها سر فرود آورده یا تسلیم شده است؟! یا برای آنان خیر، رشد، کمال و دروی از عیبها و نواقص را اراده نموده است؟
« سَلَامٌ عَلَى نُوحٍ فِي الْعَالَمِينَ / الصافات، 79» - «سَلَامٌ عَلَى إِبْرَاهِيمَ / الصافات، 109» - «سَلَامٌ عَلَى مُوسَى وَهَارُونَ / الصافات، 120» - «وَسَلَامٌ عَلَى الْمُرْسَلِينَ / الصافات، 181» - «سَلَامٌ عَلَى إِلْ يَاسِينَ / یس، 130».
*- خداوند علیم میفرماید که در مؤمنین در بهشت، گفتگوی لغو و بیهوده ندارند، بلکه به "سلام" میگویند «إِلَّا قِيلًا سَلَامًا سَلَامًا / الواقعة، 26»؛ خب یعنی چه؟ یعنی مرتب مثل طوطی کلمه "سلام" را تکرار میکنند؟! یا یعنی به جز سخن حق و آنچه موجب رشد، کمال و بهجت است به یک دیگر نمیگویند؟
«لَا يَسْمَعُونَ فِيهَا لَغْوًا إِلَّا سَلَامًا وَلَهُمْ رِزْقُهُمْ فِيهَا بُكْرَةً وَعَشِيًّا » (مریم، 62)
ترجمه: در آنجا جز سلام و درود (از فرشتگان و از يكديگر) هرگز كلامى لغو و باطل نمىشنوند و براى آنها در آنجا روزيشان بامداد و شبانگاه (مهيّا) است.
*- از نامهای #بهشت ، "دارالسلام" است، یعنی جایگاه کمال و دور بودن از عیبها و نقصها و خلاص شدن از تعلقات فانی و بالتبع تباهی و فنا؛ و خداوند رحمان و رحیم، بندگانش را به چنین مقام و جایگاهی دعوت میکند:
« وَاللّهُ يَدْعُو إِلَى دَارِ السَّلاَمِ وَيَهْدِي مَن يَشَاء إِلَى صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ » (یونس علیه السلام، 25)
ترجمه: و #خدا [شما را] به سراى سلامت (بهشت سالم از فنا و زوال) فرا مىخواند، و هر كه را بخواهد به راه راست هدايت مىكند.
***- پس "سلام"، نام خدا و بهترین دعای خیر میباشد که خیر خواهی صادقانه نیز نمودِ محبت خالصانه میباشد.
درود:
"درود" را نیز چون معادل "سلام" در فارسی گرفتهاند، به همان معنای سلام، تحیت، آرزوی رحمت الهی و دعای خیر معنا کردهاند؛ وگرنه معانی دیگری نیز دارد، مانند: « #چوب ، #تخته و #درخت »؛ چنان که چوبتراش (نجار) را در فارسی «درودگر» میگویند. وقتی میگویند: «پدر خاقانی، به نام علی، در شروان، به شغل درودگری اشتغال داشت؛ یعنی چوبتراش و نجار بود» (رجوع شود به فرهنگ دهخدا، معین و ...).
حذف سلام:
تلاش برای حذف کلمهی "سلام"، اختصاصی به برخی از منکران خدا و مخالفان دین اسلام در ایران ندارد که به بهانهی عربی بودن واژهاش به آن بتازند، بلکه یک تلاش هدفدار جهانی (و ماسونی) صورت گرفت که در پاورقی ذیل (مرتبط) به خوبی تشریح شده است.
✅این شهید بزرگوار از نیروهای اطلاعات عملیات مشهد بود که در عملیات کربلای ۴ اسیر شد و هویتش در همان روزهای اول اسارت توسط یک اسیر قدیمی و خودفروخته به نام «م.ر» و به وعده تعلقِ غذای بیشتر به او لو رفت!
👈در شکنجه گاه مخفیانه تکریت ۱۱، بعثی ها او را به قلاب پنکه سقفی آویزان کردند، مدتی بعد در آب جوش انداختند، با یک کابل فشار قوی بالای ۵۰۰ ضربه بر کمرش زدند، با پا شیشه پنجره سرویس بهداشتی را شکستند و بدن نیمه جان و لخت شده اش بر روی آن انداختند و او را غلط دادند و سپس بر زخم هایش نمک پاشیدند و با یک فرچه مخصوص شستن لباس به شدت زخم هایش را خراشیدند و سیم برق را در حالی که دستانش بسته بود به او متصل کردند!
👈فریادهای او فضای حمام را پرکرده بود و در حالی که از ائمه اطهار (ع) یاری میطلبید، یک بعثی شمر صفت به نام عدنان برای اینکه استغاثههای وی به درگاه خداوند و فریادهای یا زهرایش را خفه کند، یک صابون را در دهن او گذاشت و با پوتین محکم بر روی آن کوبید و صابون در گلوی مبارکش گیر کرد و با شهادتی مظلومانه به کاروان عاشورا پیوست! او کسی نبود جز شهید محمد رضایی از مشهد، شادی روحش صلواتی قرائت نماییم.
منبع: «آزاده سرافراز سید محسن حیدری، خبرگزاری دفاع مقدس، ۱۴۰۲/۲/۴
✨فقط می توانم بنویسم؛ شهدا شرمنده ایم..
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تا حالا مشاعره قرآنی ندیده بودم خیییلی جالب بود برام
افرین به این ابتکار 👏👏👏👏
دل که زنده باشه هر خونهای آباد میشه
الهی خونهی دلتون آباد بالحسین و القرآن
الهی تنها دو راهی زندگیتون بینالحرمین باشه که ندونین پیش حسین(ع) زانو بزنین یا عباس(ع)
💠 دوستی و دشمنی
پیامبر صلی الله علیه و آله رو به یارانشون فرمودن:
🔸هم دوست داشتنتون به خاطر خدا باشه، هم دشمنی کردنتون؛ چیزی رو که درسته به خاطر خاطر خدا بپذیرید، و چیزی رو که غلطه به خاطر خدا رد کنید.
🔸هیچ کس به ولایت خدا نمیرسه، و حتی اگه نماز و روزهاش فراوان باشه طعم ایمان رو نمیچشه، مگر این که این طور رفتار کنه!
🔸حیف که در دوران شما، بیشتر برادری ها و رفاقتها به خاطر دنیاست؛ مردم به خاطر دنیا با هم دوست میشن و به خاطر دنیا به جون هم میفتن! درحالی که با این طور زندگی کردن، نمیتونید جواب خدا رو بدید
🔹یه نفر پرسید: یا رسول الله من از کجا باید بفهمم که دوستی و دشمنی ام برای خداست؟ دوست خدا کیه که باهاش رفاقت کنم؟ دشمن خدا کیه که باهاش دشمنی کنم؟!
🔸پیامبر اکرم ﴿ص﴾ به امیرالمؤمنین اشاره کردند و فرمودند: این مرد رو میبینی؟! دوست علی دوست خداست، پس اون رو دوست داشته باش؛ و دشمن علی دشمن خداست، پس باهاش دشمنی کن!
دوست علی رو دوست داشته باش، حتی اگه پدرت رو کشته باشه و با دشمن علی دشمنی کن، حتی اگه پدر یا پسرت باشن!...
#فضائل_امیرالمؤمنین
پس هنگامى كه در صور دميده شود. پس آن روز، روز سختى است. بر كافران آسان نيست. مرا واگذار با آن كه خود به تنهايى آفريدم. و به او مالى پيوسته و در حال فزونى دادم. و پسرانى كه در كنارش حاضرند. و براى او اسباب كاميابى را به طور كامل آماده كردم.
💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚
روز پنجشنبه ۱۴۰۳/۶/۸
🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍
آیه ۸ سوره مدثر
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
فَإِذَا نُقِرَ فِي النَّاقُورِ(۸)
تا آنگاه که (هنگامه قیامت برپا شود و) در صور (اسرافیل) بدمند.(۸)
معانی کلمات آیه
نقر: نقر: كوبيدن، مانند كوبيدن طبل. ناقور: چيزى كه در آن مىكوبند براى ايجاد صدا. منقار نيز از آنست طبرسى در معنى ناقور فرموده: «من شأنه ان ينقر فيه للتصويت».[۱]
===============================
تفسیر آیه
تفسیر نور (محسن قرائتی)
فَإِذا نُقِرَ فِي النَّاقُورِ «8» فَذلِكَ يَوْمَئِذٍ يَوْمٌ عَسِيرٌ «9» عَلَى الْكافِرِينَ غَيْرُ يَسِيرٍ «10» ذَرْنِي وَ مَنْ خَلَقْتُ وَحِيداً «11» وَ جَعَلْتُ لَهُ مالًا مَمْدُوداً «12» وَ بَنِينَ شُهُوداً «13» وَ مَهَّدْتُ لَهُ تَمْهِيداً «14»
پس هنگامى كه در صور دميده شود. پس آن روز، روز سختى است. بر كافران آسان نيست. مرا واگذار با آن كه خود به تنهايى آفريدم. و به او مالى پيوسته و در حال فزونى دادم. و پسرانى كه در كنارش حاضرند. و براى او اسباب كاميابى را به طور كامل آماده كردم.
جلد 10 - صفحه 284
نکته ها
«ناقور» چيزى است كه براى ايجاد صدا بر آن مىكوبند، همچون طبل و يا در آن مىدمند همچون شيپور و مراد از آن در اينجا همان نفخ در صور است كه در آيات ديگر مىفرمايد:
«فَإِذا نُفِخَ فِي الصُّورِ» «1»* به نوك پرندگان «منقار» گويند، چون وسيله كوبيدن و سوراخ كردن است و صداى شيپور، گويا گوش را سوراخ مىكند و در مغز فرو مىرود.
در قرآن، به دو نفخ در صور تصريح شده است: نفخهى اوّل كه در اثر آن همه مىميرند و نفخهى دوم كه در اثر آن دوباره همه زنده مىشوند.
در نزديكى مسجدالحرام مركزى به نام «دارالنّدوه» بود كه مشركان براى مشورت در آن جمع مىشدند. وليد بن مغيره كه فردى سرشناس و به داشتن عقل و درايت معروف بود، در مجلسى در آن مركز گفت: بياييد براى مقابله با محمّد، حرفهاى خود را يكى كنيم و به زائران كعبه درباره محمّد يك پاسخ بدهيم. يك نفر گفت: مىگوييم: محمّد شاعر است، ديگرى گفت: مىگوييم: او كاهن است، سوّمى گفت: مىگوييم: او مجنون است. وليد چهره در هم كشيد و گفت: ما شعرهاى بسيارى شنيدهايم امّا سخن محمّد شباهتى به شعر ندارد، و در او اثرى از جنون نيست و كلامش نيز با كاهنان تفاوت دارد. بالاخره تصميم گرفتند كه بگويند: محمّد ساحر است و ميان افراد خانواده جدايى مىاندازد و حتّى در يك خانه، كسانى كه به او ايمان آوردهاند از ساير اعضاى خانواده جدا مىشوند.
در اين آيات، خداوند، در مورد وليد مىگويد: من او را آفريدم و به او مال و فرزند بسيار دادم، اما او از فكر و توان خود سوء استفاده كرد و در برابر پيامبر من ايستاد. پس مرگ بر او باد.
مراد از «وَحِيداً» در «خَلَقْتُ وَحِيداً» يكى از معانى زير است:
1- «وحيد»، صفت مخلوق است، يعنى او تك وتنها وناتوان ونادار بود و من به او نعمت دادم.
2- «وحيد»، صفت خالق است، يعنى من به تنهايى او را آفريدم و اكنون هم خودم به تنهايى به حساب او مىرسم.
«1». مؤمنون، 101 و حاقّه، 13.
جلد 10 - صفحه 285
پیام ها
1- پايان اين جهان و آغاز جهان ديگر، با صدايى وحشتناك و عظيم است. «نُقِرَ فِي النَّاقُورِ»
2- قيامت براى كافران بسيار سخت است و با گذشت زمان هم انسانكافر با آن سختىها خو نمىگيرد و براى او آسان نمىشود. عَسِيرٌ ... غَيْرُ يَسِيرٍ
3- خداوند، پيامبرش را دلدارى مىدهد كه دشمن را به من واگذار. ذَرْنِي ...
4- هم اصل آفرينش و هم امور زندگى به دست خداوند است. خَلَقْتُ ... جَعَلْتُ
5- اگر امروز اموال و فرزندان در اطراف ما هستند، گرفتار غرور نشويم و فراموش نكنيم كه روزى، تنها آمدهايم و تنها مىرويم. «خَلَقْتُ وَحِيداً»
6- دارايى بشر به اراده و مشيّت خداوند وابسته است، نعمتهاى داده شده را در اثر علم و هنر خود ندانيد. جَعَلْتُ ... مَهَّدْتُ
دانشنامه اسلامی
💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙
5.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بشنوید و لذت ببرید.....قبل دیدن و شنیدن یک نفس عمیق بکشید و بگویید....خدایا شکرت
الحمدلله رب العالمین
خدایی ارزشش رو داره 4/40 دقیقه از کل عمرتون رو بزارید برای دیدن این کلیپ
12.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جای شما خوبان سبز است در یادمان شهید
گلستان شهدای اصفهان