🌺 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
✏️ #نثر_توحیدی
مقاله استاد تاریخ دانشگاه مکگیل کانادا در روزنامه گلوب اند میل:
تا به امروز فرد مذهبی نبودم و به دین معمولاً نگاه تحقیرآمیز داشتم. تنها نماد دینی در اطرافم حجاب زنان مسلمان محله ماست... اما الآن، در عصر ویروس #کرونا، احساس میکنم تنها با دعا آرامش میگیرم.
🌼
🌺 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
✏️ #شعر_توحیدی
با صحبتِ مردم نشود یاد خدا، جمع
تنها شدم از خلق که تنها ننشینم
#تاثیر_تبریزی
پ.ن: هرکدام از ما با توجه به شرایط خانوادگی، فامیلی و اجتماعی خود بهتر میدانیم چطور باید خلوت مناسبی را ایجاد نماییم تا بهتر به یاد خدا باشیم.
زود خوابیدن و زود بیدار شدن در نیمهشب که دیگران در خوابند، خلوت تکرار نشدنی در طول ۲۴ ساعت است.
یکی از مصادیق یاد خدا تفکر در دلایل اثبات وجود خداست و ما به همین منظور روزی یک قسمت از مجموعه علم و اندیشه حاوی دلایل قرآن و دانشمندان جهان را برای شما آماده کردهایم تا ضمن رفع شبهات، انس با خدا را نیز تجربه کنید.
اگر انسان با هر چیزی و هر فردی –چه خوب یا بد- به تکرار در ارتباط باشد خواهینخواهی با او انس میگیرد؛ این خصوصیت بهقدری برجسته است که نام انسان -همانطور که در فرهنگ لغات آمده- از کلمهی «انس» گرفته شده است.
بنابراین تکرار یاد خدا موجب انس با او میشود و به شهادت بسیاری از محققان و دانشمندان جهان این انس، موجب آرامش و غلبه بر مشکلات ریزودرشت فردی و اجتماعی میگردد.
✨
🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
✏️ #شعر_توحیدی
زهی! صانع که از مَه تا به ماهی
دهد بر وحدت ذاتش گواهی
#هلالی_جغتایی
🔎 این شعر اشاره به قوانین واحد و فوقالعاده هماهنگ بین موجودات، سیارات، کهکشانها و تمامی اجزاء جهان دارد که یکی از ادله عقلی و علمی اثبات یگانگی خدا -برای کسی که فکر خود را به کار اندازد- به شمار میرود.
✨
🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
✏️ #شعر_توحیدی
ای دل بسی رموز و اشارات در ره است
قانونِ عقل گیر و برو بر رهِ نجات
گر ظن بَری که اینهمه، موجود، خود شدند
پس آن چرا جماد شد این گشت ذوحیات؟
#ابن_یمین_فریومدی
🔎 شاعر خطاب به خود میگوید: اگر به دنبال حقیقتی، با نظر به پدیدههای جهان، اندیشه خویش را به کار گیر تا حقیقت بر تو آشکار شود:
ا🧮 اگر موجودات جهان بهصورت خودبهخود و بدون هیچ عامل هوشمند، به وجود آمدهاند، چرا در ساختار پدیدههای عالم، قوانین هوشمندانه وجود دارد؟
ا🧮 چرا برخی از موجودات فاقد حیاتاند و برخی دارای حیات؟
ا🧮 اگر بنا بر خود به خودی بودن است چرا از موجود فاقد حیات -مانند سنگ- موجودی دارای حیات به وجود نمیآید؟
ا🧮 یا چرا از دانهٔ سیب🍎، فقط سیب🍎 و از دانهٔ گلابی🍐، فقط گلابی🍐 به وجود میآید و از حیوانی مانند ببر🐅، فقط ببر🐅 و از فیل🐘، فقط فیل🐘 متولد میشود؟
▪️ آیا این نمونههای فراوان که در خود ما نیز قابل مشاهدهاند، برای هر انسان آزاده و هوشمند، جای تردید و انکار واقعیت را باقی میگذارد؟
✨
🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
✏️ #شعر_توحیدی
او خالق و ممکنات، مخلوق
جز او همه کائنات، مخلوق
ذاتش زانست بینهایت
کایجاد ندارد و بدایت
#بهشتی_هروی
🔎 همانطور که میبینیم هر موجود مادی دارای ابعاد و حدود است و بهتصریح عقل و علم، هر محدودی نیازمند چیزی است که این حدود را ایجاد نموده باشد.
اگر خداوند نیز موجودی با خصوصیات مادی (دارای ابعاد، حدود، آغاز و نهایت) تصور شود، بیتردید این تصور، خدا نیست، زیرا خود او نیز نیازمند چیزی است که ابعاد و حدودش را ایجاد نموده باشد.
بنابراین هر عقل سلیم ضرورت وجود خدایی غیرمادی، نامحدود و بدون آغاز و پایان را بهروشنی تصدیق میکند همانطور که هر انسان خردمندی با نظر به ساختار هوشمندانه موجودات یقین پیدا میکند که همگی آنها آفریننده و سازندهای هوشمند و توانا دارند که برعکس مخلوقات، نیازمند آفریننده نیست.
در همین راستا میتوانید نام «کتاب اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه» را جستجو و پس از دریافت، با طی روشی مطمئن، شما نیز یقین به وجود خدا را تجربه نمایید.
✨
🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
✏️ #شعر_توحیدی
ندانمت به حقیقت که در جهان به که مانی
جهان و هر چه در او هست صورتاند و تو جانی
#سعدی
🔎 با نگاه علمی و خردمندانه به موجودات مادی روشن میشود که خاصیت هرکدام از آنها این است که دارای حدّ و مرز مشخصی هستند و مسلماً هر محدودی نیازمند محدودکنندهای است که این حدود را در آن ایجاد نموده است؛ همین ویژگی (محدود بودن)، مخلوق بودن موجودات مادی را ثابت میکند.
بنابراین بر هر خردمندی آشکار است که خداوند از ویژگیهای مخلوقات خویش به دور است و بیتردید او موجودی غیرمادی بلکه ماده آفرین است.
شاعر در مصرع اول به حقیقت فوق اشاره میکند و در مصرع دوم بر خالق بودن خداوند و وابستگی وجودی همه مخلوقات جهان به او تأکید مینماید.
در همین راستا میتوانید نام «کتاب اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه» را جستجو و پس از دریافت، با طی روشی مطمئن، یقین به وجود خدا را تجربه نمایید.
✨
🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
✏️ #شعر_توحیدی
هرکسی کاو عارف نفس خود است
عارف پروردگار سرمد است
#ملا_احمد_نراقی
🔎 هر انسانی (چه خداباور یا خداناباور و چه نونهال یا بزرگسال) بر اساس تجربه اگر چند آجر که مرتب رویهم چیده شدهاند را ببیند یا کوزه، پیراهن، قاشق، ساعت و رباتی که از روی انسان ساخته شده است را مشاهده کند میگوید اینها بهوسیله فرد یا افرادی درستشدهاند، نه خودبهخود و تصادفی و شانسی.
با مقایسه ساده بین دستساختههای بشر (مانند موارد فوق) با موجودات جهان (از مگس تا انسان) کوچکترین تردیدی باقی نمیماند که طراحی بدن انسان (و حتی یک مگس) و قابلیتهای آن، قابل مقایسه با طراحی پیشرفتهترین ربات نیست ازجمله زندهبودن موجودات، امکان تولیدمثل و داشتن هوشی که باعث شده است انسان بتواند آن ربات را بسازد.
✨
🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
✏️ #شعر_توحیدی
در کمترینِ صنعِ تو مدهوش ماندهایم
ما خود کجا و وصفِ خداوندِ آن کجا؟
#سعدی
✨
🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
✏️ #نثر_توحیدی
یک پرنده کوچک که زیر برگها نغمهسرایی میکند برای اثبات وجود خدا کافی است.
#ویکتور_هوگو
📚 کلمات الهامبخش بزرگان ج ۱،ص ۱۱۵
✨
🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
✏️ #شعر_توحیدی
به ره ماندگان، ره نماینده او
به در راندگان، درگشاینده او
#لطفعلی_بیک_آذر_بیگدلی
✨
🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
✏️ #شعر_توحیدی
که کرد در کفِ کان، خاک را زر و نقره؟
که کرد در صدفی، آب را جواهرها؟
#مولوی
🔎 یکی از روشهای مطمئنی که احتمال «خلقت خودبهخودی»، «خلق از هیچ»، «انتخاب طبیعی» و امثال آن را از اساس رد میکند این است که فرد، در یافتن پاسخِ سؤال فوق -که در مورد تکتک موجودات جهان نیز جاری است- عقل و اندیشه خود را به کار گیرد تا برای همیشه به شبهات خویش در لزوم وجود خدا، پایان دهد.
جهت اطلاع از اینکه ادعای «خلق خود به خودی» و از «هیچ» و امثال آن نهفقط با دلایل عقلی بلکه با آزمایشهای تجربی علمی نیز مردود اعلام شدهاند، «کلیک» نمایید.
📗در همین راستا میتوانید نام «کتاب اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه» را جستجو و با طی روشی مطمئن، یقین به وجود خدا را تجربه نمایید.
✨
🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
ای وجود تو اصل هر موجود
هستی و بودهای و خواهی بود
صانع هر بلند و پست تویی
همه هیچند، هرچه هست تویی
#هلالی_جغتایی
🔎 یعنی هر موجودی هر چه دارد از آن خداست و بدون وجود خدا چیزی از خود ندارد، همانطور که قبلاً نیز هیچ موجودی وجود نداشت و خداوندِ غیرمادی و ماده آفرین، هر موجودی را از عدم به وجود آورد؛ حقیقتی که علم و عقل نیز بر محال بودن خلق از هیچ توسط ماده و ضرورت پذیرش موجودی غیرمادی که بتواند جهان را از هیچ بیافریند تأکید دارند.
از باب نمونه دکتر آندرو کانوی آیوی، ANDREW CONWAY IVY، استاد فیزیولوژی (اندامشناسی) و از برجستهترین متخصصین سرطان و امراض روده، دارای دکترای فلسفه، طب، علوم و حقوق و صاحب شهرت جهانی میگوید:
اگر به سلسلهی علل (مادی)، یک حلقهی ماوراءالطبیعه (غیرمادی) نیز اضافه شود، هیچگاه مخالف منطق نخواهد بود، زیرا ما در علوم و زندگی روزانه، این عمل را انجام میدهیم؛ الحاق چنین حلقهی ماوراءالطبیعه، تنها راهی است که ما را به حقیقت غائی میرساند. (و از شبهات نسبت به ضرورت وجود خداوند غیرمادی نجات میدهد).
📘 اثبات وجود خدا، The Evidence of God، ص ۲۷۴
✨
شعر توحیدی
🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند. ✏️ #شعر_توحیدی که کرد در کفِ کان، خاک را زر و نقره؟
🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
#سؤال_جواب
🗣 منظور از ادعای خلق خود به خودی یا از هیچ چیست؟
#پاسخ:
ریشهی ادعای «خلق خودبهخودی و از هیچ» مربوط به قرونوسطی و تا قبل از لویی پاستور، (شیمیدان و زیستشناس فرانسوی) است بدینصورت که برخی دانشمندان آن زمان گوشت فاسدی را کناری میگذاشتند و نمیدانستند باکتریهایی بر روی گوشت مینشیند و از آن کرم تولید میشود؛ سپس این ادعای سطحی را مطرح میکردند که این کرمها از هیچ و خودبهخود (بدون عامل) به وجود آمدهاند!
درحالیکه اولاً واضح است که از هیچ نبوده و آن گوشت وجود داشته است، ثانیاً پاستور با آزمایشهای تجربی، وجود باکتریهای ریزی که از طریق هوا روی این گوشت فاسد نشسته و حاصل ترکیب آن، کرمهای ریز میشد را ثابت نمود و موفق شد از اساس ادعای خلق خودبهخودی و از هیچ را (نهفقط با استدلال عقلی بلکه) با آزمایشهای تجربی نیز به موزه تاریخ بفرستند. (۱)
درست مانند تئوری مردد بیگ بنگ که خود این نظریه تصریح دارد در ابتدای آفرینش، مادهای چگال وجود داشته است (پس بازهم ادعای خلق از هیچ و خود به خودی معنا ندارد). (۲)
اعترافی که مشابه آن در فرضیهٔ رد شدهٔ تکامل نیز دیده میشود که مدعی است جدّ همهٔ جانداران زمین، یک موجود تکسلولی بوده است که همین مطلب نیز بهروشنی ادعای خلق از هیچ و خود به خودی را رد میکند و این سؤال سرنوشت ساز که آن مادهٔ اولیه چگونه به وجود آمده است را برجستهتر مینماید.
بنابراین با استناد به همین نظریات و فرضیات ثابت نشده نیز (که خداناباوران با تحریف آنها سعی دارند در ذهن افراد ضعیف یا کم سن شبهه تولید کنند)، میتوان ادعای «خلق خودبهخودی و از هیچ» را باطل و ضرورت وجود خدای غیرمادی را اثبات نمود (📽).
مصادره به مطلوب نمودن فرضیات و نظریات علمی توسط خداناباوران که به نمونه ای از آن در بالا اشاره شد نشان میدهد چقدر تلاش این افراد غیرعلمی و غیراخلاقی است به طوری که اگر کسانی که بدون اطلاعات کافی خود را اسیر چنین شبهاتی نمودهاند، کمی فکرشان را به کار بیندازند -مانند توضیحات فوق- به راحتی میتوانند یک بار و برای همیشه از چنین شبهاتی خلاص شوند.
از باب نمونه، میتوانید گفتگوی نگارنده با نوجوانی ۱۵ ساله را مشاهده نمایید؛ (📽).
این نوجوان محترم وارد کانال اینجانب شد و ابتدا با قرار دادن چند کلیپ از فردی با عنوان «من زئوس هستم» (که این فرد (زئوس) خود را حامی رضا پهلوی و ۳۰ سال طرفدار براندازی معرفی نموده)، مرا دعوت به خداناباوری نمود، اما بعد از بیان چند نکته ساده در اثبات غیرعلمی و غیرعقلی بودن همان کلیپها، وی با تشکر و خوشحالی اعلام نمود که متوجه سطحی بودن ادعاهای این فرد شده است.
سپس این نوجوان اذعان داشت این خوشحالی، بعد از تحمل دو سال رنج و ناراحتی است که با دیدن کلیپهای مذکور برایش حاصل شده بود و گله میکرد چرا خداباوران در این زمینه (ساخت کلیپ و دادن مشاوره) کوتاهی میکنند و امثال وی اینطور بی جهت اذیت میشوند مگر اتفاقی با امثال نگارنده در فضای مجازی آشنا گردند! (۳)
البته نگارنده مرتب یادآوری نمودهام (📷) که نهفقط در موضوع سرنوشتساز خدا، بلکه در هر موضوع دیگری (مثلاً علم ریاضی) هرکسی تا مبانی آن علم را نیاموزد (جدولضرب)، معنا ندارد که سراغ مراحل بالاتر رود (مانند حل معادلات چند مجهولی)، چه رسد به اینکه ذهنش را درگیر شبهاتی کند که تلاش دارند اصل صورتمسئله (وجود علم ریاضی، بخوانید وجود خدا) را آنهم با هزار اماواگر و احتمال و ایجاد شک، انکار کنند!
توضیحات بیشتر + راهحل جهت رسیدن بهیقین:
تجربهی کتاب اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه، از نگارنده.
________________
پاورقیها:
۱- لویی پاستور: «علم کم انسان را از خدا دور میکند اما داشتن علم زیاد او را به خدا نزدیک مینماید».
راسخون؛ ترجمه و تألیف: حمید وثیق زاده انصاری.
چه بسا پاستور با دیدن سطح پایین علمی دانشمندان مذکور این جمله را گفته باشد.
۲- استفاده از توضیحات پروفسور همایون همتی.
۳- بعد از ارائهٔ مشورت به نوجوان مذکور وارد صفحهٔ گویندهٔ زئوس شدم با این تذکر که راه صداقت با مردم را در پیش گیرد که نهفقط کلیپهای وی مملو از تحریف مطالب علمی و قلب حقایق است (📽) بلکه حتی عکس سر صفحهٔ او (که پدری به ستاره اشاره و به فرزند خود میگوید: «پسرم اون ستاره اگه از اول اونجا بوده، نیاز به خالق نداشته») نیز برخلاف تئوری بیگ بنگ است (که امثال وی با مصارده به مطلوب به آن استناد میکنند) زیرا طبق این تئوری آن ستاره بعد از انفجار ایجاد شده و از اول آنجا نبوده، پس نیازمند خالق است.
وی بعدازاین تذکر، عکس مذکور را حذف نمود اما به روال خویش در قلب حقایق ادامه داد!
جهت اطلاع بیشتر از سطح پایین علمی چنین افرادی، میتوانید گفتگوی مناظره گونه با گویندهی من زئوس هستم را مطالعه نمایید (کلیک).
🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
✏️ #نثر_توحیدی
با تکیه بر علم، تنها میتوان به درک گوشهای از اسرار هستی نائل آمد؛ همانگونه که با مگسکش میتوان مگسی نشسته بر پشت کرگدن را شکار کرد، ولی خود کرگدن را، هرگز!
#سید_حسن_حسینی
دکتر، استاد دانشگاه، پژوهشگر، نویسنده، مترجم و شاعر.
✨
🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
✏️ #نثر_توحیدی
بعضیها فقط هنگام عطسه کردن متوجه آفتاب میشوند!
#سید_حسن_حسینی
دکتر، استاد دانشگاه، پژوهشگر، نویسنده، مترجم و شاعر.
🔎 برخی از ما آنچنان مشغول کارهای روزمره شدهایم و از خدا غافل، که فقط هنگام گرفتاریهای سخت -خصوصاً زمانی که از علم بلکه از هیچ کسی کاری بر نمیآید- به یاد آفرینندهی خویش میافتیم و آنجا مانند کسی که عمری را با اخلاص بندگی خدا کرده، با خالق خویش راز و نیاز و درد دل میکنیم و بعد از دادن قولهای فراوان و مجانی، با خواهش میخواهیم لطف نموده و همین یک دفعه گرفتاریمان را برطرف فرماید تا دیگر همیشه به یاد او باشیم؛ اما بعد از رفع گرفتاری، در فاصله کوتاهی نهتنها با بیانصافی و زشتی زیر قولمان میزنیم بلکه آنچنان دچار همان روزمرگی و غفلت از پروردگار خویش میشویم که بهجای خدا، صرفاً به اسباب -بدون توجه و تشکر از خالق آن اسباب- تکیه و اعتماد میکنیم، درحالیکه قبلاً نتیجه این غفلت و اعتماد غیرخردمندانه -که حاصلی جز پشیمانی و درماندگی ندارد- را بارها به عینه تجربه کردهایم!
✨
🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
✏️ #شعر_توحیدی
ز خورشید تا ذرّه، هر چیز هست
به خوانِ عطای تو دارند دست
#میرزا_برخوردار_رفاهی
✨
🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
✏️ #شعر_توحیدی
هر چه میبینم از تو خالی نیست
سبزه شوخ است و گل صفا دارد
#اسیر_شهرستانی
🔎 نظر خردمندانه به ساختار هر موجودی از کبک تا کهکشان -برای هر کسی که از عقل سلیم برخوردار باشد -کوچکترین تردیدی در وجود طراح و سازندهی فوق العاده هوشمند برای آنها باقی نمیگذارد.
✨
🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
✏️ #شعر_توحیدی
به نام آنکه برف آورد و باران
خداوندِ زمستان و بهاران
#ناشناس
✨
🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
✏️ #نثر_توحیدی
من نمیتوانم تصور کنم که چگونه یک انسان میتواند به آسمانهای گردون نگاه کند و بگوید خدایی نیست.
#آبراهام_لینکلن
I cannot conceive how a man could look up into the heavens and say there is no God
#Abraham_Lincoln
📗 منبع:
Treasury of Spiritual Wisdom_ A Collection of 10, 000 Powerful Quotations, Page 27.
✨
🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
✏️ #شعر_توحیدی
به نام آنکه مستغنی است بالذات
«بدیع الارض» و «خلّاق السماوات»
خدای آشکارا و نهان هم
که یعنی داد ما را جسم و جان هم
#نظام_استرآبادی
🔎 همانطور که مشاهده میکنیم هر موجود مادی دارای ابعاد و حدود است و به تصریح عقل و علم، هر محدودی نیازمند چیزی است که این حدود را ایجاد نموده باشد.
اگر خداوند نیز موجودی با خصوصیات مادی (دارای ابعاد و حدود) تصور شود، این تصور، خدا نیست، زیرا خود نیازمند چیزی است که ابعاد و حدودش را ایجاد نموده باشد.
به قول دکتر آندرو کانوی آیوی دانشمند مشهور در کتاب The Evidence of God ص ۲۷۴:
«ما نمیتوانیم بدون داشتن علتی کافی و خالقی قادر به وجود آمده باشیم. اگر به سلسلهی علل (مادی)، یک حلقهی ماوراءالطبیعه (غیرمادی) نیز اضافه شود هیچگاه مخالف منطق نخواهد بود».
بنابراین وقتی سلسله موجودات مادی وجود دارند، پس باید مبدأ و موجودی ذاتاً غیرمادی نیز وجود داشته باشد که بدون الگوبرداری، جهان مادی را آفریده باشد؛ خدایی که خالق همه چیز و آفرینندهی همه تصوراتی است که در ذهن بشر شکل میگیرد.
✨
🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
✏️ #نثر_توحیدی
کار هنر توصیف آفتاب نیست، برافروختن شمع است.
وظیفهی هنرمند بیان خصوصیات فیزیکی نور نیست، نورافشانی است.
#سید_حسن_حسینی
دکتر، استاد دانشگاه، پژوهشگر، نویسنده، مترجم و شاعر.
🔎 حقیقت منحصر در ماده و تشریح خصوصیات فیزیکی آن نیست که حاصل چنین نگاه خشک و صرفاً مادی، معنای زندگی را از مفاهیم زیبای اخلاقی و انسانی خالی میکند و دست انسان را از درک حقایق سرنوشتساز و سعادتبخش در زندگی فردی و اجتماعی کوتاه مینماید.
#آتئیست
#ندانم_گرا
✨
🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
✏️ #نثر_توحیدی
من با همان حسی که نقص وجود خود را ادراک میکنم، با همان حسّ، وجود کاملی را ادراک میکنم که بهطور فطری به آن مایلم؛ ازاینرو، بهناچار باید باور کنم و بگویم که تنها خداست که درخت شعور را در باغستان وجود من نشانده است.
#دکارت
رنه دکارت، René Descartes، ریاضیدان و فیلسوف طبیعی فرانسوی
📚 کلمات الهامبخش بزرگان ج ۱،ص ۱۱۵
✨
🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
✏️ #نثر_توحیدی
یک اثر هنری دری است که بهطور یکسان به روی همه باز میشود. هنرشناسان از آن بهسوی دنیایی تازه عبور میکنند اما افراد معمولی به تماشای لولاها و دستگیرهی آن مشغول میشوند!
#سید_حسن_حسینی
دکتر، استاد دانشگاه، پژوهشگر، نویسنده، مترجم و شاعر.
🔎 یکی از دلایل خداناباوری و ندانم گرایی، علاوه بر وسوسههای ذهنی، نگاه سطحی و بدون اندیشه کافی در ساختار موجودات و حقایق جهان و به تعبیر دیگر به کار نگرفتن عقل است.
جهت آشنایی با کارآیی عقل به صورت تجربی، نام «کتاب اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه» را جستجو و آن را دریافت نمایید.
✨
🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
✏️ #نثر_توحیدی
از یک دیدگاه واقعبینانه، هنرمندی که خدا را انکار میکند مثل گیلهمردی است که منکر باران باشد.
#سید_حسن_حسینی
دکتر، استاد دانشگاه، پژوهشگر، نویسنده، مترجم و شاعر.
پرسش و پاسخ در موضوع فوق:
eitaa.com/esbatekhodavand/6070
✨
🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
✏️ #شعر_توحیدی
ای وجودت به ذاتِ خود قائم
ذاتِ پاک تو قائم و دائم
اول و آخر و قدیم و عظیم
خالق و رازق و کریم و رحیم
#همام_تبریزی
🔎 با نگاهی خردمندانه به پدیدههای جهان میبینیم که آنها موجوداتی محدودند (هرکدام حدومرز مشخصی دارند) و با اندکی تأمل روشن است که هر چیز محدود، نیازمند محدودکننده است و این یعنی خود او مخلوق است.
بنابراین باید خالق جهان، موجودی نامحدود باشد خدایی که هرکدام از پدیدههای جهان توسط او با حدومرزی مشخص، به شکل محدود آفریده شدهاند.
در این شعر به نکته فوق اشاره شده است که:
پروردگارا! وجود تو مانند آفریدههای تو که نیازمند آفریننده هستند نیست.
آنکه موجودات را پدیده آورده تویی و آنکه توانایی نابودی موجودات را همانطور که در ابتدا نابود بودند دارد بازهم تو هستی.
تو مانند موجودات مادی جهان، محدود نیستی که (حدومرز و شکل و) ابتدا و انتهایی برایت متصور باشد.
این تو هستی که موجودات را آفریدهای و روزی آنها را با مِهر و کرَم خویش و فراخور نیاز هرکدامشان، در اختیارشان قرار میدهی.
✨