🔆حضرت آیت الله العظمی#حجت نیز مانند بقیه مراجع به طلاب حوزه علمیه شهریه میدادند.
🔆 روز#اخر ماه بود و برای فردا که اول ماه باشد، زمینهای برای شهریه نداشتند.
🔆 به #خادم فرموده بودند: مرکب را آماده کن تا به مسجد جمکران بروم.
#معظم_له عازم مسجد جمکران
می شوند، بعد از نماز صاحب الزمان و دعا، #عرض می کنند :آقا امام زمان این حوزه علمیه مال شماست این طلبه ها سربازان حضرتعالی هستند، آبروی ما مربوط به شماست، راجع به شهریه حوزه عنایتی فرمایید.
🔆 وقتی به #منزل تشریف آوردند، خادم عرض کرد :آقا بعد از رفتن شما دو نفر آمدهاند و منتظر شما هستند.
🔆 پس از آن معلوم میشود جهت دادن وجوه شرعیه آمدهاند و مبلغی #پول خدمت آیت الله حجت می دهند، وقتی آن را می شمارند، میبیند به اندازه #شهریه همین ماه است.
کتاب مسجد جمکران ص221، 220
مسئولین کاخنشین این تصویر را ببینند و از خجالت بمیرند...
#شهدا_شرمندهایم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اللهم ارزقنا شهادت...
📚#هر_شب_یک_صفحه_کتاب
🍀#آذرخشی_دیگر_از_آسمان_کربلا_۸۴
📌روايت ديگرى هست كه آن را نيز بخوانم «عَنْ أَبى عَبْدِ اللّه(عليه السلام)اِنَّ اللّهَ عَزَّ وَ جَلَّ بَعَثَ مَلَكَيْنَ اِلى أَهْلِ مَدينَة لِيُقَلِّباها عَلى أَهْلِها فَلَمّا اِنْتَهَيا اِلى الْمَدينَةَ وَجَدا رَجُلا يَدْعُو اللّهَ وَ يَتَضَرَّعُ فَقالَ أَحَدُ الْمَلَكَيْنِ لِصاحِبِهِ أَما تَرى هذا الدّاعىَ؟ فَقالَ قَدْ رَأَيْتُهُ وَ لكِنْ اِمْصُ لما أَمَرَ بِهِ رَبّى فَقالَ لا وَ لكِنْ لاأُحَدِّثُ شَيْئاً حَتّى اُراجِعَ رَبّى فَعادَ اِلى اللّهِ تَبارَكَ وَ تَعالى فَقالَ يا رَبِّ اِنّى اِنْتَهَيْتُ اَلى الْمَدينَةَ فَوَجَدْتُ عَبْدَكَ فُلاناً يَدْعُوكَ وَ يَتَضَرَّعُ اِلَيْكَ فَقالَ اِمْضِ بِما أَمَرْتُكَ بِهِ فَاِنَّ ذا رَجُلٌ لَمْ يَتَمَعَّرْ وَجْهُهُ غَيْظاً لى قَطُّ.»
♻️حضرت(عليه السلام) مىفرمايند خدا دو فرشته را فرستاد تا شهرى را زير و رو كنند. گاهى عذاب هاى خدا اين چنين است. مثل قوم لوط كه فرشتگان به امر خداوند براى عذاب ايشان، شهر را زير و رو كردند. خداوند دو فرشته را براى عذاب مردم اين شهر فرستاد، زيرا افراد ساكن در شهر گروهى گستاخ و متجاهر به فسق بودند، و اين افراد به هيچ وجه توبه نمىكردند و دست از گناهشان برنمىداشتند.
🔺خدا دو ملك را فرستاد تا شهر آن ها را زير و رو كنند. اين دو ملك وقتى آمدند، ديدند در ميان مردم، مرد مقدسى است كه خيلى اهل دعا و گريه و مناجات است. يكى از فرشتگان به ديگرى گفت من جرأت ندارم اين آدم اهل عبادت را عذاب كنم و شهر را بر سر او زير و رو كنم. برويم يك بار ديگر از خداوند سؤال كنيم. ملك ديگر گفت وظيفه خود را انجام بده. ملك اول گفت مىترسم فرمان عوض شده باشد، شايد اين طورى به ذهن او آمده بود كه هنگامى كه امر از جانب خداوند صادر شده بود، زمانى بوده كه هنوز اين فرد عابد توبه نكرده بود، در خلالى كه امر به عذاب شهر صادر مىشد، ممكن است اين عابد توبه كرده باشد.
📍شايد تكليف عوض شده باشد. بايد مجدداً سؤال كنم. لذا آن ملك برگشت و از خدا سؤال كرد كه من به آن شهر رفتم تا وظيفه ام را انجام دهم، ولى ديدم فردى مشغول عبادت و تضرع است. آيا بايد به تكليف عمل كنيم يا تكليف عوض شده است؟ خداوند گفت تكليف به حال خود باقى است، برويد و شهر را خراب كنيد. بعد خود خدا علت اين را بيان مىكند كه چرا بايد همين آدمى كه اهل عبادت است، نيز مشمول عذاب شود: «فَاِنَّ ذا رَجلٌ لَمْ يَتَمَعَّرْ وَجْهُهُ غَيْظاً لى قَطُّ». درست است كه اين فرد اهل عبادت و دعا است، اما هيچ وقت رنگ صورتش به خاطر غيظ و غضب براى خدا تغيير نكرده است. يعنى اين فرد با توجه به اين كه گناه اهالى شهر را ديده است، اما رنگ او بخاطر خشم بر گناه عوض نشده است، به خاطر اين كه براى خدا تغيير حال براى او پيدا نشده بود، و خشم و غضب نكرده بود، بايد در كنار افراد ديگر او هم عذاب شود.
✍ مرحوم آیت الله مصباح یزدی (ره)
#معاونت_پژوهش
فراخوان پذیرش
حوزه علمیه شیخ عبدالحسین تهرانی
برای سال تحصیلی ۱۴۰۰_۱۴۰۱
زمان ثبت نام:
از ۲۰ اسفند ماه ۱۳۹۹
شرایط پذیرش:
| محصّلین به تحصیل در پایه یازدهم و دوازدهم دوره دوم متوسطه نظام جدید
| دانش آموزان دارای سابقه تحصیل در سال سوم دبیرستان (دیپلم)
| پیش دانشگاهی نظام قدیم و یا دانشجوی دارای حداکثر ۳۰ واحد
برای ثبت نام و مشاوره با شماره های
02155614311
09378033490
تماس حاصل فرمائید ؛ و یا به آدرس ایتا
@m_salahshour1388
مراجعه کنید...
#حوزه_علمیه
#ثبتنام_حوزه_علمیه
#حوزه_علمیه_شیخ_عبدالحسین
سلام عليكم
طلاب محترم ؛ لطفا این 👆 پوستر (پذیرش حوزه) را در گروه ها و کانال هایی که ارتباط و فعالیّت دارید انتشار دهید و در جذب و پذیرش سربازان امام زمان (عج) و شاگردان امام صادق (ع) برای حوزه ها ، مخصوصا حوزه شیخ عبدالحسین سهیم باشید...
باتشکر
#مدیریت
#حوزه_علمیه_شیخ_عبدالحسین
واحد ۷۵ متری
جهت اجاره به طلبه علوم دینی...
کانال بازار شیخ عبدالحسین 👇👇👇👇👇
@sheykh_abdolhosein_bazar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رهبری گفت حتما در بورس شرکت کنید؟
❌ حتما تا انتها تماشا کنید و ببینید که، این ویدیو یک دقیقهای چگونه از تقطیع پنج ویدیو و بیش از سی قطعه کلیپ بصورت هدفمند، با هم هماهنگ شدهاند تا محتوای سخنان سخنران را کاملا تغییر و جهت دهند به صورتی که موجب نفرت پراکنی و نارضایتی عمومی شود!
#سواد_رسانهای
#جریان_تحریف
📚#هر_شب_یک_صفحه_کتاب
🍀#آذرخشی_دیگر_از_آسمان_کربلا_۸۵
📌مىدانيم كه امر به معروف و نهى از منكر كه به عنوان يك تكليف عام در رساله هاى عمليه ذكر شده و گويندگان احكام در مجالس آموزش مىدهند، شرايط و مراتبى دارد و با توجه به شرايط و مراتب اين سؤال مطرح مىشود كه اقدامى كه سيدالشهداء(عليه السلام) انجام دادند، چگونه امر به معروفى بود؛ اين كار با امر به معروفى كه ما مىشناسيم مطابقت نمىكند.
♻️ بنا بر آنچه در رسائل عمليه گفته شده، اگر امر به معروف موجب ضرر و حتى در مورد خوف ضرر باشد، تكليف ساقط مىشود؛ اما در مورد سيدالشهداء (عليه السلام) در حالى كه ضرر يقينى بود ايشان اقدام به اين كار كرد، اين چگونه امر به معروفى است؟
📍براى اين كه مفهوم امر به معروف و نهى از منكر و كاربرد آن را در روايات بيش تر مورد دقت قرار دهيم، بايد توجه داشت كه امر به معروف يعنى وادار كردن ديگران به انجام كارهاى خوب، اگر انجام آن كار خوب واجب باشد، امر به آن هم واجب است، اگر مستحب باشد، امر به آن هم مستحب است؛ اما امر به معروف به عنوان يك «واجب» شرعى، فقط در مورد «تكاليف واجب» است، يعنى واداركردن ديگران به اين كه تكاليف واجب خود را انجام دهند، و اين واداركردن مراتبى دارد.
🔹اگر بخواهيد كسى را به انجام كارى وادار كنيد، بايد اين كار را طى مراحل مختلف انجام دهيد. اولين موردى كه ممكن است با آن مواجه شويد، نوجوانان هستند، كسانى كه تازه به تكليف رسيده اند. شما مىخواهيد به عنوان امر به معروف و نهى از منكر به كسى كه تازه به تكليف رسيده و هنوز درست نمازخواندن را نياموخته است، نماز را ياد دهيد، اين نوعى امر به معروف است كه به آن تعليم جاهل مىگويند. اما اگر بعد از اين كه ياد گرفت، گاهى سستى و تنبلى مىكند، بعض اوقات نمازش قضا مىشود، صبح دير از خواب بلند مىشود، و شما او را تشويق كنيد كه نماز را به موقع بخواند، اين هم نوع ديگرى از امر به معروف است.
♦️پس امر به معروف دو مصداق روشن دارد، اول اين كه كسى علم نداشته باشد و شما بايد به او ياد بدهيد، تفاوتى نمىكند كه در موردى حكم را نداند يا موضوع آن را، نماز خواندن بلد نيست، يا نمىداند كه نماز واجب است، البته نماز مثال خوبى نيست و همه مىدانند كه واجب است، اما بعضى از تكاليف هست كه همه از آن آگاه نيستند. آموزش احكام و مسائل نوعى امر به معروف است. اما اصطلاح امر به معروف به خودى خود شامل تعليم جاهل نمىشود و اگر به تعليم جاهل توسعه داده مىشود، با توجه به وسعت ملاك آن است؛ يعنى ملاكى كه خداى متعال به خاطر آن امر به معروف را واجب كرده شامل كسى هم كه علم ندارد مىشود و بايد به او ياد داد.
✍ مرحوم آیت الله مصباح یزدی (ره)
#معاونت_پژوهش
هدایت شده از مدیریت حوزه علمیه استان تهران
🌀مدیریت حوزه علمیه استان تهران با همکاری مدرسه علمیه مروی برگزار می کند.
📚سلسله نشست های گفتمان علمی انقلاب اسلامی
💢موضوع نشست : منظومه فکری حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری
❇️استاد: حجت الاسلام والمسلمین دکتر خسروپناه ❇️
🕒زمان:دوشنبه 18 اسفند 1399 ساعت 16
❗️به طلابی که در این برنامه حضور و مشارکت داشته باشند امتیازات پژوهشی تعلق می گیرد.
📎شرکت در نشست به صورت مجازی:
🌐 www.howzehmarvi.ir/live
🌐 heyatonline.ir/heyat/3001
💠روابط عمومی
مدیریت حوزه علمیه استان تهران
🌐 www.howzehtehran.com
🆔 @howzehtehran
#آیت_الله_معزی_تهرانی
🔆ایشان در#طول سال هایی که مادرشان در قید حیات بود، هر روز پنج شنبه مقید بودند که با اتوبوس به تهران برود و جمعه#عصر برگردد.
🔆 و نسبت به#مادر مثل یک خدمتگزار، عمل مینمود.
کتاب خورشید اهل دل ص80
✅ #سیره_اخلاقی_آقا
🚨اخلاص عجیب
🔘 #شهید_مطهری :
💠 سید علی #خامنهای از نمونههای ارزندهای است که برای آینده موجب امیدواری است. من از #اخلاص آقای خامنهای #تعجب می کنم . ایشان هیچ به دنبال #خودنمایی نیست ، که بخواهد خودش را مطرح کند و خودش را نشان بدهد و در جریان کمیته استقبال از حضرت امام بیشتر به #تقوای ایشان پی بردم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فرازی از صلوات حضرت موسیبن جعفر علیهالسلام
اَللهُمَّ صَلِّ عَلى مُوسَى بنِ جَعفَرٍ وَصیِّ الاَبرارِ وَ اِمامِ الاَخیارِ وَ عَیبَةِ الاَنوارِ
حَلیفِ السَّجدَةِ الطَّویلَةِ وَ الدُّموعِ الغَزیرَةِ وَ المُناجاةِ الکَثیرَة؛ اللٰهمّ صَلّ علیه و علی آبائه و ابنائه الطّیّبین الطّاهرین المعصومین و رَحمة الله و برکاته.
#شهادت_امام_کاظم علیهالسلام
((لطافت روح میرزا جواد آقاتهرانی))
سبزی فروش محله میگفت:
یک روز جناب میرزا تشریف آوردند و مقداری سبزی خریداری نمودند.
پس از نیم ساعت دیدم ایشان سبزی به دست به طرف مغازهام می آیند، خیلی ناراحت شدم زیرا با خود فکر کردم که شاید سبزی ها خراب بوده و آقا پس آوردند، خیلی خجالت کشیدم و در فکر بودم که چه بگویم. در همین خیالات بودم که دیدم ایشان با آن قد خمیده و چهره ملکوتی وارد مغازه شده اند و فرمودند :این سبزیها را از کجا برداشتی و به من دادی؟ عرض کردم :چطور مگه؟ فرمودند :وقتی سبزیها را منزل بردم، دیدم یک مورچه در میان سبزی هاست و احتمال دادم که لانه مورچه باید درون مغازه شما باشد و من او را آواره کرده ام حالا خودم او را آوردهام تا از جایی که برداشته ای بگذارم، تا به راحتی به سوی لانهاش حرکت نماید.
کتاب خاطراتی از آئینه اخلاق
📚#هر_شب_یک_صفحه_کتاب
🍀#آذرخشی_دیگر_از_آسمان_کربلا_۸۶
🔹از طرف ديگر كسى كه مىداند بايد نماز خواند، با مسائل آن هم به خوبى آشناست، گاهى در فضا و شرايطى است كه نماز از ارزش اجتماعى بالايى برخوردار بوده و ترك آن گناهى بزرگ و ضد ارزش به شمار مىرود؛ لذا، اگر به كسى بگويند بى نماز، براى او از هر ناسزايى بدتر است.
🔸من به خاطر دارم زمانى كه كوچك بودم، يكى از فحش هايى كه در جامعه آن روز گفته مىشد اين بود كه مىگفتند فلانى تارك الصلاة است، باور كنيد اين از هر فحشى كه در مورد جنايات و اعمال شنيع گفته مىشد بدتر بود؛ يك وقت جوّ جامعه اين گونه است، اگر به كسى بگوييد، نماز نخوانده است، سرش را پايين مىاندازد و پيشانى در هم مىكشد كه چرا فهميده اند نمازم ترك شده است و از اين كار خجالت مىكشد.
♻️اگر به او چنين گفتيد او عذر خواهى مىكند و مىگويد ببخشيد، فراموش كردم يا عذرى داشتم، بالاخره گفته شما در او تأثير مىكند و براى او موعظه و پندى مىشود، او هم متّعظ مىشود.
📍در روايات آمده است كه «اِنَّما يُؤْمَرُ بِالْمَعْرُوفِ وَ يُنْهى عَنِ الْمُنْكَرِ مُؤْمِنٌ فَيَتَّعِظُ أَوْ جاهِلٌ فَيَتَعَلَّم،» گاهى مؤمنى امر به معروف و نهى از منكر مىشود و او متّعظ شده، قبول مىكند، و گاهى جاهل است و نمىداند، اگر به او گفته شود، ياد مىگيرد.
♦️اما گاهى شرايطى پيش مىآيد كه فضاى فرهنگى حاكم بر جامعه، اسلامى نيست، امر واجبى را كه مىخواهيد به آن امر كنيد اصلا ارزش تلقى نمىشود، ترك آن هم ضد ارزش نيست، شرايط به گونه اى شده است، كه اگر به كسى بگويى چرا فلان كار را انجام مىدهى، فورى با گردن فرازى مىگويد دلم نمىخواهد! به تو چه! مگر فضولى! به او مىگويى اين احكام خلاف شرع است، انقلاب شده است براى اين كه احكام شرع پياده شود، مردم به خاطر اجراشدن احكام اسلام صدها هزار شهيد دادند؛ جواب مىدهد بى خود شهيد دادند! من دلم نمىخواهد! كمى اصرار كنيد، علناً به اسلام هم بد مىگويد. خيلى ها گفته اند كه اگر ما اسلام را نخواسته باشيم، بايد چه كسى را ببينيم! دائم مىگوييد جمهورى اسلامى! جمهورى اسلامى را تو سر ما مىزنيد! حالا اگر اسلامش را نخواستيم بايد چه كسى را ببينيم!
🔺جوّ فرهنگى طورى مىشود كه تظاهر به مخالفت با اسلام ديگر زشت نيست؛ آشكار است، ديگر كسى شرم نمىكند، يا لااقل بعضى ها شرم نمىكنند كه بگويند ما مخالف اسلام هستيم؛ بالاتر از اين هم هست كه گاهى اشاره كرده ام و دوست ندارم تكرار كنم. خوب، در اين جا چه بايد كرد؟
✍ مرحوم آیت الله مصباح یزدی (ره)
#معاونت_پژوهش