ایجاد اقتصاد مقاوم چرخهای
تمامی نهادهای اقتصادی با مصرفکنندگان محصولاتشان و تامینکنندگان نیازهای ورودیشان پیوند اقتصادی دارند. این ارتباط دو سویه، موجب ایجاد شبکه ارتباطی و وابسته بین نهادهای مختلف اقتصاد میشود و این باعث میشود که اقتصاد خود را مقاوم و تکثیر کنند. لذا مصرف کالاهای داخلی اثر سریع بر ایجاد پیوندهای اقتصادی بین بخشهای مختلف اقتصاد دارد. ارتباط دو سویه اقتصادی مصرفکننده داخلی و تولیدکننده داخلی موجب رشد فعالیت اقتصادی محلی و در نتیجه رشد کلی اقتصاد ملی میشود.
1️⃣افزایش اشتغال و کاهش بیکاری:
مصرف کالاهای تولید محلی، با توجه به پیوند اقتصادی بین تولیدکننده و مصرفکننده، تقاضا برای منابع نیروی کار محلی را ایجاد می کند و به همین دلیل به مبارزه با بیکاری کمک می کند.
2⃣کاهش فعالیت بازارهای موازی:
بر اساس تصویب های کنترل ارز، شواهد نشان دهنده عدم انطباق بین کالاهای مصرفی وارداتی به کشور با حجم معاملات معتبر کنترل ارز میباشد. این به وضوح نشان می دهد که بخش عمده ای از کالاهای مصرفی وارداتی، وسایل نقلیه و حتی برخی از مواد اولیه از طریق بازار غیر قانونی موازی برای ارز خارجی تامین می شود. لذا میبایست بازارهای موازی مخرب را تحت کنترل درآورد. این در واقع، نشان می دهد که مصرف کالاهای تولید شده محلی در اولویت با اقلام وارداتی، باعث محدود کردن فعالیتهای بازارهای موازی خواهد شد.
3️⃣افزایش قدرت ارز ملی:
در اقتصاد عمومی رایج است که قدرت هر ارز در برابر ارزهای جهان عمدتا تابعی از تعادل تراز پرداختی آن است. بنابراین، با فرض عملکرد صادراتی معین، مدیریت تقاضای واردات اهمیت زیادی در کنترل تراز تجاری دارد. لذا مصرف کالاهای محلی به تثبیت ارزش پول محلی کمک می کند. این امر، ایجاد ذخایر ارز خارجی را برای حمایت از موقعیت تراز پرداخت کشور تسهیل می کند.
4️⃣کاهش هزینه تولید واحد(اقتصاد مقیاس):
در هر سیستم تولید، هزینه تولید واحد از رابطه بین هزینه های ثابت صنعت و هزینه های متغیر مربوطه بدست می آید که می توان آن را به هر واحد تولید خاص اختصاص داد. در صورتی که مقیاس تولید به طور قابل توجهی بزرگ باشد، انتظار می رود هزینه هر واحد تولید شده از لحاظ اقتصادی پایین تر باشد. علاوه بر این تولید در مقیاس بالا شرایط را برای سرمایه گذاری بیشتر تولیدکنندگان فراهم می کند. بنابراین، قابل توجیه است که هر گونه سیاستی جهت افزایش مصرف کالاهای محلی نه تنها باعث افزایش بهرهوری ظرفیت تولید میشود، بلکه به طور متوسط هزینه های تولید برای صنایع محلی را نیز کاهش می دهد.
5️⃣چشم انداز رشد اقتصادی بالا:
مصرف کالاهای تولیدی ملی به طور مثبتی بر بهرهوری ظرفیت و در نتیجه عملکرد اقتصادی کلی اثر می گذارد و به همین دلیل رشد اقتصادی و توسعه ملی را ایجاد میکند. علاوه بر این، درونی سازی تقاضا و انتقال اثرات رو به رشد تقاضای حاصل از آن به اقتصاد، موتور قابل توجهی برای تقویت چشم انداز رشد اقتصادی پایدار محسوب می شود.
6⃣تضمین کیفیت:
از دیرباز هجوم عمده کالاهای وارداتی از جمله لباس سبب ایجاد تنوع کالاهای غیرمتعارف شده است. در نتیجه مصرفکنندگان تغییر سلیقه داده اند و در کوتاه مدت به این محصولات روی آورده اند. امکان نظارت بر این واردات افراطی بسیار کار دشواری است. این در حالی است که مصرف کالاهای تولید داخلی می تواند به ایجاد و نظارت بر استانداردهای تضمین کیفیت به نفع رفاه مصرف کنندگان محلی کمک کند.
7⃣ثبات قیمت:
حجم قابل توجهی از مواد مصرفی، وسایل نقلیه و مواد اولیه وارداتی از بازار موازی، تامین مالی میشوند. همچنین اشاره شده است که فروشندگان چنین کالاها از مدل های قیمت گذاری مبتنی بر بازار موازی استفاده میکنند تا قیمت کالاها را در بازارهای محلی تنظیم کنند. بنابراین قیمتها بیش از حد غیر واقعی تعیین می شوند که این امر خارج از اصول پایه اقتصادی است. علاوه بر این، تولیدکنندگان محلی نیز سطوح قیمت خود را با بازار موازی هم تراز می کنند تا از کاهش مصرفکنندگان محصولاتشان جلوگیری شود. لذا اگر مصارف از کالاهای داخلی باشد این تغییرات قیمت رخ نمی دهد و ثبات قیمت در کالاها امکان پذیر خواهد بود.
8⃣معایب مصرف کالای وارداتی:
با توجه به مزایای ذکر شده برای خرید و مصرف کالای داخلی، میتوان معایب مصرف کالای وارداتی را نیز عنوان کرد:
1⃣به وسیله تامین غیرمنطبق با نیازهای واقعی جامعه یک اقتصاد غیرچرخهای را ایجاد میکند.
2⃣موجب استفاده کمتر از ظرفیتهای منابع داخلی میشود.
3️⃣سطح بیکاری در جامعه افزایش مییابد.
4️⃣فعالیت زیاد در بازارهای موازی موجب سوء استفاده عمومی از ارز خارجی میشود.
5️⃣ایجاد ضعف عملکردی ارز ملی در برابر سایر ارزهای جهانی.
6⃣افزایش هزینههای تولید واحدهای صنایع داخلی.
7⃣کاهش چشمانداز رشد اقتصادی کشور.
8⃣کاهش سطح رفاه به دلیل نقطه ضعف تضمین کیفیت.
9⃣ایجاد تورم و بیثباتی قیمت به دلیل مدل قیمت گذاری بر اساس بازار موازی.
حال باتوجه به برشماری معایب استفاده از کالای وارداتی و همچنین بیان محاسن استفاده از کالای داخلی و یک مقایسه ساده متوجه میشویم که وظیفه هر ایرانی هست که با حمایت ارگز تولید کالای داخلی و جایگزینی آن با کالاهای خارجی ووارداتی به شکوفایی هر چه بیشتر کشور کمک کند
بیانات مقام معظم رهبری در زمینه حمایت از کالای ایرانی
@shahed_zolfaghari
24.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سرود🎧
🎤دست خدابرسرماست خامنه ای رهبرماست
#پیشنهادویژه دانلود👌
https://eitaa.com/joinchat/3093823506Ccc6baf7b22
سلام علیکم
کاربران شهید ذوالفقاری
عزیزان در دوران سخت کرونایی قرار داریم و همین طور از نظر معیشتی بسیار سخت برای نیازمندان
بزرگواران در حد توان در این امر ما رو یاری کنید ... اگر در وعده های غذایی ، غذای پخته شده ای دارید و میتوانید آن را هدیه کنید لطفا با شماره ی زیر تماس بگیرید تا به دست خانواده های نیازمند برسد . مقدار غذا هم مهم نیس از یک ظرف تا تعداد بالاتر ...
خدا خیر جزیل به همگی عنایت کند .
09912041261
فراهانی
🌸رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم میفرمایند :
کسی که سه نفر از مسلمانان را اطعام کند ، خدا او را سه بهشت اطعام فرماید ؛ بهشت فردوس، و بهشت عدن و درخت طوبی
@shahed_zolfaghari
https://eitaa.com/joinchat/3093823506Ccc6baf7b22
🔴🔴🔴
تشکر وقدردان از خیر محترم )
(شرق تهران)
#مبلغ_دویست_پنجاه_هزارتومان
کمڪ بابت
#پاک_کردن_پول_نزول یکی از خانواده های تحت پوشش اهدا نمودند.
99/9/1
قبول حق🙏
#خادم_الزینب
@shahed_zolfaghari