نماز عید فطر چگونه اقامه میشود؟
نماز عید فطر و قربان در زمان حضور امام علیه السلام واجب است و باید با جماعت خوانده شود، و در زمان ما که امام علیه السلام غایب است، مستحب بوده و میشود آن را با جماعت یا فرادی خواند.
وقت نماز عید فطر و قربان از اوّل آفتاب روز عید تا ظهر است.
در عید فطر مستحب است بعد از بلند شدن آفتاب افطار کنند، و زکات فطره را هم بدهند، بعد نماز عید را بخوانند.
رکعت اول نماز عید فطر
نمازگزار در رکعت اوّل بعد از خواندن حمد و سوره (که سوره اعلی مرسوم است) باید پنج تکبیر بگوید و بعد از هر تکبیر یک قنوت بخواند و بعد از قنوت پنجم تکبیر دیگری بگوید و به رکوع رود، بعد دو سجده به جا آورد و برخیزد.
رکعت دوم نماز عید فطر
در رکعت دوّم بعد از خواندن حمد و سوره (که سوره شمس مرسوم است) خوانده میشود و چهار تکبیر گفته میشود و بعد از هر تکبیر قنوت خوانده میشود و بعد از تکبیر پنجم به رکوع رفته و بعد از رکوع دو سجده به جا آورد و تشهّد و سلام گفته میشود.
قنوت نماز عید فطر
احکام نماز عید فطر
نماز عید فطر و قربان در زمان غیبت مستحب است.
۴. مستحب است که قبل از نماز عید، غسل کنیم.
نماز عید، سوره مخصوصی ندارد. بهتر است که در رکعت اول آن، سوره ۹۱ (شمس) و در رکعت دوم سوره ۸۸ (غاشیه)، یا در رکعت اول سوره ۸۷ (اعلی) و در رکعت دوم سوره ۹۱ (شمس) خوانده شود.
نماز عید، اذان و اقامه ندارد و بهجای آن سه بار گفته میشود: «الصّلوة».
پس از نماز، امام جماعت در برابر مردم قرار میگیرد و مانند نماز جمعه رجاءً در دو نوبت سخنرانی میکند و در ضمن پند واندرز بیان مسائل سیاسی و اجتماعی، در عید فطر احکام زکات فطره، و در سخنرانی عید قربان احکام ذبح و قربانی و موارد مصرف آنها را بیان مینماید.
مستحب است نماز عید قربان را بعد از بلند شدن آفتاب بخوانند و در عید فطر مستحب است بعد از بلند شدن آفتاب افطار کنند و زکات فطره را هم بدهند بعد از نماز عید را بخوانند.
نماز عید فطر و قربان دو رکعت است که در رکعت اول بعد از خواندن حمد و سوره باید پنج تکبیر بگوید، و بعد از هر تکبیر یک قنوت بخواند و بعداز قنوت پنجم تکبیری بگوید و به رکوع رود و دو سجده بجا آورد و برخیزد، و در رکعت دوم چهار مرتبه تکبیر بگوید و بعد از هر تکبیر قنوت بخواند و تکبیر پنجم را بگوید و به رکوع رود و بعد از رکوع دو سجده کند و تشهد بخواند و نماز را سلام دهد.
در قنوت نماز عید قربان هر دعا و ذکری بخوانند کافی است ولی بهتر استاین دعا را به قصد امید ثواب بخوانند: "اللهم اهل الکبریاء و العظمة و اهل الجود و الجبروت و اهل العفو و الرحمة و اهل التقوی و المغفرة اسالک بحق هذا الیوم الذی جعلته للمسلمین عیدا و لمحمد صلی الله علیه و آله ذخرا و شرفا و کرامة و مزیدا ان تصلی علی محمد و آل محمد و ان تدخلنی فی کل خیر ادخلت فیه محمدا و آل محمد و ان تخرجنی من کل سوء اخرجت منه محمدا و آل محمد صلواتک علیه و علیهم اللهم انی اسالک خیر ما سالک به عبادک الصالحون و اعوذ بک مما استعاذ منه عبادک المخلصون".
مستحب است در نماز عید فطر و قربان قرائت را بلند بخوانند.
مستحب است در روز عید فطر قبل از نماز عید به خرما افطار کند، و در عید قربان از گوشت قربانی بعد از نماز قدری بخورد.
حجت الاسلام امینی نژاد درباره تجربه های پیش از مرگ :
میزان خلوص تجربه بستگی به میزان انقطاع شخص از دنیا دارد.
تجربههای پیش از مرگ ممکن است با تصرفات نفسانی یا شیطانی همراه باشد.
در تجربههای پیش از مرگ نمیتوانیم بگوییم مرگ کامل صورت گرفته است چرا که در مرگ کامل بازگشت صورت پذیر نیست و بنابر فرموده قرآن کریم بازگشتی پس از انقطاع کامل و مرگ نیست...
و چون انقطاع کامل نشده و کشف صوری ویژگیهایی دارد که با مخاطراتی همراه است، دخالت جنبههای خیال متصل که مرتبط با بدن است نیز قابل ملاحظه است و جنس این کشفهای صوری نیز مراقبتهایی را لازم دارد که باید به آن توجه داشت...
کشف ها سه قسم صوری، معنوی خالص و صوری معنوی است و اغلب گزارشاتی که از تجربه پیش از مرگ وجود دارد یا صوری خالص یا صوری معنوی با دادههای معنوی اندک است.
مصاحبه کامل اینجا👇
http://v-o-h.ir/social/12552/
┄┅═✧❁🕊❁✧═┅┄
@shia_patogh1
┄┅═✧❁🕊❁✧═┅┄
بنده خوبی باش
صبر کن ببین خدا چی می خواد...:)🌱
┄┅═✧❁🕊❁✧═┅┄
@shia_patogh1
┄┅═✧❁🕊❁✧═┅┄
#منبر_مجازی📿
‾
‾
چـه خـوب اســت ڪـه وقتــۍ انســـان فهمیـد فریـــب خـورده و بۍ راهــه رفتــه ، از همــان جا برگـرد و جبــــران ڪنـد ، نه اینـڪه بگویــد : این همـه راه آمـده ایم ، بقیـه راه را هم برویــم هر چـه بادا باد حتــۍ بر خــلاف شــرع و رضــاۍ خـــدا باشـد .
🎤آیتاللهبهجت📿
┄┅═✧❁🕊❁✧═┅┄
@shia_patogh1
┄┅═✧❁🕊❁✧═┅┄