فایل رزومه.docx
29.8K
اعضای محترم کلاس های شیعه شناسی که علاقمند به همکاری با مجمع جهانی شیعه شناسی هستند لطفا فایل رزومه را تکمیل و به آی دی shiastud@ ارسال نمایید
لطفا فایل رزومه را به نام خود ذخیره کنید
#پاتریشیا_تامبورینی_تازه_مسلمان_ایتالیایی
🔹🔹من پاتریشیا تامبورینی اهل ایتالیا هستم, با پدر و مادرم در ایتالیا اقامت داشتم .من از اداره آموزش و پرورش ایتالیا فارغ التحصیل شدم,وقتی 24سالم بود پدرو مادرم به آلمان رفتند و من در آشپزخانه یک دیسکو, از ساعت 9شب تا 2 صبح, مشغول به کار شدم.
من متعلق به یک خانواده مسیحی #کاتولیک بودم, اما عامل به دین یا مذهبی #نبودم.
🔸چه چیزی به طور مشخص شما را به اسلام جذب کرد؟
🔹وقتی 23/24ساله بودم چیزهایی در باره خدا شنیدم, اینکه چه طور خداوند به تنهایی به همه چیز رسیدگی میکند؟
به شدت از این دیدگاه ها شوکه شده بودم,در نتیجه یک #قرآن به زبان ایتالیایی خریدم, زیرا به طور کامل از مسیحیت رضایت نداشتم. چند صفحه از قرآن را خواندم و به شدت تحت تاثیر قرار گرفته بودم, آنچنان منطقی بود که شگفت زده شده بودم.
بعد از آن , حضرت محمد(ص)را به عنوان آخرین پیامبر خدا و حضرت عیسی(ع) را به عنوان پیامبر خدا نه پسر او, پذیرفتم.
در طول پنج سالی که تحت آموزش وهابیها بودم, عظمت اسلام را درک نکردم زیرا آموزش آنها من را محدود کرده بود.
👇👇👇
sapp.ir/channel_shiastudy.ir
🌸🌸🌸
🔴 نه به آمریکا نیاز داریم، نه به نرمافزارهای آمریکایی
روح الله مومن نسب کارشناس رسانه و فضای مجازی نوشت:
با وجود قطع ترافیک اینترنت آمریکایی، الحمدلله:
1⃣ کارپینو carpino.ir ، تپسی tap30.ir و اسنپ snapp.ir هیچ مشکلی ندارند. هم نقشه لود میشود، هم میشود درخواست تاکسی داد.
2⃣ پارسیجو parsijoo.ir و یوز yooz.ir هم بهجای گوگل کار میکنند ولی بهتر است salam.ir احیا شود، زیرا اَبَرجویشگر است، یعنی نتایج گوگل و دیگر جویشگرهای خارجی را هم به مخاطب از طریق دریچهٔ واسط نشان میدهد و میتواند ایران را بهطور دائم از شر گوگل خلاص کند.
3⃣ مسیریابهای نشان nshn.ir ، بلد balad.ir و دال daal.ir هم قویتر از گوگلمپ و ویز، کار میکنند.
4⃣ تارنامه (ایمیل) النون elenoon.ir ، چاپار chmail.ir و میهنمیل mihanmail.ir هم بهجای جیمیل و یاهو فعالند و البته اگر هد hod.ir هم اضافه شود، حلقهٔ محاصرهٔ دشمن در این عرصه هم کامل خواهد شد.
5⃣ هورسا hoorsa.ir ، لنزور lenzor.ir ، نزدیکا nazdika.ir و... هم بهجای اینستاگرام، در حال سرویسدهی هستند.
6⃣ بهجای واتساپ و تلهگرام هم ایتا eitaa.ir ، گپ gap.im ، بله ble.im ، سروش sapp.ir ، روبیکا robika.ir ، بیسفون bpn.im و آیگپ igap.net بهخوبی کار میکنند و در این عرصه خلاء بدافزارهای دشمن اصلاً احساس نمیشود.
6⃣ به همت افسران جوان آتشبهاختیار، بهحمدالله امروز در برابر هر بدافزار آمریکایی، سه تا بیشاز ده نرمافزار ایرانی داریم که اگر زیرساختهای مخابراتی در خدمت نوآفرینهای داخلی قرار میگرفت، امروز اغلب آنها نه تنها نیازهای داخلی را تأمین میکردند، بلکه اکنون بینالمللی بودند...
قطعاً اگر مدیریت وزارت ارتباطات به دست نیروهای انقلابی بود و به ۹۲ دستورات مکتوب و صریح امام خامنهای در ارتباط با فضای مجازی عمل کرده بودند، آشوب و اغتشاشی با استفاده از بستر فضای مجازی رها شده ایجاد نمیشد و نیازی به ایجاد محدودیت در دسترسیها نبود...
مهدی کریمی:
❤حضرت_معصومه
🌸وقتی که قدم رنجه به ایران کردی
مارا سرِخوانِ خویش مهمان کردی🌸
🌺ما را همه عمر ، ساکنِ دائمیِ
#بینالحرمینِ قم ، خراسان کردی🌺
بیست و سـوم ربیع سالروز
ورود #حضـرت_معصـومـه
سـلام الله علیها به شهر قم
تبریک و تهنیت باد💐💐💐
🌷@channel_shiastudy.ir
با سلام و عرض ادب
شرکت کنندگان کارگاه شیعه شناسی برای دریافت فایل صوتی جلسات به پیام رسان سروش مراجعه نمایید
sapp.ir/channel_shiastudy.ir
🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🌸
#جغرافیای_تشیع_اندونزی
ا🇮🇩 کشور اندونزی:
✨ اندونزی بزرگترین مجمع الجزایر كره خاكی و چهارمین كشور پرجمعیت جهان میباشد و از این لحاظ بزرگترین كشور اسلامی بهشمار میرود. با آنكه اسلام دیرتر از بسیاری كشورهای مسلمان وارد این كشور شد، به تدریج سراسر جزایر مسكونی آنرا تحت پوشش قرار داد و البته ورود و گسترش آن نیز برخلاف برخی از نقاط، اسلام نه از راه لشكر كشی، بلكه بهگونه مسالمت آمیز و فرهنگی بوده است.
📜 ورود تشیع به اندونزی:
تاریخ شیعه در این سرزمین به آغاز دعوت اسلامی و ورود مسلمانان به این مجمع الجزایر باز می گردد. بنا بر اسناد (از قبیل سنگ قبر، آثار قدیمی و باستانی)، جمعی از پژوهشگران بر این باورند که تاریخ تشیع در اندونزی نیز همراه با ورود اسلام به این کشور، به سده های اولیه هجری باز می گردد.
آثاری هم که از قبور مسلمین در این سرزمین بر جای مانده است؛ نشانگر این حقیقت است که حداقل از سده چهارم هجری، تشیع در آنجا وجود داشته است. این مطلب با قرائن و شواهد محکم، تأیید و تثبیت می گردد که علت رسوخ تشیع به اندونزی، فرار شیعیان علوی به سمت مشرق جهت یافتن پناهگاهی امن بوده است.
⚪️ نخستین شیعیان:
گروهی از شیعیان امروز این کشور از نوادگان محمد بن علی و حسن بن علی بن جعفر الصادق (علیه السلام) هستند که برای حفظ جان خود از ممالک دیگر گریخته و در این سرزمین ساکن شدند. سر دسته این مهاجران شیعه که پس از مبارزه های فراوان با خوارج اباضیه بهاندونزی، هند، فیلیپین، مالایا و جزایر سلیمان هجرت کرده اند، احمد بن عیسی بن محمد بن علی بن الاإمام جعفر صادق (علیه السلام)، ملقب به مهاجر قرار داشته است.
⚜️ برخی از آن مهاجران با دختران پادشاهان و حاکمان محلی ازدواج کرده و در پاره ای موارد، به مراتب و مقامات عالی و حتی سلطنت رسیده بودند. خاندان این افراد که تا امروز در اندونزی ادامه دارد، همگی شیعه امامیه هستند. علاوه بر این، در سال ۷۱۷ قمری نیز یک گروه از کشتی های تجاری ایرانی، که شامل سی و پنج کشتی بود، تعداد زیادی از مبلغان شیعه را در سواحل این کشور پیاده کرده و به بخش های مختلف این سرزمین رسانده بود.
💫 از مهمترین علویان مهاجر احمد بن عیسی بن محمد بن علی بن جعفر بن محمد (علیهم السلام) است که در سال ۳۱۷ قمری وارد این منطقه شده است. او و دیگر مهاجران در جزایری که امروز معروف به مالایا، اندونزی، فیلیپین و جزایر سلیمان است وارد شده اند. این افراد با ازدواج که با مردم این دیار داشتند، نفوذ خود را حفظ کرده، به موقعیت بالای اجتماعی دست یافتند، به گونه ای که هنوز هم خاندان های آنها مشهور است.
❇️ سادات اندونزی:
سادات اندونزی از نسل علی بن جعفر عریضی هستند كه در قرن نهم با كشتی به اندونزی آمده اند. در اندونزی به جای كلمه «سید» كلمه «حبیب» (حبائب یعنی سادات) را به كار می برند.
🔸 سادات و هاشمی های اندونزی که اغلب آنها سادات حضرمی (حضرموت یمن) هستند و طبقه اشرافی را در میان مردم اندونزی تشکیل می دهند، از احترام ویژه ای در میان مردم برخوردارند.
💠 بعضی از سادات در پست های مهمی در دولت به کار گماشته شده اند. شمار سادات حدود نیم میلیون نفر برآورد شده است.
🍃 سادات اندونزی به شدت علاقه مند به حفظ اصالت عربی و هاشمی خود هستند، از این رو، در یادگیری زبان عربی تلاش جدی دارند و ارتباط خود را با حضرموت همچنان حفظ کرده اند.
🔮 آداب و رسوم شیعیان:
از جمله مهم ترین مراسم های شیعیان، مراسم تابوت است.
همچنین مردم این کشور پایبند به مراسم عاشورای حسینی (علیه السلام) بوده، به این روز تاریخی "husein hona" [روز حسین (علیه السلام)] می گویند. همچنین به مناسبت تاسوعا و عاشورا در بسیاری از شهرها تابوتی را با آداب خاصی حمل می کنند و به سوگواری می پردازند.
♦️ امروزه مذهب شیعه در میان اندیشمندان، دانشگاهیان، تجار و اقشار مختلف این کشور، اعم از عرب و غیر عرب، سید و غیر سید، پیروانی دارد.
👇👇👇👇
sapp.ir/channel_shiastudy.ir
🌸
🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🌺🌺🌺🌺🌺🌺
🌺
🌺
#جغرافیای_تشیع_ازبکستان
✅بخش اول
ا🇿 ازبکستان؛
🔳 ازبکستان سرزمینی است که یک جمهوری خودمختار به نام قراقالپاق ضمیمه آن است. قراقالپاق در شمال غربی کشور واقع است و ۱۶۵ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد. دریاچه آرال در شمال این جمهوری خودمختارقرار گرفته و بخش بزرگی از اراضی آن در ردیف نواحی بیابانی جهان است.
🔷 ازبکستان ۵ استان و۱۲۳ شهر و شهرستان دارد. بسیاری از شهرهای مهم آسیای مرکزی که سابقه تاریخی طولانی داشته و از مراکز فرهنگی و سیاسی منطقه بودهاند، در محدوده سیاسی ازبکستان فعلی قرار دارند. پراکندگی شهرها در سطح کشور به گونه ای است که جز چند شهر صنعتی، اکثر شهرهای بزرگ و مهم کشور در حوضه فرغانه قرار دارند.
➖ تاشکند پایتخت ازبکستان از شهرهای مهم آسیای مرکزی و بزرگترین شهر ازبکستان است.
🔘 بخارا، از جمله شهرهای کهن ازبکستان است که زمانی پایتخت حکومت بخارا بود. این شهر پس از ورود اسلام به آسیای مرکزی یکی از مهمترین مراکز اسلامی شد که نقش مهمی در نشر و گسترش فرهنگ اسلامی در طی قرون متوالی، ایفا کرد. به طوری که در آن ایام، از قرن اول تا قرن دوازدهم هجری، بخارا را «مهد اسلام» نام نهادند.
🔲 ویژگی های اقتصادی:
کشاورزی محور اصلی اقتصاد ازبکستان است و با وجود صنایع متعدد، تولیدات زراعی مهمترین منبع درآمد کشور را تشکیل می دهد.
🔹 در میان محصولات مختلف، پنبه ارزش ویژهای دارد و ازبکستان در اقتصاد کشاورزی، تک محصولی و متکی به تولید پنبه می باشد.
◽️ روابط تجاری ازبکستان تا قبل از فروپاشی شوروی سابق محدود به روسیه و سایر جمهوری های اتحاد جماهیر شوروی بود. پس از کسب استقلال، مقام های دولتی ضمن حفظ روابط سابق، ارتباطات جدیدی با سایر کشورها برقرار کردند و در این راستا، از یک سو پیمان اقتصادی با کشورهای مستقل مشترک المنافع (جمهوریهای اتحاد جماهیر شوروی سابق) را امضا کردند و از سوی دیگر قرارداد های اقتصادی متعددی با سایر ممالک جهان بستند.
👇👇👇👇👇
sapp.ir/channel_shiastudy.ir
🌺
🌺
🌺🌺🌺🌺🌺🌺
کتاب صلح امام حسن.pdf
2.68M
🗓 تقویم روز #تاریخ_اسلام
🔸 ۲۶ ربیع الاول 🔻صلح امام حسن (علیه السلام) با معاويه (۴۱ ق)
پس از شهادت امام علی (ع) شيعيان كوفه با امام حسن مجتبي (ع) پسر ارشد آن حضرت بيعت كرده و او را به خلافت برگزيدند. امام، لشگري دوازده هزار نفري به رهبري قيس بن سعد به جنگ معاويه فرستاد و خود روانه مداين شد. هنوز بين سپاه امام و معاويه جنگي روي نداده بود كه شايعه كشته شدن قيس بن سعد، شيرازه سپاه حضرت را از هم گسيخت. در اين ميان، جمعي حتي سراپرده امام را نيز غارت كرده و يكي از آنان خنجري بر ران حضرت وارد نمود. با اين وضع، مسلّم شد كه با چنين مردمي به جنگ معاويه و لشكر منظم او رفتن صلاح نيست. بدين ترتيب، امام حسن با معاويه وارد مكاتبه و مذاكره گرديد و قرار بر اين شد كه امام از خلافت كناره گيري كند به شرط اين كه معاويه پس از خود، فرزندانش را به خلافت معين نكند، از امام علي(ع) به زشتي ياد ننمايد و ... . امام عليرغم ميل باطنی، اين صلح را پذيرفت و با اهل بيت خود عازم مدينه گرديد.
📌 #کتاب
🕹 صلح امام حسن (ع) ترجمه آیت الله خامنه ای
👈 مطالعه در #فایل ضمیمه 👆
👇👇👇👇👇
sapp.ir/channel_shiastudy.ir
🌺
🌺
🌺🌺🌺🌺🌺🌺
🍃🌱🍃🌱🍃
🌱#حدیث_شیعه
❤✍پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله):
👈محبوب ترینِ مخلوقات پیش خدا، جوان خوشگلی است که جوانی و زیبایی اش را برای خدا و در راه فرمانبری از او بگذارد. خداوندِ بخشنده به وجود چنین جوانی پیشِ فرشتگان می بالَد و می فرماید: "این، بنده ی حقیقی من است!"👌
📓میزان الحکمه: ح ۹۰۹۶
sapp.ir/channel_shiastudy.ir
🌿
🍂
🍀🌾🌱🍁🍃🥀🌹
🗺✨🗺✨🗺✨🗺✨🗺✨
✨
🗺
✨
#جغرافیای_تشیع
ا🇨🇱 شیلی؛
🗺 موقعیت جغرافیایی:
شیلی به عنوان یک کشور ساحلی بلند و باریک به شکل مخروط جنوبی در سمت غرب کوه های آند، از شمال به جنوب با مسافتی به طول ۴۶۳۰ کیلومتر (۲۸۸۰   مایل| mi) امتداد یافته است.
🔹 شیلی به عنوان بزرگ ترین پهنا، از شرق به غرب تنها ۴۳۰ کیلومتر (۲۶۵  ؛ مایل) طول دارد.
🍃 اقیانوس آرام کل مرز غربی این کشور را تشکیل می دهد، شیلی از شمال با پرو، از شمال شرق با بولیوی و از شرق با آرژانتین همسایه است.
📜 تاریخچه:
حدود ۱۰ هزار سال پیش، مردم سرخ پوست مهاجر در داخل دره های حاصلخیز و در امتداد ساحلی که هم اکنون شیلی نامیده می شود، ساکن شدند. اینکاها امپراتوریشان را تا آنچه امروزه شیلی شمالی خوانده می شود گسترش دادند، اما بایر بودن این ناحیه از گسترش اقامت آن ها جلوگیری می نمود.
♦️ فتح این سرزمین که امروزه شیلی خوانده می شود تنها به صورت تدریجی واقع شد، و اروپایی ها به دستان جمعیت محلی این نقطه متحمل عقب نشینیهای مکرر شدند.
💎 شیلی یک کشور نسبتاً یکدست از لحاظ جمعیت می باشد و بیشتر جمعیت آن غالباً اسپانیایی تبار هستند که با درجات مختلفی از آمیزش با بومیان سرخ پوست می باشند.
◽️ حدود ۸۵ درصد از جمعیت کشور در نواحی شهری زندگی می کنند، ضمن آن که ۴۰ درصد آن ها در منطقهٔ کلان شهری سانتیاگو ساکن اند.
✅ اسلام:
نخستین مسلمانان شیلی ترک هایی بودند که در ۱۸۵۴ میلادی وارد این کشور شدند. در این سال دو فرد از بومی های سرزمین های امپراتوری عثمانی در شیلی سکنی گزیدند.
➖ در سال ۱۸۹۵میلادی ۷۶ ترک در شیلی زندگی میکردند که ۵۸ نفر از آنها مسلمان بودهاند. در ۱۹۰۷ میلادی تعداد مسلمانان شیلی ۱،۴۹۸ نفر رسید.
▫️ در ۱۹۲۶ اولین موسسه اسلامی شیلی تحت عنوان جامعه اتحادیه مسلمانان شیلی بنا شد و در سال بعد، جامعه کمک های متقابل و خیریه اسلامی پایهگذاری شد.
✨ در دهه های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ رهبر مذهبی و یا مراکز عبادت برای مسلمانان شیلی وجود نداشت، مسلمانان در محل اقامت توفیق رومیه دالوف، تاجر سوریهای الاصل با یکدیگر ملاقات و گفتگو می کردند.
▪️ در سال ۱۹۹۰ میلادی ساخت اولین مسجد شیلی (مسجدالاسلام) آغاز شد. در سال ۱۹۹۵ میلادی دومین مسجد شیلی در تموکو و در ۱۹۹۸ میلادی سومین مسجد این کشور در ایکوئیکو بنا گردید.
💠 تشیع:
پس از انقلاب اسلامی ایران شماری از مردم شیلی به مکتب اهل بیت (علیهم السلام) گرویدهاند. بنا به گزارش پورتال اهل بیت، به نقل از مرکز تحقیقات پیو، در ۲۰۰۹ شمار شیعیان این کشور کمتر، از ۴۰ تن بوده است.
ا🆎 زبان:
درک و فهم گویش شیلیایی زبان اسپانیایی برای بیگانگان دشوار است. علت آن، حذف هجاهای آخر و اصوات 's' در واژه ها، تلفظ بسیار نرم برخی از حروف بی صدا و سطوح بالای کاربرد کلمات عامیانه، به ویژه در نواحی سانتیاگو و اطراف آن است.
⚜️ مردم شیلی همچنین نسبت به اسپانیایی زبانان سایر کشورهای همسایه سریعتر صحبت می کنند. این عوامل همگی دست به دست هم می دهند تا گویش شیلیایی از نظر دیدارکنندگان تازه وارد به این کشور، حتی گویشوران حرفه ای زبان اسپانیایی، دشوار باشد.
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
لینک کانال شیعه شناسی
http://sapp.ir/channel_shiastudy.ir
🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
#جغرافیای_تشیع
کشور عراق:
📜 پیشینه تشیع
🌿 بیشتر شیعیان عراق در جلگه آبرفتی عراق، یعنی مناطق مرکز و جنوب این کشور زندگی می کنند. این منطقه، که در قدیم به آن "سَواد" می گفتند، از نظر اقتصادی اهمیت فراوانی دارد. زیرا بیشتر زمین های کشاورزی عراق را در بر می گیرد و از سویی ذخایر نفتی بسیاری نیز در این منطقه یافت می شود.
🌏 غیر از شهرهای مقدس شیعی همچون نجف، کربلا و کوفه که شیعه نشین بوده و هستند، شهرهای دیگری نیز دارای پیشینه شیعی بوده و اکنون نیز دارای جمعیت شیعی هستند:
🌕 تشیع در بصره:
🍁 در جنگ جمل گروه بسیاری از شیعیان بصره به مخالفت با اصحاب جمل پرداختند. قبیله عبد القیس در این شهر زندگی می کردند و شیعه امام علی (علیه السلام) به شمار می رفتند. قبایل خزاعه و بجیله بر مذهب تشیع بودند. زمانی که امام حسین (علیه السلام) به سمت کوفه آمد، نامه ای برای شیعیان بصره نوشت و آن را همراه غلام خود به این شهر فرستاد. شیعیان در منزل ماریه عبدیه دختر سعد اجتماع کردند. شریک بن اعور از چهرهای برجسته شیعه در بصره بود که اندکی پیش از شهادت مسلم در کوفه درگذشت.
🍁 تعبیر "شیعة البصره" در منابع کهن آمده است، از همین جا شکل می گیرد که عموماً به شیعیانی گفته می شود که حاضر هستند مانند "شریک" جان خود را برای امام خویش فدا کنند.
🍁 عبدالعزیز جلودی از نویسندگان شیعی در بصره بود. اسامی صدها نفر از شیعیان برجسته بصره در کتاب «النصرة لشیعة البصرة» آمده است.
حاکمان شیعی همچون بریدیان، شاهینیه، بنی مزید و... در نواحی بصره قدرت را در دست گرفتند.
🍁 در دو قرن اخیر، تشیع در بصره رشد چشمگیری داشته و بسیاری از قبایل شیعی، از اطراف به این شهر کوچ کرده اند به طوری که بجز منطقه الزبیر، که مخلوطی از شیعه و سنی است، یکسره شیعی شده است.
🌕 تشیع در بغداد:
🍁 از زمانی که بغداد تأسیس شد، مهاجرانی از کوفه، بصره و خراسان، در منطقه کرخ بغداد ساکن شدند؛ از جمله بسیاری از بزرگان شیعه که از اشراف بغداد و کارگزاران دولتی بودند. در منابع، از "کرخ" به محله "رافضه" یاد شده است.
یاقوت حموی می نویسد: «اهل الکرخ کلهم شیعة امامیة لا یوجد فیهم سنی البتة».
🍁 از سال ۳۳۴ قمری که آل بویه به بغداد آمدند، با حمایت آشکار از شیعه و علنی شدن مراسم شیعه در روز عاشورا و غدیر، درگیری میان سنیان محله باب البصره و شیعیان کرخ آغاز شد.
🍁 با آمدن ترکان، شیعیان مورد اذیت و آزار قرار گرفتند. در مأذنه های کرخ "حی علی خیر العمل" گفته می شد که نشانه تسلط کامل شیعیان در آن منطقه بود.
🍁 یکی از نقاط مهم کرخ، محله و مسجد براثا بود. مسجد براثا مکانی مقدس برای شیعیان بود و بارها مورد تخریب و ویرانی قرار گرفت اما با همت و اتحاد و شور و شوق قلوب شیعیان منطقه پس از تخریب، مجددمسجدرا بازسازی می کردند و امروزه یکی از مراکز مهم اجتماع شیعیان برای نماز جمعه در بغداد است.
🍁 به جز منطقه کرخ، بسیاری از شیعیان در منطقه "باب الطاقه" زندگی می کردند. حسین بن روح نوبختی در محله ای در حاشیه رصافه و باب الطاق زندگی میکرد که به نام نوبختیه نامیده می شد. مرقد وی در همان جاست و در حال حاضر به سوق الشورجه شناخته می شود که یکی از مناطق شیعه نشین بغداد امروزی است.
🍁 مقابر قریش قبرستانی در شمال غربی بغداد، جایی بود که به مناسبت دفن امام کاظم و امام جواد (علیهما السلام) به کاظمین شهرت یافت. سید مرتضی، خواجه نصیرالدین طوسی و شمار دیگری از شخصیت های شیعه در آنجا مدفونند.
🍁 امروزه شیعیان، بخش بزرگی از جمعیت بغداد را تشکیل می دهند و بنابر برخی آمارها و گزارش ها، اکثریت جمعیت این شهر شیعیان هستند.
🍁شهرک صدر در شرق بغداد با بیش از دو و نیم میلیون جمعیت، یکی از مناطق شیعه نشین بغداد به شمار می آید.
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
لینک کانال شیعه شناسی
http://sapp.ir/channel_shiastudy.ir
بازنشر فراموش نشود
🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
#جغرافیای_تشیع
ا🇰 ترکمنستان؛
ترکمنستان، کشوری در جنوب غربی آسیای مرکزی است که پس از فروپاشی اتحاد شوروی، به استقلال رسید.
➖بیش از ۹۰% مردم ترکمنستان مسلمان اند. شمار شیعیان در ترکمنستان حدود ۵۰ هزار نفر تخمین زده شده است که اکثر آن ها ایرانی الاصل هستند که بیشتر در نواحی مرزی به سر می برند.
▫️مسجد امام رضا (علیه السلام) در عشق آباد، مرکز تجمع شیعیان است که به همت چند نفر آذری احداث شده است.
🌐 جغرافیا:
ترکمنستان از شمال و شرق با ازبکستان، از جنوب با ایران، از جنوب شرقی با افغانستان و از شمال غربی با قزاقستان همسایه است و دریای خزر مرزهای غربی آن را تشکیل می دهد.
🔷 مساحت این کشور ۱۰۰، ۴۸۸ کیلومتر مربع است که بیش از ۸۰% آن را بیابان قراقوم پوشانده است.
✔️ پایتخت و پرجمعیتترین شهر ترکمنستان، عشق آباد است
تاریخچه:
کشور ترکمنستان پس از گسترش اسلام به این منطقه، تحت حاکمیت خراسان بزرگ و اقوام محلی اداره می شد. از سده نهم تا یازدهم هجری، قبایل جنوبی تحت حاکمیت حکومت های ایرانی قرار داشتند، در حالی که قبایل شمالی در قلمرو خانات خیوه و بخارا بودند.
➖ در اوایل سده دوازدهم / هجدهم، ایرانی ها قلمرو خانات خیوه و بخارا را به خاک خود مُنضم ساختند. به تدریج روس ها توانستند بخش اعظمی از این منطقه را به حاکمیت خود اضافه سازند و در ۲۵ جمادیالثانی ۱۲۹۸، امپراتور روسیه الحاق قلمرو ترکمن های تکّه را با عنوان «استان ماورای خزر» به روسیه، اعلام کرد که با قرارداد آخال که در دوره ناصرالدین شاه در ۲۲ محرم ۱۲۹۹/ ۱۲ دسامبر ۱۸۸۱ منعقد شد، تقریبا بیشتر مناطق ترکمنستان کنونی تحت حاکمیت روسیه قرار گرفت.
☑️ اسلام در ترکمنستان:
هنگامیکه تاخت و تاز ایرانی ها و عربها در سده های هفتم و هشتم میلادی، اسلام را به آسیای میانه آورد، گروه های ترکیج همگی در یک زمان و به یک درجه به اسلام نگرویدند. گرویدن به اسلام به زمان و مکان بستگی داشت، برای نمونه در کانون های شهری آداب اسلامی با رسمیت بیشتری انجام می پذیرد درحالیکه ترکهای بیابانگرد (مانند ترکمن ها) جنبه های اسلامی را با عناصری از دیگر آیینها مانند نوروز از زردشتی درهم آمیخته اند.
💎 آغاز گرویدن ترکمنها به اسلام در حدود قرن دهم انجام پذیرفت. درحالیکه انجام آداب دینی ترکمن ها نشانگر باور و اعتقاد ریشه دارشان می باشد، حتی ترکمن هایی که آداب عملی را به جای نمی آورند، خود را مسلمان می دانند و این امر را جزئی جداناشدنی از هویت خود می دانند. قاضی ها کسانی هستند که شریعت اسلام را تفسیر می کنند، اما با امور روحانیت کاری ندارند. در هنگام نماز جماعت پیرترین فرد به امامت می ایستد.
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
لینک کانال شیعه شناسی
http://sapp.ir/channel_shiastudy.ir
بازنشر فراموش نشود
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
بیوگرافی جناب زید بن علی (رحمه الله)
️ زید (ابو الحسین) فرزند بلافصل امام سجاد (علیه السلام)
جناب زید پسر امام سجاد (علیه السلام)، چهارمین امام شیعیان است که در سالهای ۷۵ تا ۸۰ قمری متولد شد. مادر وی نیز کنیزی بود که امام سجاد (علیه السلام) او را حوراء می خواند.
کنیه زید، ابوالحسین بوده و القاب او عبارتند از: زید شهید، حلیف القرآن، زید الازیاد است.
🔳 شخصیت علمی:
علمای بزرگ و صاحب نظران علم رجال و حدیث مقام علمی جناب زید بن علی (علیهما السلام) را با عباراتی محکم و رسا بیان کردهاند و او را به عنوان یکی از بارزترین چهره های فقهی و علمی آل محمّد (علیهم السلام) ستایش می نمایند. مقام علمی جناب زید بن علی (علیهما السلام) آنقدر معروف و مسلم بود، که او را به «عالم آل محمّد (علیهم السلام)» یا «فقیه اهل بیت (علیهم السلام)» ملقب ساخته بودند.
▫️ امام جعفر صادق (علیه السلام) درباره اش فرموده است: خدا، زید را رحمت کند او عالمی درست گفتار بود.
▪️ علی بن موسی الرضا (علیهما السلام) در مقام تجلیل و ستایش از او می فرمود: او از علمای آل محمّد (علیهم السلام) بود.
◽️ تسلط بر حضرت قرآن:
خود جناب زید می گوید: سیزده سال با قرآن خلوت کردم آیات آن را میخواندم و درباره آن میاندیشیدم.
☑️ حضرت جعفر بن محمد (علیهما السلام) در این مقام از ممارست و مطالعه عمیق وی سخن می گوید و با جمله ای افتخارآمیز از او یاد می کند: به خدا سوگند، او در میان ما بیش از همه به قرائت قرآن اشتغال داشت.
💠 جایگاه در روایت حدیث:
جناب زید بن علی (علیهما السلام) در اسنادِ حدود ۶۱ روایت واقع شدهاست و همه این روایات را از پدرانش نقل می کند.
✔️ وی همراه با امام جعفر صادق (علیه السلام) کاتب و راوی صحیفه سجادیه بوده است.
✅ قیام جناب زید بن علی (علیهما السلام) به اذن امام:
جناب زید بن علی (علیهما السلام) با هدف خونخواهی امام حسین (علیه السلام) و ادای قرض و دیْنی که نسبت به امام زمان خود داشت، قیام نمود و وعده داد به محض پیروزی تا حکومت را به امام صادق (علیه السلام) بسپرد.
وی که هرگز ادعای امامت برای خود نکرد، افرادی چون ابن تیمیه به ایشان تهمت ادعای امامت زده و این تهمت به قدری شایع شد که در برخی از کتب شیعی نیز راه یافت. رد این مهم در سخنان اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) آمده است.
⚜ مهمترین دلیل بر اثبات این مهم اجازه گرفتن جناب زید از امام صادق (علیه السلام) می باشد:
امام رضا (علیه السلام) می فرماید: پدرم به نقل از پدرش فرموده است که امام صادق (علیه السلام) می فرماید: زید برای قیامش با من مشورت کرد، من به او گفتم: عموجان اگر دوست داری و راضی هستی که همان به دار آویخته کناسه باشی، پس راه تو همین است، در این موقع زید از نزد حضرتش بیرون رفت.
امام صادق (علیهالسلام) فرمود: وای بر آن کس که فریاد وی را بشنود و اجابتش نکند.
⚔ قیام:
جناب زید پس کسب اجازه از امام زمان خود، در چهارشنبه اول ماه صفر سال ۱۲۲هجری قیام کرد. فرماندار کوفه که از قیام زید باخبر شده بود مردم را در مسجد کوفه جمع کرد و با بستن درها، عملا آنان را زندانی کرد تا نتوانند به سپاه زید بپیوندند. از این رو از پنجاه هزار نفری که با زید بیعت کرده بودند، تنها ۲۸۰ نفر و به نقلی ۳۰۰ نفر اطراف او را گرفته بودند.
️ شهادت:
سرانجام پس از دو روز درگیری میان سپاه اندک زید و سپاه اموی، تیری به پیشانی جناب زید اصابت کرد و در اثر آن به شهادت رسید.
یارانش برای مصون ماندن جنازه زید از تعرض دشمن، آن را شبانه و مخفیانه دفن کردند اما دشمن از آن آگاه شد. امویان جنازه زید را بیرون کشیده سرش را از بدنش جدا کرده، به شام نزد هشام بن عبدالملک (لعنة الله علیهما) فرستادند و بدنش را به دار آویختند.
📓 مقاتل الطالبین، ص۱۲۴؛
سیره و قیام زید بن علی، ص۱۰؛
الاعلام، زرکلی، ص۵۹؛
المواعظ و الاعتبار بذکر الخطط و الاثار، ج ۲، ص ۴۳۶؛
رجال کشی، ص ۱۸۴؛
عیون اخبارالرضا (علیه السلام)، ج۱، ص۲۴۸ و ج۲، ص۲۲۵. 🌿🌿🌿🌿🌿🌿
لینک کانال شیعه شناسی
http://sapp.ir/channel_shiastudy.ir
بازنشر فراموش نشود
🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾
مهدی کریمی:
#جغرافیای_تشیع
کشور کلمبیا
📉 جمعیت:
کلمبیا با ۴۳٫۶ میلیون جمعیت در سال ۲۰۰۶ سومین کشور پرجمعیت در آمریکای لاتین بعد از برزیل و مکزیک است.
🔸 در اواسط قرن بیستم مهاجرت از مناطق روستایی به شهرها بسیار زیاد بود اما بعد از آن این روند کاهش یافته است.
✅ گروه های قومی در کلمبیا:
بر اساس آمار، اکثر کلمبیایی ها کاتولیک، اسپانیایی زبان و دورگه مستیزو (اروپایی-سرخ پوست) هستند.
♦️ حدود ۲۵٪ از کلمبیایی ها از ریشهٔ خالص اروپایی هستند، ۱۲٪ از آن ها سیاه یا آمیخته ای از نژاد آفریقایی و اروپایی هستند.
▫️ اجداد افراد سیاه پوست کلمبیایی برای کار در مزرعه به عنوان برده در دورهٔ استثمار به این کشور آورده شده اند. آن ها نقشی مهم در شکل گیری میراث فرهنگی کلمبیا داشته اند.
➖ حدود ۳درصد مردم کلمبیا آمیخته ای از نژاد سیاه و سرخ هستند. ۵ درصد افراد این کشور نیز از نژاد خالص سرخ پوست هستند.
✅ مراکز شیعی کشور کلمبیا:
✨ کشور کلمبیا از جمله مناطقی است که جمعی از شیعیان را در خود جای داده است و حضور شیعیان موجب پیدایش شخصیت های برجسته شیعی و موسسات و اماکن زیر نظر آنان شده است.
♦️ مراسم عزاداری در کلمبیا، به صورت سنتی در ایام سوگواری امام حسین (علیه السلام) اجرا می شود. شیعیان مهاجر در این کشور حسینیه ندارند؛ ولی عزاداری را برگزار می کنند. تنها مکان تجمع آنان مسجد شهر مایکائو است.
🔮 مراکز شیعی:
🔸 مرکز اسلامی بوگوتا؛
این مرکز متعلق به شیعیان است و در ۱۳۷۳ تأسیس شده است.
🔹 مرکز اسلامی الزهراء؛
این مرکز، توسط شیعیان بریتانیایی تبار کلمبیا پایه گذاری شد. این مرکز به منظور آشنایی مسلمانان با اصول و احکام اسلامی، برنامه های چند جانبه ای را در دستور کار خود قرار داده است. این مرکز آشنایی با اصول اخلاقی و معنوی را در راس برنامه های آموزشی خود قرار داده است. هدف آن تأمین نیازهای فیزیکی، فرهنگی، اجتماعی، احساسی، آکادمیک و دینی مخاطبان است.
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
لینک کانال شیعه شناسی
http://sapp.ir/channel_shiastudy.ir
🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾
#کلیپ_شیعه
#شیعه_شدن_محقق_اهل_تسنن
👈شیعه شدن یکی از محققین اهل تسنن بعد از تأمل در #آیه_وضو و تعجب او از این مطلب که تاکنون بر خلاف نص #قرآن کریم #وضو میگرفته است!.
👇👇👇👇
🆔 sapp.ir/channel_shiastudy.ir
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مهدی کریمی:
#کلیپ_شیعه
#شیعه_شدن_محقق_اهل_تسنن
👈شیعه شدن یکی از محققین اهل تسنن بعد از تأمل در #آیه_وضو و تعجب او از این مطلب که تاکنون بر خلاف نص #قرآن کریم #وضو میگرفته است!.
👇👇👇👇
🆔 sapp.ir/channel_shiastudy.ir
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
#جغرافیای_تشیع_قطر؛
🗺 موقعیت جغرافیایی:
قطر با جمعیتی برابر با ۲.۳۱۴.۰۰۰ نفر و با وسعت ۱۱.۳۴۷ کیلومتر مربع، یکی از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس است که به دلیل موقعیت جغرافیایی، اهمیت ژئوپلیتیکی خاصی دارد.
🍃 بخشی از ساحل غربی و مرز جنوبی این کشور به سواحل عربستان سعودی و بحرین متصل بوده و شرق آن نیز در کنار ساحل و مرز امارات متحده عربی و عمان قرار گرفته است.
📜 تاریخچه:
از دیدگاه قطری ها و با توجه به اشیاء به دست آمده نظیر کتیبه ها و سنگ های حکاکی شده و نمونه های سفالین که در نتیجه عملیات کاوشگری و باستان شناسی در خاک قطر کشف شده است، سابقه سکونت اولیه در این کشور حتی به ۴ قرن قبل از میلاد نیز می رسد.
💎 اولین ساکنان مشهور این سرزمین و نسل های قدیمی مردم کنونی قطر را اعراب تشکیل می دهند. قطر برای قرن ها تحت سیطره خلفای عباسی و سپس امپراطوری عثمانی قرار داشت تا اینکه بعد از جنگ جهانی اول و پس از فروپاشی امپراطوری عثمانی، حکومت ترک ها در این سرزمین نیز پایان یافت.
✅ ادیان و مذاهب:
اسلام دین رسمی قطر بوده و بیش از ۸۰ درصد این کشور مسلماناند. اقلیت مسیحی نیز ۱۰ درصد جمعیت را تشکیل می دهند.
🔹 جمعیت بومی و سنی مذهب قطر، گرایش وهابی دارند و خانواده آل ثانی، حاکم قطر نیز جزء آنان محسوب می شوند. با توجه به وهابی بودن حاکمیت در قطر، عملاً بیشترین نفوذ در وضعیت سیاسی و فرهنگی جامعه متعلق به مذهب وهابی است.
ا🆎 زبان و خط:
زبان و خط رسمی مردم قطر عربی است و زبان انگلیسی نیز به عنوان زبان دوم در مدارس این کشور تدریس می شود. زبان فارسی هم تا حد قابل توجهی در جامعه قطر حضور دارد.
💠 پیشینه تشیع:
شیعیان در کشور قطر، قریب ۲۰ درصد جمعیت را تشکیل میدهند. رشد تشیع در قطر عموما به دهه های اخیر و مهاجرت اتباع بحرینی، ایرانی و لبنانی به این کشور بر می گردد. شیعیان کشور قطر به دو گروه تقسیم میشوند:
▫️ برخی از آنها بحارنه هستند که اغلب از کشور بحرین و احساء وارد قطر شدند و زبانشان نیز عربی است.
▫️سایر شیعیان که از ایران وارد این کشور شدند. این گروه از شیعیان مراسم عزاداری ماه های محرم و صفر را در حسینیه ها برگزار میکنند.
🍃 شیعیان دارای ۲۳ حسینیه و چندین مسجد هستند که به مناسبت های گوناگون، اقدام به برپایی مجالس دینی در آنها می کنند.
➖ شیعیان، حسینیه های زیادی در قطر دارند که در آن ها برای حسین بن علی (علیهما السلام) به عزاداری می پردازند.
✨ این حسینیه ها در تمامی ایام ماهِ محرم، صفر و رمضان و در روزهای ولادت و وفات ائمه اطهار (علیهم السلام) به روی شیعیان باز است و در آنها عزا و جشن برای اهل بیت (علیهم السلام) اقامه می شود.
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
لینک کانال شیعه شناسی
http://sapp.ir/channel_shiastudy.ir
🍃
🌺
🍃
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
🔅حضرت صادق (علیه السلام) فرمودند: همانا که پدرم فرمود:
🔹 «أَنَّ شِيعَتَنَا أَهْلَ الْبَيْتِ كَانُوا خِيَارَ مَنْ كَانُوا مِنْهُمْ إِنْ كَانَ فَقِيهٌ كَانَ مِنْهُمْ وَ إِنْ كَانَ مُؤْذِنٌ كَانَ مِنْهُمْ وَ إِنْ كَانَ إِمَامٌ كَانَ مِنْهُمْ وَ إِنْ كَانَ صَاحِبُ أَمَانَةٍ كَانَ مِنْهُمْ وَ إِنْ كَانَ صَاحِبُ وَدِيعَةٍ كَانَ مِنْهُمْ»؛
🔸شیعیان و دوستان ما اهل بیت (علیهم السلام) رسالت بهترین انسانها می باشند؛ چنانچه فقیه و دانشمندی وجود داشته باشد از بین آنها است؛ و اگر اذان گوئی لازم باشد، از ایشان استفاده می شود، و نیز اگر راهنما و پیشوائی بخواهند از بین همین ها خواهد بود و همچنین اگر امانت دار و شخص مورد اطمینانی را جویا باشند از بین ایشان بر می گزینند.
🍃 سپس حضرت صادق (علیه السلام) فرمود: « وَ كَذَلِكَ كُونُوا حَبِّبُونَا إِلَى النَّاسِ وَ لَا تُبَغِّضُونَا إِلَيْهِمْ»؛
شما باید دارای چنین شرایطی و خصوصیاتی باشید به طوری که مخالفین را جلب و جذب نموده و از بدبین شدن آنها نسبت به ما جلوگیری نمائید.
📚 بحارالأنوار، ج۷۱، ص۱۶۲؛
صفات الشیعه، ص۲۸.
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
لینک کانال شیعه شناسی
http://sapp.ir/channel_shiastudy.ir
🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾