eitaa logo
موسسه شیعه شناسی
142 دنبال‌کننده
89 عکس
10 ویدیو
1 فایل
#موسسه_شیعه_شناسی 📌ساعت کار موسسه: ⏰ 8:00-14:00 ☎ 02536607678 کانال بله: @shia_studies کانال تلگرام: t.me/The_institute_for_shia_studies فروش کتاب: @mkazarm سایت موسسه شیعه شناسی: www.shistu.org
مشاهده در ایتا
دانلود
🚩 برگزاری دومین جلسه مباحثات شیعی دومین جلسه ماهیانه مباحثات شیعی موسسه شیعه شناسی (نشست محدود ویژه اساتید منتخب و مدعو دانشگاه ها و مراکز علمی) با موضوع بررسی آخرین تحولات روابط ایران و جمهوری آذربایجان (به عنوان دو کشور اول شیعه نشین دنیا) با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین اجاق نژاد (نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمهوری آذربایجان)، دکتر منوچهر متکی (وزیر اسبق امورخارجه ایران)، حجت الاسلام والمسلمین ساعی ور ( کارشناس خبره و باسابقه فرهنگی و مذهبی در حوزه قفقاز جنوبی و آذربایجان) و مشارکت جمعی از اساتید دانشگاه های قم و تهران در تاریخ پنج شنبه ۱۴ مهر برگزار شد. شایان ذکر است اولین جلسه مباحثات شیعی در شهریور ماه گذشته، با موضوع تحول اندیشه های کلامی جدید با تمرکز بر آراء متفکران شبه قاره با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی محمد نقوی استاد دانشگاه علیگر هند برگزار شد.
🚩 برگزاری درس تشیع و شیعه در آثار مستشرقان، توسط حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمود تقی زاده داوری هر هفته روزهای یکشنبه صبح ویژه دانش پژوهان دکتری مرکز تخصصی قرآن امام علی بن ابیطالب علیه السلام
🚩 مراسم معرفی و نقد کتاب تازه در عرصه الاهیات اجتماعی 🔸مراسم معرفی و نقد کتاب جستارهایی در الاهیات اجتماعی، تألیف دکتر محمد لگنهاوزن با سخنرانی آقایان دکتر محسن جوادی، دکتر محمود تقی زاده داوری، دکتر منصور نصیری (مترجم) و دکتر محمد لگنهاوزن (مولف) در خانه اخلاق پژوهان جوان قم برگزار شد. 🔸 لازم به ذکر است کتاب دکتر لگنهاوزن اثر تازه در عرصه الاهیات اجتماعی است. پیش از این در سال ۱۳۹۹ کتاب دیگری با عنوان درآمدی بر الاهیات اجتماع توسط دکتر محمود تقی زاده داوری تالیف و بوسیله انتشارات شیعه شناسی منتشر شده بود.
🚩 انتشار کتاب اسماعیلیان در هند کتاب اسماعیلیان در هند توسط انتشارات شیعه شناسی منتشر شد. در مقدمه این کتاب آمده است: 🔸با وجود داشتن پيشينه کهن، ايفای نقش مهم در تاريخ اسلام، و وسعت و پراکندگی پيروان، سخن ناگفته درباره اسماعيليان در سرزمين‌های اسلامی بسيار است. اسماعيليان با وجود همه محدوديت‌ها به موفقيت‌های بسياری نايل گرديدند، تا جايی که موفق به تشکيل دولت مستقل گشته و دعوت خود را به سرزمين‌های دور، از جمله شبه قاره هند نشر دادند. مذهب اسماعيلی در سرزمين هند تاريخ پر فراز و نشيبيی دارد، به‌گونه‌ای که در برخی از مقاطع تاريخی در صحنه‌های سياسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی تأثير‌گذار بوده است. 🔸شبه قاره هند يکی از مراکز قديمی تمدن و فرهنگ در جهان، دارای مردمانی با ويژگی های سياسی، اجتماعی و فرهنگی خاص خود است که آنان را از ديگر ملل دنيا متمايز ساخته است. نظام بسته طبقاتی، پراکندگی قدرت سياسی، ارزش و احترام ساکنان هند به دين و باورهای مذهبی همه انسان‌ها، و بيزاری از جنگ و نفرت از کشتار، مهم‌ترين ويژگی های سياسی و فرهنگی آنان محسوب می گردد. 🔸تاريخ هند را مي‌توان به شش دوره تقسيم نمود: دوره باستان، عصر اعراب، دوره ترکان، دوره گورکانيان (مغولان)، عصر استعمار و دوره استقلال: اين اثر می کوشد فراز و فرود تاريخ زندگي اسماعيليان را در هندوستان از ورود اسلام و ـ در واقع ـ عصر اعراب تا دوره استقلال هند بررسی کند. 🔹فصل اول به اجمال جغرافيای تاريخی سند، فتح اين منطقه، ورود اسلام‌، تحرکات امويان و عباسيان در هند و تأسيس نخستين حکومت‌های مستقل مسلمان در منصوره و ملتان را مطرح کرده است. از آن‌رو که آغاز ورود اسماعيليان از منطقه سند بوده و اين خطه نقش مهمي در تاريخ اسماعيليان هند داشته، تأکيد بر سرزمين سند بيشتر است. در اين فصل همچنين شرح مختصری از تاريخ اسماعيليان و ورود آنان به سرزمين هند و فعاليت‌های جلم بن شيبان آمده و با وجود همزمانی فعاليت‌های جانشينان او با غزنويان، به منظور پيوستگی موضوع اسماعيليان، اقدامات آنان در دوره اعراب نيز تشريح شده است. 🔹فصل دوم تاريخ اسماعيليان در دوره ترکان را متذکر می شود. حملات غزنويان به هند و تقابل آنان با اسماعيليان، اقدامات دولت اسماعيلی سومره و فعاليت‌های اسماعيليان بهره و خوجه از مهم‌ترين موضوعات اين فصل به شمار می آيد. 🔹فصل سوم تاريخ اسماعيليان دوره گورکانيان را بررسی می کند و تا استقلال هند ادامه می يابد. 🔹فصل چهارم و آخر نيز تشکيلات عقيدتی و سازمانی اسماعيليان را، که نقش بی بديلی در انتشار و استمرار عقايد اسماعيليان و حيات سياسی آنان داشت، کاويده است.
🚩 گفت وگوی رئیس موسسه شیعه شناسی با خبرگزاری ابنا با عنوان: شیعه‌شناسی؛ الزامات و تجربه‌ها در این نشست که در محل موسسه شیعه شناسی برگزار شد، علاوه بر حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمود تقی زاده داوری، حجج اسلام دکتر مهدی فرمانیان، معاون علمی و فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام و دکتر احمد بهشتی مهر، معاون پژوهش موسسه شیعه شناسی نیز حضور داشتند.
حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚩 سخنان کوتاه استاد ارجمند، دکتر محمد لگنهاوزن در مراسم ترحیم درگذشت والده مرحومه ایشان 🔸 والده مرحومه دکتر لگنهاوزن که یک بانوی موحد مسیحی بود، هفته گذشته در نیویورک دارفانی را وداع گفت و پیکرش روز جمعه به خاک سپرده شد. 🔸 روز یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه، مراسمی در سالن شهید مطهری دانشکده الهیات دانشگاه قم برپا و جمعی از دوستان و شاگردان دکتر لگنهاوزن (از دانشگاه قم و موسسه شیعه شناسی) برای عرض تسلیت در این مراسم حضور یافتند. 🔸 موسسه شیعه شناسی مجددا مراتب تسلیت خود را خدمت آقای دکتر لگنهاوزن و خانواده محترم شان اعلام داشته؛ صبر و آرامش و توفیقات روزافزون را برای ایشان مسئلت داریم.
🚩 حضور اعضای محترم هیات علمی دانشکده شیعه شناسی دانشگاه ادیان و مذاهب در محل موسسه شیعه شناسی و دیدار با حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمود تقی زاده داوری در روز شنبه مورخ ۲۰ خرداد ۱۴۰۲. 🔸 در این دیدار، پس از ارائه یک گزارش و معرفی اجمالی و کوتاه از فعالیت های دانشکده شیعه شناسی دانشگاه ادیان و مذاهب توسط جناب آقای دکتر جاودان، آقای دکتر تقی زاده داوری علاوه بر طرح مباحث و موضوعاتی پیرامون رشته شیعه شناسی، به بیان برخی از مهمترین چالش های کنونی جوامع شیعی در کشورهایی همچون ایران، آذربایجان، بحرین، افغانستان و لبنان پرداختند و مطالعه عمیق، علمی و تامل و ارائه راهکار در این خصوص را وظیفه و رسالت اعضای هیات علمی و پژوهشگران عرصه مطالعات شیعه شناسی دانستند. مطالعه چگونگی عملکرد و توسعه سازمانی جماعت های دیگر شیعی همچون اسماعیلیه آقاخانیه، بهره داودی و خوجه های اثناعشری و همچنین معرفی چند پروژه علمی، به منظور همکاری مشترک، از دیگر محورهای سخنان رئیس موسسه شیعه شناسی بود‌.