eitaa logo
موسسه شیعه شناسی
169 دنبال‌کننده
96 عکس
10 ویدیو
1 فایل
#موسسه_شیعه_شناسی 📌ساعت کار موسسه: ⏰ 8:00-14:00 ☎ 02536607678 کانال بله: @shia_studies کانال تلگرام: t.me/The_institute_for_shia_studies فروش کتاب: @mkazarm سایت موسسه شیعه شناسی: www.shistu.org
مشاهده در ایتا
دانلود
🚩 انتشار کتاب اسماعیلیان در هند کتاب اسماعیلیان در هند توسط انتشارات شیعه شناسی منتشر شد. در مقدمه این کتاب آمده است: 🔸با وجود داشتن پيشينه کهن، ايفای نقش مهم در تاريخ اسلام، و وسعت و پراکندگی پيروان، سخن ناگفته درباره اسماعيليان در سرزمين‌های اسلامی بسيار است. اسماعيليان با وجود همه محدوديت‌ها به موفقيت‌های بسياری نايل گرديدند، تا جايی که موفق به تشکيل دولت مستقل گشته و دعوت خود را به سرزمين‌های دور، از جمله شبه قاره هند نشر دادند. مذهب اسماعيلی در سرزمين هند تاريخ پر فراز و نشيبيی دارد، به‌گونه‌ای که در برخی از مقاطع تاريخی در صحنه‌های سياسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی تأثير‌گذار بوده است. 🔸شبه قاره هند يکی از مراکز قديمی تمدن و فرهنگ در جهان، دارای مردمانی با ويژگی های سياسی، اجتماعی و فرهنگی خاص خود است که آنان را از ديگر ملل دنيا متمايز ساخته است. نظام بسته طبقاتی، پراکندگی قدرت سياسی، ارزش و احترام ساکنان هند به دين و باورهای مذهبی همه انسان‌ها، و بيزاری از جنگ و نفرت از کشتار، مهم‌ترين ويژگی های سياسی و فرهنگی آنان محسوب می گردد. 🔸تاريخ هند را مي‌توان به شش دوره تقسيم نمود: دوره باستان، عصر اعراب، دوره ترکان، دوره گورکانيان (مغولان)، عصر استعمار و دوره استقلال: اين اثر می کوشد فراز و فرود تاريخ زندگي اسماعيليان را در هندوستان از ورود اسلام و ـ در واقع ـ عصر اعراب تا دوره استقلال هند بررسی کند. 🔹فصل اول به اجمال جغرافيای تاريخی سند، فتح اين منطقه، ورود اسلام‌، تحرکات امويان و عباسيان در هند و تأسيس نخستين حکومت‌های مستقل مسلمان در منصوره و ملتان را مطرح کرده است. از آن‌رو که آغاز ورود اسماعيليان از منطقه سند بوده و اين خطه نقش مهمي در تاريخ اسماعيليان هند داشته، تأکيد بر سرزمين سند بيشتر است. در اين فصل همچنين شرح مختصری از تاريخ اسماعيليان و ورود آنان به سرزمين هند و فعاليت‌های جلم بن شيبان آمده و با وجود همزمانی فعاليت‌های جانشينان او با غزنويان، به منظور پيوستگی موضوع اسماعيليان، اقدامات آنان در دوره اعراب نيز تشريح شده است. 🔹فصل دوم تاريخ اسماعيليان در دوره ترکان را متذکر می شود. حملات غزنويان به هند و تقابل آنان با اسماعيليان، اقدامات دولت اسماعيلی سومره و فعاليت‌های اسماعيليان بهره و خوجه از مهم‌ترين موضوعات اين فصل به شمار می آيد. 🔹فصل سوم تاريخ اسماعيليان دوره گورکانيان را بررسی می کند و تا استقلال هند ادامه می يابد. 🔹فصل چهارم و آخر نيز تشکيلات عقيدتی و سازمانی اسماعيليان را، که نقش بی بديلی در انتشار و استمرار عقايد اسماعيليان و حيات سياسی آنان داشت، کاويده است.
🚩 گفت وگوی رئیس موسسه شیعه شناسی با خبرگزاری ابنا با عنوان: شیعه‌شناسی؛ الزامات و تجربه‌ها در این نشست که در محل موسسه شیعه شناسی برگزار شد، علاوه بر حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمود تقی زاده داوری، حجج اسلام دکتر مهدی فرمانیان، معاون علمی و فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام و دکتر احمد بهشتی مهر، معاون پژوهش موسسه شیعه شناسی نیز حضور داشتند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚩 سخنان کوتاه استاد ارجمند، دکتر محمد لگنهاوزن در مراسم ترحیم درگذشت والده مرحومه ایشان 🔸 والده مرحومه دکتر لگنهاوزن که یک بانوی موحد مسیحی بود، هفته گذشته در نیویورک دارفانی را وداع گفت و پیکرش روز جمعه به خاک سپرده شد. 🔸 روز یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه، مراسمی در سالن شهید مطهری دانشکده الهیات دانشگاه قم برپا و جمعی از دوستان و شاگردان دکتر لگنهاوزن (از دانشگاه قم و موسسه شیعه شناسی) برای عرض تسلیت در این مراسم حضور یافتند. 🔸 موسسه شیعه شناسی مجددا مراتب تسلیت خود را خدمت آقای دکتر لگنهاوزن و خانواده محترم شان اعلام داشته؛ صبر و آرامش و توفیقات روزافزون را برای ایشان مسئلت داریم.
🚩 حضور اعضای محترم هیات علمی دانشکده شیعه شناسی دانشگاه ادیان و مذاهب در محل موسسه شیعه شناسی و دیدار با حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمود تقی زاده داوری در روز شنبه مورخ ۲۰ خرداد ۱۴۰۲. 🔸 در این دیدار، پس از ارائه یک گزارش و معرفی اجمالی و کوتاه از فعالیت های دانشکده شیعه شناسی دانشگاه ادیان و مذاهب توسط جناب آقای دکتر جاودان، آقای دکتر تقی زاده داوری علاوه بر طرح مباحث و موضوعاتی پیرامون رشته شیعه شناسی، به بیان برخی از مهمترین چالش های کنونی جوامع شیعی در کشورهایی همچون ایران، آذربایجان، بحرین، افغانستان و لبنان پرداختند و مطالعه عمیق، علمی و تامل و ارائه راهکار در این خصوص را وظیفه و رسالت اعضای هیات علمی و پژوهشگران عرصه مطالعات شیعه شناسی دانستند. مطالعه چگونگی عملکرد و توسعه سازمانی جماعت های دیگر شیعی همچون اسماعیلیه آقاخانیه، بهره داودی و خوجه های اثناعشری و همچنین معرفی چند پروژه علمی، به منظور همکاری مشترک، از دیگر محورهای سخنان رئیس موسسه شیعه شناسی بود‌.
🚩 دیدار روسای مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام و موسسه شیعه شناسی عصر یکشنبه آیه الله حاج شیخ محمد جواد فاضل لنکرانی، استاد برجسته دروس خارج حوزه علمیه قم، در بیت حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمود تقی زاده داوری، استاد شناخته شده حوزه مطالعات اجتماعی در دانشگاه های کشور، حاضر شده و به مدت چهل و پنج دقیقه با ایشان درباره مسایل عمده شیعیان جهان گفتگو کردند. در این دیدار اصلاح و بهبود برخی دروس رشته شیعه شناسی و نیز اصلاح و به کارگیری روش های پژوهشی و مطالعاتی برخی رشته های علمی و تجربی مورد تاکید قرار گرفت. آیه الله فاضل لنکرانی در پایان از رئیس موسسه شیعه شناسی برای تدریس دروس عالی مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام دعوت به عمل آورد که مورد پذیرش قرار گرفت، و دوره ای از آثار خود را به دکتر داوری هدیه داد که با هدیه متقابل کتاب استاد داوری به ایشان همراه بود.
گزارشی از فعالیت های علمی موسسه شیعه شناسی از ابتدای تاسیس تاکنون. گزارش اول: کنفرانس ها و نشست های علمی.
🚩 بازدید نماینده رهبر معظم انقلاب در هندوستان از موسسه شیعه شناسی حجت الاسلام والمسلمین مهدوی پور، نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در هندوستان، روز چهارشنبه ۱۸ مردادماه با حضور در موسسه شیعه شناسی با حجت الاسلام والمسلمین دکتر تقی زاده داوری، رییس موسسه دیدار و گفت وگو کرد. وی در این دیدار ضمن آشنایی با عرصه های فعالیت موسسه، گزارشی از وضعیت شیعیان هندوستان نیز بیان داشت و برای انجام برخی فعالیت های علمی مشترک اعلام آمادگی نمود. پیشنهاد ایشان مورد استقبال قرار گرفت و بنا شد جزئیات آن در جلسه آتی مورد توافق قرار گیرد.
گزارش دوم: مجلات موسسه شیعه شناسی.
گزارش سوم: پژوهش های پایان یافته
گزارش چهارم: واحد آموزش موسسه شیعه شناسی.
گزارش پنجم: ماهنامه اخبار شیعیان، موسسه شیعه شناسی.
گزارش ششم: دو فصلنامه الاهیات اجتماعی، موسسه شیعه شناسی
🚩 نشست مباحثات شیعی 🔸 نشست اخیر سلسله جلسات علمی مباحثات شیعی، با موضوع بررسی اوضاع شیعیان هند، با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین مهدوی پور، نماینده رهبر معظم انقلاب در هندوستان، به همت موسسه شیعه شناسی و حضور و مشارکت تعدادی از اساتید دانشگاه ها و مراکز علمی قم و تهران برگزار شد. 🔸 این نشست در سه بخش برگزار شد: ابتدا حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمود تقی زاده داوری، رییس موسسه شیعه شناسی توضیحاتی در خصوص چگونگی و اهداف راه اندازی رشته شیعه شناسی، به ویژه مطالعات جامعه شناسانه ارائه نمود و برگزاری این نشست ها را در همین راستا و به منظور آشنایی با وضعیت کنونی جوامع شیعی برشمرد. 🔸 در ادامه حجت الاسلام والمسلمین مهدوی پور، سخنان خود را به طور خلاصه و اجمال در سه قسمت ارائه نمود: 1.نکاتی در مورد ویژگی های جامعه هندوستان و بافت به شدت مذهبی آن 2.توضیحی کوتاه در خصوص مواضع اخیر دولت هندوستان نسبت به مسئله تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه و 3. نکاتی در خصوص شیعیان و محبان اهل بیت علیهم السلام در هندوستان 🔸 از جمله نکات مورد تاکید نماینده مقام معظم رهبری در هندوستان، لزوم توجه به ظرفیت عظیم محبان اهل بیت ع در این کشور بود، چراکه به گفته ایشان، حدود 500 میلیون سنی محب اهل بیت وجود دارد که معتقد به ولایت حضرات معصومین علیهم السلام هستند و در واقع این سنی های دوازده امامی را می توان جزو شیعیان دانست و در این صورت آمار جمعیت شیعیان جهان را می باید حدود 800 میلیون محاسبه کرد. 🔸 در بخش سوم این نشست، تعدادی از اساتید نقطه نظرات و سوالات خود را مطرح و حجت الاسلام والمسلمین مهدوی پور پاسخ گفت.