💠بصيرت حضرت اباالفضل در روز تاسوعا و عاشورا
◾رهبر انقلاب: بصیرت اباالفضل العبّاس کجاست؟ همه یاران حسینی، صاحبان بصیرت بودند؛ اما او #بصیرت را بیشتر نشان داد.
▪️در روز تاسوعا، مثل امروز عصری، وقتی که فرصتی پیدا شد که او خود را از این بلا نجات دهد؛ یعنی آمدند به او پیشنهاد تسلیم و امان نامه کردند و گفتند ما تو را امان میدهیم؛ چنان بر خورد جوانمردانهای کرد که دشمن را پشیمان نمود. گفت: من از حسین جدا شوم!؟ وای بر شما! اف بر شما و اماننامه شما!
◾نمونه دیگرِ بصیرت او این بود که به سه نفر از برادرانش هم که با او بودند، دستور داد که قبل از او به میدان بروند و مجاهدت کنند؛ تا اینکه به شهادت رسیدند. میدانید که آنها چهار برادر از یک مادر بودند: اباالفضل العبّاس - برادر بزرگتر - جعفر، عبداللَّه و عثمان.
▪️انسان برادرانش را در مقابل چشم خود برای حسین بن علی (ع) قربانی کند؛ به فکر مادر داغدارش هم نباشد که بگوید یکی از برادران برود تا اینکه مادرم دلخوش باشد؛ به فکر سرپرستی فرزندان صغیر خودش هم نباشد که در مدینه هستند؛ این همان بصیرت است.
#تاسوعا
#محرم
#چرا_حضرت_عباس_آب_ننوشید؟؟👇👇
مورّخان ذکر کرده اند که حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام اراده رفتن به میدان نمود.
امام حسین علیه السلام از او خواست تا برای اطفال آب بیاورد.
حضرت عباس علیه السلام مشک را برداشت، سوار بر اسب شد و به طرف شطّ فرات حرکت نمود.
چهار هزار نفر او را احاطه کرده و از هر طرف به او تیراندازی نمودند. ولی حضرت توجهی نکرد و دشمن را به تنهایی از کنار شط دور زد. با آرامش تمام کنار نهر فرود آمد. دست برد و مشتی آب برداشت، چون خواست بیاشامد (چون شدیداً تشنه بود) به یاد تشنگی امام حسین علیه السلام و اطفال و عیالات حضرت افتاد، آب را بر روی آب ریخت و آن شعر معروف را خواند:👇👇👇
یا نفس من بعد الحسین هونی/
و بعده لاکنت ان تکونی /
هذا حسین وارد المنون /
و تشربین بارد المعین تاللَّه /
ما هذا فعال دینی
یعنی👈 «ای نفس! از بعد حسین خوار باشی و بعد از او زنده نباشی. این حسین است که بر مرگ وارد شده ولی تو آب سرد و گوارا میآشامی. به خدا سوگند! این از عملکرد دین من نیست. »
آن گاه مشک را پر از آب کرده و سوار بر اسب شد و به طرف خیمهها حرکت کرد. دشمن راه را بر او بست …
سؤال شده که چرا حضرت عباس علیه السلام آب نیاشامید تا سیراب شده، تا با قوّت و نیروی بیشتری بر دشمن حمله کند و آنان را نابود سازد و از این راه بتواند به امام حسین علیه السلام و دین اسلام بیشتر خدمت کند؟👇👇
#پاسخ
اولاً: هدف امام حسین علیه السلام در واقعه کربلا کشتن عموم مردم نبوده است، بلکه هدف اصلی حضرت بیداری امت اسلامی است، و کشتن دشمن باید در حدّ ضرورت باشد.
ثانیاً: مسأله اثبات مظلومیت امام حسین علیه السلام است که در طول تاریخ مردم را به او متوجه ساخته و دلها را سوزانده است و منجر به نهضتها و شورشهایی بر علیه حکومت یزید و یزیدیان شده است.
ثالثاً: حضرت ابا الفضل علیه السلام میدانست که چه آب بیاشامد و چه نیاشامد او و برادرش امام حسین علیه السلام کشته خواهند شد و هرگز از این میدان جان سالم به در نخواهند برد، زیرا دشمنان مصمّم به قتل او و جوانان بنی هاشم هستند، لذا چه بهتر که با لب عطشان به ملاقات پروردگارش رفته و به شهادت نائل آید.
شاهد مطلب این است که اگر انسان بداند که آشامیدن آب سبب نجات او است خوردن آب بر او واجب میگردد، ولی حضرت عباس علیه السلام از زندگی و بقای خود قطع امید نموده و کشته شدن خود را حتمی میدانست.
رابعاً: حضرت عباس علیه السلام این را خیانت میدانست که خود آب بیاشامد در حالی که امام حسین علیه السلام و عیالاتش و تمام اهل بیتش تشنه هستند. این خلاف ادب است که امام او تشنه باشد و انسان خود را سیراب کند.
خامساً: ایثار از سجایا و اخلاق نیکوی اهل بیت علیهم السلام بوده است.
حضرت عباس علیه السلام در این واقعه نهایت ایثار و از خودگذشتگی را نسبت به امام حسین علیه السلام و اهل بیت او نشان داده است، همان گونه که پدرش حضرت امیرمؤمنان و فاطمه زهرا و امام حسن و امام حسین علیهم السلام از خود گذشتگی کرده و با سه روز روزه هنگام افطار، غذای خود را به مسکین و یتیم و اسیر بخشیدند و خود با آب و شکمی گرسنه به سر بردند.
به این دلایل حضرت عباس از نوشیدن آب خود داری کرد👆👆👆
السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین
السلام علیک ایهاالعبد الصالح
@shiitehistory
هدایت شده از Rose Rahgozar
My Today Epistle☝🏿
🔜💫🌹🐿🔚
وَ رسآلٺـ چـشْم جُز گـریہ بر حُسیڹ چیسٺـ؟...
What is the eyes calling except shedding tears for imam Hussein
چشممڹاشڪبریز
Oh my eyes
Shed your tears
ڪہزینبعزاداراسٺ ...
Cause Zeinab , the patience mountain , is mournful
With her mournful eyes she claimed she did not see in Karbala except the elegance
🖤
#گام_به_گام_باکاروان_حسینی
🏴امروز یازدهم محرم است، آیا می دانید در این روز در کربلا چه اتفاقی افتاد؟
⛺ كربلا
🕓زمان: شنبه یازدهم محرم الحرام ۶۱ هجری
🚩حركت كاروان اسرا از كربلا
▫️عمر بن سعد در روز يازدهم تا وقت ظهر در كربلا ماند و بر كشتگان سپاه خود نماز گذارد و آنان را به خاك سپرد.
▫️وقتي روز از نيمه گذشت فرمان داد تا بانوان خاندان پيامبر(ص) را بر شتران بيجهاز سوار كردند و حضرت سجاد(ع) را نيز با زنجير مخصوصي بسته و بر شتر سوار كردند. هنگامي كه آنان را مانند اسيران ميبردند و از قتلگاه عبور دادند، نظر بانوان بر جسم مبارك امام حسين(ع) افتاد و لطمهها بر صورت زدند و صدا به فرياد و ندبه برداشتند.
▫️حضرت زينب کبرى(ع) بدن مطهر برادر را به سينه خود چسبانيد و با صوتى حزين عرض کرد:
«يا محمداه (ص) اين حسين توست که با اعضاى پاره پاره در خون خويش آغشته است، اينها دختران تواند که اسير شدهاند، اين حسين توست که بدنش بر روى خاک افتاده. پدرم فداى كسى باد كه جراحتش دوا نپذيرد، پدرم فداى كسى باد كه با غصه از دنيا رفت، پدرم فداى كسى باد كه لب تشنه شهيد شد».
▫️حضرت سکينه(ع) نيز جسم پاک پدر را در بر گرفت، ناله زد و عرض كرد:
« پدر جان، قتل تو چشم دشمنان را روشن و دلشان را شاد کرد، پدر جان بنى اميه مرا در کوچکى يتيم کردند...»
▫️بنابراین، عصر روز يازدهم اهل بيت(ع) را با حالت اسارت به طرف كوفه آماده، و حركت كردند.
📖منابع:
الارشاد، اعلام الوری، مسار الشیعه، بحارالانوار، مصباحالمتهجد، نفسُالمهموم، لهوف، معالی السبطَیْن.
https://t.me/arttttu
@shiitehistory
╲\ ╭┓
╭🖤 ╯
┗╯ \╲
احترام قوم بنی اسرائیل نسبت به یوسف علیه السلام
زمانی که حضرت یوسف علیه السلام درگذشت، بنی اسرائیل دوازده سبط داشت. هر گروهی می خواست حضرت یوسف علیه السلام را در محله خودشان دفن کنند.
اختلاف پیدا شد تا این که بدن را در تابوت سنگی گذاشتند و در رود نیل دفن کردند. سپس هر محله ای شاخه ای از رود نیل را به طرف خود جاری کرد.
این احترام قوم بنی اسرائیل؛ اما شما را به خدا ببینید بنی امیه با آل رسول الله چه کردند! چه احترامی گذاشتند! امامشان را با لب تشنه شهید کردد و بدن عریانش را سه روز بدون کفن و دفن روی خاک های گرم کربلا، زیر آفتاب سوزان عراق باقی گذاشتند...
╲\ ╭┓
╭🖤 ╯
┗╯ \╲@shiitehistory
May 11
▪️ ذکر صالحین ▪️
✔️ آیا از همسر و بچه های حضرت عباس خبر دارید؟
🏴 حضرت عباس(ع) تنها با یک زن ازدواج کردند. او لبابه دختر عبیدالله بن عباس بود.
🏴 لبابه زنی بسیار شایسته پاکدامن و از خاندانی شریف بود. او از بهترین زنان زمانه خود و از محبان امام علی ع بود.
🏴 لبابه از حضرت ابوالفضل ع پنج پسر و یک دختر بدنیا آورد.
🏴 لبابه در کربلا حضور داشت. یکی از پسران او بنام قاسم در کربلا شهید شد. خود او نیز اسیر شد. همراه با سایر اسرا زجر و شکنجهها را تحمل کرد. پس از آزادی اسرا او به مدینه برگشت.
🏴 لبابه روز و شب گریه میکرد چندان که بیمار شد و در سن ۲۸ سالگی
از دنیا رفت.
🏴 فرزندان او مدتی توسط مادربزرگ پاکشان ام البنین سلام الله علیها تربیت شدند اما اوهم دوسال بعد از واقعه کربلا از دنیا رفت و سرپرستی فرزندان به امام سجاد علیه السلام منتقل شد.
🏴 گفتنی است هر گاه یکی از فرزندان حضرت عباس ع نزد امام سجاد ع میآمد اشک بر گونههای حضرت جاری میشد.
🏴 هدیه کنید به پیشگاه مقدس قمر بنی هاشم حضرت ابوالفضل العباس(ع) صلواتی بر محمد و آل محمد.
🏴 اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم 🏴
منبع: سید بن طاووس اقبال الاعمال ص ۲۸
#یا_ساقی_العطشان
@shiitehistory
#گام_به_گام_باکاروان_حسینی
🏴 امروز سیزدهم محرم است، آیا می دانید این روز در کوفه چه اتفاقی افتاد؟ حضرت زینب و امام سجاد علیهماالسلام چه کردند؟
⛺ مکان: کوفه
🕓 زمان: سیزدهم محرم ۶۱ هجری قمری
🚩 اسرای اهل بیت(ع) در مجلس ابن زیاد
▫️پس از آنکه اسرا و سرهای مقدس شهدای کربلا را در شهر کوفه گردانیدند، ابن زیاد در کاخ خود نشست و دستور داد سر مطهر امام حسین (ع) را در برابرش گذاشتند. آنگاه زنان و کودکان آن حضرت را به همراه حضرت زینب( س) و امام سجاد(ع)، در حالی که به طناب بسته بودند وارد مجلس کرده، در برابر تخت آن ملعون ایستاده نگه داشتند.
▫️وقتی حضرت زینب(س) در حالی که مندرسترین لباس خود را به تن داشت و به صورت ناشناس وارد مجلس ابن زیاد شد زنان او را احاطه کردند. ابن زیاد پرسید: «این کیست که در آنجا با گروهی از زنان نشست؟» زینب(س) پاسخ نداد.
▫️عبیدالله برای بار دوم و سوم سخن خود را تکرار کرد. یکى از آن زنان جواب داد: «این زن زینب دختر فاطمه(س) دختر رسول خدا(ص) است.» ابن زیاد رو به زینب(س) کرده، گفت: «خدای را سپاس که شما را رسوا کرد و کشت و در آن چه که گفته بودید دروغتان را آشکار ساخت»
▫️زینب(س) فرمود: «سپاس خداوندى را که ما را به وسیله پیغمبرش محمد(ص) گرامى داشت و ما را از پلیدیها پاک کرد. فاسق است که رسوا میشود و نابکار است که دروغ میگوید و الحمدللَّه این شخص ما نیستیم، بلکه دیگری است.»
▫️عبیدالله گفت: «کار خدا را با برادرت و اهل بیت(ع) خود چگونه دیدی؟» حضرت زینب(س) فرمود: «من چیزی جز نیکی و شایستگی از جانب خداوند ندیدم. اینان گروهی بودند که خداوند شهادت را برایشان مقدر کرده بود و به سوی جایگاه ابدی خود شتافته و در آن آرمیدهاند و خداوند و روز قیامت میان تو و آنان داوری خواهد کرد.»
▫️پسر زیاد از این سخنان به خشم آمد و گویی تصمیم بر قتل زینب(س) گرفته بود، عمرو بن حریث به عبیدالله گفت: «او زن است و زن را بر سخنانش ملامت نکنند.»
▫️پاسخ امام سجاد( ع) به ابن زیاد:
پس ابن زیاد رو به علی بن الحسین(ع) کرد و گفت: این کیست؟ گفته شد: علی بن الحسین است.
گفت: مگر علی بن الحسین را خدا نکشت؟
حضرت فرمود: برادری داشتم که نام او نیز علی بود، مردم او را کشتند.
گفت: بلکه خدایش او را کشت.
امام سجاد این آیه ۴٢ سوره زمر را تلاوت کرد:«خداوند جان ها را به هنگام مرگ می گیرد.»
ابن زیاد در خشم شد و گفت: هنوز جرئت پاسخگویی به من را داری؟! این را ببرید و گردنش را بزنید.
▫️در این هنگام عمه اش زینب به او چسبید و گفت: ای پسر زیاد، تو که کسی برای من باقی نگذاشتی، اگر تصمیم کشتن این یکی را هم گرفته ای مرا نیز با او بکش.
حضرت به عمه اش فرمود: عمه جان آرام باش تا من با او سخن بگویم.
▫️امام سجاد رو به آن ملعون کرده و فرمود: ای پسر زیاد، مرا از مرگ می ترسانی؟ مگر ندانستی که کشته شدن عادت ما و شهادت مایه سربلندی ماست.
🚩اسرای اهل بیت (ع) در زندان کوفه
▫️پس از مجلس سوم ابن زیاد، و جواب های مقتدرانه ی از سوی امام سجاد و حضرت زینب با ابن زیاد داده شد، اهل بیت (ع) را با غل و زنجیر وارد زندان کوفه کردند.
🚩خبر شهادت امام حسین (ع) در مدینه و شام
▫️در این روز نقل شده که ابن زیاد به مدینه و شام، نامه نوشت و خبر شهادت امام حسین (ع) را منتشر ساخت.
📖منابع:
۱. آینه داران آفتاب ۲. مدینة المعاجز ۳. معالی السبطین ۴. مقتل الحسین (ع) عبدالرزاق مقرم ۵. مقتل ابی مخنف ۶. اللهوف ۷. بحارالأنوار ۸. آینه در کربلاست
#لطفا_نشردهید
@shiitehistory
🏴🌺 ﷽ 🌺🏴
#تباکی_عزاداری
🤔#پرسش
❔افرادی را در عزاداری می بینم که به #دروغ خود را به گریه کردن می زنند و وانمود می کنند که گریه می کنند اما گریه نمی کنند ❗️ برخی میگویند که این عمل ثواب دارد ❕این سخن سندیت دارد ❕❕
💠#پاسخ💠
👌تباکی یعنی خود را به گريه زدن، خود را گريان نشان دادن، خود را شبيه گريه كننده ساختن و حالت گريه به خود گرفتن است .
🔸در راه احياى عاشورا و #سوگوارى بر عزاى حسين علیه السلام ، هم گريستن، هم گرياندن و هم حالت گريه داشتن ثواب دارد. حتّى اگر كسى نگريد يا گريه اش نيايد، گرفتن اين حالت، هم در خود شخص حالت اندوه و تحسّر ايجاد مى کند، هم به مجلس عزا، چهره و رنگ غم مى بخشد. تباكى، همسويى با داغداران سوگ عاشوراست و مثل گريستن و گرياندن است.
🔸در حديث امام #صادق علیه السلام است ؛ «من انشد فى الحسين شعرا فتباكى فله الجنّة» هر كه درباره حسين، #شعرى بگويد و تباكى كند، بهشت براى اوست.»
📚بحار الانوار ج 44 ص 282
👌در حديثى هم كه سيد بن طاووس نقل كرده، چنين است: «من تباكى فله الجنّة» « هر کس در #مصیبت حسین تباکی کند ، بهشت برای اوست »
📚همان مدرک
👌 و در حديث قدسى خداوند آمده است ؛
«اى موسى هر يك از بندگانم كه در زمان شهادت فرزند مصطفى گريه كند يا حالت گريه به خود گيرد و بر #مصيبت سبط پيامبر تعزيت گويد، همواره در بهشت خواهد بود. »
📚مستدرک سفینه البحار ج 7 ص 235
👌البته غير از تباكى در مصيبت ابا عبد اللّه الحسين علیه السلام ، حالت گريه به خود گرفتن در #مناجات و دعا و از خوف خدا نيز مطلوب است و اين از نمونه هاى روانى تأثير ظاهر در باطن است .
👌 امام صادق علیه السلام درباره گريه بر گناه خويش و از خوف خدا مى فرمايد ؛
« اگر گريه ات نمى آید، خود را به حالت گريه در آور، پس اگر به اندازه سر مگسى اشك بيرون آمد، پس #مرحبا به تو.»
بحار الانوار ج 90 ص
@shiitehistory
⬛️🕊▪️⬛️🕊▪️⬛️🕊▪️
🕊▪️💔
▪️💔
⬛️
🕊
اَلسًلَامُ عَلَى صاحِبِ الصًمْصامَ الْمُنْتَقَم
سلام بر مهدى صاحب شمشير انتقام گيرنده
سلام عليكم و رحمة الله
صبح شما حسينى
سيرت شما زينبى
روز شما منور و روشن به آيات قرآن
آدينتون ميمون،
_ و متبرك و معطر به عطر نگاه صاحب الزمان
▪️🕊▪️🕊▪️
صَلًى اللًهُ عَلَيْكَ يا اَبَا عَبْدِاللًه
الهى امروز به حق حضرت زينب س و به واسطه ى دعاى حضرت مهدى عج درهاى رحمتت را بى حساب به روى ما باز نما
▪️🕊▪️🕊▪️🕊
سلام اى بى كفن
شه دور از وطن
سلام اى كشته ى صد پاره تن
اَعْظَمَ اللًهُ اُجُورَنا بِمُصابِنا
بِالْحُسَيْن عَلَيْهِ السًلامُ
وَجَعَلْنا وَايًاكُمْ
مِنَ الطًالِبينَ بِثارِهِ
ِ مَعَ وًَلِيٍهِ الْاِمامِ الْمَهْدى
ٍِ مِنْ الِ مُحَمًدٍ عَلَيْهِمـً السًلامُ
🕊
⬛️@shiitehistory
▪️💔
🕊▪️💔
⬛️🕊▪️⬛️🕊▪️⬛️🕊▪️