🔥 #زرتشت :
اگر زنی را پیدا نکردی، با مادرت همبستر شو!
👤 #ابوریحان_بیرونی، یکی از بزرگترین #مورخین و #تاریخدانان #ایرانی، در کتاب خود، پاسخ عجیبی را از زرتشت نقل میکند:
🔻یکی از پرسش هایی که از زرتشت کردند این بود که، اگر مردی با #مادر خود از میان توده و جامعه دور افتاده باشد و دسترسی بزن دیگری نداشته باشد در چنین حالی رواست که با #مادر خود نزدیکی کند.🔺
📖 ابو ریحان بیرونی، #آثار_الباقیه، ترجمه اکبر دانا سرشت، انتشارات امیر کبیر سال 1386، صفحه 300
l1l.ir/taf 👈 اسکن کتاب
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👈 #سگ مهم تر از انسان در نظر #زرتشتیان
🔥🔥مجازات غذای داغ دادن به سگ اعدام است برخلاف انسان!
منابع زرتشتی به روشنی نشان می دهد که ـ دست کم از بعضی جهات ـ سگ عزیزتر و مهم تر از انسان است؛ زیرا مجازات دادن غذای داغ به سگ اعدام است
📚(وندیداد، شرح هاشم رضی، ج ۳، ص ۱۴۷۸، ف ۱۵، ش ۳)
👈و نیز مجازات رماندن سگ آبستن، اعدام بوده است
📚(وندیداد، ج ۳، ص ۱۴۷۸، ف ۱۵، ش ۵)
در حالی که مجازات کسی که با انسان چنین کارهایی کند، اعدام نبوده است!
مادها،پارس هارا دزد میدانستند.
🚮برخلاف ادعای باستانگرایان، دو قوم ماد و پارس شدیدا با هم دشمن بودند و از کوچکترین اقدامی علیه یکدیگر کوتاهی نمیکردند.
اوج دشمنی این دو قوم را میتوان از برخورد بی رحمانه #کوروش دوم در زمان فتح #اکباتان متوجه شد. کوروش شهر را غارت، مردم ماد را کشت و به #بردگی گرفت.
ر ک: دیاکونوف،تاریخ ماد،ترجمه کریم کشاورز،صفحه۵۱۹
تاریخدان و زبان شناس بی نظیر آلمانی #والتر_هینتس گوشه ای دیگر از این دشمنی بین قوم #ماد و #پارس را به زیبایی نقل میکند:
"هوخشتره با استفاده از فرصت، کورش و اریارمنه ی هخامنشی را نیز تحت سیطره ی خود در آورد. او ظاهر پادگان هایی مادی نیز تا انزان تأسیس کرد.
در تأیید این مطلب می توان به این نکته توجه کرد که نام پاسارگاد که بعدها پایتخت کورش بزرگ شد، یعنی «پاثرگدا »، یک نام مادی است و نه پارسی و معنای آن «جایگاه پاییدن دزدها »است"
📖 والترهینتس،داریوش و ایرانیان،ترجمه پرویز رجبی،نشرماهی،صفحه۶۵
⚠️بیان چند نکته : #هوخشتره در سراسر اراضی تحت سلطه خود پادگان های نظامی تاسیس کرد و میتوان گفت مهم ترین آن پادگان ها،پادگان نظامی بود که در #انزان یا #انشان ساخت، انزان مرکز قوم پارس بود که پارس ها بزور آنرا از صاحبان اصلی آن یعنی #ایلامی ها تصاحب کردند.(بعدا بصورت کاملا توضیح خواهم داد)
🔻اوج نکته اینجاست که هوخشتره پادشاه ماد نام پادگان انزان را #پاثرگدا یا همان پاسارگاد به معنی جایگاه پاییدن #دزد ها است. این بدین معنی است که مادها پارس ها را دزد میدانستند و به همین دلیل پادگانی نظامی در مرکز آنها ساختند تا پارسی های دزد را تحت مراقبت و پاییدن قرار دهند.
✍نویسنده: #محمد_پورعلی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
توصیف خانه های اشراف هخامنشی
👤 #والتر_هینتس ایران شناس، متخصص خط و زبانهای ایرانی و تمدن ایلام و تاریخدان بی نظیر آلمانی در مورد خانه های #اشراف_هخامنشی اینطور مینویسد:
"طبیعتا خانه های اربابی شرق ایران کم تکلف تر از کاخ #کورش بودند؛ اما به شهادت #يشتها این خانه ها هم بالایی بلند داشتند، آرمیده بر تیرکهایی مقاوم، با نرده های چوبی فراوان و پنجره های بدون شیشه. خدمتکاران بی شماری در حیاط بزرگ میانی به چارپایان می رسیدند، که اتاقکهای محقرشان در گوشه ی حیاط با حالتی درهم چپیده ردیف شده بودند. از میهمانان با غذاهای همیشه مهیا به طور مفصل پذیرایی می شد. بوی کباب بره فضای خانه را به گونه ای هوس انگیز پر می کرد. در اتاق های خانه ی اربابی تختهایی خوش ساخت قرار داشتند، با پایه های طلاکاری شده، با تشک و روکش های زیبا و بالش ها و متکاهای خوش بو . در اتاقهای #حرمسرا #همسر ارباب و #دختران نژاده به سر می بردند، با میانی بسته و گوشواره و سینه ریز زرین و خلخالی سیمین بر مچ پا. کاروانیان از سرزمین های دور برای بانوان حرم زر و سیم و پارچه های پر زرق و برق می آوردند و آنها را با محصولات ملک ارباب معاوضه میکردند."
📖والترهینتس،داریوش و ایرانیان،ترجمه پرویز رجبی،نشرماهی،صفحه ۴۲
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
حمام به سبک زرتشتی :
آرتور کریستین سن شرق شناس و تاریخدان مشهور دانمارکی در کتاب خود به نقل از آگائیاس(مورخ مشهور یونانی)،نحوه حمام کردن و نظافت زرتشیان را این چنین توضیح میدهد:
«ایرانیان احترام آب را بیش ازهرچیز واجب میشمردند، چنانکه حتی صورت خود را در آب نمی شستند و جز برای آشامیدن آب دادن به نباتات با این عنصر مقدس دسمت نمیزدند). در کتاب وندیداد شرح مسوطی راجع به آب و تأثیر آن در تطهیر مندرج است. فقط چیزی، که در تطهیر مؤثرتر از آب محسوب میشد : بول گاو بود.
📖کریستین سن، ایران در زمان ساسانیان،ترجمه مرحوم رشید یاسمی،صفحه 212
goo.gl/G92EXz 👈 اسکن کتاب
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✍ #محمد_پورعلی
توهین داریوش به اجداد کوروش، استفاده از مهر شاهی جد کوروش هخامنشی برای ترخیص گاو و گوسفند‼️
🔍 #والتر_هینتس ایران شناس، متخصص خط و زبانهای ایرانی و تمدن ایلام و تاریخدان بی نظیر آلمانی در کتاب گرانبهای خود داریوش و ایرانیان چنین میگوید:
"داریوش اجازه داد تا از این مهر در دربار او، برای تأیید تحویل گاو و گوسفندانی که مخصوص سفرهی شاهی بودند، همچنان استفاده شود. یعنی مهر #کورش اول در دربار داریوش در خدمت کاری کم اهمیت بود. این مهر با تصویر سوارکار پهلوان خود، در دست گَدَوگَه ، قصاب دربار، که در این زمان از آن استفاده میکرد، تا حدودی بی اعتبار جلوه می کرده است."
📖والترهینتس،داریوش و ایرانیان،ترجمه پرویز رجبی،نشرماهی،صفحه۶۱
⚠️ دوستان #باستانگرا یک سوال دارم⁉️
الان #داریوش هم #عرب_پرست و #ایران_ستیز است یا نه؟!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔥 #زرتشت از زبان #بلعمی؛ یکی از بزرگترین مورخین ایرانی
👤 #بلعمی (متوفای ۳۲۵ هجری) وزیر فرهیختهی دربار #سامانیان میگوید: «و مغان را يكى پيغمبر است. او را #زردشت گويند كه اين دين #مغى او نهاد ايشان را، و دعوى كرد كه من پيغمبرم و #آتش_پرستى ايشان را صواب نمود، و كتابى آورد كه آن را زند و اَستا خوانند، و خواهر و مادر را به زنى كردن او آورد و می خوردن را.
📖تاریخ بلعمی، تهران: انتشارات سروش، ۱۳۷۸. ج ۱ ص 469
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
اعتقاد خرافی #زرتشتی ها به #لاشخور
🔥🔥به گفته ی زرتشتی های امروز، دلیل #دخمه_گذاری مردگانشان و خوراک #لاشخورها شدن آنها، این بوده که زمین آلوده نشود.
👈چه بسا یک دلیلش این بوده اما عبارتی از اوستا نشان می دهد که اعتقادی خرافی نیز در کار بوده است.
👈 معتقد بودند همین که مردی مرد، دیو مرگ به او حمله می کند. با دو راه این دیو فرار می کند: یکی با نگاه کردن سگ به مرده و دیگر اینکه پرنده ی #لاشخور بر فراز مرده پرواز کند یا جنازه را بخورد
📚هاشم رضی،وندیداد، ج۱،چاپ اول
وندیداد ص ۷۴۱__وندیداد ص ۷۴۲
🔥🔥هنوز #اجساد زرتشتیان هند خوراک #لاشخور ها میشود
👈از زبان دکتر #کتایون_مزداپور
خانم دکتر کتایون مزداپور ـ پژوهشگر زرتشتی و نویسنده ی آثار زرتشتی ـ در مصاحبه با مجله ی هفت آسمان (بهار ۱۳۸۴، شماره ۲۵، صفحه ۱۶) تصریح کرده است که هنوز زرتشتی های هند مردگان خود را در دخمه می گذارند (برای مصرف کرکس ها!) می گوید:
«ایرانیان کمتر پایبند به سنت اند و پارسیان هند از این بابت ایرانیان را پنهانی و در نظر، سرزنش می کنند. مثال این سنت شکنی در ایران ترک رسم دخمه گذاری جسد است. امروزه حتی دخمه های ایرانی را مردم معصب دارند خراب می کنند تا به خیال خود ثواب کرده باشند، حال آن که پارسیان هند با همه ی دشواری ها و معضلات هنوز آن آداب کهن (دخمه گذاری اموات) را حفظ کرده اندو دخمه ی بمبئی مثل بهشتی زیبا و دلگشا است و پر از صفایی نادر و غریب.»
🔻🔺دکتر زرین کوب / #پذیرش_اسلام:
#قسمت_اول
🔷🔸 آیین اسلام که پیام دعوتش را فاتحان با خود می آوردند به امتیازات دیرینهء نجبا و موبدان که طی قرنها بیشترینه مردم ایران را در بندگی محنت بار نگهداشته بود خاتمه میداد، دیوارهای عظیم طبقاتی را که بین واستریوشان محروم با واسپوهران و موبدان و آزاتان فاصله یی عبور ناپذیر به وجود آورده بود فرو می ریخت (۱)
🔷🔸 و پیداست که مقاومت در مقابل آن فقط تا وقتی دوام میداشت که عادت به تقالید کهنه، عام خلق را از درک محتوای این پیام پرمعنی مانع می آمد و یا غرور قومی همکاری و برادری با کسانی را که ورودشان با غارت و خشونت ناشی از طبع بدوی شان همراه بود و "" اخلاق اسلامی هنوز در بسیاری از خود آنها رسوخ نکرده بود "" (۲) در نزد ایشان تحمل ناپذیر میساخت.
📖کتاب "تاریخ مردم ایران" - چاپ اول
(صفحه 12)
🚩پی نوشت: (صفحه 522)
👈۱- راجع به احوال طبقات و محرومیت پیشه وران و کشاورزان مقایسه شود با: تاریخ ایران بعد از اسلام/ 5-161
👈۲- اقدام خالدبن ولید در در قتل مالک بن نویره، "" اقدام راشدبن خریت در عصیان بر ضد علی بن ابی طالب(ع) "" و رفتار مصلقة بن هبیره در مورد نصارای بنی ناجیه و فرار او از پرداخت ضمان، نمونه هایی از عدم رسوخ اخلاق اسلامی در وجود این اعراب بدوی و غیر بدوی در آن ایام است.
جنجال خوارج بر ضد حکمیت و غدر اعراب کوفه با نوادهء رسول خدا در یوم الطف نمونه های دیگریست...
🔷🔸برای تفضیل بیشتر:
Caetani, G., Annali dell , Islam, II/399-405
🔻🔺دکتر زرین کوب / #پذیرش_اسلام:
#قسمت_دوم:
🔷🔸افق تازه (ورود اسلام)، طلوع دنیایی را اعلام میکرد که به حکم قرآن کریم می بایست در آن دیگر هرگز بعضی مردم بعضی دیگر را به بندگی نگیرند، و موبدان و واسپوهران هرچه را به مینونگ و گیتیگ تعلق دارد بین خود چنان تقسیم ننمایند که واستریوشان و کشاورزان و شبانکارگان ملک از همه چیز محروم بمانند.
فرار بسیاری ازین واسپوهان و موبدان و آزاتان که همراه موکب یزدگرد شهریار یا به دنبال آن، با عجله از غرب به شرق و از ولایات پارس و ماد و فهله به خراسان و طبرستان و آنسوی رود آموی می گریختند و از ثروت و مکنت غارت کرده و " طی سالیان دراز اندوختهء" خود آنچه را قابل حمل بود با جان "ناقابل" خود نجات میدادند و رعایای خود را در مقابل دشمن رها می کردند نیز نشانهء طلوع دنیایی بود که دیگر نوبت آنها در "پنج روزهء" زندگی پرتجمل و اشرافی شان خاتمه می داد و دور تازه یی را برای مردم ایران آغاز میکرد.
📖(فصل افقهای تازه - صفحه 12و 13)
🔷🔸درین دنیای تازه همه چیز در زمین و آسمان جابجا شد اما همه چیز در پرتوی نظمی دیگر ، که صبغهء الهی و منشأ آسمانی داشت باز همچنان استوار باقی ماند : أنگره مینو با نام تازه اش همچنان بار گناهان را به گردن میگرفت و اوهرمزد با یک اسم دیگر خویش در اوج قله تنزیه و تقدس ماند. امشاسپند و سروش و دیو و فرشته نیز با نامهای تازه آرزوها و نیازهای انسان را همراهی کرد و...
"" اما باورهای تازه برای کسانی که تدریجا آیین فاتحان را با میل و علاقه استقبال کردند امیدهای تازه و اندیشه های تازه آورد و آنان را نیز که بر کیش سابق پدران باقی ماندند با پرسش های تازه روبرو ساخت. ""
👈مع هذا آنکس که کیش خود را رها کرد و از آمده خویشتن را شادمان یافت، از گذشته نکرد دیگر یاد. آن کس هم که کیش خویش رها نکرد تاوقتی گزیت سر و خراج زمین خویش را میپرداخت فاتحان را چندان مایهء آزار نمی دید.
📖کتاب "تاریخ مردم ایران ۲" - چاپ اول
(صفحه 14)
🔻🔺دکتر زرین کوب / #پذیرش_اسلام:
#قسمت_سوم:
🔷🔸ادامهء قسمت دوم ... اما آن کس که با اصرار در حفظ آیین پدران از ورود بیگانه و از آنچه نخوت و تعدی فاتحان میخواند ناخرسندی نشان می داد، از سلطهء این سواران نیزه گذار خود را در رنج می دید، با آنها به کینه جویی بر میخاست و جان و خواستهء خود و کسانش را در راه این ستیهندگی خویش به زیان می آورد. "" لیکن وی نیز آنچه آن را به عنوان نخوت و تعدی ناروا در نزد برخی ازین فاتحان محکوم می کرد، خود و پدرانش یک دو نسل پیش در نبردهای خسروپرویز و تاخت و تازهای هیاطله در عهد پیروز و خسرو به صورتهای دیگر در نقش غالب یا مغلوب تجربه کرده بود و حتی نیم قرنی پیش ازین خود با کسانش نظیر آن را در نواحی ارمنستان و سوریه و مصر و فلسطین نسبت به کسانی که مقهور دستگاه جنگی سپاه خسرو شده بودند اعمال کرده بود.! ""
📖(فصل افقهای تازه- صفحه14 و 15)
🔷🔸بدینگونه، بنای چهارصدساله یی که در واقع خسروپرویز " با ستیزهای بیحاصل و خونریزیهای بدفرجام خویش " پایه هایش را به شدت سست و متزلزل کرده بود بر سر یزدگرد شهریار که در سنین هشت سالگی سرش در زیر بار مسئولیتهایی که یک تاج لرزان و و نامتعادل بر آن تحمیل می کرد به شدت خم گشته بود فرود آمد!
این آخرین ملکان ملکای خاندان اردشیر و شاپور با سلطنت کوتاه سراسر تشویش و آشوب خود جریمهء سلطنتهای طولانی و سراسر تجمل و تعدی اجدادی را پرداخت که آنچه دوران بعد از خسرو پرویز را در آشوبگری و نابسامانی دودمان برانداز دربار و پریشانی و نافرمانی تمام کشور فرو برد(۱) جز حاصل اجتناب ناپذیر آن بشمار نمی آمد و توالی رویدادها بار سنگین تمام مسئولیت های ناشی از آن احوال را بر دوش ناتوان وی افکنده بود. سرانجام مرگی نچندان آبرومند ، اورا در زیر سقف محقر یک آسیاب دور افتاده، تنها و بی پناه ملاقات کرد. (صفحه17)
📖کتاب "تاریخ مردم ایران ۲" - چاپ اول
📝پی نوشت:
۱- ادوارد گیبون مورخ معروف انگلیسی درین باره خاطر نشان میسازد که "هر ولایت، و تقریبا هر شهر ایران صحنهء جدایی طلبی، اختلاف و خونریزی بود" (پیش از حمله اعراب)
طول این مدت در روایت یوتیکس که مأخذ گیبون درین باب بوده هشت سال مستمر ذکر شده.
مقایسه شود با:
Rawlinson, G, The seventh Monarchy/545
🚮 نقدهای ابن سینا بر دین زرتشتی
ابوعلی حسین بن عبدالله بن سینا مشهور به «شیخ الرئیس بوعلی سینا» از دانشمندان نامدار ایرانی در جهان است که در قرن 4-5 هجری میزیست و هنوز بسیاری از آثار او مورد توجه جهانیان است. از نکات جالب در آثار او یکی این است که وی در دفاع از #اسلام و رد زرتشتیگری، مقالات و مباحثی دارد که به آن اشاره کرده است.
📚 رسائل ابن سينا، استانبول: دانشكده ادبيات استانبول، 1953، ج 2، ص 42.
همچنین او در یکی از آثار خود به صراحت، شریعت #زرتشتی را "حاوی تعالیم فاسد" مینامد و آن را «خالی از تأییدات آسمانی» میخواند (فسادها و خلوّها عن التأييد السماوی).
📚 ابن سینا، الأضحوية في المعاد، تهران: انتشارات شمس تبریزی، 1382، ص 106.
#ابن_سینا در "طبيعيات شفا" #زرتشتیان را آتش پرست مینامد و میگويد: «آنان در تمجيد و تعظيم آتش راه مبالغه پيش گرفتند و آتش را شايسته تقديس و تسبيح (پرستش) دانستند، بدين جهت كه آتش عنصر نورانی است».
📚 ابن سينا، الشفاء( الطبيعيات)، قم: مکتبة علامه مرعشی، 1404 هـجری قمری، ص 53.
جالب است بدانیم #اسکندر مقدونی، به ادعای منابع زرتشتی موجب تضعیف دین زرتشتی شد. از همین روی تقریباً هیچ شخصیت زرتشتی وجود ندارد که از اسکندر به نیکی یاد کند. اما میبینیم که #ابوعلی_سینا از اسکندر به نیکی یاد میکند و او را #ذوالقرنین قرآن میخواند.
📚 ابوعلی سینا، القصیدة المزدوجة فی علم المنطق، قم: انتشارات کتابخانه آیت الله مرعشی، 1405 ه ق، ص 3.
ابوعلی سینا مسلمان بود و در مسلمانی او شک و تردیدی نیست. این را از آثار او میتوان به روشنی دریافت. حتی کتابی دارد با عنوان "معراج نامه" در شرح و تبیین #معراج پیامبر اسلام که علاقه مندان میتوانند آن را مطالعه کنند.
🔻🔺دکتر زرین کوب / #پذیرش_اسلام:
#قسمت_اخر
🔷🔸باری جاذبهء آیین نو طبقات مختلف از پیروان آیین زرتشت را تدریجا به اسلام جذب کرد، به علاوه امید رهایی از جزیه و نیل به مساوات (شعار اسلام) با سایر مسلمین داعی عمده یی در گرایش عامه به اسلام بود. معهذا کسانی که بر آیین پدران ماندند و پرداخت جزیه و شروط آن را پذیرفتند در جزو سایر اهل کتاب به طور رسمی نزد مسلمین از اهل ذمه تلقی شدند.
👈اما معاملهء مسلمین با آنها در عمل برحسب سیاست خلفا و عمال تفاوت می کرد (بخصوص خلفای ظالم اموی) چنانچه هرچند در اوایل فتح گهگاه طرفین اهل ذمه را نقض میکردند تدریجأ روابط، مبتنی بر حسن تفاهم شد.
کتاب "تاریخ مردم ایران ۲" - چاپ اول
(فصل افقهای تازه- ص 32)
🔷🔸سیاست حجاج که از طرز حکومت اموی ناشی میشد بر تفوق نژادی اعراب مبتنی بود و آنچه گهگاه اعراب متدین و پارسا را نیز ازین شیوهء فرمانروایی ناراضی میداشت این نکته بود که " این طرز حکومت با تعالیم پیغمبر(ص) که مساوات مسلمین را تاکید کرده بود و قریشی را با حبشی و عربی را با عجمی برابر می شمرده بود آشکارا منافات داشت."
" به رغم اخوت و مساوات مسلمین، این خلفا (اموی) و عمال آنها موالی را با آنکه مسلمان بودند همچون اسیران آزاد شده تلقی میکردند..." (صفحه34)
🔷🔸این سیاست مبنی بر تبعیض خلفای اموی، تدریجا مسلمین غیر عرب را با حکومت اموی آشکارا به مخالفت واداشت و سبب شد که با احزاب و فرقه های مخالف خلافت _مخصوصا شیعه و خوارج_ از همان آغاز کار مربوط شوند. چنانچه هرچند در مبارزات شیعه آنچه به قیام حجربن عدی (51ه.ق) و به واقعه یوم طف و خروج حسین بن علی(ع)(61ه.ق) مربوط می شد از موالی کسی نبود، با ظهور نهضت مختار ثقغی موالی نیز در معرکهء مخالفت با امویها وارد شدند چنانچه در لشکر مختار بنابر مشهور بیست هزار کس از موالی کوفه وجود داشت _همه ایرانی الاصل. (صفحه32)
🔷🔸زید بن علی نواده امام حسین و از مخالفان شدید بنی امیه بود و وقتی خشونت و قساوت یوسف بن عمر ثقفی ادامه دهندهء سیاست خشن و خونین حجاج در عراق اورا در کوفه در رأس جماعتی از شیعه وادار به قیام برضد امویها کرد باز هسته اصلی یارانش موالی (ایرانیان) بودند. (همچنین فرزندش یحیی بن زید) (صفحه37)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
آیا #مسلمان و #شيعه شدن #ايرانيان در زمان عمر بن خطاب بوده است❓
✅ جناب سلمان فارسي زماني تشنه حقيقت و به دنبال اسلام بود كه عمر هنوز كافر بود!
🔸مسلمان شدن اولين و برترين #ايراني و صحابي ممتاز رسول خدا صلي الله عليه و آله يعني جناب سلمان فارسي رضوان الله عليه در زمان حيات رسول اکرم صلي الله عليه و آله صورت گرفت.
🔹يعني نه تنها هيچگونه ارتباطي به دوران عمر بن خطاب نداشت بلكه دقيقا همان زماني که #عمر_بن_خطاب مشرک بود و به آزار مسلمانان مکه مي پرداخت، جناب #سلمان_فارسي در جستجوي پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله و تشنه دين آن حضرت بود!
🔸جناب سلمان فارسي رضوان الله عليه در ضمن روايت مفصّلي سرگذشت خود را چنين نقل مي كند:
🔹"... و به صومعه آمدم و چنين گفتم: گواهي مي دهم كه خدايي جز خداي يكتا نيست و عيسي روح الله و محمد صلي الله عليه و آله حبيب خداست. پس به خدمت آن راهب رسيدم . او به من گفت: آيا تو روزبه هستي؟ گفتم: آري! گفت: بيا بالا (داخل صومعه) سپس من داخل صومعه شدم و دو سال كامل در خدمت او بودم .
🔸وقتي هنگام مرگش فرا رسيد، به من گفت: من (بزودي) از دنيا مي روم! به او گفتم: مرا به كه مي سپاري؟ گفت: در اين دنيا كسي را كه (در اعتقادات) همانند خودم باشد نمي شناسم ولي ولادت محمد بن عبدالله صلي الله عليه و آله نزديك شده است. اگر نزد او رفتي سلام مرا به او برسان و اين لوح را تقديم او كن ...
🔹... در اين بين كه پشت سر #حضرت_محمد_صل_الله_عليه_و_آله دور مي زدم ناگاه به من توجه کرده و فرمود : اى روزبه ! آيا در جستجوي مُهر نبوت هستى؟ گفتم: آرى!
🔸 ايشان لباسشان را از شانه خود كنار زدند و چشمم به مهر نبوت در بين دو كتف آن حضرت افتاد كه كمى مو بر آن روئيده بود؛ خود را بر روي پاهاي ايشان انداختم و بر آن بوسه مي زدم ... رسول خدا صلَّى الله عليه و آله و سلَّم مرا آزاد ساخت و نامم را سلمان نهاد."
📚کمال الدين و تمام النعمه، ص 161- 165
🔹از طرفي اسلام آوردن عمر سالها بعد از دوران تلاش جناب #سلمان براي رسيدن به #پیامبر_اکرم صل الله عليه و آله بود. جزري درباره تاريخ مسلمان شدن عمر مي گويد:
🔸اسلام آوردن #عمر در سال ششم بعثت بود.
📖اسد الغابه في معرفة الصحابه، ج4، ص57
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
‼️ شنیدی میگن #کوروش #برده_داری را تعطیل کرد؟
#هخامنشیان برده داری را بر انداختند؟😧
ببینیم نظر بزرگان و تاریخدانان در این زمینه چیه؟😉
👤 #ادوین_گرانتوسکی تاریخدان و ایران شناس کم نظیر #روس در کتاب خود #تاریخ_ایران میگوید برده داری در تمام ایالت های هخامنشیان امری قانونی و معمول بوده است.
" اما مسئلهٔ نظام بردگی به مفهوم حقوقی و اجتماعی آن همراه با اشکال دیگر محدودیتهای اجتماعی عملا در بیشتر استانهای تابعه شاهنشاهی از پیش وجود داشت. به دنبال استیلای اسکندر بر این استالها، پیشرفت قابل ملاحظهای در روابط اجتماعی مردم این مناطق پدید نیامد."
📖گرانتوسکی،تاریخ ایران، ترجمه کیسخرو شاهی،صفحه ۱۲۲
goo.gl/uPPu8X 👈 اسکن کتاب
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✍ #محمد_پورعلی
📇 یادداشت نشریه اشپیگل آلمان، پیرامون #منشور_کورش ‼️
Es sieht so aus, als seien die Vereinten Nationen auf einen Schwindel hereingefallen. Anders als vom Schah behauptet, sei der Keilschrift-Erlass "Propaganda", erklärt der Kieler Altorientalist Josef Wiesehöfer: "Dass Kyros Menschenrechtsideen in Umlauf brachte, ist Nonsens."
👈 ترجمه:
به نظر می رسد که #سازمان_ملل_متحد قربانی يک حقه بازی شده است.
بر خلاف ادعای #شاه_سابق_ايران، اما #جوزف_ويزهوفر شرقشناس پرسابقه میگويد که اين لوح خط ميخی بيش از يک #پروپاگاندا (دروغ تبليغاتی) نيست.
او ميگويد:
اينکه نخستين بار کوروش انديشههای #حقوق_بشر را طرح کرده باشد، سخنی پوچ است.
📚 اشپیگل، شماره 28، سال 2008، گفتاری از ماتیاس شولتس: SPIEGEL ONLINE Wissenschaft, Der falsche Friedensfürst, Ausgabe 28, 07/07/2008, Von Matthias Schulz, Nein 564395, Teil 1-2
👈 لینک مستقیم به مقاله انتقادی، منصفانه و بیطرفانه نشریه #اشپیگل آلمان پیرامون شخصیت #کورش_هخامنشی :
💻 http://www.spiegel.de/spiegel/a-564395.html
پروفسور #کریستین_بارتلمه ، شرق شناس و تاریخدان پرآوازه آلمانی، در مورد اعضای خانواده #ایرانیان در عهد #باستان این چنین مینویسد:
"سایر اعضای خانواده:
《زن مقام اول》 یا پادشاه زن؛ با کودکان خود؛ و همچنین بردگان با زن و فرزندان خود، و بلاخره نیز 👈زنانی که در جنگ باسارت گرفته شده بودند با کودکانشان👉"
📖کریستین بارتلمه، زن در حقوق ساسانی،ترجمه دکتر ناصرالدین صاحب الزمانی، صفحه ۴۶
goo.gl/XftPdP 👈 اسکن کتاب
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
⚠️ملاحظه کردید که ایرانیان زنان وکودکانشان را به اسیری و زنی میگرفتند؛ پایین ترین و حقیر ترین اعضا از خانواده نیز بودند.
⁉️
حال سوال ما از باستانگرایان، پاسخ شما چیست؟
✍ #محمد_پورعلی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👈 #بررسی_بنگ_نامه 👉
♻️ #قسمت_اول ♻️
#اهورامزدا ، نفرین و کشتار مردمان #گیلان و #مازندران ‼️
🔰در اوستا گیلان و مازندران سرزمین های شوم و اهریمنی معرفی شده و اهورا مزدا تمام تلاش خود را برای کشتار مردم بی گناه مازندران و گیلان انجام داده است !
در #اوستا، فصل پنجم از یشتها (معروف به آبانیشت)، بند ۲۱ الی ۲۳ آمده است:
🔺 «هوشنگ پیشدادی در پای کوه البرز، صد اسب و هزار گاو و ده هزار گوسفند او [ایزد اردویسورا آناهیتا] را پیشکش آورد... و از وی خواستار شد: ای اردویسور آناهیتا، ای نیک، ای تواناترین، مرا این کامیابی ارزانی دار که من بزرگترین شهریار همهی کشورها شوم که بر همهی دیوان و مردمان [دُروند] و جادوان و پریان و کویها و کرپهای ستمکار چیرگی یابم، که دو سوم از دیوان مازندری و دُروَندان وَرِنا را بر زمین افگنم(بکشم!).» اردویسور #آناهیتا نیز او را کامیابی بخشید.🔻
توجه ‼️
👈 به گفتهی موبد #جهانگیر_اوشیدری، منظور از #وَرِنَ ، سرزمین گیلان و دیلمان است. #موبد_اردشیر_آذرگشسب نیز وَرِنَ را معادل سرزمین گیلان دانسته؛ میگوید که وَرِن (گیلان) و مازندران محل زندگی دیوان و دیوپرستان بوده است، لذا در اوستا مردمان این دو سرزمین (که دیوپرست نامیده شدند) نفرین گردیدهاند.
📚منابع:
موبد جهانگیر اوشیدری، دانشنامه ی مزدیسنا، نشر مرکز، تهران، ۱۳۸۹، ص ۴۶۹
yon.ir/fLwNa 👈 اسکن کتاب
خرده اوستا، ترجمه موبد اردشیر آذرگشسب، تهران، ۱۳۵۴، ص ۴۹
yon.ir/Nfgy4 👈 اسکن کتاب
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📝 #محمد_پورعلی
👈 #بررسی_بنگ_نامه 👉
♻️ #قسمت_دوم ♻️
اهورا مزدا ،دستور به قتل عام #روسپی ها و حتی مردان #هیز‼️
🔰در ادامه دستور به کشتن های اهورامزدا در اوستا، به کشتار انسان هایی میرسیم که جان کسی را نگرفته و به کسی ظلمی نکرده اند اما به دستور #اهورامزدا باید کشته شوند‼️
به موجب دستور اهورا مزدا در اردیبهشت یشت بند 7 تا 13
دستور قتل عام چندین دسته از افراد صادر شده است :
1.زنان روسپی
2.دروغزن(دروغگو)
3.مرد بد چشم(هیز)
و...
توجه ‼️
👈در اردیبهشت یشت بند 10، اهورا مزدای خدای #خونریز #اوستا به کشتن یک نفر اکتفا نمیکند و به هر زرتشتی دستور میدهد هر #زرتشتی 1000 تن از این #دیوان(انسان ها) را بکشد!
yon.ir/Ua4nr 👈 اسکن کتاب
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📝 #محمد_پورعلی
#قربانی و #نذر کردن برای #کوروش ‼️
°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°
#باستانگرایان و #کوروش_پرستان ضد دین، همیشه با خرج کردن برای #اهل_بیت علیهما السلام، نذری دادن و ساخت #مقبره با شکوه مخالف بودند، و در مقابل این پاسخ را میدهند:
❌که مرده هیچ سود و زیانی به ما نمیرساند، کار های شما خرافی است، این پول هارو به جایی اینکه خرج مرده بکنید خرج فقرا و نیازندان بکنید.
✅و اما پاسخ :
1⃣اولا کمک به نیازمندان و فقرا جز اساسی ترین احکام #اسلامی و #شیعی است، تا آنجا که رهبر مذهب آقا امیرالمومنین علی ابن ابی طالب علیه سلام، در حال عبادت به نیازمندان و فقرا کمک میکردن
2⃣احترام کردن و بزرگداشت برای بزرگان و نیکان، امری عقلانی و تابع فطرت است. زمانی که ما انسان های بزرگ و نیکو کار را گرامی بداریم و مراسماتی برپا کنیم، کار های نیک و پسندیده آنها در جامع نمایان میشود و عده ای به پیروی از آنها اعمال نیک انجام میدهند.
3⃣قربانی کردن و نذری دادن، طلا کاری مقبره ها در تاریخ و فرهنگ ما وجود داشته و امری پسندیده بود.
👈برای نمونه عرض میکنم که مقبره کوروش را از #طلا و سنگ های قیمتی ساخته بوند و همیشه بر سر قبر آن گوسفندان و آرد و #شراب پخش میشد.j و هرماه یک اسب روی قبر قربانی میشد.
📚منبع: حسن پیرنیا، تاریخ ایران باستان، جلد 2،صفحه 1532
tinyurl.com/y6vnkk38 👈 اسکن کتاب
⁉️حال سوال ما از باستانگرایان این است که ، آیا #شاهان و #مغ ها در قدیم کوروش را میپرستیدند؟
آیا نمیدانستند کوروش مرده و هیچگونه سود و زیانی ندارد؟
چرا این همه طلا و سنگ های قیمتی چون یاقوت و... را به مردم بدبخت و نیازمند نمیدادند؟
هرچه که پاسخ دهید، ما همان را تحویل خودتان میدهیم.😊
به امید آنکه ذره ای بیاندیشید و تفکر کنید...
°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°
📝 #محمد_پورعلی
⚠️ اعتراف جالب از #پیرنیا :
مردم در ۵۰ سال گذشته #کوروش #داریوش و #هخامنشیان را نمیشناختند!
📖 حسن پیرنیا،تاریخ ایران باستان،ناشردنیای کتاب،جلد ۴،صفحه ۲۷۹۷
🌸من به عنوان یک دختر ایرانی به اسلام نیاز دارم،چون :
📮 #قسمت_اول
1⃣قبل از ورود اسلام به ایران، در دین زرتشت زن را زاییده اهریمن میدانستند
📚 بندهش، بخش نهم، در باره چگونگی زنان
2⃣من به اسلام نیاز دارم چون، در ایران باستان و دین زرتشت ارثیه زن نصف مرد بود.
نصف مرد بودن ارث زن در اسلام، مورد اعتراض عده ای قرار گرفته اما در کتاب «ماتیکان هزار داتستان» (قانون مدنی زرتشتیان در زمان ساسانیان) نیز
چنین آمده است:
«اگر مردی فوت کند، زن یک سهم و پسران خودش دو سهم و دختران او یک سهم از ماترک او ارث خواهند برد.»
📚 ماتیکان هزار داتستان ،ترجمه موبد شهزادی، ص ۱۰۶
3⃣من به اسلام نیاز دارم چون، من را مجبور به ازدواج میکردند:
در فقه زرتشتی چنانچه پدر نخواهد با دختر خود ازدواج کند، دختر میباید منحصراً با مردی ازدواج کند که پدرش برای او معین کرده است. چنانچه در زمینه انتخاب شوهر اختلافی بین پدر و دختر وجود داشته باشد، نظر پدرملاک عمل قرار میگیرد و دختر حق اعتراض ندارد. مگر آنکه سن او کمتر از 9 سال باشد که در اینصورت پس از رسیدن به 9 سالگی میتواند شوهر فعلی خود را با رضایت او تغییر دهد.
📚برای آگاهی بیشتر بنگرید به: رضی، هاشم، دانشنامه ایران باستان، جلد یکم، تهران، ۱۳۸۱، صفحه 382 تا 391؛ بارتلمه، کریستین، زن در حقوق ساسانی، ترجمه ناصرالدین صاحبالزمانی، چاپ دوم، تهران، ۱۳۴۴؛ متن پهلوی روایت آذرفرنبغ فرخزادان، ترجمه حسن رضائی باغبیدی، تهران، ۱۳۸۴، صفحه 1 تا 12.
4⃣من به اسلام نیاز دارم،چون در ایران قبل از اسلام دختران و زنان را میفروختند:
دکتر کتایون مزداپور از محققان پرتلاش زرتشتی است که تاکنون کتاب های متعدد در زمینه ی دین زرتشتی نگاشته و کتاب های کهن متعدد از زرتشتیان را احیا کرده است.
وی در کتاب «چند سخن» مقاله ای با عنوان «خانواده باستانی ایرانی» دارد که وضعیت زن را در ایران باستان به ویژه در عصر ساسانی بیان می کند.
در صفحه ی ۳۹۰ می نویسد:
«… با منظور داشتن این واقعیت که تا زن در سالاری مرد بود و در درون دوده می زیست، حتی می شد او را فروخت…»
📚کتایون مزداپور،کتاب چند سخن،صفحه 391
🔨ردیه ای دیگر به پاسخی پوچ از طرف باستانگرایان
#اسلام_ستیزان و #باستانگرایان، بعد از مواجه شدن با سوال منطقی ما، مبنی بر اینکه، اگر #اسلام با زور #شمشیر بر #ایرانیان تحمیل شد، چرا در زمان حمله #اسکندر مردم آیین #زرتشت را رها نکرده و به کیش و آیین اسکندر نیامدند⁉️
❌آقایان کلی فسفر سوزانده و پاسخی بسیار خنده دار داده اند!
"اسکندر به دنبال تغییر #دین،اعتقادات،فرهنگ ایرانیان و تحمیل دین و #فرهنگ خود نبود"
📌البته قبلا این پاسخ بررسی شده و باطل بودن آن ثابت گردیده👇👇👇
t.me/Anti_Archaism/136
t.me/Anti_Archaism/175
💡اما #پی_یر_لوکوک تاریخدان و زبانش شناس بی نظیر فرانسوی نیز تو دهنی جانانه ای به بی عقل های باستانگرا زده است که باهم میخوانیم :
🔻پس از فتح #اسکندر کبیر و مرگ زودهنگام او، ایران تحت تأثیر فرهنگ #یونانی قرار گرفت و از هنر، اعتقادات، شیوه زندگی، و احتمالا حتی زبان فاتحان یونانی - از ماد تا سرحدات ایران شرقی، یعنی افغانستان امروزی - تأثیر پذیرفت. دین التقاطی جدیدی شکل گرفت🔺
لوکوک در ادامه می افزاید :
🔻پس تعجب آور نیست که سنگ نوشته های پارسی کاملا در ایران غیر قابل فهم می شود. هنگامی که در آغاز عصر مسیحیت پارت های #اشکانی در ایران غربی برای طرد آیین و رسوم یونانی عکس العمل «ایرانگرایانه» نشان دادند، دیگر بسیار دیر شده بود. دیگر هیچ کس قادر نبود نشانه های خط میخی را بخواند و حتی گذشته پرافتخار(!) پادشاهان #هخامنشی از خاطره جمعی مردم پاک شده بود.🔺
📖پی یر لوکوک،کتیبه های هخامنشی،ترجمه نازیلا خلخالی،چاپ سوم،انتشارات فرزان،صفحه ۱۶
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✍ نویسنده: #محمد_پورعلی
قحطی، بردگی ،کنیزی زنان و دختران ارمغان هخامنشیان برای مصری ها
پس از حمله وحشیانه #کمبوجیه دوم(پسر #کوروش دوم) به #مصر بلا و بدبختی گریبان مردم و کشور مصر را فراگرفت در اینباره الواحی بدست آمده است که عمق فاجعه را به زیبایی نشان میدهد، #والتر_هینتس تاریخدان،ایرانشناس و متخصص زبان های باستانی ایرانی ایلامی در این باره چنین می گوید :
"مصر مدتی چنان دچار #قحطی و درماندگی شد که در تاریخ کشور بی سابقه بود». وقتی که اوجاهورسنت که دوست #ایرانیان و ملازم کمبوجیه بود چنین می نویسد، در درستی آن نمی توان تردید کرد. اشیای قیمتی و #برده ی بی حسابی به چنگ سپاه پیروز افتاد. تصادفا لوحی مربوط به یک قرار داد از #بابل بر جای مانده است که نوری تعیین کننده به این اوضاع می افکند. بر پایه ی این لوح ادین-نبو"، مزدوری بابلی(سرباز #هخامنشیان )، در مصر #کنیزی به غنیمت به دست آورده بود. هنگامی که او سال بعد (۵۲۴) از خدمت ایرانیان مرخص شد، به میهن خود بازگشت. او در بابل این کنیز و دختر سه ماهه اش را به تاریخ ۳۱ دسامبر ۵۲۴ به دو پوند نقره یا ۲۱۶ مارک طلا فروخت)"
📖والترهینتس،داریوش و ایرانیان،ترجمه پرویز رجبی،نشرماهی،صفحه۱۲۷
✍ نویسنده: #محمد_پورعلی
➖➖➖➖➖➖➖➖