#متنشایعه
«زنانی که قبل از افطار کتک میخورند. عادت عجیب مردم مسلمان اوگاندا در ماههای رمضان موجب حیرت همه شده است، براساس این عادت مردان قبیله لانگو، قبل از افطار همسران خود را کتک میزنند سپس زن پس از کتک خوردن اقدام به آماده سازی افطار میکند»
#پاسخشایعه
این شایعه ی بی اساس اولین بار در ایران در سال ۱۳۹۵ توسط خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان منتشر گردید و سپس سایت های دیگر نیز بدون تحقیق درمورد درستی خبر اقدام به بازنشر آن نمودند. این مطلب هرسال در ماه مبارک رمضان در فضاهای مجازی بازنشر گسترده ای پیدا می کند.
باشگاه خبرنگاران جوان پس از مدتی خبر کذب منتشر شده در سایت خود را حذف نمود. ولی مطلب مذکور کماکان در حافظه ی موتور جستجوی گوگل قابل مشاهده می باشد.
🚩 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
http://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
نامه «مرندی» به مراجع تقلید درباره روزهداری در بحران کرونا
🆔 @shobhe_shenasi
با احترام، موضوع روزه داری در بحران ویروس کرونا در جلسه ای با حضور اساتید متدین دانشـگاه ھا از تخصص ھا و فوق تخصص ھای مختلف و با مشارکت حجت الاسلام فلاحزاده رئیس موسـسه موضوع شناسـی فقھی در محل فرھنگسـتان علوم پزشـکی مورد بحث قرار گرفت و جمع بنـدی نظرات پس از مشورت بـا وزیر محـترم بھـداشت، و برخی از مسـئولین محترم ستاد مبارزه با کرونا و تائید آنان به پیوست جھت استحضار و ھر گونه اقدام مقتضی تقدیم میشود.
«روزه داری در بحران ویروس کرونا روزه داری ماه مبارک رمضان یکی از ارکان پنجگانه اسلام است که با قصد قربت و بندگی آفریدگار برای تکامل انسان فریضه واحب برای تمام مسلمانان است. در سال جاری علاوه بر بیماران و مسافرینی که از روزه داری معذورند، با توجه به بحران ویروس کرونا موضوعات خامسی در مورد سلامت انسان در روزه داری ماه مبارک رمضان مطرح می شوند که پرداختن به آنها برای امت اسلامی کشور عزیزمان ضروری است.
لازم بذکر است تبعیت محض از توصیههای ستاد مبارزه با بیماری کرونا لازم و ضروری است. پزشکان متفق القول هستند که نخوردن غذا به طور متناوب مانند روزه داری اسلامی نه تنها عارضه ای در افراد سالم ایجاد نمیکند بلکه سبب تقویت ایمنی بدن، کاهش پاسخ های التهابی زیان بار و بهبود واکنش بدن در موارد استرس می شود. لذا کلیه افراد سالم کمتر از ۶۵ سال با رعایت موارد زیر می توانند روزه بگیرند:
۱- رعایت کلیه توصیههای بهداشتی به منظور پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا مانند رعایت فاصله های اجتماعی، شستشوی مکرر دستها، پرهیز از نزدیک شدن به بیماران کرونایی
۲- نوشیدن ۸ تا ۱۰ لیوان آب در فاصله افطار تا سحر
۳- استفاده از نبولایزر و یا جوشاندن آب در ظروف در باز به منظور مرطوب نگهداشتن نسبی محیط منزل
۴- کاهش مصرف چای و قهوه و مواد شیرین و افزایش مصرف سبزیجات و میوه جات در فاصله افطار تا سحر
۵- پرهیز از محیط های گرم و خشک در افراد سالمند (۶۵ سال و بیشتر)، عوامل مساعد کننده ابتلا به بیماری کرونا به ویژه دیابت قندی، افزایش فشار خون چاقی مفرط، بیماریهای قلبی عروقی، سرطان و بیماریهای مزمن ریوی شایع هستند و در صد قابل توجهی از سالمندان به علت کمی مراقبتهای سلامت، از وجود این بیماریها در خود بی اطلاعند.
از طرف دیگر براساس شناخت کنونی ما از ویروس کرونا به نظر می آید که افراد مبتلا به بیماری های زمینهای نظیر فشار خون بالا، بیماری قلبی، سرطان و با دیابت بیش از دیگران در معرض ابتلای شدید به این ویروس هستند. نظر به اینکه در افراد مسن ابتلا به این ویروس ممکن است باعث نوع شدید بیماری شود لذا با احتمال ضرور برای آنها و توصیه می شود در صورتی که دسترسی به پزشک ندارند علاوه بر رعایت توصیههای بهداشتی به منظور پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا آنهایی که مطمئن نیستند روزه برای آنها ضرر ندارد احتیاطا از انجام این فریضه الهی پرهیز نموده و آنرا پس از اطمینان از اتمام همه گیری این بیماری قضا نمایند، مگر اینکه با نظر پزشک متخصص اطمینان از بی ضرر بودن روزه برای آنها حاصل شود.
افراد دچار لاغری بسیار شدید و چاقی مفرط نیز در فاصله گذاریها و رعایت توصیه های بهداشتی احتیاط بیشتری نمایند بیماری دیابت عامل مساعد کننده عمده برای ابتلا به ویروس کرونا است و لذا توصیه می شود فقط آن گروه از بیماران دیابتی اقدام به روزه داری نمایند که سن کمتر از ۶۵ سال داشته و تحت درمان و مراقبت نزد یک پزشک باشند با رژیم غذایی با متفورمین، آکاربوز، گلوتازون، و گروه گلیپتینها ( مهار کننده های 4-DDP ) بوده، قند خون ناشتای کمتر از ۱۴۰ میلی گرم در دسی لیتر و با هموگلوبولین A1c کمتر از ۷ دارند) و آموزش پذیر و متعهد به پایش منظم قند خون هستند و اصول حفاظتی و پیشگیری توصیه شده ستاد بحران کرونای کشوری را به دقت رعایت می نمایند.
بیماران دچار فشار خون در صورتی روزه بگیرند که فشار خون آنها در کنترل مطلوبه، یعنی فشار بالا (سیستولیک) کمتر از ۱۴۰ میلیمتر جیوه و فشار پائین (دیاستولیک) کمتر از ۸۰ میلیمتر جیوه باشد بیمارانی که پیوند اعضاء شدهاند نباید روزه بگیرند، روزه گرفتن برای بیماران پیوند قرنیه بلامانع است در بیمارانی که مبتلا به سایر بیماریها هستند و قبلا روزه داری برای آنها منعی نداشته است، روزه داری در شرایط بحران ویروس کرونا متفاوت از سالهای دیگر نیست و در موارد خاص با نظر پزشک متخصص اقدام نمایند در مورد بیمارانی که مبتلا به ویروس کرونا شده و بهبود یافته اند توصیه می شود حداقل تا ۶ هفته اقدام به روزه داری نکنند.»
🚩 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
http://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #فالس_نیوز| ماه رمضان آمد ضدانقلاب نگران روزه مومنین شد!
🚩 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
http://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
﷽/ روزه یا شکنجه
❌ شبهه ۴۶۲
اینکه بعضی دوست دارند خودآزاری کنند و با روزه خودشون رو شکنجه بدن خیلی مهم نیست، مهم اینه که دیگر آزاری هم میکنند و نمیزارند دیگران هم آب و غذا بخورند!!
✅ پاسخ
🆔 @shobhe_shenasi
🔹 ابتدا یادآوری می شود که یکی از شیوه های عملیات روانی و ذهنیت سازی، #برچسب_زنی است. این به این معنا است که دشمن، در ادبیات رسانهای و تبلیغاتی خود، برای زیبا جلوه دادن یک عمل زشت از برچسب های زیبا و برای یک امر دینی از برچسب منفی استفاده میکند. در این شبهه نیز برای منفی نشان دادن روزه از برچسب #شکنجه و #خودآزاری استفاده شده است. در حالیکه اگر بناست هرگونه عملی که نوعی سختی در آن است، شکنجه محسوب شود، رژیم غذایی توصیه شده توسط پزشکان، سختیها و زحمتهای یک ورزشکار برای رسیدن به قله های افتخار و.... همه را باید شکنجه دانست.
مشکل این شبههافکنان این است توصیه های رژیمی پزشکان را (مخصوصا اگر غربیها گفته باشند) مفید میدانند، اما توصیه خالق پزشکان را شکنجه میدانند.
🔹اما در مورد قسمت دوم
اولا کسی مانع خوردن و آشامیدن افرادی که نمیخواهند روزه بگیرند، نیست، آنچه ممنوع است، روزه خواری #علنی است
ثانیاً بارها گفته شده که هرچیز رنگ قانون گرفت، برای همه لازم الاجرا است، چه آنکه قانون را قبول داشته باشیم، چه نداشته باشیم. آیا هرکسی، (حتی اگر دکترای مدیریت شهری داشته باشد) میتواند به بهانهی اینکه محل فلان چراغ قرمز مناسب نیست، از چراغ قرمز عبور کند؟ هرگز. چون نتیجهای جز هرج و مرج ندارد.
ممنوعیت غذا خوردن در روزهای ماه مبارک رمضان هم یک قانون الهی است که توسط همه پرسی مردمی رنگ قانون به خود گرفته و مسلما ارزشش نسبت به قانونی که مثلاً استاد وضع کرده و خوردن خوراکی را سر کلاس ممنوع میکند، کمتر نیست. به تعبیر دیگر عدهای هستند که محدودیتها و قوانین بشری حتی در فجیع ترین شکل آن، (مانند ممنوعیت حجاب توسط رضاخان یا حتی همین الان در مدارس و ادارات دولتی کشور متمدن! فرانسه یا ممنوعیت تحقیق در مورد صحت هولوکاست و...) اشکالی ندارد، اما هرگونه دستور الهی با یک برچسب منفی مورد تاخت و تاز قرار میگیرد.
ــــــــــــــــ
☑️ پاسخ شبهات فضای مجازی👇
🆔 @shobhe_shenasi
▫️ ﷽
❌شبهه
ميدونين تو كشور يه شغلي وجود داره كه سالي 2 بار بايد بري رو پشت بوم بعد بگي اينهاش !🌛
بعد يه شغل ديگه هم داريم كه وقتي اون اولي گفت ايناهاش شما بگي اره خودشه !🌜
ستاد استهلال ٧٠٠ نفر كارمند داره كه كارشون همينه، بعد چند تا روحاني داره كه اون اره خودشه رو ميگن،اگه به فرض هر كدوم اينا ماهي يه میليون بگيرن 《كه البته بيشتر ميگيرن》ميشه ماهي٧٠٠ میليون و سالي تقريبا ٨/٥ میليارد اين فقط حقوقشونه !🌚
دقيقا هم كارشون همونه كه سالي دوبار ميگن ايناهاش :)
✅پاسخ
🆔 @shobhe_shenasi
افرادی که به استهلال ماه می پردازند، شغلشان این نیست که تنها سالی دو مرتبه روی پشت بام بروند و ماه را ببینند، همینطور استخدام جایی نیستند که ماهی یک میلیون یا کمتر و یا بیشتر حقوق داشته باشند.
این افراد که متخصصان نجوم هستند، در طول سال به کارهای خود مشغول و «تنها در ابتدا و انتهای ماه مبارک» جهت رویت هلال به همکاری دعوت می شوند.
ضرورت این کار برای متدینان و روزه داران فراوان واضح است اما مطابق معمول، عدهای با ساختن کوه از کاه به دنبال هجمه به اعتقادات مردم هستند. وگرنه هزینههای میلیاردی گفته شده در متن شبهه، تنها تصورات خیالی نویسنده است.
ــــــــــــــــ
☑️ پاسخ شبهات فضای مجازی👇
🆔 @shobhe_shenasi
#نکته
🔹 عیسی به دین خود، موسی به دین خود، #رعایت_قانون هم به جای خود!
🆔 @shobhe_shenasi
شاید شما هم این جمله را زیاد شنیده باشید که بهشت زورکی نیست، هرکس آزاده هرجور میخواد زندگی کنه، یا خلاصه #عیسی به دین خود، #موسی به دین خود.
آیا این حرفها یا این ضرب المثل معروف اشتباه است؟
هرگز، این حرفها مبانی عقلانی و قرآنی محکمی برخوردار است، اما در کنار این قاعده، اصل مهم دیگری هم وجود دارد که از اتفاق آن هم عقلانی و قرآنی است و آن #اصل_رعایت_قانون است.
قانون البته دو نوع داریم؛
الهی، بشری
اما گاهی میشود که یک قانون الهی، بشری هم محسوب میشود و آن زمانی است که اکثریت مردم به قانونی الهی رأی داده باشند.
قانون اساسی کشور ما که دو مرتبه با رأی اکثریت قاطع مردم تایید شده مبتنی بر آموزههای قرآنی و الهی است و از این رو احترام به آن نه تنها بر مسلمانان، بلکه بر تمام آحاد جامعه لازم است.
از حجاب و حتی روزه مهمتر نماز است، اما هیچ کسی در این باره تفتیش واجبار نمیشود، چرا؟ چون نماز یک رفتار اجتماعی محسوب نمیشود.
حجاب و روزه داری، مقوله هایی صرفاً اعتقادی نیستند که کسی بخواهد آن را شخصی یا غیر قابل اجبار بخواند، بلکه به دلیل نمود اجتماعی آن، قوانینی دارد که باید رعایت شود.
🔸 پس باید گفت:
چه روزه میگیری و چه روزه نمیگیری، اما قانون را رعایت میکنی؛ #دمت_گرم
چه حجاب را قبول داری، چه نداری به با احترام به قانون، فرهنگ خود را نشان می دهی، #دمت_گرم
✍ دکتر قربانی مقدم
ـــــــ ــــــــــــ
☑️ پاسخ شبهات فضای مجازی👇
🆔 @shobhe_shenasi
❌شبهه
تا حالا به این موضوع فکر کردین؟
رستم 700 سال عمر کرد
#افسانه است
نــوح 950 سال عمر کرد
#حقیقت است
کــاوه ضحاک را از مـیـان برد
#افسانه است
موسی فرعون را از میان برد
#حقیقت است....
به راستی چرا آنچه به نفع باور دینی مردم است معجزه و حقیقت محسوب میشود...؟
ولی آنچه مربوط به تمدن ماست افسانه و خرافات است [شبهه خلاصه شده است]
✅پاسخ
🆔 @shobhe_shenasi
اولا مواردی که نویسنده افسانه خوانده، کی و کجا گفته که افسانه است؟ نویسنده از باب خود گویی و خود خندی رفتار کرده است.
ثانیاً هر اتفاق تاریخی که منبع معتبری آن را نقل کرده باشد را میتوان حقیقت دانست اما اتفاقاتی که منبع معتبری آن را نقل نکرده باشد قابل قبول نیست و اگر آن اتفاق، خارق العاده باشد احتمال افسانه بودن آن زیاد است.
خلاصه اینکه عمر طولانی رستم یا مثالهای دیگر، نه به خودی خود تکذیب میشود و نه تایید، بلکه باید بر اساس مستندات معتبر تاریخی اظهار نظر کرد.
ـــــــ ــــــــــــ
☑️ پاسخ شبهات فضای مجازی👇
🆔 @shobhe_shenasi
آب تهران به کرونا آلوده نیست
🔺قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران میگه اخباری که درباره آلودگی آب تهران به کرونا منتشر میشه دروغه.
🔺با اطمینان میگم که آب شرب تهران به هیچ عنوان به ویروس کرونا آلوده نیست.
🔺طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی آبی که دارای کلر باقی مانده به هیچ عنوان جایگاه ویروس کرونا نمیشه.
🔺آب تهران پاک و یکی از بهترین آبهای دنیاست.
🚩 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
🆔 @shobhe_shenasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥منطق مسیح علی نژاد در ۲۵ ثانیه😀
💬 امیرِشونم
#چهارشنبهبدونماسک
🚩 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
http://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
#ماه_قرآن
🔹به کانال مطالب تفسیری حجتالاسلام دکتر #قربانی_مقدم بپیوندید
👌تفسیر ساده و روان یک آیه از قرآن کریم
(با رویکرد پاسخگویی به شبهات مطرح قرآنی)
👌به همراه پاسخ شبهات قرآنی منتشره در فضای مجازی
✅ تفسیر روان یک آیه👇
https://eitaa.com/joinchat/2917007367C712c2d4b70
❌ شبهه ۶۵۸
حضور امام حسن و امام حسین در جنگ و کشتار علیه ایرانیان
✅ پاسخ
🆔 @shobhe_shenasi
🔹 اولا هیچیک از منابع و مآخذ متقدم و معتبر شیعی از حضور حسنین در فتوحات ایران، شام و یا آفریقا سخنی نگفتهاند. آنچه احیانا وجود دارد، اینکه برخی از منابع اهل سنت از حضور امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در بعضی از فتوحات آن هم در زمان خلفا (و نه زمان امام علی(ع)) خبر دادهاند.
اما لازم است بدانیم که این مطلب به دلایل مختلفی قابل پذیرش نیست زیرا اولاً این روایتها متعارض هستند، مثلاً در تاریخ طبری یکجا به حضور امام حسن و امام حسین علیهماالسلام اشاره میکند و جای دیگر نام مبارک ایشان را جزو شرکت کنندگان در جنگ ذکر نمیکند، جایی فتح طبرستان را با خونریزی همراه میداند و در صفحه بعد با صلح و بدون خونریزی ( تاریخ طبری ج ۴ ص ۲۶۹ تا ۲۷۱)
ثانیاً علی بن ابیطالب(ع) در عصر امامت و خلافت خویش حسنین(ع) را از شرکت در معرکه صفین باز میداشت و میفرمود: این دو (امام حسن(ع) و امام حسین(ع)) به میدان نروند، مبادا با مرگ آن دو نسل رسول خدا(ص) قطع شود».[ نهجالبلاغه]
حال با چنین اکراه و امتناعی از سوی حضرت نسبت به حضور حسنین(ع) در نبردهایی که به فرمان پیشوای عادلی همچون خویش صورت میگرفت، چگونه آن بزرگوار حاضر می شود که تحت زعامت زمامداران مورد اعتراض و انتقادش، فرزندان خویش را که پیشوایان آینده جامعه اسلامی هستند به جبهه جنگ بفرستد؟
مضافاً اینکه این جنگها در زمان خلیفه سوم صورت میگرفته است، زمانی که امیرالمومنین حتی در حد مشاوره هم با حکومت وقت همکاری نداشته است.
از سوی دیگر راویان حضور امام حسن و امام حسین علیهماالسلام در جنگها حتی از سوی رجال شناسان سنی هم مورد طعن واقع شده اند. مثلاً عسقلانی در مورد علی بن مجاهد، نوشته است؛ از او کسی ضعیف تر و بیاعتبارتر وجود ندارد!
با این همه اگر بر فرض پذیرفته شود که حسنین(ع) در ایام جوانی به برخی از شهرهای ایران همانند اصفهان و گرگان و ... مسافرت کردهاند؛ به سبب امور دیگری (غیر از شرکت در فتوحات) بوده است و یا اصلا در عصر خلافت امام علی(ع) بوده است همچنانکه یکی از مورخین قدیمی (به نام سهمی در: تاریخ جرجان ص۱۹) نیز به این مطلب اشاره کردهاست.
✅ شگفت اینکه کشتار ایرانیان توسط یهود و جشنی به نام «پوریم» که هرساله توسط صهیونیست ها به این مناسبت برگزار می شود، متاسفانه در بین جوانان ناشناخته است و هیچ واکنشی را بر نمی انگیزد!!
🚩 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
🆔 @shobhe_shenasi